eitaa logo
به افق فلسطین🇵🇸
33 دنبال‌کننده
104 عکس
29 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
10.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قفس غزه روایت داستان فلسطین از ابتدا تا 7 اکتبر (9 قسمت) 2⃣قسمت دوم: چرا بریتانیا را پدر رژیم صهیونیستی میدانند؟ کارگردان:امیرحسین قلی زاده متن: محسن فایضی دانلود با کیفیت های دیگر: https://tn.ai/3174961
8.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قفس غزه روایت داستان فلسطین از ابتدا تا 7 اکتبر (9 قسمت) 3⃣قسمت سوم: از یوم النکبت تا جنگ شش روزه کارگردان:امیرحسین قلی زاده متن: محسن فایضی دانلود با کیفیت های دیگر: https://tn.ai/3175401
: 🔹فلسطین که در قدیم کنعان خوانده میشد، سرزمینی عربی و اسلامی و محل ظهور پیامبران بزرگی هم چون حضرت عیسی و حضرت موسی، محل عبور و زندگانی حضرت ابراهیم ع است. مسجد الاقصی نخستین قبله مسلمانان است. 🔸کشور فلسطین با حدود ۲۷۰۰۰ کیلومتر مربع مساحت به سبب همسایگی با دریای مدیترانه، لبنان، سوریه و رود اردن، دریای سرخ و شبه جزیره سینا از نظر موقعیت راهبردی بسیار حساس و پر اهمیت است و فلسطین پلی است که کشور های عربی_اسلامی آسیا را به آفریقا متصل می کند. 🔻سلاطین عثمانی بیش از چهار قرن بر فلسطین حکومت کردند. نفوذ قدرت و گسترش سلطه آنان بر آسیا، آفریقا و قسمت هایی از اروپا، کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، فرانسه، روسیه تزاری و ایتالیا را نگران کرده و از قدرت عثمانی به ترس انداخته بود. به همین سبب در صدد بودند تا جلوی گسترش قدرت عثمانی ها را بگیرند و آنان را از پا در آورند. 🔹در این میان، بریتانیا بیش از همه در پی قدرت یافتن و ضربه زدن به دولت عثمانی بود. از انجا که بریتانیا، سیطره و چنگ اندازی بر منطقه اطراف کانال سوئز را در سر می پروراند، مصر را اشغال و یهودیان را ترغیب کرد تا ادعای بی اساس خود را مبنی بر حق بازگشت به کوه صهیون در قدس و برپایی دولت در فلسطین مطرح کنند.
: 🔰 🔹امروزه صهیونیسم لغتی آشنا در ادبیات سیاسی است و رژیم اشغالگر اسرائیل هم بر پایه اندیشه صهیونیستی شکل گرفته است. 🔻 در زبان عبری به معنای پر آفتاب و همچنین نام کوهی در جنوب غربی بیت المقدس است. کوه صهیون زادگاه و آرامگاه حضرت داوود و جایگاه حضرت سلیمان (ع) بود.در متون دینی یهود، صهیون به آرمان و آرزوی ملت یهود به بازگشت به سرزمین داوود و سلیمان و تجدید دولت یهود اشاره میکند.. 🔸 پدر صهیونیسم سیاسی است. او خبرنگار یهودی تبار اتریشی بود که در سال ۱۸۹۶ با تدوین جزوه ای با نام «دولت یهود»، در صدد برآمد یهودیان سراسر جهان را گرد هم آورد و یکپارچه کند.
: 🔹هرتسل؛ فلسطین، قبرس،اوگاندا و آرژانتین را برای تشکیل دولت یهودیان پیشنهاد کرد که فقط فلسطین مورد توجه قرار گرفت و بقیه به دلایل سیاسی و مخالفت دیگر رهبران صهیونیسم رد شدند. در قطعنامه کنگره جهانی صهیونیست، فلسطین به عنوان منطقه مهاجرت یهودیان و محل تشکیل دولت یهود تعیین شد. نام فلسطین به سرزمین اسرائیل تبدیل و پرچم و شعار ملی نیز تغییر کرد. 🔻هرتسل نیز کوشید تا عبدالحمید دوم سلطان عثمانی در ازای دریافت چند میلیون سکه طلا با تسلیم فلسطین به یهودیان موافقت کند. 🔸اما سلطان عبدالحمید این پیشنهاد را رد و تاکید کرد که فلسطین متعلق به مسلمانان است.و حتی با پول همه یهودیان آن را نخواهد فروخت.
: 🔰 دلایل حمایت انگلیس از اهداف صهیونیستها 🔹با شروع جنگ جهانی اول، نوعی همگرایی میان بریتانیا و صهیونیست ها تشدید شد. 🔻بریتانیا از تمایلات صهیونیست ها بنا به چند دلیل حمایت و پشتیبانی می کرد: 👈‌اول آنکه دغدغه های بریتانیا را درباره دسترسی رقبا از طریق کانال سوئز به هند را برطرف سازد. 👈دیگر آنکه بریتانیا امیدوار بود در سال های پرهزینه جنگ از پشتیبانی و حمایت سرمایه داران یهودی بهره مند باشد. 👈به انضمام آنکه بریتانیا بتواند با حمایت از ایده صهیونیسم و تشکیل دولت یهودی در فلسطین، یهودیان ساکن امریکا را که در ساخت سیاسی آن حکومت نفوذ داشتند ترغیب کند که امریکا را به ورود به جنگ جهانی اول به نفع بریتانیا و روسیه و ایتالیا وادار سازند. 🔹مجموعه این عوامل سبب شد بریتانیا بطور فزاینده ای از صهیونیسم بعنوان آموزه تشکیل دولت یهودی در فلسطین حمایت کند.
🔰 درسال۱۹۱۷ میلادی بریتانیا با موافقت آمریکا و فرانسه و دیگر کشورهای غربی بیانیه‌ای صادر کرد و به وسیله بالفور وزیر خارجه وقت این کشور به روچیلد سرمایه گذار یهودی قول داد که محلی برای یهودیان در فلسطین ایجاد کند‌. در بیانیه بالفور ۸۹ درصد از ساکنان بومی و عرب فلسطینی که مالک ۹۷ درصد از زمین‌های این کشور بودند با قید عبارت گروه‌های غیر یهود نادیده گرفته شدند. اعلامیه بالفور با وجود آنکه از بیم واکنش اعراب تعدیل شد اما این فضا و این ظرفیت را برای یهودیان فراهم کرد تا آن را پایه ی شکل دهی موجودیتی به نام اسرائیل قرار دهند. بویژه آنکه اعلامیه بالفور اولین اعلامیه ی مهمی بود که در عرصه بین‌المللی یکی از قدرت‌های جهانی آن دوران به شکل صریح از استقرار یک دولت یهودی در سرزمین فلسطین سخن می‌گوید.
🔰تشکیل دولت یهود در سال ۱۹۱۸ آمریکا و کشورهای غربی تلاش کردند زمینه برپایی دولت یهودی را در فلسطین مهیا کنند. بریتانیا نیز نماینده یهودی تبار به نام هربرت ساموئیل را در سال ۱۹۲۰ به فلسطین اعزام کرد تا مقدمات کوچ یهودیان جهان را به آنجا فراهم کند. در فاصله سال‌های ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۳ میلادی موج سوم مهاجرت یهودیان رخ داد و ۳۵ هزار نفر به فلسطین کوچ کردند در پایان این دوره مالکیت ثبت شده یهودیان بر زمین ۳ درصد کل فلسطین را شامل می‌شد . در همین سال‌ها هاگانا سازمان مسلح زیرزمینی صهیونیست تشکیل شد. سازمانی که چند دهه بعد هسته اصلی حزب کارگر اسرائیل را تشکیل داد.
🔰 تمایل به نوعی میانه روی و مصالحه و سازش در عرصه بین‌المللی و خودداری از اقداماتی مانند اقدامات تحریک آمیز. گسترش شهرک‌های صهیونیست نشین در نوار غربی رود اردن از مولفه های مهمی بوده است که این حزب در عرصه ی سیاست خارجی دنبال کرده است. در عرصه سیاست داخلی نیز این حزب گرایش‌های سوسیالیستی و تمایلات چپ گرایانه از این دست داشته است. نکته ی مهم آن است که حزب کارگر هرچند به عنوان حزبی مدافع نوعی عملگرایی در عرصه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی شناخته میشود اما با دیگر جریانات و احزاب سیاسی داخل این رژیم درباره حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و جلوگیری از خدشه به آن هم داستان و هم راستاست. در سال‌های اخیر این حزب به دلایل مختلف از جایگاه پیشین خود در عرصه سیاست رژیم صهیونیستی فاصله گرفته و رو به افول نهاده است.
🔰 سال ۱۹۲۹ یهودیان بیت المقدس علنا مدعی شدند که بقایای پیکر سلیمان در زیر بنای مسجد الاقصی مدفون است از این رو آنان حقوق و امتیازاتی در مسجد الاقصی و دیوار براق یا دیوار ندبه دارند و اعلام کردند که مصمم هستند که این حقوق را به طور کامل به دست بیاورند. پس از اعلام موضع یهودیان درباره دیوار ندبه اعراب فلسطینی و مسیحیان اختلافات خود را کنار گذاشتند و در برابریهودیان صهیونیست متحد شدنددر تابستان ۱۹۲۹ میلادی نخستین برخورد خونین میان فلسطینی‌هاوصهیونیست های مهاجر صورت گرفت در این درگیری صهیونیست‌ها و سربازان انگلیسی بیش از ۳۵۰ فلسطینی را شهید و عده‌ای را زخمی و دستگیر کردند.این رخداد تلخ به انقلاب براق معروف شد. ۱۵ اوت در روزی که یهودیان مراسم سالانه یادواره ویرانی معبد سلیمان را برگزار می‌کردند گروهی از آنان ضمن برگزاری تظاهرات و حمله به ساکنان عرب اطراف دیوار براق این دیوار را تصرف کردند و پرچم صهیونیست‌ها را بر فراز آن به اهتزاز درآوردند و برای نخستین بار میز مخصوص عبادت خود را در آن مکان قرار دادند. بعد از ظهر همان روز گروهی از مسلمانان به یهودیان حمله کردند آنان را از آنجا راندند و پرچم صهیونیست‌ها را از دیوار ندبه به زیر کشیدند این درگیرهادر روزهای بعد شدت یافت تا آنکه به سراسر فلسطین سرایت کرد و ۳۵۱ تن عمدتاً به دست نیروهای بریتانیا به شهادت رسیدند و۱۵۰ تن دیگر نیز مجروح شدند این درگیری‌ها که انقلاب براق نامیده شد،پنجمین قیام بزرگ مسلمانان فلسطین ضد تجاوزگری‌های صهیونیست‌ها و بریتانیایی ها بود.
🔰 دیوار ندبه مقدس‌ترین مکان مذهبی یهودیان است که بر روی تپه موریا در شهر بیت المقدس قرار دارد یهودیان آن را آخرین باقیمانده‌های معبد سلیمان می‌دانند در نماز روزانه یهودیان مختصات این مکان به عنوان قبله استفاده می‌شود. مسلمانان آن را دیوار براق میخوانند و بر این باورند که پیامبر خدا (ص) در شب معراج مرکب خود را به این دیوار بست این مکان برای مسیحیان نیز مقدس است. سال ۱۹۲۹ میلادی یهودیان بیت المقدس به حاج امین الحسین مفتی قدس فشار آوردند تا مسجد الاقصی را در اختیار آنان قرار دهد اما او که از همان آغاز درباره سلطه انگلیسی‌ها و صهیونیست‌ها بر قدس و اماکن مقدس آن هشدار داده بود مقاومتی سرسختانه در مقابل این فشارها نشان داد