جعبری بلافاصله بعد از عهده دار شدن این مسؤولیت، تغییراتی اساسی را در ساختار گردانهای قسام ایجاد کرد و این گردانها را از یک گروه شبه نظامی به یک شبه ارتش نظامی و منظم تبدیل کرد که شامل دهها هزار رزمنده به تفکیک یگانهای تخصصی می باشند.
الجعبری شاه کلید موفقیت حماس در عملیات اسارت نظامی صهیونیست و مبادله وی با هزار اسیر فلسطینی بود.
با شکست صهیونیستها در حمله نظامی به غزه برای آزادسازی گلعاد شالیت صهیونیستها بعد از دوره طولانی مذاکرات غیر مستقیم نهایتا به مبادله شالیت با 1025 اسیر فلسطینی مجبور شدند.
الجعبری از همان ابتدا به عنوان مسؤول این پرونده و مذاکره کننده طرف فلسطینی در این مبادله بود.
#گیلعاد_شلیط (به عبری: גלעד שליט) (زاده ۲۸ اوت ۱۹۸۶ در نهاریا، اسرائیل) سرباز سابق وزارت دفاع اسرائیل از نیروهای دفاعی اسرائیل است که در ۲۵ ژوئن ۲۰۰۶، در حملهای برونمرزی از طریق تونلهای نزدیک مرز نوار غزه و اسرائیل، توسط شبهنظامیان حماس، اسیر شد و به نوار غزه انتقال یافت.
عملیات اسارت گیلعاد یک شکست اطلاعاتی بزرگ برای رژیم صهیونیستی محسوب می شد.
گیلعاد شالیت که یک نظامی مهم برای رژیم اشغالگر قدس بود بعد از چندین سال بازداشت در نزد حماس در سال 2011 در معاهده «وفاء الاحرار یا شالیت» آزاد شده و به اراضی اشغالی بازگشت.*"
در مقابل نیز جنبش حماس«#یحیی_السنوار» نماینده این جنبش در غزه به همراه تعداد زیادی از فلسطینیان را از بند صهیونیستها آزاد کرد.
«بسم الله الرحمن الرحیم»
#مستند_تاریخ_فلسطین
🔰 #شیخ_صلاح_شحاده
شیخ صلاح شحاده در سال 1952 در اردوگاه فلسطینی "الشاطي" در حالی به دنيا آمد که خانواده او كه از اهالي شهر يافا بودند، پس از اشغال اين شهر در سال 1948 طعم آوارگی را چشیدند.
جنبش حماس در سال 1986 و به فرماندهي او بود که يك گروه نظامي تشكيل داد كه به نام "مبارزان فلسطيني" شهرت گرفت.
اين گروه نظامي توانست تا در مقطع زماني پيش از آغاز انتفاضه اول و همچنين در جريان اين انتفاضه تا سال 1989، دست به فعاليت هاي مبارزاتي مهمی بزند.
صلاح شحاده پس از رهایی اش از زندان رژیم صهیونیستی که 20 سال از عمر خود را در آن گذراند، مستقیما به فعالیت های نظامی پرداخت.
شهيد صلاح شحاده در مورد دوران اسارتش و رفتارهاي وحشيانه اين رژيم با وي مي گويد:
"صهيونيستها بارها تمام موهاي صورت و سينه ام را از جا كندند به طوري كه من فكر مي كردم از بس كه اينكار را تكرار كردند ديگر هيچ وقت اين موها رشد نخواهند كرد. ناخنهاي دست و پاهايم را از جا كندند اما حتي يك آه هم از من نشنيدند زيرا همواره با قرآن انس گرفته بودم.
صلاح نقش بی بدیلی در تجهیز شاخه نظامی حماس به انواع تسلیحات موشکی و انفجاری نوین داشت.
او در ساخت و تجهیز #موشک_انداز_های_یاسین و #موشکهای_البتار و #نارنجک_های_دستی و هوشمند و گذشته از آن #موشک_های_قسام که شهرک های دشمن صهیونیستی لرزه انداخته است،تلاشهای زیادی داشت.
تا اينكه اسراییلی ها برای خلاص شدن از "کابوس او" در تاريخ 23 جولاي سال 2003 با استفاده از يك هواپيماي اف ـ 16 و با انفجار بمب یک تنی در محله پرجمعیت "الدرج" غزه كه خانواده شحاده نيز در آن زندگي مي كرد، باعث به شهادت رسيدن اين شهيد بزرگ، همسرو دختر او و 13 فلسطيني و مجروحیت بيش از 100 نفر شدند.
صهيونيستها عليرغم هولناك بودن جنايت خود، اعلام كردند كه به شهادت رساندن شحاده پيروزي بزرگي به شمار مي آيد زيرا وي را مسئول تمام عمليات نظامي حماس بر ضد خود مي دانستند.
🔰 سه بنیان گذار شاخه نظامی حماس
صلاح شحاده بعد از یحیی عیاش بزرگترین فرمانده ای بود که شهادت طلبان جنبش حماس به خود می دیدند و امروز از آن جمع سه نفره ی بنیانگذاران یگان های "شهید عزالدین قسام" (شاخه نظامی حماس) تنها یک سردار دیگر به جا مانده است: "محمد الضیف"!