15.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انیمیشن زیبای مباهله پيامبر اسلام (ص) با مسيحيان نجران
🔺 ماجرای مباهله چیست؟
🔹باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
🔹اگر غدیر عید ولایت است، مباهله عید فضیلت است. چون بزرگترین فضیلت علی(ع) در روز مباهله و آنهم صریحاً در قرآن کریم بیان شده.
🔹امام رضا(ع) به مأمون فرمودند: بالاترین فضیلت علی(ع) آیۀ مباهله است. چون در این آیه علی(ع) نفس پیامبر(ص) اعلام شده است. باید غربت مباهله برطرف بشود، این خیلی مهمتر از بسیاری دیگر از ایام الله است.
📚 الفصول المختاره، ص38
مباهله چه روزی است؟
🔸روزى مأمون به حضرت رضا (عليه السلام) گفت: بزرگترين فضيلت امیرالمؤمنین (علیه السلام) كه قرآن بر آن دلالت دارد، چيست؟
🔸 حضرت رضا (عليه السلام) به او فرمود: «فضیلتی که در مباهله است. زیرا خداوند عزّوجلّ میفرماید: «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أبْنَاءَنَا وَ أبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أنْفُسَنَا وَ أنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ الله عَلَى الْكَاذِبِينَ».
🔸 پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله)، حسن و حسين (عليهما السلام) را فرا خواند. پس اين دو، پسران او حساب شدند، و فاطمه (عليها السلام) را نيز فرا خواند. که آن حضرت مصداق زنان مذکورِ او در آیه حساب شد. سپس امیرالمؤمنین (عليه السلام) را فرا خواند. پس به حكم خدا، امیرالمؤمنین (عليه السلام)، نفسِ پيامبر (صلى الله عليه و آله) است. از طرفى مىدانيم كه هيچ يك از مخلوقات خداوند سبحان، بزرگوارتر و برتر از پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) نيست. پس لازم است كه به حكم خدا هيچكس برتر از نفس پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) نباشد».
📚 بحار الأنوار ؛ ج ۳۵ ص ۲۵۷
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۲۴ ذی الحجه، خاتم بخشى امیرالمومنین علی علیهالسلام و نزول آيه ولايت
🔹یهودیانی که مسلمان شده بودند از پیامبر درباره پیشوای بعد از ایشان پرسیدند.
🔹در اين هنگام این آیه نازل شد: إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ
صاحب اختیار و سرپرست شما(مؤمنین) فقط خدا و رسول خدا و آن مؤمنانی هستند که نماز را به پا می دارند و در حال رکوع انفاق می کنند!
🔹بلافاصله، پیامبر و دیگران به سمت مسجد حرکت کردند و در ورودی مسجد فقیری را دیدند.
🔹پیامبر پرسید آيا در مسجد كسى به تو چيزى داد؟ فقير گفت: بلى، اين انگشتر را یکی از مؤمنین به من داد!
سؤال کردند: چه كسى آن را به تو داد؟ عرض كرد: آن مردى كه در حال نماز است. حضرت پرسیدند: در چه حالتى انگشتر را به تو داد؟ گفت: در حالت ركوع.
🔹همه مسجد تکبیر گفتند و سپس پیامبر فرمودند: «عَلىُّ بْنُ أبى طالبٍ وَلِيُّكُمْ بَعْدى؛»
علی بن ابی طالب پس از من سرپرست و صاحب اختیار شماست.