۱۲ تیر ۱۴۰۲
پاسخ سوال هفتم:
«إِن تَتُوبَا إِلَی اللهِ فَقَدْ صَغَتْ قُلُوبُکمَا ۖ وَإِن تَظَاهَرَا عَلَیهِ فَإِنَّ الله هُوَ مَوْلَاهُ وَجِبْرِیلُ وَ صَالِحُ الْمُؤْمِنِینَ ۖ وَالْمَلَائِکةُ بَعْدَ ذَٰلِک ظَهِیرٌ؛ اگر [شما دو زن] به درگاه خدا توبه کنید [بهتر است]، واقعاً دلهایتان انحراف پیدا کرده است و اگر علیه او به یکدیگر کمک کنید، در حقیقت، خدا خود سرپرست او است، و جبرئیل و صالح مؤمنان [نیز یاور اویند] و گذشته از این، فرشتگان [هم ]پشتیبان [او] خواهند بود.» از این رو آیه مذکور به آیه صالح المؤمنین شناخته میشود.
«صالِحُ المُؤمِنین» بهمعنای بهترینِ مؤمنان یا مؤمنان صالح، برگرفته از آیه چهارم سوره تحریم است. در این آیه، صالحالمؤمنین فردی معرفی شده است که بههمراه خدا، جبرئیل و دیگر فرشتگان از پیامبر اسلام(ص) پشتیبانی میکند. مفسران دلیل نزول آیه صالح المؤمنین را اذیت و آزاری دانستهاند که از سوی برخی همسران پیامبر(ص) نسبت به آن حضرت روا داشته شد و خداوند با نزول این آیه آنها را توبیخ کرد و خواست به دلیل رفتارشان توبه کنند.
درباره شأن نزول آیه صالح المؤمنین روایاتی نقل شده که از اذیت و آزار پیامبر اسلام توسط برخی از همسرانش حکایت دارد. طبق این روایات پیامبر نزدِ یکی از همسرانش رفت، مقداری عسل خورد و ماندنش طول کشید. یکی از زنان پیامبر با همراه کردن برخی دیگر از زنان پیامبر تصمیم گرفت زمانی که پیامبر(ص) نزدشان رفت به بهانه بوی بدِ عسلی که خورده، از او کنارهگیری کنند. پس از این برخورد، پیامبر خوردن عسل را بر خود حرام کرد. در برخی از روایات آمده که از همسران خود نیز کنارهگیری کرد و تصمیم گرفته آنان را طلاق دهد. بعد از مدتی آیات سوره تحریم نازل شد و پیامبر(ص) را از حرامکردن چیزهایی که بر او حلال شده، باز داشت.
آیه همچنین از همسران پیامبر خواست بهعلت آزاری که به پیامبر(ص) رساندهاند، توبه کنند و به آنان هشدار داد اگر بر اذیت پیامبر اصرار ورزند، بدانند که خداوند ولیّ و سرپرست پیامبر(ص) است و در هر خطری که او را تهدید کند پشتیبان او است و خدا، جبرئیل، صالح المؤمنین (بهترین مؤمنان) و دیگر فرشتگان پشتیبان رسول خدا خواهند بود.
۱۲ تیر ۱۴۰۲
💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐💐
سلام سلام
دیگه چیزی تا جشن بزرگ غدیر خم و عید ولایت نمونده بریم با هم سوال مسابقه هشتم رو ببینیم .
آماده اید ؟
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
سوال هشتم :
به نظر مفسران شیعه علت تشبیه « نبأ العظیم»
به امیرالمومنین علی علیه السلام چیست ؟
لطفا پاسختون رو تا قبل از ساعت ۸ برای ادمین یعقوبی بفرستید.
@Fz_yaghoobi
۱۳ تیر ۱۴۰۲
۱۳ تیر ۱۴۰۲
پاسخ سوال هشتم ؛
یکی از آیاتی که در زیارت امیرالمومنین علیه السلام در روز هفدهم ربیع الاول مصادف با ولادت پیامبر اسلام صلوات الله علیه تفسیر شده، آیات آغازین سورۀ نبأ است. "السلام علیک ایها النبأ العظیم الذی هم فیه مختلفون و عنه یسألون"؛ برخی از مفسرین گفتهاند مراد از "نبأ العظیم" که در قرآن آمده قیامت است و میتواند این هم باشد. اینجا اصراری بر این نداریم که مراد قیامت نیست، اما در واقع این است که نبا عظیم با آن سه ویژگی که برای او ذکر شده است یعنی خبری که هم بزرگ است و هم مورد اختلاف است و هم در قیامت مورد سوال خواهد بود با امر ولایت امیرالمومنین (ع) سازگار است؛ چرا که این سه ویژگی در اینجا آشکارتر است تا درباره قیامت باشد.
قیامت عظیم است اما مورد اختلاف نیست. کلیت آن را همه امتها و ملتها قبول دارند و فقط در جزئیات اختلافات جزئی وجود دارد. لذا به نظر می رسد؛ نبأ عظیم در زیارت امیرالمومنین (ع) همان ولایت است. اگر قیامت هم گفته شده است و اگر نقل صحیح باشد منکر نیستیم اما این تفسیر هم غلط نیست.
علي بن ابي طالب (ع) گويد: صخر بن حرب نزد رسول خدا (ص) آمد و گفت: امارت ولايتي كه تو داري، بعد از تو از آن كيست؟
پيامبر گفت: از آن كسي كه او نسبت به من چون هارون نسبت به موسي است.
در اين هنگام خداوند آيه «عم يتسائلون» را نازل كرد. يعني اهل مكه از تو درباره خلافت علي مي پرسند.«عن النبأ العظيم الذي هم فيه مختلفون» برخي از آنها ولايت او را تصديق خواهند كرد و برخي تكذيب « كلا سيعلمون ثم كلا سيعلمون»و اين ردي است بر آن ها، خلافت او را خواهند شناخت و آن را حق خواهند يافت، زيرا كه در قبرهايشان از آن ها سؤال مي شود و هيچ مرده اي از آن ها در شرق و غرب جهان در دريا و خشكي نخواهد بود كه نكير و منكر از او مي پرسند و به او مي گويند: خداي تو كيست؟ دين تو چيست؟ و امام تو كيست؟
۱۳ تیر ۱۴۰۲
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
سلام سلام
داریم به روز آخر مسابقمون می رسیم ، ماشاالله آنقدر فعال بودید که ما رو هم سر ذوق آوردید و هر روز برای طراحی سوال جدید خودمون هم کلی شور و شوق داشتیم .
ان شاء الله این مسابقه قدمی کوچک باشه برای آشنایی همگی مون با فضایل امیرالمومنین علی علیه السلام و خود ایشون از همگی به بهترین شکل قبول بفرمایند .
خوب سخنرانیم یکم طول کشید خستتون کردم 😊😊😊
بریم سراغ سوال نهم :
«آیه نجوا (آیات ۱۱و ۱۲سوره مجادله) »به کدام فضیلت امیرالمومنین علی علیه السلام اشاره دارد ؟
لطفا پاسختون رو تا قبل از ساعت ۸برای ادمین یعقوبی بفرستید.
@Fz_yaghoobi
۱۴ تیر ۱۴۰۲
۱۵ تیر ۱۴۰۲
پاسخ سوال نهم؛
آیه نجوا یا آیه مناجات (مجادله: ۱۲)یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نَاجَیتُمُ الرَّسُولَ فَقَدِّمُوا بَینَ یدَی نَجْوَاکمْ صَدَقَةً ۚ ذَٰلِک خَیرٌ لَّکمْ وَأَطْهَرُ ۚ فَإِن لَّمْ تَجِدُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ ﴿۱۲﴾
ای کسانی که ایمان آوردهاید، هرگاه با پیامبر گفتگوی محرمانه میکنید، پیش از گفتگوی محرمانه خود صدقهای تقدیم بدارید. این برای شما بهتر و پاکیزهتر است؛ و اگر چیزی نیافتید بدانید که خدا آمرزنده مهربان است.
این آیه به مسلمانان خطاب میکند که قبل از نجوا (گفتگوی سری) با پیامبر اسلام(ص)، باید صدقه پرداخت کنند.
بر اساس روایات، غیر از امام علی(ع)، دیگر مسلمانان از انجام این دستور خودداری کردند. به همین دلیل در آیه بعد، خداوند ضمن توبیخ مسلمانان، مضمون آیه قبل(وجوب پرداخت صدقه به هنگام نجوای با پیامبر(ص)) را نسخ کرد.
در شأن نزول آیه آمده است گروهی از ثروتمندان مسلمان، زیاد نزد پیغمبر(ص) میآمدند و با او نجوا (گفتگوی سری) میکردند و نوبت فقیران را میگرفتند که این کار باعث ناراحتی فقرا میشد. پیامبر اسلام(ص) نیز از پرگویی و زیاد نشستنشان ناراحت میشد به همین دلیل خداوند آیه نجوا که به آیه مناجات نیز معروف است را در امر به صدقه دادن پیش از نجوا کردن با پیغمبر، نازل کرد.
طبق نظر اندیشمندان اهل سنت نظیر: ابن کثیر، طبری، فخر رازی، و ابن تیمیه ،تنها کسی که قبل از نسخ حکم، به آیه نجوی عمل کرد حضرت امیرالمومنین علی (ع) بود. فضل بن روزبهان أشعری در کتاب إبطال الباطل، عمل به آیه نجوی را از فضائل انکار ناپذیر امام علی(ع) شمرده است. متکلمین امامیه همچون علامه حلی با استناد به آیه، از آن بر افضلیت امام علی(ع)، استدلال کرده است.
۱۵ تیر ۱۴۰۲
📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣
ممنون میشیم مارو به مدارس معرفی کنید🙏
تا بچه ها با داشتن کوله های یک دست و یک شکل با طرح اسلامی و ایرانی در کنار هم لذت متحدالشکل بودن رو ببرن
طرح کوله ها به نیت امر به معروف تصویری تولید میشه ، تا نگاه زیبای کودکان معصوم با تصاویر محجبه و اسلامی و اقتدار ایران اُنس پیدا کنه
۱۵ تیر ۱۴۰۲
دوستان توجه کنید ما عید بزرگی رو بنام عید غدیر پیش رو داریم 💚
جشن بزرگ و پر از سرور و شادی و افتخار ، یعنی یکی از بزرگترین سندیت ما شیعیان عید غدیره ، روزی که با افتخار باید فریاد بزنیم شیعه هستیم و حیدرییم💚
شیعه باشی و سکوت کنی
بابااااا شیعیان نظر کرده خداوند در عالمند چون مقتداشون حضرت علی(ع)
شوخی نیستا ، فکرشو بکن میشد مسیحی باشی یا بودا پرست یا اصلا بی دین و لاییک باشی و استغفرالله شیطان پرست، ولییی تو شیعه شدی 🌸
باید با افتخاااار فریاد بزنی من شیعه ی علیم💪
برای همین ما در کانالمون تا عید غدیر نه روز شمار تا محرمو داریم و نه تولیداتمون رو برای محرم میزاریم ، ان شا الله بعد از عید غدیر 💚
متاسفانه بعضیا پیام میدن اگه بشه تولیدات محرم رو زودتر بزارین کانال وقتی میگم فعلا عید غدیر رو داریم میگن ما برای محرم هیات داریم دیگه بودجمونو گذاشتیم برای محرم و عید غدیر برنامه ای نداریم
بابا به والله امام حسین(ع) که عشق هممونه
بخاطر دین جدش و زحمت پدرش قیام کرد ، چرا برای غدیر هزینه نکنیم ،
قبل از محرم باید غدیر رو فریاد زد
۱۵ تیر ۱۴۰۲
۱۵ تیر ۱۴۰۲