چند فرض درباره نظرسنجیها
✍🏻 محسن گودرزی
جامعهشناس و پژوهشگر افکار عمومی
🔹در ایام انتخابات بازار نظرسنجی گرم است؛ هم تقاضا برای آن زیاد است و هم چندین مؤسسه مشهور و گمنام نظرسنجی انجام میدهند. با وجود این، گزارش نظرسنجیها بهصورت کامل و تفصیلی منتشر نمیشوند و در اختیار عموم قرار نمیگیرند و فقط چند یافته کلی از آنها در رسانهها منتشر میشود. وقتی به جزئیات دسترسی نداریم، مناسب است به تحلیل ساختار یافتهها و روندهای اصلی افکار عمومی پرداخت. برای این کار بهتر است چند ملاحظه کلی را در مواجهه با نتایج نظرسنجیها در نظر داشت.
🔹اول اینکه میزان امتناع از پاسخ زیاد است. به عبارت دیگر، بخش قابل توجهی از مردم که معمولاً از گروهها به شدت ناراضیاند، در نظرسنجیها مشارکت نمیکنند. از این رو، نظرسنجیها به سمت افراد کمتر ناراضی سوگیری دارد.
🔹دوم اینکه در این دوره از نظرسنجیها، تعداد مرددین در هر سوالی زیاد است؛ از جمله تردید برای رای دادن یا رای ندادن، تردید در انتخاب نامزد، تردید کسانی که تصمیم به مشارکت دارند ولی هنوز نامزدشان را انتخاب نکردهاند و... به همین دلیل، احتمال آنکه روندهایی خلاف انتظار روی دهد، وجود دارد. باید در نظر داشت که در شرایط کنونی نمیتوان پیشبینی کرد که کدام نامزد چه میزان رای میآورد. برآورد میزان آراء را باید به روز نزدیک رایگیری موکول کرد.
🔹نکته سوم و مرتبط با مورد قبلی، این است که در حال حاضر و در این روزها (پیش از مناظرهها) هنوز موج اجتماعی قدرتمندی شکل نگرفته است. موج اجتماعی با هر درجهای از شدت که شکل بگیرد، روی آراء مرددها تاثیر میگذارد و حتی ممکن است روی آراء بعضی از افرادی که تصمیمشان را گرفتهاند هم مؤثر باشد. چنین موجهایی معمولاً ساختار یافتهها را تغییر میدهد. برای نمونه در سال ۱۳۹۲ رای روحانی در پایینترین ردهها بود ولی در روزهای پایانی به صورت ناگهانی رشد کرد و در نهایت به انتخاب او انجامید. با توجه به این ملاحظات یافتههایی که از گزارشهای مختلف نظرسنجی در رسانهها به شکل مقایسهای چند نکته را نشان میدهند:
۱- درصد آراء نامزدها در نظرسنجیها به هم نزدیک است و احتمالاً در روزهای آتی تغییر خواهد کرد. به خاطر نزدیک بودن این آراء و حاشیه خطای نظرسنجیها که در بهترین و دقیقترین حالت حدود ۵ درصد است، دو سه درصد تفاوت آراء در نظرسنجیها را نباید مبنای تحلیلهای قطعی قرار داد. رتبه نامزدها در فاصله زیاد معنادار است. برای مثال، فاصله نامزدهای انتهای لیست با ابتدای لیست، تفاوتشان معنادار است و احتمالاً در روز انتخابات هم چنین خواهد بود.
۲- رای پزشکیان در حال حاضر –که هنوز بدنه اجتماعی متمایل به او به میدان نیامدهاند و کماکان تصمیمشان به رای ندادن است- رای قابل توجهی است (در مقایسه با رای روحانی که در آن زمان بسیار پایین بود). اطلاعی ندارم ترکیب رایدهندگان به او در نظرسنجیها چگونه است ولی با توجه به یافته مربوط به میزان مشارکت بخشی از این رای از کسانی است که همیشه رای میدهند یعنی از هواداران وضع موجود است. اگر این استنباط درست باشد، رای پزشکیان با سبد رای اصولگرایان اشتراک دارد.
۳- رای پزشکیان در مقایسه با آراء دیگر نامزدها رشد بیشتری دارد. رای جلیلی ثابت مانده است و براساس وضعیت او در دورههای انتخابات گذشته میتوان گفت رای او سقف دارد و احتمال رشد آن زیاد نیست. رای قالیباف هم مطابق دورههای گذشته رشد سریع دارد ولی بعد کُند یا متوقف میشود و به اصطلاح چسبندگی دارد....
۴- با این فروض، رای پزشکیان دو منبع متفاوت دارد. یک بخش را از بدنه اجتماعی اصولگرایان و یک بخش را هم از گروهها و اقشار ناراضی جامعه کسب میکند. از این رو، ناگزیر است بین محافظهکاری و رادیکالیسم نوعی توازن را ایجاد کند. این موازنه بیشتر از آنکه براساس طرح شعارها و مطالبات متناقض باشد احتمالاً باید مبتنی بر نوعی آشتی ملی و اجتماعی باشد، آرامشی که هر دو بدنه اجتماعی به آن نیاز دارند.
۵- در حال حاضر، کف مشارکت حدود ۴۵-۴۰ درصد است و به نظر نمیرسد میزان مشارکت از این کمتر شود. با توجه به شرایط اجتماعی، مشارکت بالاتر از ۵۰ درصد محتملترین گزینه است.
۶- عامل تعیینکننده اصلی همان حدود ۱۵-۱۰ درصد مرددین است که اگر تصمیم به مشارکت بگیرند، پزشکیان بیشترین سهم را در این گروه دارد. فرض کنیم که کف رای ۴۵-۴۰ درصد باشد، چنانچه مرددین (که در نظرسنجیهای متفاوت) در حدود ۱۵-۱۰ درصدند به نفع پزشکیان بیایند، نتیجه تغییر خواهد کرد. پس مسئله اصلی برای پزشکیان جلب نظر مرددین به مشارکت است. اگر موج اجتماعی شکل بگیرد و دو بنی (یا دو پایه) بودن رای پزشکیان کماکان برقرار بماند، احتمالاً ساختار یافتههای نظرسنجی تغییرات مهم و خلاف انتظاری خواهد کرد...
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-17509
7.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روایتی از اختراعات شگفتآور در وسط یک جنگ!
♨️ استادی که رفاه را رها کرد!
❗️ابتکاراتی که شهید چمران به جا گذاشت!
♨️ اختراعات دانشمند نابغه، در دورانی که ایران سیم خاردار هم نداشت!
🔰 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی به مناسبت ۳۱خردادماه، سالروز شهادت #شهید_چمران
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه کسی را انتخاب نکنیم؟
#انتخابات
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
روزپلاس
حکم قطعی وحید اشتری اجرا و وی به زندان معرفی شد
کاهش فقر در دولت شهید رئیسی طبق اعلام بانک جهانی
برخلاف ادعای برخی از نامزدهای انتخابات، به گزارش #بانک_جهانی، نرخ فقر در دوران شهید رئیسی به صورت قابل توجهی کاهش یافته است.
❌ در ۸ سال دولت روحانی، ۸ میلیون نفر به زیر خط فقر رفتند. یعنی به طور متوسط سالی ۱ میلیون ایرانی به زیر خط فقر رفتند.
✅ اما در ۳ سال دولت شهید رئیسی حدود ۶ میلیون نفر و بطور متوسط سالی بیش از ۲ میلیون ایرانی از زیر خط فقر خارج شدند.
روند کاهشی نرخ فقر در سه سال اخیر در مقایسه با روند افزایشی آن در ۸ سال گذشته در گزارش های بین المللی کاملا مشهود و غیر قابل انکار است!
👈 نرخ #فقر در ایران از ۲۹.۳ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۲۱.۹ در سال ۲۰۲۳ رسیده است. یعنی فقر در دوران دولت شهید رئیسی، ۷.۴ درصد کاهش یافته است.
#شهید_جمهور
💠 اندیشکده راهبردی سعداء
🆔 @soada_ir
«باسمه تعالی«
«ظرافت طوفان سفسطه ظریف در دوقطبی کردن جامعه»
«سخنی با آقای دکتر پزشکیان نامزد معزز ریاستجمهوری دوره چهاردهم»
نویسنده:دکتر محمد بنائیان سفید.
حضرتعالی که به لطف پروردگار آشنای به متون قرآن کریم ونهجالبلاغه هستیدنظر شما را با استناد به نهجالبلاغه به مسائل ذیل جلب می نمایم:
۱_ما شاهد دوقطبی سازی بی حاصل با عنوان برجام در سالهای ۹۲ و۹۶بوده ایم که نوعی رویا فروشی مذاکرات برجام بی فرجام بوده است ،که در اذهان تاریخی مردم آن گره زدن آب خوردن،وباغ گلابی ،وپیوند با کدخدا جهانی،دلخوش کردن به لبخند وزیر امور خارجه وقت آمریکا در قدم زدن با آنها منتج به پاره کردن سند برجام وپاره شدن اعتماد کاذب وبی تدبیری دست اندرکاران ایرانی در مذاکرات شد که حتی بنزین هواپیمارا برای مسافرت آقای ظریف تحریم کردند که نوعی معامله کردن به ثمن بخس سه اصل
عزت ،حکمت ومصلحت دردکترین دیپلماسی سیاسی حکمرانی اسلامی ایران بوده است.علی (ع)می فرماید:
«وَ اتَّهِمْ فِی ذلِکَ حُسْنَ الظَّنِّ؛(خطبه ؛۵۳)
و به دشمن خوش بین مباش»
اگر چراغ سبزی از جانب دشمن دید فکر نکند اصلاح شده است که توبه گرگ مرگ است.
۲_قانون اقدام راهبردی،اشتباه کارشناسی،عدم دقت در مفاهیم وواژه های مندرج در متن برجام که دارای معانی حقوقی چند وجهی بوده است،شتاب مجلس در تصویب ۲۰دقیقه ای این مهم،وانجام نقد تعهدات از سوی ایران و قول های نسیه غرب وبدون همزمانی آن با تعهدات ایران،همه زخم های جبران ناپذیری بوده است که بوسیله آقای ظریف در دولت یازدهم دوازدهم در سیاست خارجی اتفاق افتاده،باوجود آنکه تفکیک در دیپلماسی سیاسی با دیپلماسی میدانی قائل شده بودند وحال آنکه زیر بنای طرح مسئله برجام در موفقیت های دیپلماسی میدانی شهید سلیمانی«ره» بوده است.
علی(ع):عقب نشینی نکردن در برابر دشمن (نامه ۳۸)
«لاینْکلُ عَنِ الاَْعْداءِ ساعاتِ الرَّوْعِ؛
ساعات هولناک از دشمنان نهراسد و عقب ننشیند».
۳_عدم تاب آوری وظرفیت تحمل در سوالات کارشناسان میز گرد فرهنگی از سوی مشاور شما وترک جلسه نشان از عدم صبوری و اینکه همه باید مانند او فکر کنند است ،که نوعی توهین به مخاطبین است و اینکه اشرافیت بر پاسخ اقناعی در رد یا تایید سوال مطروحه رانداشته است.
علی؟ع) :کینه و دشمنی بین مردم راه نیاندازد (نامه ۵۳)
«أَطْلِقْ عَنِ النَّاسِ عُقْدَةَ کُلِّ حِقْد؛
گره هر کینه ای را در مردم بگشای.
باعث اختلاف ودوقطبی در جامعه نشود.
۴_پیشنهاد می شود از ریل گذاری توامان دیپلماسی سیاسی با دیپلماسی میدانی شهید رئیسی که در مدت سه سال دستاوردهای عینی،ایجاد اعتماد بینالمللی ،استفاده مغتنم از فرصت های سیاسی،اقتصادی،اجتماعی وفرهپگی بین المللی وجهانی وتعاملات چند جانبه با کشورهای همسایه وهمسو درحین پی گیری برجام که بارقه اعتماد و امید به آینده را در دیپلماسی عاری از التماسی بوجود آورده است ،باید این زیر ساخت ها مبنای کار دولت آینده قرار گیرد چون در حماسه استقبال چند میلیونی مردم از شهدای خدمت که در جهان بی نظیر بوده است،واز مطالبات مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی ایران در تشییع پیکر پاک شهید سلیمانی وشهید دکتر آیه الله رئیسی السادات وهمراهان شهید آن بزرگوار بوده خود به عنوان حماسه ماندگار مردمی ،ودرواقع رفراندم مبتنی بر جوشش فطری به شمار می رود.
علی(ع):به نظرات مردم اعتنا کند (نامه ۵۳)
«وَ لَا تَقُولَنَّ إِنِّی مُؤَمَّرٌ آمُرُ فَأُطَاعُ؛
و مگوی که مرا بر شما امیر ساخته اند و باید فرمان من اطاعت شود».
وآخر دعوانا آن الحمدلله رب العالمین.
بااحترام:دکتر محمد بنائیان سفید
بیان ظرفیتهای برخی از نامزدها توسط دکتر لاریجانی
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ظریف اونقدر شیاده که حتی به قرآن هم ظلم میکنه و در راستای اهداف کثیف خودش تفسیر میکنه
@BisimchiMedia
⭕️جهت اطلاع پزشکیان که آمار سالهای دولت شهید رئیسی را در نمودارهایش سانسور کرد
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥روایت هوشنگ امیراحمدی استاد دانشگاه آمریکا و تحلیلگر سیاسی از ظریف
ظریف سالهای ساله با من دوسته به من میگفت مردم ایران گوسفندن به این مردم فقط باید دروغ گفت.
این که از خودتونه😏
به #ویژه_ترین کانال خبری در ایتا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/4073259207Ce587f9582c
دلم سوخت...
وقتی مجری مناظره گفت اگه از شخص غایبی صحبت شد، بهش فرصت دفاع داده میشه...
و پزشکیان اینهمه از دولت او گفت...
💔😢😭😭
#سید_شهیدان_خدمت...