🔴عبدالرضا مصری جایگزین علی مطهری در کرسی نایب رئیس دوم مجلس شد/ پزشکیان نایب رئیس اول ماند
@Fetan2
#حدیث_روز
امام رضا عليه السلام می فرمایند:
🔷 هر كس مىخواهد از گناهى توبه كند، در ماه رمضان از آن گناه به آستان الهى توبه كند؛ زيرا اين ماه، ماه توبه و بازگشت و ماه آمرزش و رحمت است و هيچ شبى از شبهاى آن نيست، مگر آن كه خداوند در آن شب، آزادشدگانى از آتش دارد كه همه آنان به سبب گناهانشان، مستحقّ آتش اند
فضائل الأشهر الثلاثة صفحه 106
@Fetan2
🔴آش شومنیسم شور شد
🔸حسین دهباشی سازنده فیلم تبلیغاتی روحانی در سال92، دو سال قبل فاش کرد که او برخی ادبیات را به روحانی پیشنهاد داده و در دیالوگ های مستند از سوی روحانی استفاده شده است.
🔸او گفته بود: "متنهای سخنرانی روحانی را در سال 92 من نوشتم. 27-28 جمله طراحی شده بود که قرار بود آقای روحانی بگوید.
🔸مثلاً جملهی "هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد هم چرخ زندگی مردم" را من طراحی کرده بودم و میخواستیم به هر صورت که شده آقای روحانی بگوید.
🔸همچنین جمله "من سردار نیستم، وکیلم" را طراحی کرده بودم که آقای روحانی کمی آن را اصلاح کرد و گفت "من سرهنگ نیستم، حقوقدانم".
🔸در گفتوگوی ویژه شبکه دو بنایمان این بود که وقتی مقابل مجری قرار گرفت، هرچه عابدینی میگوید رها کنیم و به تلویزیون حمله کنیم.
🔸روز به روز و با سیطره رسانهها، آدمهایی انتخاب میشوند که به شومن و بازیگر نزدیکترند تا یک سیاستمدار"!
🔸دهباشی همچنین می گوید از روحانی خواستم این جملات را در فیلم بگوید: "من سالهاست که وقتی بین منزل و اداره تردد میکنم و مردم را میبینم و چهرهها را مطالعه میکنم میبینم چقدر گرفته و چقدر عبوس است و خنده در چهرهها نیست".
🔸این عبارات البته آشناست؛ شبیه سخنانی که روحانی اخیرا به اصحاب رسانه گفت: "من روزانه نظرسنجی میکنم؛ یعنی در خیابون وقتی با ماشین میروم تمام چهرههای مردم را نگاه میکنم؛ اینکه چند نفر لبخند دارند، چند نفر عصبانیاند، چند نفر قیافهشان گرفته است و به هر شهری و در هر جمعیتی میروم، خودم نظرسنجی میکنم و نگاه آدمها را نسبت به خودم میبینم".
🔸روحانی سپس می گوید "نیازی نیست که روزنامهها از مشکلات مردم بنویسند تا رئیسجمهور باخبر شود! رئیسجمهور و دولت درد مردم را میداند". اما آش آن قدر شور شده که صدای آشپز هم در آمد.ه است.
🔸دهباشی در واکنش به سخنان اخیر روحانی نوشت "جامعهی آماری را در نظر بگیرید که حداکثر روزی دوبار (اولی حدود ساعت ۱۰صبح و دومی در حوالی ۷شب) در حدفاصل خیابان ثارالله (چهارراه پارکوی) تا میدان پاستور انجام میشود. ۹۳٪ این مسیر از اتوبان گذشته و بر اساس محاسبه نقشه گوگل با ماشین معمولی ۱۸دقیقه اما با اسکورت و بدون توقف در خط ویژه، تنها ۴دقیقه طول میکشد".
🔸او ادامه می دهد "ضمنا مشاهدهگر چشمانی ضعیف و عینک دارد و از پشت شیشه ۹۷٪ دودی خودروی تشریفات با سرعت ۱۳۰کیلومتر در ساعت به مردم مینگرد. که احتمالا در نیمی از موارد هم از پشتِ سر آنها است و صورت آدمها پیدا نیست! تازه خدا وکیلی در مسیر بزرگراه چمران اساسا چند عابر پیاده رد میشوند؟".
🔸تکرار جملاتی که می توانست سال 92 برای روحانی معجزه کند و او را در قواره یک منتقد جدی به در میدان انتخابات نمایش دهد، اکنون موجب خنده و خشم و رنجش همان مردمی می شود که کم کم فهمیده اند فریب کدام نمایش پوپولیستی فاقد محتوا را خورده اند.
🔸در سریال قدیمی مثل آباد، طبیب رندی بود که نسخه هایش، حال بیماران را بدتر می کرد. اما او دور و اطراف بیمار بهانه ای پیدا می کرد و می گفت "ناپرهیزی کرده و فلان غذا را خورده ای، حالت بد شده و گرنه نسخه های من حرف ندارد".
🔸او همین شگرد را به پسرش هم آموخته بود. اما پسر کم تجربه، جایی کم آورد و هر چه گشت بهانه ای برای توجیه بدحال شدن بیمار تحت درمان خود نیافت. پسر طبیب در همین حیص و بیص، ناگهان حرفی زد که سوژه خنده مردم ده شد. او در بیان ناپرهیزی بیمار گفت"ناخوش خر خورده"!
🔸طبیب که پس از سال ها رندی و کیسه دوزی، انگشت نمای مردم ده شده بود، با خشم از پسر پرسید برای چه این حرف مضحک را زدی و ما را سوژه خلایق کردی؟ و پسر پاسخ داد "آخه هر چی گشتم، اطراف بستر مریض هیچّی پیدا نکردم که بگم سر چی ناپرهیزی کرده؛ ولی یکهو چشمم خورد به پالون وسط حیات، گفتم بگم ناخوش خر خورده، اینم پالونش"!
محمد ایمانی
@Fetan2
🔴کسی میتواند ایرانخودرو را گروگان بگیرد؟
🔺این روزها نیز خبری مبنی بر عدم تامین قطعات ایران خودرو از سوی یک قطعه ساز بزرگ داخلی منتشر شده که دو روایت کلی در مورد آن وجود دارد. طبق این خبر، تامین نشدن قطعات موردنیاز ایران خودرو از سوی قطعه ساز موردنظر، سبب شده تولید این شرکت خودروساز در یکی روزهای هفته گذشته متوقف شود. روایت هایی که در مورد این اتفاق وجود دارد، یکی مبتنی بر عمد بودن آن است و دیگری از سهوی بودنش حکایت می کند. روایت اول می گوید، عدم تامین قطعات ایران خودرو از سوی قطعه ساز موردنظر، به یک گروگانگیری تعبیر شده است.
🔺این در حالی است که روایت دوم می گوید، عدم تامین قطعات در آن روز خاص، ناشی از مشکلات مالی و کاغذبازی های میان بانک مرکزی و گمرک بوده است. گفته می شود در آن روز، مواد اولیه قطعه ساز موردنظر به دلیل ابلاغ بانک مرکزی به گمرک مبنی بر دریافت ما به التفاوت ارز از این قطعه ساز، بلوکه و اجازه ترخیص نیافته است. در ادامه، حساب های مالی قطعه ساز موردنظر نیز مسدود و در نتیجه این شرکت نتوانسته در آن روز قطعات موردنیاز ایران خودرو را تامین کند. به نظر می رسد روایت دوم منطقی تر و قابل قبول تر است، چه آنکه عدم تامین قطعات، به زیان شرکت های قطعه ساز تمام خواهد شد.
🔺 در شرایط فعلی که تحریم گریبان زنجیره خودروسازی را چسبیده و کمبود نقدینگی قطعه سازان را تحت فشار شدید قرار داده است، چه دلیلی دارد فلان قطعه ساز بزرگ، خود تحریمی کرده و زیانش را افزایش و خزانه اش را خالی تر کند؟ به نظر می رسد در اوضاع سخت فعلی، دلیلی برای چنین اقدامات خودتحریمانه ای وجود ندارد.
@Fetan2
🔴کلا یا احمدینژاد مقصره یاقالیباف اصلاح طلبان هم که پسرپیغمبر!
سارا هوشمندی
@Fetan2
🔴نجفی مجوز حمل سلاح نداشت/یک ساعتونیم پس از قتل مشغول جمعکردن مدارک بود
سردار رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ:
🔺محمدعلی نجفی از سال ۹۴ مجوز حمل سلاح نداشته است.
🔺در دقایق نخست متوجه شدیم قتل توسط آقای نجفی صورت گرفته است.
🔺قرائن و شواهد، تماسها، اطلاعات به دست آمده از فرزندخوانده و راننده وی را به دست آوردیم و نگران بودیم وی به خود لطمه بزند، 6 نقطه حضور وی شناسایی شد، یک نقطه قم و یک نقطه ویلای وی بود.
🔺در نهایت یکی از تیمها وی را در خیابان وحدت اسلامی مشاهده کرد، آقای نجفی مردد بود که در نهایت به داخل آگاهی منتقل شد.
🔺دست نزدن به آلات قتاله مربوط به زمانی است که تحقیقات به جمعبندی نرسیده است، زمانی که خبرنگار آن کار را کرد مربوط به بعد از این اتفاقات و انجام تحقیقات بود.
🔺در همان ابتدای بررسی صحنه، نامه کوتاهی توسط وی کشف شد که اقرار به قتل نوشته شده بود
🔺آقای نجفی حدود یک ساعت و نیم داخل منزل بود، مدارک را جمع کرد و سپس از خانه خارج شد، تقریباً از ساعت 12 رسانهها مطلع قتل شدند
🔺وی بعد از قتل، به قم رفت و سپس به تهران بازگشت.
🔺 وی سابقه خودکشی نداشته است.
@Fetan2
🔴 قبل از ماجراى محمدعلى نجفى در ژاپن چه گذشت؟
ساعاتی قبل از اينكه ايرانيان با شنيدن خبر مرتبط به دكتر نجفى شوكه شوند، مردم #ژاپن هم در شوك رويداد تلخ ديگرى فرو رفتند؛
صبح سهشنبه ۷ خردادماه، در شهر کاواساکی (در نزدیکی توکیو)، فرد مهاجمی (در یک رفتار جنون آمیز) با چاقو به تعدادی از بچههای مدرسه و مردم عادی حمله کرد. ساعاتی پس از این حمله، یک دختر بچه دبستانی و یک مرد ۳۹ ساله فوت کردند. در این حادثه شانزده شهروند از جمله چندین کودک نیز مجروح شدند. مرد مهاجم که با «دو چاقو» به سمت مردم حملهور شده بود نزدیک پنجاه سال سن داشت. وی سپس اقدام به خودکشی کرد.
ژاپن كه كشوري در نهايت استانداردهاي امنيت تلقي مى شود، از اين اتفاق به شوك فرو رفت؛ خصوصا اينكه از ميان كشته شدگان و زخمی ها، تعدادی هم دانش آموز دبستانی بودند و این باعث اندوه مضاعف مردم از این رویداد شگفت و تلخ بود.
اما وجه تشابه و تفاوت این رویداد با ماجرای دکتر نجفی (و مقتول میترا استاد) چیست؟
(به غیر از بروز یک جنون رفتاری/ناگهانی) در ظاهر شاید تناظری بین ماجرای ژاپن و ماجرای ایران نیست؛ اما یک وجه تفاوت جدی میان این دو ماجرا هست و آن «نحوه پوشش رسانه ای یک رویداد تلخ» است.
پوشش رسانه ای بحران در ژاپن با نهایت وسواس و دقت صورت می گیرد چنانچه اگر الان همین ماجرا را گوگل کنیم در تمام تصاویری که از ماجرا منعکس شده مشاهده می شود که صحنه قتل، زخمی ها، روند کار پلیس و نیروهای امداد، با پرده و پارچه آبی رنگ پوشانده شده است. و به هیچ عکاس و خبرنگاری اجازه حضور در صحنه جنایت و «روند کار پلیس»، داده نشد.
حوادث تلخ، باعث آسیب به ذهن و روحیه جامعه می شود و نحوه خبررسانی نباید باعث جراحت روحی بیشتر در بدنه #جامعه شود. نحوه عملکرد صداوسیما از ماجرای آقای نجفی نه باعث تعجب، که باعث حیرت است. اینکه ورود متهم به اتاق پلیس، و گفتگوی متهم با بازجو، به طور هیجانی پخش شود و آلت قتل، تنها «دقایقی» بعد از اعتراف متهم «فشنگ شماری» شود و ... اینها نشان از وجود یک مدیریت شلخته و ناآشنا به موضوع پوشش رسانه ای اخبار بحران است!
چه دلیلی دارد که رویدادی که تا این میزان به روح و عواطف ملی مرتبط است به این شکل بی مبالات، اطلاع رسانی شود؟
چرا نباید حداقل به مقدار «چند دقیقه» در اتخاذ استراتژی پوشش بحران «فکر» شود؟
چرا نحوۀ رفتار رسانه در چنین ماجرایی باید بدون توجه به ملاحظات مربوط به «عادی سازی» یک «رویداد نابهنجار اخلاقی» باشد؟
پخش زنده خبر، با پخش زنده بحران تفاوت دارد.
پوشش رویدادی که مرتبط با گوشه تاریک از احوال زندگی یک شخص است، نباید هیجان زده و بدون توجه به عرف وهنجار اجتماع باشد. خبرنگاری که این ماجرا را پوشش داد و مدیر پخش سیما در آن ساعات، چه فکر کردند؟ لقمه درشت خبری گیر آمده و باید از فرصت استفاده کرد؟!
پیشتر یک نوبت ذکر شد که در جریان #سونامی_توهوکو نزدیک به بیست هزار جسد روی دست کشور #ژاپن ماند اما اگر کسی امروز «تمام گوگل» را زیر و رو کند حتی یک عکس از یک جسد ژاپنی در آن بحران عظیم پیدا نمی کند از بس که روی این مباحث و روحیه ملی ، وسواس و توجه هست
این جنس وسواس، در رفتار #رسانه ای ما کجاست؟
پنج گلوله آقای نجفی شلیک کرد (در یک حال روحی ناپایدار و نامتعادل) و صدها کلمه و تصویرِ بی ملاحظه را، مدیر پخش و خبرنگار هیجانی، به درون خانه های مردم "روانه" کردند، در دقایقی که باید بجای «پخش»، قدری «فکر» می کردند!
بدیهی است منظور از این نوشتار، سانسور نیست بلکه، توجه و وسواس به نحوه پوشش خبری بحران و انعکاس حوادث تیره و تلخ اجتماعی/اخلاقی مد نظر است!
تقلیل شئونات یک قتل خانوادگی به «خبر داغ/زنده» اوج کار نابلدیِ افرادی بود که با این ماجرا دست به گریبان شدند.
امید که عبرتی برای آینده شود...
محمدرضا اسلامى
@Fetan2