هشت گام دولت در ماههای پایانی
🏁🏁🏁
۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برای انتخاب هشتمین رییسجمهوری با رأی مردم است. دولت حسن روحانی در آخرین ماههای کاری خود قرار دارد. برای مشایعت محترمانه و نیز پایان آبرومند کار دولت شایسته آن است که دولت تدبیر و امید در این مدت کوتاه باقیمانده اولویتهایی را مدنظر قرار دهد:
1️⃣ تمرکز امور بر خدمت به مردم : شرایط دشوار زندگی و سلامت مردم در اثر کرونا و تشدید تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران وضعیت معیشت، کار و اقتصاد، سلامت و جان مردم را تهدید جدی کرده است. دولت باید همه توان، امکانات و ظرفیت خود را در خدمت «جان، نان، امنیت» مردم بهکار گیرد.
2️⃣ افزایش همکاری دولت با سایر قوا: رییسجمهوری و دولتی که ماههای پایانی کار خود را سپری میکند. عقل و تدبیر حکم میکند که با مجلسی که تازه کار خود را آغاز کرده است و قوهقضاییه که تثبیت شده است پیشقدم برای همکاری و جلب اعتماد آنها برای موفقیت کشور و دولت شود. دولت در شرایطی نیست که بخواهد با دو قوه دیگر «قهر و ناز» کند و افکار عمومی هم چنین امری را نمیپسندد.
3️⃣ پرهیز از انباشت بدهی: دولتی که دارد میرود از نظر قانونی و اخلاقی نباید «زمین سوخته» تحویل دولت بعدی دهد. حجم کلنگزنی پروژهها و طرحهای عمرانی که فاقد پشتوانه مالی است و نیز «چاپ اسکناس» باید یک سره ممنوع اعلام گردد. دولت نباید «خزانه تهی» و «انبار خالی» تحویل دولت بعدی دهد.
4️⃣ عدم مداخله در انتخابات ۱۴۰۰ : هشت سال برای دولت تدبیر و امید یعنی ۲۹۲۰ روز معادل ۷۰ هزار و ۸۰ ساعت فرصت بس بزرگی برای هر آنچه دولت روحانی در شعارهای انتخاباتی، برنامهها و اقدامات خود مدنظر داشت، بوده است. تحویل محترمانه و بدون شائبه «پاستور» به منتخب بعدی مردم و عدم مداخله در سازوکارهای انتخاباتی نه تنها یک وظیفه حداقلی قانونی بلکه یک رسالت و مسوولیت اخلاقی
است. گاهی شنیده میشود که دولت برای تاثیرگذاری در انتخابات آینده و بهدستگیری قوهمجریه و شهرداریها در «سایه» برنامهریزی
میکند ؟! که امید است صرفاً شایعه باشد و واقعیت نداشته باشد . مردم قیم نمیخواهند، اجازه دهیم که مردم آزادانه خودشان رییسجمهوری و خادمان بعدی را انتخاب کنند.
5️⃣ «صیانت قانون و اخلاق»: رییسجمهوری و اعضای دولت باید همواره پاسداشت قانون و اخلاق را سرلوحه قرار دهند. پذیرش نقدهای مشفقانه، داشتن گوش شنوا، برقراری ارتباط با مردم، پرهیز از برچسب زدن و انگزدن به منتقدان و محترم شمردن آنان، اجتناب از ایجاد حاشیه که به کار و خدمت دولتمردان آسیب میزند؛ مهمترین انتظارات از دولت است.
6️⃣ تحرک بخشی به دیپلماسی کشور: در شرایط کرونا که آمدوشدها دشوار شده است اما هیاتهای دیپلماتیک و دستگاه دیپلماسی کشورهای دنیا فعال هستند. وزارت خارجه، مسوولان و مقامات دستگاههای اجرایی باید با تحرک بخشی و حضور فعال در اجلاسها (حضوری یا مجازی)، ارتباط چهرهبهچهره با مقامات سایر کشورها و نهادها و مجامع بینالمللی ضمن تبیین مواضع و سیاستها برای کشور ظرفیتسازی و جبهه متحدان و همراهان ایران را افزایش و حلقه مخالفان و دشمنان را کاهش دهند.
7️⃣ پرهیز از تصمیمات شتابزده: دولت در این ماههای پایانی اکیداً باید از تصمیمات بدون مطالعه و بدور از خرد جمعی بشدت خودداری کند. «فروش نفت به مردم»، «فراخوان مردمی جهت سرمایهگذاری در بورس»، «بازگشایی مدارس و دانشگاهها» فقط سه نمونه از این قبیل تصیمات بوده است که هر سه مورد با واکنش منفی مردم که نهایتاً با عقبنشینی دولت همراه بوده است. شرایط کشور امکان «اقدامات ریسکپذیری و پرهزینه» را ندارد. دولت همان که بر مدار قانون و خدمت به مردم تلاش کند مهمترین کار را کرده است.
8️⃣ وحدت فرماندهی در کرونا: کرونا مساله اصلی کشور است ۲۰۸ کشور دنیا درگیر همین مساله هستند. فصل سرما میزان ابتلاء و جانباختن را افزایش میدهد. همه کشورها قوانین و دستورات سختگیرانهای از جمله قرنطینه را دارند اعمال میکنند.
مساله جان، امنیت و سلامت کشور نباید دستخوش تعارف و رودربایستی قرار گیرد. دولت فرماندهی و مدیریت کار را برعهده دارد و همه امکانات و منابع کشور برای هماهنگی در اختیار دولت است؛ در این زمینه هیچ بهانهای پذیرفتنی نیست.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔴 /روابط ایران وچین از نگاه نشنالاینترست
🔻 نشریه نشنالاینترست چندی پیش در یادداشتی، توافق راهبردی ایران و چین را فراتر از رفع نیازهای اقتصادی متقابل، یک ابتکار عمل ژئوپلتیک برای توسعه نفوذ منطقهای طرفین قلمداد کرده است. بر این اساس، ایران با مشارکت در طرح «یک کمربند، یک جاده» در سراسر اوراسیا نفوذ مییابد و چین با توافق با ایران در غرب آسیا. مناطقی که از سواحل مدیترانه تا آسیای میانه و از خلیج فارس تا حوزه قفقاز وسعت دارند.
🔻 دو کشور انگیزه مشترکی برای ایستادگی در برابر هژمونی آمریکا در این مناطق دارند. در عین حال دلیل اینکه آمریکا هنوز نسبت به این توافق واکنش جدی نشان نداده این است که اولاً درگیر فضای انتخاباتی است و ثانیاً هنوز تحلیلگران و کارشناسان سیاست خارجی آمریکا، نسبت به پیادهسازی این توافق در بلندمدت تردید دارند.
🔻 نویسنده دو سناریو برای آینده این توافق متصور است: اول اینکه این توافق در سطح استراتژیک و بلندمدت بین ایران و چین اجرایی شود و دو کشور به شراکتی پایدار در حوزه ژئوپلتیک غرب آسیا دست یابند. دیگر اینکه این توافق به منافع اقتصادی تاکتیکی طرفین محدود شود و ظرف مدتی کوتاه به پایان برسد.
🔻 طبق این یادداشت، سیاستهای آمریکا عامل اصلی ترغیب این دو کشور به سوی توافق بوده است: جنگ تجاری با چین از یکسو و خروج از برجام از سوی دیگر. به همین دلیل ایران در مواجهه با سیاست چین در قبال اقلیتها سکوت میکند و چین نیز در شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل از ایران حمایت میکند.
🔻 این مقاله در پایان به آمریکا توصیه دارد که با گشایش مسیر دیپلماسی نسبت به هر دو کشور ایران و چین و با بهرهگیری از اختلافاتی که در سیاست منطقهای این دو وجود دارد، از نزدیکی بیشتر آنان و تحدید منافع آمریکا در غرب آسیا جلوگیری کند.
🔹 به نظر میرسد با وجود اشتراک منافع، اختلافاتی نیز در سیاست منطقهای ایران و چین در غرب آسیا وجود دارد. ایران خواستار خروج نظامیان آمریکایی از منطقه است ولی چین چنین خواستهای ندارد زیرا خروجشان به تقویت حضور نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی و سواحل تایوان میانجامد. همچنین چین، روابط بسیار خوبی با دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی دارد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🌀یادداشت/
❌سیاست آمریکایی و تحریف داخلی!
🔻نتیجه انتخابات اخیر آمریکا هنوز به صورت قانونی و رسمی روشن نشده است. ترامپ در دو حوزه مدیریت تظاهرات طرفداران و پیگیری حقوقی بهشدت فعال است تا بازی را به هم بزند، اما به نظر میرسد موفق نخواهد شد؛ اما آنچه مهمتر مینماید پیامدها و بازتابهای داخلی نتیجه و دعوای انتخاباتی آمریکا در بین جریانهای سیاسی کشورمان است که نیمنگاهی هم از این دریچه به انتخابات 1400 ایران دارند.
🌐نکات تحلیلی: 1- بهرغم اینکه مسئولان ارشد کشور بهویژه رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کردهاند که فرقی در رأی آوری هیچیک از نامزدهای انتخابات آمریکا به لحاظ عملکردشان در قبال جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، پیرامون نتایج و پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جریان تحریف که پس از چند سال معطلسازی ظرفیتهای داخلی و انتظار ثمربخشی درخت تعامل با غرب باید پاسخگوی انبوه مشکلات انباشته شده در حوزههای مختلف باشد، به فکر بزک کردن مجدد بایدن و امیدوارسازی مجدد مردم ایران به مذاکرهای تازه با اولین ناقضان برجام، یعنی تیم اوباما و بایدن هستند!
🔹 2- دو هدف برای این اقدام سیاسی- رسانهای جریان تحریف متصور است؛ فرار از پاسخگویی به چرایی رساندن کشور به این وضعیت با منوط کردن عدم موفقیتها به رفتار فردی ترامپ! و ایجاد امید واهی و دادن آدرس غلط به مردم خسته از سوء مدیریتها برای انتخاب تفکری همسو با دموکراتهای آمریکایی در انتخابات 1400، یعنی «تَکرار دولت با برند غربگرایی و متمایل به مذاکره»!
🔸 3- البته همه ما ایرانیها از رفتن شخصیت لمپنی مثل ترامپ خوشحال هستیم، اما معنای آن این نیست که چشم به ماهیت سیاست در آمریکا ببندیم. اگر مردم عزیز ایران که حق طبیعیشان رهایی از مشکلات اقتصادی است، به این موضوع در اثر اغواگریها و فریبهای تازه رسانهای توجه نکنند و اقدامات دولت دموکرات اوباما که همین بایدن معاون اولش بود را فراموش کنند، بازی با آثار روانی پیروزی نامزد حزب دمکرات استعداد تبدیل شدن به زمینهای برای بروز خطاهای فاحش راهبردی را دارد.
🔺نکته راهبردی: تفاوت نداشتن سیاست بایدن و ترامپ در قبال ایران اسلامی، به ماهیت اصلی قدرت و سیاست در آمریکا و تجارب مداخلات و سلطهگریهای سیستم حکومتی آمریکا، فارغ از اینکه کدام فرد و حزبی بر سر قدرت بوده، برمیگردد. بازخوانی مواضع تیم بایدن نشان میدهد همچنان دیوار بلند بیاعتمادی و تضاد ایدئولوژیک بین جمهوری اسلامی با نظام سلطه وجود دارد. سلطه وجود خودش را با عدم انقلاب اسلامی و با تهیسازی آن از مؤلفه قدرت ایدئولوژیکی و میدانی تعریف میکند.
✅نویسنده: فتحالله پریشان
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
🆔 https://sapp.ir/meyar.pb
🆔 eitaa.com/meyarpb
🆔https://rubika.ir/meyar_pb
🔴 فریب این سازمانهای جهانی را نخوریم
اول/ خاطرم هست در دولت احمدینژاد، صندوق بینالمللی پول، رتبه اقتصادی ایران رو چند پله پایینتر از هر سال اعلام کرد و شمسالدین حسینی مجموعه اسناد و آمارهایی رو بهشون ارائه داد که ثابت کنه ایران رتبهش اینی نیست که اعلام کردید و بعد رتبه ایران اصلاح شد اما شاهد افزایش محسوس تحریم/اثرگذاری تحریم بر اقتصاد ایران بودیم.
دوم/ الان خبر به ظاهر خوبی رو میشنویم که واکسن/داروی ایرانی کرونا، در فهرست داروهای مورد تایید سازمان جهانی بهداشت هست.
سوال مهم اینه که چطور وارد لیست شده؟ آیا جز با اعلام فرمولاسیون و تقدیم اطلاعات؟
اگر ساختیم و به کارکردش اعتماد داریم، چه نیازی به تایید بهداشت جهانی هست؟
اون هم وقتی در تحریم به ارز نیاز داریم و همه دنیا مشتاق خرید واکسن هستن.
برای یک "صدآفرین" اطلاعات ارزشمند دارویی رو تقدیم کسانی نکنیم که با سرعت میتونن کپی و تولید کنن و به کل جهان بفروشن!
#احمد_قدیری
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
⭕️ فتنه آبان 98 و درس هایی که باید از آن بگیریم
✍️سید علیرضا آل داود
➕ درست سال پیش در چنین روزهایی تهدید یکی از مسئولان که گفته بود" اگر به برادرم دست بزنید اعلام جنگ میکنم" عملی شد.
➕ فتنه ای با اسم رمز "بنزین" در شرایط خاص اقتصادی در کشور به پا شد که با فتنه های 88 و 96 تفاوت های جدی داشت، اما سران این فتنه با فتنه های قبلی یکی بودند.
➕ در فتنه آبان 98 هرچند اینترنت آمریکایی و جنگ افزارهای آن یعنی تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ و گوگل با تمام سرویس هایش در خدمت فتنه بودند، اما پس از قطع شدن اجباری اینترنت بین المللی شاهد آن بودیم کانون های شورشی منافقین و فتنه گران در برخی سرویس های داخلی و استارتاپ های چند تابعیتی هم لانه کرده اند و از درون این سرویس ها هماهنگی های کف میدان را انجام میدهند.
➕ در آن شرایط که فتنه ای پیچیده و اغواگر در کشور به پا شد باز هم رهبر شجاع انقلاب اسلامی با ایستادگی و تدبیر درست و هوشمندانه کشور را از مکر #جریان_تحریف و گیجی برخی دوستان نجات دادند.
➕ اما نکته پایانی، درسی که از آن فتنه شناختی گرفتیم این بود، اگر مردم در لایه های ذهن و قلبشان در برابر پیام های رسانه ای مصون نشوند، حتی با قطع کردن اینترنت تا زمانیکه پیام در هر بستری قابل انتقال باشد ما دچار چالش هایی خواهیم بود.
🔹 راه حل آن علاوه بر بومی سازی زیرساخت ها و سرویس ها، ارتقای دانش و سواد رسانه ای مردم عزیز با محتوای ناب ایرانی اسلامی خواهد بود، بی شک شیاطین توان غلبه بر ما را ندارند و با پیچیده تر کردن وسوسه ها و مهندسی پیام های رسانه ای ما را از جبهه حق جدا کرده و توسط خود ما راهبردهایشان را به پیش خواهند برد.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔻آیت الله العظمی #مکارم_شیرازی در پیامی تصویری گفتند:
❇️ #علامه_طباطبایی(ره) ناخالصی های فلسفه را برداشت
◻️ در بین خدمات علامه طباطبایی سه خدمت از خدمات ایشان از نظر ما بسیار مهم است:
🔹 اول احیای مجالس تفسیر است:
➕ تفسیر در حوزه های علمیه بود ولی در حاشیه بود و ایشان تفسیر را به حوزه ها آورد و به آن رسمیت داد. ایشان قرآن را از غریبی بیرون آورد که خدمت بزرگی به تفسیر و حوزه ها بود.
🔹 دوم فلسفه ما ناخالصی هایی داشت که باعث ایراد بود و با آموزههای ما نمی ساخت و در آن زمان شرایط به گونهای بود که اگر کسی فلسفه می خواند به او شهریه نمی دادند؛ ایشان ناخالصی ها را برداشت و دو کتاب فلسفی نوشت که هماهنگ با آموزه های اسلام بود و کتاب درسی حوزه ها شد.
🔹 سوم در عصر ایشان و عصر ما فلسفه مادیگری کولاک می کرد و طرفداران مادیگری هجوم زیادی بر مسایل مذهبی و روحانیون داشتند؛ ایشان آمد و برنامه ریزی کرد و جلوی آنها ایستاد و کتابی نوشت که نقش موثری در این زمینه داشت.
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir
🔴 موافقتی برای دوشیدن شیوخ!
🔹 مایک پامپئو سهشنبه شب گذشته گفت که دولت آمریکا با فروش تسلیحات نظامی مدرن از جمله جنگنده F35 و پهپاد MQ به امارات موافقت کرده است. به گفته وی هدف از فروش این تسلیحات نظامی به امارات مهار تهدیدهای روزافزون ایران و دفاع در برابر آن است. در این خصوص بخوانید:
1️⃣ این موافقت به عنوان مابهازا از سوی آمریکا صرفا برای خوش خدمتی و گذشتن از آرمان قدس و فلسطین در توافقنامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به اماراتیها داده شده است.
2️⃣ این نکته را یقینا پامپئو خوب میداند که برتری در حوزه نظامی صرفا متکی به تجهیزات نیست. جمعیت، جغرافیا، فرهنگ، اقتصاد و مسائل انگیزشی نیز تأثیرگذار هستند. لذا این تجهیزات به هیچ عنوان نمیتواند موازنه قوا را به نفع امارات به هم بزند؛ چراکه اگر تسلیحات تعیین کننده بود ائتلاف ظالمانه با محوریت امارات و عربستان علیه مردم مظلوم یمن فاقد راهبرد نمیشد.
3️⃣ بنا به گفته پامپئو اگر این جنگندهها قرار است برای مهار ایران به امارات واگذار شود، باید بداند نقطه مقابل آن توان پدافندی و راداری جمهوری اسلامی است که در اسقاط پهپاد پنهانکار و فوق پیشرفته گلوبالهوک آزمون خود را پس داد.
4️⃣ اطلاعاتی وجود دارد که جنگنده F35 دارای سیستم امنیتی است که بروزرسانی آن در کنار چرخه تأمین و پشتیبانی آن صرفا در انحصار خود آمریکا میبایست باقی بماند که قابلیت آن را از حیث عملیاتی و تهاجمی در آینده دچار ابهام خواهد کرد.
✅ ایجاد شبح تهدید در منطقه شیوه آمریکائیها برای دوشیدن حاکمان مرتجع عربی است. اماراتیها برای بلند پروازیهای جاهطلبانه خود با چالشهای هویتی و ملی مواجه هستند که میخواهند خلأ آنرا با خرید امنیت جبران کنند.
💢 شیخنشینهای ابوظبی باید بدانند که در سطحی نیستند که جمهوری اسلامی آنان را هماورد خود بداند. بیشک ایران به لطف بهرهگیری از دکترین دفاعی مردم پایه و منحصر به فرد، اظهارات پامپئو را صرفا در راستای دوشیدن آنان و خدمت به صهیونیستها قلمداد میکند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
▪️بیاد آبان...
🔻قبول دارم؛ آبان را روایت نکردیم.
رویترز نوشت 1500 نفر کشته شدند. هنوز برخی در حال تکذیب هستند. اما ابالیس جعل و کذب کارشان را بلدند. 1500 را فرض گرفتند و برای اش شعر سرودند و ندبه کردند.
فرض گرفتن روایت و عبور کردن از آن، یک راه رسانه ای برای تکرار و بسامدسازی دروغ است. کشته سازی راه می اندازند و سرقبر خالی گریه می کنند و تندیس می سازند و پرستش می کنند و برخی منفعلانه هنوز درگیراین نمایش اند و بدتر از بدتر واداده این صحنه سازی.
یک سال گذشت؛ هنوز هم روایت آبان در مهجوریت تمام.
🔻کار به جائی رسیده ست که عملیات تروریستی آبان ماه را به چماقی علیه اعتراض مردمی نام زدند و ما تماشا کردیم. میگویند مردم. کدام مردم؟ اعتراض مردم را هم به صحنه ترور بدل کردند و آدم کشتند و کشتند و کشتند. آبان صحنه یک عملیات تروریستی تمام عیار بود.
مرور کنیم. حافظه های ما نیازمند مرور است تابه خود زنی و خودحقیر پنداری نیافتیم.
جمهوری اسلامی با اعتراض مردمی مخالف است؟ تنها 330 تجمع و اعتراض مردمی و قانونی در همان سال 98 در وزارت کشور ثبت شده است. عبور کنیم.
🔻اعتراض بنزینی مردم را در شب اول اعتراضات ببینید. اولین اعتراض برای وکیل آباد مشهداست. هزاران نفر در خیابان جمع شدند. متمولین مشهدی شعار می دادند مرگ بر دیکتاتور. ناجا کجاست؟ فیلم ها را ببینید. ایستادند و مراقبت می کنند تا عده ای شعار ساختارشکنانه دهند.
جوان ترها شاید یادشان نباشد اما این صحنه عجیب نیست. اوایل انقلاب عده ای علیه حجاب در این کشور راه پیمایی کردند و علیه اسلام شعار می دادند. کیهان آنروز نوشت سپاه پاسداران جمهوری اسلامی با مراقبت از این راه پیمایی اجازه نداد تا مخالفان متعرض معترضین شوند.
سوال ساده؛ چرا نظام در وکیل آباد برخورد نکرد؟ چرا در شب های بعد ورود کرد؟ پاسخ ساده است. اعتراض مردمی را تبدیل به صحنه خونریزی و ترور مردم کردند.
فکر می کنید اولین کشته آبان برای چه وقت است؟ حرکت تروریست ها به سمت انبار نفت سیرجان برای انفجار.
🔻حداقل 15 هزار میلیارد تومان حجم خسارت های مستقیم و غیرمستقیم در آن ایام است که تروریست ها به حق الناس و بیت المال وارد کردند. فقط فروشگاه رفاه اعلام کرد 700 میلیارد تومان خسارت دیده است. وزیر کشورمیگوید یک پنجم کشته ها توسط سلاح غیرنظامی کشته شدند؛ یعنی توسط اوباش اجیر شده. ناجا در دربند تهران 4 خمپاره انداز کشف کرد. 59 پمپ بنزین 256 بانک و 23پایگاه بسیج و بیش از 700 خودروی مردمی را آتش زدند. اعتراضات مردمی بود؟
🔻هیچ کشوری سر امنیت مردمش شوخی و قمار نمی کند. اینجا که عملیات تروریستی بود و دهها شهید امنیت دادیم. اما گاردین و یواس ای تو دی و واشنگتن پست و رادیو ملی آمریکا و شخص رئیس ستاد مشترک نیروی مسلح آمریکا اعلام کردند تجمعات در آمریکا کاملا مسالمت آمیز است و باز هم در یک هفته 10نفر آدم کشتند.
حرف تمام است. آبان را روایت نکردیم.
✍️ محسن مهدیان
🌓 روشنا
🆔 https://eitaa.com/roshana_ir
🆔 https://rubika.ir/roshana_ir