♻️ تصاویری از دیدارهای صمیمانه و راهبردی با مراجع معظم، اساتید، فضلای حوزوی و مجموعههای علمی - تحقیقاتی. زمستان ۱۴۰۰👆
بهاری گرمتر از زمستان (۲) ‼️
1⃣ آیت الله اعرافی در مراسم رونمایی آثار اجتهادی دفتر فقه معاصر (آذرماه ۱۴۰۰) با یک جمله راهبردی برای اولین خبر از اقدام علمی - راهبردی چندساله در دفتر فقه معاصر دادند. اقدامی در جهت باز کردن گرههای واقعی علمی بدون نیاز به فضاسازی و مقصر جلوهدادن دیگران - همانطور که سیاست ما در فعالیتهای متعدد بوده است.
ایشان با سابقه سالها مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و جامعة المصطفی و عضویت در شورای انقلاب فرهنگی و هیات امنای برخی دانشگاهها، فرمودند: «رابطه حوزه و دانشگاه در شکلی جدید در حال تجلی میباشد»
2⃣ روشن است که ما امروز برای شناخت دقیق موضوعات باید از آخرین محصولات علمی جهان مطلع گردیم و سوالات بهروز مردم و متخصصین داخلی و خارجی را بشناسیم و آن وقت است که میتوان امید به کارآمدی تولیدات علمی داشت.
یکی از مراکزی که در کنار سایر مناهج میتواند در این امر یاری برساند دانشگاهها هستند. اما چند گردنه سخت در این همکاری وجود دارد که برخی حل گردیده و برخی در نقاط پایانی است. و این همان #شکل_نوین همکاری است که فرمودند.
اول: کارشناسان و اساتید هر مرکز علمی، موضوعات را از زاویهای بررسی میکنند که الزاما نمیتواند مورد استفاده در مباحث فقهی قرار گیرد. مانند تحلیل پزشکی و درمانی از مرگ مغزی که هر چند برای دانشجویان پزشکی مفید است ولی زوایایی از موضوع که برای کار فقاهتی لازم است را روشن نمیسازد. این همادبیات شدن پیچیده امروز در بسیاری از مباحث ما حل شده است 👌 که در این مجال فرصت توضیح نمیشود.
دوم: با وجود آنکه مجلات حوزوی حسب مقررات مصوب، در رتبه علمی - پژوهشی قرار دارند و با وجود مراکز و اساتید علمی برتر حوزوی که پژوهشهای بسیار عمیق و دقیق را در حوزههای مختلف بهانجام میرسانند، هنوز همکاری علمی با حوزه یا چاپ مقاله در نشریات حوزوی، در اکثر دانشگاههای کشور به عنوان فعالیت پژوهشی محسوب نشده و موجب ارتقای دانشگاهیان نمیشود. این امر سبب شده که نتوان از تمام ظرفیت علمی دانشگاهیان استفاده کرد.
اما ریشه این مساله فقط یک موضوع آییننامهای و مصوبات مربوطه نیست. اصل این مشکل از آنجا پدید آمده که هنوز تاثیر و جایگاه علوم دقیق حوزوی در پیشرفت لبههای دانش و بلکه تغییرات بنیادین و مکتبی علوم برای محققان دانشگاهی روشن نشده است.
3⃣ با تلاش تمامی فقها و اساتید و محققان خوب حوزوی و مجموعه بزرگ دانشگاهی که بیش از پنج سال در دفتر فقه معاصر همکاری دارند، این مهم در حال نهایی شدن است و با فعالیتهای فشردهای که از ابتدای ۱۴۰۱ داشتیم امید داریم در نیمه اول امسال اقدامات موثری در این حوزه صورت پذیرد. البته میدانیم کاری که سالها دستنیافتنی جلوه مینمود، نیاز به زمان مناسب برای استقرار کامل دارد.
4⃣ اعتقاد داریم که نه فقط حوزویان برتر منحصر در قم و نه فقط دانشگاهیان برتر منحصر در تهران هستند. بلکه از سراسر ایران نخبگانی را یافتیم و خواهیم یافت که در این مسیر ما را همراهی خواهند نمود.
✅ دفتر فقه معاصر حوزههای علمیه
🆔 @fiqhci
✅ حضور مدیر دفتر فقه معاصر در جمع مدیر محترم حوزه علمیه استان فارس و معاونین آموزش و پژوهش و مدیران و اساتید استان
📌 اردیبهشت ۱۴۰۱
✅ دفتر فقه معاصر حوزههای علمیه
🆔 @fiqhci
✅ جلسات فشرده مدیر دفتر فقه معاصر با رییس محترم و معاونین محترم پژوهش و آموزش و دانشجویی و اساتید دانشگاه شیراز، به عنوان یکی از دانشگاههای جامع و برتر کشور
📌 اردیبهشت ۱۴۰۱
✅ دفتر فقه معاصر حوزههای علمیه
🆔 @fiqhci
💡درس خارج فقه خلق پول
📌موضوع: «بررسی مشروعیت خلق پول و احکام مرتبط به آن»
🔹استاد: سید محمدرضا مدرسی طباطبایی «دام ظله»
⏰ زمان: سه شنبه ها /ساعت: ۹- ۱۰
♨️درس به صورت حضوری و غیرحضوری (آنلاین) برگزار می شود👇
🔗https://rubika.ir/qommpth
🏢 مکان: قم، صفائیه، کوچه ۳۷، فرعی پنجم، پلاک ۱۷۲، موسسه پرتو ثقلین
✅ آخرین دستاوردهای علمی فقه معاصر حوزه های علمیه را از #کانال_رسمی دفتر فقه معاصر پیگیری نمایید:
https://eitaa.com/joinchat/835584018C53bfbd8554
هدایت شده از سطوح عالی حوزه علميه قم
🔴 برنامه امتحانی دروس تمهیدیه فقه معاصر
سال تحصیلی
۱۴۰۱-۱۴۰۰📆 نیمسال اول؛ دوشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۲۳ ساعت ۱۰:۳۰ صبح 📆 نیمسال دوم؛ چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۲۵ ساعت ۱۰:۳۰ صبح @sotohaali