🔰فضای سایبری ضلع پنجم قدرت آمریکا
🔺فضای سایبری که در ابتدا و به اشتباه بعنوان فضای مجازی در ایران ترجمه شده، به عنوان ضلع پنجم قدرت آمریکا از بعد جنگ جهانی دوم شکل گرفته و رفته رفته اما با سرعتی فزاینده تمام دنیا را در سیطره قدرت خود قرار داد.
🔹 فضای سایبری چهار ضلع و قلمرو زمین، دریا، هوا و فضا را به عنوان یک عنصر متفاوت تکمیل کرده و هماکنون بعنوان بستری سریع استراتژیهای نظامی، امنیتی و جنگ نرم را برای آمریکا به پیش میبرد.
🔸بستر پنجمین قلمرو حکمرانی ماهیت ناشناختهای دارد، آنچه الانه ما از استفاده میکنیم و آنچه الان ما از آن شناخت داریم، شاید کمتر از ۵ درصد آن باشد، حکایت پشت پرده فضای سایبری در نظر مردم، همان کوه یخ است، که بیش از ۹۰ درصد آن در آب فرو رفته و فقط نوک آن بیرون است.
📌اما برای شناخت بیشتر این فضا و ایمن بودن در مقابل این تهاجمات ضلع پنجم قدرت غرب و جنگ نرم دشمنان چه باید کرد؟
🔹پاسخها به این سوال بسیار گسترده و مفصل است، اما ان شاالله در همین کانال با تفکیک ارکان فضای سایبری موجود، لایههای مختلف این فضا از جمله لایه حاکمیت، نرمافزار، سختافزار، خدمات، کاربر، محتوا و دیگر موارد ناشناخته آن را تشریح خواهیم کرد.
#روح_اله_حاجی_زاده
پنجمین قلمرو حکمرانی👇
https://eitaa.com/Fm5_qh
🏴☠بزرگترین مرکز کنترل ترافیک (مرکز جاسوسی) جهان را بشناسید
📌سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) به عنوان یکی از چندین نهاد اطلاعاتی این کشور، روشهای مختلفی برای جمعآوری دادهها و جاسوسی از کاربران، و در نهایت تاثیر بر مردم دنیا دارد.
به چند روش در ذیل اشاره میشود؛
🔹1. نظارت سخت افزاری
ان اس ای با جمعآوری دادهها از طریق زیرساختهای سختافزاری همسو با پروتکلهای خود، به سخت افزار اکثر کاربران دسترسی پیدا میکند و اطلاعات مربوط به فعالیتهای آنها را ذخیره میکند.
🔸۲. نظارت بر ارتباطات تلفنی؛
این سازمان با تسلط و حکمرانی که بر ساختار نت و بر مدیران مربوطه دارد، ضمن جمعآوری دیتای مربوطه از جمله اطلاعات متادیتا (مانند شماره تماس و زمان تماس) بر مکالمات و ارتباطات تلفنی دنیا نیز نظارت میکند.
🔹۳.استفاده از برنامهها و نرمافزارها
ان اس ای با دسترسیهای گرفته شده از نرمافزارهایی معروف دنیا، به مانند اندروید، ویندوز، فیسبوک، واتس اپ، اینستاگرام و... میتواند به دستگاههای هوشمند و کامپیوترها نفوذ کند و کاربر مورد نظرش را رصد کند.
🔸۴.همکاری با شرکتهای فناوری
این سازمان با تسلط بر شرکتهای بزرگ فناوری همچون مایکروسافت، متا، گوگل و... به دادههای کاربران دسترسی دارد.
🔹۵.تحلیل دادهها و الگوهای رفتاری
این مرکز با بیش از چندصد هزار نیرو و ابرکامپیوتر، و با استفاده از الگوریتمهای پیچیده، دادههای نرم افزارها، شبکههای اجتماعی و دادههای عمومی سطح اینترنت را تحلیل، و الگوهای رفتاری افراد را شناسایی و در مواقع حساس به سود خود از آنها استفاده میکند.
#حاکمیت
@Fm5_qh
🌐اینترنت در گذر زمان
📌تاریخچه اینترنت جهان به چندین مرحله کلیدی تقسیم میشود که هر کدام نقش مهمی در شکلگیری و توسعه این فناوری داشتهاند.
در ادامه به مهمترین این مراحل اشاره میشود:
🔸 1. آغاز (دهه ۱۹۶۰) آرپانت
در سال ۱۹۶۹، پروژه ARPANET توسط وزارت دفاع ایالات متحده راهاندازی شد. این شبکه به عنوان اولین شبکه کامپیوتری عمومی شناخته میشود و پایهگذار اینترنت فعلی است.
- نظریههای شبکهای:
در این دوره، پژوهشگران مانند وینتون سرف و باب کان در توسعه پروتکلهای ارتباطی (TCP/IP) نقش داشتند.
🔹 توسعه پروتکلها (دهه ۱۹۷۰)
- TCP/IP: در سال ۱۹۷۴، پروتکل
معرفی شد و به عنوان استاندارد اصلی ارتباطات بین شبکهها پذیرفته شد. این پروتکلها به اینترنت اجازه دادند تا به شبکههای مختلف متصل شود.
🔸 گسترش عمومی (دهه ۱۹۸۰)
- DNS: در سال ۱۹۸۳، سیستم نام دامنه به وجود آمد که نامهای دامنه
را به آدرسهای IP تبدیل میکند.
- تأسیس سازمانها: در این دهه، سازمانهای مختلفی مانند NSFNET برای گسترش اینترنت به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی تأسیس شدند.
🔹 ظهور وب (دهه ۱۹۹۰)
- WWW: در سال ۱۹۹۱، تیم برنرز-لی وب جهانی (World Wide Web) را معرفی کرد.
این فناوری به کاربران اجازه میداد تا به راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
- مرورگرها: با ظهور مرورگرهای وب مانند Mosaic در سال ۱۹۹۳، استفاده از اینترنت به طور چشمگیری افزایش یافت.
🔸 رشد و تجاریسازی (اواسط دهه ۱۹۹۰)
- تجاریسازی اینترنت: در سال ۱۹۹۵، محدودیتهای تجاری بر روی اینترنت برداشته شد و شرکتها شروع به ارائه خدمات اینترنتی به کاربران عادی کردند.
- جنگهای دات کام: با رشد سریع وبسایتها و شرکتهای اینترنتی، دهه ۱۹۹۰ به اوج خود رسید و بسیاری از شرکتها به سرعت رشد کردند.
🔹 دوران مدرن (دهه ۲۰۰۰ تاکنون)
- شبکههای اجتماعی: در اوایل دهه ۲۰۰۰، شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر به محبوبیت رسیدند و اینترنت را به یک ابزار ارتباطی جدید تبدیل کردند.
- موبایل و اینترنت اشیاء: با ظهور گوشیهای هوشمند و فناوریهای اینترنت اشیاء (IoT)، اینترنت به بخشهای جدیدی از زندگی روزمره و کسبوکارها نفوذ کرده است.
📌 نتیجهگیری؛
اینترنت در کمتر از ۷۰ سال از یک شبکه تحقیقاتی محدود در نیروی دریایی آمریکا به یک پدیده غالب جهانی تبدیل شده و جنبههای مختلف زندگی انسانها را تحت تأثیر قرار داده، بطور که الان اینترنت به ابزاری حیاتی برای ارتباطات، تجارت، اطلاعات و سایر جنبههای زندگی روزمره ما تبدیل شده است.
#تاریخچه
#روح_اله_حاجی_زاده
پنجمین قلمرو حکمرانی👇
https://eitaa.com/joinchat/1149698085Cf836b98f62
13.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥/مزایای فعالیت کسب و کارها در پلتفرم های ایرانی 🇮🇷
میدونید حضور کسب و کارها تو پلتفرمها یا همون سکوهای ایرانی چه مزایایی برای صاحبان این کسب و کارها داره؟
حتما این ویدئو رو تا آخر ببینید!
#نرم_افزار
https://eitaa.com/Fm5_qh