📚#معرفی_مقاله
عنوان:اطلاق یا تقیید حریم خصوصی و الزامات تحدید یا نقض آن
نویسنده:علی غلامی
خلاصه:اهمیت بحث حریم خصوصی و سابقه آن به اندازه عمر بشر و همزمان با هبوط بشر از بهشت به زمین است، در عین حال یکی از سؤالاتی که عمری نزدیک به اصل حق حریم خصوصی دارد، اطلاق یا تقیید آن است که با توجه به زندگی اجتماعی افراد بشر روز به روز بر اهمیت آن افزوده شده و نظرات متعددی در پاسخ به آن ابراز شده است. در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران از طرفی حق حریم خصوصی با ابتناء بر مبانی و منابعی همچون عقل، قرآن، سنت، فقه و قوانین موضوعه دارای پایه های بسیار محکم و غیرقابل انکار است و مجازات های دنیوی و اخروی متعددی برای تضمین رعایت آن در نظر گرفته شده است؛ اما از طرف دیگر ضرورت های غیرقابل انکاری در مقام تلاقی این حق با حقوق عمومی یا حوزه عمومی جدا از دولت، مقنن و مجری قانون را وادار به نقض یا تحدید این حق می کند که به سادگی قابل چشم پوشی نیست. منابع پیش گفته مانند قرآن، عقل، سنت، فقه و قوانین موضوعه در عین احترام به حق حریم خصوصی، این حق را در مواردی قابل تحدید یا نقض دانسته اند و به صراحت به عدم اطلاق آن اشاره کرده اند. در عین حال توجه به این نکته الزامی است که نقض یا تحدید حق حریم خصوصی پس از امکان نداشتن جمع بین این حق و حوزه های حقوق عمومی و حوزه عمومی جدا از دولت مقدور می شود و در عین حال باید کاملاً صریح و شفاف بوده و در مورد آن به قدر متیقن اکتفاء کرده و از تسری آن به حوزه ای مشابه خودداری کرد.
@fmaroof_ir
📚#معرفی_مقاله
عنوان:حریم خصوصی فیزیکی افراد در آیینه فقه امامیه و حقوق ایران
نویسنده:سجاد شهباز قهفرخی
خلاصه:حريم خصوصي، قلمرو و محدوده اي از اعمال و ويژگي هاي هر شخص است که براي عموم آشکار نيست و در وهله نخست به فرد معيني اختصاص دارد و وي نيز تمايل به افشاي آن ندارد. اشخاص هيچ گونه ورود و نظارت ديگران بر اين فضا را برنمي تابند و نسبت به ورود غير واکنش نشان مي دهند. اين مفهوم تاکنون در حقوق اسلامي و حقوق ايران به صورت مستقل بحث نشده است. قانونگذار ايراني نيز با عنايت به بي سابقه بودن اين موضوع در فقه و حقوق ايران، به صورت ناقصي تنها به شناسايي برخي مصاديق اين حق پرداخته است. به حريم خصوصي فيزيکي به عنوان يکي از ابتدايي ترين مصاديق حق بر حريم خصوصي به صورت پراکنده اي در قوانين مختلف اشاره شده است. اين مقاله، به بررسي وضعيت نحوه حمايت قانونگذار از حريم خصوصي فيزيکي اشخاص در فقه شيعه و حقوق موضوعه ايران و طرح حمايت از حريم خصوصي مي پردازد.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
مسئولیت اجتماعی از نوع خدمت است نه مزاحمت.
@fmaroof_ir
📚#معرفی_مقاله
عنوان:حریم خصوصی ارتباط اینترنتی (مطالعه در حقوق ایران و اتحادیه اروپا)
نویسنده:ستار زرکلام
خلاصه:حریم زندگی خصوصی، امروزه به دلیل ظهور فن آوری های اطلاعاتی و ارتباطی نوین مورد تهدید قرار گرفته است. از یک سو، اینترنت دسترسی به داده های شخصی، هم چنین تحریف و تخریب آن ها ونیز بهره برداری از هویت اشخاص و انتشار این اطلاعات را برای اهداف غیر مجاز تسهیل می کند و از سوی دیگر، امکان ردیابی اطلاعات مرتبط با هویت فرد و محتوای پیام های ارسالی را فراهم می سازد. اما در قواعد ناظر بر حمایت از زندگی خصوصی، این فناوری جدید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هر نوع اطلاعات که جنبه شخصی دارند، نظیر اطلاعات جسمانی، تصویر، صدا، روابط جنسی، عقاید فلسفی، مذهبی، سیاسی، ریشه های نژادی و قومی و حتی نوع علائق و سلیقه ها به محض آن که از طریق داده های الکترونیکی مورد پردازش قرار می گیرند باید مورد حمایت قانون گذار قرار گیرند. این مقاله با هدف بررسی مفاهیم اساسی مرتبط با حریم خصوصی داده های شخصی و سیر تحول قانون گذاری در این زمینه و مطالعه مقررات حقوق ایران و اتحادیه اروپا در زمینه داده های شخصی و تنگنا های حقوقی حمایت از داده های شخصی تدوین شده است.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
از ساختار وکالتی که امام هادی علیه السلام گسترشش داد می فهمیم، کار فرهنگی با کار فردی جور در نمی آید، باید گروهی و تشکیلاتی کار کرد.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
آزادی تا جایی درست است که به دیگران ضرری نزند، گناه علنی مثل یک ویروس روح مردم را بیمار می کند و به سلامتی روحشون ضرر می زند.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:مرگ را زیاد یاد کنید، زیرا هر کسی که آن را یاد کرد، خداوند دلش را زنده کرده و مردن را برایش آسان ساخت.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
نقد پذیر حتی انتقادهایی که از بقیه می شود را هم بررسی می کند اگر در خودش دید اصلاحش می کند.
@fmaroof_ir
📚#معرفی_مقاله
عنوان:حل تعارض میان دو اصل احترام به حریم خصوصی و اطلاع رسانی
نویسنده:علیرضا والی اصل
خلاصه:یکی از موضوعات مهم و پرچالش که در حوزه اخلاق کاربردی بحث می شود، اخلاق روزنامه نگاری است. اخلاق روزنامه نگاری از زیرمجموعه های اخلاق رسانه به شمار می رود. روزنامه نگاران همواره با مسائل اخلاقی در روزنامه نگاری روبه رو هستند و گاه این مسائل چنان در تعارض با یکدیگر قرار می گیرند که تصمیم گیری درباره آن ها نیازمند بصیرت اخلاقی قوی و پایبندی به اصولی اخلاقی است؛ اصولی که یاریگر روزنامه نگاران در تصمیم گیر ی هایشان باشد؛ اما گاهی همین اصول در مقام عمل در تعارض با یکدیگر قرار می گیرند. در این مقاله، با روش توصیفی تحلیلی ضمن بررسی دو اصل «احترام به حریم خصوصی» و «حق دستیابی مردم به اطلاعات» و تعارض میان این دو، خواهیم گفت که وظیفه گرایی نتیجه گرا با تقریر جدیدی که از آن مطرح شده، قادر است روزنامه نگار را در تصمیم گیری و حل تعارض های اخلاقی یاری کند.بر اساس این نظریه، حق حریم خصوصی، مطلق نیست و در تعارض با حق مهم تری می تواند نقض شود. علاوه بر آن، حق دانستن عموم نیز مطلق نیست و اگر میل به دانستن عموم مبتنی بر «نیاز» و «حق» نباشد، حق حریم خصوصی همچنان پابرجاست و در مقام عمل ارجحیت دارد.
@fmaroof_ir
#پوستر
نکات امر به معروفی
با آتش خشم، اثر حرف های خوبت را نسوزان.
@fmaroof_ir