شروع بارگزاری نکات فلسفه اسلامی
مطلب اول فلسفی
ضرورت فراگیری فلسفه و حکمت (فوائد فلسفه)
📚سوال: چرا باید فلسفه بخوانم؟
📚جواب ها:
👈 بحث از اشیای موجود و تمییز یقینی آنها از اشیای غیر موجود با علم فلسفه به دست میآید.
👈 سبب ضرورت خواندن علم فلسفه، پاسخ یقینی و عقلانی به پرسشهائی است که انسان درباره " هستی و وجود " دارد؛ مانند آن که: آیا شیئی وجود دارد یا خیر؟ آیا آن شیء واحد است یا کثیر؟ در فرض کثرت، آیا برخی از موجودات با موجودات دیگر ارتباط علّی دارند یا نه؟و...
👈اهمیت و ضرورت خواندن علم فلسفه، معرفت به خداوند، صفات و افعال او و نیز معرفت به نفس و معاد است.
👈اجابت به سفارشات دین در اندیشه و تعقل.
👈تفسیر دقیقتر متون دینی.
👈 اثبات مبادی تصدیقیه علوم دیگر مثل بطلان دور و تسلسل.
👈 اثبات موضوعات علوم دیگر.
👈ارضای حس حقیقت جویی انسان هدف فلسفه است.
👈 برای بهره وری و استفاده صحیح از اشیا، چارهای جز شناخت جهان وجود نداریم، چرا که انسان موجودی جدای از جهان آفرینش نیست و آدمی در ارتباطی که با اشیاء جهان دارد این حقیقت را درمییابد که همۀ اشیاء نسبت به او یکسان سودمند و یا زیانبار نیستند؛ و از طرفی هم، بود و نبود تمامی حقائق، بدیهی و اولی نمیباشند، لذا نیازمند فلسفه هستیم، تا بتواند جهان آفرینش را شناسایی نموده و هستی و نیستی اشیاء را با آن بسنجد.
👈پاسخ گوئی به شبهات و منفعل نبودن در مقابل استدلالهای به ظاهر فلسفی و عقلی. حقیقتا یکی از اساسی ترین فوائد فلسفه در زمان ما همین مورد است؛ ما در جامعهای زندگی میکنیم که اعتقاداتمان هر روز مورد هجمه شبهات عقلی و مغالطهای قرار میگیرد که علوم موجود قادر به پاسخ گویی نیستند؛ این مواجهه با شبهات و مصون ماندن از آنها میطلبد تا به طور کامل به ابزار فلسفه مجهز شویم.
👈 ایجاد عقلانیت و تقویت جنبه تعقلی انسان (مقابله با زود باوری و همینطور روحیۀ جحد و انکار)
👈 تأمین کننده شالودۀ اساسی نظام فکری، علمی و نظام سیاسی امروز. فلسفه اسلامی اگر درست و کامل تبیین شود و از طریق صحیح خود به جوامع عرضه شود، حقیقتاً میتواند تحول اساسی در نظام تربیتی و عملی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایجاد کند. اجمالا ایجاد تحول بدین صورت است که غالب نظامهای تربیتی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی رایج در جوامع بر اساس مبانی ای بنا نهاده شده است که فلسفه اسلامی با بنیه استدلالی خود میتواند بطلان این امور را اثبات کرده و منشأ تحولات بزرگ شود. به عنوان مثال مبانی نظامهای باطل از این قرار است: پلورالیسم (کثرت گرایی)،ایده آلیسم (ذهن گرایی)، اومانیسم (انسان محوری)، سکولاریسم (محدودیت حوزه دین) ، دئیزم (دین عقلی در مقابل دین وحیانی)، ماتریالیسم(اصالت ماده)، پراگماتیسم(اصالت عمل) و....
👈مقابله با فلسفه غرب: در بدبینانهترین حالت، فلسفه چاقویی برّنده است و این چاقوی برنده در دست جوامع مختلف قرار گرفته و ما جهت مقابله شایسته با دشمنی برخی افراد، باید این چاقو را داشته باشیم .
#کلام
#فلسفه
#منطق
#معرفتشناسی
#عرفاننظری
https://eitaa.com/forghanma
.