🔻 تهدید ۳۰۰ کیلومتری زیر پای اصفهانیها
1️⃣ بلایی که فرسودگی شبکه ۵۵ ساله فاضلاب بر سر نصف جهان میآورد در حالی که استانداردهای جهانی برای عمر شبکههای فاضلاب بین ۲۵ تا ۳۵ سال است، با توجه به گذشت بیش از نیم قرن از عمر این شبکه در اصفهان، دور از ذهن نیست که در حال حاضر از ۳۳۷۷ کیلومتر شبکه فاضلاب شهر، بخش قابل توجهی از آن دچار فرسودگی باشد.
2️⃣ فرسودگی شبکه فاضلاب شهر اصفهان موجب وقوع چند حادثه فروریزش معابر و خیابانها از جمله در خیابانهای میر و حکیمنظامی و بهتازگی در اتوبان شهید آقابابایی و خیابان امام خمینی (ره) روبهروی بیمارستان امام حسین (ع) شده است.
3️⃣ بر اساس مطالعات در مرحله نخست ۳۰۰ کیلومتر از این شبکهها فرسوده شناسایی شد که از این میزان ۳۰ کیلومتر نیازمند تسریع در بازسازی است.
🆔️ @forsatpishraft
فرصت | forsat
🎥 پاسخ شهردار تهران درخصوص نگرانیها درباره زلزله احتمالی چه بود؟ 🔻 زاکانی در برنامه بیواسطه: 🔹 مه
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| هر چند سال یکبار در تهران زلزله میاد؟!
🔻 بررسیها نشان میدهد که حدود ۱۹۳ سال پیش یعنی در سال ۱۸۳۰ میلادی زلزلهای مرگبار در شمال شرق تهران اتفاق افتاد که تحت تاثیر آن بخشهای زیادی از مناطق دماوند و شمیرانات به طول کامل از بین رفت و روستاهایی زیادی نیز در شرق جاجرود ویران شد...
🆔️ @forsatpishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم| تخریبِ ساختمانهای بلندمرتبه با بیل مکانیکی وقتی که بدلایل ایمنی و بافتِ اطراف اجازۀ انفجار داده نمیشود.
🔻این ماشین آلات با جرثقیل به بام ساختمان منتقل میشوند.
🔹️ بهنظر شما در کلانشهری مثل تهران با تراکم ساختمانی و برجهای غولپیکری که دارد، چنین تجهیزاتی موجود است؟ برای تخریب ساختمانها از چه تجهیزاتی استفاده میکنند؟
🆔️ @forsatpishraft
10.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| مردم پای کار اطفای حریق
🔻 با همکاری اداره کل مدیریت بحران، اداره کل منابع طبیعی و فرمانداری بافق مانور اطفای حریق در روستای حاجی آباد بافق با همکاری نیروهای مردمی و جوامع محلی صورت پذیرفت.
🆔️ @forsatpishraft
🔰 نگاهی تاریخی به بزرگترین زلزله در ایران (تبریز)
1️⃣ بزرگترین و مخربترین زلزله شهری در تاریخِ ایران، در شب جمعه ۱۸ دی ۱۱۵۸ (۸ ژانویه ۱۷۸۰ میلادی) در منطقه تبریز با بزرگای Ms=7.7 و مختصات رومرکزی ۳۸٫۲N و ۴۶E رخ داد. زمینلرزه در وان و نیز تا دوریگی و ملطیه، یعنی ۷۰۰ کیلومتر آن سوتر در ترکیه، حس شد. پسلرزه ها فراوان بود و به مدت سه یا چهار سال پس از زمینلرزه، شاید هم برای مدتی طولاتیتر، در فواصل کوتاه از یکدیگر حس میشد.
2️⃣ زلزله تبریز را تقریباً به تمامی ویران کرد و حدود ۴۰۰ روستا، از جمله مرند، تسوج و ارونق را درهم کوبید. آمار کشتهشدگان در این زمینلرزه را گوناگون نوشتهاند، بهطوری که برخی از برآوردها تعداد کشتهشدگان را تا بیش از ۲۰۰/۰۰۰ تَن دانستهاند. شمار کشتگان احتمالاً پیرامون ۵۰/۰۰۰ تَن بوده است که در این میان پسر فرمانروای تبریز، فضلعلی بیگ دنبلی، نیز بود که به همراه حدود ۷۰۰ تَن از ملازمان و مستخدمانش در اثر فرو ریختن کاخ کشته شد.
3️⃣ در اثر لرزه، چشمهها و قناتها خشکید و روانههای جدید آب در جاهای دیگری جریان یافت که در برخی جاها آنقدر زیاد بود که بیم آن میرفت که ناحیه زلزلهزده را سیل فرا گیرد، اما جریان آب پس از حدود ۲ ساعت متوقف شد و آبها بهسوی دریاچه ارومیه روان گردید.
4️⃣ این زمینلرزه مسبب ویرانی همه ساختمانهای تاریخی در تبریز بود. در میان آنهایی که بازسازی شدند و امروزه (به شکلی بسیار دگرگون شده) هنوز موجودند، میتوان از مسجد جمعه واقع در بازار نام برد که کار بر روی آن بیدرنگ پس از زمینلرزه توسط احمدخان دنبلی آغاز شد.
🆔️ @forsatpishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم| دمای ۴۰ درجه در انتظار ایرانیها
🔹هفتۀ آینده اکثر مناطق کشور نسبتا گرم خواهد بود. دوشنبه و سهشنبۀ آینده نیمۀ شمالی کشور دمای ۴۰ درجه را تجربه میکند و جنوبِ غرب کشور دمای بالای ۵۰ درجه را.
🆔️ @forsatpishraft
🔰 دستور معاون اول رئیسجمهور جهت کمک به آسیبدیدگان و سکونتگاههای در معرض شنهای روان
🔹دکتر مخبر، معاون اول رئیس جمهور در ارتباط تلفنی با استاندار سیستان و بلوچستان و همچنین فرماندار ویژه زابل آخرین وضعیت ناشی از بادهای موسمی ۱۲۰ روزه را جویا شد و بر رسیدگی فوری برای کاهش مشکلات مردم تاکید کرد.
🆔 @forsatpishraft
6.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| پیشرفت و حقیقتی که دیده نمیشود!
🔻 مدیرعامل آزادراه تهران شمال: اگر در این مسیر یک حادثه رخ بدهد و یک جک از زیر سازه در برود رسانهها منعکس میکنند. اما ٣١ رشته پل و تونل، فقط در ٢٢ کیلومتر از مسیر، طی سه سال طراحی و اجرا شد که هرکدام یک پروژه بزرگ و مستقل بود و این پل زیبا تنها یکی از آنهاست، ولی در رسانهها منعکس نشد!
🆔️ @forsatpishraft
🔰 ورود ۱۴۸ میلیون تن غبار از کانونهای خارجی به کشور
🔻معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور: ۳۵ میلیون هکتار پهنه غبارخیز، کانونهای فرسایش و خاک در سطح کشور وجود دارد.
🔻از کانونهای خارجی حدود ۱۴۸ میلیون تن غبار به سطح کشور گسیل میشود.
🆔️ @forsatpishraft
فرصت | forsat
🔰 ورود ۱۴۸ میلیون تن غبار از کانونهای خارجی به کشور 🔻معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور: ۳۵ میلیون
💠 مصر و کشورهای شرق آسیا؛ دو تجربه خارجی در مقابله با ریزگردها
🔹 آلودگی غبار یکی از آلودگیهای هوا است که در سالهای اخیر اثر قابل توجهی روی سلامت و وضعیت آب و هوایی کشورمان گذاشته است. برای مثال در چین و هند این نوع آلودگی هوا، جنبه صنعتی و ریز ذرات را دارد اما در کشورهایی که منطقه خشک و بیابانی دارند، این نوع آلایندهها وجهه طبیعی و گرد و غبار مییابند. مشابه آنچه در سالهای اخیر در ایران رخ داده، بیشتر در کشورهایی مانند کشورهای عربی حوزه خلیجفارس و شمال آفریقا دیده میشود.
🔸 - سلاح مصر برای مقابله با ریزگردها
🔻 طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۵ در این کشور صورت گرفته است، آلودگی هوا سالانه ۳۵ هزار نفر را در این کشور به کام مرگ میکشاند که بزرگترین عامل آن آلودگی ناشی از گرد و غبار شناخته میشود. یکی از این راهکارها روی آوردن به راهحلهای زیستمحیطی بوده است. برای مثال، ایجاد فضاهایی مانند پارکها در برخی از محلهای این کشور از جمله قاهره در دستور کار این کشور قرار گرفت. مصر از میانه دهه ۱۹۹۰ میلادی با استفاده از متخصصان مصری و آمریکایی برنامهای را برای بهبود وضعیت آلودگی هوا در نظر گرفت، این استراتژی به راهکارهای متفاوت نهادی، اقتصادی و بینالمللی برای رفع این مشکل تاکید میکرد. در چارچوب اقتصادی و مالی نیز دولت درصدد برآمد تا برای کاهش میزان گرد و غبار در جو، به مخارج دولتی در خصوص تثبیت خاک و تپههای شنی با استفاده از کشت گیاهان و درختان اضافه کند تا مشکلات ناشی از وزش باد کمتر شود و بودجهای برای این کار تخصیص داد.
🔸 - کشورهای شمال شرق آسیا
🔻 توفانهای شن و آلودگی مربوط به گرد و غبار در شمال شرقی آسیا نیز معضلاتی را ایجاد میکنند. در این مناطق شبکهای برای پیشبینی و نظارت بر توفانهای شن و گرد و غبار به وجود آمده است که در صورت لزوم هشدارهای مقدماتی را اعلام میکند. توافقهایی چندجانبه برای رفع این مشکلات بین کشورها صورت گرفته است.
🔻 برنامه این کشورها در سه فاز اجرا شده؛ در فاز نخست که در دو مرحله صورت گرفت، سامانهای برای اطلاع یافتن از وضعیت این توفانها و آلودگی در بیابانها راهاندازی شد تا بتواند امکان پیشبینی کوتاهمدت را برای آنان فراهم کند. در فاز دوم، همکاریهای فناورانه بین کشورها انجام و بر تبادل این فناوریها تاکید شد. از جمله اقدامات در این بخش سازماندهی یک سمپوزیوم بینالمللی با هدف تسهیل ایدهها و تجارب برای ارزیابی بهتر وضعیت بیابانها بود. هدف از فاز دوم که مدت سه سال طول کشید، توسعه این نظارت و تامین منابع مالی در سطوح ملی و بینالمللی برای بیابانهای منطقه مغولستان بود. این منابع هم از بخشهای عمومی و هم خصوصی تامین میشدند. فاز سوم نیز بر مبنای تداوم و تقویت این شبکه بین منطقهای و بهروزرسانی فناوریها به مرحله عمل رسید.
🆔 @forsatpishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم| یک تکه فیلم کمتر دیده شده از سخنرانی ۲۸ سال پیش سردار قاآنی در سبزوار پیرامون حکمت موفقیت شهداء
🆔️ @forsatpishraft
5.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم| وقتی که سیل راه ارتباطیِ ۵۰ روستا را مسدود کرد
🔻 فرماندار شهرستان بیلهسوار اردبیل: براثر وقوع سیل در شهرستان بیلهسوار بهخصوص منطقه جعفرآباد، جاده ارتباطی ۵۰ روستا مسدود شد. ۲۰ خانه در جعفرآباد دچار آبگرفتگی شد.
🆔️ @forsatpishraft