May 11
May 11
🔰 نگاهی به بلایای طبیعی در ایران/ زلزله-بخش اول
🔻 قرن 14، سدهای که بر ایران گذشت از ابتدا تا انتهایش پر بود از بلایای طبیعی مختلف که باعث مرگ و میر دهها هزار ایرانی بود. در یک گزارش سلسلهمراتبی مروری بر بزرگترین بلایای طبیعی ایران در صد سال اخیر می کنیم. زلزله، طوفان، سیل، ریزگردها و... بزرگترین بلایای طبیعی ایران در قرن اخیر بودند که بصورت موردی آنها را بررسی خواهیم کرد.
🔹 زلزله کاشمر
▪️ ۵ خرداد ۱۳۰۲ زلزلهای به بزرگی ۵.۷ ریشتر منطقه کاشمر استان خراسان رضوی را لرزاند، که ۵ روستا در ناحیه پرجمعیت کاج درخت را کاملا ویران کرد و ۲۰ روستای دیگر در این ناحیه آسیب دیدند. این زمین لرزه ۷۷۰ قربانی داشت.
🔹زلزله فارسنیج
▪️ ساعت ۵:۱۵ بامداد روز جمعه ۲۲ آذر ۱۳۳۶ خورشیدی، زمینلرزهای به بزرگی Ms=۷.۱ و mb=۶.۵ و عمق کانونی ۳۵ کیلومتر در منطقه فارسینج استان کرمانشاه به وقوع پیوست. یک بازدید میدانی انجام شده در ۱۶ سال پس از این زمینلرزه نشان داد که این زلزله موجب خرابی و خسارات گستردهای در زمینی به مساحت ۲۸۰۰ کیلومترمربع شده و شواهد حاکی از آن است که شدت این زمینلرزه در منطقه رومرکزی بیش از VII+ در مقیاس اصلاحشده مرکالی بوده است. این زمینلرزه در محدوده بسیار وسیعی به خصوص در سمت شمال ناحیه رومرکز احساس شده بود.
🔹زلزله سنگچال
▪️ زمینلرزه سنگچال یا زمینلرزه بندپی در تاریخ تیر ۱۳۳۶، ساعت ۰:۴۲:۲۸ به زمان یوتیسی در مازندران رخ داد. ژرفای این زلزله ۳۵ کیلومتر بود. بزرگی آن ۶ ٫ ۶ در مقیاس ریشتر اعلام شده است و شمار کشتگان این زلزله حدود ۱۲۰۰ نفر بوده است.
🔹زلزله بوئین زهرا
▪️ حدود ساعت ۱۱ شامگاه ۱۰ شهریور ۱۳۴۱ زمینلرزهای منطقه بوئینزهرای استان قزوین را لرزاند. بزرگی این زمینلرزه ۷/۲ ریشتر بود که موجب مرگ حدود ۱۱ هزار نفر شد. در این زمینلرزه بسیاری از آثار و مکانهای قدیمی و تاریخی شهرستان بویین زهرا از جمله قلعهٔ باستانی رودک از بین رفت.
🆔 @forsatbala
🔰 نگاهی به بلایای طبیعی در ایران/ سیل-بخش دوم
🔻 قرن 14، سدهای که بر ایران گذشت از ابتدا تا انتهایش پر بود از بلایای طبیعی مختلف که باعث مرگ و میر دهها هزار ایرانی بود. در یک گزارش سلسلهمراتبی مروری بر بزرگترین بلایای طبیعی ایران در صد سال اخیر می کنیم. زلزله، طوفان، سیل، ریزگردها و... بزرگترین بلایای طبیعی ایران در قرن اخیر بودند که بصورت موردی آنها را بررسی خواهیم کرد.
🔹 سیل میدان تجریش در تهران
▪️ ۴ مرداد ۱۳۶۶ ساعت یک بعدازظهر، بر اثر بارش شدید باران و جاریشدن سیلاب در درههای دربند و گلابدره، در شمال تهران رخ داد. اما آنچه خسارات سیل را تشدید کرد شکسته شدن سد دیگری بود که روی رودخانه گلابدره ساخته شده بود. ناگهان حجم عظیمی از آب روانه میدان تجریش و خیابان شریعتی و مناطق اطراف شد. شدت رگبارباران به گونهای بود که در مدت ۱۰۷ دقیقه ۲۸ میلیمتر بارش ثبت شد.
🔹 سیل در استان گلستان
▪️ سیل ویرانگر گلستان در ۲۰ مرداد ۱۳۸۰ که منجر به کشته و مفقود الاثر شدن بیش از ۵۰۰ نفر از هموطنان شد هنوز هم ،عنوان نخست فجایع سیل کشور را به خود اختصاص داده است. وسعت تخریبی این سیل که به گفته کارشناسان تماماً در اثر تخریب جنگلها و مراتع در بالادست حوضه آبریز گرگان رود بود، حدود ۵۰۰۰ کیلومتر را در برگرفت و طبق اعلام سازمان ملل در اوت سال ۲۰۰۱ سیل گلستان در این سال رتبه یک تلفات انسانی سیل در جهان را به خود اختصاص داد. در ۲۰ مرداد ۱۳۸۰ شکسته شدن سد شهید وفایی نیز مزید بر علت شد و حجم عظیمی از آب با سرعتی باور نکردنی جاده گلستان و خودروهای عبوری را گرفته تا جنگل های بکر داخل پارک ملی گلستان را با خود برد. در اثر این سیل هزاران تن خاک جابهجا و مخزن سد گلستان پر شد. لاشه حیات وحش سیل زده و دهها هزار دام کشته شده در سد و شیوع بیماری وبا در بین سیل زدگان عمق فاجعه را چندین برابر کرد.
🔹 سیل در سیستان و بلوچستان
▪️ بدنبال بارندگیهای شدیدی که از ۳۰ دی ۱۳۹۵ در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان در ایران آغاز شد، رودخانههای فصلی طغیان کردند و باعث بسته شدن ۱۵ راه اصلی و فرعی در این استان شدند. حدود ۳۰۰۰ خانه در مناطق ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، کنارک و غیره آسیب دیدند. همچنین ۳ روستا به دلیل همجواری با رودخانه کاملاً تخلیه شدند. به طور کلی ۱۶۷۰ چادر امدادی برای سیلزدگان برپا شد. طغیان رودخانه کاجو باعث شد تا دسترسی به ۸۰۰۰ تن از ساکنان روستاهای بخش سابورک غیرممکن شود. این بارندگیها و سیلابهای شدید ۱ نفر کشته در پی داشت.
🔹 سیل در شمال غرب ایران
▪️ در روز جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۹۶ در منطقه شمال غرب ایران سیلی بزرگ رخ داد. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی بارش متوسط در حدود ۴۰ میلیمتر بوده که طی ۱۵ سال قبل از آن بیسابقه گزارش شده بود. تعداد جان باختگان این حادثه ۴۸ نفر اعلام گردید و بیشترین تلفات و مفقودیهای این سیل از شهرستانهای عجبشیر و آذرشهر گزارش شدهاست.
🆔 @forsatbala
36.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #خدمت_رسانی_به_مردم
🔻 گزارشی تصویری از نوع خدمترسانی گروههای جهادی و مردمی به مردم آسیبدیده در زلزلهی خوی:
🔸 شناسایی مساجدی که امکان پخت غذا به تعداد زیاد دارند
🔹 حضور اساتید دانشگاهی و حوزوی جهت خدمترسانی به مردم
🔸 توزیع غذای گرم به مردم بصورت چادر به چادر
🔹 راهاندازی ایستگاه صلواتی توسط حوزه علمیه امام خمینی (ره)
#روایت_خوی
#زلزله_خوی
🆔 @forsatpishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #زندگی_جریان_دارد
🔻 پس از زلزله، نانواییهای شهرستان خوی به روال عادی مشغول پخت نان و خدمترسانی به مردم هستند.
#روایت_خوی
#زلزله_خوی
🆔 @forsatpishraft
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #خدمت_رسانی_به_مردم
🔻 از ساعتی که خبر زلزله خوی منتشر شد، خیلیها برای کمکرسانی آمدند، نمونهاش گروه خیریهای بود که به نیابت از مردم شهر کرج به خوی آمدند تا در پخت و توزیع غذای گرم به مردم زلزلهزده کمک کنند. مردم پای کار مردم هستند.
#روایت_خوی
🆔 @forsatpishraft