برخی بخش های مصاحبه حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد رهدار با سایت حوزوی مباحثات:
👈 ضعف حوزه در این است که در مرحله پژوهشهای بنیادین مانده است؛ درست و عمیق پیش رفتهاند؛ ولی ابترند؛ چون امتداد اجتماعی ندارند. در بسیاری از مراکز حوزوی تابلوی مرکز راهبردی را داریم که عمدتاً راهبردی نیستند و وقتی داخل میشوید از جنس طرح و برنامه است. ما در حوزه استراتژیست تربیت نکردیم. محصول حوزه آدمهای عمیقِ غیرمفید است؛
👈 حوزه به علم مشغول است؛ نه به مدیریت! علم یک چیز است و مدیریت علم چیزی دیگر. ما به خوبی مسألههای علمی را حل میکنیم. من عقیده دارم حوزه به خوبی و با عمق بالا درباره مسائل علمی بحث میکند؛ اما در زمینهای (context) که دیگری آن را طراحی کرده بحث و حل مسأله میکند. اگر حوزه به سمت عهدهداری مدیریت علم پیش نرود، احتمال میرود کل آب به آسیاب دیگری جاری شود؛
👈 در حوزه پژوهشهای کاربردی حضرت آقای جوادی آملی سال گذشته فرمودند ما یک اجتهاد علمی داریم و یک اجتهاد عملی؛ آسیب حوزه در این است که وارد اجتهاد علمی شده و به اجتهاد عملی نپرداخته است. معنی اجتهاد عملی این است که یک پای حوزه در قم و پای دیگر آن در تهران باشد. بنده معتقدم که بدترین شکل تعامل روحانیت و نظام سیاسی در دورهٔ جمهوری اسلامی بوده است؛ یک تعامل تشریفاتی است.
👈 در مقالهای ایده «سفیر فقیه» را مطرح کردم. چند بار از وزارت امور خارجه به سراغ ما آمدند و پرسیدند شما میخواهید چه کاری انجام بدهید؟ گفتیم همان کار شما را به صورت فقهی انجام میدهیم. گفتند پروتکلهایی وجود دارد که حوزه در جریان نیست. گفتیم ظاهراً قرار بود ما پروتکلها را از دین استنباط و استخراج کنیم!
👈 در طرابلس نکتهای را از یک استاد کهنسال شنیدم؛ استادی مسلمان که در حدود ۱۱۰ کنگره بینالمللی شرکت کرده بود و بالای شصت اثر تألیفی داشت؛ میگفت وقتی در جهان درباره اسلام حرف میزنیم، اولین و منطقیترین پرسشی که با آن روبهرو میشویم این است که نموذج و پایلوت شما کجاست؟ میگفت ما جز ایران چیزی نداریم؛ ایران خوب یا بد ضعیف یا غلط تنها سرمایه اندیشهای جهان اسلام است. خارج از ایران تمام ساختارهای سیاسی غربی است و فقط ایران چیزی متفاوت ارائه کرده است. میگفت باید جهان اسلام انرژی خود را به نجات اقتصادی ایران معطوف کند؛ چون شما در حوزه اقتصاد انقلاب فکری نداشتید.
👈 بنیاد فرانکلین آمریکا در دهه چهل ۲۰۰ نفر مترجم را در ایران بهطور ویژه تربیت کرد. چهل سال بعد از انقلاب همچنان ترجمه در دست آنهاست و ما در کشورمان آکادمی ترجمه نداریم. در کشور ما سیستم ترجمه به این صورت است که در سفری خارجی دو کتاب خوب میبینیم و با خود میآوریم و ترجمه میکنیم. وقتی ترجمه تمام شد در ارشاد ممیزی میشود. آکادمی ترجمه یعنی قبل از شروع به ترجمه کتاب را به ارشاد بفرستید و آنجا سیاستگذاری شود که آیا کتاب باید ترجمه شود یا نه.
👈 سیستم نشر در دست مارکسیستهاست؛ سیستم ترجمه هم در دست تربیتشدههای دهه چهل بنیاد فرانکلین در ایران است. آن وقت حوزه نشسته است و حرف میزند و گمان میکند اگر حرفش خوب است و کتاب خوب باشد، خودبهخود پخش میشود. مهندسی نشر وجود دارد. ما باید پروندهای باز کنیم و با همان کسانی که در مقابل ما هستند جلسه بگذاریم. آنجا متوجه مهندسی نشر خواهیم شد و اینکه حوزه چه سادهاندیشانه در قم نشسته است و فکر میکند تألیف کتاب خوب میتواند مردم را به سمت آن کتاب جلب کند؛ درحالی که کتاب ما اصلاً به دست مردم نمیرسد.
👈 سال گذشته در حوزه طرح روحانی خانواده را کار کردیم. مسأله ما این بود که باید آخوندی بسازیم که حتی خانوادههای ضد روحانیت به کارویژههای او نیاز داشته باشند. وقتی طرح تمام شد خودمان متوجه شدیم که ما روحانی خانواده نیستیم؛ یعنی حوزه ما را جوری تربیت کرده است که هرچه جلوتر میرویم ـ و به تعبیر غلط آقاتر میشویم ـ از خانوادهها دورتر میشویم. شما در دهه محرم یک قطار طلبه به جنوب کشور میفرستید؛ چند طلبه بالای ۴۰ سال بین آنها وجود دارد؟ همه پایه ۵ و ۶ هستند؛ یعنی وقتی آقا شدند تبلیغ از دایره کار آنها خارج میشود.
👈 کل عرض من این است که حوزه در سالهای بعد از انقلاب امتداد اجتماعی پیدا نکرده است و این باید به عنوان یک آسیبشناسی جدی مورد بررسی قرار بگیرد. من عقیده دارم که به طریق اولی امتداد سیاسی نیز نیافته و عبارت حکومت اخوندی یک شبهه است. قرار بود نرم افزارها را دین بنویسد؛ ولی نه آخوندی وارد حوزه حکومتی شده و نه قوانین ما دینی است.
@fotooh
https://fotooh.ir/2421/
یاابالحسن یا علی بن الحسین یا زین العابدین یابن رسول الله یا حجة الله علی خلقه یا سیدنا و مولانا انا توجهنا و استشفعنا و توسلنا بک الی الله و قدمناک بین یدی حاجاتنا یا وجیها عند الله اشفع لنا عند الله
#حدیث #امام_سجاد
@fotooh
در ادامه سلسله نشست های گروه فقه بینالملل موسسه فتوح اندیشه، برگزار می گردد:
نشست چهارم با موضوع: «فقه و روابط بین الملل»
با حضور آیت الله عندلیب همدانی
زمان: سه شنبه: سوم اردیبشهت ماه ۱۳۹۸ – ساعت ۱۸٫
مکان: قم، پردیسان، خیابان البرز، کوچه یک، ساختمان پردیس حکمت.
@fotooh
https://fotooh.ir/2426/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ گزیده ای از همایش فقه امنیت
🔹 آیت الله عابدی
🔸موسسه فتوح اندیشه
🗓اصفهان 97/11/4
🆔 @fotooh
موسسه فتوح اندیشه با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار می نماید:
«همایش علمی فقه الاجتماع»
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد مبلغی
🔸 رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی
🔸عضو مجلس خبرگان رهبری
زمان: پنج شنبه: ۲۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ - ساعت نه تا دوازده صبح
مکان: خیابان حافظ، سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان.
@fotooh
میلاد شبیه ترین مردم به پیامبر خدا صلی الله علیه و آله، حضرت علی اکبر علیه السلام را تبریک عرض می کنیم.
امیدواریم همه ما، مشمول الطاف و شفاعت آن حضرت علیه السلام، باشیم.
@fotooh
حضرت بقیة الله عجل الله فرجه:
«فلما قبض الله ولیه الیه ظننتم ان الله تعالی ابطل دینه و قطع السبب بینه و بین خلقه کلا ما کان ذلک و لا یکون»
«... پس آنگاه که خدا حجت خود را در حجاب خود گرفت، گمان کردید که خداوند دین خود را باطل کرده، و راه ارتباط خود را با بندگانش قطع نموده؟ هرگز چنین نبوده و چنین نخواهد بود.»
#نیمه_شعبان #امام_زمان #شب_قدر #حدیث
@fotooh
«این انقلاب وقتی زمینه ظهور بقیةالله عجل الله فرجه را فراهم میآورد که فرهیختگان فرهنگی آن، لباس کهنه و فرسوده دوران طغیان، و پیراهن مدرن جاهلیت نوین را برکنند، و جامه علم صحیح و عمل صالح را در پیروی از معارف الهی و احکام نورانی اسلام در بر کنند، تا تجربه کارآمد جمهوریت را در محضر اسلام ناب، بی افراط و تفریط به جهانیان ارائه کنند.»
علامه جوادی آملی حفظه الله
امام مهدی، موجود موعود؛ صفحه ۱۶۲
#نیمه_شعبان #امام_زمان #احیای_مهدوی #انقلاب_اسلامی #ظهور #زمینه_سازی_ظهور #جوادی_آملی
@fotooh
حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد رهدار، در دیدار با اساتید معارف دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مطرح کرد:
«گذار از علوم پزشکی مدرن»
#رهدار #احمدرهدار #زاهدان #علوم_پزشکی #طب_سنتی #فتوح #فقه_دولت #گام_دوم_انقلاب
@fotooh
مشروح خبر را در سایت فتوح اندیشه ببینید:
https://fotooh.ir/2435/