🔹 میزان تولید علوفه به ۸.۹ میلیون تن کاهش یافت
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به کاهش ۲۱ درصدی میزان بارشها در سال آبی جاری گفت: در شرایط کنونی و با توجه به مقدار بارش؛ تولید علوفه از ۱۰.۷ میلیون تن در سالهای عادی (نرمال) بارشی به ۸.۹ میلیون تن کاهش یافته است.
🔹 ترحم بهزاد افزود: میانگین بارندگی در شرایط عادی (نرمال) در بلندمدت اگر ۲۴۰ میلیمتر باشد میزان تولید علوفه در سطح مراتع کشور به ۱۰.۷ میلیون تن میرسد.
🔹 وی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارشها در سالهای گذشته، خشکسالیهای متوالی و تغییر نزولات جوی از برف به باران موجب کاهش تولید علوفه شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: با توجه به ارزشهای حیاتی و اکوسیستمی مراتع از جمله تامین آب، اکسیژن، تلطیف هوا و ضرورت حفظ و مدیریت پایدار مراتع کشور، ایجاد تعادل بین دام و مرتع و اجرای مدیریت چرای دام ضروری است.
🔹 وی اضافه کرد: با توجه به شرایط و ضعف مراتع؛ تامین علوفه مورد نیاز واحدهای دامی از سوی دستگاههای متولی از جمله معاونت امور دام، شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان امور عشایر الزامی است.
🔹 بهزاد سطح عرصههای طبیعی کشور را ۱۳۴.۴ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان عرصههای طبیعی ۸۴.۸ میلیون هکتار معادل ۶۳ درصد منابع طبیعی را مراتع تشکیل میدهد که ظرفیت ۳۸ میلیون واحد دامی را در شرایط نرمال به مدت هفت ماه (چهارماه در مراتع قشلاق و سه ماه در مراتع ییلاق) را دارد در حالی که امروزه ۸۰ میلیون واحد دامی وابسته به مراتع هستند.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: براساس آمارهای موجود هم اکنون بیش از ۲.۱ برابر ظرفیت مراتع کشور دام مازاد در سطح مراتع کشور وجود دارد.
🔹 بهزاد یادآور شد: وجود این تعداد دام مازاد در سطح مراتع کشور باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، لگد کوبی و فشرده شدن خاک، نفوذناپذیری آب، تخریب و فرسایش خاک، افزایش سیلخیزی، تضعیف سفرههای آبهای زیرزمینی، ایجاد ریزگرد، طوفان و گرد و غبار، تهدید سلامت انسان، دام و حیات وحش، کاهش تولیدات دامی در بلندمدت و به مخاطره افتادن امنیت زیستی و غذایی را به دنبال دارد.
🔹 وی بیان کرد: به خطر افتادن تاسیسات زیربنایی از جمله پرشدن مخازن زیرزمینی و اختلال در سیستم حمل و نقل، تهدید معیشت ذینفعان، مهاجرت ناپایدار از روستاها به شهرها از دیگر عوارض از بین رفتن مراتع به شمار میرود.
🔹 بهزاد با اشاره به وابستگی بیش از یک میلیون خانوار روستایی و عشایری به مراتع ادامه داد: با توجه به روند رو به رشد جمعیت در دهه اخیر که منجر به افزایش تقاضای گوشت قرمز، فرآوردههای دامی و افزایش وابستگی معیشت جمعیت بهرهبردار در کشور شده است نیاز به برنامه ریزی دقیق و حمایت و پشتیبانی از سوی دستگاه های ذیربط در عرصه های مرتعی دارد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با اشاره به نزدیک شدن به زمان کوچ عشایر گفت: اجرای پروژه مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ با ماهیت مدیریتی و پیشگیرانه دارای هزینه کمتر و اثربخشی بیشتری نسبت به سایر پروژههای اصلاح و احیای مراتع در سطح وسیع است که باید مورد توجه قرار گیرد.
🔹 وی تاکید کرد: کوچ عشایر یک مساله فراسازمانی و ملی است و رعایت تقویم کوچ با هدف حفظ مراتع باید مورد توجه قرار گیرد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بازدید میدانی دکتر عمادی مشاور و بازرس ویژه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از قطع درختان در بهشهر و گلوگاه
https://eitaa.com/PayameTabiat
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت گامی در پیوند اکولوژیک آسیای میانه و غرب آسیا/ ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشورها در بهبود حوزههای آبخیز
🔹 نخستین نشست شورای حکام مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزههای آبخیزداری و مناطق زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک با حضور نمایندگان ۲۲ کشور و نهادهای سازمان ملل متحد در ایران و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز چهارشنبه برگزار شد.
🔹 در این نشست، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور طی سخنانی با اشاره به اقدامات ایران در نیم قرن اخیر در زمینه حفاظت از سرزمین در چارچوب بهبود مدیریت جامع حوزههای آبخیز کشور گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از جمله طرحهایی است که در راستای حفظ، احیا، توسعه و استفاده پایدار از منابع زیستی در ایران در حال اجرا است و میتواند به عنوان بخشی از طرح بزرگ مقیاس "یک کمربند یک جاده" در نظر گرفته شود.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: این طرح میتواند در راستای پیوند اکولوژیک کشورهای منطقه از چین گرفته تا کشورهای آسیای میانه و غرب آسیا مد نظر قرار گیرد.
🔹 وی اظهار داشت: ما باید در تببین رویکردهای مدیریت جامع حوزههای آبخیز و منابع زیستی نسبت به شناسایی و به اشتراکگذاری دانش، ارتقای سازگاری و تابآوری در برابر اثرات اقلیمی، جوامع حساس و آسیبپذیر اقدام و آن را تقویت کنیم.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در این راستا، مشارکت مردمی به ویژه جوانان، زنان و گروههای آسیبپذیر به عنوان یک راهبرد محوری مد نظر بوده و بهبود و ارتقای معیشت پایدار و انعطافپذیر باید مورد حمایت قرار گیرد.
🔹 وی در همین حال اجرای بالغ بر ۳۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در حوزههای آبخیز بحرانی کشور، حفظ و توسعه منابع جنگلی، کنترل فرسایش آبی و بادی، ساماندهی در مدیریت و بهرهبرداری از مراتع و تقویت تشکلهای مردمنهاد و جوامع محلی در حفاظت و صیانت از اکوسیستمهای مناطق خشک و نیمهخشک را از دیگر اقدامات گسترده در ایران برای حفاظت از سرزمین و در چارچوب برنامههای بهبود مدیریت جامع حوزههای آبخیز برشمرد.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: شرایط کنونی تخریب سرزمین در اقصا نقاط کره زمین و به ویژه در منطقه آسیا ایجاب می کند تا هرگونه برنامه های ملی مدیریت منابع زیستی در ارتباط و هماهنگ با کشورهای منطقه تعریف شود.
🔹 وی در همین حال اضافه کرد: تاکنون آن گونه که شایسته است از ظرفیت دانش بومی و نوین و تجارب ارزنده کشورمان در مدیریت منابع آب و خاک و در عرصه بینالمللی استفاده نکردهایم.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمهخشک این فرصت را فراهم میکند که جایگاه مقتدرانه و اثرگذار ایران در عرصههای تخصصی بینالمللی تقویت شود و شناخت و آگاهی در زمینه مدیریت جامع حوزههای آبخیز گسترش یابد.
🔹 نوبخت با اشاره به چالشهای موجود اذعان داشت: در یک دهه اخیر مشخص شده که بین تنوع زیستی، تغییرات اقلیم، جنگلزدایی، تخریب سرزمین، گسترش آلودگیهای شیمیایی، بحران آب و دیگر چالشهای تهدید کننده منابع سرزمین، ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
🔹 وی ادامه داد: پیامدهای این چالشها، تمام کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده و تمام ساکنان آن را به صورت گستردهای تهدید میکند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی گفت: به طور یقین مدیریت حوزههای آبخیز و منابع زیستی نیازمند دستیابی به الگوهای یکپارچه، جامع و هماهنگ در برنامههای توسعه پایدار است.
🔹 وی در پایان خواستار مشارکت فعالانه اعضای شورا، عضویت کشورهای مدعو در شورای حکام، به اشتراکگذاری دانش و تجارب مدیریت جامع حوزههای آبخیز و حمایت و پشتیبانی علمی، فناوری و مالی نهادها و بخشهای مختلف سازمان ملل متحد شد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۷ اردیبهشت؛ سالروز شهادت جنگلبان شهید ناصر پیروی
🔹 جنگلبان شهید مهندس ناصر پیروی، رئیس فقید اداره منابع طبیعی شهرستان ماسال که با مدیریت جهادی در جهت حفاظت و صیانت از انفال تلاش مینمود، توسط سودجویان به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
🔹 ممانعت از تصاحب ۵ هکتار از اراضی ملی ماسال موجب گشت که به قصد حذف این رادمرد عرصه حفاظت از انفال، در صبحگاه ۷ اردیبهشت ۱۳۸۴ در حالی که مهندس پیروی به قصد عزیمت به محل خدمت، منزل مسکونی خود در شهرستان رشت را ترک نمود، بین راه در جریان یک ایست بازرسی ساختگی او را ربودند و پس از شکنجه های ناجوانمردانه، سرش را از قفا از پیکر مطهرش جدا و در جنگل هفت دغنان شهرستان صومعه سرا رها کردند.
🔹 قاتلان پس از دو ماه توسط پلیس آگاهی تهران و رشت دستگیر و سحرگاه ۲۴ آبان ۱۳۸۷ در زندان لاکان رشت به دار مجازات آویخته شدند، ولی نام شهید پیروی برای همیشه در تاریخ منابع طبیعی ایران ماندگار شد.
روحش شاد و یادش گرامی باد 🌹
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
❇️ ايران برای انتقال تجربيات مقابله با بیابانزایی خود به كشور عراق و همكاری هاي مشترك آمادگی دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دیدار با مقامات عراقی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پیشرو و صاحب تجربه منطقه و جهان در اقدامات مقابله با بیابانزایی، آماده انتقال تجربيات و همکاری های مشترک با عراق است.
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/171335
https://eitaa.com/PayameTabiat
🔹 ايران برای انتقال تجربيات مقابله با بیابانزایی خود به كشور عراق و همكاری های مشترك آمادگی دارد
🔹 معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در دیدار با مقامات عراقی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پیشرو و صاحب تجربه منطقه و جهان در اقدامات مقابله با بیابانزایی، آماده انتقال تجربيات و همکاری های مشترک با عراق است.
🔹 عباسعلی نوبخت که در صدر هیاتی کارشناسی و فنی جهت بررسی زمینه های همکاری و انجام اقدامات مشترک برای کاهش تهدیدات و اثرات پدیده گرد و غبار به کشور عراق سفر کرده بود، در دیدار با استانداران نجف اشرف و کربلای معلی گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور پیشرو و صاحب تجربه منطقه و جهان در اقدامات مقابله با بیابانزایی آماده انتقال تجربيات و همکاری های مشترک با عراق است.
🔹 وی تصریح کرد: عزم ایران و دولت سیزدهم مبنی بر مقابله با بیابانزایی و کاهش اثرات پدیده گرد و غبار جدی است و در همین راستا طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم طی چهار سال و تشدید اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در اولویت کارهاست.
🔹 طی نشست های دوجانبه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و هیات همراه با استانداران نجف اشرف و کربلای معلی موضوعات مقابله با بیابانزایی، زمینه های اجرای مشترک طرح های آبخیزداری و آبخوانداری و طرح های جنگل کاری بویژه در مسیرهای منتهی به عتبات عالیات مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت.
🔹 بر اساس مذاکرات کارشناسانه مقرر شد با تشکیل هیات کارشناسی - فنی متناظر طرف عراقی و بازدید در آینده نزدیک این هیات از پروژه های موفق اجرا شده در استان های ایلام و خوزستان، طرح و سطح انجام پروژه های مدنظر جهت اجرا در استان های نجف و کربلا تهیه و با تایید کارشناسی طرف ایرانی، ملزومات و مقدمات اجرا همچون مکان یابی، تهیه نقشه ها و سطوح انجام طرح های مقابله با بیابانزائی، آبخیزداری و جنگل کاری مسیرهای منتهی به عتبات عالیات با گونه های سازگار با اقلیم مناطق، حداکثر تا پاییز ۱۴۰۳ فراهم شود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🅾کردستان _ دهگلان ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
✅بازدید از اثربخشی و نتایج صنوبرکاریهای شهرستان دهگلان در اجرای پروژه مردمی کاشت یک میلیارد درخت و همچنین طرح توسعه زراعت چوب در شهرستان دهگلان.
✳️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
✅splus.ir/frw_kurdistan سروش
✅https://rubika.ir/frw_kurdistan روبیکا
✅https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
✅https://ble.ir/frw_kurdistan بله
✅https://t.me/frw_kurdistan تلگرام
#سومین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_کردستان
#نخستین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_زاگرس
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت #یک_روز_درختکاری_یک_عمر_نگهداری
#درخت_برای_زندگی
#ایران_سرسبز_ایران_قوی
#هر_ایرانی_سه_نهال
#من_هم_یک_جنگلبانم
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان
سروناز درختی است که در آتش سوزی نمیسوزد!
محققان میگویند میتوان از این درخت در جلوگیری از آتش سوزی جنگل ها و مهار آنها استفاده کرد.
@EttelaatOmo0mi
🅾کردستان _ دهگلان
💢 نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان دهگلان
⭕️ با محوریت پیشگیری، کنترل و اطفاء حریق در مراتع و مزارع شهرستان
🗓 سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
جلسه ای با حضور معاون عمرانی فرماندار ، بخشداران واعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان دهگلان در محل سالن جلسات فرمانداری با موضوع پیشگیری ، کنترل واطفا حریق در مراتع و مزارع شهرستان دهگلان برگزار گردید.
🌲قادری با اشاره به افزایش بارندگیها و نزولات جوی و افزایش پوشش گیاهی و به تبع افزایش پتانسیل آتش سوزی در سال جاری، لزوم مشارکت کلیه دستگاههای اجرایی ،انجمن های مردمی ، اعضای شورای اسلامی ، دهیاران ، بهره برداران، کشاورزان ، دامداران وعموم مردم را ضروری دانستند .
🌳در پایان مقرر گردید،معادن و ستاد بحران شهرستان در جهت تجهیز دهیاران و تیم های اطفا حریق محلی و تهیه آتشکوب همکاری و مساعدت نمایند.
🌴قادری بیان داشتند تیم های اطفای حریق محلی با عنایت به اینکه در عرصه حضور دارند می توانند ضمن جلوگیری از بروز حریق در صورت بروز حریق احتمالی در همان لحظات اولیه نسبت به اطفای آن اقدام نموده و از ایجاد حریق های بزرگتر و خسارات وارده به منابع ملی جلوگیری نمایند.
.🌲بروزرسانی احکام دهیاران توسط فرماندار بعنوان مدیر بحران روستا همکاری ومساعدت با اداره منابع طبیعی.
🌳دهیاران تیم اطفا حریق محلی خود را فعال نموده و ضمن ثبت در سامانه همیاران طبیعت ادوات اطفا حریق از جمله آتشکوب ، تراکتور ، گاوآهن و سمپاش و... آماده و عملیاتی باشند.
دهیاران منطقه خود را تحت کنترل داشته و رصد بکنند ، به چوپانان و دامداران و..آموزش و تذکرات لازم را بدهند .
🔹 ایران پل ارتباطی بین اقلیمهای دنیاست
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور طی نشست علمی درخت کاری از منظر فقه محیط زیست که در موسسه عالی فقه و علوم اسلامی قم برگزار شد، با بیان اینکه حفظ منابع طبیعی در اولویت اول و احیا و غنی سازی آن در اولویت دوم سازمان قرار دارد، گفت: از ۱۳ اقلیمی که در تمامی جهان وجود دارد ۱۱ اقلیم سهم ایران است به همین علت میتوان گفت که ایران پل ارتباطی مهمی بین اقلیمهای دنیا است.
🔹 عباسعلی نوبخت اظهار کرد: منابع طبیعی کشور برای بسیاری از تصمیم گیری ها ناشناخته است.
🔹 وی افزود: ظرفیت های منابع طبیعی کشور ناشناخته است و همچنان کسی باور به نیازمند بودن زیرساخت های کشور به منابع طبیعی ندارد بلکه منابع طبیعی از مهم ترین زیر ساخت های کشور است.
🔹 نوبخت در ادامه عنوان کرد: حفظ منابع طبیعی از اولویت برخوردار است و پس از آن احیای و غنی سازی آن در مرحله بعد از مهم ترین اقدامات ما است.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: درخت چتر سبز مهربانی خداوند و جنگل های زاگرس از مهم ترین منابع ذخیره آب در کشور است.
🔹 وی ادامه داد: نقش جنگل ها و مراتع در مبارزه با آلودگیهوا بسیار مهم است چراکه تمامی گرد و غبار و آلایندگی ها را به خود جذب میکنند.
🔹 نوبخت در ارتباط با خاصیت بسیار گونه های گیاهی گفت: در سرتاسر ایران گونه های دارویی مختلفی وجود دارد که هر کدام خاصیت ویژه ای دارند برای مثال میتوان از بذر درخت بلوط برای قطع سریع خونریزی استفاده کرد.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: از ۱۳ اقلیمی که در تمامی جهان وجود دارد ۱۱ اقلیم سهم ایران است به همین علت میتوان گفت که ایران پل ارتباطی مهمی بین اقلیمهای دنیا است.
🔹 نوبخت در پایان گفت: حکمرانی سرزمین باید فرهنگ سازی شود تا بتوانیم از بالاترین ظرفیت های سرزمین که شامل آب، خاک، جانوران، هوا و گیاهان میشود استفاده درست و بهینه ای داشته باشیم.
🔹 حجتالاسلام و المسلمین احمد مبلغی در این نشست علمی گفت: شاید نزد خیلی از ما و حوزه علمیه این ذهنیت باشد که بحث از درخت و درختکاری از یک اولویت بالایی برخوردار نیست و یا اگر هم هست یک کار اجرایی است که ارتباطی با فقه ندارد و اگر هم به آن ارتباط داشته باشد یک امر مستحبی است و درختکاری عملی مستحب و قطع آن امری مکروه است و این ذهنیت در ذهنها بود.
🔹 عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این ذهنیت، ذهنیت درستی نیست. اگر بپذیریم که این ذهنیت نادرست است، حوزه علمیه قم باید به سرعت هرچه بیشتر به سمت بحثهای علمی و تخصصی نسبت به درخت و درختکاری و حفظ منابع طبیعی برود.
🔹 استاد حوزه علمیه قم گفت: آیا اگر در گذشته از استحباب درختکاری میگفتند اشتباه میکردند و الان ما میخواهیم تصحیح اشتباه گذشتگان را بکنیم یا آنان درست میاندیشیدند و ما امروز باید ذهنیت دیگری در خصوص این کار داشته باشیم.
🔹 وی ادامه داد: در گذشته درخت و درختکاری موضوعی نبود که مانند امروز پدید آمده است، زمانه هرچه به جلو میرود به هرچه تحول و روابط اجتماعی و تکنولوژی بیشتر میشود رابطه انسان با طبیعت و رابطه انسان با همه عناصر برپا دارنده طبیعت از جمله درخت یک رابطه ویژه میشود.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین مبلغی اضافه کرد: در ارتباط با محیطزیست نظریه تبدل موضوع را داریم، یک حکمی در گذشته به گونهای بوده و امروز به گونهای دیگر تغییر پیدا کرده است و چون به گونهای دیگر شده باید مطابق با موضوع تبدل یافته، استنباط حکم از نو صورت بگیرد و حکم قبلی تکرار نشود.
🔹 وی افزود: بسیاری از موضوعات این چنینی عوض میشود، در گذشته نه مشکل آب، خاک و هوا و نه مشکل منابع غذایی و محدودیتهای آن را داشتیم، مشکل بیابانها اگر در گذشته بود مشکلاتی مقطعی و برای محدوده معین بود.
🔹 عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز مشکل بیابانها و ریزگردها مشکلی برای تمام مردم است؛ در گذشته این همه آلودگی هوا و آلایندگی وجود نداشت و با مشکل کمبود آب مواجه نبودیم و طبیعت در یک مخاطره جدی قرار نداشت.
🔹 استاد حوزه علمیه قم افزود: امروز ما نمیتوانیم مانند گذشته مسئله درخت و درختکاری را مطرح کنیم و فقط از بحث استحباب کاشت و نگهداری آن سخن بگوییم؛ امروز بحث درختکاری امری لازم و واجب است. کاشت درخت و نگهداری از طبیعت در شرایط امروز بسیار حائز اهمیت است./ فارس
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حوزه آبخیز کریم آباد دهگلان
سازه های آبخیزداری پس از بارندگیهای اخیر و سریز شدن کلیه سازه ها
صدای آب = صدای زندگی
جمعه مورخه ۱۴۰۳/۲/۲۱
✅پیام تسلیت رئیس سازمان منابع طبیعی کشور در پی شهادت رئیسجمهور و هیات همراه
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پی شهادت رییس جمهور محبوب کشورمان حضرت آیت اله سید ابراهیم رییسی و همراهان ایشان پیام تسلیتی به شرح ذیل صادر کرد. متن پیام دکتر عباسعلی نوبخت بدین شرح است:
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/172345
https://eitaa.com/PayameTabiat
✅ اطلاعیه مهم
به اطلاع کلیه اهالی وبهره برداران محترم حوزه استحفاظی شهرستان دهگلان میرساند:
درراستای جلوگیری از قطع درختان و قاچاق چوب ؛ قطع وحمل هرگونه مقطوعات چوبی بدون اخذ مجوز قطع (جهت درختان مثمر ازمدیریت محترم جهادکشاورزی وجهت صنوبر از اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان دهگلان) و پروانه حمل (جهت کلیه پروانه های قطع صادره) از اداره منابع طبیعی وآبخیزداری؛ ممنوع بوده وافرادی که بدون اخذ مجوز اقدام به قطع وحمل گونه های درختی ( اعم ازگونه های باغی وجنگلی ) نمایند ، وفق قانون بعنوان متخلف تحت پیگرد قرار می گیرند . لذا لازم است قبل از هرگونه اقدام، ضمن مراجعه به مدیریت محترم جهاد کشاورزی و اداره منابع طبیعی، نسبت به اخذ مجوز قطع و پروانه حمل اقدام نمایند .
🔸️مهم : گونه های بید، بلوط (به رو ) ، زالزالک ( گویژ)، گلابی وحشی (هه رمی کیویله) ، پلک ممنوع القطع بوده وجهت آنها پروانه قطع وحمل صادر نمی گردد.
برابر قوانین و مقررات جاریه مملکتی، کلیه فراورده های اصلی و فرعی جنگلی ومرتعی ، فاقد مجوز بهره برداری و حمل از سوی سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور مصداق محصولات قاچاق بوده ، پس از شناسایی و توقیف ؛ محموله غیر مجاز ضبط وپس از تکمیل مدارک و مستندات لازم ، پرونده قضایی برای فرد یا افراد متخلف تشکیل و به طرفیت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ، به مراجع ذیصلاح قضایی ( سازمان تعزیزات حکومتی) ارسال می گردد.
🔹️روابط عمومی اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان دهگلان
40.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🅾 کردستان _سنندج
کلیپ/ گزیدهای از اقدامات دوساله اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در دولت رییس جمهور شهید آیت الله رئیسی از زاویه لنز دوربین
✅بیانات #شهید_جمهور در خصوص حفاظت از منابع طبیعی
✅اقدامات حفاظتی از جمله، اجرای #کاداستر ، احداث #بنچمارک_بتنی ، اهدای رایگان #آبگرمکن_خورشیدی ، مبارزه با امراض گیاهان مرتعی و جنگلی...
✅#آبخیزداری و #آبخوانداری
✅ احداث پارک #جنگلبان و اجرای طرح مدیریت جامع گردشگری
✅اقدامات و پروژههای مشارکتی با حضور ngoها
✅پروژههای توسعه و غنیسازی جنگلها و مراتع
✅ تعمیر و تجهیز ساختمان های اداری و حفاظتی
✅ حضور مقامات ارشد کشوری و لشکری در برنامه های منابع طبیعی استان
✅#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
✅#منابع_طبیعی_با_مشارکت_مردم_برای_مردم
✅#نخستین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_کردستان
✅#دومین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_کردستان
✅#سومین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_کردستان
✅#نخستین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_زاگرس
✅#من_هم_یک_جنگلبانم
✅#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
✳️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
✅splus.ir/frw_kurdistan سروش
✅https://rubika.ir/frw_kurdistan روبیکا
✅https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
✅https://ble.ir/frw_kurdistan بله
✅https://t.me/frw_kurdistan تلگرام
✅https://www.aparat.com/frwkurdistan آپارات
✅مهمترین وظیفه سازمان منابع طبیعی، حفاظت از عرصه های طبیعی است
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در هفتاد و هشتمین جلسه وبیناری با حضور مدیران ستادی و مدیران کل استان ها با تاکید بر حفاظت از منابع طبیعی گفت: در شرایط کنونی کشور شاید برخی افراد با دستاویز قراردان عناوینی همچون سرمایه گذاری، چشم طمع به منابع طبیعی را داشته باشند و به دنبال زمین خواری، کوه خواری و معدن خواری باشند.
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/172822
https://eitaa.com/PayameTabiat
🔹 نامه به استانداران برای شناسایی عاملان آتشسوزیهای عمدی جنگلها توسط دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی
🔹 سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از برنامهریزی برای مقابله با آتشسوزی در مراتع و جنگلها خبرداد.
🔹 سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور درباره برنامههای سازمان مدیریت بحران کشور برای پیشگیری از حریق در مراتع و جنگلها گفت: دستورالعملی در این زمینه برای استانداران و فرمانداران به عنوان روسای ستاد مدیریت بحران استان و ستاد مدیریت بحران شهرستان ها تهیه و ارسال کردهایم.
🔹 حسین ظفری ادامه داد: در این دستورالعمل اقداماتی را که باید برای پیشگیری از آتشسوزی رعایت کنند، در نظر گرفته شده است. امسال بارندگیها خوب بود و مراتع از سطح پوشش گیاهی خوب و مناسب تری نسبت به سال گذشته برخوردار شده اند و وقتی که وارد فصل گرما شویم با توجه به اینکه این علوفه ها خشک شوند، مستعد آتش سوزی هستند.
🔹 وی تصریح کرد: در مناطق جنگلی و کوهستانی به ویژه در استانهای غربی و شمالی احتمال حریق زیاد است و مستعد آتش سوزی هستند، لذا دستورالعملی آماده شده و در آن اقداماتی را که فرمانداران باید انجام دهند در نظر گرفتهاند، از جمله اینکه دیده بانی را برای این منظور در نظر بگیرند. دیده بان در مراحل اولیه شروع حریق، مراتب را اعلام می کند و اطلاعرسانی به موقع خواهد داشت. این دیده بان میتواند از دهیارها یا از افرادی باشند که در مناطق روستایی زندگی میکنند.
🔹 ظفری ادامه داد: به هر حال در این دستورالعمل هم کمک مردمی و هم کمکهای دولتی را در نظر گرفته ایم. از طرفی مانورهای مقابله با حریق را در نظر گرفتهایم که در استانهای مختلف توسط سازمان منابع طبیعی و با محوریت این سازمان و همکاری دیگر سازمانها در حال انجام است. همچنین تجهیزات مورد نیاز مانند آتش بُرها، خودروهای سبک و تاکتیکی که میتوانند در مناطق صعب العبور تردد کنند در حال آماده باش قرار دارند و فرمانداران آخرین وضعیت این تجهیزات را بررسی و بازدید میکنند.
🔹 وی ادامه داد: همچنین برای بهره مندی از سیستم هوایی هلال احمر، نیروی هوافضای سپاه و ارتش مکاتباتی صورت گرفته است تا در صورت نیاز به اطفاء حریق هوایی به ما کمک کنند. آموزشهایی به مسئولان دولتی مجموعههای مردمی به عنوان کمکهای ما در بحران و اطفا حریق ارائه شده است. این موارد نیز در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم در مقابله با حریق و آتش سوزیهایی که کم هم نیستند، آماده شویم و مقابله هوشمندانه داشته باشیم.
🔹 سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به این سوال که آیا مواردی از آتش سوزی در هفته های اخیر داشته ایم، گفت: در جنگلهای زاگرس و در مناطقی مانند ایلام، پاوه و همچنین در استان کهگیلویه و بویراحمد و بخشهایی از استان لرستان آتشسوزی داشتهایم که تلاش شده این حریقها مهار شود.
🔹 وی درباره برخورد با عاملان آتشسوزیهای عمدی در کشور گفت: ما طی یک ماه و نیم گذشته در نامهای به استانداران اعلام کردهایم که در شورای تامین استان از دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بخواهند درصورتی که آتشسوزی در مراتع و جنگلها و اراضی ملی به صورت عمدی صورت بگیرد، افرادی را که اقدام به افروختن آتش می کنند شناسایی و دستگیر کرده و به دستگاه قضایی معرفی کنند و با توجه به هماهنگی که با قوه قضاییه صورت گرفته است، حتما برخورد جدی با خاطیان و افرادی که به دلایل مختلف از جمله زمین خواری اقدام به آتش سوزی عمدی میکنند، صورت میگیرد. هم قوه قضاییه و هم دستگاههای نظارتی این بحث را پیگیری میکنند که اگر در جایی آتش سوزی عمدی رخ داده است به شدت با آن برخورد شود./ ایلنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🅾 کردستان _دهگلان
برگزاری کارگاه و جلسه سخنرانی مقابله با آتشسوزی مراتع با حضور دهیاران بخش مرکزی، اداره حفاظت محیطزیست، جانشین محترم فرماندهی انتظامی، بخشداری و همکاران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهگلان برگزار شد. در این جلسه ضمن توضیح شیوههای مختلف اطفای حریق، اهمیت اطفای حریق، حفظ مراتع و بیشههای طبیعی تبیین شد. در جلسه همچنین به سوالات مختلف حاضران درباره منابع طبیعی و آبخیزداری پاسخ داده شد.
✳️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
✅splus.ir/frw_kurdistan سروش
✅https://rubika.ir/frw_kurdistan روبیکا
✅https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
✅https://ble.ir/frw_kurdistan بله
✅https://t.me/frw_kurdistan تلگرام
✅https://www.aparat.com/frwkurdistan آپارات
#نخستین_جشنواره_منابع_طبیعی_و_رسانه_زاگرس
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#منابع_طبیعی_با_مشارکت_مردم_برای_مردم
#من_هم_یک_جنگلبانم
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان