🔹 کارزار حمایت و دعوت از مهندس ترحم بهزاد جهت ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:
بسمه تعالی
وزیر محترم جهاد کشاورزی
با سلام و احترام؛
ضمن عرض تبریک و آرزوی موفقیت روزافزون برای جنابعالی و همه همکاران خدوم مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، به استحضار آن مقام محترم میرساند اینجانبان امضاکنندگان این کارزار حمایت قاطع خود را از جناب آقای مهندس ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، که مدیری لایق، کاربلد، پاکدست، مردمدار، توانمند و کارشناس خبره میباشد، جهت معاون وزیر و ریاست سازمان فوق اعلام میداریم. امید است در این دولت با حضور جنابعالی و اعتماد به نسل جوان و پاکدست و کاربلد و انتخاب شایسته نامبرده فوق، حافظ منابع طبیعی کشور که جزو دغدغههای اصلی مقام معظم رهبری و مردم است، باشید.
و من الله التوفیق
🔹 لینک امضا:
🌐 https://www.karzar.net/154622
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حمله به پرسنل منابع طبیعی در لنده و دنا
🔹 رئیس روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ماموران منابع طبیعی استان در منطقه کوه بجک حاتم از توابع بخش مرکزی لنده مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
🔹 وحید تهمورثی افزود: در درگیری نیروهای منابع طبیعی و سودجویان قاچاق چوب یکی از حافظان طبیعت از ناحیه فک و دیگری از ناحیه آرنج مصدوم شدند.
🔹 وی با اشاره به اینکه ضرب و شتم با اسلحه سرد شامل چوب و چماق انجام شد تاکید کرد: مصدومان این حادثه هم اکنون در مرکز درمانی لنده در حال مداوا هستند.
🔹 رئیس روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویر احمد گفت: تلاش برای شناسایی و دستگیری متهمان این اقدام از سوی نیروی انتظامی این شهرستان در دستور کار است.
🔹 تهمورثی همچنین از حمله مسلحانه به نیروهای منابع طبیعی در منطقه دارشاهی از توابع شهرستان دنا خبر داد.
🔹 وی تصریح کرد: در این اقدام یکی از سه خودروی گشت یگان حفاظت هدف گلوله اسلحه گرم قرار گرفت.
🔹 تهمورثی تاکید کرد: با هوشیاری ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی پس از آسیب دیدگی خودروی حامل نیروهای حافظ طبیعت خاطیان از صحنه متواری شدند.
🔹 وی خاطرنشان کرد: یکی از متهمان حمله به نیروهای یگان حفاظت در شهرستان دنا شناسایی و تلاش برای دستگیری و شناسایی همه عوامل این اقدام ادامه دارد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرب و شتم جنگلبان منابع طبیعی آمل
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل از ضرب و شتم جنگلبان این اداره حین انجام وظیفه توسط اشرار و قاچاقچیان حرفه ای چوب بوسیله سلاح سرد خبر داد.
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل گفت: عصر روز گذشته (جمعه، نهم شهریور ماه) نیروی حفاظتی این اداره حین گشت و سرکشی از جنگلهای حوزه امامزاده عبداله، سه نفر از قاچاقچیان سابقهدار چوب را در حال قطع درختان جنگلی مشاهده و بلافاصله از ادامه اقدام مجرمانه آنان جلوگیری کرد.
🔹 علی اصغر اسماعیل زاده افزود: قاچاقچیان چوب با مشاهده مأمور منابع طبیعی مبادرت به توهین، تهدید و حمله بوسیله سلاح سرد (قمه) و ضرب و شتم وی نموده و این جنگلبان را از ناحیه سر و گردن مصدوم کردند.
🔹 وی با بیان اینکه ضاربین شناسایی شدند، ادامه داد: ضاربین از اشرار سابقه دار و قاچاقچیان حرفهای چوب با پروندههای متعدد قضایی و تخلف از مقررات منابع طبیعی از جمله قطع و حمل سازمان یافته درختان جنگلی بوده و در جریان تیراندازی به منازل مسکونی جنگلبانان این شهرستان نیز در مظان اتهام میباشند که در این خصوص پرونده در مراجع ذیصلاح اطلاعاتی و قضایی در جریان است.
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل با اشاره به اینکه پیگیری های لازم جهت بازداشت ضاربین از سوی دادستانی محترم در حال انجام است، افزود: اطاله دادرسی در رسیدگی به پروندههای جریانی متخلفین از منابع طبیعی باعث جریتر شدن متخلفین شده و جرائم و مجازاتهای تعیین شده بویژه در سالهای اخیر در مقابل درآمد نامشروع مکتسبه از تجاوز به منابع طبیعی، بازدارندگی قابل انتظار را ندارد.
🔹 اسماعیل زاده در پایان گفت: جنگلبان مصدوم بلافاصله به مرکز درمانی منتقل و در حال حاضر شرایط جسمی ایشان مساعد است./ پيام طبیعت آمل
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 هدف گذاری افزایش ۲۰ درصدی ضریب حفاظت از منابع طبیعی در برنامه هفتم توسعه
🔹 جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بازدید از عرصههای منابع طبیعی استان لرستان از هدف گذاری افزایش ۲۰ درصدی ضریب حفاظتی از منابع طبیعی در برنامه هفتم توسعه کشور خبرداد.
🔹 ابراهیم پیرزادیان ضمن آسیب شناسی علل آتش سوزی های اخیر در استان لرستان و برخی از استان های زاگرسی به بیان عوامل موثر مدیریت آتش پرداخت و اشاره کرد که منابع طبیعی استان لرستان با سطحی بالغ بر۲میلیون هکتار جز رویشگاه زاگرس محسوب می شود.
🔹 جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی ضمن تقدیر و تشکر از همکاری دستگاههای نظارتی و قضایی استان و مدیرکل بحران استانداری در حمایت و همراهی با مجموعه یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی لرستان در انجام تکالیف قانونی خاطر نشان کرد: منابع طبیعی بستر حیات توسعه است و حفاظت از این منابع ارزشمند حیاتی نیازمند حمایت همه جانبه مسئولین و مردم است تا برای نسلهای آینده به امانت باقی بماند.
🔹 وی با بیان اینکه در حفاظت و حمایت از منابع طبیعی با هیچ احدی مماشات نخواهد شد از آمادگی دریافت گزارشات مردمی توسط سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ خبر داد و تصریح کرد: این سامانه به طور شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی است و این می تواند عرصه را برای متصرفان و قاچاقچیان چوب و محصولات فرعی روز به روز تنگ تر نماید.
🔹 پیرزادیان همچنین افزود: خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه سازمان مکلف شد طی یک برنامه پنج ساله ۲۰ درصد ضریب حفاظت از منابع طبیعی را افزایش دهد.
🔹 وی ادامه داد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حال تهیه و تدوین این طرح است تا در طول برنامه با سازماندهی شاخصها و معیارهای تاثیرگذار در تحقق این اهداف کمی اقدامات لازم را اجرا نماید.
🔹 جانشین فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور سر انجام، استفاده از تکنولوژی های مدرن روز، استفاده از هوشمند سازی اقدامات حفاظتی و نصب وراه اندازی دوربینهای حساس به حریق، استفاده از سامانه های حریق و رصد و پایش در بخش اطفا حریق را از برنامه های در دست اجرای این سازمان در زمینه حفاظت وحمایت از منابع طبیعی برشمرد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اجرای ۲۴.۹ میلیون هکتار طرح مرتعداری در کشور/ ضرورت افزایش اعتبار برای نظارت
🔹 طرحهای مرتعداری در سطح ۲۴.۹ میلیون هکتار تاکنون برای اجرا به مجریان و بهرهبرداران واجد شرایط، احاله مدیریت شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به این که در کشور ۸۴.۸ میلیون هکتار مراتع وجود دارد، افزود: از این سطح تاکنون برای حدود ۴۴.۷ میلیون هکتار طرحهای مرتعداری تهیه شده که از این میزان ۲۴.۹ میلیون هکتار برای اجرا به مجریان و بهرهبرداران واجد شرایط، احاله مدیریت کردهایم.
🔹 ترحم بهزاد عدم نیاز به تمدید سالانه پروانه چرا و عدم پرداخت سالانه عوارض پروانه چرا، بهبود وضعیت پوشش گیاهی، تولید علوفه مراتع و افزایش ظرفیت چرای دام در راستای اجرای پروژههای مختلف اصلاح و احیایی در مرتع، ارتقا و بهبود وضعیت معیشتی مجریان و کاهش فشار بر مراتع با تهیه طرحهای تلفیقی و چندمنظوره با استفاده از ظرفیتهایی همچون توسعه، توسعه گردشگری و بومگردی، رویشگاه گیاهان دارویی، زراعت چوب، توسعه گونههای درختی و درختچهای بومی منطقه، آبزیپروری، پرواربندی، پرورش حیات وحش، کشت علوفهکاری، پرورش ماکیان، انرژیهای نو را از جمله مزیتهای تهیه طرحهای مرتعداری عنوان کرد.
🔹 وی ایجاد محدودیت در زمینه واگذاری مرتع به غیرمجریان و تغییر کاربری اراضی را از دیگر مزیتهای تهیه طرح مرتعداری دانست.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی در مورد اعتبارات مورد نیاز طرح مرتعداری تصریح کرد: برای تهیه هر هکتار طرح مرتعداری به طور متوسط نیاز به اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار ریال و برای اجرای پروژههای بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریتی در هر هکتار حدود ۶۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
🔹 وی گفت: یکی دیگر از الزامات تهیه و اجرای درست و دقیق طرحهای مرتعداری، نظارت بر آن است که در همین راستا با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه به طور متوسط برای هر ۱۰ هزار هکتار نیاز به یک ناظر داریم.
🔹 بهزاد ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای موجود، اکنون حدود ۵۳۰ نفر ناظر طرح مرتعداری در سطح کشور در حال فعالیت هستند که به طور متوسط هر نفر بر اجرای ۴۶ هزار هکتار طرحهای مرتعداری نظارت میکند.
🔹 وی اظهار داشت: ضروری است اعتبارات مناسب برای نظارت بر طرحهای مرتعداری و استفاده از ظرفیت فارغالتحصیلان دانشگاهی، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین شرکتهای مهندسان مشاور واجد شرایط در این زمینه اختصاص پیدا کند.
🔹 بنابراین گزارش، به استناد ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع مصوب مرداد ماه سال ۱۳۴۶ هرگونه بهرهبرداری از منابع طبیعی باید در قالب طرحهای منابع طبیعی صورت گیرد. در عرصههای مرتعی براساس تبصره یک ذیل ماده ۳ همین قانون تا زمان تهیه طرح، به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجازه داده شده با صدور مجوز موقت در قالب پروانه چرا، چرای دام را قانونمند کند و طبق بند ۲۰ فصل دوم اصلاحیه شیوهنامه فنی و اجرایی بهرهبرداری از مراتع کشور حداکثر دو سال پس از انجام فرآیند ممیزی و صدور پروانه چرا، دارندگان پروانه چرا مکلف به تهیه و ارایه طرح مرتعداری هستند./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 منابع طبیعی در برابر تخریب جنگل ها ساکت نمی ماند!
🔹 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - ساری از تعطیلی پارکینگ طرح گردشگری سد الیمالات در منطقه جنگلی شهرستان نور با هماهنگی دادستان محترم شهرستان نور خبر داد و افزود: حفاظت اساسی ترین و مهمترین وظیفه سازمان منابع طبیعی است و منابع طبیعی در برابر تخریب و تصرفات اراضی جنگلی ساکت نخواهد ماند و با جدیت از قطع درختان جلوگیری می کند.
🔹 موسی مقیمی اضافه کرد: پس از ورود عوامل این طرح در منطقه جنگلی الیمالات شخصاً به همراه فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان و شهرستان وارد عرصه شده و جلوی کار را گرفته و سازه ها را از جنگل به بیرون منتقل کرده اند.
🔹 وی از تشکیل سریع پرونده قضایی برای این شرکت متخلف توسط منابع طبیعی استان خبر داد و اظهار امیدواری کرد که مراجع قضایی از اقدام منابع طبیعی در جهت جلوگیری از تصرفات اراضی جنگلی حمایت نماید.
🔹 مقیمی زمانی که با خبرنگار صحبت می کرد، در حال رفتن به دادستانی شهرستان نور بود تا موضوع ایجاد پارکینگ در طرح گردشگری الیمالات را منحل نماید.
🔹 وی اظهار داشت: منابع طبیعی برای جلوگیری از تخریب و تصرفات اراضی جنگلی الیمالات نیازمند حمایت مراجع قضایی است و در این زمینه به هماهنگی و حمایت بیشتری از سوی دادستانی استان نیازمند است.
🔹 مقیمی در ادامه ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی از ریشه کردن یک درخت تنومند توسط بولدزر را مربوط به منطقه جنگلی الیمالات ندانست و صراحتاً اعلام کرد که این ویدئو مربوط به حوزه استحفاظی منابع طبیعی استان مازندران (ساری) نیست.
🔹 گفتنی است هم اکنون یک تیم کارشناسی از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور وارد منطقه شده و در خصوص دامنه این طرح و توقف آن گزارش تهیه می کنند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔸 ۱۶ شهریور؛ سالروز شهادت جنگلبان شهید رشید غفاری
🔸 رشید غفاری مامور اداره منابع طبیعی شهرستان تالش، شامگاه ۱۶ شهریور ۱۳۸۱ با شلیک گلوله فرد یا افراد ناشناس در حضور اعضای خانواده اش به شهادت رسید.
🌹 روحش شاد، یادش گرامی باد
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برآورد ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۴ میلیون هکتار آبخیزداری/ تاکید بر مشارکت مردم برای تحقق هدف برنامه هفتم توسعه
🔹 مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برآورد کرد: برای اجرای ۴ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در عرصههای کشور در سال نخست برنامه هفتم، به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
🔹 حمید نوری افزود: در برنامه هفتم توسعه اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در سطح ۲۰ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی ظرف پنج سال هدفگذاری شده که در مجموع نیاز به ۱۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار و برنامهریزی جامع و هوشمند مناسب دارد.
🔹 وی افزود: با اعتبار مصوب ۲ هزار میلیارد تومانی امسال میتوان در سطح ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در کشور انجام داد در حالی که عرصههای اولویتدار و بحرانی مطالعه شده در کشور به ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در چارچوب یک برنامه جامع، ماموریتگرا و سلامتمحور قابل اجراست.
🔹 نوری اظهار داشت: این میزان اعتبارات برای تحقق اهداف کمی برنامه هفتم رشد، کافی نیست هرچند این اطمینان در فضای دولت وجود دارد که علاوه بر اعتبارات تملک دارایی در سطح ملی، در سطح استانی نیز اعتباراتی برای آبخیزداری و آبخوانداری در نظر گرفته میشود و بخشی دیگر از اعتبارات با مشارکت مردم و از طریق مسوولیتهای اجتماعی صنایع، معادن و خیرین تامین میشود.
🔹 وی با بیان این که عملیات آبخیزداری و آبخوانداری باید در سطح حدود ۹۰ میلیون هکتار از اراضی باقیمانده در عرصههای منابع طبیعی کشور برای کاهش تخریب سرزمین، ارتقای پوشش گیاهی و برای مدیریت خشکسالیها، کمآبیها و نیز فرسایش و سیلابها اجرا شود، تصریح کرد: نزدیک به ۲۰ میلیون هکتار از این سطح برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری مطالعه شده و ۷۰ میلیون هکتار دیگر نیز باید مورد مطالعه تفصیلی اجرایی و به ویژه با رویکردهای نوین و لحاظ الگوی مدیریت پایدار سرزمین و مدیریت جامع حوزههای آبخیز قرار گیرد.
🔹 مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور، اعتبار مورد نیاز برای اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در ۹۰ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی در طول برنامههای هفتم و هشتم توسعه را حدود ۷۳۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
🔹 وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ با توجه به اعتبار تامین شده، ۶۰ درصد در اجرای آبخیزداری و آبخوانداری در عرصههای منابع طبیعی پیشرفت فیزیکی داشتهایم.
🔹 نوری گفت: عملیات آبخیزداری و آبخوانداری تاکنون در سطح حدود ۳۲ میلیون هکتار از مساحت عرصههای منابع طبیعی کشور انجام شده است.
🔹 وی بر مشارکت مردمی در پیشبرد طرحهای آبخیزداری در کشور تاکید و اذعان کرد: راهی به جز مشارکت مردم، صنایع و خیرین برای تحقق اهداف و برنامههای آبخیزداری نداریم.
🔹 مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی کشور ادامه داد: اگر بتوانیم نظامنامه مردمیسازی را که سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تدوین کرده، اجرا کنیم و از طریق دستورالعمل و آییننامه ابلاغی آن که شرایط ورود مردم و مشارکت آنها به این عرصهها را نشان داده؛ محور برنامههای سازمان را مشارکت و همراهی مسوولانه مردم قرار دهیم، سرعت پیشرفت اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری بیشتر خواهد شد و فاصله موجود جبران میشود.
🔹 وی در همین حال توضیح داد: یک بخشی از آبخیزداری مربوط به عملیات سازهای و بیومکانیکی و مکانیکی است و بخش دیگر آن که بسیار کلیدی و موثرتر است، مربوط به فعالیتهای مدیریتی و همافزایی و همسویی برنامههای جامع است.
🔹 نوری افزود: با توسعه آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و راهاندازی و تقویت تعاونیها، اتحادیهها و صندوقهای حمایتی از مردم، عشایر و روستاییان میتوان با هزینه کمتری، اثربخشی بیشتری در حوزه آبخیزداری و آبخوانداری و حفاظت از خاک و منابع طبیعی بدست آورد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 دستیابی به پایداری اکوسیستم از هدف های مهم طرح کاشت یک میلیارد درخت است
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در هشتاد و پنجمین جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، مهمترین هدف این طرح را دستیابی به پایداری در اکوسیستم دانست و نقطه قوت این طرح را نظارت و ارزیابی از سوی نمایندگان سازمان های مردم نهاد برشمرد.
🔹 حسن وحید خاطر نشان کرد: سال گذشته در چارچوب این طرح اقدامات خوبی در زمینه تولید و کاشت نهال انجام شده است اما استان ها باید در زمینه مراقبت و نگهداری نهال های کاشته شده گزارش دهند که کجای این فرآیند قرار داریم.
🔹 وی تاکید کرد: کاشت نهال در عرصه یک بخش از فعالیت های جنگل کاری است و اصل کار مراقبت و نگهداری نهال های کاشته شده است. همانگونه که ادارات کل منابع طبیعی در استان ها برای کاشت درخت پویش راه اندازی می کنند، ضروری است برای آبیاری و مراقبت از این نهال ها نیز از سوی مجامع مختلف پویش راه اندازی شود.
🔹 وحید همچنین گفت: طرح یک میلیارد درخت یک طرح اجتماعی و فراگیر در کشور است و تفاهم نامه های زیادی برای اجرای این طرح با سازمان ها و وزارت خانه ها و صنایع منعقد شده و تعهداتی را برای این نهادها ایجاد کرده است و تشکلات مردم نهاد می توانند بر تعهدات ایجاد شده نظارت کرده و تذکرات لازم را بدهند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی گفت: معمولا فصل درختکاری هرساله از اسفند ماه آغاز می شود اما با توجه به تنوع اقلیمی می توانیم فصل درختکاری را از زمستان به پاییز منتقل کنیم تا درختان کاشته شده از بارش های پاییزی استفاده نمایند.
🔹 او در ادامه اعلام کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت علیرغم زحماتی که کشیده شده در فرآیند کار با مشکلات و چالش هایی مواجه هست که نیازمند آسیب شناسی است.
🔹 وی از کارشناسان فنی و نمایندگان تشکلات مردم نهاد در استان ها درخواست کرد نقاط ضعف و قوت این طرح را شناسایی کرده تا سمت و سوی این طرح به سمت اصلاح پیش رود.
🔹 وحید یادآوری کرد: توسعه در کشور امری اجتناب ناپذیر است و منابع طبیعی با طرح های توسعه ای کشور مخالف نیست اما برای اجرای این طرح ها باید توجیهات زیست محیطی وجود داشته باشد تا حداقل آسیب ها به منابع طبیعی وارد شود.
🔹 وی ادامه داد: گاهی ویدئوهایی در کانال ها و فضای مجازی تحت عنوان قطع درختان جنگلی و یا غارت جنگل منتشر می شود که به جنگل ها مربوط نیست بلکه درختانی است که مردم در باغات خود کاشته اند و این درختان تولیدی هستند و باید بعد از کاشت برای استفاده صنایع و کارخانجات به بهره برداری برسند. وظیفه روابط عمومی روشنگری است و باید در فضای رسانه ای به افکار عمومی اطلاع رسانی درست انجام شود.
🔹 وحید به بازدید خود از استان ایلام اشاره کرد و گفت: منابع طبیعی طی سالهای گذشته جنگلکاری های خوبی در منطقه مهران انجام داده است آن هم در آن شرایط سخت اقلیمی. کارشناسان فنی منابع طبیعی استان با تلفیقی از اقدامات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک توانستند به احیای سرزمین بپردازند و امروز شاهد جنگلکاری های وسیعی در منطقه مهران و دهلران در استان ایلام هستیم و این جای قدردانی دارد.
🔹 وی در ادامه بر ارائه آمارهای درست و مستدل تاکید کرد و افزود: آمارهای ارائه شده به مردم و افکار عمومی نباید با هم مغایرت داشته باشد و سازمان منابع طبیعی نیازمند ارائه آمار و اطلاعات نادرست نیست.
🔹 وحید همچنین به حریق جنگل های زاگرسی اشاره کرد و یاد آور شد: چند شبانه روز شاهد آتش سوزی های متوالی در ۴، ۵ استان زاگرسی هستیم و کارکنان منابع طبیعی استان هم تلاش های خستگی ناپذیری را برای اطفای حریق انجام می دهند اما باید بررسی و گزارش شود که منشاء این اتش سوزی های تکراری آن هم در چند استان زاگرسی کجاست و چه عواملی بیشترین تاثیر را در ایجاد حریق جنگل ها دارند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی به فعالیت ها و اقدامات منابع طبیعی جنوب کرمان در زمینه بیابان زدایی اشاره کرد و گفت: کانون های بحرانی قابل توجه ای در جنوب کرمان وجود دارد و منابع طبیعی توانست با ایجاد بادشکن های زنده و غیر زنده حاشیه امنی برای اراضی کشاورزی مردم و تاسیسات زیربنایی ایجاد کند.
🔹 وحید گفت: مجموعه برنامه ریزی ها در بخش بیابن زدایی باید علاوه بر جلوگیری از گسترش بیابان زایی می بایست منجر به کاهش سطح این کانون های بیابان زایی منجر شود.
🔹 وی تاکید کرد: مهمترین کار ما در مناطق بیابانی این است که کمربند ایجاد شود که بتواند حدفاصل مناطق بیابانی را با سایر بخش ها جدا کرده و از گسترش آن جلوگیری نماید.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی افزود: خیلی از کانون های بحرانی بیابان زا در استان های بیابانی در اراضی کشاورزی رها شده قرار دارد که در این زمینه باید به سازمان جهاد کشاورزی اعلام تا اقدامات اساسی از سوی آنان انجام شود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 انتصاب مدیرکل منابع طبیعی استان تهران
🔹 طی حکمی از سوی حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، محمدرضا آخوندی به سمت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران منصوب و معارفه شد.
🔹 پیش از رضا بیانی عهده دار این سمت بود و آخوندی نیز مدیرکلی منابع طبیعی استان یزد را در کارنامه کاری خود دارد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 عارف: هیچ الحاق و ادغامی در سازمان محیط زیست منطقی نیست
🔹 معاون اول رئیس جمهور صبح سهشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ در آیین تکریم علی سلاجقه و معارفه شینا انصاری به عنوان رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دولت چهاردهم، با اشاره به سخنان سلاجقه درباره ادغام سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی گفت: تجربه نشان داده که در چنین اقدامات و فرآیندهایی الحاق صورت پذیرفته است و گاهی حضور این دو بخش در کنار هم، نامتجانس است که برای نمونه در ادغام سازمانهای ورزش و جوانان در یک وزارتخانه هر دوی این بخشها ضرر کردند و بنابراین به هیج گونه ادغام و الحاق در سازمان حفاظت محیط زیست نیازی نیست.
🔹 محمدرضا عارف ادامه داد: در زمینه محیط زیست نیز برنامه سوم توسعه، اصلاح ساختار بود و درخصوص ادغام منابع طبیعی و آب مباحث جدی مطرح شد که در کنار هم قرار گیرند که شاید به دلایل احساسی و عوامانه بود.
🔹 وی با اشاره به اینکه در آن زمان کشور به این نتیجه رسید به دلیل برخی مسائل و ملاحظات و ضرورت اتخاذ اقدامات در محیط زیست، هدایت این سازمان به عهده بالاترین مقام اجرایی یعنی رئیس جمهور و نه دستگاهها که شخصیت حقوقی مستقلی دارند، باشد.
🔹 عارف تأکید کرد: جایگاه محیط زیست در عالیترین سطح است که رئیس آن رئیس جمهور است و برخی از امور برعهده ریاست جمهور بالاجبار باید تقسیم تخصصی شود و رئیس جمهور اداره امور آن بخش را به عدهای بسپارد که کاملا اقتدار رئیس جمهور را داشته که الان چندین سازمان در کشور با این رویکرد اداره میشود و سازمان وابسته به رئیس جمهور را شخصیت حقیقی و حقوقی مستقل نمیدانیم.
🔹 معاون اول رئیس جمهور افزود: در مراسم تکریم و معارفه معاونین پیشین و جدید علمی و فناوری رئیس جمهور نیز گفتم که این معاونت به معنای رئیس جمهور علمی است و سازمان حفاظت محیط زیست نیز رئیس جمهور تخصصی و محیط زیستی است./ میزان
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹️ مرتع، موتور محرک منابع طبیعی است
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه چگونگی تعیین مجریان طرح های مرتعداری در مراتع بلامعارض شمال کشور که در ساری برگزار شد، گفت: مراتع از بُعد تأمین امنیت زیستی و غذایی تاثیرگذار هستند.
🔹 ترحم بهزاد ادامه داد: در سال های اخیر تمام چالشها، مشکلات و پتانسیل و نقاط قوت مرتع در موضوعات مرتعداری، اصلاح و احیا، مدیریت چرا، نظارت و گیاهان دارویی احصا شد.
🔹 وی افزود: اصلاحیه شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور، راهنمای تهیه و اجرای طرح مرتعداری، دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ توسط دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی تدوین و با امضا رئیس سازمان به استان ها ابلاغ شد که بخش قابل توجهی از مشکلات فنی و حقوقی مراتع حل شد.
🔹 بهزاد در بخشی از سخنان خود به پرونده های مطروحه در کمیسیون بند ۴۹ و ضرورت تعیین تکلیف پروانه های چرای دام مربوط به مرتعداران متوفی اشاره کرد و گفت: باتوجه به رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، مرتع ارث محسوب نمی شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه مرتع موتور محرک منابع طبیعی است، گفت: اگر مشکلات مرتع را حل کنیم، مشکلات جنگل، بیابان و دیگر بخش های منابع طبیعی حل می شود.
🔹 وی با اشاره به ماده ۱۸ قانون نظام جامع دامپروری کشور، به بروزرسانی آمار حوزه مرتع تاکید کرد افزود: برای دستیابی به آمار دام موجود در کشور، نیاز است دام ها نشانه گذاری و پلاک کوبی شوند.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی در پایان سخنان خود ضمن تاکید بر افزایش مشارکت مردم، به برگزاری کارگاه «هماندیشی و آموزشی سیاستها، راهبردها و برنامههای کاربردی بخش مرتع» اشاره کرد و گفت: این کارگاه در مهرماه سالجاری با حضور پیشکسوتان بخش مرتع، کارشناسان اجرایی، دانشگاه، تحقیقات، انجمن صنفی و سازمان های مردم نهاد به مدت دو روز در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار می شود.
🔹 در ادامه این جلسه ۳ ساعته که با حضور معاونین فنی و آبخیزداری و روسای امور مراتع ادارات کل چهارگانه منابع طبیعی شمال کشور (گیلان، مازندران - ساری و نوشهر و گلستان) به میزبانی اداره کل منابع طبیعی مازندران - ساری برگزار شد، درخصوص چگونگی مدیریت مراتع در شمال کشور، مراتع بلامعارض در مناطق چهارگانه محیط زیست و اجرای بند ۴۸ و ۵۱ شیوه نامه فنی مراتع گفتگو و تبادل نظر شد./ پيام طبیعت مازندران - ساری
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی با کمک دانشگاه قابل حل است
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نشست هماندیشی با دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خاطر نشان کرد: مسائل مرتبط با حوزه منابع طبیعی کشور با کمک جامعه علمی و دانشگاهها قابل حل است.
🔹 حسن وحید در این نشست با اشاره به مسائل و چالشهای مختلف حوزه منابع طبیعی کشور، بر همافزایی هرچه بیشتر دانشگاه و بخش اجرا تاکید کرد.
🔹 وی آغاز بحث آبخیزداری در کشور را از سال ۱۳۲۸ عنوان و به بیان تاریخچهای از منابع طبیعی کشور پرداخت و تصریح کرد: در کشور قوانین مرتبط با مدیریت منابع طبیعی عموماً با نگاه اکولوژیکی وضع شده است.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی ادامه داد: در حال حاضر شرایط منابع طبیعی کشور مناسب نیست و متأسفانه متوسط فرسایش خاک گاها ۱۶ تن در هکتار برآورد میشود.
🔹 وحید با بیان اینکه حدود ۸۵ میلیون هکتار مرتع در کشور وجود دارد اذعان داشت: بسیاری از مراتع کشور در حال تبدیل شدن به بیابان هستند و اکنون بیش از ۳۲ میلیون هکتار بیابان در کشور وجود دارد.
🔹 وی در پایان به بیان برخی از اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در برنامه هفتم توسعه از جمله انجام ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری، کاهش ۲۰ درصدی کانون های بحرانی بیابان، ۲۰ میلیون هکتار حفظ و احیای مراتع کشور و افزایش ۲۰ درصدی حفاظت پوشش گیاهی پرداخت و خاطر نشان کرد: رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت جامع حوزه آبخیز کشور است و دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و بیطرف میتواند در راستای سیاستگذاری صحیح در زمینه حفظ منابع طبیعی و تغییر رویکرد در نحوه مدیریت آن ایفای نقش موثری داشته باشد.
🔹 رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در نشست هماندیشی با سرپرست سازمان منابع طبیعی و مدیران همراه وی، دانشگاه و بخش اجرا را دو بال مهم برای رشد و توسعه کشور بیان کرد و افزود: وحدت و همسویی جامعه علمی و نهادهای تصمیمگیر میتواند بسیاری از مسائل و چالشهای کشور را حل نماید.
🔹 دکتر شعبان شتایی افزود: در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همواره ارتباط تنگاتنگ با دستگاههای اجرایی در جهت رصد و پایش مسائل و مشکلات آنان و ارائه راهحلهای علمی در جهت حل مشکلات رویکرد اساسی بوده است.
🔹 وی با اشاره به نقش آفرینی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در حوزههای مختلف منابع طبیعی در سطوح ملی و بینالمللی تصریح کرد: متأسفانه منابع طبیعی در کشور با توجه به دستاندازیهای فراوان انسانی مظلوم واقع شده است و نیاز است تا جامعه علمی کشور و دستگاههای اجرایی توجه ویژهای به این حوزه داشته باشند.
🔹 رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پایان از برگزاری کارگاه «هماندیشی و آموزشی سیاستها، راهبردها و برنامههای کاربردی بخش مرتع» با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مهرماه سال جاری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان خبر داد و خاطر نشان کرد: این کارگاه با هدف ارائه راهکارهای علمی و اجرایی و به منظور بهرهبرداری پایدار از مراتع با تاکید بر حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی به مدت دو روز برگزار خواهد شد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بررسی سایه روشن های مراتع کشور در کارگاه هم اندیشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
🔹 مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از بررسی سایه روشن های مراتع کشور در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در مهر ماه سال جاری خبر داد.
🔹 ترحم بهزاد در این باره گفت: مراتع کشور با مساحتی حدود ۸۴ میلیون هکتار با مشکلات و چالش های مختلف اقتصادی و اجتماعی روبروست و ما قصد داریم در این جلسه اهم مشکلات مراتع، راه حل های علمی و عملی حل مشکلات و شیوه های همکاری را با حضور مجامع علمی و دانشگاهی، نمایندگان انجمن های صنفی مرتعداری و اتحادیه ها و تعاونی ها، نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و پیشکسوتان امور مراتع کشور جهت برون رفت از وضعیت موجود در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به اشتراک بگذاریم.
🔹 وی افزود: در این کارگاه چهار محور اصلی با موضوعاتی همچون: ساماندهی و توانمندسازی بهره بهربرداران در واحدهای اقتصادی مرتع و مرتعداری مشارکتی، توسعه کمی و کیفی طرح های مرتعداری چند منظوره، توسعه دانش فنی و تحقیقات کاربردی و استفاده از دانش بومی و نوین در مدیریت مراتع و همچنین نحوه فرهنگ سازی و آموزش عمومی به منظور شناخت اکوسیستم مرتعی در امنیت غذایی و زیستی مورد توجه و بررسی قرار خواهد گرفت.
🔹 مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان منابع طبیعی در ادامه در خصوص محورهای فرعی این نشست نیز گفت: مشکلات و موضوعات مربوط به ممیزی مرتع، مدیریت چرا، توانمند سازی و مشارکت پذیری بهره برداران در محور نخست بررسی خواهد شد و در محور دوم توسعه کمی و کیفی طرح های مرتعداری، شرح خدمات طرح، موضوعات مرتبط با تهیه احاله و اجرای طرح، نحوه نظارت، پایش و ارزیابی طرح ها مورد توجه قرار می گیرد.
🔹 بهزاد همچنین ادامه داد: در محور سوم، توسعه و دانش فنی و تحقیقاتی کارشناسان و بهره برداران و چگونگی بکارگیری ازدانش های بومی و نوین مورد بحث قرار خواهد گرفت و در محور چهارم نیز به نحوه فرهنگ سازی و آموزش عمومی پرداخته خواهد شد.
🔹 به گفته بهزاد این کارگاه هم اندیشی با همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به مدت دو روز در ۲۴ و ۲۵ مهر ماه سال جاری در گرگان برگزار خواهد شد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 فراخوان برای شناسایی مدیران استانی محیط زیست
🔹 «شینا انصاری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، از انتشار فراخوان بمنظور شناسایی مدیران استانی خبر داد.
🔹 در بخشی از این یادداشت آمده است: "دایره بسته مدیران یکی از نقدهایی است که همواره درباره دستگاه های اجرایی مطرح است. برای شناخت بهتر ظرفیتهای نیروی انسانی در استان ها فراخوانی منتشر می کنیم تا همکاران شایسته مدیریت فرصت داشته باشند خودشان را برای مدیریت ادارات کل استانها نامزد کنند. هدف این است که با تکیه بر شاخصهایی دقیق، مدیران کل استانها را از بدنه نیروهای شایسته سازمان انتخاب کنیم. با انجام این ارزیابی دقیق ممکن است با همکارانی آشنا شویم و بتوانیم در مسئولیتهای دیگر هم از توان آنها بهرهمند شویم.
🔹 همکارانم جزییات این فراخوان و روش ارزیابی را اطلاعرسانی میکنند. یکی از سیاستهایی که به صورت جدی در دوره جدید دنبال می کنیم، تقویت مهارت حرفهای نیروهای انسانی سازمان است. «جانشین پروری» یکی از رویکردهایی است که با جدیت آن را دنبال میکنیم تا مسیر رشد نیروهای جوان سازمان هموارتر شود."
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 فراخوان برای شناسایی مدیران استانی محیط زیست 🔹 «شینا انصاری» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظ
🔹 فراخوان انتخاب مدیران کل استانی حفاظت محیط زیست
🔹 در راستای تحقق هدف شایستهگزینی در دولت چهاردهم و افزایش مشارکت مردم و نخبگان در انتخاب مدیرانی توانمند، از داوطلبان زن و مردی که در سراسر کشور در زمره همکاران سازمان به شمار میروند دعوت میشود خلاصهای از سوابق علمی و حرفهای را به نشانی Riasat1.doe.com ارسال کنند.
🔹 ضوابط شرکت در فراخوان:
افراد معرفی شده برای سمت مدیرکلی محیط زیست استانها باید دارای حداقل ۱۰ سال سابقه کار مرتبط باشند.
افراد داوطلب خلاصه سوابق حرفهای و علمیشان را در قالب فایل پی دی اف و حداکثر در ۴ صفحه ارسال کنند. این فایل شامل موارد زیر است:
▫️مشخصات کامل فردی به همراه شماره تلفن تماس و شماره تلفن ثابت
▫️سوابق شغلی
▫️سوابق علمی و پژوهشی موثر
▫️دستاوردهای شغلی و پژوهشی
▫️توانمندیها و مهارتهای فردی
▫️استان متقاضی خدمت
▫️انگیزهنامه (حداکثر در ده سطر) در پاسخ به این سوال: شما به دنبال حل کردن چه مسایلی در استان مورد نظرتان هستید و چه مواردی برایتان در اولویت قرار دارد؟
🔹 شیوه بررسی رزومهها و اعلام نتایج
تمامی رزومههای رسیده از سوی یک کمیته پنج نفره (به انتخاب رییس سازمان حفاظت محیط زیست) بررسی خواهد شد. پس از بررسی رزومهها و نمرهدهی بر اساس شاخصهای مشخص، برای هر استان حداکثر سه گزینه مشخص خواهد شد که برای مصاحبه تخصصی به سازمان دعوت خواهند شد تا از میان آنها مدیرکل استان انتخاب شود.
🔹 فرایند دریافت رزومه صرفا از طریق ایمیل درج شده در فراخوان انجام خواهد شد. بنابراین از همکاران عزیز تقاضا میشود حداکثر تا پایان وقت اداری سهشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۷ موارد خواسته شده را ارسال کنند. زمان فراخوان تمدید نخواهد شد. لطفا در بخش عنوان ایمیل نام و نام خانوادگی داوطلب درج شود./ پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۶۰ دوربین منابع طبیعی در انبار خاک میخورند
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: ۵۱۰ دوربین را برای پایش جنگلها و مراتع در سطح کشور جانمایی کردیم تا اگر دودی مشاهده شد، از طریق دوربینهایی که به سالنهای مانیتورینگ وصل هستند بتوانیم بهموقع برای اطفای حریق در عرصه حضور پیدا کنیم چراکه بیشتر اراضی تحت حفاظت سازمان منابع طبیعی شامل ارتفاعات و مناطق صعبالعبور میشوند.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران تاکید کرد: حضور واحدهای گشتی منابع طبیعی در این مناطق نیازمند برخورداری از تجهیزات خاص و فناوریهای نو مانند پهپاد و دوربینهای قوی با چرخش ۳۶۰ درجه با قابلیت پوشش حدود ۵۰ کیلومتر است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور افزود: تعداد کم و ضعیفی از این گونه تجهیزات در حال حاضر در برخی استان در اختیار داریم. به عنوان نمونه ۱۱ ریزپرنده در اختیار استانها بهویژه استانهای شمالی و برخی استانهای زاگرسی است. برخی از این تجهیزات دچار مشکل شده است بهگونهای که هفت عدد از آنها در حال حاضر کارآمد است این در حالیست که برای هر شهرستانی نیازمند این گونه تجهیزات هستیم بنابراین باید آنها گسترش داریم ولی در حال حاضر اعتبار لازم را در اختیار نداریم. به دنبال افزایش تعداد تجهیزات و رساندن آنها به سطح استاندارد هستیم.
🔹 او ادامه داد: دو سال و نیم است که ۶۰ دوربین را خریداری کردهایم ولی به علت نبود اعتبار برای نصب پایه آنها در انبار خاک میخورند چراکه برای نصب پایهها باید دکلهای خاصی با ارتفاع دست کم ۱۲ متر نصب شود.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به ذکر مثالی پرداخت و اظهار کرد: ما برای اطفای حریق ۴۱ پایگاه را در سطح کشور جانمایی کردهایم. از این تعداد ۱۵ پایگاه اصلی است که برای راهاندازی هریک از آنها ۳۰ میلیارد تومان و برای هرکدام از پایگاههای فرعی دست کم ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی در مجموع در حال حاضر ۹ پایگاه فعال است.
🔹 ملکی آهنگران در پایان تاکید کرد: ما طرحهای لازم در زمینه ارتقای تجهیزات حفاظت از منابع طبیعی را تدوین، برنامهریزیهای لازم را انجام و اعتبار آنها را برآورد کردهایم./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برنامه تلویزیونی رویش
🔹 با موضوع: پارکها و ذخیرهگاههای جنگلی
🔹 با حضور: دکتر روح اله رستمی
کارشناس دفتر جنگلکاری، پارکها و ذخیرهگاههای جنگلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 زمان: دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۸
🔹 پخش از شبکه آموزش سیما
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مراتع کشور تحت مراقبت فعال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری
🔹 مدیرکل مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از برنامه ریزی این دفتر برای حفظ، مدیریت و احیای مراتع، ذیل برنامه هفتم توسعه خبر داد.
🔹 ترحم بهزاد با اشاره به شکنندگی اکوسیستم در ایران در حوزه منابع طبیعی به دلیل معضلاتی از جمله فرسایش خاک، رسوب، سیل خیزی، گرمایش، فرونشست زمین، گرد و غبار، بحران آب و... گفت: با تمام این احوال منابع طبیعی در کشور دارای ظرفیت های با ارزشی است.
🔹 وی گفت: یکی از رویکردهای ما با هدف مقابله با این مسائل در عرصه های مرتعی در سال ۱۴۰۳، مدیریت چرا و ساماندهی کوچ و اجرایی شدن کامل فصول پنجگانه شیوه نامه بهرهبرداری از مراتع کشور و اهتمام بر اتمام ممیزی عرصه های مرتعی است.
🔹 مدیرکل مراتع سازمان منابع طبیعی با بیان این که از ۸۴/۸ میلیون هکتار عرصه های مرتعی کشور،۸۳ میلیون هکتار مورد ممیزی قرار گرفته اند افزود: برنامه ما برای سال ۱۴۰۳ اتمام ممیزی ۱/۸ میلیون هکتار از اراضی باقی مانده است.
🔹 وی همچنین پیگیری دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ، اجرایی کردن مصوبات کارگروه مدیریت چرا و ساماندهی کوچ بر اساس ظرفیتهای استانی مبدا و مقصد، به منظور مدیریت دام و کوچ عشایر در استانها و تعیین تکلیف مراتع بلامعارض را از برنامه های دیگر دفتر مدیریت مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری قلمداد کرد.
🔹 بهزاد با تاکید بر این که رویکرد دفتر مدیریت مراتع در سال ۱۴۰۳ و برنامه هفتم توسعه، تهیه طرحهای مرتعداری چند منظوره با مشارکت بهرهبرداران بر اساس آخرین راهنمای تهیه شده و اجرای طرحهای مرتعداری است؛ ادامه داد: بیش از ۲ میلیون هکتار طرح مرتعداری چند منظوره یا تلفیقی با مدیریت این دفتر انجام شده است.
🔹 وی گفت: طرحهایی که دوره اجرا و یا مدت قرارداد آنها به اتمام رسیده است بازنگری، احاله و تعیین تکلیف می شوند. تقریباً از ۴۴ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار طرح تهیه شده از ۸۳ میلیون هکتار اراضی مرتعی، ۲۴ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار احاله مدیریت شده اند. دغدغه ما این است که طرحهای مرتعداری تهیه متناسب با تمام عرصه های مرتعی کشور تدوین شده و سایر طرح های بلاتکلیف، ذیل برنامه هفتم احاله مدیریت شوند.
🔹 بهزاد ادامه داد: استفاده از خدمات سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در تهیه طرح، نظارت بر طرحها و مستندسازی و نظارت دقیق بر حسن اجرای طرحهای مرتعداری در دستور کار قرار گرفته است.
🔹 مدیرکل مراتع سازمان منابع طبیعی بیان کرد: در عرصه هایی که امکان بهبود وضعیت مراتع با شیوه های مدیریتی وجود ندارد، عملیات احیا، اصلاح و توسعه، شامل عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در دستور کار قرار دارد.
🔹 وی اضافه کرد: در برنامه هفتم یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و یک میلیون هکتار عملیات بیولوژیک دیده شده است که کپه کاری، بذرکاری و نهال کاری را شامل می شود.
🔹 بهزاد ادامه داد: ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار برنامه حفاظت و قرق و ۵۰ میلیون هکتار نیز اعمال مدیریت چرا در برنامه هفتم دیده شده که در سال ۱۴۰۳ با توجه به تقسیم بندی و توزیع عملیات به استانها ابلاغ شده است.
🔹 وی افزود: در سال جاری ۸۰ هزار هکتار عملیات بیولوژیک، ۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و ۴۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی ذیل برنامه هفتم در دستور کار است.
🔹 ترحم بهزاد شناسایی ذخیرهگاههای مرتعی برای حفاظت گونههای مرتعی نادر یا در معرض خطر با همکاری مراکز تحقیقاتی دانشگاهی را از برنامه های دفتر مدیریت مراتع برشمرد و گفت: با توجه به اینکه ۳۰۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در برنامه هفتم دیده شده است، در سال جاری ۴۰ هزار هکتار تقسیم بندی و توزیع حجمی برای استانها انجام شد و پیگیری اجرایی کردن سیاستها و ضوابط حفظ، احیا و توسعه بهرهبرداری و صادرات محصولات فرآوردههای مراتع، توسط رئیس سازمان به مراکز استانی ابلاغ شده است.
🔹 وی افزود: رعایت ماده مکرر و تبصره ذیل آن در رابطه با قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۴۰۰ و برخورد قانونی با متخلفینی که برداشت بیرویه محصولات مازاد و غیرقانونی از عرصههای مرتعی انجام میدهند و توسعه رویشگاههای گیاهان دارویی در قالب طرحهای مرتعداری چند منظوره با استفاده از روشهای نزدیک به طبیعت برای اصلاح و احیا و پرهیز از هرگونه تغییر کاربری در مراتع در دستور کار دفتر مدیریت مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اولویت منابع طبیعی در مدیریت جامع آبخیز اقدامات بیولوژیکی است
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پانزدهمین جلسه تبیین سیاست ها و برنامه های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان که با حضور مدیران ارشد ستادی و مدیران کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان ها (بصورت وبیناری) برگزار شد، گفت: اولویت اصلی منابع طبیعی در مدیریت جامع آبخیز اقدامات بیولوژیکی است تا سازه و نقش مشارکت مردم و جوامع محلی در فرآیند انجام پروژه های منابع طبیعی، نقشی بی بدیل است.
🔹 حسن وحید افزود: در دو سال اخیر موضوع توانمند سازی جوامع محلی و مردمی سازی منابع طبیعی به جد مورد توجه سازمان قرار گرفته و سمت و سوی اعتبارات در حوزه مدیریت جامع آبخیز بیشتر در راستای اقدامات بیولوزیکی بوده است.
🔹 وی مدل نهالکاری در شمال استان گلستان را نمونه ای از نهال کاری موفق منابع طبیعی با مشارکت مردم برشمرد و از مدیرکل منابع طبیعی استان مربوطه خواست مدل اجرایی این طرح را جهت تعمیم به سایر استان ها، با مدیران به اشتراک بگذارد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه از مطالعه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار طرح های منابع طبیعی در شمال کشور خبرداد و برداشت شن و ماسه در حاشیه رودخانه ها را یک چالش بزرگ برای منابع طبیعی این منطقه دانست.
🔹 وی اضافه کرد: سازه هایی که از سوی آبخیزداری در حاشیه رودخانه ها عملیاتی می شود در راستای پایداری رودخانه هاست و نباید شن و ماسه هایی که پشت سازه ها و گابیون ها انباشته می شود توسط شرکت ها و صنایع برداشت شود. زیرا اگر قرار است تخلیه ای صورت گیرد باید بر اساس تصمیمات کارگروه بحران در استانداری استان مربوطه انجام شود.
🔹 وحید در ادامه بر ارائه آمار و اطلاعات درست به افکار عمومی تاکید کرد و افزود: آمار و گزارشاتی که از سوی منابع طبیعی به رسانه ها داده می شود باید مستدل و قابل استناد باشد و وجود تناقض های آماری چه از سوی ستاد سازمان و چه ادارات کل منابع طبیعی پذیرفتنی نیست.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی به موضوع حریق جنگل ها به عنوان یک چالش اساسی اشاره کرد و گفت: برخی ها در فضای های مجازی اعلام می کنند که از جانب منابع طبیعی کوتاهی در حوزه حریق صورت می گیرد. این در حالی است که در منطقه جنگلی خائیز و یا در استان لرستان و منطقه پلدختر مدیران و کارکنان منابع طبیعی بدون هیچ چشمداشتی و تنها بر حسب وظیفه یک شبانه روز در منطقه ماندند تا حریق را خاموش نمایند و من از تلاش های بی وقفه همکاران منابع طبیعی استان های درگیر حریق قدردانی می کنم.
🔹 وحید گفت: در موضوع اطفای حریق جنگل ها و مراتع ما مسئولیت داریم و مردم از ما به عنوان یک سازمان مسئول انتظار دارند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی همچنین یادآور شد: در برنامه هفتم توسعه تکالیف زیادی در حوزه آبخیزداری، احیای مراتع، فرسایش خاک، کاهش و کنترل مناطق بحرانی بیابان زا و همچنین فرسایش خاک برعهده سازمان منابع طبیعی گذاشته شده و ما در قبال همه این اقدامات مسئوولیت هستیم.
🔹 وی مساحت عرصه های منابع طبیعی را گسترده و فراگیر دانست و افزود: بدون مردم و در نظر گرفتن مسایل اجتماعی و اقتصادی، منابع طبیعی توفیق حاصل نمی کند و سازمان در اجرای طرح ها و پروژه ها از دانش بومی در قالب طرح های مشارکتی استفاده خواهد کرد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی در ادامه به برخی از چالش های منابع طبیعی از جمله: فرسایش خاک به میزان ۱۵.۴ تن در هکتار، کسری ۱۶۰ میلیارد مترمکعب آب به سفره های زیر زمینی و از دسترس خارج شدن سالانه ۳۰۰ میلیارد مترمکعب از بارش های آسمانی اشاره کرد و افزود: برون رفت از وضعیت چالش های موجود می تواند با ایجاد پوشش گیاهی و اقدامات بیولوژیک در قالب مدیریت جامع آبخیز کاهش یابد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اعتبار شناسایی مناطق مستعد اجرای پروژه پخش سیلاب تأمین شد
🔹 مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اجرای ۴۳۸ طرح پخش سیلاب در سراسر کشور خبر داد و افزود که اعتبار شناسایی مناطق مستعد اجرای پروژه پخش سیلاب تأمین شده است.
🔹 محمد فرامرز با اشاره به بحرانی بودن بخش عمدهای از دشتهای کشور به دلیل افزایش کسری آب آبخوانها، بیان کرد: یکی از راه های مدیریت این معضل، مهار و بهرهبرداری از روان آبهای سیلابی به شکل مثبت است.
🔹 وی افزود: استفاده از پروژههای تغذیه مصنوعی آبخوانها و یا پروژههای پخش آب سیلابهای آبخوانداری میتواند قسمت کمی از روان آبهای سیلابی را مدیریت و آبخوانها را از این طریق تغذیه کند. این اقدام به روشهای مختلف پروژههای تغذیه مصنوعی انجام میشود که از قدیم سازمان منابع طبیعی عهدهدار مسئولیت آن بوده است.
🔹 مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی با بیان این که تا به امروز در ۴۳۸ نقطه پروژه پخش سیلاب در کشور اجرا شده است، گفت: از این تعداد ۳۷ پروژه تحت اختیار، مدیریت و بهرهبرداری موسسه تحقیقات خاک و آب قرار دارد.
🔹 فرامرز بیان کرد: در سال جاری طرح مهمی در این حوزه توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تامین اعتبار شد که ذیل آن، شناسایی مناطق مستعد برای اجرای پروژههای پخش سیلاب، طراحی ایستگاههای آبخوانداری و همچنین طراحی سایتهای جدید برای اجرا به موسسه تحقیقات خاک و آب سپرده شده است.
🔹 وی افزود: اعتبار انجام این پروژهها ۱۸ میلیارد تومان برآورد شده که سال گذشته ۶ میلیارد آن را تامین اعتبار کردهایم و قرارداد آن در مرحله انعقاد است.
🔹 مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: بر اساس نتایج تحقیقات موسسه تحقیقات خاک و آب، به ازای هر هکتار انجام پروژههای آبخوانداری، هزار مترمکعب آب به آبخوانها تغذیه میکند این نتیجه خوبی است و پروژههای آبخوانداری انجام شده اثرات مثبت محسوسی بر دشتها، قنوات، چشمهها، چاهها و سایر منابع آب محقق کرده است./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برنامه استقرار الگوی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و آبریز کلید خورد
🔹 برنامه استقرار الگوی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و آبریز با رویکردهای نوین توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با مشارکت دستگاههای اجرایی، مردم و ذینفعان از امسال کلید خورد.
🔹 مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب گفت: بهبود شاخصهای سلامت حوزههای آبخیز، رفع چالشهای منابع طبیعی و محیط زیست و افزایش تابآوری اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی با توجه به تغییرات جهانی و منطقهای اقلیم از اهداف مهم این برنامه پنج ساله است.
🔹 حمید نوری افزود: برای این برنامه که با همکاری نهادها و دستگاههای اجرایی همچون وزارتخانههای جهاد کشاورزی، نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست اجرا خواهد شد، یک مدل مدیریت جامع حوزه آبخیز در سطح ملی و در قالب دو پایلوت بزرگ اترکرود و گرگان رود و قرهسو طراحی شده که استانهای خراسان شمالی، گلستان، خراسان رضوی و سمنان را دربر میگیرد.
🔹 وی با بیان این که برنامه استقرار الگوی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و آبریز از امسال کلید خورده است، اظهار داشت: سال ۱۴۰۴ این برنامه توسعه پیدا میکند و در سال ۱۴۰۵ به طور کامل در سطح دو پایلوت به مساحت حدود هشت میلیون هکتار اجرا و سپس دستاوردها و یافتههای آن برای برنامهریزی کلان وارد عرصه ملی میشود.
🔹 نوری توضیح داد: در این دو پایلوت، روح حاکم بر مدیریت جامع حوزه آبخیز، تحلیل سازگاری با تغییرات امروز و آینده موثر بر منابع زیستی، آب و خاک و اکوسیستمهای منطقه، ایران و در سطح جهان است.
🔹 وی گفت: با توجه به وجود ناترازیها در سطح آب، خاک و پوشش گیاهی و همچنین وجود ظرفیتها، فرصتها و سرمایههای اکولوژیکی، انسانی و فرهنگی کشور، این کلیدیترین برنامه برای مدیریت جامع سرزمین، کاهش نرخ تخریب و احیای منابع طبیعی است.
🔹 مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی گفت: اجرای برنامه استقرار الگوی مدیریت جامع حوزههای آبخیز و آبریز، مشارکت جدی خیرین، استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی، قانونی و بهرهگیری از تجربیات و دستاوردهای ملی و بینالمللی را میطلبد.
🔹 وی با بیان این که جهان با تغییر کاربری اراضی، پوشش گیاهی، آب و هوایی و مهاجرتها روبرو شده است، اذعان داشت: سازگاری با این چالشها به هماهنگی مفهومی و اجرایی در قالب یک برنامه تلفیقی سازگار با این تغییرات و سناریومحور در مقیاس حوزههای آبخیز نیاز دارد تا آب، غذا، پوشش گیاهی و انرژی در یک همبست اجرایی با هم دیده شود.
🔹 نوری ادامه داد: این هماهنگی بدون یک مدیریت یکپارچه، هماهنگ و جامع اتفاق نمیافتد.
🔹 وی ابراز امیدواری کرد که در قالب دو پایلوت تعیین شده در حوزههای آبخیز، طرحها و پروژههایی که به طور مستقیم موجب افزایش تخریب سرزمین میشوند حذف و طرحهایی که به بهبود سرزمین و سلامت حوزههای آبخیز کمک میکنند در اولویت قرار گیرند.
🔹 نوری در همین حال تصریح کرد: در این برنامه، اعتبارات مورد نیاز برای اجرای دو پایلوت، براساس سهم و نقشآفرینی نهادها و دستگاهها از سوی سازمان برنامه و بودجه و با مشورت، تعامل و همافزایی تعیین میشود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی، تحقق بخشیدن به مدیریت بهینه مشارکتی است
🔹 معاون مدیرکل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز سه شنبه در کارگاه آموزشی نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری که با حضور مدیران و کارشناسان ستادی و استانی ( بصورت وبیناری) برگزار شد، گفت: سازمان منابع طبیعی با توجه به ماهیت عملکردی و حوزه وظایف و ماموریت ها یک سازمان مردمی است و مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی، تحقق استمرار مدیریت بهینه مشارکتی است.
🔹 ابوالقاسم حسین پور افزود: موضوع مشارکت مردم و استفاده از دانش بومی در ادوار مختلف سازمان منابع طبیعی وجود داشته وهدف از تدوین نظام نامه مردمی سازی، نظامند ساختن و چارچوب بخشیدن به فعالیت های منابع طبیعی است.
🔹 حسین پور، دامنه عرصه های منابع طبیعی کشور را گسترده دانست و یادآور شد: منابع طبیعی بدون مشارکت مردم توفیقی حاصل نمی کند. از اینرو مدیریت عرصه های منابع طبیعی و بویژه موضوع حفاظت از انفال باید به مردم سپرده شود.
🔹 وی خاطر نشان کرد: منابع طبیعی امروزه با چالش های مختلفی روبروست و دخل و تصرفات، تغییر کاربری ها، تغییرات اقلیمی و اجرای طرح های عمومی و عمرانی تنها بخشی از عوامل تخریب منابع طبیعی هستند که سازمان برای برون رفت از وضعیت موجود و عبور از این چالش ها نیازمند مشارکت نهادهای مردمی و حمایت ساز و کارهای مالی است.
🔹 حسین پور با بیان اینکه عبور از چالش ها و مشکلات زیست محیطی نیارمند حضور مردم است، بیان کرد: جامع نگری بدون محوریت مردم امکان پذیر نخواهد بود.
🔹 معاون مدیرکل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: نگاه سازمان منابع طبیعی در موضوع مردمی سازی استفاده از ظرفیت های ماده ۳ است و در مسیر عمل، آموزش هدفمند و اثرگذار می تواند زمینه مشارکت فعال مردم و جوامع محلی را در منابع طبیعی فراهم نماید.
🔹 حسین پور در ادامه سخنان خود موضوع مشارکت اجتماعی، افزایش سرانه فعالیت های داوطلبانه، توسعه نهادهای میانجی و حلقه های میانی مردم و گسترش سازمان های مردم نهاد و ارتقای میزان ارتباط دولت با مردم را به عنوان نقشه راه مدنظر دولت و سازمان منابع طبیعی دانست و افزود: در طرح مردمی سازی فعالیت ها و اقدامات منابع طبیعی همه آحاد جامعه به عنوان گروهای هدف عام و مجریان طرح های منابع طبیعی، اتحادیه و انجمن های صنفی مرتعداران، تشکل های مردم نهاد، همیاران طبیعت محافظ، جنگل نشینان، مرتعداران، آبخیزنشینان و ساکنان عرصه های بیابانی به عنوان گروه های خاص در حوزه منابع طبیعی محسوب می شوند.
🔹 معاون مدیرکل حوزه ریاست و مدیریت عملکرد سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: برای تحقق اهداف برنامه مردمی سازی در منابع طبیعی ضروری است، فرآیندهای اقتصادی کردن طرح ها در قالب برنامه های تلفیقی چند منظوره در قالب اجتماعی سازی، اعتماد سازی و ساماندهی مردم و تشکل های رسمی و محلی و تقویت ساز و کارهای تامین مالی مردمی بصورت مستمر مورد توجه قرار گیرد.البته امروز بخش هایی از فرآیند چند منظوره و اقتصادی کردن طرح های منابع طبیعی را در طرح های مرتعداری شاهد هستیم.
🔹 در این کارگاه مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان منابع طبیعی در سخنانی از تدوین و در دستور کار قرار گرفتن نظام نامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی از اردیبهشت ماه سال جاری در سازمان خبر داد و افزود: در همین راستا کارگروه های مختلفی در سازمان و منجمله کارگروه آموزش و مشارکت در دفتر ترویج و آموزش شکل گرفته است.
🔹 یوسف مرادی در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور به عنوان یک طرح اجتماعی و مردمی اشاره کرد و افزود: این طرح با دارا بودن ماهیت مردمی و در قالب نظام نامه مردمی سازی با قوت در دستور کار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار دارد.
🔹 وی در بخش دیگری، مستندسازی طرح مردمی کردن فعالیت های منابع طبیعی را یک ضرورت خواند و خاطر نشان ساخت: در این زمینه با صدا و سیما به توافق رسیده تا اقدامات منابع طبیعی در بخش مشاکت مردمی مستند سازی شود و این کار در حال حاضر در استان مرکزی انجام شده است./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضارب جنگلبان یاسوجی دستگیر و روانه زندان شد
🔹 فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد: با پیگیری و حمایت قاطعانه دادستان مرکز استان، ضارب جنگلبان یاسوجی دستگیر و روانه زندان شد.
🔹 ابراهیم جانی نسب افزود: در روز نوزدهم شهریور امسال، مجموعه همکاران یگان حفاظت منابع طبیعی استان و شهرستان بویراحمد حسب وظیفه خود در حراست از انفال، جهت اجرای حکم قلع و قمع و رفع تصرف ۱۶۰۰ متر مربع از اراضی ملی در اطراف یکی از روستاهای شهرستان بویراحمد حاضر شدند که حین اجرای حکم قلع و قمع، فردی از حاضرین در عرصه مذکور به سمت یکی از جنگلبانان ما حمله ور شد و با پرتاب سنگ موجب مصدومیت جنگلبان گردید.
🔹 وی اضافه کرد: جنگلبان مصدوم بلافاصله به مرکز درمانی اعزام و مشخص گردید متاسفانه وی دچار شکستگی از ناحیه دنده کمر و همچنین آسیب دیدگی از قسمت آرنج و سر شده است که مراحل درمانی ایشان در حال انجام می باشد.
🔹 جانی نسب تصریح کرد: همانگونه که دادستان جدید مرکز استان در روز معارفه اعلام کرده بود، حمایت قاطعانه در برخورد با متعرضین به مامورین منابع طبیعی و محیط زیست انجام داد و با پیگیری و حمایت جدی موسویان؛ دادستان مرکز استان، فرد ضارب دستگیر و با دستور شعبه ۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج روانه زندان شد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ضمن تاکید بر چالش های فعالیتهای حفاطت از عرصه های طبیعی افزود: به نیابت از مجموعه همکارانم در منابع طبیعی استان از دادستان محترم مرکز استان و دستگاه قضایی تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم بتوانیم با همکاری و حمایت قاطعانه دستگاه قضا، حفاطت از طبیعت را بهترین شکل ممکن انجام دهیم./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ظرفیت ۲۰ میلیون هکتاری آبخیزداری اقتصادی در کشور
🔹 معاون برنامهریزی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از وجود ظرفیت ۲۰ میلیون هکتاری آبخیزداری اقتصادی در حوزه آبخیز البرز، زاگرس و سایر مناطق کشور خبر داد که مطابق ماده ۳ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع کشور قابل احاله مدیریت به بخش غیردولتی و خصوصی برای اجرای پروژههای آبخیزداری است.
🔹 پرویز گرشاسبی در حاشیه بیست و هفتمین تور رسانهای دانشبنیان سازمان تات گفت: حدود ۲۰ میلیون هکتار از ۱۶۴ میلیون هکتار حوزههای آبخیز کشور در حوزههای آبخیز بحرانی که در پاییندست آن مناطق شهری، صنعتی، آموزشی، نظامی و سایر مراکز با اهمیت ملی و اقتصادی حساس قرار دارد که میتوان آن را با کاشت درختان، درختچهها و گیاهان دارویی و صنعتی با تلفیق پروژههای آبخیزداری احیا کرد.
🔹 وی با بیان این که تنها در غرب شهر کرج بالغ بر ۲۰ هزار هکتار از این حوزههای آبخیز وجود دارد، افزود: طبق قانون این اراضی چه در کوهپایه و یا بیابان و سایر مناطق طبیعی به صورت احاله مدیریت و در قالب اجاره مطابق دوره بهرهبرداری طرح در اختیار سرمایهگذار قرار میگیرد و در صورت موفقیتآمیز بودن سرمایهگذاری، پس از آن قابل تمدید است.
🔹 معاون برنامهریزی پژوهشکده خاک و آبخیزداری با تأکید بر این که مجریان طرحها تنها در صورت وجود انگیزه درآمدزایی و کاهش مخاطرات سیل و رسوب ناشی از این حوضهها به این موضوع وارد میشوند، افزود: پس از تهیه طرح و تصویب آن در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرارداد اجرا منعقد میشود. درآمدزایی طرح و حل مشکل حوزه آبخیز از نظر سیلخیزی و سایر مخاطرات در اولویت این طرح است و در طول دوره اجرا، پرداخت حداقل ۱۰ درصد سود خالص ناشی از اجرای طرح توسط مجری به دولت برای سرمایهگذاری اقدامات آبخیزداری از ویژگیهای بارز این طرح به شمار میرود.
🔹 گرشاسبی ادامه داد: براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و قانون برنامه هفتم توسعه، سرمایهگذارانی که در بخش آبخیزداری سرمایهگذاری کنند با معافیت مالیاتی به ارزش سرمایه هزینه شده در پروژههای آبخیزداری به تایید وزارت جهاد کشاورزی برخوردار میشوند./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت