🔹 تبدیل ۱۱۷ هزار مدرسه به نهالستان منابع طبیعی با مشارکت آموزش و پرورش
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز شنبه در مراسم رسمی آغاز کاشت یک میلیارد درخت در دبیرستان البرز در تهران، اعلام کرد: با مشارکت آموزش و پرورش، ۱۱۷ هزار مدرسه در سراسر کشور در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به نهالستان تبدیل خواهد شد.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: ما تمام امکانات لازم را برای تولید نهال و بذر در اختیار دانشآموزان قرار میدهیم.
🔹 وی گفت: نزدیک به ۱۳۴ میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و کل نهالستانهای ما متعلق به دانشآموزان کشور میباشد.
🔹 نوبخت با بیان این که در سال نخست طرح مردمی کاشت درخت، در دو حوزه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاونت امور باغبانی وزارتخانه در مجموع ۳۰۰ میلیون نهال تولید شده است، اظهار داشت: در حوزه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ۲۴۸ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال و در بخش معاونت باغبانی ۶۲ میلیون اصله نهال تولید شده است.
🔹 وی بار دیگر بر اصل فرهنگسازی کاشت و نگهداری درخت برای حفظ سرزمین ایران تاکید و پیشنهاد کرد که پشت صفحه نخست کتابهای درسی به موضوع اهمیت کاشت و نگهداری از درخت و اهمیت آن در صیانت از سرزمین اختصاص باید و تولید محتوی آن توسط سازمان منابع طبیعی انجام شود.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که ظرفیتهای زیادی برای تولید، کاشت و توسعه پوشش گیاهی در کشور وجود دارد، گفت: بیش از ۴۸۰۰ گونه گیاهی و ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان را داریم و متوسط بارندگیها در کشور سالانه ۴۰۰ میلیارد متر مکعب است.
🔹 وی وجود ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشآموز، ۸۷۰ هزار معلم، ۱۰۰ هزار معلم - دانشجو و ۱۱۷ هزار و مدرسه را از دیگر ظرفیتها برای اجرای موفق طرح کاشت یک میلیارد درخت دانست و اذعان داشت: این ظرفیتها نیاز به همدلی دارد.
🔹 نوبخت با اشاره به این که درس جغرافیایی در مدارس بیشتر پیرامون شمال، جنوب، غرب و شرق کشور است، از معلمان درخواست کرد درباره اقلیمهای مختلف به دانشآموزان آموزش دهند، زیرا به فرهنگسازی طرح کاشت یک میلیارد درخت کمک میکند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی درباره هدف از ایجاد نهالستان در مدارس گفت: راهاندازی نهالستان در مدارس به توسعه فرهنگ تولید و نگهداری از نهال کمک میکند، ضمن آن که حس عاطفی در دانشآموزان نسبت به نهال و درخت ایجاد میشود.
🔹 نوبخت ادامه داد: به دنبال آن هستیم با حمایت مردم و وزرا در ۳۰ سال آینده یگان حفاظت نداشته داشتیم و مردم خودشان از عرصههای منابع طبیعی حفاظت کنند./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تخصیص ردیف بودجه مستقل برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت
🔹 وزیر جهاد کشاورزی شنبه ۱۱ آذر ماه در مراسم کاشت درخت در منطقه جنگلی غرب تهران، از تخصیص ردیف بودجه مستقل از سازمان برنامه و بودجه برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت خبر داد و گفت: این طرح بزرگ با استفاده از همه ظرفیت وزارت جهاد کشاورزی و دستگاههای تابعه، با رویکردی جدید و با اراده ملی اجرا خواهد شد.
🔹 محمدعلی نیکبخت با بیان این که امروز «طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت» توسط دستگاهها، نهادها، شهرداریها، مردم، مدارس، آموزش و پرورش و... در اقصی نقاط کشور آغاز شده است، تصریح کرد: بیش از ۳۰۰ میلیون اصله نهال مثمر و غیرمثمر تولید شده در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاونت باغبانی به اجرای طرح بزرگ درختکاری اختصاص یافته است.
🔹 وی افزود: در دولت سیزدهم که با شعار مردمیسازی و نگاه به مردم روی کار آمده است، طرح کاشت درخت به عنوان یک سمبل و کار بسیار بزرگ آغاز شده که امید میرود با تلاش مضاعف ادامه یابد.
🔹 نیکبخت از تخصیص یک ردیف مستقل بودجه در سازمان برنامه و بودجه به دستور دولت و تاکید رییسجمهور برای اجرای این پروژه مردمی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که بتوانیم هر سال نسبت به سالهای گذشته شرایط بهتری برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت فراهم کنیم.
🔹 وی با بیان این که بخش دولتی و غیردولتی باید با همکاری یکدیگر به شکل انقلابی و با روحیه جهادی این طرح بزرگ را پیش برند، افزود: برای اجرای طرح درختکاری، علاوه بر ردیف و اعتبار مستقل بودجهای، با استفاده از همه ظرفیت وزارت جهاد کشاورزی، دستگاههای تابعه، سایر نهادها و دستگاههای کشور و همچنین با کمک مردم تلاش خواهیم کرد طی چهار سال یک میلیارد درخت تولید و کشت شود.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی، حمایت از کاشت درخت را وظیفه ذاتی و مستمر این وزارتخانه و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عنوان و تصریح کرد: این طور نیست که طی ۴ سال یک میلیارد درخت کاشته شده و سپس رها شود، بلکه طرح بزرگ درختکاری با رویکردی جدید و اراده ملی که مورد تاکید حضرت آقا و رییسجمهور است، در حال انجام است و با انگیزه بیشتری ادامه خواهد یافت.
🔹 وی در خاتمه از اصحاب رسانه برای فرهنگسازی و اشاعه فرهنگ در جامعه برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت قدردانی کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 عبور موفقیتآمیز از پیچ فنی تولید نهال/ بیش از ۹۲۲ هزار هکتار اراضی مستعد زراعت چوب است
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در حاشیه مراسم رسمی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در دبیرستان البرز در تهران، اعلام کرد: این طرح با تولید نزدیک به ۲۵۰ میلیون نهال با موفقیت از پیچیدهترین و فنیترین بخش آن عبور کرده و نقشه کاشت در سراسر کشور نیز تدوین شده است.
🔹 دکتر رضا احمدی افزود: نقشه و طرح کاشت نهال در استانهای کشور تهیه شده و مکانیابیها صورت گرفته ضمن آن که چالهکنیها به تناسب شرایط آب و هوایی در برخی استانها شروع شده است.
🔹 وی اظهار داشت: کاشت نهال نیز با مشارکت مردمی، پویشها و میکرو پویشها در برخی از استانها همچون یزد، کرمان و خوزستان از مهر ماه امسال آغاز شده و امروز مراسم رسمی و نمادین کاشت یک میلیارد درخت را داشتیم.
🔹 احمدی دلیل شروع کاشت نهال در برخی از استانهای کشور از مهرماه را استفاده بیشتر از بارندگیهای پاییزه در مناطق خشک عنوان کرد.
🔹 وی روند مشارکت مردمی و صاحبان صنایع از طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را خوب ارزیابی و تصریح کرد: همکاریها و پیشرفت طرح بیشتر از تخمین ما است و هرچقدر جلوتر میرویم با ظرفیتهای بیشتری برای انجام کار روبرو میشویم.
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با اشاره به این که بخشی از کاشت نهالها به زراعت چوب اختصاص دارد، گفت: طبق مطالعه و برآورد موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، ۹۲۲ هزار و ۱۹۵ هکتار از اراضی کشور مستعد زراعت چوب با روانآبها، آبهای نامتعارف و پسابها است.
🔹 وی ادامه داد: بر این اساس، تنها بخش زراعت چوب در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت، به یک میلیارد و ۱۴ میلیون اصله نهال نیاز دارد.
🔹 احمدی با بیان این که زراعت چوب توسط بخش خصوصی صورت میگیرد، اظهار داشت: مراقبت و نگهداری از نهالها توسط مردم یا کشاورزان و مجریان طرح و از محل مسوولیتهای اجتماعی انجام میگیرد.
🔹 وی درباره ظرفیتهای تولید و کاشت نهال در استان خوزستان گفت: پیشبینی ما در این استان تولید ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال برای یک سال و ۱۰۶ میلیون اصله نهال برای چهار سال بود، در حالی که ظرف امسال، بیش از ۸۰ میلیون نهال تولید شده است.
🔹 احمدی سطح پیشبینی برای زراعت چوب در استان خوزستان را ۲۸۹ هزار هکتار ظرف چهار سال برآورد و ابراز کرد: این سطح حداقل به ۳۲۰ میلیون اصله نهال نیاز دارد.
🔹 وی با اشاره به وجود ۳۵۰ هزار هکتار ظرفیت سواحل استان خوستان گفت: اگر این سطح از سواحل هم به طرح زراعت چوب اضافه شود، ۳۵۰ میلیون اصله نهال دیگر نیز برای کاشت در این استان نیاز خواهیم داشت که رقم کل نهال به ۷۰۰ میلیون اصله در بازه زمانی چهار سال میرسد.
🔹 دکتر احمدی درباره عدم تخصیص اعتبارات این طرح اذعان داشت: ما میخواهیم شیوه مهندسی معکوس مالی را در چارچوب این طرح آغاز کنیم به طوری که کمتر به اعتبارات دولتی بسنده کنیم و بیشتر مردم، صاحبان صنایع و مسوولیتهای اجتماعی را وارد میدان کار کنیم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نهضت کاشت یک میلیارد نهال؛ نقطه عطفی در تاریخ انقلاب است/ آمادگی سازمان تات در اجرای طرح درختکاری
🔹 رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم آغاز طرح کاشت یک میلیارد درخت با بیان این که نهضت کاشت یک میلیارد نهال برپایه حرکت مردمی بنا شده و نقطه عطفی در تاریخ انقلاب است، گفت: آمادگی داریم ظرفیت سازمان تات در حوزه منابع طبیعی را در اختیار این طرح بزرگ قرار دهیم.
🔹 سیدمجتبی خیامنکویی گفت: مجموع کاشت نهال در هفته منابع طبیعی در طول ۴۴ سال بعد از پیروزی انقلاب از رقمی که برای سال جارى در نظر گرفته شده، کمتر است؛ این یعنی میزان درختی که قرار است در طول این طرح کاشته شود از همه این سالها بیشتر بوده است.
🔹 وی افزود: تمام ظرفیت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در حوزه منابع طبیعی در اختیار این طرح قرار میگیرد و اعلام آمادگی میکنیم که تمام بخش تحقیقات را در این بخش مشارکت دهیم تا همگی آینده زیستبوم کشور را به رقم قابل قبولی برای زندگی برسانیم.
🔹 معاون وزیر جهادکشاورزی عنوان کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای دولت سیزدهم، طراحی و اجرای این طرح مردمی با تکیه بر مردم است.
🔹 وی ادامه داد: اگر در طول یک دهه اخیر مهمترین چالشهای زندگی مردم را مرور کنیم میبینیم که آلودگی هوا و آب یکی از این چالشهای مهم است و به طور قطع زیربنایىترین، مهمترین و تاثیرگذارترین کار برای آینده سلامت جامعه، اجرای طرح بزرگ کاشت یک میلیارد درخت است و آثار آن را نسل آینده خواهد دید.
🔹 خیام نکویی تصریح کرد: کشوری با ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار گونه گیاهی، بیش از ۱۳ میلیون هکتار جنگل، حدود ۸۴ میلیون مرتع و حدود ۳۲ میلیون بیابان هستیم، ۳۰۰ روز از ۳۶۰ روز آفتابی است و این یعنی انرژی رایگان در اختیار داریم.
🔹 به گفته وی، ۴ فصل و ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهانی را داریم و این موارد ظرفیتهای بزرگی است و باید از آنها بهرهبرداری درستی صورت گیرد.
🔹 رییس سازمان تات ادامه داد: بیش از ۱۲ هزار محقق و دانشمند در عرصه کشاورزی و منابع طبیعی داریم که حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد آنها محققان حوزه جنگل و مرتع هستند.
🔹 وی بر حفظ جنگلها و مراتع و جلوگیری از تخریب آنها تاکید کرد و افزود: اگر فرهنگ مدیریت صحیح در حوزه جنگل و مرتع و فرهنگ عمومی مردم در این حوزه برای حفظ سرمایه ملی تقویت شود، با چالشهای محیط زیستی کمتری روبرو خواهیم شد.
🔹 رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که انتظار داریم در پایان سال شاهد کاشت ۲۵۰ میلیون نهال باشیم، تصریح کرد: این کار باید تبدیل به مسابقه ملی و حرکت رقابتی بین مدارس، دانشگاهها، مجموعهها و استانهای مختلف شود، به طور قطع اگر به دنبال این هستیم که سلامت مردم را داشته باشیم باید در این طرح اقدام جدی داشته باشیم./ تات
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 روز جهانی خاک گرامی باد
🔹 تهران، وزارت جهاد کشاورزی، سالن خوشه
🔹 سه شنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۲
لینک مجازی رویدار:
🌐 http://TV.iate.ir
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بازپسگیری ۱۴ هزار هکتار از اراضی ملی طی ۸ ماه نخست امسال/ کشف ۴۲۷۰ مترمکعب چوب قاچاق در سطح کشور
🔹 مشاور و بازرس ویژه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در امور حفاظت و مدیریت جنگلهای کشور، درباره آمار فعالیتها و کشفیات یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲ توضیح داد: حدود ۲۲ هزار پرونده قضایی در حوزه تخریب و تصرف اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی در سطح کشور تشکیل شده که در مجموع مربوط به تخریب و تصرف ۲۸ هزار هکتار از عرصههای طبیعی کشور بوده است.
🔹 سیدناصرالدین عمادی افزود: در ۸ ماه نخست امسال حدود ۱۴ هزار هکتار از اراضی ملی خلع ید شده است؛ منظور از خلع ید این است که وقتی فرد متخلفی، بخشی از اراضی ملی و عرصههای منابع طبیعی را تصرف میکند، یگان حفاظت منابع طبیعی میتواند در صورت صدور حکم قضایی، این اراضی را از متصرفان بازپسگیری کند و به دولت بازگرداند. ضمن این که طی این مدت، با فعالیتهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از تصرف حدود ۶ هزار هکتار از اراضی ملی توسط متخلفان پیشگیری شده است.
🔹 وی با بیان این که در ۸ ماه ابتدایی امسال متاسفانه یک نفر از نیروهای مردمی همیار طبیعت در راستای حفاظت و پاسداری از عرصههای طبیعی کشور جان خود را از دست داده است، عنوان کرد: طی این مدت، ۴۳ نفر شامل ۳۸ نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و ۵ نفر از نیروهای مردمی در درگیری با متخلفان حوزه منابع طبیعی یا در حین اطفای حریق جنگلها و مراتع یا دیگر اقدامات مربوط به حفاظت از عرصههای طبیعی کشور مجروح شدهاند.
🔹 عمادی ادامه داد: یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۲ توانست حدود ۵۷ هزار اصله چوب به حجم ۴ هزار و ۲۷۰ متر مکعب چوب قاچاق را در سطح کشور کشف کند و طی این مدت، ۳ هزار و ۶۰ پرونده در رابطه با قاچاق چوب تشکیل شده است. همچنین ۲۸۴ پرونده مربوط به کشف کورههای غیرقانونی تولید زغال در ۸ ماه ابتدایی امسال در سطح کشور تشکیل شده و در مجموع یک هزار و ۸۸۸ باب کوره زغال غیرمجاز تخریب و جمعآوری شده است.
🔹 وی با بیان این که از ابتدای فروردین تا پایان آبان ماه امسال تعداد ۲ هزار و ۳۱۲ پرونده در راستای قطع غیرمجاز درختان در سطح کشور تشکیل شده است، اظهار داشت: طی ۸ ماه نخست امسال، حدود ۴ هزار پرونده چرای دام غیرمجاز در سطح کشور مربوط به ۷۶۱ هزار واحد دامی تشکیل شده که در این پروندهها، با دریافت جریمه و سایر مجازاتهای پیشبینیشده در قانون، با صاحبان گلههایی که به صورت غیرقانونی وارد عرصههای منابع طبیعی کشور شده بودند، برخورد شده است.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی همچنین خاطر نشان کرد: سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ پل ارتباطی یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با عموم مردم محسوب میشود و هموطنان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی اعم از قاچاق چوب، تولید غیرقانونی زغال، تصرف اراضی ملی، تخریب جنگلها و مراتع و ... یا آسیبهایی نظیر آتشسوزی جنگلها و مراتع و... با این شمارهها تماس بگیرند و موضوع را به اطلاع یگان حفاظت برسانند تا در اسرع وقت به آن رسیدگی شود.
🔹 وی در پایان گفت: در ۸ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۴۸ هزار و ۴۷۷ تماس با سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ در سطح کشور برای دریافت گزارشات مردمی تخلفات یا آسیبهای حوزه منابع طبیعی برقرار شده است. سامانه ۱۳۹ در ستاد سازمان منابع طبیعی در تهران مستقر است و سامانه ۱۵۰۴ در ادارات کل منابع طبیعی در استانها استقرار دارد، اما برای تماس با هر دو شماره تلفن، نیازی به گرفتن پیششماره استان مربوطه نیست و کارکنان این سامانهها به صورت ۲۴ساعته پاسخگوی تماسهای هموطنان هستند./ ایلنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرورت توانمندسازی جوامع محلی در حفظ و پایداری جنگل های هیرکانی
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز دوشنبه در جلسه فوق العاده ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی، بر ظرفیت سازی جوامع محلی و دست اندرکاران تاکید کرد و آموزش و ترویج را یکی از گام های اصلی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی برشمرد.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: جنگل، نگین منابع طبیعی کشور است و برای حفاظت از این سرمایه ارزشمند نیازمند توانمندسازی جوامع محلی هستیم زیرا اگر نقش مردم و انگیزه کسانی که در حاشیه جنگل زندگی میکنند به خوبی مورد توجه قرار گیرد قطعاً عاملی برای جلوگیری از تخریب جنگلها خواهد شد.
🔹 نوبخت افزود: ما باید قبل از آغاز طرح مدیر یت پایدار به مردم و افکار عمومی اطلاع رسانی نموده و دستگاه های اجرایی و کلیه دست اندر کاران را همدل و همراه این طرح نماییم.
🔹 وی خاطر نشان کرد: برای اینکه تسهیل گران بتوانند در بخش ظرفیت سازی توفیق پیدا کنند نیازمند محتوای آموزشی و ترویجی مناسب هستیم تا بر اساس آن بتوانیم جامعه محلی و کلیه ذینفعان را آماده اجرای این طرح نماییم.
🔹 نوبخت بار دیگر تاکید کرد: موضوع ظرفیت سازی جوامع محلی و ذینفعان باید به جد مورد توجه قرار گرفته و هم افزایی کارشناسی و همدلی در پیشبرد امور از ضرورت های انجام این طرح است.
🔹 در جلسه فوق العاده ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی مقرر شد معاونین آبخیزداری ادارات کل منابع طبیعی استان های شمالی نیز عضو این ستاد شوند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔴 #فوری | جنگلبان شهرستان کردکوی به شهادت رسید
🔹 حسن کابوسی مأمور اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کردکوی به ضرب گلوله به شهادت رسید.
🔹 جزئیات حادثه متعاقبا اعلام میگردد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔴 تکمیلی | شهادت یک جنگلبان در کردکوی/ضارب متواری شد
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، جان باختن یک جنگلبان در ارتفاعات شهرستان کردکوی را تأیید کرد.
🔹 حمید سلامتی اظهار کرد: متأسفانه «حسن کابوسی» جنگلبان ۳۸ ساله ساکن «چمنساور» شهرستان کردکوی که دارای سه فرزند بود، حین انجام مأموریت در ارتفاعات این شهرستان با شلیک گلوله جان خود را از دست داد.
🔹 وی با بیان این که این حادثه بعدازظهر امروز «پنج شنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۲» و پس از آغاز شیفت گشت زنی جنگلبانان شهرستان کردکوی در منطقه «درازنو» رخ داد، افزود: متأسفانه شلیک گلوله سبب جان باختن این جنگلبان جوان شد و تلاشهای تیمهای اورژانس و پزشکی برای احیای وی کاملاً بینتیجه ماند.
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان با تأکید بر اینکه ضارب یا ضاربین از صحنه جرم متواری شده و نیروی انتظامی و پزشکی قانونی در حال تحقیقات و انجام وظایف خود در این زمینه هستند، خاطرنشان کرد: تحقیقات پلیس تا زمان حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و قطعاً با عامل یا عاملین این جنایت برخورد قانونی میشود.
🔹 وی ضمن تسلیت این ضایعه دردناک به جامعه جنگلبانی و منابع طبیعی استان گلستان و خانواده داغدیده این مدافع حریم طبیعت، اضافه کرد: متأسفانه همه ساله تعدادی از جنگلبانان استان گلستان در راستای انجام وظایف ذاتی خود که صیانت از جنگلها و مراتع در مقابل سودجویان، فرصت طلبان و مخربان طبیعت است، مجروح و اغلب دچار نقص عضو میشوند.
🔹 سلامتی با اشاره به اینکه به دلیل اهمیت منابع طبیعی، حفاظت از این موهبت الهی نیز از جایگاه ویژهای برخوردار بوده که در کشور ما این وظیفه خطیر بر دوش جنگلبانان است، تصریح کرد: آیین تشییع و وداع با مدافع حریم طبیعت شهید «حسن کابوسی» پس از هماهنگی با خانواده آن زنده یاد، اطلاعرسانی خواهد شد.
🔹 جنگلبانان قشر پرتلاش و زحمتکشی هستند که در خط مقدم پاسداری از میراث طبیعی کشور قرار گرفتهاند. فداکاری و ایثارگریهای جنگلبانان غیر قابل شمارش بوده و در راه حفاظت و صیانت از انفال از هیچ کوششی فروگذاری نمیکنند و به دنبال این فداکاریها امروز عنوان پر افتخار مدافعان حریم طبیعت را برای خود برگزیدهاند./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
💠 وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
▪️ جنگلبان شهید حسن کابوسی
مأمور یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کردکوی
🔹 تاریخ تولد: ۲۲ بهمن ۱۳۶۷
🔹 تاریخ شهادت: ۱۶ آذر ۱۴۰۲
🔹 محل شهادت: ارتفاعات درازنو کردکوی
🔹 جنگلبان شهید حسن کابوسی متاهل و دارای سه فرزند بوده و حدود ۱۴ سال سابقه کار داشته است.
🔹 شهید کابوسی، بیست و سومین جنگلبانی است که در راه حفاظت از انفال، جان خدا را فدا نمود.
🥀 روحش شاد، یادش گرامی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 قاتل جنگلبان کردکوی اعتراف کرد
🔹 فرمانده انتظامی کردکوی از اعتراف قاتل جنگلبان کردکوی خبر داد و گفت: این فرد صبح امروز با مشاهده مستندات پلیس به جرم خود اعتراف کرد و تحقیقات تکمیلی در خصوص این پرونده همچنان ادامه دارد.
🔹 امیر باقری اظهار کرد: روز گذشته خبر فوت یک جنگل بان در شهرستان کردکوی به پلیس گزارش شد.
🔹 وی ادامه داد: بلافاصله پس از تحقیقات انجام شده فرد مظنون یک مرد حدود ۴۶ ساله با هماهنگی مرجع قضایی دستگیر شد.
🔹 فرمانده انتظامی کردکوی تصریح کرد: به دلیل تناقضگوییهای این فرد و با توجه به اطلاعات کسب شده توسط ماموران انتظامی شهرستان کردکوی، این فرد تحت نظر پلیس و در مسیر تحقیقات بیشتر قرار گرفت.
🔹 باقری گفت: همزمان اقدامات اطلاعاتی و پلیسی ماموران ادامه داشت تا اینکه امروز این فرد پس از مواجه شدن با مستندات و اطلاعات کامل پلیس، به جرم خود اعتراف کرد.
🔹 وی اضافه کرد: این فرد در اعترافات خود بیان کرد که مقتول از آشنایانش است و روز وقوع حادثه با هم به جنگل رفته بودند و متاسفانه اسلحه به صورت سهوی شلیک شده و به مقتول اصابت کرد.
🔹 فرمانده انتظامی کردکوی بیان کرد: طبق اعترافات اولیه متهم، با توجه به خونریزی شدید مقتول و با توجه به اینکه در منطقه صعبالعبور قرار داشتند، رساندن مقتول به مرکز درمانی با کندی انجام شد و متاسفانه این فرد فوت کرد.
🔹 باقری گفت: در حال حاضر تحقیقات تکمیلی برای این پرونده و کشف جزئیات بیشتر ادامه دارد.
🔹 وی تاکید کرد: گزارشهای تنظیمی و اعترافات متهم و ادله و مستندات موجود برای تصمیم قضایی به مرجع قضایی ارسال شده و متهم همچنان تحت نظر و تحقیق پلیس است./ فارس
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 قاتل جنگلبان گلستانی دستگیر شد
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از دستگیری قاتل جنگلبان منابع طبیعی استان گلستان خبر داد.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران گفت: شب گذشته پلیس آگاهی استان گلستان موفق شد دو نفر از قاتلین حسن کابوسی جنگلبان شهرستان کردکوی که در حین گشت و مراقبت از عرصه های منابع طبیعی توسط افرادی با سلاح شکاری به قتل رسیده است دستگیر نماید.
🔹 وی افزود: هم اکنون یک نفر از دو مظنون، مسئولیت قتل این جنگلبان را به گردن گرفته است و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور همچنین گفت: اطلاعات تکمیلی جهت آگاهی مردم و افکار عمومی از طریق فراجا اطلاع رسانی می شود.
🔹 حسن کابوسی جنگلبان ۳۸ ساله شهرستان کردکوی از توابع استان گلستان بعدازظهر روز پنجشنبه در حین گشت و مراقبت از جنگل هدف تیراندازی با سلاح شکاری قرار گرفته و جان خود را از دست داده است./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اعلامیه مراسم تشییع و ترحیم جاننثار منابع طبیعی مرحوم حسن کابوسی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 رونمایی از سامانه مدیریت هوشمند چرای شتر در استان یزد
🔹 سامانه مدیریت هوشمند چرا و هویت گذاری و ارزیابی تیپ شتر در استان یزد با حضور مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور رونمایی شد.
🔹 در این سامانه که در حال حاضر در ده گله استان یزد در حال استفاده است، چرای شتر و رعایت حریم های جاده ای و ریلی رصد می شود و با پنل پیامکی هشدارهای لازم توسط سامانه صادر می شود.
🔹 این سامانه در قالب پروژه تحقیقی ترویجی با هدف هوشمندسازی و در قالب برنامه ساربانیار در منطقه ساغند توسعه داده شده است. همچنین ارزیابی تیپ و هویت گذاری از دیگر محورهای این پروژه می باشد.
🔹 این سامانه مدیریتی با تلاش محققین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان یزد و حمایت معاونت بهبود تولیدات دامی و هماهنگی مدیریت ترویج و اداره کل منابع طبیعی یزد و شرکت دانش بنیان تپکو راه اندازی شد./ تات یزد
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیش بینی ۵۰۰ هزار هکتار زراعت چوب ظرف ۶ سال/ نیاز ۸۲۰ میلیارد تومانی طرح به تسهیلات دولتی
🔹 مجری طرح ملی زراعت چوب اعلام کرد: با حمایتهای ویژه وزارت جهاد کشاورزی، نزدیک به ۵۰۰ هزار هکتار زراعت چوب در بازه زمانی ۶ ساله پیش بینی شده است.
🔹 کامران پورمقدم درباره جزییات طرح ملی زراعت چوب افزود: با مطالعات موسسات تحقیقاتی، بیش از ۹۰۰ هزار هکتار عرصه مستعد برای زراعت چوب در کشور شناسایی و مقرر شده بیش از ۵۰۰ هزار هکتار از این عرصه ها در مدت ۶ سال زیر کشت برود.
🔹 وی در همین حال گفت: پیش بینی می کنیم با تقویت طرح زراعت چوب و تدوین نقشه راه بتوان سالانه حداقل برای ۹۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و برای حدود ۴۵۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم در کشور ایجاد کرد.
🔹 پورمقدم با بیان این که عملیات کشت چوب در سال نخست طرح در قالب دفتر مستقل، حدود ۷۰ هزار هکتار خواهد بود، اظهار داشت: برآورد می کنیم سالانه به طور متوسط ۸۵ هزار هکتار زراعت چوب با گونه های سریع الرشد در کشور انجام شود.
🔹 وی با این توضیح که با تشکیل دفتر مستقل زراعت چوب و تعیین مجری برای آن، این طرح از این پس زیر نظر مستقیم وزیر جهاد کشاورزی و با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارتخانه دنبال می شود، تصریح کرد: کمبود مواد اولیه صنایع وابسته به چوب در کشور، جلوگیری از خروج ارز، احتمال ورود آفات با چوب های وارداتی، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از قاچاق چوب و کاهش دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای با توجه به بحث های تغییر اقلیم از ضرورت های تقویت این طرح به شمار می رود.
🔹 مجری طرح ملی زراعت چوب ادامه داد: سیاست و رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی، استفاده از تمام ظرفیت های کشور برای افزایش سطوح زیر کشت چوب و توسعه کمی این طرح در اراضی دولتی، ملی و حتی مستثنیات در صورت تمایل افراد است.
🔹 مشاور وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل کمیته راهبری نیز خبر داد و گفت: برای اجرای طرح ملی زراعت چوب در قالب جدید، کمیته راهبری با مشارکت دستگاه های مختلف از جمله وزات نیرو، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان حفظ نباتات، انجمن های صنفی در حوزه صنایع چوب و سندیکای کاغذ و مقوا راه اندازی می شود.
🔹 وی، حمایت های اعتباری و تسهیلاتی از طرح زراعت چوب را مهم خواند و افزود: برای اجرای این طرح در یک دوره ۶ ساله نزدیک به ۸۲۰ میلیارد تومان تسهیلات دولتی و مبلغ ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب کمک های فنی و اعتباری پیش بینی می شود.
🔹 پورمقدم تخصیص اعتبارات و تسهیلات را از مشکلات اجرای طرح ملی زراعت چوب در سال های گذشته عنوان کرد و اذعان داشت: در سنوات گذشته، کمک های فنی و اعتباری و پرداخت تسهیلات به طرح زراعت چوب کم بود، ضمن آن که متقاضیان در اعطای وام با مشکل روبرو بودند.
🔹 وی پرداخت یارانه نهال را از دیگر حمایت های ویژه وزارت جهاد کشاورزی از طرح ملی زراعت چوب عنوان و تصریح کرد: قرار است با پی گیری های معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارتخانه، یارانه نهال به زراعت چوب تخصیص یابد و این در حالی است که در گذشته یارانه نهال به این طرح پرداخت نمی شد.
🔹 مجری طرح ملی زراعت چوب افزود: در سال های گذشته، نبود تشکیلات و شرح وظایف مشخص و اعمال سلیقه مدیریت های مختلف موجب نقصان طرح زراعت چوب شده بود و از این رو این طرح موفقیت چندانی نداشت.
🔹 وی گفت: کارخانجات و صنایع وابسته به چوب هم اکنون با کمبود مواد اولیه روبرو هستند و تنها با حدود ۴۰ درصد ظرفیت خود فعالیت می کنند.
🔹 پورمقدم، تقویت طرح ملی زراعت چوب را راهکاری برای تامین بخشی از مواد اولیه کارخانجات و صنایع وابسته به جوب دانست و تاکید کرد: این طرح با حمایت های ویژه وزیرجهاد کشاورزی از امسال در سطح بالاتری اجرا خواهد شد.
🔹 وی با بیان این که زراعت چوب دارای شاخص های کشاورزی و زراعتی است، ابراز داشت: اصول کشاورزی همچون عملیات بهزراعی، اصلاحی، استفاده از کود و سموم و سیستم های آبیاری در زراعت چوب اجرا می شود و از این رو ماهیت فنی این طرح کاملا زراعی و کشاورزی است.
🔹 مشاور وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در گذشته در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سالانه برای ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار زراعت چوب برنامه ریزی شده بود.
🔹 پورمقدم در همین حال سطح اجرای زراعت چوب از سال ۱۳۴۸ تا سال ۱۴۰۱ را نزدیک به ۱۵۱ هزار هکتار عنوان کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بازگشت بیش از ۶۰ هزار هکتار از اراضی دولتی به بیت المال
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اعلام کرد: در هفته گذشته ۱۱۰ فقره حکم قضایی علیه متصرفین اراضی ملی صادر و در این خصوص ۶۰۵۰۳ هکتار از اراضی ملی و دولتی به بیت المال بازگشت.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران گفت: حفاظت اولویت دارترین وظیفه سازمان منابع طبیعی است و نیروهای یگان در هفته ای که گذشت روزانه ۱۷۹۶ اکیپ گشت و مراقبت اعم از خودرویی، موتور سیکلت و پیاده توسط مامورین یگان حفاظت در عرصه های منابع طبیعی داشته است.
🔹 سرهنگ آهنگران افزود: دوستداران و علاقه مندان طبیعت نسبت به تخریب و دست اندازی به منابع طبیعی حساس هستند به گونه ای که طی یک هفته سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ منابع طبیعی ۱۲۴۳ تماس مردمی را به ثبت رسانده است.
🔹 وی در ادامه خاطر نشان کرد: یگان حفاظت برای صیانت از منابع طبیعی از هیچ تلاشی دست بر نمی دارد و تنها در یک هفته مامورین یگان حفاظت ۴۸۶ فقره پرونده تخلف برای متهمان منابع طبیعی در استان های سراسر کشور تشکیل داده است که از این میزان ۲۹۷ فقره پرونده تشکیل شده مربوط به تخریب و تصرف اراضی، ۵۳ فقره مربوط به قطع درختان جنگلی، ۱۰۰ فقره مربوط به کشفیات قاچاق چوب، محمولات جنگلی و گیاهان دارویی، ۱۶ فقره پرونده مربوط به چرای غیر مجاز دام در جنگل و مرتع، ۸ فقره مربوط به کوره غیرمجاز زغال، ۵ فقره پرونده مربوط به سوزاندن درخت و ۷ فقره مربوط به بوته کنی بوده است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ادامه گزارش هفتگی خود، از دستگیری ۷۱ نفر متخلف و ضبط تعداد ۷۵ دستگاه وسیله نقلیه و ۱۴ دستگاه تجهیزات قطع درختان جنگلی در هفته گذشته خبر داده است.
🔹 سرهنگ آهنگران همچنین در باره حریق جنگل ها و مراتع در هفته ای که گذشت گفت: در طول هفته گذشته ۱۱ فقره آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور اتفاق افتاده و ۸۹ هکتار از اراضی منابع طبیعی را درگیر خود کرده است.
🔹 وی ادامه داد: خوشبختانه حریق در جنگل های کشور سطحی بوده و بیشتر لاشبرگ ها دچار حریق شده است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سرانجام استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، سمنان، قزوین، کردستان، گلستان، گیلان و مازندران را از جمله استان هایی برشمرد که در طول هفته گذشته درگیر حریق بودند و این حریق ها توسط مامورین منابع طبیعی و مردمان جوامع محلی اطفاء شده است./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۱)
🔹 منابع طبیعی سرمایه ملی، راهبردی و میراثی گرانبهاست و حفاظت از این ثروت ملی مستلزم نگاه ملی و فراملی است و طبق نظر کارشناسان باید در کنار حفاظت به امر مدیریت در حفاظت توجه بیشتری داشت و بهکارگیری از ظرفیت و پتانسیل نیروی مردم و جوامع محلی و سایر دستگاهها و همیاران طبیعت در ادامه این مسیر بسیار مهم است.
🔹 هر کشوری برای دارا بودن استقلال نیازمند اقتصاد درون زا و امنیت غذایی و زیستی مناسب است که پایه و اساس این استقلال به منابع طبیعی وابسته است و لازم است چالش های موجود در این بخش و تهدیدات عرصه های طبیعی به حداقل کاهش یابد.
🔹 دولت سیزدهم برای حفاظت از این میراث ارزشمند در کنار تمام طرح ها وبرنامه هایی که در دستور کار است، برنامه هایی چون مردمی سازی حفاظت از مراتع و جنگل ها و نیز کنترل و نظارتهای پیشرفتهای را در نظر گرفتهاست که توسط کارشناسان این حوزه در سراسر کشور در عرصه های طبیعی در حال اجراست.سطح عرصه کشور ۱۶۴.۸ میلیون هکتار است که ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است و از این میزان هم ۱۷میلیون هکتار با احتساب بیشه زار، وسعت جنگل ها و ۳۲.۶ میلیون هکتار وسعت بیابان های کشور است.
🔹 ترحم بهزاد، مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این زمینه گفت و گویی که با خبرنگار ایرنا داشت؛ او با اشاره به وسعت عرصه ها و منابع طبیعی کشور گفت: سطح عرصه کشور ۱۶۴.۸ میلیون هکتار است که ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است و از این میزان هم ۱۷میلیون هکتار با احتساب بیشه زار، وسعت جنگل ها و ۳۲.۶ میلیون هکتار وسعت بیابان های کشور است.
🔸 ایرنا: بهره برداری از جنگلها و عرصه ها در کشور به چه طریقی انجام می شود؟
🔹 بهزاد: طبق ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها هرگونه بهره برداری از عرصه ها باید در قالب طرح باشد بر همین اساس قبل از تهیه طرح مرتعداری باید بهره برداران دارای صلاحیت شناسایی شوند و برای این کار یک شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
🔹 این شیوه نامه پیش تر در قالب سه شیوه نامه جدا بود ولی با یک ساماندهی در پنج فصل تحت عنوان اصلاح شیوه نامه فنی اجرایی طرح مرتع داری به استانها ابلاغ شده است.
🔸 ایرنا: مهمترین اقداماتی که تاکنون در راستای بهره برداری و مدیریت بهینه مراتع داشتید، چه بود؟
🔹 بهزاد: در این راستا تاکنون از مجموع ۸۴ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مراتع کشور، ۸۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار را ممیزی انجام داده ایم و برای این میزان ممیزی هم ۴۳ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار تهیه طرح شده است که ۵۳ درصد کل سطح ممیزی شده است.
🔹 ۲۴ میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار نیز احاله مدیریت شده است یعنی بیش از ۵۶ درصد نسبت به تهیه طرح انجام شده احاله مدیریت انجام و برای ۳۸۱ هزار خانوار پروانه چرا صادر شدهاست.
🔹 سایر ظرفیتها و پتانسیلهایی هم در بخش منابع طبیعی وجود دارد که نگرش سازمان در سالهای گذشته بحث تعلیف چرای دام و علوفه بوده و در راستای بهبود پوشش گیاهی و معیشت مردم و اقتصادی کردن این بخش درصدد برآمدیم تا در قالب طرح های مرتع داری از ظرفیت های موجود و پتانسیل های متنوع در این راستا استفاده کنیم.
🔸 ایرنا: آیا طرح جایگزینی برای دامداری که امروز تهدیدی برای مراتع است، دارید؟
🔹 بهزاد: در راستای اقتصادی کردن ظرفیت های این بخش ترویج بوم گردی و گردشگری، زراعت چوب، توسعه زنبورداری، پرورش ماکیان پرورش، وحوش و پروار بندی، استفاده از گونههای چندمنظوره و کشت و علوفه کاری، انرژی های نو در دستور کار قرار گرفته است و مجوزهای لازم به متقاضیان سرمایه گذاری داده شده است تا به جای استفاده از دام برای حفظ منابع پایه و اقتصادی کردن طرح ها به این موارد نیز اهتمام کنند.
🔹 مجریان مکلف هستند پس از ابلاغ شیوه نامه (شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور) نسبت به تهیه طرح اقدامات لازم را انجام دهند؛ در این راستا راهنمای طرح فنی مرتعداری را بازنگری اصلاح و به استانها ابلاغ کردیم.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۲)
🔸 ایرنا: درباره طرح جهادی احیای سرزمین و اهداف آن هم توضیحاتی بفرمایید؟
🔹 بهزاد: عرصه منابع طبیعی بسیار گسترده است و نمی توان بدون حضور و مشارکت مردم از این عرصه صیانت و حفاظت کرد؛ در راستای مردمیسازی فعالیتهای اجرایی، برنامه جهادی احیای سرزمین با تبیین نقش دولت، مردم و تشکل ها مطرح و در دستور کار استان ها قرار گرفته است.
🔹 سازمان در حال حرکت به سمت مونیتورینگ و روش کنترل مدیریت سرزمین با استفاده از تجهیزات جدیدی است که وجود دارد؛ از جمله واحد پنجره زمین با توجه به تصاویر ماهواره خیام که ساخت خود کشور است با استفاده از تصاویر ماهوارهای محدوده کمتر از ۲ متر را هم برای ما مشخص میکند.
🔹 در این اقدام تغییر تحولات توسط تصاویر ماهوارهای حتی در کمترین و کوچکترین مقیاس در عرصه ها قابل مشاهدهاست و هر ۴۸ ساعت یک بار تصاویر پردازش و به روز شده و کنترل میشود و اگر ماهم کنترل نکنیم، خود دستگاه امنیتی کنترل و تذکر میدهد تا اقدامات لازم صورت گیرد.
🔸 ایرنا: به غیر از برنامه ها و طرح های گفته شده طرح مطالعاتی و یا برنامه دیگری دارید؟
🔹 بهزاد: برای اینکه برنامه مدونی برای این موضوع داشته باشیم طرحی هم تحت عنوان طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع کشور را تهیه و تدوین کرده ایم و در حال بررسی در هیات وزیران است و پنج نوع عملیات در قالب آن تدوین شدهاست.
🔹 در همین راستا تبدیل دیم زارهای کم بازده (دیم زارهایی با راندمان تولید کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار) در راستای تامین علوفه و نهاده دام، پایداری خاک، نفوذ پذیری آب در دستور کار است که در این طرح تصمیم گرفته شد تا از گونه های پایای مرتعی در تناوب کشت غلات در مرتع استفاده شود.
🔹 این اقدام نیز در سطح ۵۰۰ هزار هکتار در یک برنامه پنج ساله در کنار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک انجام میشود.
🔸 ایرنا: عملیات بیولوژیک و بیومکانیک چه مزایایی دارند و در چند هکتار اجرا میشود؟
🔹 بهزاد: خاک یکی از منابع مھم و اساسی است که نقش مھمی در تامین و تھیه احتیاجات و نیازھای اولیه و ضروری انسان، به خصوص غذا و چوب دارد.
🔹 ھرگونه اقدامی در جھت بھره برداری صحیح و بھینه از این نعمت الھی در اولویت اساسی و زیر بنای ھر کشوری قرار دارد و اقدامات مدیریتی و عملیات بیولوژیکی در پروژه ھای آبخیزداری شامل تدابیری میشود که موجب کاھش میزان فرسایش خاک و ھدررفت آب در عرصه ھای آبخیز کشور میشوند.
🔹 در این راستا در کنار سایر اقدامات و طرح های تدوین شده در کشور عملیات بیولوژیک در سطح یک میلیون هکتار تدارک دیده شده است که تحت عنوان بذرپاشی، بذرکاری، کوپه کاری و نهالکاری اجرا میشود.
🔹 عملیات بیومکانیک نیز در سطح یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار تحت عنوان چاله فلسی، کنتور فارو، پیتینگ، چاله چوله، احداث هلاله ابگیر، ذخیره نزولات آسمانی، گورآب تدارک دیده شده است.
🔹 همچنین عملیات قرق و حفاظت نیز در سطح ۲.۴ میلیون هکتار اجرا میشود که در حدود ۵۰ میلیون هکتار از اراضی نیز در قالب طرح مدیریت چرا محافظت می شود چرا که اگر زمان ورود دام، ظرفیت چرا و زمان خروج رعایت شود در تجدید و زادآوری عرصه ها کمک می کند و آسیبی به مرتع نمیرسد و در ضمن حفظ منابع پایه می توان شاهد افزایش وزن لاشه و محصولات دامی هم بود که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گفتگوی مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با خبرگزاری ایرنا (۳)
🔸 ایرنا: با توجه به اینکه مشارکتهای مردمی در طرح جهادی احیای سرزمین بسیار با اهمیت است در این زمینه آیا مردم تمایل به مشارکت داشتند؟
🔹 بهزاد: یکی از مهمترین طرح ها در زمینه حفاظت و بهره برداری بهینه از مراتع و عرصه های طبیعی دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ است که در کنار طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور در دست پیگیری است.
🔹 همچنین سند استانی برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی قبل، حین و بعد از خشکسالی تهیه و تدوین شده و جهت اجرا به استانها ابلاغ شده ست.
🔹 از بدو انقلاب تاکنون پنج هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال اعتبار به مراتع داده شده که کفاف حفظ، احیا و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی و حفظ و احیای عرصه های مرتعی را نمیدهد و در این راستا طرح مردمی سازی حفاظت از مرتع تهیه و به مجریان ارائه شده تا بتوان در این مسیر حرکت کرد.
🔹 همچنین در راستای بهبود معیشت مردم ۵۰ هزار هکتار کشت داروهای گیاهی با مشارکت خود آنان برنامه ریزی شد که سال گذشته ۵۱ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی را شاهد بودیم.
🔹 در یک سال گذشته بیش از سه هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال (۳۴۰ میلیارد تومان) طبق برآوردهای اقتصادی انجام شده مشارکت مردمی با سرمایه گذاری خود مردم در زمینه گیاهان دارویی، عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در بخش منابع طبیعی انجام شد.
🔹 در این اقدام عملیاتی و مردمی ۵۱ هزار هکتار در زمینه گیاهان دارویی، ۳۲ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و ۱۲ هزار هکتار عملیات بیومکانیک انجام گرفته است.
🔹 امسال هم فصل کاری شروع شده و تا پایان دی ماه عملیات بیولوژیک و بیومکانیک انجام میشود ولی عملیات نهالکاری تا ۱۵ دی فرصت اجرا داریم و برای امسال هم ۵۰ هزار عملیات بیولوژیک و ۲۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک پیش بینی شدهاست.
🔹 علاوه بر این موضوع با توجه به اینکه مناطق قشلاقی از ۱۵ آذرماه وارد عرصه های مرتعی میشود تاکید میشود زمان ظرفیت چرا و کنترل پروانه ها را رعایت کنند و یکسری موارد قانونی در رابطه با تبدیل پروانه چرا وجود دارد که براساس بند ط ماده هشت تبصره یک ماده ۴۷ ایین نامه مصوب هیات وزیران دامداران سالانه با تمدید پروانه لازم است وارد چرای دام شوند.
🔹 همچنین در طرح های مرتعداری هم جاهایی که به صورت تلفیقی انجام می شود لازم است که بهره مالکانه به حساب خزانه وارد شود چرا که طبق اصل ۵۳ قانون اساسی باید همه درآمدهایی که حاصل می شود به خزانه داری کشور واریز شود تا به دستگاههایی که ضرورت استفاده دارند عودت داده شود و مورد استفاده قرار گیرد.
🔹 به گزارش ایرنا؛ طرح های مرتعداری به عنوان یک دستورالعمل حفاظتی و اصلاحی - احیایی از اهمیت ویژه ای در تشکیلات منابع طبیعی برخوردار است. لذا این راهکار به عنوان یکی از سیاست ها و برنامه های اساسی این سازمان دنبال می شود.
🔹 بررسی کارشناسان در حوزه منابع طبیعی نشان می دهد یکی از مهمترین عواملی که می تواند مرتعداران را به حفظ و بهره برداری صحیح مراتع ترغیب نماید، داشتن حس مالکیت و یا تضمین معتبری برای استفاده دائمی از یک مرتع است که این تضمین در قالب احاله مدیریت طویل المدت اجرای طرح های مرتعداری میسر شده است.
🔹 در هر طرح مرتعداری، اوضاع طبیعی منطقه از قبیل: مکان، موقعیت، مساحت، شرایط آب و هوایی، وضعیت خاک، وضعیت توپوگرافی و پوشش گیاهی، منابع آبی، وضعیت تامین علوفه، موقعیت اجتماعی دامداران موجود در منطقه و سایر مسایل ضروری مطالعه و سپس بر اساس این عوامل، برنامه ریزی های لازم جهت حفظ، احیاء، اصلاح و بهره برداری از مرتع انجام می شود./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بررسی فرصت ها و چالش های حفاظت از منابع طبیعی در اولین جلسه شورای راهبری حفاظت
🔹 اولین جلسه شورای راهبری حفاظت از منابع طبیعی کشور با ارائه گزارشی از سوی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی با موضوع بررسی فرصت ها و چالش های حفاظتی و ارائه راهکار برای برون رفت از وضعیت موجود در سالن جلسه حوزه ریاست برگزار شد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخشی از ارائه گزارش از وضعیت موجود حفاظت به وضعیت نیروی انسانی در این بخش اشاره کرد و گفت: وضعیت مطلوب برای حفاظت از منابع طبیعی برای هر ۱۰ هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی یک نفر است اما ما از نظر تعداد نیروی حفاظتی فاصله چشمگیری با وضعیت مطلوب داریم.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: برای حفاظت از جنگل ها و مراتع باید به سمت حفاظت هوشمند پیش برویم و در این مسیر از ظرفیت فناوری های نوین همچون پهپاد و بی سیم های دیجیتال استفاده می کنیم.
🔹 وی همچنین گفت: نقش مشارکت مردم در امر حفاظت از منابع طبیعی بسیار مهم است و جوامع محلی که در حاشیه جنگل ها و مراتع حضور دارند می توانند در موضوع حفاظت بسیار اثرگذار باشند.
🔹 سرهنگ ملکی آهنگران یاد آوری کرد: منابع طبیعی برای حفاظت از عرصه ها تاکنون ۲۲ نفر از نیروی های خود را از دست داده است و ۶۶۹ نفر تاکنون برای صیانت از منابع طبیعی مصدوم شده اند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ادامه با اشاره به اینکه منابع طبیعی با توجه به کارکردهایی که دارد حفظ آن باید به یکی از مهمترین اولویت های جامعه تبدیل شود، تغییر کاربری عرصه های منابع طبیعی و تصرفات غیر قانونی، توسعه نیافتگی و وابستگی بیش از حد معیشت جوامع محلی به منابع طبیعی و تخریب های خارج از عرف و حاشیه ای طرح های عمومی و عمرانی را بخشی از تهدید ات و چالش های موجود در امر حفاظت از منابع طبیعی برشمرد.
🔹 سرهنگ ملکی اهنگران در ادامه توجه ویژه مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری به منابع طبیعی، بهره مندی از ظرفیت های مردمی و وجود دانش بومی حفاظتی در بین جوامع محلی و مرتعداران و وجود کنوانسیون های بیابان زدایی، حفاظت از تنوع زیستی و کنوانسیون تغییرات اقلیمی را از جمله ظرفیت هایی برشمرد که می تواند یگان را در امر حفاظت از منابع طبیعی کمک نماید.
🔹 در این جلسه مشاور رئیس سازمان و بازرس ویژه در امور حفاظت و مدیریت جنگل های شمال نیز گفت: حفاظت از منابع طبیعی یک موضوع فرابخشی است و سازمان برای حفظ جنگل ها و مراتع باید از همه ظرفیت های موجود استفاده نماید.
🔹 سیدناصرالدین عمادی افزود: امروز در بخش حفاظت با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم و یگان حفاظت در گذشته این کاستی نیروها را با بکارگیری سرباز تامین می کرد. به گونه ای که توانست در یک سال در بخش یگان حفاظت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ سرباز را بخدمت بگیرد.
🔹 تلاش برای استفاده از ظرفیت نیروی سرباز، پیگیری چارت سازمانی یگان و آموزش این نیروها و تجهیز خودروهای حفاظتی از دیگر موضوعاتی بود که عمادی در این جلسه به آن اشاره کرد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سالانه ۲ میلیارد تن خاک ایران بر اثر فرسایش از بین میرود
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز سه شنبه در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار و سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: بر اساس برآوردهای کارشناسی و ارقام پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، سالانه ۲ میلیارد تن خاک کشور بر اثر فرسایش از بین میرود.
🔹 ترحم بهزاد با اشاره به حساسیتهای اقلیمی و شکنندگی زیست بومهای کشور، گفت: طی ۵۰ سال اخیر شاهد کاهش بارش، افزایش تبخیر و تعرق بالقوه، افزایش دما و کاهش موجودی آب بودیم.
🔹وی با بیان اینکه سالانه ۱۵.۴ تن در هکتار از خاک کشور بر اثر فرسایش از بین میرود، ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی امور بررسیهای برنامه عمران سازمان ملل، هزینه فرسایش خاک در ایران ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی برآورد شده است و ۲۸ درصد سطح کشور در معرض سیلهای شدید و طبقاتی قرار دارد.
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: مناطق کوهستانی به طور مستقیم با ارتفاعات و ناهمواریهای زمین و رشته کوهها در ارتباط است و ویژگیهای هندسی، تفاوت تابش دریافتی و تغییرات دمایی با افزایش ارتفاع بر تنوع محیطهای کوهستانی و دگرگونی در شرایط جوی موثر است.
🔹 دبیر علمی اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار نیز به ضرورت برگزاری این کنفرانس پرداخت و گفت: با توجه به مزایای کوهستان، سازمان ملل متحد تصمیم به بزرگداشت کوهستان گرفته است و کوهستان محل سکونت ۱.۱ میلیارد نفر انسان، میزبان حدود نیمی از تنوع زیستی جهان و محل پیدایش اولیه تعدادی از مواد غذایی است.
🔹 جوانشیر عزیزی با بیان اینکه ۱۱ دسامبر به عنوان روز جهانی کوهستان نامگذاری شده است، افزود: از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۳۰ نیز دهه احیای اکوسیستمها از طرف سازمان ملل متحد در نظر گرفته شده و سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ به عنوان پنج سال احیای کوهستانها لحاظ شده است.
🔹 وی گفت: این پنج سال فرصت گردآوری حمایتهای سیاسی، تحقیقات علمی و منابع مالی برای افزایش قابل توجه بازسازی و جلوگیری از تخریب بیشتر اکوسیستم های کوهستانی است و خدمات اکوسیستم کوهستانی برای زندگی حیات است و کوههای سالم برای تنوع زیستی و اکوسیستمهای کوهستانی انعطاف پذیر برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی نقش کلیدی دارند.
🔹 دبیر علمی اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار با بیان اینکه مردم کوهستان تحت تاثیر تخریب زمین قرار دارند، ادامه داد: اکوسیستمهای کوهستان در معرض خطر آلودگی قرار داشته و کشاورزان و دامداران کوهستانی در مدیریت پایدار اکوسیستمهای کوهستانی بسیار مهم هستند.
🔹 مدیر پژوهش دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به مسائل زیست محیطی کشور، افزود: ایجاد انگیزه و آگاهی در حوزه مدیریت پسماند بسیار مهم است و هر جا که تحقیق و پژوهش نتیجه دهد باید به عنوان راهکار استفاده شود و از بهترین راههای ایجاد آگاهی عمومی و آگاه سازی جامعه علمی، برگزاری چنین کنفرانسها و نشستهای علمی است و برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست و فجایع رخ داده در این حوزه، ارائه راهکارهای عملی بسیار مهم است.
🔹 موسی ترابی ادامه داد: حفاظت، احیا و مدیریت بهینه محیط طبیعی کوهستان در تامین منابع آب و بهبود پوشش گیاهی پایین دست و ارتقای وضعیت اقتصاد آبخیزنشینان موثر است و محدودیت خاک و فصل رویش، ضرورت حفظ، احیا و اصلاح پوشش گیاهی، صعب العبور بودن و تغییرات اقلیمی منجر به پدیدههای حاد آب و هوایی میشود.
🔹 در پایان؛ بیانیه پایانی دو کنفرانس قرائت و از Saswat Kumarkar از هندوستان، عباس بدری از جمهوری اسلامی ایران و Abdessalari Ouallari از عراق به عنوان صاحبان مقالات برتر اولین کنفرانس بین المللی کوهستان پایدار و سیده مریم موسوی، مهسا حیدری و دکتر رضوان شاددل به عنوان صاحبان مقالات برتر سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند تجلیل به عمل آمد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 توضیح رئیس سازمان منابع طبیعی درباره دستگیری ۳ نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی شهرستان تهران
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره دستگیری سه نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تهران به اتهام دریافت رشوه توضیح داد: درباره موارد اعلامشده توسط دادستان محترم تهران پیرامون دستگیری سه نفر از کارکنان اداره منابع طبیعی شهرستان تهران، لازم به ذکر است که این افراد شامل رئیس اداره شهرستان تهران، نقشهبردار و یکی از کارکنان این اداره بودند که متاسفانه از مسیر سلامت و صداقت کاری خارج شدند و در دام صاحبان زر و تزویر افتادند. این افراد توسط مبادی امنیتی کشور مورد رصد قرار گرفتند و پس از محرز شدن رفتار متخلفانه با هماهنگی مقام محترم قضایی دستگیر شدند.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: همانطور که مردم شریف ایران مستحضر هستند، دولت خدمتگزار به عنوان پرچمدار مبارزه با فساد براساس قولی که ریاست محترم جمهور به مردم عزیز دادهاند، برخورد با افراد فاسد و متخلف را از درون دستگاههای اجرایی شروع کرده است و با شناسایی افرادی که در کار خود صداقت و سلامت ندارند و احصای منافذ مفسدهخیز، این منافذ را از بین میبرد تا سلامت کار خدمت به مردم تحت تاثیر اقدامات معدود افراد مفسد قرار نگیرد.
🔹 وی ادامه داد: مبارزه با فساد با قدرت در تمام ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری سراسر کشور که حراست و حفاظت از ثروتهای عمومی و بیتالمال را برعهده دارند، پیگیری میشود. سازمان منابع طبیعی کارگروهی را برای مبارزه با مفسدان و زمینخواران تشکیل داده است و در این راستا با هیچکس مماشات نمیکند.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی همچنین تاکید کرد: ما علاوه بر این که برای مبارزه با زمینخواران و مفسدان بیرون سازمان جدی هستیم، در داخل سازمان منابع طبیعی نیز مراقبت مستمر را در دستور کار خود قرار دادهایم تا ضمن پیشگیری از وقوع هرگونه تخلف، افرادی را که احیانا در روند کار دچار لغزش میشوند، شناسایی و با آنها وفق قوانین حاکم برخورد کنیم تا زحمات و تلاشهای صادقانه عموم کارکنان شریف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تحت تاثیر اقدامات ناهنجار افرادی معدود و انگشتشمار قرار نگیرد.
🔹 نوبخت با بیان این که سازمان منابع طبیعی، شعار «اعتماد خوب است، ولی نظارت و بازرسی لازم است» را در دستور کار خود قرار داده است، تاکید کرد: سازمان منابع طبیعی براساس این شعار به طور مستمر عملکرد پرسنل خود را از طریق مبادی مرتبط با سلامت کاری کارکنان رصد و نظارت میکند و ضمن تلاش برای پیشگیری و اصلاح رفتار، در صورت لزوم با هماهنگی مراجع ذیربط و قضایی، اقدامات قاطع قانونی را انجام میدهد.
🔹 وی در پایان تصریح کرد: با توجه به عزم جدی دولت محترم در مبارزه قاطع با فساد، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یکی از سازمانهای وزارت جهاد کشاورزی، در راستای سیاستهای دولت مردمی، مبارزه با فساد را در اولویت و سرلوحه امور خود قرار داده است و در این مسیر، ضمن ارج نهادن به تلاش قاطبه کارکنان شریف و متعهد سازمان که با صداقت و سلامت کامل برای حفاظت از منابع طبیعی کشور میکوشند و همسو با سیاستهای دولت خدمتگزار، صادقانه به ملت و مملکت خدمت میکنند، هرگونه ناترازی معدود کارکنان متخلف را برنمیتابد و یقینا با نظارت مستمر و اعمال اقدامات ایجابی و سلبی، در صورت لزوم با هماهنگی قوه محترم قضاییه اقدامات لازم را در جهت خشکاندن ریشه این پدیده مذموم انجام میدهد./ ایلنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تولید ۵ میلیون نهال حرا در استان هرمزگان
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، تولید پنج میلیون نهال حرا از سال ۱۴۰۰ تاکنون در استان هرمزگان را اقدامی بسیار ارزشمند توصیف کرد و اظهار کرد: این درحالی است که در طول دو سال ۹۸ و ۹۹ تنها ۱۰۰ هزار اصله نهال حرا در این استان تولید شده بود.
🔹 عباسعلی نوبخت این مطلب را با حضور در پویش درختکاری مروارید در بندر جاسک استان هرمزگان که با حضور فرمانده راهبردی نیروی دریایی ارتش امیردریادار شهرام ایرانی برگزار شد عنوان کرد و گفت: ایران کشوری با ظرفیت های بسیار خوب و گسترده است که شناخت این ظرفیت ها می تواند ما را به خودکفایی و توانمندی رسانده و در مسیر افزایش انگیزه و پیشرفت رهنمون شود.
🔹 وی افزود: در این زمینه نظامیان غیور این سرزمین قشری شاخص هستند که موفق شدند با شناخت استعدادهای کشور و استفاده درست از ظرفیتهای موجود امنیت ملی را در ۴۵ سال گذشته برای کشور به ارمغان بیاورند.
🔹 نوبخت تاکید کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مسئول تامین امنیت زیستی کشور هست که حلقه اتصالی بین امنیت ملی و امنیت غذایی محسوب می شود.
🔹 به گفته وی، یکی از ظرفیت های کشور برخورداری از وسعت ۱۶۵ میلیون هکتاری است که ۱۳۴.۴ میلیون هکتار از آن منابع طبیعی می باشد و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور متولی رسیدگی و نگهداری از آن است.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی در بخش دیگر سخنان خود، به تلاش دیگر کشورها برای تولید و کاشت نهال اشاره و اذعان کرد: کشورهایی از جمله چین، عربستان، ترکیه و بسیاری دیگر از کشورها کاشت نهال را آغاز کردند و در این زمینه موفق شدند و ایران نیز مستعد اجرای چنین طرحی است.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: مصمم هستیم یک میلیارد درخت را با همکاری و همراهی مردم عزیز در طول چهار سال بکاریم و در این مسیر دست همه اقشار عزیز هم میهن را به گرمی میفشاریم.
🔹 وی در خاتمه از امیر شهرام ایرانی فرمانده نداجا و همچنین از فرماندهی و پرسنل منطقه دوم نیروی دریایی راهبردی کشور مستقر در بندرجاسک تشکر کرد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 توسعه کشت گیاهان دارویی در دیمزارهای کمبازده کشور
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از انجام هماهنگیهای لازم با اعضای شورای راهبردی گیاهان دارویی برای کشت و توسعه گونههای گیاهان دارویی در معرض خطر در دیمزارهای کمبازده کشور خبر داد.
🔹 ترحم بهزاد با بیان این مطلب گفت: شناسایی دیمزارهای کمبازده کشور یکی از سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است و بر همین اساس توسعه کشت گیاهان دارویی در این دیمزارها مورد توجه قرار گرفته است.
🔹 وی اضافه کرد: در راستای استفاده بهینه از ظرفیت دیمزارها در سطح کشور هماهنگیهای لازم با اعضای شورای راهبردی گیاهان دارویی صورت گرفته تا گونههای گیاهان دارویی در معرض خطر، تهدید و انقراض را در دیمزارهای کمبازده توسعه دهیم.
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: کشت گیاهان دارویی در اراضی دیم کمبازده به خاطر عملکرد پایین دیمزارها میتواند برای مردم درآمدزایی خوبی به همراه داشته و همچنین باعث ساماندهی دام در عرصهها شود.
🔹 بهزاد ادامه داد: تحقق این مهم افزون بر آن موجب تغییر بهبود معیشت بهرهبرداران شده که ادامه این روند به تقویت و افزایش پوشش گیاهی در کشور منجر خواهد شد.
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی، ارزآوری و تاثیر مطلوب در حفظ منابع پایه (آب و خاک) را دیگر ویژگی این راهبرد در کشور برشمرد و گفت: برای تحقق این مهم ضرورت دارد وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و بهداشت و درمان از جمله سازمان غذا و دارو و سرمایهگذاران بخش خصوصی پای کار بیایند.
🔹 بهزاد ادامه داد: در سایه همافزایی این سازمانها میتوان گامهای خوبی در حوزه تجاریسازی، پیشگیری از خامفروشی و بستهبندی و استانداردسازی اینگونه گیاهان دارویی برداشت و دولت هم باید در این بخش از سرمایهگذاران بخش خصوصی حمایت کند.
🔹 وی همچنین گفت: سیاستگذاریهایی هم در حوزه طرحهای مرتعداری انجام گرفته به طوری که در سال گذشته ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار در عرصههای مرتعی زیر کشت گیاهان دارویی رفته است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: در عرصههای طبیعی کشور حدود هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی وجود دارد که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۷۶۰ گونه انحصاری و منحصر بفرد است که در عرصههای منابع طبیعی کشور رویش دارد.
🔹 وی ضمن تاکید بر اهمیت مراتع در حفظ آب و خاک، توسعه پایدار و امنیت غذایی و زیستی اظهار کرد: در راستای ممیزی مراتع به عنوان زیربنای مدیریت مراتع لازم است دستگاههای استانی، تهیه، تصویب و احاله و اجرای طرحهای مرتعداری را با نگرش تلفیقی در چارچوب ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع در دستور کار قرار دهند.
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی با اشاره به وضعیت نامطلوب مراتع ناشی از تغییرات اقلیمی کشور گفت: وضعیت مراتع در کشور نامطلوب است و ۵۶ درصد از وسعت عرصههای مرتعی کشور را مراتع کمتراکم و فقیر تشکیل میدهد.
🔹 بهزاد اضافه کرد: طبق آخرین مطالعات ۷.۲ میلیون هکتار از عرصههای مرتعی کشور متراکم و ۲۱.۴ میلیون هکتار نیمهمتراکم و ۵۶.۲ میلیون هکتار کمتراکم و فقیر است.
🔹 وی با بیان اینکه تولید علوفه و میزان بارندگی رابطه مستقیم با هم دارند، بیان کرد: سال ۱۴۰۱ به طور میانگین حدود ۳۰ درصد کاهش بارندگی در مراتع کشور ثبت شد و این میزان کاهش بارندگی بر تراکم پوشش گیاهی موثر بوده است.
🔹 مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: ۳۰ درصد کاهش بارندگی در کشور موجب کاهش ۳.۱ میلیون تن علوفه قابل برداشت شد و میزان علوفه قابل برداشت هم به ۷.۶ میلیون تن رسید./ پيام طبیعت اردبیل
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سازمان منابع طبیعی و معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری تفاهم نامه همکاری امضاء کردند
🔹 به منظور توسعه همکاری های مشترک و استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های طرفین، عباسعلی نوبخت به نمایندگی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و عسگر جلالیان به نمایندگی از طرف معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری تفاهم نامه همکاری مشترک به امضاء رسانده اند.
🔹 این تفاهم نامه همکاری صبح امروز -دوشنبه- در جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت در وزارت جهاد کشاورزی با موضوعاتی همچون اشتراک گذاری ظرفیت طرفین برای تسهیل و تسریع در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، ارتقای سطح همکاری های دوسویه در چارچوب برنامه اقدام ملی جنگلکاری، همکاری و تعامل در جهت کاهش اثرات آلودگی هوا و ایجاد منظر سبز، انتقال تجربیات بین المللی مشارکت جامعه مدنی به موضوع حقوق شهروندی، محیط زیست و فرهنگ منابع طبیعی و تهیه برنامه های آموزشی در جهت ارتقای سطح فرهنگ عمومی نسبت به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست به امضای طرفین رسیده است.
🔹 براساس این تفاهم نامه، دو طرف در مکاتبه ای نمایندگان اجرایی خود را در سطح ملی و استانی به منظور تشکیل کمیته مشترک به یکدیگر معرفی خواهند کرد و در صورت لزوم دستورالعمل اجرایی برای هریک از مفاد تفاهم نامه تهیه خواهد شد.
🔹 این تفاهم نامه همکاری در ۶ ماده و سه نسخه به مدت سه سال تعیین شده است و تمدید و اصلاح یا تغییر مفاد آن با توافق طرفین انجام خواهد شد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت