🔹 با تکیه بر هوش مصنوعی صورت گرفت: شناسایی ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین
🔹 سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شده است.
🔹 با سراسری شدن خدمات سامانه پنجره واحد زمین به ۱۶ استان باقیمانده کشور، هزاران هکتار از اراضی کشور با استفاده از هوش مصنوعی مورد پایش قرار گرفت.
🔹 بر اساس این اعلام، سامانه پایش اراضی که یکی از دو زیرسامانه پنجره واحد زمین است و نیز وظیفه پردازش و مقایسه تصاویر ماهوارهای قبل و بعد از تغییر کاربری در بازههای زمانی مختلف و با تکیه بر هوش مصنوعی را به عهده دارد، موفق به شناسایی بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری شد که این تصاویر حفاظت ۲۰ هزار هکتار از اراضی سراسر کشور را در پی داشته است.
🔹 در همین راستا، استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهوارهای زمین که توسط دو شرکت دانش بنیان انجام شد باعث بهبود ۴۵ درصدی در دقت شناسایی تخلفات نسبت به ابتدای سال جاری شده است.
🔹 بنابر این گزارش، سامانه پنجره واحد زمین توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران و با همکاری دبیرخانه ستاد هماهنگی و مبارزه با مفاسد اقتصادی راهاندازی شده و بهرهبردار این سامانه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است. سامانه پنجره واحد زمین به نشانی iraneland.ir هم اکنون آماده ارائه خدمات به متقاضیان است./ سازمان فناوری اطلاعات ایران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔸 روز طبیعت گرامی باد
🔸 با رعایت اخلاق طبیعتگردی و بهرهمندی از آموزههای دینی، از جنگلها و مراتع به عنوان مواهب الهی و مظاهر طبیعی حفاظت کنیم و از برپایی آتش در طبیعت، تخریب درختان و درختچهها و رهاسازی زباله در طبیعت خودداری نمائیم.
📞 سامانه های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی، آماده دریافت گزارشهای همیاران طبیعت است.
🌳 #همیار_طبیعت_باشیم
🌳 #من_هم_یک_جنگلبانم
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرب و شتم یک جنگلبان شهرستان نور مازندران در روز طبیعت
🔹 رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نور از ضرب و شتم جنگلبان بخش چمستان از سوی عده ای افراد سودجو خبر داد.
🔹 محمدصادق طهماسب پور ملکشاه افزود: چهار دستگاه نیسان قصد ورود غیرمجاز به جنگل منطقه چمستان که به "ماهان" معروف است را داشتند و با بحثی که رانندگان این خودروها با جنگلبان داشتند، رانندگان خودروهای نیسان به جان جنگلبان افتادند که وی از ناحیه صورت و بینی دچار آسیب دیدگی شدید شد و هم اکنون دریکی از بیمارستان های آمل بستری است.
🔹 وی گفت: در زمان حاضر پس از اطلاع به پاسگاه امنیتی و انتظامی منطقه و تنظیم صورت جلسه شکایتی علیه این افراد مجرم انجام شده و امیدوارم هرچه زودتر این افراد متخلف دستگیر و برابر قانون با آن ها برخورد شود.
🔹 منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نور مسئوليت حفاظت، احیا و بهره برداری حدود ۲۳۵ هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی را برعهده دارد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حمله به نگهبانی منابع طبیعی آلشرود آمل در روز طبیعت
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل از حمله یکی از اشرار به نگهبانی آلشرود در روز طبیعت و شناسایی و تلاش برای دستگیری متهم خبر داد.
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل با اعلام این خبر گفت: عصر روز گذشته -سیزدهم فروردین ماه (روز طبیعت)- یکی از اشرار به نگهبانی منابع طبیعی آلشرود حمله کرد.
🔹 علی اصغر اسماعیل زاده افزود: این فرد بوسیله سلاح سرد اقدام به تخریب پنجره و لوازم نگهبانی و شیشه خودروی سازمانی شرکت مجری طرح حفاظت از جنگل نمود و پس تخریب اموال دولت و برخورد با خودروی عبوری گردشگران، متواری گشت.
🔹 وی ادامه داد: خوشبختانه در این حمله، به نیروهای حفاظتی و اعضا گشت نوروزی که در روز طبیعت (سیزده بدر) در حال انجام وظیفه بودند، آسیب جانی وارد نشد.
🔹 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل با بیان اینکه فرد مهاجم شناسایی شد، افزود: بلافاصله اقدامات قانونی از سوی این اداره آغاز شد و با دستور ویژه دادستانی محترم شهرستان آمل، دستگیری متهم در دستور کار مأمورین محترم نیروی انتظامی قرار گرفت.
🔹 اسماعیل زاده گفت: در تعطیلات نوروز، گشتهای خودرویی و پیاده در قالب هشت تیم حفاظتی، مسئولیت حفاظت از جنگلها و مراتع شهرستان آمل را برعهده داشتند.
🔹 براساس این گزارش؛ نگهبانی جنگلبانی آلشرود مسئولیت کنترل خروجی جنگل و جلوگیری از قاچاق چوب را بر عهده دارد./ پيام طبیعت آمل
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 درآمدزایی از گیاهان دارویی مرتعی در قالب طرحی اقتصادی
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تأکید کرد: بهرهبرداری از محصولات فرعی مرتعی (گیاهان داروئی) فقط در قالب طرح صورت میگیرد.
🔹 ترحم بهزاد بیان کرد: برداشت بیرویه گیاهان دارویی از عرصههای ملی بهخصوص در سالهای اخیر که منابع طبیعی به خاطر خشکسالیهای مداوم و تنش شدید اکولوژیکی، سبب کاهش سطح و تراکم و انقراض برخی گونههای ارزشمند گیاهی نظیر ریواس، اسفناج وحشی، آنغوزه، باریجه، کنگر، کرفس کوهی، موسیر کوهی، آویشن، وشاء، قارچ دنبلان و… شده است.
🔹 وی ادامه داد: بر این اساس با توجه به ابلاغ سیاستها و ضوابط حفظ، احیاء، اصلاح، توسعه، بهرهبرداری و صادرات محصولات (فرآوردهها) فرعی جنگل و مرتع و به استناد تبصره ۷ ماده ۳ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع با رعایت ماده ۲۵ مکرر و تبصرههای ذیل موضوع قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بهرهبرداری از محصولات فرعی مجاز مشروط جنگل و مرتع باید با تهیه طرح، نظارت دقیق، بازدید میدانی و برخورد قانونی با عوامل سودجو و بهرهبرداران غیرمجاز انجام شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: در این خصوص لازم است با همکاری یگان حفاظت در سطح استانها با رعایت مواردی از جمله استقرار اکیپهای ثابت و سیار جهت اجرای دستورالعمل اجرایی مدیریت چرای دام اقدام شده ترتیبی اتخاذ گردد تا علاوه بر نظارت بر تردد دامهای کوچنده، از خروج محصولات فرعی مرتعی بهصورت غیرمجاز جلوگیری به عمل شود.
🔹 وی افزود: لازم است هرگونه بهرهبرداری از عرصههای مرتعی مطابق سیاستهای ابلاغی، الزاماً در قالب کتابچه طرح مصوب کمیته فنی اداره کل استان و از طریق انعقاد قرارداد با بهرهبرداران و مجریان طرحهای منابع طبیعی صورت گیرد بهطوریکه ساماندهی بهرهبرداری از گیاهان دارویی و سبزیجات خوراکی ضرورت باشد.
🔹 بهزاد با تأکید بر نحوه بهرهبرداری از محصولات فرعی کنگر، قارچ خوراکی (برداشت از مرتع) و ریواس با رعایت سیاستهای ابلاغی افزود: صدور هرگونه مجوز بهرهبرداری با دقت، حساسیت و بازدید میدانی از عرصه صورت گرفته و مواردی نظیر میزان و پراکنش مناسب بارندگی، سلامت و شادابی پایههای مولد مانند زادآوری مناسب، عدم خشکیدگی، آفتزدگی، بیماری، آتشسوزی و فشار چرای دام، رعایت تناوب بهرهبرداری، انجام تعهدات احیائی سنوات گذشته، نوع، تنوع و تراکم گونه گیاهی، شرایط اکولوژیکی، پتانسیل بهرهبرداری و سایر موارد فنی را مدنظر قرار داده و بر اساس آن تصمیمگیری شود.
🔹 وی ادامه داد: بهمنظور حفظ و صیانت این عرصهها، با توجه به خشکسالیهای متوالی و مستمر در طی سالیان اخیر، گیاهان یکساله، چندساله و دائمی با محدودیت شدید رطوبت در دسترس برای رشد و نمو و همچنین زادآوری روبرو شدهاند که آثار آن نیز در برخی از عرصههای مرتعی و جنگلی قابلرؤیت است. در همین راستا بهمنظور حفاظت از رویشگاهها و ذخایر ژنتیکی گیاهان مرتعی، جنگلی و داروئی و صنعتی کشور هرگونه بهرهبرداری غیراصولی، بیش از توان اکولوژیکی و خارج از پتانسیل رویشی گیاهان منجر به تخریب خاک، زوال و نابودی پوشش گیاهی میشود، جلوگیری شده و ممنوع است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی بابیان اینکه مطابق سیاستهای ابلاغی، بهرهبرداری از گیاهان داروئی و خوراکی مجاز مشروط در حد عرف مصارف خانوار روستایی ساکن محل بلامانع است گفت: مطابق قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز (ماده ۲۵ مکرر و تبصرههای ذیل آن) حمل، عرضه، خرید، فروش و نگهداری محصولات و فرآوردهها یا مصنوعات منابع طبیعی اعم از جانوری و گیاهی بهقصد تجاری، بدون تحصیل پروانه از مرجع ذیصلاح ممنوع است و مرتکب علاوه بر ضبط کالاهای مزبور و آلات و ادوات مورداستفاده، جز در موارد مذکور در مواد (۲۵) و (۲۶) این قانون و سایر مواردی که مجازات بیشتری بهموجب قوانین پیشبینیشده است، مشمول مجازات و احکام مقرر برای قاچاق کالای مجاز مشروط میشود./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تاکید بر بهبود وضعیت مراتع با مشارکت جوامع مرتعدار/ تامین بیش از ۴۲ درصد گوشت قرمز تولیدی از سطح مراتع
🔹 انجام طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری، حفاظت و صیانت از منابع آب، خاک، بهبود پوشش گیاهی و مرتعی، تأمین امنیت غذایی و امنیت زیستی با حضور و مشارکت مردم میسر می شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب گفت: برای حفظ توازن اکولوژیک عرصه های منابع طبیعی، پایداری و سلامت آبخیزهای کشور، ارتقای سهم استحصال و بهره برداری از نزولات آسمانی و بارش های جوی در پهنه سرزمینی کشور و امنیت آبی و غذایی باید از ظرفیت های مردمی و توسعه مشارکت مردم استفاده کرد.
🔹 ترحم بهزاد افزود: مشارکت بهره برداران منابع طبیعی، مرتعداران، جنگل نشینان، آبخیزنشینان، ساکنان عرصه های بیابانی، مجریان طرح های منابع طبیعی و آبخیزداری، خیرین، معدن داران، صنعت کاران و دیگر ذینفعان و بهره برداران بخش خصوصی در توسعه فعالیت های مذکور امری بسیار مهم است.
🔹 وی اظهاردداشت: در غیاب سرمایه اجتماعی و بی توجهی به جوامع محلی اعم از روستایی و عشایری، سایر برنامه های اجرایی اثر بخشی خود را از دست می دهند.
🔹 بهزاد با بیان این که مرتعداران با بیش از یک میلیون خانوار، از عرصه های مرتعی در سطح ۸۴.۸ میلیون هکتار بهره برداری می کنند، تصریح کرد: اگر به مشارکت مرتعداران به عنوان یک سرمایه اجتماعی توجه نشود، پیمودن مسیر توسعه و تکامل فرهنگی و اقتصادی در مدیریت پایدار مراتع، ناهموار و دشوار خواهد بود.
🔹 وی ادامه داد: مراتع کشور نقش اساسی در امنیت زیستی و ایمنی غذایی ایفا می کنند و وابستگی معیشت اصلی بیش از یک میلیون خانوار مرتع دار به مراتع، تامین بیش از ۴۲ درصد از گوشت قرمز تولیدی کشور توام با پتانسیل های بی نظیر مراتع از جمله گیاهان دارویی، نیاز و ضرورت مبرم به وجود یک نقشه راه اجرایی در راستای بهبود نظام های بهره برداری و مشارکت مرتعداران را در مدیریت پایدار مراتع کشور مشهود می سازد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با اشاره به این که بیش از ۴۴ هزار سامان عرفی در مراتع کشور شناسایی شده است، اذعان داشت: میانگین تعداد بهره بردار ۲۴ نفر در هر سامان عرفی است و بر اساس این نقشه راه، بهبود وضعیت مراتع، با مشارکت جوامع مرتعدار در سطح مناطق رویشی ایران محقق می شود.
🔹 وی افزود: اعتمادسازی و سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین محورهای حفظ عرصه های مرتعی در سال جاری سرلوحه کار قرار گرفته است و در این راستا نظامنامه مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی و آبخیزداری در ابتدای سال جاری از سوی رییس این سازمان به کلیه ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری ابلاغ شده است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مشارکت ۱۷ میلیون دانشآموز در طرح کاشت یک میلیارد درخت
🔹 رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر تلاش برای جلب مشارکت مردمی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به تفاهمنامه دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در این راستا حدود ۱۷ میلیون دانشآموز با خانوادههای خود در این طرح مشارکت جدی کردهاند و تاکید بر این است که مشارکت از سنین پایینتر صورت گیرد.
🔹 هاشم موسوی نژاد درباره تاثیر مشارکت مردم بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: توصیه مقام معظم رهبری به کاشت سه نهال توسط هر ایرانی است و مردم و دستگاهها در این امر باید مشارکت کنند که خوشبختانه از کاشت نهال استقبال فراوان شد.
🔹 وی اضافه کرد: در بیشتر استانها رای اولیها هنگام رای دادن در انتخابات مجلس و خبرگان دعوتنامهای مبنی بر مشارکت در طرح کاشت یک میلیارد درخت دریافت کردند. اجرای این طرح از استان خراسان رضوی آغاز شد، همچنین رونمایی از چند کتاب و نشریه در همایشی در این استان انجام گرفت که در سرفصلهای آموزشی و متون درسی سال بعد گنجانده خواهد شد.
🔹 موسوینژاد ادامه داد: ۱۱۶۴ فقره تفاهمنامه در سطح ملی استانی و شهرستانی منعقد شده و به فراخور مقتضیات هر استان مانند مفاخر مناسبتهای مختص هر استان پویشهای زیادی با حضور استانداران و مسئولان ارشد استانی در مکان کاشت نهال انجام و گزارش این پویشها به تفکیک زمان، مکان و موضوع برای ما ارسال شده است و در کنار آن کلیپهای بسیار زیادی از شور و نشاط و هیجان و مشارکت مردم دریافت کردهایم.
🔹 رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با اشاره به افزایش تعداد نهالستانها گفت: در گذشته ۷۶ نهالستان فعال داشتیم که در حال حاضر این عدد به ۲۰۲ نهالستان شامل ۱۳۴ نهالستان جنگلی، ۴۴ نهالستان بیابانی و ۲۴ نهالستان مرتعی رسیده است. مساحت این نهالستانها بالغ بر ۱۰ هزار هکتار است که ظرفیت تولید بیش از ۴۰۰ میلیون اصل نهال در بخش دولتی دارد علاوه بر آن بخشهای دیگر نیز به تولید نهال پرداختهاند.
🔹 وی اضافه کرد: کاشت درخت در نهایت محدود به طرح یک میلیارد درخت در مدت محدود نمیشود و این روند ادامه دارد. ما هم پابه پای بقیه کشورها در قالب ترسیب کربن تعهداتی را داوطلبانه انجام میدهیم. این طرح اثراتی مانند تولید آب و جلوگیری از گرد و غبار و فرسایش را در پی دارد که توسط مجامع بینالمللی بررسی و ارزیابی میشود.
🔹 موسوی نژاد ادامه داد: بعضی کشورها در طرح کاشت درخت گامهای بلندی برداشتند، به عنوان نمونه قرار است عربستان ۵۰ میلیارد اصله درخت بکارد که ۱۰ میلیارد اصله را در کشور خودش و ۴۰ میلیارد در کشورهای دیگر انجام میدهد.
🔹 وی اضافه کرد: این طرح در توسعه فضای سبز بهویژه انجام تکالیف عقب مانده قانونی را پوشش میدهد. بر اساس ماده ۲۲ این قانون حداکثر تا ۱۰ سال پس از ابلاغ این قانون، شهرداریهای شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به ۱۵ مترمربع برسانند. با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت میتوانیم در سال اول تعهد ۱۰ ساله خود در قانون هوای پاک را محقق کنیم.
🔹 موسوی نژاد اظهار کرد: متوسط استاندارد جهانی سرانه فضای سبز ۳۰ مترمربع است، ما با اجرای این طرح در دوره چهار ساله میتوانیم استاندارد جهانی فضای سبز را محقق کنیم.
🔹 وی دستیابی به این هدف را منوط به همکاری وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی معماری و شهرسازی ذکر کرد و افزود: این دستگاهها باید در طرحهای تفضیلی جامع شهری محدودههای فضای سبز را پیشبینی کنند سپس ما نهال را تولید و توزیع کنیم، یعنی کار تولید و توزیع نهال با منابع طبیعی و حفظ و نگهداری از آن با شهرداری است.
🔹 رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی در پایان اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵ قانون افزایش بهرهوری ظرف ۱۰ سال سرانه جنگل از ۰.۱۷ به ۰.۲۵ باید افزایش یابد. اگر طرح یک میلیارد اصله درخت سه دوره و در هر دوره چهار سال اجرا شود میتوانیم این تکلیف قانونی را تحقق بخشیم، لذا تا حد امکان اجرای این طرح ادامه خواهد داشت./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اجرای عملیات آبخیزداری؛ تنها راهکار تولید آب و جلوگیری از فرسایش خاک در کشور
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در برنامه تلویزیونی صف اول، گفت: آبخیزداری به معنای واقعی تولید آب است ما در هر هکتار نزدیک به ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه نیاز داریم تا بتوانیم یک هکتار از زمین های خود را تثبیت کنیم، در یکسال حداقل ۵۰۰ مترمکعب آب می تواند در یک هکتار زمین تولید و نگهداری شود.
🔹 محمدعلی نیکبخت افزود: آبخیزداری علاوه بر تولید آب، باعث کنترل سیلاب و فعالیت جدی برای جلوگیری از فرسایش خاک ارزشمند و حاصلخیز زراعی است که در کشور وجود دارد.
🔹 نیکبخت اظهار داشت: با توجه به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی تاکنون، نزدیک به ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی را مورد مطالعه قرار داده ایم و اکنون طرح آماده است.
🔹 وی تصریح کرد: همچنین نزدیک ۹۰ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور استعداد اجرای عملیات آبخیزداری را دارد، زیرا پیش از این ۱۳۰ میلیون هکتار بود که ما بخشی را انجام دادیم و ۹۰ میلیون هکتار دیگر آمادگی اجرای این عملیات را دارد.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی گفت: عملیات آبخیزداری به طور جدی یک اولویت مهم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، ما در سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی داشتیم که قبل از بستن بودجه سال ۱۴۰۳ باز هم مذاکراتی خواهیم داشت تا بتوانیم اعتبارات مناسبی برای اجرای طرح های آبخیزداری، آبخوان داری و کنترل سیلاب داشته باشیم.
🔹 وی افزود: از همه مهمتر آبخیزداری یک فعالیت و دانش بومی است چون خودم در اقصی نقاط کشور در مراکز خدمات و استان ها در حوزه های مختلف وزارتخانه خدمت کرده ام، به عینه این دیده ام که کشاورزان به این نیاز ندارند که یک شرکت مهندسی یا پیمانکاری قدرتمند به عنوان مشاور ورود پیدا کند و ماشین آلات سنگینی را برای اجرا بسیج کنیم بلکه آبخیزداری فرایندی است که خود مردم می توانند مشارکت کنند و آن را اجرا کنند.
🔹 نیکبخت اضافه کرد: در اقصی نقاط کشور برای اجرای این عملیات متقاضی داریم شاید یکی از مهمترین طرح هایی که مشارکت مردم را در سطح وسیع از لحاظ مالی و اجرایی می طلبد حوزه آبخیزداری است که ما به طور جدی به دنبال آن هستیم که پشتیبانی دولت و دستگاه های مختلف را داشته باشیم تا این کار مهم را به سرانجام برسانیم و کار تولید آب انجام شود.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی درباره اجرای کاشت یک میلیارد درخت گفت: کاشت یک میلیارد درخت ماموریت و مسئولیت بزرگی است و مورد توجه است و تاکید داریم که ما براساس برنامه زمان بندی طی ۴ ساله این کار را اجرایی کنیم که در سال اول اجرا (سال ۱۴۰۲) حدود ۳۰۰ میلیون اصله نهال مثمر و غیرمثمر در وزارت جهاد کشاورزی به طور خاص در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تولید شد.
🔹 وی با بیان اینکه این فرایند یک کار مردمی و فرابخشی و فرادستگاهی است افزود: جلسات متعددی در طول سال هر هفته در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد و در این جلسات دستگاه های مختلفی برای همدلی و همراهی حضور داشتند.
🔹 نیکبخت ضمن تقدیر از همکاری و همراهی وزارت آموزش و پرورش، نیروهای مسلح و صنایع در اجرای این طرح اظهار داشت: در اجرای این طرح به طور مثال تولید نهال را به مدارس آموزش و پرورش بردیم تا این اقدام فرهنگسازی شود و دانش آموز ما به اهمیت موضوع تولید نهال و کاشت نهال پی ببرد.
🔹 به گفته وی، سردار باقری در نیروهای مسلح در روز ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲ در مراسم ویژه ای با حضور همه نیروهای مسلح و بسیج تاکید داشتند باید این مهم در یک مشارکت همگانی انجام شود.
🔹 وی اضافه کرد: در این طرح تلاش داریم در استان ها و جاهایی که استعداد و امکان زراعت چوب را دارند، زراعت چوب را تحت پوشش قرار بدهیم، به طور مثال دو گونه اکالیپتوس و صنوبر را برای زراعت چوب در نظر گرفته ایم که در همین راستا در بحث کاشت اکالیپتوس در جنوب کشور مخصوصا در خوزستان وضعیت خوبی داریم و سرمایه گذاران خوبی کار می کنند.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: کاشت صنوبر را نیز برای مناطق سردسیر در نظر گرفته ایم زراعت چوب را در همین پروژه مدنظر داریم تا اجرایی شود و توسعه یابد.
🔹 وی گفت: البته در طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت کاشت درختان مثمر نیز در دستور کار است که البته سال گذشته نیز اجرایی شد.
🔹 نیکبخت تصریح کرد: در نظر داریم در برنامه زمان بندی کاشت مردمی یک میلیارد درخت، سالیانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون اصله نهال را تولید کنیم./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تیراندازی شبانه به منزل مسکونی دو نفر از مأمورین منابع طبیعی آمل
🔹 فرد یا افراد ناشناس بصورت همزمان و شبانه به منزل مسکونی دو جنگلبان در آمل تیراندازی نمودند.
🔹 بامداد امروز -شنبه- هجدهم فروردین ماه، فرد یا افراد ناشناس در اقدام شبانه هماهنگ و سازمان یافته، به منزل مسکونی دو تن از مأمورین یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل تیراندازی نمودند.
🔹 در این دو فقره تیراندازی، خوشبختانه به نیروهای منابع طبیعی و خانواده ایشان خسارت جانی وارد نشد.
🔹 براساس این گزارش؛ بلافاصله با دستور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - ساری، فرمانده یگان حفاظت ادارهکل و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آمل از منزل دو جنگلبان بازدید و بمنظور اقدامات قانونی بعدی و شناسایی و دستگیری ضارب یا ضاربین، جلسه اضطراری برگزار نمودند.
🔹 با دستور دادستان شهرستان آمل، شناسایی و دستگیری ضارب یا ضاربین در دستور کار دستگاههای انتظامی و امنیتی قرار گرفت./ پيام طبیعت مازندران - ساری
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۱۲ حمله به نیروها و مقرهای یگان حفاظت منابع طبیعی در نوروز ۱۴۰۳ (۱)
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جزئیات ۱۲ مورد حمله متخلفان به نیروها و مقرهای این یگان در استانهای مازندران، گلستان، گیلان، سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد در ایام نوروز امسال یعنی بازه زمانی ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران توضیح داد: با توجه به این که اقدامات نوروزی یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد، بنابراین حملههایی را که از تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ به بعد به نیروهای این یگان انجام شده است نیز میتوان در فهرست تعرضهای متخلفان حوزه منابع طبیعی به نیروهای یگان در ایام نوروز امسال دستهبندی کرد.
🔹 وی افزود: در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ در شهرستان دنا استان کهگیلویه و بویراحمد، تعدادی از قاچاقچیان چوب در حال حمل ۵۰۰ کیلوگرم چوب بلوط جنگلی بودند که وقتی یکی از ماموران ما قصد توقیف خودرو و دستگیری این افراد را داشت، قاچاقچیان با خودروی خود، این فرد را زیر میگیرند و او را از ناحیه دست و پای چپ دچار مجروحیت شدید میکنند. همچنین در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ نیز در شهرستان کامیاران استان کردستان، یکی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان بر اثر حمله متخلفان به وی، از ناحیه صورت و بینی دچار مصدومیت شد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور گفت: در تاریخ ۳ فروردین ۱۴۰۳ در شهرستان طالش استان گیلان، تعدادی از متخلفان با سلاح سرد به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی حمله کردند که دو نفر از نیروهای ما بر اثر این حمله دچار مجروحیت از ناحیه صورت، شکستگی سر، شکستگی دست چپ و کوفتگی شدید بدن شدند.
🔹 ملکی آهنگران ادامه داد: در تاریخ ۵ فرودین ۱۴۰۳ در شهرستان کردکوی استان گلستان، تعدادی از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی مشغول گشتزنی در عرصههای جنگلی بودند که متخلفان با تفنگ ساچمهزن به طرف نیروهای ما شلیک کردند که بر اثر این حمله، یکی از نیروهای شهرستان به دلیل اصابت تعدادی ساچمه به پای خود، دچار مجروحیت شد. پرونده این موضوع در حال حاضر در دستگاه قضایی در دست بررسی قرار دارد، اما هنوز ضاربان شناسایی نشدهاند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور همچنین بیان کرد: در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ در شهرستان زاهدان استان سیستان و بلوچستان، عوامل یگان حفاظت منابع طبیعی در ۲۰ کیلومتری مرکز استان در حال گشتزنی با خودرو بودند که دو خودروی بدون پلاک، نیروهای ما را متوقف کردند و با استفاه از اسلحه کلاشنیکف به سمت خودروی آنها تیراندازی کردند و سپس اقدام به آتش زدن خودروی نیروهای یگان ما کردند و پرسنل منابع طبیعی را نیز تهدید کردند. البته در این زمینه، پروندهای توسط فرماندهی انتظامی شهرستان زاهدان تشکیل شده است و ضاربان هم شناسایی شدهاند و در آینده نزدیک دستگیر خواهند شد.
🔹 وی در ادامه یادآور شد: در ایام نوروز امسال همچنین در شهرستان اقلید استان فارس نیز تعدادی از قاچاقچیان چوب با سنگ به سمت خودروی نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی حمله کردند که این حمله، منجر به شکستن شیشههای خودرو و مصدوم شدن دو نفر از نیروهای یگان شهرستان شد. در شهرستان آبدانان استان ایلام نیز سه نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی که در حال گشتزنی شبانه بودند، قاچاقچیان چوب را در حال قطع درختان جنگلی مشاهده و برای دستگیری آنها اقدام کردهاند، ولی متخلفان با سنگ به سمت نیروهای ما حملهور شدهاند و شیشههای خودروی یگان حفاظت را شکسته و پرسنل ما را مصدوم کردهاند. البته ضاربان این پرونده شناسایی شدهاند و دستگیری آنها در دستور کار فرماندهی انتظامی شهرستان قرار دارد.
🔹 ملکی آهنگران گفت: بیشتر حملهها به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ایام نوروز امسال در استان مازندران و در محدوده تحت مدیریت هر دو ادارهکل مازندران - ساری (شرق استان) و مازندران - نوشهر (غرب استان) رخ داد. یکی از این حملهها در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ به نیروهای یگان حفاظت در شهرستان سوادکوه محدوده شرق مازندران رخ داد که در آن، عدهای از متخلفان اقدام به فحاشی و درگیری فیزیکی با نیروهای یگان حفاظت منابع کردند که منجر به مجروحیت دو نفر از این نیروها از ناحیه دست، پا و گردن شد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی ادامه داد: در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۲، تعدادی از قاچاقچیان چوب با هدف تهدید و انتقامجویی، به دلیل سابقه درخشان یک نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در شهرستان گلوگاه در محدوده شرق استان مازندران در دستگیری و برخورد با متخلفان، با سلاح ساچمهزن به سمت درب منزل ایشان حمله کردند که این تعرض، منجر به خسارت دیدن منزل و وارد شدن آسیب روحی به این همکار و خانواده محترم ایشان شد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۱۲ حمله به نیروها و مقرهای یگان حفاظت منابع طبیعی در نوروز ۱۴۰۳ (۲)
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور یادآور شد: در تاریخ ۲ فروردین ۱۴۰۳ قاچاقچیان چوب به یک نفر از نیروهای نگهبان جنگل که در حال ممانعت از خروج چوبهای قاچاق از عرصههای جنگلی بود، حمله کردند و ایشان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و مصدوم کردند. همچنین در تاریخ ۱۳ فروردین تعدادی از قاچاقچیان چوب به پاسگاه نگهبانی جنگلهای آلشرود شهرستان آمل محدوده شرق مازندران حملهور شدند و خسارتهایی را به این مقر یگان حفاظت منابع طبیعی وارد کردند.
🔹 وی در ادامه اظهار داشت: در تاریخ ۱۳ فروردین در منطقه چمستان شهرستان نور شرق مازندران، تعدادی از متخلفان که از دوستان یکی از قاچاقچیان سابقهدار چوب در این منطقه بودند، به دلیل آن که این فرد پیشتر با تلاش نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و پلیس شهرستان دستگیر شده بود، برای انتقامجویی به پاسگاه منابع طبیعی منطقه حمله کردند و ضمن وارد کردن خسارتهایی به پاسگاه، یک نفر از همکاران ما را که در مقابل این متخلفان ایستادگی میکرد، مجروح کردند.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران با بیان این که از تاریخ ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ تا ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ در مجموع ۱۲ مورد حمله به نیروها و مقرهای یگان حفاظت منابع طبیعی در سطح کشور صورت گرفته است، عنوان کرد: در گذشته کمتر سابقه داشته است که در یک بازه زمانی حدودا سه هفتهای، این تعداد تعرض به نیروها و پاسگاههای منابع طبیعی سطح کشور انجام شود. به نظر میرسد یکی از مهمترین دلایل افزایش تعداد حملههای متخلفان به یگان حفاظت در ایام نوروز امسال، بیشتر شدن میزان حضور و گشتزنی نیروهای ما در عرصههای طبیعی نسبت به سنوات قبل و آمادهباش صد درصدی نیروها طی این مدت بوده است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی ادامه داد: طبیعی است که وقتی حضور نیروهای یگان در میدان گستردهتر شود و بیش از پیش برای انجام وظایف محوله تلاش کنیم، قاچاقچیان چوب و سایر متخلفان حوزه منابع طبیعی نیز نتوانند این میزان از حضور نیروهای یگان حفاظت را تحمل کنند و دست به تعرض به نیروهای ما بزنند. در واقع، افزایش تعداد حملهها به نیروها و مقرهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در ایام نوروز امسال، ناشی از افزایش حضور میدانی نیروهای یگان حفاظت در عرصههای طبیعی بوده است، زیرا اگر ما برای برخورد با متخلفان دخالت نکنیم و مانع وقوع تخلفات این حوزه نشویم، طبیعتا افراد متخلف نیز با نیروهای ما درگیر نمیشوند.
🔹 وی اظهار داشت: یکی از دلایل دیگر تعداد بالای تعرض به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در سطح کشور، این است که متاسفانه در گذشته در زمینه فرهنگسازی برای تبیین نقش نیروهای منابع طبیعی در جوامع محلی ضعیف عمل شده است. لازم است در این زمینه تمام نهادهای دخیل در ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه به ما کمک کنند و به مردم اینطور آموزش بدهند که نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، حافظ آب، خاک، جنگلها، مراتع و دیگر داشتههای طبیعی سرزمین ما هستند و از این حفاظت، هیچ منافعی به خود آنها یا سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نمیرسد، بلکه حفاظت از عرصههای طبیعی به حفظ طبیعت ایران و آبادانی سرزمین برای نسلهای آینده کمک میکند.
🔹 ملکی آهنگران با تاکید بر این که تشدید برخوردهای بازدارنده با تعرضکنندگان به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی، میتواند منجر به کاهش تعداد حملههای متخلفان در آینده شود، بیان کرد: دستگاه قضایی باید حداکثر مجازاتهای پیشبینیشده در قانون را برای تعرضکنندگان به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی اعمال کند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی ادامه داد: از دستگاه قضایی تقاضا داریم برای متخلفانی که آنقدر جسور هستند که با گستاخی به طرف خادمان ملت حمله میکنند، برخورد شدید قانونی انجام دهد. علاوه بر این موضوع، ارتقای سطح تجهیزات نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی نیز میتواند بازدارندگی لازم برای کم شدن احتمال تعرض متخلفان به ماموران ما را افزایش دهد. در این زمینه گسترش سطح رصد عرصههای طبیعی با استفاده از دوربین و تجهیزات پایش تصویری میتواند کمککننده باشد، اما لازم است سلاح و تجهیزات انفرادی نیروهای ما نیز بخصوص در مناطق عملیاتی ارتقا یابد.
🔹 وی خاطرنشان کرد: ما به صورت کلی موافق مجهز شدن همه نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به سلاح گرم نیستیم، اما لازم است در مناطق عملیاتی از جمله استانهای مرزی مثل سیستان و بلوچستان، همراه داشتن سلاح توسط نیروهای ما لازم است، ولی در سایر مناطق کشور میتوانیم با فرهنگسازی و البته اعمال مجازاتهای بازدارنده برای متخلفان، احتمال تقابل با نیروهای یگان حفاظت را کاهش داد و به عموم شهروندان ثابت کرد که نیروهای ما حافظان طبیعت این سرزمین هستند و منافعی در تقابل با مردم ندارند./ ایلنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگلبان؛ حافظ طبیعت سرزمین ماست و منافعی در تقابل با مردم ندارد.
🔹 #من_هم_یک_جنگلبانم
🔹 #همیار_طبیعت_باشیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرورت فرهنگ سازی رسانه ای در راستای حفظ منابع طبیعی
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در نشست خبری، بر لزوم فرهنگ سازی حفاظت از منابع طبیعی در راستای مشارکت مردمی تاکید کرد.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران در رابطه با طرح های اجرایی یگان حفاظت منابع طبیعی اظهار داشت: صیانت و توسعه جنگل های زاگرس، جنوب و منطق مرکزی، جنگل های ارسباران، جنگل های شمال، طرح مدیریت پایدار جنگل های مانگرو و طرح تامین و تجهیز ناوگان یگان حفاظت از طرح های اجرایی ما در یگان حفاظت از منابع طبیعی است.
🔹 وی در ادامه با اشاره به عملکرد ۱۲ ماهه یگان حفاظت عنوان کرد: در سال گذشته ۶۷۱۳۱ تماس با شماره های ۱۳۹ و ۱۵۰۴، تشکیل ۳۳۵۳۶ پرونده قضایی که در این راستا ۵۸۳۷ نفر از مجرمین، معترضین و زمین خواران دستگیر و ۳۸۳۸ دستگاه خودرو و ۱۳۱۳ دستگاه تجهیزات توقیف شده است.
🔹 ملکی ادامه داد: ۲۲۳۷۰ هکتار از اراضی ملی خلع ید و به بیت المال بازگردانده شده است، از تصرف ۸۷۰۲ هکتار از اراضی ملی پیشگیری و رفع تصرف شده است، همچنین در بازه زمانی گفته شده تعداد ۱۷۰۴ فقره به مساحت ۱۲۴۳۰ هکتار، حریق در عرصههای منابع طبیعی اتفاق افتاده است. ۱۷۴۷۸ پرونده با مساحت ۴۵۳۱۸ هکتار در راستای تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شده است، ۴۲ نفر از نیروهای حفاظتی و ۵ نفر از نیروهای مردمی در راستای حفاظت و پاسداری از عرصههای منابع طبیعی مجروح شدهاند و در راستای مقابله با قاچاق چوب، ۶۱۲۰ پرونده تشکیل و در این راستا ۹۱۸۹۸ اصل چوب و ۶۶۵۶ متر مکعب چوب کشف شده است.
🔹 وی در ادامه تصریح کرد: ۵۰۲ پرونده در راستای کوره ذغال غیرمجاز تشکیل و ۱۰۲۴ باب کوره ذغال تخریب و جمع آوری شده است، ۴۸۲۶ پرونده چرای دام غیر مجاز در خصوص ۸۵۵۱۶۵ راس واحد دامی و ۳۷۷۷ پرونده در راستای موضوع ماده ۴۲ ، قطع درخت و درختچه تشکیل شده است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی در خصوص آمار اعضای یگان حفاظت که در روزهای اخیر مورد حمله و ضرب و شتم قاچاقچیان قرار گرفته اند، گفت: از دهه سوم اسفند ۱۴۰۲ تا پایان ایام نوروز اتفاقهای ناگوار زیادی برای حافظان اراضی ملی کشور افتاده که میتوان به چند مورد اشاره کرد. ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ در استان مازندران شاهد حمله انتقامجویانه یک قاچاقچی چوب به منزل مسکونی یک مأمور یگان بودیم. ۲۵ اسفند نیز به منزل دو تن از یگان حفاظت حمله شد. در همین تاریخ قاچاقچیان چوب که حامل ۵۰۰ کیلو گرم چوب بلوط جنگلی بودند با زیر گرفتن نیروهای یگان باعث مجروحیت دو تن شدند. ۲۸ اسفند در فارس مجرمان مبادرت به حمله و پرتاب سنگ به خودروهای نیروهای گشت و پاره کردن لاستیک خودرو کردند. دوم فروردین ۱۴۰۳ با دستگیری یک فرد قاچاقچی چوب در ساری دوستان وی به مقر بازرسی حمله کرده و نگهبان مجموعه را زخمی کردند.
🔹 وی با بیان اینکه ما به دنبال دستگیری افراد و افزایش آمار زندانیان نیستیم زیرا آگاه به عواقب آن برای خانوادهها هستیم، ادامه داد: نیاز است رسانهها در این راستا کمک کنند تا فرهنگ سازی شود و خود افراد دغدغه حفاظت از محیط زیست و اراضی ملی را داشته باشند.
🔹 ملکی در رابطه با نصب دوربین های قوی برای رصد منابع طبیعی و جنگل ها و جلوگیری از قاچاق چوب تاکید کرد: ۶۰ عدد دوربین که در فاصله ۴۰ کیلومتر قادر به خواندن پلاک خودروها هستند خریداری شده اما فقط ۵ دوربین در استانهای شمالی نصب شده و مابقی به دلیل نبود اعتبار عملیاتی نشده است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 استفاده از ظرفیت جوانان و نخبگان در حوزههای تخصصی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 نخبگان جوان و فعال در حوزههای تخصصی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شناسایی و ساماندهی میشوند.
🔹 مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در امور جوانان و نخبگان در این خصوص گفت: به منظور جلب مشارکت مردمی و ترویج فرهنگ منابع طبیعی و همچنین بکارگیری ظرفیت جوانان و نخبگان (جوامع علمی، دانشگاهی، کانون نخبگان، صاحبنظران و دیگر دستگاههای اجرایی) در کلیه حوزههای تخصصی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بخصوص طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، امسال در "هفته منابع طبیعی" نمایندگان مستقر در ادارات کل این سازمان به همین منظور نشستهایی برگزار کردند.
🔹 مصطفی نادری افزود: همچنین به دنبال رفع چالشهای عمده حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و مبارزه با بیابان زایی طی چند مرحله با شرکتهای تخصصی مکاتبه، مصاحبه و نشست تخصصی به منظور انتقال تجارب و استفاده از قابلیت شرکتهای موصوف برگزار و مصوب شد در سال آتی عرصههای منابع طبیعی مورد مطالعه قرار گیرد.
🔹 وی خاطر نشان کرد: در اقدامی مشابه به منظور شناسایی و ساماندهی نیروهای جوان و نخبه در داخل و خارج از مجموعه سازمان منابع طبیعی، نشستهایی با واحدهای مطالعاتی مستقر در ستاد سازمان و همچنین پایگاه مقاومت بسیج کارکنان برگزار و مصوب شد تمامی معاونتها و واحدهای ستادی، به شناسایی نخبگان جوان و فعال در حوزههای تخصصی منابع طبیعی و آبخیزداری اقدام کنند./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مدیریت مراتع
✍ ترحم بهزاد
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 ماهانه آوای سبز | شماره ۱۵۸
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سیستان بر مدار توسعه سریع/ "ناامنسازی" دستور کار دشمن (۱)
🔹 مشاور و رئیس حوزه ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره اقدامات انجام شده زیربنایی برای توسعه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: رئیس سازمان منابع طبیعی از زمانی که متصدی این امر شده است، بیش از ۱۰ سفر به استان سیستان و بلوچستان داشته است و چه در بحث توسعه سواحل و چه در مسائل گردشگری و آبخیزداری و کاشت یک میلیارد درخت به سیستان بلوچستان سرزده است.
🔹 مصطفی نادری ادامه داد: سازمان منابع طبیعی، برنامههای متعددی در این استان دارد از جمله انجام مطالعات ۳۰۰۰ هکتاری در دشتیاری چابهار در مناطق بحرانی "گرگروها" که عملیاتی انجام شده است.
🔹 وی تصریح کرد: مطالعات ۳.۲ میلیون هکتاری نیز در غرب و شرق استان سیستان و بلوچستان نیز انجام شده است و در همین موضوع دو دایک که هر کدام به طول ۱۰ کیلومتر است، ساخته شده است که به عنوان نمونه سد خاکی اورکی در سیل اخیر به اذعان مسئولان جلوی زیر آب رفتن ۳۰ روستا و ۶۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان شد؛ اگر انشالله ۲ هزار میلیارد تومان دیگر اعتباری که برای تکمیل آن لازم است، تخصیص یابد، شاهد اتفاقات بسیار خیلی در سیستان خواهیم بود.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی از ارائه طرحی به نام "علاجبخشی سیستان" خبر داد و گفت: طرحی برای مدیریت جامع دشت سیستان در دستور کار است که یک پروژه ۲.۸ میلیون هکتاری است که مدیریت جامع دشت سیستان را انجام میدهد که حدود ۲ میلیون هکتار آن برای آبخیزداری در غرب استان و مابقی نیز برای طرحهای بیابانی است که اجرای نهایی این طرح که مطالعات آن در حال انجام است، میتواند تبدیل به یک الگوی موفق و بزرگ در منطقه و در کل کشور شود و در مدیریت جامع سرزمین الگوی نوظهوری باشد.
🔹 نادری خاطر نشان کرد: نکته مثبتی که این طرح دارد این است که در این طرح ما تمام ظرفیتهایمان را مبنی بر ظرفیتهای داخلی کشور گذاشتیم و کاری به حقابه افغانستان و اینکه ۸۵۰ میلیون مترمکعب در سال را به ما بدهد و منازعه ۱۵۰ ساله با آنها نداریم؛ ما نباید ملاک را بر حقابه بگذاریم و هر روز درباره اینکه اگر حقابه به سیستان نرسد، فاجعه انسانی رخ میدهد خبر بزنیم! ما تنها با بحث آبخیزداری میتوانیم سیستان را به صدر استانهای کشور برسانیم و اگر در کنار موانعی که وجود دارد، مدیریت کارآمدتری را در میان نمایندگان و مدیران استان داشته باشیم اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
🔹 وی یادآور شد: به عنوان مثال ما ۲۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان داریم که اگر بتوانیم آنها را ساماندهی کرده و آنها را در انعقاد قرارداد اجاره اراضی ببریم، ۷۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تعیین تکلیف میشود که این مهم را مدیر محترم جهاد کشاورزی استان دنبال میکند.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: در روز طبیعت امسال اشرار منطقه، به ۲ خودرو یگان منابع طبیعی آسیب زده، جنگلبانهای ما را از خودرو پیاده کرده و کنار پای آنها تیر زدند؛ این مسئله نشان میدهد که حضور میدانی در منطقه سیستان میتواند با ممانعت دشمنان مردم در این استان روبهرو شود و قطع به یقین دشمن، همان ترورهایی که برای شهید شوشتری انجام داد را باز هم در دستور کار قرار میدهد تا اجازه ندهد منطقه سیستان روی خوش و آبادانی و امنیت را ببیند.
🔹 نادری با اشاره به ناامنیهای اخیر سیستان توضیح داد: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم به طور جدی دنبال شد، توسعه سواحل مکران بود که این اقدام بر اساس دستور صریح رهبر معظم انقلاب بود؛ متاسفانه در دولت آقای روحانی هیچ اقدامی برای توسعه سواحل انجام نشد و همانطور که وزیر راه دولت حسن روحانی با افتخار میگفت "ما یک مسکن مهر نساختیم" در زمینه توسعه سواحل مکران نیز در دولت روحانی اقدامی انجا نشد.
🔹 وی ادامه داد: در حالیکه صحبت از توسعه سواحل مکران بود، مولوی عبدالحمید یک بار اعلام کرد که به جای توسعه سواحل از استان سیستان و بلوچستان فقرزدایی شود؛ ظاهراً این فرد در جریان نیست که "فقرزدایی" از این استان به معنای توزیع مستقیم پول میان مردم نیست بلکه باید یک سری زیرساختها و توسعهها را در این منطقه انجام دهیم که به واسطه آن، پول در منطقه سرازیر شود و تمام مردم استان از آن منتفع شوند؛ متاسفانه این افراد به این دلیل که میدانند در پس مسئله مکران چقدر بهبود و توسعه برای مردم استان سیستان و بلوچستان رخ میدهد، با چنین ادبیات قابل تاملی صحبت میکنند، توییت میزنند و میخواهند که این کارهای زیربنایی در استان انجام نشود.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 سیستان بر مدار توسعه سریع/ "ناامنسازی" دستور کار دشمن (۲)
🔹 مشاور و رئیس حوزه ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور متذکر شد: طی روزهای اخیر، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه جلسه دولت اعلام کرد "استان سیستان و بلوچستان به عنوان پدیده گردشگری سال ۱۴۰۳ انتخاب شده و علیرغم همه ضعفهای زیرساختی که در این استان وجود دارد در سال ۱۴۰۳ توانست با ۱۴ درصد رشد، بیشترین رشد را در تردد داشته باشد و افزایش ۱۲۸ درصدی در اقامت مسافران، کاهش ۷۰ درصدی در تصادفات جادهای و ۴۰ درصد کاهش در تلفات جادهای نیز در این استان اتفاق افتاد!"
🔹 مصطفی نادری تأکید کرد: همه این موارد نشان میدهد که در این دولت، کارهای زیرساختی و زیربنایی خوبی را در همه مناطق سیستان و بلوچستان در حال انجام است همچنین در سالهای گذشته در سوخترسانی خودروها در منطقه مشکل ایجاد میشد اما امسال با پیشبینی و اقداماتی که شد، دیدیم که در این زمینه نیز اتفاق بدی نیفتاد و شاهد رشد چشمگیر اقبال مسافران نوروزی به سمت این استان بودیم.
🔹 وی متذکر شد: متاسفانه برخی رسانههایی که هر روز بر طبل ناامنی میکوبند و دولت را متهم میکنند که در حوزه امنیت در جنوب شرق کشور ضعف داشته، پدیده گردشگری و توسعههای اتفاق افتاده در این استان را سانسور میکنند و صرفاً برخی اظهارات مولوی عبدالحمید را مطرح کرده و بازنشر میدهند.
🔹 مشاور رییس سازمان منابع طبیعی با انتقاد از عدم توسعه عمرانی سیستان و بلوچستان در دولتهای مختلف طی چند دهه گذشته گفت: همواره سیستان و بلوچستان از نظر تخصیص اعتبارات استانی جز سه استان اول کشور بوده و همین سال گذشته ۲۴۳۸ طرح اقتصادی را با سرمایهگذاری حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید؛ این استان به شدت در زمینههای صنعت و معدن، شیلات و گردشگری برای افزایش سرمایهگذاری پتانسیل دارد اما سؤال این است که چرا سیستانی که همیشه جز استانهای اول از نظر تخصیص اعتبارات عمرانی بوده است، همچنان محروم است؟
🔹 نادری توضیح داد: متاسفانه برخی چهرههای شاخص دینی در این استان و یک سری طوایف و سران و دنبالههای آنها باعث شدهاند که سیستان همینطور بماند و هر طرح و توسعهای و پیشرفتی باشد جلویش را میگیرند که نمونه آن همین ناامنیهای اخیر است که سعی کردند با این ناامنیها، جلوی پیشرفت استان را بگیرند؛ به طور مثال بلافاصله پس از تعطیلات نوروز امسال که گردشگری در استان توسعه پیدا کرد، میبینیم که چه ناامنی را به وجود آوردند تا اجازه پیشرفت را ندهند!
🔹 وی افزود: سالهای گذشته شهید شوشتری سعی کرد تا در این استان در زمینه محرومیتزدایی و توسعه زیرساختها کار کند و نوعی هم پیوستگی را میان طوایف و قبایل مختلف به وجود بیاورد اما تلاشهای آن مجاهد بزرگ را نیز برنتابیدند و دیدیم که چگونه او را ترور کردند؛ نمونه این ترورها همچنان ادامه خواهد داشت که یا در حوزه فیزیکی است و یا به صورت ترور نرم در رسانهها انجام میشود.
🔹 مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی ضمن دعوت از مسئولان و چهرهها برای حضور در این استان گفت: متاسفانه سلبریتیها نیز که برای ژست خودشان در مناطق سیلزده و زلزلهزده مختلف کشور حضور پیدا میکنند اما آنطور که باید در سیستان حضور پیدا نکرده و این در حالی است که اصل حضور آنها میتواند کمک زیادی به منطقه به ویژه در بحث امنیت کند.
🔹 نادری متذکر شد: متاسفانه برخی مدیران نالایق استان و نمایندگان مجلس استان در همه این سالها باعث شدهاند که این استان علیرغم بودجههای خوبی که برای عملیات عمرانی دارد، همچنان به همین حالت بماند؛ سیستان و بلوچستان از نظر وسعت جغرافیایی دومین استان کشور است و ۳ میلیون جمعیت دارد اما متاسفانه به دلیل مواردی که به برخی از آنها اشاره شد، از نظر اندازه اقتصاد، رتبه نوزدهم را در بین استانهای کشور و از نظر شاخص درآمد سرانه مردم نیز آخرین استان کشور باقی مانده است!
🔹 وی در پایان گفت: این ناامنیهایی هم که ایجاد شده ناشی از ضعف دولت در بحث امنیت نیست بلکه اتفاقاً دولت در سیستان و بلوچستان، دست بر نقطه درستی گذاشته تا این استان در حوزه زیرساختها توسعه یابد اما برخی در این استان موافق توسعه سیستان و بلوچستان نیستند و با اهرمهای مختلفی که در اختیار دارند، دائم در حال ایجاد مانع هستند./ تسنیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بیش از پنج هزار نیروی حفاظتی از عرصه های منابع طبیعی حفاظت می کنند
🔹 مشاور و بازرس ویژه رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کرد: حفاظت از منابع طبیعی از مهمترین وظایف این سازمان است و ۵۱۰۰ نفر از نیروهای حفاظتی در قالب نیروهای رسمی، قراردادی، طرحی و شرکتی در سراسر کشور از عرصه های منابع طبیعی مراقبت می کنند.
🔹 سیدناصرالدین عمادی افزود: عرصه های منابع طبیعی کشور با ۱۳۵ میلیون هکتار وسعت از گستردگی زیادی برخوردار است و با این تعداد نیروی حفاظتی و باتوجه به محدودیت ها و تنگناهایی که در زمیبنه جذب نیرو وجود دارد نیازمند استفاده از ظرفیت های مردمی، همیاران طبیعت و تشکل های مردم نهاد هستیم.
🔹 عمادی پروژه گشت و مراقبت را از جمله پروژه های مهم سازمان در امر حفاظت برشمرد و افزود: با انجام به موقع گشت و مراقبت از قاچاق چوب، رخداد حریق در جنگل ها و مراتع و تخریب و تصرفات عرصه های منابع طبیعی جلوگیری می شود.
🔹 وی گفت: گشت های مراقبت به روش های مختلف از جمله خودرویی، موتوری، گشت پیاده و برخی اوقات گشت های هوایی در منابع طبیعی انجام می شود.
🔹 عمادی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی به سمت حفاظت هوشمندانه پیش می رود خاطر نشان کرد: منابع طبیعی در امر حفاظت علاوه بر گشت و مراقبت روزانه در جنگل ها و مراتع از ظرفیت بی سیم و ارتباطات رادیویی و ریزپرنده ها و پهپاد نیز استفاده می کند.
🔹 مشاور رییس سازمان منابع طبیعی همچنین یاد آور شد: کار در حفاظت از عرصه های سرزمینی تعطیل پذیر نیست و با وجود اینکه بسیاری از ادارات در پایان ساعات اداری تعطیل می شوند اما چراغ منابع طبیعی در بخش حفاظت همیشه روشن است.
🔹 به گفته عمادی ۳۰۰ هزار همیار طبیعت که نامشان در سامانه ثبت شده است و نزدیک به ۱۰۰۰ تشکل مردم نهاد در قالب انجمن ها، تعاونی ها، بهره برداران و تشکلات زیست محیطی به عنوان یک ظرفیت وجود دارند و با منابع طبیعی در امر حفاظت همکاری و مشارکت می کنند.
🔹 عمادی شغل حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را بسیار پر خطر دانست و یاد آور شد: در همین ایام فروردین که مردم در تعطیلات و سفرهای نوروزی بسر می بردند تعداد ۱۸ نفر از همکاران حفاظتی که تنها جرمشان حفاظت از انفال و جنگل ها و مراتع بود مورد هجمه و ضرب و شتم قاچاقچیان چوب و تصرف کنندگان زمین قرار گرفتند و به شدت مصدوم شدند.
🔹 عمادی همچنین گفت: تا کنون برای حفاظت از منابع طبیعی ۲۴ نفر جان خود را از دست دادند و چند صد نفر نیز مصدوم، مجروح و حتی قطع نخاع شده اند اما با وجود تمام این مشکلات هنوز شهید و یا جانباز شناخته نشدند.
🔹 وی مساحت جنگل های کشور را حدود ۱۴ میلیون هکتار نامبرد و افزود: حدود دو میلیون هکتار آن جزو جنگل های هیرکانی محسوب شده و به طول ۸۰۰ کیلومتر از گیلداغی در شرق استان گلستان تا مرز آستارا در استان گیلان امتداد دارد.
🔹 بازرس ویژه رییس سازمان منابع طبیعی سرانجام بیان کرد: منابع طبیعی با مردم برای مردم است و حفاظت از منابع طبیعی بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست از اینرو از مردم خواست هرگونه تصرفات، حریق و دست اندازی به منابع طبیعی را به سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع رسانی نمایند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 گیاهان دارویی زیر تیغ قاچاق
🔹 گیاهان دارویی در کشور زنگ خطر را به صدا درآورده است. کارشناسان هشدار میدهند برخی از سودجویان تنها برای کسب سود بیشتر تیشه به ریشه خیلی از گیاهان دارویی میزنند. به طوریکه با برداشت بیرویه آنها شرایط را برای نابودی پوشش گیاهی در مناطقی که دارای این گیاهان هستند، فراهم میکنند.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه بیش از ۲۳۰۰ گونه از گیاهان کشور دارای خواص دارویی، صنعتی، خوراکی، عطری، ادویهای و آرایشی- بهداشتی هستند، میگوید: درحال حاضر یکی از مهمترین مسائلی که در سازمان منابع طبیعی دنبال میکنیم جلوگیری از برداشت بیرویه گیاهان دارویی است. متأسفانه برخی برای سودجویی و حتی مصارف شخصی اقدام به برداشت بیرویه گیاهان دارویی میکنند که در آینده باعث کاهش تراکم این گونهها خواهد شد.
🔹 ترحم بهزاد، گیاهان دارویی را از مهمترین ذخایر کشور میداند و میگوید: بیش از ۵۲ درصد کشور ما را مرتع تشکیل میدهد که در این محدوده نزدیک به ۸۶۶۰ گونه گیاهی رشد میکند. این گونهها از لحاظ پایداری سرزمینی از مهمترین ذخایر کشور محسوب میشوند. البته شرایط مساعد کشورمان برای رشد این گونهها را نباید نادیده گرفت. ایران دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهانی است و برای همین است که این موضوع دلیل معروفیت گیاهان دارویی ایران در جهان است. گیاهان دارویی و معطر عمیقاً با هویت هر سرزمینی در ارتباط هستند و ذاتاً حفظ این تنوع زیستی یعنی امانتداری در قبال هویت کشورمان. این تنوع اکولوژیکی و جغرافیایی ایران، گنجینهای از گیاهان دارویی کمیاب و ارزشمند را در رویشگاههای طبیعی به ارمغان آورده است.
🔹 بهزاد با اشاره به برداشت گیاهان خوراکی مثل کنگر و کرفس کوهی در فصل بهار نسبت به برداشت بیرویه آنها هشدار میدهد و تأکید میکند: برداشتهای بیرویه مربوط به منطقه یا زمان خاصی نمیشود و در هر زمان از سال اتفاق میافتد. در این راستا یگان حفاظت سازمان با جدیت این موضوع را پیگیری میکند؛ چرا که اگر کسی بدون مجوز کل گیاه را و حتی ریشه را برداشت کند، هم به اکوسیستم مرتعی آسیب میرساند هم تنوع زیستی را از بین میبرد هم موجب تخریب منابع میشود و خسارات و ضرر و زیان زیادی را به نسلهای فعلی و آتی میزند و موجب انقراض گونههای مختلف شده و حیات را از بین میبرد.
🔹 وی درباره اقدامات منابع طبیعی برای جلوگیری از این اتفاق میگوید: ما در خصوص حفظ گیاهان، چهارچوبی به نام سیاست گیاهان دارویی داریم که در ۲۵ دیماه ۱۴۰۲ آخرین اصلاحیه را در این خصوص ارسال کردیم که نحوه برداشت، نحوه احیای قارچها و گیاهان مرتعی چگونه صورت بگیرد، نحوه بهرهبرداری به چه شکلی انجام بشود و در چه چهارچوبی این کار انجام شود.
🔹 بهزاد ادامه میدهد: در این خصوص چهارچوبهایی را مشخص کردهایم که هر نوع بهرهبرداری بدون توجه به طرح تصویب شده و بدون واریز بهره مالکانه و اخذ مجوز از اداره کل برای بهرهبرداری از نظر کارشناسی و سازمانی مردود است و مورد قبول نیست و فرد بر اساس ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین بازدارنده مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تهیه و تصویب ۱۵۲۹ فقره طرح مرتعداری به مساحت نزدیک به ۶ میلیون هکتار خبر و هشدار میدهد: اگر کسانی خلاف این بهرهبرداری کنند، برخورد قانونی با آنها صورت خواهد گرفت.
🔹 وی از وجود ۲۷۶۰ گونه انحصاری در ایران خبر میدهد و میگوید: حدود یک میلیون خانوار روستایی و عشایری به بهرهبرداری از این مراتع وابسته هستند و برای هر یک از این بهره برداریها باید ملاحظات ما صورت بگیرد. تحقیقات نشان داده که بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه از گیاهان کشور دارای خواص دارویی، صنعتی، خوراکی، عطری، ادویهای و آرایشی- بهداشتی است و از این تعداد ۲ هزار و ۷۶۰ گونه منحصر به فرد و در سرزمین ایران رویش دارد و به عنوان یک ظرفیت انحصاری در کشور محسوب میشوند. این گیاهان انحصاری، برخی گونههای گیاهی نادر هستند که رویشگاه آنها به یک یا چند رویشگاه کوچک محدود میشود. برخی گیاهان نیز نیمه انحصاری هستند که علاوه بر ایران تنها در یک یا دو کشور دیگر پراکنش دارند. در مجموع طبق آخرین اطلاعات، در ایران ۲ هزار و ۹۵۷ گونه گیاهی انحصاری و نیمه انحصاری وجود دارد که حدود ۳۰ درصد از کل گونههای گیاهی کشور را شامل میشود. حفظ گونههای گیاهی نادر، انحصاری و نیمه انحصاری از اهمیت بسیار برخوردار است، زیرا در صورتی که این گونهها در رویشگاههای محدودشان از بین بروند، برای همیشه از فهرست گیاهان جهان حذف میشوند و تنوع زیستی جهان کاهش مییابد./ روزنامه ایران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 قطع ۷۰ اصله درخت و مسدود کردن چند جاده جنگلی در بهشهر و گلوگاه
🔹 افرادی ناشناس ۷۰ اصله درخت را در محدوده جنگلهای بهشهر و گلوگاه قطع و مسیر چند جاده را با آن مسدود کردند.
🔹 افرادی ناشناس با هدفی نامعلوم دهها اصله درخت جنگلی را در محدوده جنگلهای شهرستانهای بهشهر و گلوگاه قطع و در اقدامی عجیب با قرار دادن این درختان قطع شده در چند مسیر ارتباطی مانند جاده پاسند رز، سرخ او و مهدیرجه این مسیرها را مسدود کردند.
🔹 رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهشهر گفت: فقط در محدوده جنگلی بهشهر بالغ بر ۷۰ اصله درخت از نوع توسکا با قدمت بالای ۶۰ سال قطع شد.
🔹 مسعود حبیبی افزود: با تلاش ماموران منابع طبیعی و مردم مسیر پاسند رز که از ساعت ۳ شب مسدود شده بود بازگشایی شده است
🔹 او افزود: باز گشایی جادهها و محورها ادامه دارد./ خبرگزاری صدا و سیما
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 هشدار نسبت به مسمومیت نوعی قارچ در بهار
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از مردم درخواست کرد با توجه نزدیک شدن به فصل رویش قارچهای سمی در طبیعت از برداشت و مصرف خودسرانه قارچهای موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آن ها را نمیشناسند جداً خودداری کنند، زیرا ممکن است این قارچها منجر به بروز مسمومیت و حتی مرگ و میر ناشی از مسمومیت شوند.
🔹 ترحم بهزاد با تاکید بر پیشگیری از مسمومیت با قارچها و گیاهان سمی اظهار کرد: با توجه به نزدیک بودن برداشتهای بهاری و تابستانی گیاهان مرتعی، جنگلی و حضور بیشتر مردم در طبیعت برای برقراری ارتباط روحی با گیاهان سبز و لذت بردن از شکوه طبیعت، ضرورت دارد موارد احتیاطی در ارتباط با پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها و گیاهان سمی در نظر گرفته شود.
🔹 وی افزود: شرایط اقلیمی و تنوع آب و هوایی در کشور و وجود تنوع زیاد گونههای گیاهی، از طرفی افزایش گرایش مردم بومی به برداشت و فروش گیاهان دارویی در بازارهای محلی و مصرف انواع گیاهان، در صورت عدم شناخت و اطلاع از نوع گیاه و مواد موثره گیاهی میتواند سبب ایجاد صدمات جانی و مسمومیت شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تماس یا مصرف گیاهان به ویژه قارچهای سمی به عنوان یکی از علل بروز مسمومیتهای تصادفی محسوب می شوند و به علت بالا بودن نسبی میزان مرگ و میر در برخی از انواع این نوع مسمومیتها، اطلاع رسانی مناسب و علمی و آگاهی از راهکارهای پیشگیری از بروز این نوع مسمومیتها به ویژه برای عموم جامعه بسیار مهم و ضروری است.
🔹 وی در ادامه گفت: طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
🔹 به گفته وی بی توجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانوادهها و ضایعه در جامعه خواهد شد. بر اساس گزارشهای واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست. بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته است که علاوه بر صدمات جانی به اکوسیستم مرتعی آسیب می رساند، تنوع زیستی را از بین می برد، موجب تخریب منابع میشود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل های آینده می زند و موجب انقراض گونهها شده و حیات را از بین می برد.
🔹 بهزاد همچنین اضافه کرد: مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیرسمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمیبرد و سم زدایی نمی شوند. بنابراین توصیه می شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ ها که نوع آن ها را نمی شناسید جداً خودداری کنید.
🔹 این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه تمامی گیاهان مجاز و قابل مصرف مرتعی که به عنوان گیاهان خوراکی و دارویی شناخته شده مورد استفاده قرار میگیرند باید با ملاحظات حفاظت و پایداری و اخذ مجوز از ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به بهره برداری برسند، اظهار کرد: زیرا هر گیاه حساسیت خاص خودش را دارد و بهره برداری باید به میزانی باشد که بر اصل و منبع و پایه آن گیاه هیچ گونه آسیب وارد نشود. در واقع رویش مجدد گیاهان دچار خدشه نشده و به زاد آوری آن آسیب نرسد و جمعیت آن گیاه در طبیعت همیشه حفظ شود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پایان گفت: باید بدانیم برای بهرهمندی از طبیعت لازم نیست آن ها را از رویشگاه برداشت و مصرف کنیم. گاهی میتوانیم توقف کنیم و در بوته زار مرتعی بنشینیم و اجازه دهیم گیاهان سبز همیشه وجود داشته باشند. ضمن اینکه مردم میتوانند هرگونه تخریب و تصرف و بهره برداری غیر مجاز و آتش سوزی در مراتع را با شماره های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ اطلاع رسانی کنند./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برداشت کنندگان غیرقانونی گونههای دارویی مورد پیگرد قانون مبارزه با قاچاق کالا قرار میگیرند/ تیشه سودجویان بر ریشه گیاهان دارویی
🔹 ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور: در خصوص حفظ گیاهان دارویی، در چهارچوبی به نام سیاست گیاهان دارویی، مشخص کرده ایم که هر نوع بهرهبرداری بدون توجه به طرح تصویب شده و بدون واریز بهره مالکانه و اخذ مجوز از ادارهکل برای بهرهبرداری از نظر کارشناسی و سازمانی مردود است و مورد قبول نیست و فرد بر اساس ماده ۲۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین بازدارنده مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
🔹 روزنامه ایران | سهشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نشست هم اندیشی انجمن علمی جنگلبانی ایران با رییس سازمان منابع طبیعی
🔹 اعضای انجمن علمی جنگلبانی ایران پیش از ظهر امروز -شنبه- با رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جلسه هم اندیشی برگزار کردند.
🔹 عباسعلی نوبخت در این نشست گزارشی از وضعیت منابع طبیعی و چالش هایی که این عرصه را تهدید می کند به اختصار ارائه کرد و افزود: مشکلات و چالش ها در کنار اقداماتی که انجام می شود از دیر باز وجود داشته و اکنون نیز وجود دارد اما تلاش بر این است تا روز به روز از علل وعواملی که منابع طبیعی را تهدید می کند کاسته شود.
🔹 وی گفت: مدیریت منابع طبیعی با توجه به گستردگی دامنه آن قطعاً بی عیب و اشکال نیست و در این راستا انجمن علمی جنگلبانی می تواند منابع طبیعی را در پیشبرد اهداف سازمانی یاری کند.
🔹 نوبخت همچنین افزود: سازمان از نقد و ارائه راهکار همواره استقبال می کند زیرا اعتقاد بر این است که نقد سازنده آن هم بیرون از مجموعه منابع طبیعی می تواند موجب رشد و ارتقاء سازمانی شود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه منابع طبیعی بدنبال ارائه آمار و اطلاعات نادرست به افکار عمومی نیست، خاطر نشان کرد: برای ارزیابی و نظارت بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد به نمایندگانی از تشکلات مردمی ابلاغ زده و نمایندگان سازمان های مردم نهاد در هر استان فرآیند پیشرفت این طرح را ارزیابی و در جلسات گزارش ارائه می کنند.
🔹 نوبخت در ادامه از برگزاری جلسات مستمر و کارشناسی اعضای انجمن علمی جنگلبانی با شورای مدیران این سازمان خبر داد و از این انجمن خواست نماینده ای تعیین تا در جلسات مدیران و همچنین ستاد طرح کاشت یک میلیارد درخت شرکت نمایند.
🔹 بر اساس این گزارش، در این نشست هم اندیشی دکتر مجنونیان، دکتر اعتماد، دکتر کیادلیری ، دکتر حسینی و تنی چند از اعضای انجمن علمی جنگلبانی ایران در خصوص اجرای طرح هایی منابع طبیعی مشکلات و چالش های موجود در پنج رویشگاه جنگلی کشور و همچنین مشکلات اجتماعی و اقتصادی که دامنگیر منابع طبیعی کشور است ارائه کرده اند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اعزام اکیپ های ارزیابی عملکرد اقدامات کنترل کوچ عشایر به ۱۰ استان کشور
🔹 سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور جهت ایفای نقش خود در ساماندهی کوچ عشایر و به منظور ارزیابی اقدامات ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اجرای مصوبات کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ بهاره بطور همزمان، ۳دگروه ارزیاب از کارشناسان دفتر امور مراتع را به ۱۰ استان کشور اعزام نمود.
🔹 با توجه به نقش کوچ بموقع مرتعداران و عشایر به مراتع ییلاقی و قشلاقی در جلوگیری از تخریب مراتع و بهرهبرداری پایدار از منابع پایه مراتع کشور شامل آب، خاک و پوشش گیاهی، کارگروه ملی مدیریت چرا و ساماندهی کنترل پروانه چرای دام تشکیل شده و مصوبات آن جهت اجرای منسجم و همافزا به تمامی دستگاه های مرتبط در امور اجرایی، انتظامی، قضایی، فرهنگی در سطوح ملی و استانی ابلاغ میشود.
🔹 در همین راستا امسال نیز همانند سنوات گذشته، سازمان منابع طبیعی جهت ایفای نقش خود در مشارکت در ساماندهی کوچ عشایر و به منظور ارزیابی اقدامات ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اجرای مصوبات کارگروه ملی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ بهاره، قبل از فصل چرای دام و حرکت عشایر به سمت مراتع ییلاقی و قشلاقی کشور، بطور همزمان، ۳ گروه ارزیاب را از کارشناسان دفتر امور مراتع از تاریخ ۲۵ لغایت ۳۰ فروردین ماه در سه مسیر به ۱۰ استان کشور اعزام نمود.
🔹 مسیر شماره یک شامل استان های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و اصفهان، مسیر شماره دو شامل استان های خوزستان، لرستان، اصفهان و چهارمحال و بختیاری و مسیر شماره سه شامل استان های ایلام، کرمانشاه و همدان در نظر گرفته شده است که هر مسیر توسط یک گروه ارزیاب بررسی خواهد شد.
🔹 گفتنی است؛ در ارزیابی پیش رو موارد کلیدی مختلف شامل نحوه برنامهريزي در سطح استان و شهرستان، اطلاع رساني و فرهنگ سازی، هماهنگي با مقامات سياسي، انتظامي و قضايي، نحوه تجهیز و توزيع و پراکنش اكيپ های کنترل کوچ، میزان رعايت زمان قرق و حفاظت و تعداد استقرار اكيپ های ثابت و سیار استان ها و توان اجرائي آنها، نحوه مديريت طرح و هماهنگی ادارات مرتع، یگان حفاظت و جوامع محلی، جلب مشارکت و همکاری سایر دستگاههای مرتبط در استان، مدنظر و ملاک ارزیابی کارشناسان اعزامی خواهد بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تبیین سیاست های اجرایی آبخیزداری و آبخوانداری در سال ۱۴۰۳
🔹 نخستین جلسه تبیین سیاست های اجرایی آبخیزداری و آبخوانداری صبح امروز با حضور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیران ستادی و استانی - بصورت مجازی- در سالن کنفرانس این سازمان برگزار شد.
🔹 عباسعلی نوبخت در این جلسه گفت: ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور در قلمرو فرسایش آبی قرار دارد و از این میزان در ۱۴ میلیون هکتار باید طرح ابخوانداری و در ۱۱۱ میلیون هکتار آن طرح های آبخیزداری انجام شود.
🔹 وی تاکید کرد: اقدامات آبخیزداری در مناطقی که شهرها، روستاها، اراضی کشاورزی و تاسیسات و زیرساخت ها در معرض خطر سیل و فرسایش خاک قرار دارند در اولویت کار قرار گیرد، زیرا در هر نقطه ای که طرح های آبخیزداری اجرایی شده است خسارت در آنجا تا ۷۰ درصد کاهش یافته است.
🔹 در ادامه معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی گفت: مسایل مربوط به آبخیزداری و کارکردهایی که در زمینه کاهش فرسایش خاک، کاهش خسارت سیل و فرسایش رسوب دارد از موضوعات مهم در کشور است و ما در زمینه آبخیزداری، بیابان و مراتع نقشه ریسک در دست تهیه داریم و هدف این است که به یک برنامه منسجم در کشور برسیم.
🔹 حسن وحید افزود: سیاست سازمان در بخش آبخیزداری و آبخوانداری رونق بخشیدن به توسعه مشارکت مردم در اجرای برنامه هاست و انتظار این است در برنامه هفتم توسعه کشور حداقل در ۵۰ درصد فعالیت هایی که سازمان انجام می دهد با مشارکت مردم باشد.
🔹 این جلسات بصورت مستمر و هفتگی برگزار می شود و منابع طبیعی استان ها موظف به ارائه گزارش پیشرفت فیزیکی طرح های آبخیزداری هستند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت