🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختکاری مشخص کنیم (۱)
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در هشتاد و دومین جلسه سراسری وبیناری «طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران» اظهار داشت: طبیعتا هرچقدر در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران جلوتر میرویم، تجربه ما در اجرای این طرح بیشتر میشود و اشکالات موجود نیز به مرور زمان رفع میشود و امیدواریم در نهایت بتوانیم یادگاری مناسبی را از اجرای این طرح در سطح کشور باقی بگذاریم.
🔹 حسن وحید همچنین از تلاشهای ارزشمند عباسعلی نوبخت، رئیس پیشین سازمان منابع طبیعی تقدیر کرد و گفت: دکتر نوبخت در موضوع کاشت یک میلیارد درخت به صورت شبانهروزی وقت و انرژی میگذاشت و باید اعلام کنیم که این طرح همچنان به قوت خود باقی است و سازمان منابع طبیعی با قدرت آن را ادامه میدهد.
🔹 وی با بیان این که موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در موضوعات مربوط به طرح کاشت یک میلیارد درخت و سایر مباحث تخصصی، همواره همکاریهای مناسبی را با سازمان منابع طبیعی داشته است، عنوان کرد: از سمنها و تشکلها مردمی که بدون ادعا در نظارت بر صحت اجرای طرح با ما همکاری دارند، تشکر میکنیم.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی ادامه داد: کمتر دستگاهی حاضر است که نظارت بر امور اجرایی خود را به تشکلهای مردمی واگذار کند، ولی با توجه به این که از ابتدا، طرح کاشت یک میلیارد درخت به عنوان یک طرح مردمی تعریف شد، سازمان منابع طبیعی خود مردم را ناظر بر عملکرد خودش قرار داده که این کار در بدنه دولت سابقه نداشته است.
🔹 وی با تاکید بر این که نظارت بر طرح کاشت یک میلیارد درخت توسط سازمانهای مردمنهاد با قدرت ادامه دارد، یادآور شد: تشکلهای مردمی ناظر بر اجرای طرح، به طور دائمی با همکاران ستادی و استانی سازمان در ارتباط هستند و هرکجا که لازم باشد، تذکر یا پیشنهاد مورد نظرشان را مطرح میکنند و ما با کمک خود آنها، سعی میکنیم که اشکالات موجود را برطرف کنیم.
🔹 وحید با تاکید بر این که طرح کاشت یک میلیارد درخت، یک طرح مردمی است که هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی در اجرای آن نقش دارند، اظهار داشت: تجربه نشان داده است هرکجا که منافع مردم را در نظر گرفتهایم، توانستهایم مشارکت شهروندان را جلب کنیم، البته منظور ما از این صحبت، منافع عمومی مردم است، نه منافع یک بخش خاص و در طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز اگر چنین کاری انجام دهیم، میتوانیم به جلب شدن هرچه بیشتر مشارکت مردمی امیدوار باشیم.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختک
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختکاری مشخص کنیم (۲)
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: مردم در بسیاری از نقاط کشور برای کمک به طرح کاشت یک میلیارد درخت پای کار آمدهاند؛ به عنوان مثال، در سفر روز شنبه به بخش شهداد شهرستان کرمان، مشاهده کردم که خود تشکلهای مردمی البته با مِتُد مد نظر سازمان منابع طبیعی تحت عنوان تلههای رسوبگیر، در یک عرصه بسیار وسیع در حاشیه یک روستا، گونههای بیابانی نظیر گز کاشته بودند؛ آن هم در محیطی که دمای بسیار بالایی و بارندگی بسیار اندکی دارد. نکته جالب این که مردم اعلام کردند که از گزهای کاشتهشده، بهرهبرداری کرده و گزانگبین برداشت میکنند.
🔹 حسن وحید در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به میزان اعتبارات برآوردشده برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران، میتوان گفت که بودجه دولتی سازمان منابع طبیعی نمیتواند کفاف هزینههای مورد نیاز برای اجرای طرح را بدهد و باید تلاش کنیم که از ظرفیتهای مردمی حداکثر بهرهبرداری را انجام دهیم و البته منافع جوامع محلی را نیز در این طرح دخیل کنیم.
🔹 وی با بیان این که این سازمان میتواند در حفظ، احیا و توسعه انواع اکوسیستمها اعم از پهنههای جنگلی، مرتعی و بیابانی، از مشارکت خود مردم استفاده کند، اظهار داشت: لازم است در اظهارنامهای که در حوزه مردمیسازی منابع طبیعی برای افراد ابلاغ میشود، ساز و کارهای اجرایی و حقوقی مورد نیاز برای مشارکت مردم در پروژههای سازمان از جمله در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را ایجاد کنیم.
🔹 وحید با اشاره به این که از گذشته، بخشی از طرحهای درختکاری سازمان منابع طبیعی در قالب پروژههای آبخیزداری و توسط خود مردم انجام شده است، عنوان کرد: در مناطق جنگلی کشورمان نیز ظرفیتهای مناسبی برای کاشت گونههای اکولوژیک و اقتصادی وجود دارد؛ بهویژه گونههایی که خود بهرهبرداران تمایل به کاشت آنها دارند. تجارب فراوانی در این زمینه در سازمان منابع طبیعی وجود دارد، اما نکته مهم آن است که باید با سهیم کردن مردم در منافع پروژههای منابع طبیعی، آنها را در طرحهای درختکاری، آبخیزداری، مرتعداری و ... دخیل کنیم.
🔹 وی همچنین تاکید کرد: از صنایعی که در بخشهای مهمی از کشور در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود، در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران مشارکت کردهاند، تشکر میکنیم، ولی باید توجه داشته باشیم که صنایع در قالب مواد ۲۱ و ۲۴ قانون هوای پاک وظیفه دارند که برای رفع آلودگی هوا اقدام کنند و درختکاری یکی از مصادیق این مهم محسوب میشود؛ بنابراین مشارکت صنایع در تولید و کاشت نهال، منتی بر سر مردم و منابع طبیعی نیست، البته ما صنایع را همکار خودمان در این طرح میدانیم و با همدلی کارها را پیش میبریم.
🔹 وحید با بیان این که توسعه فضای سبز در سطح کشور از جمله اهداف طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران محسوب میشود، گفت: همکاری با شهرداریها در تولید و کاشت نهال، از جمله ظرفیتهای مهم پیش روی سازمان منابع طبیعی برای پیشبرد اهداف طرح یک میلیارد درخت در بسیاری از مناطق کشور است. در ماده ۱۰۴ برنامه پنجم توسعه، سازمان منابع طبیعی موظف شده بود که اراضی واقعشده در حاشیه شهرها را برای توسعه نهالستانها و ایجاد کمربند سبز در اختیار شهرداریها قرار دهد و همچنان میتوانیم از ظرفیت این ماده قانونی استفاده کنیم.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختک
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختکاری مشخص کنیم (۳)
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: سازمان منابع طبیعی هنوز هم اراضی مشخصی را در حاشیه شهرها به شهرداریها و وزارت راه و شهرسازی احاله مدیریت میکند که در آنها طرحهای توسعه فضای سبزی را که مورد تایید کمیته فنی سازمان قرار دارد، اجرایی کنند. البته نباید فراموش کرد که کشور دچار کمبود آب است و باید به گونهای برنامهریزی شود که از پساب تصفیهشده شهرها برای آبیاری طرحهای توسعه فضای سبز حاشیه شهرها استفاده شود.
🔹 حسن وحید در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران، توافقنامههایی را برای انجام همکاریهای مشترک با نیروهای مسلح، سپاه پاسداران، ارتش، بسیج سازندگی، آموزش و پرورش، هلال احمر و ... منعقد کرده است. ضمن تقدیر از همه دستگاهها، لازم است یادآوری کنیم که باید موارد توافقشده در این طرحها، از طرف سازمان پیگیری شود و لازم است بر روند تولید و نگهداری از نهالهای مربوط به این توافقنامهها نظارت مستمر داشته باشیم.
🔹 وی همچنین یکی دیگر از اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران را استفاده از نهالهای تولیدشده در پروژههای احیای جنگل دانست و با تاکید بر این که این کار به پایداری سرزمین کمک میکند، گفت: اولویت اصلی ما در طرح یک میلیارد درخت در بخش دولتی، طرحهای جنگلداری است که در عرصههای جنگلی هیرکانی، زاگرسی، ارسبارانی، ایران – تورانی و خلیج فارس – عمانی در دست اجرا قرار دارد. در تمام این عرصهها پتانسیلهای مناسبی برای جنگلداری تولیدی چوبی و غیرچوبی، مدیریت منابع جنگلی، جنگلداری چندمنظوره، مدیریت پارکهای جنگلی، حفظ ذخیرهگاههای جنگلی و ... وجود دارد و بحثهای مربوط به غنیسازی و توسعه جنگل که با تولید و کاشت نهال میسر است، به این اقدامات کمک میکند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی یادآورد شد: خوشبختانه مناطق جنگلی کشورمان مانند برخی عرصههای طبیعی دیگر، فاقد طرحهای مدون نیستند و باید از ظرفیت این طرحها بهدرستی برای پیشبرد اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت استفاده کنیم. البته در این زمینه نباید صرفا به پتانسیلهای موجود در جنگلهای هیرکانی و ارسباران که شرایط اقلیمی مناسبتری برای تولید نهال دارند، اکتفا کنیم، بلکه باید از ظرفیتهای بخش جنگلداری عرصههای زاگرسی، ایران – تورانی و خلیجفارس – عمانی هم بهره ببریم. برای این منظور باید برای تمام رویشگاههای جنگلی کشور، طرحهای جنگلداری جداگانهای را با شرح خدمات متناسب با شرایط محیطی هر بخش از عرصههای جنگلی، تدوین کنیم.
🔹 وحید به تکلیف سازمان منابع طبیعی برای کاهش ۲۰ درصدی مساحت کانونهای فرسایش بادی در سطح کشور در طول زمان اجرای برنامه هفتم توسعه نیز اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای کاهش مساحت کانونهای فرسایش بادی، احیای مناطق بیابانی است. در حال حاضر مساحت جنگلهای دستکاشت بیابانی در سطح کشور ۱.۴ میلیون هکتار است. در سال نخست اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران نیز بخشی از نهالهای تولیدشده، مربوط به گونههای بیابانی مورد استفاده در جنگلهای دستکاشت بودند و باید به تولید این گونهها براساس طرحهای مقابله با بیابانزایی که از سنوات گذشته تدوین شده است، ادامه دهیم.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی با تاکید بر این که میتوان از ظرفیت طرح کاشت یک میلیارد درخت در کاهش مساحت کانونهای فرسایش بادی در سطح کشور استفاده کرد، اظهار داشت: در حال حاضر متاسفانه سرعت تخریب سرزمین از سرعت احیای عرصههای طبیعی در کشورمان بیشتر است و برای حل این مشکل، ابتدا باید کانونهای فرسایش بادی را کنترل کنیم و نهالکاری یکی از روشهایی است که در این زمینه استفاده میشود. البته خوشبختانه سازمان منابع طبیعی از گذشته در زمینه تولید و کاشت نهالهای بیابانی در مناطق مختلف کشور موفق بوده است، زیرا همواره در هرکدام از عرصههای بیابانی کشور، براساس شرایط خاص آن عرصه اقدام به تولید، پرورش و کاشت گونههای مد نظر کردهایم.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختک
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با قدرت ادامه دارد/ مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی را با درختکاری مشخص کنیم (۴)
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه تاکید کرد: از دستگاههای دولتی، صنایع و بخش خصوصی کشور انتظار داریم که براساس مسئولیتهای اجتماعی خود نقش پررنگتری را در پروژههای مقابله با بیابانزایی ایفا کنند، چون بسیاری از کانونهای فرسایش بادی جدید، بر اثر اجرای طرحهای عمومی – عمرانی در سطح کشور ایجاد شدهاند. همچنین بخشی از کانونهای فرسایش بادی در حاشیه اراضی کشاورزی قرار گرفتهاند که برای احیای آنها، لازم است که طرحهای مربوط به اصلاح الگوی کشت با سرعت بیشتری اجرایی شود.
🔹 حسن وحید با بیان این که مردمیسازی منابع طبیعی و درگیر کردن مردم در پروژههای سازمان تا سطح روستاها از جمله اهداف سازمان منابع طبیعی در دولت سیزدهم بوده است، عنوان کرد: براساس توافق با وزارت کشور و با استفاده از ظرفیت قرارگاه پیشرفت و آبادانی، میتوانیم پروژههای سازمان منابع طبیعی در بخشهای تولید نهال، احیای عرصههای جنگلی، مقابله با بیابانزایی و ... را با کمک دهیاریها و شوراهای اسلامی روستاها پیش ببریم؛ البته جا دارد که بیش از پیش از این ظرفیت در تمام طرحهای سازمان منابع طبیعی از جمله طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران استفاده کنیم.
🔹 وی به اجرای طرحهای مرتعداری چندمنظوره نیز اشاره کرد و گفت: دنیا به سمت مدیریت جامع حوضه آبخیز حرکت کرده است و در کشورمان نیز اجرای این طرح را مد نظر قرار دادهایم که واحدهای اجرایی آن، سامانهای عرفی هستند، یعنی بدون سامانهای عرفی نمیتوانیم این کار را انجام دهیم؛ بنابراین در طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران، نباید از ظرفیتهای موجود در سامانههای عرفی مربوط به طرحهای مرتعداری چندمنظوره غافل شویم؛ بخصوص که بخشی از گونههایی که در قالب طرح یک میلیارد درخت تولید میشود، در واقع همان گونههای مربوط به مراتع مشجر هستند که میتوان با احاله مدیریت مراتع به خود مردم و بهرهبرداران، از این نهالها در طرحهای مرتعداری چندمنظوره استفاده کرد.
🔹 وحید با تاکید بر این که تولید گونههای درختی و درختچهای موجود در مراتع جزو اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران محسوب میشود، خاطرنشان کرد: در کنار آبخیزداری مکانیکی و احداث سازههای آبخیزداری، آبخیزداری بیولوژیک و بیومکانیک نیز که تولید و کاشت نهال جزو ضروریات آن محسوب میشود، از جمله راهکارهای عملیات آبخیزداری به حساب میآید؛ بنابراین میتوان از ظرفیت طرح کاشت یک میلیارد درخت برای کمک به پروژههای آبخیزداری که همین حالا در میلیونها هکتار از اراضی کشورمان تعریف شدهاند نیز بهرهمند شد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی ادامه داد: کمربندهای حفاظتی ایجادشده در اراضی ملی نیز از دیگر پتانسیلهای موجود در کشور است که میتوان در قالب طرح یک میلیارد درخت، در آنها درختکاری کرد. اگر این کار را انجام دهیم، یک میراث ماندگار برای بسیاری از عرصههای کشورمان پدید میآید، به شکلی که مرز میان اراضی ملی با اراضی دولتی و خصوصی بهجای فنسکشی یا حصارکشی، با درختکاری مشخص شود. همچنین در دیوارههای حفاظتی موجود در مسیر آبراههها و رودخانهها نیز میتوانیم از درختکاری استفاده کنیم.
🔹 وی در پایان تصریح کرد: زراعت چوب نیز از دیگر ظرفیتهای موجود در طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران است که البته در این مساله، نباید خودمان را به رقیب بخش خصوصی تبدیل کنیم. همچنین با توجه به گسترش طرحهای زراعت چوب در سطح کشور، باید شرایط لازم را برای فروش چوبهای تولیدی در بازار داخلی کشورمان و جلوگیری از ایجاد گپ و تلاطم در بازار، با کمک سایر دستگاههای ذیربط فراهم کنیم./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 درگذشت شهادت گونه اسماعیل کریمی جنگلبان فداکار کامیاران
🔹 اسماعیل کریمی از جنگلبانان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کامیاران که هنگام اطفای حریق دچار آسیب شده بود، بامداد امروز چهارشنبه بر اثر شدت سوختگی در بیمارستان کوثر سنندج درگذشت.
🔹 مرحوم اسماعیل کریمی روز دوشنبه اول مرداد، هنگام اطفای حریق در مراتع روستای کانی گشه کامیاران، دچار حادثه شد و به وسیله بالگرد اورژانس به بیمارستان کوثر سنندج اعزام شد اما به دلیل شدت سوختگی، بامداد امروز چهارشنبه جان خود را از دست داد.
🔹 آتش سوزی مراتع روستای کانی گشه کامیاران بر اثر بی احتیاطی و خاموش نکردن آتش توسط عامل انسانی به وقع پیوسته که در پی تلاش برای اطفای آن، مرحوم کریمی در محاصره آتش قرار گرفته و دچار ۱۰۰ درصد سوختگی میشود و بعد از ۲ روز بستری در بیمارستان کوثر سنندج، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
🔹 این آتش سوزی در اثر بی احتیاطی و سهل انگاری یکی از افراد محلی رخ داده و در اثر آن ۲۰ هکتار از مراتع طعمه حریق شد که با تلاش نیروهای منابع طبیعی و همیاران طبیعت مهار شد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام تسلیت دکتر حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پی درگذشت شهادت گونه اسماعیل کریمی جنگلبان شهرستان کامیاران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام تسلیت وزیر جهاد کشاورزی در پی درگذشت شهادت گونه اسماعیل کریمی جنگلبان فداکار استان کردستان:
بسم الله الرحمن الرحیم
«اناللّه و انا الیْه راجعون»
🔹 با کمال تاسف باخبر شدیم جهادگر و جنگلبان فداکار مرحوم اسماعیل کریمی در جریان اطفاء حریق که بر دل جنگل ها و منابع طبیعی منطقه کامیاران اتفاق افتاده بود، دچار سانحه شده و پس از دو روز از وقوع حادثه، شهادت گونه، جان به جان آفرین تسلیم کرد و به دیار باقی شتافت.
شنیدن این خبر تلخ، موجب تالم و تاثر عمیق اینجانب شد.
🔹 این ضایعه دردناک را به خانواده محترم ایشان، همکاران گرامی در منابع طبیعی و خانواده بزرگ وزارت جهادکشاورزی صمیمانه تسلیت میگویم.
🔹 شهید اسماعیل کریمی، نمونهای از فداکاری و از خودگذشتگی در راه حفظ و حراست از میراث طبیعی ایران است. او با جانفشانی خود، درس ایثار و تعهد به نسلهای آینده آموخت و یاد و خاطره اش را در قلب همه دوستداران طبیعت جاودانه ساخت.
🔹 از خداوند متعال برای این شهید عزیز، رحمت واسعه و علو درجات و حشر با اباعبدالله الحسین(ع) و برای همسر گرامی و فرزندان خردسال ایشان؛ آروین و رادین عزیز، صبر و شکیبایی از خداوند متعال مسالت مینمایم.
محمدعلی نیکبخت
وزیر جهاد کشاورزی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تولید بیش از ۱۰۰ میلیون اصله نهال در فاز دوم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت/ تاکید بر حمایت دولت چهاردهم بر اجرای طرح با تامین اعتبار
🔹 دبیر ستاد اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، میزان تولید نهال در سال دوم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از ابتدای امسال تاکنون در بخش دولتی را بیش از ۱۰۰ میلیون اصله نهال و در بخش خصوصی حدود ۴۹ میلیون و ۷۵۰ هزار اصله نهال عنوان کرد.
🔹 نقی شعبانیان اظهار داشت: برای سال جاری نیز تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور هدفگذاری شده است هر چند با محدودیتهای مالی روبرو هستیم.
🔹 وی درباره نیاز اعتباری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تصریح کرد: با توجه به کمکهای مردمی برآورد کردهایم برای اجرای فاز دوم این طرح، حداقل به یک هزار میلیارد تومان اعتبار در سال جاری نیاز باشد به ویژه که نگهداری از نهالهایی که سال گذشته کاشته شده است را در نظر داریم.
🔹 شعبانیان ضمن قدردانی از دولت سیزدهم برای آغاز طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با توجه به آثار تغییر اقلیم بر تخریب زمین و ضرورت کاهش گازهای گلخانهای افزود: انتظار داریم دولت چهاردهم نیز به این طرح و موضوعات زیستمحیطی که بستر زندگی بیش از ۸۰ میلیون جمعیت در کشور است، توجه نشان دهد.
🔹 وی ادامه داد: حساسیتهای محیط زیست و بوم سازگانهای کشور (اکوسیستم) میطلبد دولتها حمایت و توجه ویژه به عرصههای منابع طبیعی داشته باشند.
🔹 دبیر ستاد اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: استمرار این طرح به اعتبار مالی و حمایت دولت پزشکیان و حمایتهای اجتماعی بیشتر نیاز دارد.
🔹 وی افزود: اگر دولتها در آینده به کاشت درخت در عرصههای منابع طبیعی توجه نکنند، مسایل و پیامدهای زیستمحیطی بر ما غلبه میکند به طوری که زندگی در برخی شهرها برای مردم سخت خواهد شد.
🔹 شعبانیان مشارکت شهروندان و تشکلها در سراسر کشور برای اجرای این طرح را مثبت ارزیابی کرد و خواستار مشارکت بیشتر از سوی صنایع و نهادهای دولتی شد.
🔹 وی اذعان داشت: با اجرای درست طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت میتوانیم کل فضای سبز کشور را از ۱۷۰۰ مترمربع برای هر نفر به ۱۹۰۰ متر مربع برسانیم و برای رساندن این عدد به ۲۵۰۰ مترمربع باید چهار تا ۵ میلیارد درخت در کشور کاشته شود.
🔹 دبیر ستاد اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، حفاظت از جنگلها و مراتع، احیا و غنیسازی پوشش گیاهی در عرصههای منابع طبیعی و مقابله با تغییرات اقلیم را از اهداف این طرح چهار ساله برشمرد و گفت: در سال نخست این طرح ۲۳۷ میلیون نهال در بخش دولتی و خصوصی تولید و از این تعداد حدود ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیون نهال در عرصههای تعیین شده، کاشته شد و مابقی برای رسیدن به سن رشد در نهالستانهای کشور باقی ماند.
🔹 وی خاطرنشان کرد: سال گذشته علاوه بر این حدود ۶۲ میلیون اصله نهال در زیربخش معاونت امور باغبانی تولید و در مجموع بیش از هدف تولید و کاشت ۲۵۰ میلیون اصله نهال محقق شد.
🔹 شعبانیان درباره تامین اعتبار این طرح در سال گذشته بیان داشت: برای سال نخست اجرای این طرح ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبار مصوب شد که از این میزان تاکنون پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به صورت نقدی پرداخت شده است و ۴۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز به صورت اسناد خزانه داده شد.
🔹 وی گفت: تشکلهای مردمی در تمام استانهای کشور بر روند اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نظارت دارند که جزو نقاط قوت این طرح است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حمله به یک جنگلبان با اره موتوری روشن/ قاچاقچیان متواری شدند
🔹 فرمانده یگان حفاظت ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان گفت: دو جنگلبان پس از شنیدن صدای اره موتوری و افتادن درخت در منطقه گیسوم تالش پیگیر ماجرا می شوند و قاچاقچیان را در حین بریدن درخت پیدا می کنند، اما متاسفانه یکی از قاچاقچیان با اره موتوری روشن به جنگلبانان حمله ور می شود.
🔹 سرهنگ محمد قربانی لرد از ضرب و شتم یک جنگلبان در شهرستان تالش خبر داد و اظهار کرد: دو جنگلبان حین گشت زنی در جنگلهای منطقه گیسوم با سه قاچاقچی مواجه می شوند.
🔹 وی با بیان اینکه حادثه مذکور بامداد امروز، ۷ مردادماه رخ داده است، افزود: این دو جنگلبان پس از شنیدن صدای اره موتوری و افتادن درخت پیگیر ماجرا می شوند و قاچاقچیان را در حین بریدن درخت پیدا می کنند، اما متاسفانه یکی از قاچاقچیان با اره موتوری روشن به جنگلبانان حمله ور می شود و یک نفر را دچار جراحات متعدد می کند و سپس متواری می شوند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به استفاده قاچاقچیان از فضای جنگل و تاریکی هوا جهت فرار کردن، گفت: قاچاقچیان موفق به بردن چوب آلات نشدند و محموله توسط نیروهای یگان حفاظت ضبط شد.
🔹 قربانی لرد با بیان اینکه شناسایی قاچاقچیان برای این دو جنگلبان غیرممکن بود، خاطرنشان کرد: جنگلبان دوم موفق به برداشتن پلاک خودروی قاچاقچیان شد و لذا با هماهنگی نیروی انتظامی و همکاران قضایی شهرستان و استان به دنبال متخلفین هستیم.
🔹 وی جراحت جنگلبان مذکور را از ناحیه بازوی راست و دست چپ و صورت دانست و گفت: در حال حاضر این جنگلبان در بیمارستان گلسار رشت بستری است و مراحل درمان را طی می کند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون سه فقره درگیری با قاچاقچیان جنگل داشتیم که منجر به مجروح شدن چهار نفر از نیروهای یگان حفاظت شده است، تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف در منابع طبیعی با شماره ۱۵۰۴ تماس بگیرند./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 روز جهانی جنگلبان (31 July) گرامی باد
🔹 ۹ مرداد ۱۴۰۳ به رسم هر سال و به پاسداشت روز جهانی محافظین طبیعت به دیدار جنگلبانان کشور میرویم و از تلاشها و ایثارگریهای این محافظان طبیعت سرزمین ایران، تقدیر و تشکر میکنیم.
🔹 #من_هم_یک_جنگلبانم
🔹 #صدای_جنگلبان_باشیم
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 صعود بانوی کوهنورد منابع طبیعی گلستان به قله دماوند
🔹 مریم رضایی کارشناس روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان توانست با پیام "من هم یک جنگلبانم" و "همیار طبیعت باشیم" به قله ۵۶۱۰ متری دماوند صعود کند.
🔹 کوه دماوند مرتفعترین قله ایران و مرتفعترین قله آتشفشانی قاره آسیا است که در تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد.
🔹 دماوند در سیزدهم تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعى در فهرست آثار ملى ایران ثبت شد. همچنین این کوه از سال ۱۳۸۱ به عنوان اثر طبیعى ملى در شمار مناطق چهارگانه ارزشمند از نظر حفاظت محیط زیست قرار گرفته است./ پيام طبیعت گلستان
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 دیدار چهره به چهره و ملاقات مردمی دکتر حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 تلفن هماهنگی
📞 02122488476
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔸 روز جهانی جنگلبان گرامی باد
🔸 فدراسیون بین المللی رنجرها (IRF) در سال 2007 و در پانزدهمین سالگرد تاسیس این فدراسیون، 31 july مصادف با ۹ مرداد را به عنوان روز جهانی رنجر نامگذاری کرد.
🔸 کلمه Ranger از نظر کار معادل جنگلبان و محیطبان است. زیرا در سایر کشورها هر دوی این عملکردها در شرح وظایف رنجرها هست.
🔸 از سال 96 جشنواره ملی روز جنگلبان توسط تشکل مردمنهاد جمعیت حامیان زمین با حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و با هدف آگاهسازی و معطوف نمودن اذهان عمومی به مقام، جایگاه و سختی های شغل جنگلبان در ایران برگزار میگردد.
🔸 بیایید برای لحظه ای مکث کنیم تا در مورد فداکاری هایی که این تکاوران انجام می دهند تأمل کنیم. برای احترام به رنجرهای آسیب دیده یا کشته شده و همکارانشان که هنوز با شجاعت نقش خود را در این زمینه به عهده می گیرند.
🌳 #من_هم_یک_جنگلبانم
🌳 #سلام_جنگلبان
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام دکتر حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت ۹ مردادماه، روز جهانی جنگلبان
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام رئیس سازمان امور اراضی کشور به مناسبت روز جهانی جنگلبان
🔹 رئیس سازمان امور اراضی کشور در پیامی روز جهانی جنگلبان را به تمامی تلاشگران عرصه زمین و منابع طبیعی کشور تبریک گفت.
🔹 رضا افلاطونی در این پیام با اشاره به اینکه اتحادیۀ بینالمللی جنگلبانان، ۳۱ ژوئیه مصادف با نهم مرداد ماه را روز جهانی جنگلبان نامیده آورده است: این روز فرصت مناسبی است تا از تلاش های بیدریغ، ستودنی و ایثارگرانه جنگلبانان کشورمان در حفظ و نگهبانی از منابع طبیعی، زمین و عرصه های جنگلی که از جمله نعمات و سرمایۀ های ارزشمند خدادادی است قدردانی کنیم. بدون تردید این حافظان بیادعای طبیعت برای آنکه امنیت زیست جامعه فراهم و تداوم حیات محقق شود، از جان و آسایش خود در این راه میگذرندتا این میراث بیبدیل برای آیندگان نیز حفظ شود.
🔹 وی در این پیام آورده است: در این روز شایسته است، یاد و خاطره شهیدان و جانبازان عرصه حفاظت از جنگل ها نیز را گرامی بداریم که آخرین مورد آن در روزهای اخیر درگذشت شهادت گونه مرحوم اسماعیل کریمی از جنگلبانان فداکار منطقه کامیاران استان کردستان بود، که برای اطفای حریق در مراتع و حفظ منابع طبیعی جان خود را فدا کرد تا این سرمایه گرانبها که حیات انسان ها بدان وابسته است تخریب ونابود نشود.
🔹 رضا افلاطونی در پایان ضمن تبریک این روز به تمامی حافظان عرصه زمین ومنابع طبیعی بویژه جامعۀ جنگلبانی کشور، اظهار امیدواری کرده که با فرهنگ سازی به کمک رسانه ها، همگان احساس مسئولیت کرده ودر حفظ وصیانت از زمین وعرصه های منابع طبیعی کوشا باشیم./ امور اراضی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگلبانان، خط مقدم حفاظت از منابع طبیعی کشور هستند
🔹 معاون برنامهریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نهم مرداد روز جهانی جنگلبان را به تمامی جنگلبانان منابع طبیعی تبریک گفت و افزود: جنگلبانان با دستان پرتوان و قلبی مملو از عشق به طبیعت، همواره در خط مقدم حفاظت از منابع طبیعی کشورمان ایستادهاند.
🔹 مصطفی جلیلی با بیان اینکه جنگلبانان نه تنها حافظان جنگل و مرتع، بلکه مدافعان اصلی سرزمین و آب و خاک کشور محسوب میشوند، خاطر نشان کرد: تلاشهای شبانه روزی جنگلبانان در شرایط سخت و گاه خطرناک، نشان از تعهد و فداکاری بالای آنان دارد و تلاش های بی دریغ شان در تقویم تاریخ منابع طبیعی کشور ماندگار خواهد بود.
🔹 وی با گرامیداشت یاد و خاطره جنگلبان فداکار اسماعیل کریمی که در دفاع از طبیعت و منابع طبیعی جان شیرین خود را از دست داده است، این ضایعه اسفناک را خدمت خانواده آن مرحوم، جامعه جنگلبانی و همکاران پر تلاش منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تسلیت گفت.
🔹 جلیلی در ادامه با بیان اینکه موفقیت در حفاظت از منابع طبیعی بدون وجود نیروی انسانی متخصص، متعهد و با انگیزه امکانپذیر نیست، بر اهمیت همکاری و همدلی در بین تمامی کارکنان سازمان تاکید کرد و افزود: با تعامل و مشارکت میتوانیم به نتایج بهتری دست یافته و از منابع طبیعی کشورمان به نحو مطلوبتری حفاظت کنیم./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور به مناسبت روز جهانی جنگلبان:
🔹 در تقویم جهانی روز نهم مرداد ماه هرسال به عنوان روز جنگلبان نامگذاری شده است و این فرصتی مغتنم است تا در این روز انسان از تلاشهای خالصانه، ایثارگونه و عاشقانه تمامی عزیزان خدمت گذار در این عرصه مهم زیستی قدردانی نماید.
🔹 لذا اینجانب نیز فرصت را غنیمت می شمارم و این روز خجسته را خدمت کلیه فعالان و خدمت گذاران این عرصه؛ اعم از جوامع محلی، تشکل های مردم نهاد، تعاونی ها و مخصوصا جنگلبانان، قرق بانان و کلیه کارکنان زحمت کش و خدوم منابع طبیعی ایران اسلامی تبریک و شادباش عرض مینمایم.
🔹 از خداوند متعال برای همگی عزیزان سلامتی، بهروزی و سعادت دنیا و آخرت را مسئلت مینمایم.
🔹 همچنین در این روز یاد و خاطره کلیه ايثارگران و شهیدان راه حفاظت از منابع طبیعی را گرامی و بر روح و روان پاک شان سلام و صلوات میفرستیم.
سرهنگ ستاد علی ملکی اهنگران
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام تبریک رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی «محیطبان»:
🔹 بسم الله الرحمن الرحیم
امروز ایران اسلامی به خود میبالد که فرزندان و سربازان آنها در عرصههای طبیعی کشور با تبعیت از سیره رضوی و با استعانت از ضامن آهو در حال حفاظت از تمامی زیستمندان خاک پاک ایران اسلامی هستند. محیطبانان کشور عزیزمان در تمامی عرصههای تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست با حداقل امکانات، بیشترین انگیزه و رشادتهای مثالزدنی از مناطق چهارگانه و تنوعزیستی کشور محافظت میکنند.
🔹 تقدیم ۱۲۱ تن شهید و جانباخته و ۳۷۹ تن جانباز تنها بخشی از جانفشانیهای شما عزیزان در عرصههای طبیعی برای حفاظت از محیطزیست کشور است. همچنین تقریظ مقام معظم رهبری در صفحات یک جلد کلام الله مجید در نخستین نشست خانواده شهدای محیط زیست در خوزستان به نشانهی تکریم و احترام به شهدای عزیز محیطزیست، نشان از عمق تاثیر و ارزش و اهمیت والای این جایگاه مقدس دارد.
🔹 اینجانب ضمن تبریک این روز جهانی به تمامی محیطبانان کشور از زحمات و تلاشهای شبانهروزی همه عزیزان همکارم در سازمان بزرگ محیطزیست کشور و شما عزیزان محیط زیست به عنوان سربازان خط مقدم حفاظت از محیطزیست قدردانی میکنم. بامید سربلندی ایران عزیز اسلامی و به امید ظهور.
علی سلاجقه
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 کارکردهای آبخیزداری در حفاظت از آب و خاک کشور (۱)
✍ هادی قاسمی
پسا دکترای آب و رئیس کمیته فنی معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔹 امروز پدیده تغییر اقلیم به عنوان یک ابر چالش، جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است و این تاثیرات در منطقه خاورمیانه و بویژه در ایران خود را در قالب بارش های سیل آسا و یا خشکسالی های مداوم بیشتر نمایان کرده است.
🔹 مدیریت آب و خاک کشور با توجه به تغییر اقلیم، مستلزم روی آوردن به شیوه های جدید می باشد که بهترین مدیریت آب و خاک در شرایط فعلی انجام عملیات آبخیزداری است.
🔹 آبخیزداری به مجموعه عملیاتی اطلاق می شود که منجر به حفظ آب و خاک و افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش و رسوب گذاری می شود که این عملیات شامل: اقدامات مکانیکی، بیولوژیکی و بیومکانیکی است.
🔹 حال این سوال می تواند مطرح شود که چرا انجام عملیات آبخیزداری در حال حاضر بهترین روش مدیریت آب و خاک است که دلایل آن می تواند به شرح زیر باشد:
🔹 ۱- زود بازده بودن اقدامات آبخیزداری
مدت زمان اجرای عملیات آبخیزداری حداکثر در یک بازه زمانی ۹ ماهه اتفاق خواهد افتاد بطوریکه هر سه عملیات مکانیکی حداکثر در یک سال مالی و عملیات بیولوژیکی حداکثر در دو ماه بارش ابتدایی و عملیات بیومکانیکی حداکثر در یک بازه سه ماهه انجام می گیرد و اثرگذاری آنها در یک دوره زمانی بارش سالانه به وضوح نمایان خواهد شد. نمونه بارز آن انجام عملیات آبخیزداری شهری در شهر ارومیه است که مدت های مدیدی با کوچکترین بارش باعث خسارات مالی زیادی به مناطق انعام و صدرا و سیر می شد که پس از انجام عملیات آبخیزداری کوچکترین تهدیدی در آنجا وجود ندارد یا انجام عملیات آبخیزداری در بالادست شهرستان فیروزکوه استان تهران به عنوان یک نمونه شاهد است.
🔹 ۲- کم هزینه بودن
بطور متوسط انجام عملیات آبخیزداری (مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک) برای هر هکتار طبق نرم سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵۰ میلیون ریال بود که این رقم در مقایسه با انجام عملیات دیگر برای حفاظت از آب و خاک که رقم بسیار بالاتری هست قابل مقایسه نیست و با عنایت به استحصال آب های زیر زمینی حاصل از انجام عملیات که در مناطق کوهستانی ۵۰۰ مترمکعب برای هر هکتار و برای مناطق دشت ۱۰۰۰ مترمکعب می باشد که در مقایسه با نرم هزینه استحصال آب شربی که نهادهای متولی دیگر در اختیار مردم قرار می دهند بسیار کم هزینه هست
🔹 ۳- عدم نیاز به نگهداری
اقدامات آبخیزداری به گونه ای است که بابت نگهداری آنها هزینه ای لازم نیست در صورتی که سازه های دیگر نگهداشت آب نیازمند هزینه های هنگفت هستند و این هزینه ها گاهی تا ده برابر افزایش پیدا می کند و در صورت عدم نگهداری با کوچکترین تخریب باعث خسارات هنگفتی به زمین ها وتاسیسات پایین دست می شود.
🔹 ۴- افزایش نفوذپذیری آب در خاک
با عنایت به تغییرات اقلیمی و بارش های ناگهانی با شدت بارش زیاد و به دنبال آن سیلاب های ویران کننده، تنها راه مقابله با این امر در شرایط کنونی افزایش نفوذ پذیری آب در درون خاک می باشد و برای تحقق این امر چاره ای جز افزایش پوشش گیاهی وجود ندارد. انجام عملیات بیولوژیکی آبخیزداری مانند: کودپاشی، بذر پاشی، کپه کاری، کاشت نهال در آبراهه ها و غیره همگی افزایش نفوذ پذیری آب در خاک را دنبال می کند بطوریکه با انجام تحقیقات مشخص شده است با افزایش متوسط ۲۰ درصدی تاج پوشش مرتعی نفوذپذیری تا ۵ برابر بسته به شرایط و مکان مختلف افزایش پیدا می کند و علاوه بر جلوگیری از سیلابی شدن بارش های ناگهانی حتی می توان اکوتوریسم طبیعی نیز ایجاد کرد که فصل نوینی از گردشگری طبیعی را ایجاد خواهد کرد. نظیر آنچه که در زنجان و یا در اراک تحت عنوان پارک آبخیز ایجاد شده است.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
همیار طبیعت
🔹 کارکردهای آبخیزداری در حفاظت از آب و خاک کشور (۱) ✍ هادی قاسمی پسا دکترای آب و رئیس کمیته فنی معا
🔹 کارکردهای آبخیزداری در حفاظت از آب و خاک کشور (۲)
🔹 ۵- جلوگیری از فرسایش و نفوذپذیری
نگهداری خاک به مراتب مهمتر از نگهداری آب است زیرا که خاک بستر تولید است و هر ساله با فرسایش و رسوب گذاری ناشی از بارش های ناگهانی، ثروت عظیم ملی به هدر رفته و خسارات زیادی به کشاورزی و در عواقب آن به تولید می زند پس قطعا بایستی دنبال حفظ و نگهداشت خاک متناسب با شرایط آب و هوایی کشورمان بوده باشیم. بر اساس تحقیقات بعمل آمده با انجام عملیات آبخیزداری بطور متوسط می توان درهرهکتار تا پنج تن از فرسایش و ۳ تن از رسوب گذاری جلوگیری کرد و نکته حائز اهمیت دیگراین است سدهایی که با هزینه های بالایی ساخته می شود دارای یک عمرمفید خواهند بود بطوریکه هرچه عمر آنها کمتر بوده باشد هزینه های تحمیلی ناشی از این امر بیشتر خواهد بود و یکی از تهدیدات اصلی کاهش عمر مفید سد وجود رسوبات بالادست سدهاست.
🔹 ۶- مهاجرت معکوس به روستاها
در شرایط حاضر بدلیل کمبود آب در مناطق روستایی و به دنبال آن از بین رفتن زیر ساخت های لازم برای دامداری و کشاورزی، روستائیان مجبور به مهاجرت به شهر و عمدتا حاشیه نشینی شده که معضلات اجتماعی زیادی را به بار می آورد. انجام عملیات آبخیزداری باعث افزایش سطح ایستابی مطمئن شده وبه دنبال آن امکانات ابتدایی برای زندگی فراهم آورده و در نتیجه آن باعث رونق کشاورزی و دامداری در روستاها شده است بطوریکه بر اساس تحقیقات بعمل آمده انجام اقدامات آبخیزداری در هر هکتار بسته به جمعیت پراکنده خانوار در هرمناطق حدود ۶۰ تا ۱۰۰ نفر موجب مهاجرت معکوس به روستاها گشته است.
🔹 ۷- نداشتن تبخیر و تعرق
تغییرات اقلیمی میزان تبخیر آب را به شدت افزایش می دهد و در برخی مناطق با توجه به شرایط محیط حتی تا ده برابر شده است و این شرایط مستلزم یک مدیریت جدیدی بر ای حفاظت از آب را برای خودش نمایان می نماید. با انجام عملیات مکانیکی آبخیزداری نه تنها هیچ آبی پشت سازه ها به مدت طولانی جمع نخواهد شد بلکه با افزایش نفوذپذیری آب در درون خاک باعث افزایش سطح ایستابی آبهای زیر زمینی شده و از بحران فرونشست آب که به مراتب خیلی ارزشمند تر است خواهد شد در صورتیکه احداث سازه های بزرگ برای تامین آب شرب با مشکل جدی تبخیر روبرو خواهند شد و عملا با توجه به شرایط اقلیمی حاکم درشرایط فعلی کاری غیر علمی خواهد بود.
🔹 امروز اقدامات آبخیزداری با توجه به کارکرد هایی که دارد قطعا باید مورد توجه مسئولین تصمیم گیر و دست اندرکاران قرار گیرد چرا که برای مدیریت آب و خاک کشور آن هم در شرایطی که با اکوسیستم شکننده ای مواجه هستیم توجه به موضوع آبخیزداری امری لازم و ضروری است./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۱۹ هزار هکتار از اراضی طبیعی کشور طعمه حریق شد
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در آیین گرامیداشت روز جهانی جنگلبان در کامیاران گفت: از ابتدای امسال تاکنون، حدود ۱۹ هزار هکتار از اراضی طبیعی کشور دچار حریق شده است.
🔹 حسن وحید اظهار کرد: پوشش گیاهی به واسطه شرایط اقلیمی و بارش ها در سال آبی جاری، خوب بوده و اگر مراقب نباشیم، دچار بحران و شاهد آتش سوزی های گسترده در جنگل ها و مراتع خواهیم بود.
🔹 وی افزود: بیشترین آتش سوزی در مراتع و عرصه های طبیعی عصرهای پنجشنبه اتفاق افتاده که مردم برای گردش به طبیعت می روند و اقدام به روشن کردن آتش کرده و به سبب بی توجهی، عامل حریق می شوند.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی یادآور شد: باید آموزش های لازم برای اطفا حریق به مردم داده تا در همان دقایق اولیه آتش خاموش و مانع از گسترش آن شود.
🔹 وحید از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی توسط برخی کشاورزان انتقاد کرد و گفت: این کار باعث می شود حریق از مزارع به سمت عرصه های طبیعی و مراتع کشیده شود و شاهد نابودی بسیاری از عرصه ها و اتفاقات ناگوار باشیم.
🔹 وی به تلاش خستگی ناپذیر و مظلومیت کارکنان منابع طبیعی در اطفا حریق اشاره کرد و افزود: تاکنون ۳۷ جنگلبان شهید و ۵۰۰ جانباز در راه حفاظت از عرصه های طبیعی تقدیم کرده ایم که نمونه آن شهید اسماعیل کریمی بود که چند روز پیش در همین راه جان خود را از دست داد.
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی اضافه کرد: به ازای هر ۵۰ تا ۱۰۰ هزار هکتار از عرصه های طبیعی کشور، یک جنگلبان با یک موتورسیکلت مشغول خدمت رسانی بوده که کار بسیار دشواری است.
🔹 وحید ادامه داد: دنیا به سمت و سوی استفاده از تکنولوژی برای حفاظت از منابع طبیعی پیش رفته است و ما نیز باید در این راستا قدم برداریم.
🔹 وی با بیان اینکه ۶۰ درصد آب کشور از زاگرس تامین می شود، بر لزوم حفاظت از عرصه های طبیعی این منطقه تاکید کرد و افزود: اگر از این منطقه حفاظت نکنیم، به تدریج باید منتظر مهاجرت های اکولوژیکی، فقر و فروپاشی نظام اجتماعی باشیم.
🔹 پیش از این مراسم، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به روستای نجف آباد بخش موچش شهرستان کامیاران رفت و به مزار شهید مدافع طبیعت، اسماعیل کریمی ادای احترام کرد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 هدفگذاری ۲۰ میلیون هکتار اصلاح، احیا و مدیریت مراتع در برنامه هفتم توسعه/ ۲۷ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
🔹 ۲۰ میلیون هکتار اصلاح، احیا و مدیریت مراتع در برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان این مطلب گفت: برای اجرای به موقع و دستیابی به اهداف ۲۰ میلیون هکتاری اصلاح و احیای مراتع در برنامه هفتم توسعه، یک برنامه پنج ساله را تدوین و سهم استانها را نیز مشخص کردهایم.
🔹 ترحم بهزاد افزود: این برنامه پنج ساله شامل اقدامات شاخصی همچون ساماندهی و مدیریت چرا در سطح ۱۵ میلیون هکتار، عملیات بیولوژیک در سطح یک میلیون هکتار، عملیات بیومکانیک در سطح یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار، ۳۰۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی، حفاظت و قرق در سطح دو میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار میباشد.
🔹 وی ادامه تاکید کرد: برای اجرای برنامه پنج ساله اصلاح و احیای مراتع در قالب برنامه هفتم توسعه، حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم.
🔹 بهزاد اظهار داشت: امسال در سال نخست برنامه هفتم، دو میلیون هکتار طرح مرتعداری، دو میلیون هکتار احاله مدیریت طرحهای مرتعداری، ۱۰۰ هزار هکتار عملیات بیولوژیک، ۱۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک، ۴۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی و ۱۵ میلیون هکتار مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ به انضمام ۴۰۰ هزار هکتار پروژههای مدیریتی برنامهریزی شده است.
🔹 وی اعتبار مورد نیاز برای تحقق و اجرای برنامههای اصلاح و احیای مراتع در سال نخست را نزدیک به ۱۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور یادآور شد: سال ۱۴۰۲ مبلغ ۶۵ میلیارد تومان اعتبار به صورت نقدی و اسناد خزانه برای برنامه اصلاح و احیا و مدیریت مراتع کشور پرداخت شد در حالی که ۳۸۲ میلیارد تومان از طریق مشارکت مردمی و از سوی بهرهبرداران مراتع در این زمینه هزینه شد.
🔹 وی گفت: معیشت و زندگی نزدیک به یک میلیون و ۲۱ هزار خانوار شامل حدود پنج میلیون نفر وابسته عرصههای منابع طبیعی است.
🔹 بهزاد خاطرنشان کرد: از بدو انقلاب اسلامی تاکنون ۶۳۰ میلیارد تومان اعتبار در کل برای مدیریت مراتع کشور پرداخت شده که به طور میانگین برای مدیریت هر هکتار مرتع ۱۷۲ تومان می شود که بسیار ناچیز میباشد.
🔹 وی اظهار داشت: این رقم برای اقداماتی همچون نظارت، جلوگیری از تغییر کاربری، حریق، جلوگیری از ورود غیرمجاز و ظرفیتهای چرای دام و بهرهبرداری بیرویه از محصولات فرعی مرتعی و تامین سوخت ماشینهای گشت و مراقبت جوابگو نیست./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 هر ماه یک جنگلبان مازندرانی در مبارزه با قاچاق چوب مجروح میشود
🔹 سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران - منطقه ساری اظهار کرد: یکهزار و ۱۴۱ نفر از جنگلبانان در بخش حفاظت و ۱۴۶ نفر از جنگلبانان در بخش صیانت بحث حفظ و حراست از عرصههای جنگلی و مرتعی استان را به مساحت یک میلیون و ۱۸۹هزار هکتار برعهده دارند.
🔹 موسی مقیمی افزود: باتوجه به حجم بالای جنگلها یکی از مشکلات در کنار تعداد پایین نیروها، پراکنش نیروها در سطح استان است که به درستی انجام نشده است؛ بهطوریکه با تراکم و در برخی مناطق با کمبود نیرو مواجه هستیم.
🔹 وی بیان کرد: مهمترین موضوعی که جنگلبانان ما مواجه هستند پایین بودن حقوق است که باید در سطح کشوری دیده شود تا انگیزه جنگلبانان بالا رود؛ چراکه باتوجه به وضعیت اقتصادی این مبلغی که دریافت میکنند به سختی گذران میکنند.
🔹 مقیمی تصریح کرد: باوجود همه مسائل جنگلبانان از جان خود مایه میگذارند و بهطور میانگین هر ماه یک نفر از نیروها در بحث مبارزه با قاچاق چوب و یا متصرفان جنگل مصدوم میشود.
🔹 وی با اشاره به مصدومیت یکی از جنگلبانان در بهشهر، گفت: باوجود همه مشکلات و سختیها جنگلبانان ما برای حفظ و حراست از عرصههای جنگلی و مرتعی از جان مایه میگذارند.
🔹 استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
🔹 برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ابراز تشکر و اعتذار خانواده شهید مدافع طبیعت؛ زنده یاد مهندس اسماعیل کریمی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مشاور امور بانوان رییس منابع طبیعی: تفاوت دریافتی دستمزد مردان و زنان در دست پیگیری است
🔹 مشاور امور بانوان رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ظهر دوشنبه در همایش تقدیر از جنگلبانان بانوی استان سمنان، درباره تفاوت دریافتی دستمزد مردان و زنان شاغل در منابع طبیعی و سازمان جنگلها، تاکید کرد: تلاش داریم که این نقص را از طریق طرح در مجلس شورای اسلامی پیگیری کنیم.
🔹 فاطمه مهدوی با بیان اینکه دریافتی دستمزد مردان و زنان شاغل اولاً منشأ قانونی دارد در نتیجه باید از مجلس پیگیری و تغییر کند و در ثانی مختص به سازمان جنگلها هم نیست، افزود: معاون امور بانوان کابینه سیزدهم به این بحث ورود جدی داشته و موضوع را در مجلس نیز دنبال کرده است.
🔹 وی با بیان اینکه ۲۲ درصد از کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در کل کشور بانوان هستند، تاکید کرد: بانوان نقشها و پستهای کلیدی و مهمی را در بسیاری استانهای کشور دارند که نشان از توانمندی بانوان دارد.
🔹 مهدوی با بیان اینکه در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی مجموعاً ۱۴ هزار کارمند زن مشغول به کار هستند، تاکید کرد: یک هزار نفر از این بانوان سرپرست خانواده بوده و با تلاش فراوان سعی دارند که ارتزاق خانواده را تأمین کنند که شایسته تقدیر است.
🔹 مشاور امور بانوان رئیس سازمان منابع طبیعی همچنین افزود: هشت درصد پستهای مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری متعلق به بانوان است که به خوبی و با توانمندی علمی و عملی خوبی از عهده مسئولیتهای آن برآمدهاند./ مهر
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت