🔹 کشور تعهد دارد یک میلیارد درخت بکارد
🔹 معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در مراسم انعقاد تفاهم نامه بین سازمان منابع طبیعی و سازمان جوانان هلال احمر گفت: کشورمان ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت دارد و ۱۳۵ میلیون هکتار آن جزو منابع طبیعی محسوب می شود و تحت مدیریت این سازمان قرار دارد.
🔹 دکتر عباسعلی نوبخت افزود: از ۱۳ اقلیم دنیا ۱۱ اقلیم در کشور ما وجود دارد و برای سایر کشورها، کشور ایران به عنوان یک کشور ارتباط دهنده بین اقلیمیشناخته میشود. گرم ترین ترین نقطه جهان، بزرگترین و کوچکترین پستاندار جهان در ایران وجود دارد..
🔹 وی ادامه داد: ما نوسانات اقلیمی را در کشورمان داریم و این نوسانات، امنیت زیستی کشور را به خطر انداخته است. اگر مدیریت درستی نشود، امنیت غذایی ما به دلیل به وجود آمدن این تغییرات اقلیمی در خطر قرار میگیرد. امنیت زیستی که حلقه اتصال امنیت ملی و امنیت غذایی است، در معرض خطر قرار گرفته است. به همین دلیل در صدد کشت یک میلیارد درخت هستیم.
🔹 نوبخت خاطر نشان کرد: ما باید تا سال ۲۰۳۰ پوشش منابع طبیعی را حفظ و آن را ارتقا دهیم. کشور ما تعهد دارد که یک میلیون اصله درخت کاشت کند تا کشور را از خطرات زیست محیطی که در یک دهه آینده با آن مواجه میشویم، دور کند. این برنامه در ۴ سال باید محقق شود. باید هر چه زودتر طرح مردمیکاشت یک میلیون درخت را شروع کنیم.
🔹 وی افزود: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و داوطلبان این جمعیت برای کاشت نهال و بذر درختان مختلف در اقصی نقاط کشور اقدام کنیم./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 کاشت ۱۰۰ هزار درخت به مناسبت ۱۰۰ سالگی جمعیت هلال احمر
🔹 رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در مراسم انعقاد تفاهم نامه بین سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و سازمان جوانان هلال احمر گفت: در تلاش هستیم در ۱۰۰ سالگی جمعیت هلال احمر ۱۰۰ هزار اصله درخت با مشارکت و همکاری جوانان هلالاحمر بکاریم تا از این طریق در حوزه مقابله با اثرات ناشی از تغییرات اقلیمیگام بلندتری برداریم.
🔹 حجت الاسلام سیدهاشم حسینی المدنی افزود: پیامبر(ص) به بحث درخت کاری و جلوگیری از قطع شدن درختان توجه زیادی داشتند و حتی در جنگ ها تاکید داشتند که بعد از پیروزی درختی را قطع نکنید و یا حتما درختی دیگر را جایگزین آن کنید.
🔹 وی ادامه داد: هلال احمر همیشه دغدغه محیط زیست را داشته است. باید درختکاری را به یک دغدغه عمومی برای مردم تبدیل کنیم تا مردم خودشان این موضوع را سرلوحه کارشان قرار دهند.
🔹 حسینی المدنی در ادامه توضیح داد: اگر هلالاحمر به موضوع مخاطرات زیست محیطی ورود کند و این هشدار را به مردم بدهد، قطعا تاثیر گذارتر است زیرا با این اقدامات پیشگیرانه میتوان جلوی بسیاری از مخاطرات زیست محیطی را گرفت.
🔹 رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر افزود: باید از ظرفیت تعطیلات نوروز برای فرهنگ سازی و ایجاد گفتمان و آموزش مردم برای درخت کاری در پایگاههای هلال احمر استفاده کنیم. در کنار پایگاههای امداد و نجات و امداد کوهستان امکان درخت کاری وجود دارد و میتوان پایگاهها را موظف به کاشت نهال کرد. باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بیابان زایی اقدامات موثری را انجام داد.
🔹 وی در ادامه توضیح داد: ۱۴۳۰ کانون دانشجویی ما آماده کار جهادی در کانونهای دانشجویی ما در سراسر کشور هستند. ۳۳۰ هزار نفر عضو کانونهای جوانان هلال احمر هستند که پتانسیل نیروی انسانی علاقهمند برای کاشت نهال را دارند. درصدد هستیم نهال هایی که کاشته میشود شناسنامه دار باشد و در سامانه ای ثبت شود تا جوانان پیگیر رشد این نهال ها هم باشند./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 وجود دو سوم گونههای گیاهی اروپا در مراتع ایران
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه کارگاه آموزشی چگونگی اجرای بهینه سیاست های اجرایی سازمان منابع طبیعی در بخش مراتع، مدیریت صحیح و اصولی عرصه های منابع طبیعی را در گرو مدیریت مناسب مراتع دانست و اظهار کرد: در این راستا انجام اقدامات مدیریتی و تهیه دستورالعمل ها و آیین نامه ها و به روز کردن آنها طبق قوانین امری لازم است.
🔹 مهندس ترحم بهزاد مدیریت مرتع را از مباحث علمی، تخصصی و فنی دانست و افزود: حل مسائل و مشکلات و چالش های مراتع به توسعه منابع طبیعی منجر می شود.
🔹 وی ۱۳۴ میلیون هکتار از وسعت کشور را جزو اراضی ملی و منابع طبیعی دانست و بیان کرد: ۱۷ میلیون هکتار جنگل، بیش از ۸۴ میلیون هکتار مرتع و ۳۲ میلیون هکتار بیابان داریم.
🔹 بهزاد با اشاره به ماده ۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، حفظ و احیا و اصلاح و توسعه و بهرهبرداری از جنگل ها و مراتع را بر عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری دانست و متذکر شد: براساس ماده ۳ این قانون هرگونه بهره برداری از منابع طبیعی باید در قالب طرح باشد.
🔹 وی از ممیزی ۸۲ میلیون هکتاری مراتع کشور و شناسایی ۴۲ هزار سامانه عرفی خبر داد و عنوان کرد: ۹۳۷ هزار خانوار بهره بردار در مراتع شناسایی شدند و ۳۸۰ هزار فقره پروانه چرای دام صادر کردیم.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی، با اشاره به ممیزی ۹۸ میلیون هکتاری اراضی ملی، اضافه کرد: با توجه به وسعت ۸۴ میلیون هکتاری مراتع کشور، شش میلیون هکتار از جنگل ها و حدود ۹ میلیون هکتار از اراضی بیابانی نیز ممیزی شده است.
🔹 وی با بیان اینکه تمدید پروانه های چرا در سنوات گذشته حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد بود، تصریح کرد: طی چند سال اخیر بیش از صد درصد موفق به تمدید پروانه شدیم؛ همچنین در مجموع چهار دهه اخیر ۸۷۶ هزار هکتار تهیه طرح مرتع داری انجام گرفته، اما در سال ۹۹ برای بیش از پنج میلیون هکتار تهیه طرح کردیم. در بخش احاله مدیریت طرح های مرتع داری نیز از ۵۰۶ هزار هکتار به بیش از دو میلیون هکتار رسیدیم.
🔹 بهزاد با اشاره به ماده ۳۸ قانون برنامه ششم مبنی بر توسعه و احیای ۱۰۰ هزار هکتاری کشت گیاهان دارویی، خاطرنشان کرد: از ۲۵۰ هزار هکتار برنامه به ۳۶۲ هزار هکتار رسیدیم که رشد ۱۴۹.۵ درصدی توسعه کشت گیاهان دارویی را نشان میدهد.
🔹 وی مراتع را دارای ۱۷ نوع کارکرد اعم از کمی (بازاری) و کیفی (غیر بازاری) دانست و گفت: در شرایط نرمال آب و هوایی، ۲۱.۴ میلیون تن تولید علوفه در مراتع کشور صورت می گیرد که با برداشت مجاز ۵۰ درصدی، حدود ۱۰ میلیون تن است؛ البته هر میلیمتر افزایش یا کاهش بارندگی موجب افزایش یا کاهش ۰.۸ کیلوگرمی تولید علوفه در مراتع می شود.
🔹 مدیرکل مراتع به کاهش ۳۰ درصدی بارندگی ها در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: تولید علوفه در مراتع به ۷.۶ میلیون تن رسید که کاهش را نشان می دهد؛ همچنین سرانه گوشت قرمز کشور ۸۶۰ هزار تن است که ۳۶۰ هزار تن آن معادل ۴۲ درصد در مراتع به صورت ارگانیک تولید می شود.
🔹 بهزاد به تولید ۸۸ هزار تنی عسل از طریق گونه های گیاهی موجود در مراتع اشاره و اظهار کرد: شاهد گلدهی ۸۴۲۳ گونه گیاهی در مراتع هستیم که ۲۳۰۰ گونه آن دارویی و ۱۷۰۰ گونه آن مانند سوسن چلچراغ منحصر به فرد است.
🔹 وی تنوع گونه های گیاهی مراتع ایران را دو سوم گونه های گیاهی اروپایی دانست و بیان کرد: از ۱۲ هزار گونه گیاهی موجود در اروپا، ۸۴۲۳ گونه در ایران رویش دارد.
🔹 مدیرکل امور مراتع، تلطیف هوا و ترسیب کربن و تولید اکسیژن و جلوگیری از فرسایش خاک و جاری شدن روان آب و افزایش نفوذ باران را از کارکردهای کیفی مراتع دانست و تاکید کرد: ۷۵ درصد کارکرد مراتع زیست محیطی و ۲۵ درصد تولید علوفه است.
🔹 وی با اشاره به کم حجم شدن طرح های مرتعداری در راستای ابلاغ اصلاحیه شیوه نامه فنی بهره برداری در سال ۹۹، اظهار کرد: در راستای تغییرات اقلیمی کشور، اقدام به تهیه و تدوین راهکارهای کاهش اثرات خشکسالی بر مراتع کردیم که در برنامه هفتم پیگیری می شود؛ نقشه راه مرتع و برنامه راهبردی ۲۰ ساله مراتع نیز تدوین شده است.
🔹 مهندس بهزاد، هفت میلیون هکتار از مراتع کشور را متراکم، ۲۱ میلیون هکتار را نیمه متراکم و ۵۶ میلیون هکتار را کم تراکم و فقیر دانست و اضافه کرد: تهیه و تدوین طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور انجام شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی، با اشاره به تخصیص شش میلیون هکتاری مراتع به معادن، تاسیسات، کارخانجات، خدمات و... گفت: ۲۵۲ هزار خانوار عشایر در کشور داریم و لذا به دنبال تعیین سکونتگاه های عشایری در مراتع هستیم، زیرا ۲۵ درصد از گوشت قرمز ارگانیک کشور توسط بهره برداران عشایر تولید میشود./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اولین همایش هماندیشی مشترک سازمان منابعطبیعی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی برگزار شد
🔹 اولین همایش هماندیشی مشترک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از امروز در آبادان برگزار شد.
🔹 در این همایش دکتر حسین ميررجبی معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابعطبیعی و جمعی از مدیران ستادی و استانی این سازمان، مهندس محمدرضا عزیزکمالی مدیرکل حقوقی وزارت جهاد کشاورزی و تعدادی از مدیران شرکت ملی نفت ایران حضور دارند.
🔹 در این همایش بر مشارکت و تعامل این شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در پروژههای توسعه و تقویت پوشش گیاهی، حفظ منابع خاک و مقابله با ریزگردها در راستای اجرای مسئولیت اجتماعی تأکید شده است.
🔹 برگزاری نشست پرسش و پاسخ و کاشت نمادین نهال از دیگر برنامههای امروز این همایش بود.
🔹 این همایش تا فردا پنجشنبه ادامه خواهد داشت و از بعد ازظهر امروز نشست های تخصصی معاونین حفاظت و امور اراضی و رؤسای ادارت استعدادیابی ادارات کل منابع طبیعی استانها برگزار شد./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 عزم ملی منابع طبیعی برای کاشت یک میلیارد درخت در کشور
🔹 دنیا امروز با چالش های مختلف زیست محیطی مواجه است و پدیده هایی همچون فرسایش خاک، سیل، خشکسالی، وقوع ریزگردها و انواع آلاینده های صنعتی مشکلاتی را برای زندگی بشر ایجاد کرده است و ریشه همه این چالش ها به تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بر می گردد. برای برون رفت از این مشکلات چاره ای جزء درختکاری و افزایش پوشش گیاهی نیست . منابع طبیعی با برنامه ریزی هایی که انجام داده است بنا دارد به مدت چهار سال اقدام به کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور نماید. البته این کار میسر نخواهد شد مگر با مشارکت همگانی بخش های دولتی، خصوصی و اقشار مختلف مردم.
🔹 دهمین جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت صبح امروز- یکشنبه- سی ام بهمن ماه به ریاست دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و با حضور نمایندگانی از سازمان جمعیت هلال احمر در محل ستاد این سازمان تشکیل شد.
🔹 عباسعلی نوبخت در این جلسه گفت: ما میتوانیم با استفاده از ظرفیت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و داوطلبان این جمعیت برای کاشت نهال و بذر درختان مختلف در اقصی نقاط کشور اقدام کنیم.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی کاشت یک میلیارد درخت را یک حرکت اجتماعی دانست و گفت: نقش آفرینان اصلی این اقدام سرمایه های اجتماعی هستند.
🔹 او افزود: درختکاری یک کار عام المنفعه است و آثار و منافع حاصله از آن به همه مردم برمی گردد.
🔹 معاون علمی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر نیز در این نشست از کاشت ۱۰۰ هزار درخت به مناسبت ۱۰۰ سالگی جمعیت هلال احمر با مشارکت و همکاری جوانان خبرداد و اعلام کرد: این اقدام جوانان جمعیت هلال احمر می تواند در حوزه مقابله با اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی بسیار اثر بخش باشد.
🔹 دکتر سیدعلی منیری گفت: هلال احمر همیشه دغدغه محیط زیست را داشته است. باید درختکاری را به یک دغدغه عمومی برای مردم تبدیل کنیم تا مردم خودشان این موضوع را سرلوحه کارشان قرار دهند.
🔹 این جلسه که بصورت ویدئو کنفرانس با حضور مدیران ستادی و مدیران کل منابع طبیعی استان ها برگزار می شد مدعوینی جهت مشارکت و همکاری در مسیر پیش رو درجلسه داشت.
🔹 در جلسه صبح امروز ستاد هماهنگی کاشت یک میلیارد درخت، از منابع طبیعی استان همدان، رضا بهراملو رییس سازمان جهاد کشاورزی، محمدحسین طالبی مدیرکل دفتر روستایی استانداری و محمد یزداندوست رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی حضور داشتند.
🔹 از منابع طبیعی استان گیلان ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی و سرهنگ رنجبر رییس بسیج کارکنان ادارات استان حضور داشتند و از منابع طبیعی استان خراسان شمالی مرتضی بهزادفر رییس سازمان برنامه و بودجه استان و محمد محمدزاده رییس سازمان جهاد کشاورزی مهمان این نشست بودند.
🔹 بر اساس این گزارش، موضوع تولید و کاشت یک میلیارد نهال تا این میزان برای منابع طبیعی مهم و حیاتی است که یک روز در هفته در وزارت جهاد کشاورزی به ریاست وزیر و سایر روزهای هفته در ستاد سازمان منابع طبیعی به ریاست دکتر نوبخت و در استان ها با حضور مدیران کل منابع طبیعی، برگزاری جلسه ستاد مردمی تولید و کاشت یک میلیارد درخت در دستور کار قرار گرفته تا این امر مهم و حیاتی برای کشور به مدت چهار سال به مرحله اجرا در آید./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برای کاشت یک میلیارد درخت؛ منابع طبیعی با وزارت دفاع تفاهم نامه همکاری امضاء کرد
🔹 سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای کاشت یک میلیارد درخت، تفاهم نامه همکاری امضاء کرد.
🔹 دکتر عباسعلی نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی عصر امروز - یکشنبه - سی ام بهمن ماه پیش از مبادله تفاهم نامه همکاری گفت: وزارت دفاع مدافع امنیت ملی کشور است و منابع طبیعی حافظ امنیت غذایی است و با امضای این تفاهم نامه می توان گفت که نیروهای نظامی علاوه بر حفاظت از امنیت ملی، حافظ امنیت زیستی کشور نیز هستند.
🔹 معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع نیز هنگام مبادله تفاهم نامه گفت: همزمان برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت ستادی در وزارت تشکیل شد و اماکن نظامی، اراضی مازاد و اطراف اراضی مسکونی شناسایی و درختکاری می شود و گزارش فصلی آن ارائه خواهد شد.
🔹 مهندس مهدی نامجوی گفت: وزارت دفاع و نیروهای مسلح اهتمام جدی به موضوع درختکاری دارند و عمده پادگان های نظامی از سنوات گذشته تا کنون درختکاری شده و دارای فضای سبز قابل توجهی هستند.
🔹 بر اساس این گزارش، تفاهم نامه همکاری سازمان منابع طبیعی و معاونت مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع که با موضوع همکاری در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تنظیم شده است از سوی عباسعلی نوبخت به نمایندگی از سازمان منابع طبیعی و مهدی نامجوی به نمایندگی از معاونت مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع امضاء و مبادله شده است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 انتصاب سرپرست ادارهکل منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
🔹 طی حکمی از سوی عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، سیدنبی قائمی میرآبادی به عنوان سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان غربی منصوب شد.
🔹 پیش از این، میرصمد سیدموسوی عهده دار این سمت بود و قائمی نیز که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مرتعداری است، معاونت فنی، معاونت برنامه ریزی و معاونت حفاظت این ادارهکل و ریاست ادارات منابع طبیعی شهرستانهای سردشت، خوی و سلماس را در کارنامه کاری خود دارد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 شهروند گرامی پرسشنامه حاضر به منظور بررسی میزان آگاهی شما از اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور تهیه شده است، خواهشمند است با ورود به لینک زیر به سوالات پاسخ دهید.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0raEd6wkM2Azz7PtaOAiczYCGipBU0vMkFf4fEDc2By1aOg/viewform?usp=sf_link
🌳 #درخت_برای_زندگی
🌳 #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
🌳 #ایران_سرسبز_ایران_قوی
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ساداتینژاد تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای مردمی در طرح کاشت یک میلیارد درخت
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت با تاکید بر ایجاد سامانهای برای ثبت درخت گفت: باید از ظرفیتهای مردمی در طرح کاشت یک میلیارد درخت استفاده شود.
🔹 سیدجواد ساداتینژاد گفت: با همکاری انجمنهای مردمنهاد باید تایید کاشت درخت در کشور انجام شود، البته بسیج وزارت جهاد کشاورزی نیز میتواند در راستیآزمایی موثر باشد.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که طرح کاشت یک میلیارد درخت حدود یکسال است که در وزارت جهاد کشاورزی مورد مطالعه قرار گرفته است، به طرح سوال "جایگاه ایران برای کاشت یک تریلیون درخت در دنیا کجاست؟" پرداخت.
🔹 وی با بیان این که کشورمان باید در زمینه کاشت درخت به دنیا پاسخگو باشد، یادآور شد: ایران هفتمین کشور تولید کربن در دنیا است و با کاشت این درختان حرفی برای گفتن خواهد داشت، بنابراین باید با ادله مختلف این طرح آغاز شود.
🔹 به گفته وزیر جهاد کشاورزی، میتوانیم مشوقهایی را نیز برای کاشت درخت در نظر بگیریم.
🔹 ساداتینژاد افزود: آمایش کاشت یک میلیارد درخت نیز انجام شده و کمیته علمی در این زمینه برای مشخص شدن نوع گونه، مکان کاشت، زراعت چوب، حفظ جنگلهای موجود، کاشت درختان در شمال کشور در کنار اتوبانها که با آب سبز رشد میکنند، ایجاد شده است.
🔹 به گفته وی، آغاز این طرح با یک میلیارد درخت است و در سالهای آتی افزایش خواهد یافت.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که اطلاعرسانی، فرهنگسازی و حضور صدا و سیما نیز برای این مساله مهم است و باید سوالات در این زمینه شنیده شود و پاسخگوی سوالات باشیم، یادآور شد: این طرح مردمی است و برای این منظور باید بنیاد درختکاری از خیرین و مردم ایجاد شود که گام به گام در طرح پیش برویم./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تشکیل چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی
🔹 چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی عصر روز دوشنبه با حضور دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.
🔹 در این جلسه ضمن بررسی اقدامات انجام شده در خصوص مصوبات جلسه قبلی، موضوعات طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی از جنبه های مختلف اجرایی و مالی مورد بررسی قرار گرفت و موانع و مشکلات موجود در مسیر اجرایی کار توسط ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استانهای شمالی مطرح شد و در مورد آنها تصمیم گیری شد.
🔹 بر اساس این گزارش، در چهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی مدیران کل منابع طبیعی استانهای شمالی و همچنین معاونت امور جنگل حضور داشتند و دیدگاهها و گزارشهای خود را ارائه کردند./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برگزاری کارگروه ملی مدیریت چرای دام و ساماندهی کوچ در سازمان منابع طبیعی
🔹 جلسه ویدئو کنفرانس کارگروه ملی مدیریت چرا برای تنظیم تقویم کوچ بهاره عشایر در سال ۱۴۰۲ و برنامه ریزی برای مدیریت چرای دام و ساماندهی کوچ در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی در این جلسه که با حضور معاون آبخیزداری، مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیران کل امور عشایری و فرماندهان یگان حفاظت و روسای ادارات مرتع برگزار گردید، گفت: با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی و به دنبال آن کمبود علوفه، ساماندهی و مدیریت کوچ عشایر در اولویت سازمانهای منابع طبیعی و آبخیزداری و امور عشایری کشور قرار دارد و برای جلوگیری از تخریب مراتع باید دستور العمل صادره از سوی دفتر امور مراتع به جد مورد توجه قرار گیرد.
🔹 مهندس ترحم بهزاد به تدوین دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل با هدف حفظ منابع پایه، حفظ ذخایر ژنتیکی، تقویت پوشش گیاهی، ساماندهی کوچ و جلوگیری از فشار مضاعف بر عرصه های مرتعی تدوین و به تمام استانهای کشور ابلاغ شده است..
🔹 وی مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ را کمهزینهترین پروژه برای حفظ و صیانت از پوشش گیاهی مراتع عنوان کرد و اظهار داشت: اگر همکاریهای لازم از سوی دستگاههای مرتبط مانند سازمان امور عشایر، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت امور دام در راستای تامین نهاده و جلوگیری از چرای زودرس انجام شود، بهترین فرصت را برای احیا و اصلاح مراتع خواهیم داشت.
🔹 بهزاد تصریح کرد: اغلب سطح مراتع کشور به علت چرای بیرویه و زودهنگام، عدم رعایت فصل و مدت چرا و چرای دام بیش از ظرفیت مراتع دچار تخریب شده از گیاهان نامرغوب پوشیده شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: از ۸۴.۸ میلیون هکتار سطح مرتع کشور ۷.۲ میلیون هکتار مراتع متراکم و خوب، ۲۱.۴ میلیون هکتار مراتع نیمه متراکم و متوسط و ۵۶.۲ میلیون هکتار مراتع کم تراکم و ضعیف را تشکیل میدهند.
🔹 مهندس بهزاد ادامه داد: تخریب مراتع نه تنها بر دامداران اثر میگذارد بلکه منابع آب و خاک نیز در معرض تهدید جدی قرار میگیرد.
🔹 بر اساس این گزارش، در این جلسه وبیناری مدیران کل منابع طبیعی استان ها، مدیران امور عشایری و فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص شیوه نامه اجرایی، تمدید پروانه چرای دام و صدور پروانه چرا و تنظیم فهرست سیاهه ریز مرتعداران در مراتع را ارائه کردند./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نقطه عطفی در حکمرانی مدرن مشارکتی منابع طبیعی
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه در حاشیه آیین معارفه فرمانده جدید یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نقطه عطفی در حکمرانی مدرن مشارکتی منابع طبیعی است.
🔹 سرهنگ رضا اکبری افزود: شش استان کشور به سامانه پایش تصویری عرصههای منابع طبیعی مجهز شده و ۷۰ دوربین مجهز و به روز در راستای حفاظت و پایش عرصههای طبیعی در این استانها نصب شده و توسعه این سامانه در سایر استانها در دستور کار است.
🔹 وی بیان کرد: یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پنج راهبرد از جمله مردمیسازی، هوشمندسازی و سامانه مدیریت پنجره زمین را در راستای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور در دستور کار خود قرار داده است..
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی ادامه داد: ۲۵۰ هزار همیار طبیعت در راستای مردمیسازی حفاظت از عرصههای طبیعی کشور در قالب همیار طبیعت دانشآموزی، همیار طبیعت محافظ و همیار طبیعت مروج در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آموزش و ساماندهی شده است.
🔹 سرهنگ اکبری اظهار داشت: ساماندهی همیار طبیعت ظرفیت مناسبی در زمینه حفظ و حراست از عرصههای طبیعی کشور و فرهنگسازی و ترویج فرهنگ حراست از منابع طبیعی برای این سازمان ایجاد کرده است.
🔹 وی، هوشمندسازی حفاظت از عرصههای طبیعی را از دیگر راهبردهای یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای حفاظت از عرصههای طبیعی عنوان کرد و افزود: هماکنون ۱۹ استان کشور به سامانه بیسیم دیجیتال مجهز است که امنیت بالا برای ارسال پیام، از جمله مزایای این سامانه است.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با یادآوری آغاز فعالیت سامانه مدیریت پنجره زمین در این سازمان، خاطرنشان کرد: در این سامانه پایش اراضی منابع طبیعی با بهرهگیری از ماهواره انجام میشود و در صورت بروز تخلفات و تجاوز به اراضی ملی به صورت سیستمی به این سازمان گزارش میشود.
🔹 سرهنگ اکبری از پیشگیری و رفع تصرف ۶۵ هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی کشور در سال جاری خبرداد و گفت: این اراضی که بیشتر به صورت شخم و شیار، ایجاد ساختمان و کاشت نهالهای چند ساله تصرف شده بود، رفع تصرف و به دامان بیتالمال بازگردانده شد.
🔹 وی ادامه داد: کمبود نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور از جمله مشکلات این یگان است و بر اساس استانداردهای بینالمللی، ۳۶ هزار نفر نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور نیاز است که هماکنون تنها ۶ هزار نیرو وجود دارد.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی برای حفاظت از هر یکهزار هکتار عرصههای طبیعی، یک نفر نیرو نیاز است در صورتیکه هماکنون برای هر ۲۶ هزار هکتار اراضی ملی و طبیعی کشور، یک نیرو وجود دارد.
🔹 سرهنگ اکبری عنوان کرد: استان مرکزی از نظر وجود نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی از میانگین کشوری پایینتر است و در این استان برای هر ۳۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی یک نیرو وجود دارد که این مهم باید تقویت شود./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 حفظ و حمایت از گونه های بومی ،ذخایر جنگلی و احیا و غنی سازی جنگلهای طبيعی در دستور کار اداره کل منابع طبیعی استان ایلام
🔹 اقدام موثر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام در راستای پایداری منابع طبیعی وافزایش تنوع زیستی در رویشگاه زاگرس ازطریق حفظ و حمایت از گونه های بومی، خایر جنگلی، احیا و غنی سازی جنگلهای طبيعی استان
🔹 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام از حذف تولید گونه های سوزنی برگ، کهور پاکستانی و عرعر در نهالستان ها خبر داد و گفت: اهتمام ویژه در راستای تولید گونه های مثمر جنگلی سازگار با شرایط آب و هوایی استان وتوجه به سرشت اکولوژیکی گونه های جنگلی در دستورکار قرار دارد.
🔹 دکتر ابراهیم پیرزادیان این اقدام را در راستای احیای جنگل ها موثر دانست و گفت: این مهم در دستور کار نهالستان های تحت مدیریت این اداره کل قرار خواهد گرفت.
🔹 وی گفت: سیاست اجرایی اداره کل منابع طبیعی استان ایلام همگام با طبیعت وحفاظت از جنگل ها می باشد.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 امسال ۱۰۱ هزار هکتار عملیات مرتعداری در کشور انجام شد
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه بازدید از عرصههای کاشت بوته و نهال در مراتع گنبدکاووس گفت: امسال ۱۰۱ هزار هکتار عملیات مرتعداری در کشور انجام شده که ۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی بوده است.
🔹 مهندس ترحم بهزاد اظهارکرد: امسال ۱۰۱ هزار هکتار عملیات مرتعداری در کشور انجام شده که ۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی، ۳۹ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و در ۱۲ هزار هکتار هم عملیات بیومکانیک انجام شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی افزود: در سال جاری یک میلیون و ۲۳۷ هزار نهال در کشور تولید و در سطح دو هزار و ۲۶۰ هکتار از مراتع کشت شده است.
🔹 وی بیان کرد: ۶۰۰ هزار نهال تولیدی کشور در ایستگاه چپرقویمه تولید و همچنین در هزار و ۱۰۰ هکتار از مراتع گنبدکاووس بوته و نهال کاری شده است.
🔹 طبق گفته بهزاد شهرستان گنبدکاووس ۵۰ درصد تولید و کاشت نهال در مراتع کشور را به خود اختصاص داده است./ مهر
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 ۵ اسفند، روز مهندس بر دانشآموختگان مهندسی جنگل، مرتع و آبخیزداری مبارک.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 پیام تبریک دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت روز مهندس
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ساداتی نژاد: احیای اراضی و کاشت درخت از نشانههای آبادانی کشور است
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در بازدید از نهالستان ایران تورانی طرق در مشهد، کاشت درخت و احیای اراضی را یکی از نشانههای آبادانی در کشور عنوان کرد و گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت طرحی مردمی است که بر اساس آمایش سرزمین و درختان بومی با استفاده از آب سبز اجرایی خواهد شد.
🔹 سیدجواد ساداتینژاد اظهار کرد: ما وارث یک سرزمین بزرگ و باشکوه هستیم و باید حافظ منابع ارزشمند کشور باشیم و برای نسل آینده از آن صیانت کنیم که یکی از این منابع، عرصه منابع طبیعی است و باید برای بهبود شرایط این بستر تولید و حیات تلاش کنیم.
🔹 ساداتینژاد با بیان اینکه نگاه جهانی به ترسیب کربن و کاشت درخت معطوف شده است، عنوان کرد: تا سال ۲۰۳۰ باید یک تریلیون درخت در جهان کاشته شود، در ایران هم با کاشت یک میلیارد درخت طرح را آغاز خواهیم کرد و در سالهای دوم و سوم اجرای طرح ضریب آن را افزایش خواهیم داد.
🔹 وی افزود: یکی از نشانههای آبادانی در کشور کاشت درخت و احیای اراضی است.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: این طرح هیچ اعتبار دولتی نخواهد داشت و کاملا مردمی اجرا خواهد شد.
🔹 وی افزود: این طرح بزرگ با بررسیهای علمی و کارشناسی با آمایش سرزمین بر اساس سازگاری و بومی گزینی بر پایه اکوسیستم و استفاده از آب سبز و آب خاکستری اجرا خواهد شد.
🔹 ساداتینژاد عنوان کرد: امسال طرح کاشت درخت را با ۴۰ میلیون اصله نهال آغاز میکنیم و در سالهای آینده با ۲۵۰ میلیون اصله در سال ادامه خواهیم داد.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: در حال حاضر وضعیت منابع طبیعی و اراضی ملی ما به گونه ای که از گذشتگان تحویل گرفته ایم نیست و باید تلاش کنیم تا با ارتقا آن، این بستر تولید و حیات را بر اساس بوم و طبیعتش پیش ببریم و سبزتر از گذشته به آیندگان تحویل دهیم.
🔹 ساداتینژاد افزود: در ایران علیرغم ظرفیت های بالایی که در تولید نهال داریم با در نظر گرفتن توان فعلی تولید نهال کشور، در گام اول، این طرح را با کاشت یک میلیارد درخت طی چهارسال آغاز کرده ایم و معتقدیم با همت جمعی و هم گرایی و همدلی همه اقشار مردم و دوست داران طبیعت این طرح با نگاهی به آینده برای آبادانی سرزمین به نحو مطلوب اجرا خواهد شد.
🔹 رونمایی از ماشینآلات جدید خریداری شده توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی از برنامههای دیگر این بازدید بود.
🔹 محسن فنودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی در این ارتباط گفت: با هدف پیشبرد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور تعداد ۴ دستگاه تریلی بهمراه تانکر برای آبیاری نهال ها، ۲ دستگاه بیل مکانیکی برای کاشت نهال و ۱۲۰ دستگاه موتور سیکلت با هدف حفظ و حراست از اراضی ملی در سطح استان، خریداری شده است.
🔹 وزیر جهاد کشاورزی در این بازدید به صورت نمادین اقدام به کاشت نهال کرد./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 طرح کاشت یک میلیارد درخت با مشارکت مردم شکل میگیرد
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در مراسم بازدید وزیر جهاد کشاورزی از نهالستان ایرانی تورانی طرق مشهد گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور یک طرح اساسی، جهادی و بی سابقه است که از ابتدا تا انتهای آن با حضور و ظرفیت و توان مردم علاقمند به کشور و دوستداران طبیعت اجرا و باعث ارتقا امنیت زیستی کشور خواهد شد.
🔹 رضا احمدی افزود: در این طرح که قرار است طی ۴ سال یک میلیارد اصله نهال در کشور کاشته شود سالانه ۲۵۰ میلیون نهال غرس خواهد شد.
🔹 وی افزود: طی ۲۰ سال گذشته متوسط تولید نهال در کشور سالانه ۱۷ میلیون اصله بوده که قرار است با این طرح این عدد به ۲۵۰ میلیون اصله نهال در سال برسد. این تفاوت حاکی از آن است که باید یک نهضت فراگیر و یک کار جهادی توسط همکاران ما در منابع طبیعی و آبخیزداری استان ها با همراهی و مشارکت تمام اقشار مردم شکل گیرد.
🔹 احمدی گفت: در کل کشور ۱۲۶ نهالستان داریم که در سالهای اخیر تعداد زیادی از آنها مغفول مانده و متروکه شده که لازم است این نهالستان ها احیا و فعال شوند.
🔹 وی افزود: اعتبار ریالی این طرح به صورت حامی و مشارکتی است و از محل اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی صاحبان صنایع و همچنین مشارکت سازمانهای مردم نهاد و اقشار مختلف مردم قابل تامین است.
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور با اشاره به ظرفیت و پتانسیل بالای استان خراسان رضوی در تولید نهال گفت: خراسان رضوی نیروی انسانی بسیار توانمند، متخصص و متبحر در امر تولید و کاشت نهال دارد که باعث شده این استان در کشور شاخص و به عنوان راهبرد قلمداد شود.
🔹 وی گفت: در استان خراسان رضوی ۹ نهالستان شامل ۳ نهالستان تولید گونههای جنگلی، ۵ نهالستان تولید گونههای بیابانی و یک نهالستان تولید گونههای مرتعی وجود دارد که ۲۵۰ هکتار مساحت دارند که حدود ۲۰۰ هکتار آن مفید است.
🔹 احمدی به اقدامات آموزشی و اطلاع رسانی شاخص اداره کل منابع طبیعی خراسان رضوی در راستای تبیین این طرح بزرگ ملی اشاره کرد و گفت: خراسان رضوی یکی از استان های پیشگام در حوزه احیای جنگل، احیای زیست بوم های طبیعی و توسعه جنگل های ایرانی تورانی است./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگلهای سالم برای افراد سالم
🔹 مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2012 (سال جهانی جنگلها)، 21 مارس (مصادف با اول فروردین) را به عنوان روز جهانی جنگل ها (IDF) نامگذاری نمود.
🔹 هدف از نامگذاری این روز، ساماندهی به فعالیتهای آگاهی بخشی مربوط به صیانت و توسعه پایدار جنگلها و درختان است.
🔹 در این روز کشورها تشویق می شوند تا فعالیتهای محلی، ملی و بین المللی مربوط به جنگلها و درختان، مانند کمپینهای درختکاری، انجام دهند.
🔹 شعار روز جهانی جنگلها در سال 2023 "جنگلها و سلامت" است. این شعار نقش بینظیر جنگلها برای حفاظت از امنیت زیستی بشر در سراسر دنیا را نشان میدهد.
#جنگلها_و_سلامت
#درخت_برای_زندگی
#ایران_سرسبز_ایران_قوی
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#Forests_and_health
#Healthy_forests_for_healthy_people
#International_Day_of_Forests
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸سلسله وبینارهای رویداد بین المللی کلیماتون ۱۴۰۱
وبینار تخصصی - آموزشی در چالش و محور:
توسعه ساختمانهای سبز
باحضور و ارائه:
دکتر محمد گلمحمد - عضو هیات علمی و معاون پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو؛
دکتر عادل محقق؛ کارشناس سیستم پایش اطلاعات انرژی در ساختمان و مشاور پژوهشکده انرژی و محیطزیست.
صدای منتور:
از ایدههای رویایی تا ایدههای واقعی؛
دکتر سعید نوری نشاط
زمان برگزاری وبینار:
شنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۱ - ساعت: ۱۹:۳۰
لینک ورود به وبینار:
www.skyroom.online/ch/climathon/webinar
جهت ورود به اتاق برگزاری وبینار، گزینه مهمان را انتخاب کنید و سپس نام و نامخانوادگی خود را بصورت کامل درج نمایید.
برای اطلاع از برگزاری وبینارها، ثبتنام در رویداد کلیماتون و دریافت سایر اطلاعات، در وبسایت www.climathon-climate.ir ثبت نام کنید.
کلیماتون؛ فرصتی برای افزایش آگاهی درباره تغییراتاقلیمی
🔸 ادارهکل محیطزیست و توسعهپایدار شهرداری تهران
🔸 جمعیت حامیان زمین《ESA》
🔹 همراه اول
🔸 سازمان حفاظت محیطزیست کشور
🔸 سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 چند انتصاب در سازمان منابع طبیعی
🔹 در احکامی جداگانه از سوی عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، چند انتصاب جدید در این سازمان رقم خورد.
🔹 فریبرز بازیار؛ سرپرست ادارهکل امور مالی و ذیحساب سازمان
🔹 علیرضا دُر؛ مشاور سازمان در امور پروژههای منابع طبیعی در پیشرفت و آبادانی روستاها
🔹 امیرامان اله پورتقی؛ مدیرکل دفتر برنامهریزی، بودجه و هماهنگی طرحها
🔹 بعدازظهر امروز در شورای مدیران سازمان، مراسم معارفه برگزار گردید.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔸 برنامه تلویزیونی رویش
باموضوع "حکمرانی مشارکتی در امر کاشت یک میلیارد درخت"
🔸 مهمان برنامه: دکتر سیدیوسف مرادی
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
🔸 دوشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۱
🔸 شبکه آموزش سیما
🌳 #درخت_برای_زندگی
🌳 #ایران_سرسبز_ایران_قوی
🌳 #طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 دیدار رییس و مدیران سازمان منابع طبیعی با مردم
🔹 در آستانه فرا رسیدن هفته منابع طبیعی و آبخیزداری، دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای پاسخگویی به درخواست های مردمی صبح امروز- یکشنبه- هفتم اسفند به همراه معاونین و مدیران مربوطه با ۷۰ نفر از اقشار مختلف مردم دیدار و گفت و گو کرد.
🔹 در این دیدار که در محل سازمان منابع طبیعی برگزار شد و به مدت ۴ ساعت بطول انجامید، دکتر نوبخت ضمن شنیدن درد دل های مردم برای حل مشکلات آنان دستورات لازم را صادر کرد.
🔹 دیدارهای مردمی علاوه بر سازمان منابع طبیعی هر هفته در مراکز استانها نیز با حضور مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار می شود./ پیام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نهالکاری گروههای جهادی سراسر کشور همزمان با کاشت درخت توسط مقام معظم رهبری در روز درختکاری
🔹 مشاور وزیر و فرمانده بسیج وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی جهادگران در سازمان بسیج دانشجویی، از کاشت درخت توسط جهادگران و بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی در استانهای کشور، همزمان با کاشت نهال توسط رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری خبر داد.
🔹 مهرداد پاکار اظهار کرد: بسیج وزارت جهاد کشاورزی آمادگی دارد تا در راستای کمک به آبادانی و پیشرفت کشور و ترویج فرهنگ جهادی با گروههای جهادی همکاری کند.
🔹 وی با تاکید بر اهمیت اجرای کاشت یک میلیارد درخت در کشور، از کاشت نهال توسط جهادگران و بسیجیان وزارت جهاد کشاورزی در تمام استانهای کشور، همزمان با کاشت نهال توسط رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری خبر داد.
🔹 پاکار در پایان با اشاره به امضای تفاهمنامه با سازمان امور عشایر ایران در راستای اجرای طرح ملی ساخت سکوی موقت عشایر، خاطرنشان کرد: مرکز مقاوت بسیج وزارت جهاد کشاورزی متعهد شده است ساخت سکو و استقرارگاههای موقت عشایری را براساس نقاط و پهنههای تعیین شده برنامهریزی و اجرا کند که انشاالله این طرح از اواخر ماه جاری آغاز میشود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تولید سالانه ۴ میلیون تن اکسیژن و جذب ۱۷۰ میلیون تن گرد و غبار با کاشت یک میلیارد درخت
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: انتظار میرود با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، سالانه ۴ میلیون تن اکسیژن تولید، ۱۷۰ میلیون تن گرد و غبار و ۱۵۰ میلیون تن کربن و گازهای گلخانهای جذب شود.
🔹 نقی شعبانیان ضمن بیان این مطلب درباره آثار و مزیتهای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اظهار داشت: با جنگلکاری میزان فرسایش خاک به میزان ۲۵ میلیون تن کاهش مییابد.
🔹 وی با اشاره به این که درختکاری به چرخه آب کمک میکند، گفت: هر هکتار جنگلکاری ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب را در خود ذخیره میکند و از این رو پیشبینی میشود اجرای این طرح بر تولید حدود ۲ میلیارد متر مکعب چرخه آب کشور تاثیر بگذارد.
🔹 شعبانیان افزود: تحقیقات نیز نشان می دهد جنگلکاری یک سرمایه گذاری برای آب است و هزینه محسوب نمی شود.
🔹 وی احیای جنگلهای موجود و افزایش سطح پوشش درختی و جنگلی را از مزیتهای کاشت یک میلیارد درخت نام برد و پیشبینی کرد: با اجرای این طرح، جنگل های موجود احیا و سطح پوشش درختی و جنگلی به میزان ۱.۴۴ میلیون هکتار افزیش مییابد.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی اذعان داشت: به طور میانگین جنگلکاری و درختکاری پس از چهار تا پنج سال تاثیر مثبت خود را میگذارند.
🔹 وی تامین بخش مهمی از نیاز چوبی کشور، تامین منابع آب و خاک و ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری، کاهش اثرات ناگوار تغییر اقلیم، ایجاد بستر مناسب برای توسعه گردشگری و طبیعت گردی، ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و تبدیل آن به فرهنگ و معارف عمومی و ارتقا و تضمین امنیت زیستی کشور را از دیگر آثار و مزیت های کاشت یک میلیارد درخت در کشور برشمرد.
🔹 شعبانیان درباره توسعه فضای سبز اطرف شهرها به عنوان یکی از بخشهای برنامهریزی شده در این طرح گفت: تحقیقات نشان میدهد با همان میزان آبی که برای فضای سبز اطراف شهرها استفاده میشود، میتوان با کاشت گونههای مناسب و مدیریت آبیاری، ۲ تا ۳ برابر فضای سبز را توسعه داد.
🔹 وی اذعان داشت: براساس ماده ۲۲ قانون هوای پاک تا سال ۱۴۰۶ سرانه فضای سبز در کشور باید به ۱۵ متر مربع به ازای هر نفر برسد.
🔹 شعبانیان اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت را یک ضرورت خواند و اذعان داشت: ما چارهای جز اجرای این طرح نداریم و باید به این تعهد بینالمللی عمل کنیم، زیرا اکنون این تعهدات برای کشورهای در حال توسعه تشویقی است، اما از سال ۲۰۳۰ به بعد کنوانسیونهای بینالمللی محیط زیستی سازمان ملل متحد برنامههای جدیتری را برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانهای و تخریب زمین لحاظ خواهند کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت