🔹 تهیه سند جامع حفاظت فیزیکی از منابع طبیعی در آینده ای نزدیک
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تهیه سند جامع حفاظت فیزیکی در آینده ای نزدیک خبر داد و افزود: بهره مندی از فناوری های نوین و محوریت قرار گرفتن مردم در حفاظت فیزیکی از جنگل و مرتع از اولویت های اصلی این سند جامع است.
🔹 سرهنگ علی ملکی آهنگران گفت: فرهنگ منابع طبیعی قابلیت تکثیر در بین مردم را دارد و نگاه اجتماعی در حفاظت یک راهبرد اساسی محسوب می شود.
🔹 وی افزود: منابع طبیعی نقش اساسی در ایمنی و امنیت غذایی دارد و هرگونه تخریب و دست اندازی به طبیعت ضمن وارد نمودن آسیب به امنیت غذایی جامعه، امنیت زیستی را هم تهدید می کند.
🔹 فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور با اشاره به اولویت داشتن حفاظت در سازمان منابع طبیعی، ادامه داد: جنگل، مرتع و بیابان موهبت های الهی هستند و حفظ وضع موجود، بستر مناسب را برای احیاء و توسعه فراهم می سازد و برای تحقق این مهم علاوه بر حفاظت، ضرورت ارزیابی توان اکولوژیکی موضوعی اساسی و مهم است.
🔹 سرهنگ آهنگران با بیان اینکه سند جامع حفاظت فیزیکی منابع طبیعی و آبخیزداری با رویکرد اجتماعی و توجه ویژه به بهره وری در دست تهیه است، خاطر نشان کرد: ترسیم چشم اندازها و راهبردهای اساسی، اقدامات جهادی موثری را در زمینه بهبود ضریب حفاظتی به دنبال خواهد داشت.
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی همچنین یادآوری کرد: ابعاد مختلف سند جامع حفاظت با در نظر داشتن شرایط اقلیمی و مناطق رویشی کشور تهیه می شود و راهبردهای اجرایی تعیین شده بر اساس نحوه پیشگیری و مقابله با عوامل تخریب منابع طبیعی بوده و مسیرهای اجرایی مطلوبی را برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی کشور ترسیم می کند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تسریع اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت با همکاری وزارت دادگستری
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، از تسهیل و تسریع اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت با همکاری معاونت حقوق بشر و بین الملل وزارت دادگستری خبر داد.
🔹 عباسعلی نوبخت در آیین امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارتخانه های جهاد کشاورزی و معاونت حقوق بشر و بینالملل وزارت دادگستری افزود: این تفاهمنامه همکاری با هدف تقویت و ارتقای سطح همکاری های دوجانبه در راستای برنامه توسعه کشور و تعهدات دستگاههای اجرایی در چارچوب برنامه اقدام جنگلکاری و تعامل برای کاهش اثرات آلودگی هوا و ایجاد منظر سبز است.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: کمتر از ۱۹ ماه قبل، بیشتر عرصههای تولید نهال که در بافت شهری قرار داشت در حال تبدیل شدن به کارگاههای مسکن سازی بود اما حالا با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به چرخه تولید نهال بازگشته است.
🔹 وی اظهار داشت: با اجرای این طرح مردم امیدوارانه شروع به تولید نهال کردند تا جایی که در بخشهای جنوبی کشور نهالهای حرا در حیاط منازل کاشت می شود.
🔹 نوبخت با تاکید بر ظرفیتهای طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: در این طرح نیاز چوبی صنایع مختلف در کنار تلطیف آب و هوا و ایجاد منظر سبز در نظر گرفته شده است.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: موسسه تحقیقات بر اساس مطالعات و رصد انجام شده، ظرفیت زراعت چوب در کشور را بیش از ۹۰۰ هزار هکتار برآورد کرده که ۲۹۰ هزار هکتار آن برای استان خوزستان در نظر گرفته شده است، این در حالی است که امروز ۱۱۵ هزار هکتار عرصه زراعت چوب فعال است.
🔹 نوبخت از اقدامات موثر مدیریت مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی در پیشبرد اهداف طرح کاشت یک میلیارد درخت تقدیر کرد و اظهارداشت: پیوست رسانهای و اطلاعرسانی این طرح تاکنون به صورت مطلوب اجرا شده است؛ انعکاس وسیع اخبار و بهرهگیری از ظرفیت شبکههای تلویزیونی و برنامههای اجتماعی و خانوادهمحور در کنار ظرفیت شبکههای مجازی از عوامل توسعه این طرح در لایههای مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه است.
🔹 وی از تلاش برای کاشت ۵۰ میلیون درخت برای ثبت رکورد جهانی خبر داد و ادامه داد: ساخت سریال ۲۶ قسمتی با محتوای اهمیت کار جنگلبانان در یکی از استانهای شمالی کشور کلید خورده است و با ورود هنرمندان و ستارگان سینما و تلویزیون به عرصه کاشت درخت، گام بزرگی در جهت عمومی سازی فرهنگ درختکاری برداشته میشود.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی، قبول انجام بیش از ۶۰ درصد از کار اجرایی طرح، توسط سازمان بسیج را شایسته تقدیر عنوان کرد./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 بزرگداشت هفتاد و یکمین یادبود استاد کریم ساعی بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی در ایران
🔹 زمان: روز دوشنبه مورخ ۴ دی ماه ۱۴۰۲ ساعت ۸:۳۰
🔹 مکان: استان البرز، کرج، میدان امام حسین(ع)، بلوار شهید چمران، دانشکده منابع طبیعی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، تالار امام خمینی(ره)
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 برخورد قاطعانه با دانهدرشتهایی که به عرصههای منابع طبیعی دستاندازی میکنند
🔹 معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صبح امروز -یکشنبه- در پنجاه و پنجمین جلسه اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که در محل این سازمان برگزار شد، از برخورد قاطعانه با دانه درشتهایی که به عرصههای منابع طبیعی دستاندازی می کنند خبر داد.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: کارگروه ویژه پیرامون زمینخواری عرصههای منابع طبیعی تشکیل شده است.
🔹 وی اظهار داشت: در این کارگروه به دنبال دانه درشتهایی هستیم که به عرصههای منابع طبیعی دستاندازی میکنند.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: امروز مقدمات تخریب ۲ ساختمان لوکس در شهر رامسر واقع در استان مازندران فراهم شده است.
🔹 نوبخت گفت: این ساختمان دارای بیش از ۱۰ طبقه است که طبقه همکف آن متری ۲۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.
🔹 وی افزود: به طور قطع هیچ تعارفی با کسانی که وارد عرصههای منابع طبیعی میشوند و ساخت و ساز میکنند، نداریم.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی اظهار داشت: تخریب بعدی مربوط به استان تهران است.
🔹 وی اضافه کرد: برخی افراد متخلف تصور میکنند میتوانند از نفوذ برخی استفاده کرده و وارد عرصههای منابع طبیعی شوند؛ در حالی که این عرصهها متعلق به همه مردم ایران است.
🔹 نوبخت تصریح کرد: وظیفه سازمان منابع طبیعی حفظ و حراست از عرصههای طبیعی است و با هرگونه ورود به طور جدی و قطعی برخورد میکنیم./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 فعالیت های آبخیزداری مردمیسازی میشود
🔹 معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همزمان با حضور ریاست محترم جمهور در سفر به گلستان، از مردمیسازی طرح های آبخیزداری این سازمان خبر داد.
🔹 عباسعلی نوبخت گفت: از ۱۲۵ میلیون هکتار منابع غنی در کشور ۹۰ میلیون هکتار آن فاقد طرح آبخیزداری است.
🔹 وی با بیان اینکه مشکلات منابع طبیعی تنها در مباحث جنگل خلاصه نمیشود، تصریح کرد: این مباحث عمدتاً شامل جنگلها، مراتع و بیابانها هستند که برنامه جهادی برای احیای سرزمین، جنگل و مراتع در کشور تدوین شده و آماده اجرا است.
🔹 نوبخت از تدوین نظامنامه مردمیسازی فعالیتهای آبخیزداری در کشور خبر داد و بیان کرد: در کشور نقاط بحرانی پیرامون ریزگردها وجود دارد که کانونهای کنترل و فرسایش بادی در سالجاری مطالعه و طرحهای احیای آن آماده شده است.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه طرح جهادی مقابله با کانونهای ریزگرد برای سه میلیون هکتار تدوین شده است، یادآور شد: برای مقابله پدیده ال نینو نیز برنامههایی در دست اقدام داریم که برنامه راهبردی از سال ۱۴۰ث تا ۱۴۰۶ در این زمینه انجام شده است.
🔹 وی اظهار کرد: دانشجویان و مدیران حوزههای کشاورزی و منابع طبیعی باید در این راستا آستین همت بالا بزنند تا بتوانیم کشور را از بحران منابع طبیعی و زیست محیطی نجات دهیم.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی بیان داشت: ۱۲۵ میلیون هکتار منابع طبیعی در کشور وجود دارد که ۳۰ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش بادی واقع شده که باید بتوانیم در برنامههای هفتم و هشتم توسعه کشور طرحهای لازم را برای ۹۰ میلیون هکتار فاقد طرح آبخیزداری طراحی و ساماندهی کنیم./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 ۴ دی ماه؛ سالروز درگذشت مهندس کریم ساعی
🔹 مهندس کریم ساعی، پایه گذار علوم منابع طبیعی و سازمان جنگلبانی در ایران در سال ۱۲۸۹ در مشهد به دنیا آمد.
🔹 وی تحصیلات دانشگاهی خود را در مدرسۀ عالی دانشکده فلاحت، دانشگاه تهران گذراند و با درجۀ مهندسی در سال ۱۳۱۰ فارغالتحصیل شد.
🔹 بعد از آن، در دوره اعزام دانشجویان به خارج از کشور پذیرفته شد و برای مدت ۲ سال به مونپلیه در انستیتو اگرونومیک فرانسه رفت و در آنجا با درجه ممتاز فارغ التحصیل شد.
🔹 موفقیتهای تحصیلی او باعث شد تا مجله علمی، تخصصی فرانسه، او را به عنوان یکی از چهرههای شاخص علم جنگل در آن سالها معرفی کند.
🔹 مهندس ساعی پس از آنکه در سال ۱۳۱۶، فوق لیسانس خود در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا گرفت، به کشورش بازگشت.
🔹 با تاسیس دایره جنگل در ۱۳۱۷ به عنوان اولین نهاد مدیریت جنگلها در کشور مهندس ساعی ریاست آن را برعهده گرفت.
🔹 بر اثر فعالیت و اقدامات پر تلاش او، یک سال بعد این نهاد کوچک به اداره جنگلبانی و بعدها به اداره کل جنگلها ارتقاء پیدا کرد.
🔹 در همان سالها او و همکارانش قوانین و مقررات جنگل را تدوین کرده و به تصویب مجلس آن زمان رساندند. کریم ساعی موفق شد تا در سال ۱۳۲۵ برای اولینبار مساحتی از جنگلهای ایران را تخمین بزند. پس از آن در سال ۱۳۲۷ جلد اول و در سال ۱۳۲۹ جلد دوم کتاب جنگل شناسی را منتشر کرد که با نشر این کتاب اساس اطلاعات علمی جنگلبانان کشور پیریزی شد.
🔹 پس از آنکه از ریاست اداره کل جنگلها برکنار شد، ساعی خود را خانه نشین نکرد و پیشنهاد داد تا در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران رشته جنگل ایجاد شود و خود نیز به عنوان استاد در این دانشکده مشغول به کار شد.
🔹 با تأسیس بنگاه جنگلها در سال ۱۳۲۸ او با سمت رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل این بنگاه، مشغول فعالیت شد. کریم ساعی در ۱۵ آذرماه ۱۳۲۸ نشریۀ مخصوص کارکنان بنگاه جنگلها را با عنوان خبرنامۀ بنگاه جنگلها منتشر کرد.
🔹 مهندس کریم ساعی ۴ دی سال ۱۳۳۱ هنگام بازگشت از شیراز به تهران در اثر سانحۀ سقوط هواپیما درگذشت. وی وصیت کرده بود تا او را در دانشکدۀ منابع طبیعی دانشگاه تهران به خاک بسپارند.
🔹 بوستان ساعی و درختان تناور خیابان ولیعصر تهران به همت، ابتکار و طراحی مهندس ساعی شکل گرفت.
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 استاد کریم ساعی پدر جنگلبانی ایران
🔹 مهندس كریم ساعی، بنیانگذار سازمان جنگلبانی، آموزش دانشگاهی رشته جنگل و پايهگذار تحقیقات منابع طبیعی و مجلات و نشریات متعدد بودند و بسیاری از عناوین و اصطلاحات نظیر جنگلبان، جنگلداری و... زائیده ذهن و قلم ایشان است.
🔹 استاد ساعی، یكی از نوابغ و نوادر عصر ما كه پس از گذشت بیش از شش دهه، هنوز نظرات و كتاب های ایشان مورد استفاده اهل قلم علوم جنگل و منابع طبیعی قرار میگيرد و از نظراتشان در کارهای اجرایی و علمی بهره میبرند.
🔹 مهندس ساعی در ۴ دی ۱۳۳۱ در سن ۴۲ سالگی در اثر سانحه سقوط هواپیما از دنیا رفتند و بنا به وصیت خود ایشان، در محوطه دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران آرام گرفتند.
🥀 نامش زنده و راهش پررهرو باد
☘️ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نادیده گرفتن قوانین محصولات فرعی مرتعی و جنگلی سبب تخریب منابع آب و خاک و پوشش گیاهی می شود
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: نادیده گرفتن قوانین و سیاست ها و ضوابط مربوط به حفظ، احیاء، اصلاح، توسعه، بهره برداری و صادرات محصولات فرعی مرتعی و جنگلی سبب تخریب منابع آب و خاک و پوشش گیاهی می شود.
🔹 ترحم بهزاد گفت: ایران دارای اکوسیستم حساس و شکننده ای است و تغییرات اقلیمی در کنار پراکنش نامتقارن جامعه انسانی توام با وابستگی معیشتی و اقتصادی لایه های مختلف اجتماعی، منجر به تشدید بهره برداری از طبیعت شده و پوشش گیاهی و خاک به عنوان نیازهای این فرآیند دستخوش تغییرات شده است و تبعات آن به اشکال مختلف بلایای طبیعی نمایان می شود.
🔹 وی هدف از احیاء، توسعه و اصلاح گیاهان دارویی را توانمندسازی جوامع محلی وابسته به این منابع برشمرد و هدف از ارائه قوانین و ضوابط محصولات فرعی مرتعی و جنگلی را بازنگری هر ساله وضعیت فعلی رویشگاه ها و بهره برداری اصولی از عرصه های طبیعی و اهمیت احیاء و توسعه گیاهان دارویی دانست.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی افزود: ايجاد انسجام و همكاري هاي مستمر و مؤثر ميان متولی زراعی سازی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با ادارات کل منابع طبیعی استان ها و بهره برداران و مجریان طرح های بهره برداری، سبب ساماندهی فرآیندها و ساختارهای نظارت و ارزیابی بر بهره برداری گیاهان دارویی و بقاء گونه ها و حفاظت از طبیعت خواهد شد.
🔹 وی در ادامه درباره مهمترین قوانین و سیاست های اجرایی که هر ساله در سطح ملی تعیین و تدوین می شود گفت: به استناد تبصره ۷ ماده (۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، افراد بهره بردار دارای حقوق مشخص و معین هستند و حقوق مرسوم جوامع محلی و افراد بهره بردار بومی و دارندگان پروانه چرا که دارای حق بهره برداری در عملیات برداشت و مدیریت احیاء منابع گیاهان دارویی در مناطق برداشت هستند در هنگام عقد قرارداد مشخص و حفظ می گردد.
🔹 بهزاد همچنین خاطر نشان کرد: بهره برداری از محصولات مرتعی و جنگلی دارویی در قالب طرح های بهره برداری تلفیقی، صرفًا به میزان برآورد محصول قابل برداشت سالانه در قراردادهای منعقده و بر اساس مفاد کتابچه طرح مصوب و پرداخت بهره مالکانه مجاز خواهد بود و مازاد محصولات برداشت شده از شروط قرارداد، غیرقانونی بوده و طبق ماده ۲۵ مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نفع دولت ضبط خواهد شد.
🔹 وی در بخش دیگری از قوانین و سیاست های اجرایی تصریح کرد: نظارت بر اجرای تعهدات احیائی طرح ها، بهره برداری و احیاء از طریق کارشناسان دارای صلاحیت و رتبه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و کارشناسان ذیربط منابع طبیعی در تمام مراحل برداشت از طبیعت صورت می پذیرد.
🔹 بهزاد ادامه داد: بهره برداری از محصولات طبیعی هدف و جمعیت های آن ها به طور منظم بر اساس فهرست لیست ممنوع و لیست قرمز ارزیابی می شوند و برداشت گونه های در خطر انقراض ممنوع است و طبق دستورالعمل های داخلی و سیاستگذاری های سالانه، حداکثر میزان مجاز برداشت برای هریه از گونه و اندام های آن ها - ریشه، پیاز، پوست، گل، میوه، بذر- هر منطقه بر اساس ضوابط تعیین شده صورت می گیرد و مدت زمان مجاز برای برداشت با استفاده از شاخص های کاربردی از قبیل فصل، چرخه بارندگی، تاریخ گلدهی و میوه دهی تعیین می شود که بر مبنای اطلاعات مربوط به چرخه تولید مثلی گونه های دارویی و صنعتی مورد نظر است.
🔹 وی تاکید کرد: روش ها و ابزار برداشت باید به گونه ای مناسب انتخاب شود که تخریب گیاه یا جمعیت گیاهی موجود به حداقل برسد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی سرانجام افزود: بخش عمده نیازهای بازار گیاهان دارویی و صنعتی با برداشت از عرصه های طبیعی تامین می شود و سودآوری های کلان اقتصادی و توجه روز افزون تجارت جهانی به گیاهان دارویی مشکلات و مسائل ناگواری را برای اين منابع بوجود آورده و نسل گونه های گیاهی را با خطر انقراض مواجه ساخته است. بنابراين با اتخاذ سیاست ها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر يك شناخت واقع گرايانه از وضعیت موجود اين منابع در طبیعت و کاربرد روش های علمی و صحیح در تمام ابعاد، اعم از زراعی سازی ذخائر ژنتیکی در مقابل برداشت از طبیعت و بهره برداری اصولی و مکانیزه می توان علاوه بر حفظ و حراست از اين سرمايه های ملی، به شکوفايی و توسعه پايدار نیز دست یافت./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نشست هماهنگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد با حضور قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی
🔹 نشست هماهنگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت صبح امروز -دوشنبه- چهارم دی ماه با حضور قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در محل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.
🔹 دکتر کاظم خاوازی در این نشست گفت: منابع طبیعی با وزارت جهاد کشاورزی جزء یک خانواده محسوب می شوند و اگر با اتحاد و یکدلی کار انجام شود قطعا اتفاقات خوبی در منابع طبیعی و برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت خواهد افتاد.
🔹 وی افزود: این طرح با توجه به شرایط اقلیمی که در کشور حاکم است باید از نظر شرعی و قانونی اجرایی شود البته منوط به اینکه اقداماتی که در این راستا انجام می شود باید دارای چارچوب های علمی باشد تا از برخی رویکرد های منفی که نسبت به این طرح وجود دارد را مرتفع سازد.
🔹 خاوازی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از سازمان منابع طبیعی جهت اجرایی کردن طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از هیچ تلاش و کوششی دریغ نخواهد کرد.
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی همچنین تاکید کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت باید یک طرح مدون، جذاب و دارای پشتوانه علمی باشد تا کسانی که قرار است فرآیند انجام این طرح را ببینند هدفمند و دارای چارچوب های علمی و فنی باشد.
🔹 وی گفت: در بخش اجتماعی این طرح افراد بزرگ و تاثیر گذار می توانند ورود کنند. افرادی که فراگیر فکر می کنند و می توانند موجی از مشارکت را با خود به همراه بیاورند.
🔹 کاظم خاوازی همچنین گفت: شرکت ها، صنایع و معادن که عرصه های منابع طبیعی در اختیارشان است در کنار طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مسئولیت اجتماعی دارند و باید در قالب انجام تفاهم نامه های همکاری پای کار بیابند و مسئولیت خودشان را انجام دهند.
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت شناسایی این طرح در میان جامعه و افکار عمومی تاکید کرد و یادآور شد که روی این طرح نظرات منفی هم در جامعه وجود دارد اما باید با گفتمان منطقی و دارای چارچوب علمی و فنی اقناع سازی صورت گیرد تا یک مشارکت عمومی در اجرای این طرح اتفاق بیفتد.
🔹 دکتر خاوازی در ادامه در زمینه کاشت گونه های سازگار با مناطق مختلف کشور تاکید و یاد آوری کرد: نهال های تولید شده باید در پهنه هایی کاشته شود که منطبق با اهداف سازمان منابع طبیعی باشد.
🔹 وی در ادامه به برخی از طرح های جنگل کاری در حاشیه جاده ها و راه ها در گذشته اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح ها بدون پشتوانه علمی و مطالعه انجام شده و با موفقیت همراه نبوده است.
🔹 معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت باید بعد از اجرایی شدن با پرواز بالگرد از ارتفاع قابل رویت باشد.
🔹 خاوازی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت به ایجاد سامانه اطلاع رسانی دو زبانه تاکید کرد و افزود: این سامانه باید در دسترس باشد و معلوم شود که در هر منطقه از چه تعداد گونه درخت سازگار با محیط کاشته شده است.
🔹 او گفت: فضا برای تهیه مصوبه از سوی سازمان منابع طبیعی برای ارسال به صحن زیر بنایی دولت مهیاست و در این مصوبه منابع طبیعی می تواند بسیاری از درخواست ها و نیازمندی های خود را در زمینه حفاظت از منابع طبیعی، اهمیت درختکاری، درخواست اعتبارات خود را احصا نموده و کاستی ها و دل نگرانی های خود را مرتفع نماید.
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی، نظارت مستمر و ارزیابی از اقدامات انجام شده در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را مهم و اساسی برشمرد و تاکید کرد: باید برای این طرح مقدس دیده بان گذاشت تا از مسیر اصلی خود منحرف نشود.
🔹 خاوازی سر انجام سخنان خود به طرح ترسیب کربن نیز اشاره کرد و گفت: ترسیب کربن امروز برای دنیا از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ما باید این طرح را در کشور مورد توجه جدی قرار دهیم زیرا بسیاری از صنایع نیارمند ترسیب کربن خواهند بود. بنابراین باید از جنگلها مراقبت شود و همه تلاش ها در ماموریت از جنگل ها که تولید کننده ترسیب کربن هستند به دقت انجام شود تا علاوه بر حفاظت از جنگلها بتوانیم ترمیم جنگل نیز داشته باشیم./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 خدمات استاد کریم ساعی در عرصه منابع طبیعی کشور ماندگار است
🔹 رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران روز دوشنبه در آیین بزرگداشت هفتاد و یکمین یادبود استاد کریم ساعی در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره استاد «کریم ساعی» بنیانگذار علوم نوین منابع طبیعی کشور اعلام کرد: خدمات این استاد در عرصه منابع طبیعی و جنگل های کشور در تاریخ ماندگار است.
🔹 سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی افزود: افرادی مانند استاد ساعی الگوهای بسیار خوب در عرصه علم، دانش و خدمت به جامعه هستند.
🔹 وی اظهار کرد: ساعی در عرصه علوم منابع طبیعی ایده خلق کرد و برای آن تشکیلات و سازمان به وجود آورد که بیانگر عشق به توسعه کشور بوده است؛ او ایران سر سبز را می خواست و توسعه جنگل ها از آرمان های این استاد گرانقدر بود.
🔹 ابراهیم زاده موسوی افزود: ساعی برای امنیت زیستی کشور قدم برداشت که حیات، آینده، توسعه، فرهنگ، اقتصاد و اقتدار این کشور در آینده وابسته به امنیت زیستی و بعد امنیت غذایی است.
🔹 مرحوم کریم ساعی در سال ۱۲۸۹ خورشیدی در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند و وارد مدرسه عالی فلاحت دانشگاه تهران، واقع در کرج شد و در سال ۱۳۱۰ خورشیدی با درجه مهندسی فارغالتحصیل شد.
🔹 در فاصله سالهای ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۳ که دانش آموختگان ایرانی به خارج کشور اعزام میشدند، کریم ساعی نیز برای مدت ۲ سال به مونپلیه در انستیتو اگرونومیک فرانسه رفت و با درجه ممتاز فارغالتحصیل شد.
🔹 به دلیل موفقیتهای پیدرپی در همان سالهای تحصیل در فرانسه مجله روودوبوآ (به فرانسوی: Revue de bois) با چاپ عکس و زندگینامهاش، او را یکی از نوابغ و نوادر علمی معرفی کرد؛ پس از آن ساعی به آمریکا اعزام شد و در سال ۱۳۱۶ فوق لیسانس خود در رشته آمار جنگل از دانشگاه برکلی کالیفرنیا گرفت.
🔹 وی پس از بازگشت به ایران در همان سال به خدمت اداره کل کشاورزی درآمد و نخستین تشکیلات جنگلبانی ایران را در واحدی به نام دایره جنگل در اداره کل فلاحت تاسیس کرد. او در سال ۱۳۱۷ ریاست دایره جنگل را به عهده گرفت و پس از آن موفق شد اداره جنگلبانی را در سال ۱۳۱۹ خورشیدی بنیان گذارد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ساخت شهربازی در عرصه جنگلهای لویزان شدنی نیست
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پی اعلام شهرداری تهران مبنی بر سرمایهگذاری برای ساخت بزرگترین شهربازی پایتخت در جنگلهای لویزان گفت: به هیچ وجه اجازه قطع جنگلهای لویزان را نمیدهیم.
🔹 اواخر آذرماه بود که نوید خاصهباف مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران از سرمایهگذاری برای ساخت بزرگترین شهربازی پایتخت در جنگلهای لویزان واقع در منطقه ۴ به ارزش ۲۲ هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: مطالعات این پروژه در حال انجام است و به دنبال اخذ مجوز از سازمان منابع طبیعی هستیم.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی به مذاکره شهرداری تهران با منابع طبیعی در این زمینه اشاره و اظهار کرد: دو هفته قبل جلسهای شهرداری تهران با ما داشت. صحبتهایی مطرح و قرار شد طرح خود را برای بررسی ارائه کنند، ولی هنوز ما طرحی ندیدهایم.
🔹 نقی شعبانیان خاطر نشان کرد: ساخت شهربازی در لویزان فعلاً در حد حرف است و باید طرح آن نوشته و ضرورت انجام این کار بیان شود سپس در مراجع مختلف تایید و تصویب شود. بعد از آن برای اجرا به دنبال عرصهای باشند البته صد در صد اجازه این کار در جنگل داده نخواهد شد چرا قطع درختان جنگلها ممنوع است.
🔹 وی اضافه کرد: شهرداری تهران یک عرصه را برای ساخت شهربازی در نظر دارد و هنوز از آن بازدید نکردهایم.
🔹 شعبانیان در پایان تاکید کرد: به هیچ وجه به ساخت شهربازی در عرصههای جنگلی بهویژه جنگلکاری دستکاشت مجوز و اجازه قطع درختان جنگلهای لویزان را نمیدهیم. عرصه انجام این کار نه تنها نباید عرصه جنگلی باشد بلکه مرتعی دارای پوشش گیاهی درجه یک هم نباشد. شهرداری تهران در جریان است که ساخت شهربازی در عرصه جنگلی شدنی نیست./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ضرورت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانشبنیان
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جریان بازدید از سومین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو، خواستار حمایتهای اعتباری و قانونی بیشتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکتهای دانشبنیان فعال در بخشهای سنجش از راه دور، شناسایی تغییرات اراضی و پوشش جنگلی و مرتعی و خدمات مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی شد.
🔹 حمیدرضا سلیمانی با بیان این مطلب گفت: یکی از وظایف مهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شناسایی بخش خصوصی فعال و معتبر، معرفی آنان به مجموعه هایی مانند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و حمایت از پروژههایی که میتواند به عنوان یک استارت آپ کلید بخورد، است.
🔹 وی افزود: امروزه با توجه به تغییرات اقلیمی، مساله گرمایش زمین و اهمیت تامین امنیت غذایی، رصد و پایش تغییرات در سطح زمین و پوشش گیاهی به منظور مدیریت دقیق و مقابله به موقع با آن، ضرورت بیشتری پیدا کرده است.
🔹 سلیمانی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میتواند زمینههای همکاری مجموعههای دانشبنیان را با سازمانهایی مانند منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، امور اراضی کشور، شیلات و عشایر بیش از پیش فراهم کند، زیرا این مجموعهها در واقع بهرهبرداران خدمات و فناوریهای این شرکتها در زمینه پایشهای هوایی و زمینی، شناسایی تغییرات پوشش گیاهی، شناسایی ریسکها مانند حریق در مراتع و جنگلها و آفات و بیماریهای مرتعی و جنگلی و ساخت و سازها روی اراضی هستند.
🔹 سلیمانی با بیان این که مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی، شرکتهای دانشبنیان را برای بهرهگیری از خدماتشان شناسایی میکند، تصریح کرد: در این نمایشگاه، صحبتهای اولیه با چند شرکت خصوصی انجام دادهایم که برای استفاده از خدمات آنها به تامین اعتبار نیاز است.
🔹 وی ادامه داد: مجموعههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از حدود سه دهه پیش از سامانههای اطلاعات جغرافیایی و تصاویر ماهوارهای در فعالیت و اجرای طرحهایش استفاده میکند.
🔹 رییس مرکز نوآوری و فناوری منابع طبیعی گفت: ما برای استفاده از خدمات مجموعهها و سازمانهایی مانند سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، پژوهشگاه فضایی و سازمان فضایی کشور به لحاظ تجهیزات سختافزاری مشکلی نداریم، اما باید بتوانیم برای دریافت برخی خدمات با شرکتهای دانشبنیان و بخشهای خصوصی ارتباط برقرار کنیم.
🔹 وی اذعان داشت: بخش خصوصی در چند سال اخیر به قابلیتهای خوبی برای ارایه خدمات مورد نیاز مجموعههای وزارت جهاد کشاورزی دست یافته است.
🔹 سلیمانی در همین حال گفت: نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو، دستاوردها و فناوریهای ارزشمندی را در معرض نمایش قرار داده است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ظرفیت کاشت یک میلیارد درخت به خوبی در کشور فراهم است
🔹 رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در جلسه کمیته علمی نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت در سالن جلسات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته ظرفیت کاشت یک میلیارد درخت در کشور به خوبی فراهم است و این کار بزرگ با مشارکت همه اقشار جامعه و حمایتهای مردمی اجرایی خواهد شد.
🔹 علی علیزاده افزود: موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با تمام ظرفیت مطالعاتی و تحقیقاتی خود به اجرای صحیح و علمی این طرح در همه مناطق ایران کمک خواهد کرد.
🔹 وی با اشاره به این که طرح فوق نیازمند شناخت موقعیت هر منطقه و درختان متناسب کاشت در آن مکان است، افزود: مطالعات انجام شده در این خصوص نشان داده است که ظرفیتهای سرزمینی ما در همه ابعاد برای کاشت یک میلیارد درخت آمادهاست و میتوان این کار را بر اساس برنامهریزی منسجم و کارشناسی شده به انجام رساند.
🔹 رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور ادامه داد: کاشت یک میلیارد درخت در کشور نباید تنها محدود به یک دوره چهار ساله باشد، بلکه لازم است با توجه به ابعاد گسترده و اهمیت موضوع این طرح در طی سالهای بعد از آن نیز ادامه یابد و ما در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با همکاری سازمانهای متولی اجرای این طرح در استانها مختلف، روند انجام کار را رصد و پیشنهادهای لازم را برای رفع اشکالهای احتمالی ارائه خواهیم کرد.
🔹 علیزاده گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته اجرای این طرح به غیر از هزینههای پشتیبانی بعدی برای نگهداری نهالهای کاشته شده به ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، بنابراین استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و تشکلهای مردمی برای پیشبرد آن ضروری است و به همین دلیل این طرح با عنوان نهضت مردمی شناخته میشود.
🔹 وی با تاکید بر اینکه با استفاده از تجربه طرحهای قبلی، این طرح را به صورت مستمر تا رسیدن به هدف نهایی دنبال خواهیم کرد، افزود: در همین راستا آمار مورد تایید ما در گزارشهای این طرح ملی، تنها تعداد درختانی است که بعد از کاشت در عرصههای طبیعی به زندگی خود ادامه میدهند.
🔹 رییس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به اهمیت وجود درخت برای سلامت مردم و حفاظت از محیط زیست، ادامه داد: تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به عنوان کاری ماندگار برای کشور و آیندگان به خوبی اجرا شود./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 مدیر مرکز حوزه های علمیه کشور و رئیس سازمان منابع طبیعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند
🔹 آیین کاشت نهال زیتون برای اعلام همبستگی با مردم مقاوم غزه و انعقاد تفاهم نامه مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مدرسه علمیه معصومیه قم برگزار شد.
🔹 مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور و امام جمعه شهر قم در دیدار با معاون وزیر و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن تبریک میلاد حضرت زهرا(س) و سالروز ۹ دی گفت: به عنوان حوزه از تمام اقدامات انجام شده در مسیر طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قدردانی میکنیم.
🔹 آیت الله علیرضا اعرافی با اشاره به اینکه تمام نظام باید به موضوع محیط زیست به عنوان یک اولویت اهمیت بدهند، مطرح کرد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم فصلی برای این موضوع درنظر گرفته شده است.
🔹 وی با بیان اینکه این موضوع از نظر شرعی، اخلاقی دینی مهم است، عنوان کرد: اسلام به کشاورزی و منابع طبیعی نگاه خاصی دارد که نشان از اهمیت این موضوع دارد.
🔹 آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه خودمان را مخاطب این طرح و درختکاری میدانیم، خاطر نشان کرد: همیاری و همکاری در فرهنگسازی و اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت باید به عنوان یک اولویت در مدارس علمیه مطرح شود.
🔹 وی با بیان اینکه در پژوهشها نیز باید به مقوله فضای سبز توجه شود، تصریح کرد: همچنین شبکههای تبلیغی و نهادهای حوزوی باید در خدمت فضای سبز و طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قرار بگیرند.
🔹 امام جمعه قم با اشاره به اینکه باید این تفاهم نامه به خروجی عملیاتی منجر شود، یادآور شد: برای تحقق این هدف باید حوزه و منابع طبیعی فردی را برای پیگیری مشخص کنند.
🔹 وی اضافه کرد: برای تحقق هدف کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال نیازمند عزم همگانی هستیم و تمام مردم باید پای کار بیایند و انتظار داریم دولت و مجلس نیز پای کار این موضوع بیایند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی نیز در این دیدار، اظهار کرد: معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ۶۲ میلیون و منابع طبیعی بیش از ۲۵۰ میلیون اصله نهال را تولید کرده است.
🔹 وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد نهضت مردمی کاشت یک میلیارد درخت، تولید نهال است، مطرح کرد: ۱۰ درصد این طرح، کاشت و ۷۰ درصد باقیمانده، نگهداری از درختان است.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه تا امروز از هیچ بودجه دولتی استفاده نکردهایم، عنوان کرد: تاکنون با مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه استانهای مختلف تفاهم نامه همکاری امضا کردهایم.
🔹 وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۰ میلیون اصله نهال کاشت شده است، خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه در بودجه با مشکلاتی مواجه هستیم، تفاهمنامهای نیز با بسیج سازندگی منعقد کردیم و مقرر گردید ۶۰ درصد کاشت توسط این افراد انجام شود.
🔹 نوبخت با بیان اینکه فرمایش حوزویان اثرگذاری بیشتری در میان مردم دارد، تصریح کرد: امیدواریم با تفاهمنامهای که با مرکز مدیریت حوزههای علمیه منعقد می شود، از ظرفیت طلاب و حوزویان نیز بهرهمند شویم.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی در نشستی با مسئولان منابع پایدار و موقوفات حوزههای علمیه سراسر کشور که در سالن جلسات آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، اظهار کرد: از سال ۱۴۰۳، درختداری در کنار درختکاری باید مورد توجه قرار بگیرد.
🔹 نوبخت با بیان اینکه از ۱۳ اقلیم موجود در دنیا ۱۱ اقلیم در کشور ایران وجود دارد، تصریح کرد: کشور ایران پل ارتباطی میان اقلیمهای دنیا است.
🔹 معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز دشمن ستونهای اصلی امنیت زیستی مردم را نشانه گرفته است، اظهار داشت: قدرت جمهوری اسلامی در امنیت نظامی موجب شده است تا دشمن از عملیاتهای نظامی ناامید شده و در عرصههایی مانند امنیت زیستی تهدیدهایی را ایجاد کند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی با اشاره به اینکه ظرفیت تامین امنیت زیستی مانند امنیت نظامی وجود دارد، مطرح کرد: این موضوع با همکاری و مشارکت مردم محقق خواهد شد.
🔹 نوبخت با بیان اینکه حوزههای علمیه و مبلغین نقش موثری در فرهنگسازی این موضوع دارند، عنوان کرد: امیدواریم با همراهی و همکاری حوزههای علمیه بتوانیم گام موثری در این مسیر برداریم.
🔹 وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نیز به موضوع درختکاری سفارش کردهاند، عنوان کرد: تمام این سفارشات نشان از اهمیت درختکاری دارد.
🔹 دیدار با تولیت مسجد مقدس جمکران و تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و غرس نهال در محوطه مسجد مقدس جمکران از برنامه های دیگر سفر یک روزه رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به قم، بود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اولین همایش وبیناری "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری" برگزار شد
🔹 اولین همایش وبیناری علمی-تخصصی ملی "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری" برگزار شد.
🔹 در این نشست مجازی، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به کارکردهای پوشش گیاهی و مخصوصا جنگل های زاگرس اظهار داشت: منطقه زاگرس با داشتن ۷ رودخانه از ۹ رودخانه بزرگ ایران تامین کننده ۴۰% آب کشور است که سالیان بالغ بر ۶ میلیارد مترمکعب می شود.
🔹 عباسعلی نوبخت در ادامه ی برشمردن اهم ظرفیت های ایجادی پوشش گیاهی، با اشاره به وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران، این تنوع ژنتیکی را معادل تعداد کل گونه های قاره اروپا دانست که یک بانک ژنتیکی خارق العاده را در پهنه کشور تشکیل می دهند.
🔹 وی در رابطه با مشکل اصلی جنگل های زاگرس گفت: از ۶ میلیون هکتار جنگل های زاگرسی، زیر اشکوب حدود ۲ میلیون هکتار آن تحت بهره برداری های کشاورزی و باغداریست که طی این فعالیت ها و در پی استفاده از سموم و آفات کش ها، شکارگرهای طبیعی از بین می روند که این امر باعث طغیان آفات مثل برگخوار و جوانه خوار بلوط می شود که خسارت عمده ای به این جنگل ها می زند و رفع معضل کشت زیراشکوب که دارای وجوه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز هست یک هم افزایی و کمک دستگاه های هر سه قوه را می طلبد.
🔹 نوبخت اضافه کرد: از ۱۳ اقلیم دنیا کشور ما صاحب ۱۱ اقلیم است بگونه ای که ۱۱ استان کشور تحت پوشش جنگل های زاگرسی، ۳ استان هیرکانی و ۲ استان ارسبارانی است که این واقعیت یک ظرفیت عظیم برای کشور است.
🔹 وی با تاکید بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال در پاسخ به نحوه تامین آب مصرفی این میزان کاشت درخت تصریح کرد: باتوجه به میانگین ۲۵۰ میلی متر بارندگی سالیانه کشور، میزان نزولات آسمانی بیش از ۴۱۰ میلیارد مترمکعب آب در سال می شود که با فرض کاشت برخی نهال ها در نامساعدترین مناطق آب و هوایی و نیازمندی به ۱۰ مورد آبیاری سالیانه، آب مورد نیاز برای اجرای این طرح حداکثر به ۲۰۰ میلیون مترمکعب می رسد که در مقایسه با ۴۰۰ میلیارد مترمکعب نزولات سالیانه، رقم زیادی نیست و این در حالی است که آب های نامتعارف را در این محاسبه وارد نکرده ایم.
🔹 وی با تاکید بر خانواده به عنوان واحد جامعه، نقش زنان و مادران را در اجرای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت اساسی خواند و افزود: در برخی استان ها مثل کرمانشاه، کردستان، قزوین و هرمزگان با مشارکت بانوان، طرح تولید نهال در سطح خانه ها و هر منزل یک نهالستان به منصه ظهور رسیده بطوری که نهالی هایی که تولید می شوند خیلی شاداب تر و سرسبز تر از بسیاری از نهالستان های دیگر است چون با عشق تولید شده اند.
🔹 نوبخت ضمن تاکید بر اشتغال زا بودن کلیه مراحل جمع آوری بذر، گلدان گیری و سبز کردن و کاشت و نگهداری نهال ها به مقوله زراعت چوب و ظرفیت مغفول مانده در این بخش اشاره کرد و پرداختن بیشتر به این بخش در قالب اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت را تامین کننده نیاز ۱۶ میلیون مترمکعبی سالیانه کشور به چوب دانست و مشخصا اجرای صرفا پروژه زراعت چوب ۲۹۰ هزار هکتاری اختصاصی استان خوزستان در قالب طرح یک میلیارد درخت را تبدیل کننده ایران به کشور صادرکننده چوب عنوان کرد.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی در تشریح نحوه مشارکت و ظرفیت های مردمی اجرای طرح یک میلیارد درخت با اشاره به تفاهم نامه بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش گفت: وجود ۱۶/۶ میلیون دانش آموز، ۸۷۰ هزار معلم، آموزگار و دبیر و حدود ۱۰۰ هزار دانشجو-معلم ظرفیت ذیقیمتی است که با اجرایی شدن تفاهم نامه فیمابین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت آموزش و پرورش می تواند به تولید ۶۰ میلیون نهال توسط دانش آموزان منجر شود.
🔹 نوبخت تصریح کرد: این تعهد اخلاقی را به ملت عزیز و مسئولین مافوق می دهیم که در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت آمارهای دقیق و صحیح ارائه دهیم و بستر لازم جهت ارزیابی این طرح که از بایسته های حقوق شهروندی است را فراهم نمائیم.
🔹 شایان ذکر است؛ در راستای معرفی درخت و منابع طبیعی به عنوان ارکاننسل های اول و سوم حقوق بشری اولین همایش وبیناری علمی-تخصصی وبیناری ملی "بایسته های حقوق شهروندی در حفاظت از منابع طبیعی و توسعه درختکاری" توسط معاونت حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در تاریخ دهم دی ماه جاری بصورت عمومی و سراسری برگزار شد./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پاسخگویی به استعلامات مردمی در سامانه پنجره واحد زمین از ۱۵۹ روز به ۳۶ روز کاهش پیدا کرده است
🔹 رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاصد اقتصادی امروز - چهارشنبه - سیزدهم دی ماه در چهارمین جلسه شورای راهبری سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که با حضور متولیان سامانه، دستگاههای اجرایی حوزه زمین و مراجع قضایی و نظارتی در محل سازمان منابع طبیعی برگزار شد، اعلام کرد: پاسخگویی به استعلامات مردمی در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین از ۱۵۹ روز به ۳۶ روز کاهش پیدا کرده است.
🔹 سردار محمدرضا یزدی خاطر نشان کرد: با تعامل دستگاه ها باید سبب سرعت، دقت و ایجاد رضایت در بین مردم شویم.
🔹 وی با اشاره به برخی چالش ها و ظرفیت های اجرایی تصریح کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین می تواند خدمات ارزنده ای به مخاطبین ارائه نموده و به کاهش تشکیل پرونده های قضایی کمک نماید.
🔹 به گفته سردار یزدی قرار بود تا پایان شهریور ماه همه دستگاههای مربوط، به این سامانه متصل شوند اما این اقدام به دلیل یکسری ضعف های موجود و بعضاً کوتاهی برخی دستگاهها به کندی در حال انجام است.
🔹 وی اضافه کرد: در سومین جلسه شورای راهبری سامانه پنجره واحد مدیریت زمین که حدود سه ماه گذشته برگزار شد و موضوع اتصال دستگاهها به سامانه مورد بررسی قرار گرفته بود تنها یک سوم دستگاهها به این سامانه متصل شده بودند که اکنون و تا برگزاری چهارمین نشست شورای راهبری این میزان به دو سوم افزایش یافته است.
🔹 سردار یزدی همچنین در این جلسه اعلام کرد: از زمان عقب هستیم و مردم نباید معطل شوند و مابقی دستگاههای جامانده باید خود را به این سامانه متصل کنند و جای هیچ عذر و بهانه ای پذیرفتنی نیست.
🔹 در ادامه این جلسه دبیر پنجره واحد مدیریت زمین گفت: سازمان امور اراضی، سازمان منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دستگاههای پیشرو هستند که توجه لازم را به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین داشته اند.
🔹 حسین میررجبی افزود: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یک سامانه جامع است که یک ارتباط فرا دستگاهی را بین تمامی دستگاهها برقرار می کند و هرگونه عدم توجه و فعالیت یک دستگاه متاسفانه می تواند باعث اختلال اقدام و عملکرد سایر دستگاهها شود.
🔹 وی در این جلسه از سازمان شهرداری ها و دهیاری وزارت کشور، سازمان شهرک های صنعتی، وزارت نفت و همچنین از وزارت نیرو به عنوان دستگاههایی نامبرد که در جلسات فعال هستند ولی اتصال کامل به سامانه نداشته اند.
🔹 وی سرانجام یادآور شد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند ما علاوه بر حضور فعالانه باید به موفقیت عملکردمان نیز توجه لازم داشته باشیم.
🔹 بر اساس اسن گزارش، پنجره واحد مدیریت زمین، سامانهای است جامع به منظور تسهیل فرآیند و نظارت سیستمی بر صدور مجوزهای مختلف در حوزه زمین از جمله: ساختوساز، تغییر کاربری و غیره که ارتباط میان سازمان های متولی صدور جواز و اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی کسب جواز ساخت و ساز را فراهم کرده و نقش تسهیل گر و ناظر را در این عرصه ایفا می کند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 پیام مهندس ترحم بهزاد مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پی برگزاری انتخابات انجمن علمی مرتعداری ایران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 نشست اعضای شورای هماهنگی تشکلهای مردمنهاد در منابع طبیعی کشور
🔹 نمایندگان تشکل های مردم نهاد در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست از ۲۰ استان کشور، روز سه شنبه دوازدهم دی ماه با رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نشست هم اندیشی برگزار کردند.
🔹 نمایندگان تشکل ها در نشست با عباسعلی نوبخت دغدغه های خود را در حوزه سرزمینی، محیط زیست، جنگل ها، رودخانه ها و خلاء های موجود و همچنین ابهاماتی که در زمینه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت وجود دارد را اعلام نمودند.
🔹 تشکل ها در این نشست که بسیار به دراز کشید علیرغم ارائه نقدها نسبت به سیاست ها و برنامه های منابع طبیعی، اعلام کرده اند که می توانند در پیشبرد اهداف منابع طبیعی و امر حفاظت کمک کار سازمان منابع طبیعی در سراسر کشور باشند.
🔹 نوبخت با اشتیاق صحبت ها و نقدهای نمایندگان تشکل های مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی را شنید و حتی با آنان برای بیان و شفاف سازی برخی ابهامات تا پای تخته سفید هم رفت.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی از نقد و انتقادات تشکل ها استقبال کرد و خطاب به آنها افزود: کار سازمان منابع طبیعی بی عیب و نقص نیست و قطعاً در میان حجم فراوان فعالیت ها ایراد و اشکالاتی نیز وجود دارد و تشکل ها می توانند در ادامه مسیر این ایرادات و اشکالات را یاد آوری کنند و ناظر بر اقدامات و فعالیت های منابع طبیعی در سراسر کشور باشند.
🔹 نوبخت همچنین اضافه کرد: سازمان از انتقادات و نقدهای سازنده استقبال می کند زیرا اعتقاد دارد که نقدهای سازنده همراه با پیشنهاد و راهکار می تواند به ارتقا و پیشرفت سازمانی منجر شود.
🔹 وی همچنین اعلام کرد: سازمان منابع طبیعی خانه تشکلات مردم نهاد است و درب این سازمان بسوی فعالین و کنشگران این حوزه باز است و خواستار برگزاری این جلسات به دفعات در سازمان شد.
🔹 قابل ذکر است نوبخت اخیراً طی نامه ای از تشکل ها خواست در استان ها بر عملکرد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نظارت کامل داشته و گزارش آن را به سازمان اعلام نمایند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 یازدهمین جلسه طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی برگزار شد
🔹 یازدهمین جلسه طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی با دستور کار بررسی اقدامات انجام شده در پروژه محوری جنگل های هیرکانی و ارائه شیوه نامه فاز اجرایی این طرح با حضور رییس سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور، مدیران کل منابع طبیعی استان های شمالی، مدیر کل دفتر جنگلداری و امور بهره برداری و معاون این دفتر در سازمان منابع طبیعی برگزار شد.
🔹 عباسعلی نوبخت در این جلسه از پایان عملیات صحرایی آماربرداری سراسری جنگل های هیرکانی در راستای ششمین دوره مطالعات ارزیابی کمی و کیفی جنگل های شمال ایران که به پایش روند پایداری و آسیب پذیری ناحیه رویشی جنگل اختصاص دارد، خبر داد.
🔹 نوبخت ضمن تقدیر و تشکر از همه آمار برداران و دست اندرکاران در اجرای موفقیت آمیز این طرح ملی، برخی از مهمترین ویزگی های این دوره از جمله؛ بهره برداری از فناوری دانش بنیان، بکارگیری کارشناسان جوان به منظور ظرفیت سازی و تامین پشتیبانی فنی ادارات کل منابع طبیعی چهار گانه شمال، ایجاد پایگاه داده محور و افزایش متغیرهای اندازه گیری شده نسبت به دوره های قبل و متناسب با آخرین معیارها و شاخص های پایداری بین المللی در موضوع پایداری جنگل را از دستاوردهای مهم این پروژه برشمرد.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی همچنین افزود: جنگل های شمال پس از طرح توقف بهره برداری به حال خود رها نشده بلکه سازمان منابع طبیعی با اجرای تکلیف قانونی در تهیه طرح های جایگزین و ارائه برنامه های فنی و حفاظتی میان مدت سعی نموده در فرآیند اقدامات اجتناب ناپذیر در جنگل های هیرکانی اختلالی ایجاد نشود و در این راستا در سال جاری برای نخستین بار پس از اجرای طرح توقف نسبت به تامین منابع اعتباری لازم به منظور حفظ سرمایه های موجود در جنگل های شمال از جمله مرمت و نگهداری جاده های جنگلی، ساختمان های نظارتی، جنگلکاری های سنواتی، مرمت حصار در کنار اقدامات حفاظتی اقدام نموده است.
🔹 به گفته نوبخت، عملیات میدانی ششمین دوره مطالعات مذکور با آمار برداری سراسری این دوره ۲۹۱۱ قطعه نمونه دایمی در گستره جنگل های هیرکانی با استفاده از ظرفیت سازمانی به شیوه امانی و با همکاری بخش تحقیقات و آموزش عالی انجام شده است.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه هرگونه اقدامات در حوزه جنگل ها و سایر بخش های منابع طبیعی باید مستند سازی و به نظر افکار عمومی برسد، توانمند سازی جوامع محلی را امری ضروری دانست و تصریح کرد: درباره طرح مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی و یا هر طرحی دیگر در منابع طبیعی باید از ادبیاتی استفاده شود که جامعه محلی و افکار عمومی بتواند با آن بسادگی ارتباط برقرار کند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 کاشت یک میلیارد درخت، راهکاری برای برونرفت از معضلات زیست محیطی است
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنجاه و هفتمین جلسه ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: کاشت یک میلیارد درخت تنها راهکار برونرفت از معضلات زیست محیطی است.
🔹 نقی شعبانیان اظهار کرد: منابع طبیعی نیاز به بازسازی و احیا دارد، زیرا اگر به این موضوع توجه نشود باید شاهد افزایش مشکلات زیست محیطی باشیم.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: در سال ۱۴۰۱ با دستور رییس جمهوری و در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ با تاکید رهبری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به صورت جدی آغاز شد.
🔹 وی درباره سابقه تولید و کاشت نهال در برنامه توسعه کشور، بیان داشت: در برنامه اول توسعه طی سالهای ۶۸ تا ۷۲، بیش از ۷۰۰ میلیون نهال در کشور تولید و کاشته شد، اما این میزان در برنامه دوم به ۵۰۰ میلیون اصله نهال، برنامه سوم به ۳۲۰ میلیون، در برنامه چهارم به ۲۰۰ میلیون اصله نهال، در برنامه پنجم به ۱۶۰ میلیون اصله نهال و در برنامه ششم به ۱۵۰ میلیون اصله نهال رسیدیم که این سیر نزولی بیشتر به دلیل اعتبارات مالی اتفاق افتاد، اما از سوی دیگر مشکلات زیست محیطی را منجر شد.
🔹 شعبانیان تصریح کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از ابتدا سال ۱۴۰۲ کلید خورد و مقرر شده تا طی مدت ۴ سال با مشارکت مردم یک میلیارد نهال در عرصههای مختلف کاشت شود.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی اظهار داشت: بنابراین برای سال اول قرار شد ۲۵۰ میلیون اصله نهال تولید شود که تاکنون بیش از این مقدار یعنی حدود ۳۰۰ میلیون اصله نهال تولید شده است.
🔹 وی با بیان اینکه اکنون فصل کاشت نهالها در این طرح شروع شده است، ادامه داد: ایران از نظر زیرساخت نهالستانها جز ۵ تا ۱۰ کشور اول دنیا محسوب میشود، اما این زیرساختها کمتر مورداستفاده قرار میگیرد.
🔹 شعبانیان تاکید کرد که در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تمامی نهالستانهای کشور احیا شده است./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تدوین پیشنویس مصوبه مشارکت در طرح کاشت یک میلیارد درخت برای ارایه در صحن دولت/ تاکید بر ردیابی انتشار کربن در کشور
🔹 قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی امروز دوشنبه در نشست طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که به طور هفتگی در محل وزارتخانه برگزار میشود، از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خواست به سرعت پیشنویس مصوبهای را برای مشارکت تمام دستگاهها، بخش خصوصی و صنایع در طرح کاشت یک میلیارد درخت آماده کند تا به صورت ضربالعجل وارد صحن دولت شود.
🔹 کاظم خاوازی افزود: در صحن دولت، مباحث قانونی و تکالیف دستگاهها، بخش خصوصی و صنایع کشور برای مشارکت در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مطرح خواهد شد.
🔹 وی طرح کاشت یک میلیارد درخت را یک طرح ملی و تکلیف دولتی و شرعی خواند و گفت: در مصوبه این طرح باید مشارکت تمام دستگاههای ذیربط و بخش خصوصی لحاظ شود و همه احساس کنند در اجرای آن نقش دارند.
🔹 معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال خواست تکالیف مندرج در این مصوبه معقول باشد و اظهار داشت: به طور قطع وظایف و ماموریتهای سازمانها برای اجرای این طرح متفاوتند.
🔹 قائممقام وزیر جهادکشاورزی با بیان این که میخواهیم با مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست، ردپای کربن در کشور و در صنایع منتشر کننده کربن پیگیری شود، تصریح کرد: برنامه ما این است در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و در راستای کربنزدایی با صنایع و معادن کشور همکاری داشته باشیم، ضمن آن که تمام فعالیتها، نهالکاریها و سهم تولید اکسیژن هر یک از بخشها باید در سامانهای ثبت ملی شود.
🔹 وی ادامه داد: با ثبت سهم تولید اکسیژن و کربنزدایی در کشور میتوان آن را به سازمانها و کنوانسیونهای بینالمللی تغییر اقلیم که کار رتبهبندی کشورها در انتشار گازهای گلخانهای و گرمایش زمین را انجام میدهند، ارایه داد.
🔹 خاوازی افزود: سلامت، تجارت غذا و ترسیب کربن از موضوعاتی است که اهمیت آن روز به روز در عرصه داخلی و بینالمللی بیشتر میشود و تجارت را در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه پتروشیمی درگیر خواهد کرد.
🔹 وی در عین حال از صنایع و بخش خصوصی خواست در راستای مسوولیتهای اجتماعی خود به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عمل کنند.
🔹 معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کنار این طرح و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هستیم و برنامههای مختلفی برای اجرای آن داریم.
🔹 وی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری خواست کمیتههای مربوط به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از جمله کمیته ارتباط با صنایع کشور را راهاندازی کند.
🔹 خاوازی افزود: تاکنون تنها کمیته علمی این طرح با ریاست موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع تشکیل شده است./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 اعتبار طرح کاشت یک میلیارد درخت هنوز تخصیص نیافته است
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنجاه و هفتمین جلسه طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت با اشاره به اعتبار این طرح گفت: اعتباری که برای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت در نظر گرفته شده، هنوز تخصیص داده نشده است؛ ولی همچنان پیگیر آن هستیم. سازمان برنامه و بودجه نیز قرار است به طور کامل اعتبارات را تخصیص دهد.
🔹 عباسعلی نوبخت افزود: باید با کمک بسیج برای سال ۱۴۰۲، مفهوم درختکاری را به درختداری تغییر دهیم، زیرا هر چه درخت بکاریم خوب است، ولی هر آنچه را که حفظ کنیم نتیجه بخش خواهد بود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی افزود: برای حفظ امنیت زیستی به مردم تعهد میدهیم که ۴ سال بعد از انجام کار، آمار نهالهای باقی مانده را به مردم اعلام کنیم.
🔹 وی با اشاره به اینکه باید از تمام ظرفیتهای کشور در این بخش استفاده شود، اظهار کرد: ۷۲ روز کاری داریم و باید ۱۵۰ میلیون اصله نهال بکاریم. اگر ۱۵۰ میلیون را تقسیم بر ۳۳ اداره کل استانها کنیم، هر استان باید ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال بکارد. این یعنی از امروز در هر استان باید ۶۳ هزار و ۱۳۱ اصله نهال کاشته شود و کار از امروز جدی گرفته شود.
🔹 نوبخت تصریح کرد: عرصههایی که برای کاشت درخت انتخاب میشود، بر مبنای سند پشتیبانی علمی و فنی بوده و باید عرصههای کاشت نیز رعایت شود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: برخی استانها در کاشت درخت خوب کار کردهاند. برخی از برنامه عقب هستند، ولی تعهد دادهاند که خودشان را به برنامه برسانند و برخی نیز کاشت را به اتمام رساندند.
🔹 وی در ادامه گفت: امیدواریم اسفندماه وزارت جهاد کشاورزی و سپاه بتوانند گزارش خوبی از این بخش داشته باشند.
🔹 نوبخت در پایان با بیان اینکه هر استان باید بین ۱ تا ۱.۷ میلیون گودبرداری انجام دهد، تاکید کرد: از طرفی باید از حالا برای تولید نهالهای سال بعد اقدام کنیم./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ایجاد یک بنیاد درختکاری با مشارکت مردمی و صنایع ضروری است
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: ایجاد یک بنیاد درختکاری با مشارکت مردمی و صنایع با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش انتشار دیاکسیدکربن در کشور ضروری است.
🔹 دکتر رضا احمدی افزود: اساسنامه تشکیل بنیاد درختکاری با مشارکت مردم و صنایع را تهیه کردهایم.
🔹 وی جنگلکاری در کشور را با توجه به تغییرات اقلیمی، آلودگی هوا و افزایش گرما از نان شب مهمتر خواند و اظهار داشت: امسال گرمترین زمستان را در یکصد سال اخیرداریم و در پاییز نیز با کاهش ۴۳ درصدی بارش و افزایش دو درجهای گرما مواجه بودیم و اکنون به علت آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور به ویژه در تهران باید دنبال مولکولهای اکسیژن بگردیم.
🔹 احمدی با تاکید بر این که اهمیت منابع طبیعی و درختکاری باید در کشور مشخص شود، خواستار برگزاری برخی از جلسات طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با حضور رییس جمهوری شد.
🔹 وی تصریح کرد: در برخی کشورها مانند چین، تعدادی از جلسات مربوط به جنگلکاری به دلیل اهمیت کار، با حضور رییس جمهوری برگزار شده است.
🔹 احمدی درباره نیازهای طرح کاشت یک میلیارد درخت گفت: به منظور اجرای این طرح طبق برنامه حداقل به ۱۰۰ میلیون کیسه گلدانی در سال برای کاشت قلمه و بذر نیاز داریم.
🔹 وی خواستار مشارکت هرچه بیشتر صنایع در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت شد و گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به تنهایی متولی اجرای این طرح نیست، زیرا از ۲۵۰ میلیون اصله نهال که سالانه باید در قالب طرح یک میلیارد درخت تولید، کشت و نگهداری شود، ۸۰ میلیون اصله نهال در حوزه زراعت چوب و مربوط به صنایع چوب و کاغذ، ۶۰ میلیون اصله نهال مربوط به معاونت باغبانی، ۶۰ میلیون اصله نهال در حوزه شهرداری ها، راه و شهرسازی، دهیاریها، صنایع و معادن و ۵۰ میلیون اصله نهال نیز مربوط به طرحهای منابع طبیعی مانند طرح های مقابله با بیابانزایی و جنگلکاری در کشور است.
🔹 احمدی درباره پیشنویس مصوبه برای مشارکت در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اذعان داشت: این مصوبه مهم است، زیرا در راستای قانونمند کردن مشارکت دستگاهها و بخشهای خصوصی در اجرای این طرح است.
🔹 وی گفت: تلاش میشود پیشنویس این مصوبه به طور مستقیم در صحن دولت مطرح و ضرورت آن مشخص شود.
🔹 مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: برای ابقای طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت، تهیه این پیشنویس و تصویب آن در دولت باید انجام شود./ پاج
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 جنگل کاری؛ اقدامی زیر ساختی برای امنیت زیستی کشور
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پنجاه و هشتمین جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت، جنگل کاری و ایجاد فضای سبز در کشور را امری حیاتی و ضروری برشمرد و افزود: کاشت درخت اقدامی زیر ساختی برای امنیت زیستی کشور است.
🔹 عباسعلی نوبخت خاطر نشان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح اجتماعی و مردمی است و در این راستا شرکت ها، موسسات و افراد خیر در استان ها اعلام آمادگی کرده اند که امکانات و فضا در اختیارشان قرار گیرد تا بر حسب مسئولیت اجتماعی اقدام به درختکاری نمایند. از این رو منابع طبیعی در استان ها باید از این ظرفیت استفاده نموده و زمینه همکاری و مشارکت را برای این موسسات و نهاد ها فراهم نمایند.
🔹 نوبخت همچنین تاکید کرد: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تاکنون تفاهم نامه های همکاری قابل توجهی با دستگاههای مختلف در سطح ستاد سازمان منعقد شده و در متن هریک از تفاهم نامه ها تکالیفی برای دستگاهها تعیین شده است و این تفاهم نامه ها باید در سطح استان ها همانند ستاد پیگیری و نظارت شود.
🔹 وی با اشاره به این که فرصت درختکاری با توجه به شرایط اقلیمی کوتاه است و نباید موقعیت ها به راحتی از دست برود از مدیران منابع طبیعی استان ها خواست بر اجرای درست این طرح نظارت نموده و بر اساس تفاهم نامه های مشترک همکاری با سازمان ها و نهادها بویژه با بسیج سازندگی و حوزه های علمیه همکاری های لازم را داشته باشند.
🔹 رییس سازمان منابع طبیعی بخش قابل توجه ای از اقدامات طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را فرهنگ سازی و ترویج این طرح در بین جامعه و افکار عمومی دانست و یاد آوری کرد: روحانیون می توانند از طریق تریبون هایی که دارند در این طرح تاثیر گذار باشند.
🔹 در پنجاه و هشتمین جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت، منابع طبیعی استان های یزد، اردبیل، مازندران (نوشهر)، اصفهان، جنوب کرمان، بوشهر و خراسان رضوی در خصوص آماده سازی عرصه برای حفر چاله و کاشت درخت گزارشاتی را ارائه کردند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 ۲۷ دی؛ سالروز ملی شدن جنگلها
🔹 به موجب تصویبنامه ۲۷ دی ۱۳۴۱ هیئت وزیران، جنگلهای ایران ملی شد.
🔹 ماده یک: از تاریخ تصویب این تصویبنامه قانونی، عرصه و اعیانی کلیه جنگلها، مراتع، بیشههای طبیعی و اراضی جنگلی کشور جزء اموال عمومی محسوب و متعلق به دولت است ولو اینکه قبل از این تاریخ افراد آن را متصرف شده و سند مالکیت گرفته باشند.
🔹 ماده دو: حفظ، احیا، توسعه منابع فوق و بهرهبرداری از آنها به عهده سازمان جنگلبانی ایران است.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت