ششمین نشست تخصصی مدیریت جامع حوزه آبخیز شنبه هفته آینده برگزار میگردد.
🖼 ما را در وبسایت مرکز بینالمللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی برای مناطق خشک و نیمه خشک دنبال نمایید:
https://faicimwb.frw.ir
✉️ 🙋♂ برای ارسال و نشر اخبار و تصاویر مدیریت جامع حوزه کاری خود، بیان نقطه نظرات، انتقادات و پیشنهادات به ادمین وبسایت مدیریت جامع یا ادمین این کانال، میتوانید با ایمیل زیر مکاتبه نمایید:
H.Arabi@frw.ir
یا در شبکه اجتماعی ایتا، کد کاربری زیر را در سربرگ all جستجو و پیام دهید:
icimwb
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
پیام طبیعت کردستان
#مصاحبه 🎤مصاحبه بهمناسبت هفته پدافند غیر عامل با عارف بهمنی، سرپرست معاونت آبخیزداری اداره کل منا
#مصاحبه
#قسمت_اول
🎤سوال اول: سابقه و پیشینه آبخیزداری و آبخوانداری در استان کردستان را توضیح دهید؟
🔸بهمنی، عنوان کرد آبخیزداری برای دستیابی به توسعه پایدار، برنامهریزی و مدیریت صحیح منابع آب و خاک ضروری است. حفاظت از آب و خاک و جلوگیری از فرسایش خاک از زمانهای قدیم در ایران مورد توجه بوده است.
🔸تاریخچه آبخیزداری در دنیا حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد. در ایران، فعالیت رسمی آبخیزداری با تشکیل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری از سال ۱۳۳۸ آغاز شد و در سال ۱۳۵۱ شورای عالی آبخیزداری تشکیل گردید. اولین طرحهای آبخیزداری در ایران در سالهای ۱۳۴۹ و ۱۳۵۰ توسط دانشکده منابع طبیعی کرج ارائە
شد و در حوزههای آبخیز کرج، سفیدرود و دز اجرا شد. با تفکیک وظایف وزارتخانههای کشاورزی و جهاد سازندگی در سال ۱۳۶۹، معاونت آبخیزداری در جهاد سازندگی راهاندازی شد که در سال ۱۳۷۱ رسما تأئید شد. آبخیزداری در ایران از نگاه مکانیکی سنتی به سمت مدیریت سیستمی در حال تکامل است.
🔸معاونت آبخیزداری در استان کردستان نیز دارای سابقهای طولانی و موفق است و گامهای مهمی در طی سی سال گذشته برداشته شده است. آبخیزداری بومی با قدمتی بیش از دو هزار سال در استان کردستان مربوط به اقدامات حفاظت خاک در منطقه اورامانات است. آبخیزداری نوین شامل اجرای پروژههای مکانیکی و بیومکانیکی با هدف حفاظت خاک، آبخوانداری و کنترل سیلاب از دهه هفتاد در استان کردستان آغاز شده است.
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 گردهمایی ملی مالچ زیستی در بم؛ رویکردی نوین برای مقابله با بیابان زایی
🔹 در یک رویداد مهم علمی گردهمایی ملی مالچ زیستی با رویکرد علمی فناورانه و تثبیت شنهای روان در شهرستان بم برگزار شد.
🔹 این همایش با حضور کارشناسان برجسته از پژوهشکده شرکت نفت، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، شرکتهای پالایش نفت و قیر دژپا، به بررسی راهکارهای نوین برای مقابله با پدیده بیابانزایی و تثبیت شنهای روان پرداخت.
🔹 در حاشیه این همایش مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی، مالچپاشی را یکی از روشهای مؤثر در کنترل تپههای ماسهای فعال دانست.
🔹 غلامرضا هادربادی با اشاره به اجرای گسترده این روش در استان کرمان طی دو سال اخیر، بر اهمیت آن در مقابله با پیشروی شنهای روان تأکید کرد.
🔹 وی با اشاره به اینکه استان کرمان با بیش از ۲۰ درصد کانون های مهم فرسایش بادی در کشور یکی از مناطق بحرانی در زمینه بیابان زایی است، اعلام کرد: تاکنون حدود ۲۸۰ هزار تن مالچ در سطح کشور پاشیده شده است و سهم استان کرمان از این میزان بسیار قابل توجه است.
🔹 مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی همچنین از بهکارگیری روشهای علمی و فناورانه برای مقابله با شنهای روان خبر داد و خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از میان ۱۰ روش موجود برای کنترل ماسهها و شنهای روان، از ۸ روش از جمله نهالکاری، بادشکنهای زنده و تلههای رسوبگیر استفاده میکند.
🔹 در این گردهمایی ملی نمایندگانی از استانهای مختلف کشور از جمله کرمان، خراسان جنوبی، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و جنوب کرمان حضور داشتند.
🔹 گفتنی است برگزاری اين گردهمایی نشان از عزم جدی مسئولین و کارشناسان برای مقابله با پدیده بیابانزایی و حفظ منابع طبیعی است. استفاده از روشهای علمی و فناورانه در کنار همکاریهای بینبخشی میتواند به نتایج قابل توجهی در این زمینه منجر شود./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 دولت برای خاموش کردن آتش جنگلها، ۱۵۰ میلیارد تومان تخصیص داد
🔹 سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تخصیص ۱۵۰ میلیارد تومان برای اطفای حریق جنگل را مهمترین اقدام دولت پزشکیان در ۱۰۰ روز گذشته میداند.
🔹 حسن وحید کمبود وسایل اطفای حریق، بویژه تجهیزات فردی از جمله لباس جنگلبانان و نیروهای حفاظتی را از مشکلات منابع طبیعی بر می شمرد و میگوید: اعتباراتی که هرساله برای خاموش کردن آتش جنگلها به منابع طبیعی داده میشد، به صورت اسناد خزانه بود اما با دستور رئیسجمهور امسال اعتبار به صورت نقدی به حساب سازمان واریز شد.
🔹 آتش در تابستان به جان جنگلهای زاگرسی میافتد و در پاییز برای نابودی جنگلهای شمال نقشه میکشد. کوهستانی و صعب العبور بودن جنگلهای زاگرس هم به جان باختن داوطلبان، مردم عادی، نیروهای نظامی و جنگلبانان منجر میشود. «وحید» هم به شهادت و جان باختن دو محیطبان لرستانی و کردستانی در آتش سوزیهای امسال اشاره میکند و از کمبود نیروی جنگلبانی میگوید. او از نگارش طرح ساماندهی نیروهای حفاظتی منابع طبیعی و ارسال آن در آینده به دولت خبر میدهد و میگوید: این طرح انجام میشود تا آن تعداد نیروی انسانی که در بخش حفاظت مورد نیاز است، تأمین شود. بحثهای حفاظت مونیتورینگ و دوربینی در سطح منابع طبیعی بسیار است. امسال خوشبختانه با تأمین اعتبار، بخشی از این دوربینها خریداری شد و در حال برنامهریزی برای نصب آنها هستیم.
🔹 وحید، پرداخت بموقع حقوق نیروهای شرکتی که حفاظت و گشت و مراقبت از عرصههای طبیعی را برعهده دارنده یکی دیگر از اقدامات دولت میداند و میگوید: مجموعه نیروی انسانی ما که بخش حفاظت را در جنگلهای شمال و خارج از شمال بهعهده دارد، نیروهای شرکتی هستند که معمولاً حقوق آنها با تأخیر پرداخت میشد.
🔹 او یکی دیگر از مباحثی را که در این دولت روی میز تصمیمگیری آمده است، اجرای طرح «مدیریت پایدار جنگل» اعلام میکند و میگوید: موضوع این است که بعد از اینکه طرح تنفس جنگل اجرا شد، باید فاز مطالعات تفصیلی- اجرایی طرح مدیریت پایدار انجام میگرفت که تنها در چند نقطه انجام شد. الان بر حسب دستوری که داده شده، قرار است ظرف ۲ سال با همکاری شرکتهای مشاور، طرح مدیریت پایدار جنگلها در حوزه شمال را هم تهیه کنیم. اعتبار آن تا حدودی تأمین شده و قرار شده است، طرح مدیریت (اقتصادی - اجتماعی) یک میلیون هکتار از جنگلهای شمال را تهیه کنیم تا بتوانیم این عرصه را هم مدیریت کنیم.
🔹 او در پاسخ به این سؤال که بهرهبرداری قانونی از چوب جنگلهای شمال نمیشود اما همچنان قاچاق چوب گسترده، هیرکانی را تهدید میکند هم میگوید: این هم یکی از مواردی است که میتوانیم در بحث طرح مدیریت پایدار جنگل ببینیم، شمال موضوعهای خاص خودش را دارد اما حفاظت از آن در آنجا فعال است. ممکن است که بحث قاچاق هم وجود داشته باشد و ما منکر این مسأله نیستیم.
🔹 وحید درباره حفاظت از جنگلهای شمال توسط نیروهای سابق شرکتهای بهرهبردار چوب -که احتمال قاچاق چوب را بالا میبرد- هم میگوید: آن شرکتها دیگر نیستند. شرکتهایی که بهره بردار چوب در حوزه جنگلهای شمال کشور بودند الان متوقف شدهاند. همان موقع هم روال به این صورت بود که بخشی از نیروهای شرکتهای بهره بردار چوب از جنگل حفاظت میکردند و ما براساس بیلان طرح (درآمد-هزینه)، حقوق این نیروها را میدادیم. الان درآمد از برداشت چوب در شمال کشور نیست و حقوق این نیروها را دولت میدهد. آنها، نیروهایی هستند که بین ۱۰ تا ۲۵ سال است که در جنگلهای شمال کار میکنند اما رابطه استخدامی آنها شرکتی است.
🔹 وحید در پاسخ به اینکه چرا دولت مستقیم به این نیروها حقوق نمیدهد از پیگیری این موضوع خبر میدهد و میگوید: ایده آل این است که چون سازمان منابع طبیعی، دستگاه حاکمیتی است، بخش حفاظت هم بخش حاکمیتی است، این نیروها به صورت رسمی، قراردادی یا به صورت پیمانی به استخدام دولت دربیایند. او از پیگیری این موضوع در دولت خبر میدهد.
🔹 وحید، انتخاب دستیار ویژه جنگلهای زاگرس در سازمان برنامه و بودجه دولت پزشکیان را هم یکی از گامهای بلند دولت میخواند که نشاندهنده اهمیت جنگلهای زاگرس است. جنگلهای زاگرس تأمین کننده ۴۰ درصد آب شیرین و تضمین کننده امنیت غذایی کشور است./ روزنامه ایران
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
#تات_دانش_بنیان_بهره_ور_پاسخگو
✅️اولین همایش ملی سلامت خاک، سلامت انسان و امنیت غذایی
📍مهلت ارسال مقالات ۱۵ دی ا۴۰۳
📍مهلت ثبت نام: ۳۰ دی ماه
📍برگزاری همایش ۱ اسفند ۱۴۰۳
اطلاعات بیشتر در وبسایت همایش
www.soilhealth.ir
روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور
🌏روابط عمومی سازمان تات، روابط عمومی پاسخگو و امید آفرین
↪️https://eitaa.com/tatdaneshbonian
#قاچاق_چوب
⭕️ واژگونی یک دستگاه خودرو متعلق به قاچاقچیان چوب درختان جنگلی
🔻شب گذشته، تعدادی از قاچاقچیان چوب درختان جنگلی که در محدوده روستاهای دولارزن، هورازه و بیکش، به قطع درختان زنده جنگلی مشغول بودند، با مطلع شدن از حضور دوستداران و همیاران طبیعت در عرصه، اقدام به متواری شدن از محل نموده که خودرو ایشان در حین فرار به داخل دره سقوط کرد.
🔻 با حضور کارشناسان اداره منابع طبیعی و نیروهای انتظامی پاسگاه دولارزن در محل، خودرو مذکور با اخذ دستور قضایی، ضبط و جهت انجام مراحل قانونی، به پارکینگ منتقل گردید.
🔻 در این عملیات همچنین چوب آلات مقطوعه درختان جنگلی به همراه آلات و ادوات انجام جرم از جمله یک دستگاه اره موتوری ضبط و توقیف گردید.
🔻 اداره منابع طبیعی بانه، مراتب تشکر و قدردانی خود را از همه دوستداران و همیاران طبیعت، که با احساس مسئولیت، در برابر متجاوزان به جنگلها، یاریرسان اداره منابع طبیعی هستند، ابراز مینماید.
🌳 منابع طبیعی، با مردم، برای مردم
🗓شنبه ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستان_بانه
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕ بررسی تخریب و تصرف اراضی ملی در حوزههای استحفاظی
🔻در راستای تماس تلفنی فرمانده محترم یگان حفاظت استان جناب سرهنگ کیانی با حضور همکاران حفاظت بررسی تخریب و تصرف اراضی ملی روستاهای کانی کبود مران و آبباریک صورت گرفت و ضمن برداشت کروکی و شناسایی متهمین پرونده جهت سیر مراحل قانونی در دستور کار قرار گرفت.
🗓 شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستانـدیواندره
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قاچاق_چوب
🎥 کلیپ کوتاه از عملیات ضبط و انتقال خودرو واژگون شده قاچاقچیان چوب درختان جنگلی
🔷درحالیکه منطقه سقوط خودرو صعبالعبور و فاقد جاده بوده و انتقال آن بدون استفاده از جرثتقیل و خودروهای امدادی غیر ممکن مینمود، با همّت همکاران واحد حفاظت بانه، با کمترین امکانات، خودرو قاچاقچیان چوب ضبط و به پارکینگ منتقل گردید.
🗓تاریخ: ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستان_بانه
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕ گشتزنی و پایش منطقه جهت شناسایی عوامل تخریب
🔻حسب گشتزنی مامورین و بررسی گزارش تخریب اراضی ملی در روستاهای قره بلاغ خان، دیرکلو و آصف آباد از توابع شهرستان قروه، شناسایی افراد در دستور کار قرار گرفت و جهت تشکیل پرونده به اداره احضار شدند.
🗓شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستان_قروه
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕ بررسی گزارش تخریب
🔻طی تماس تلفنی ساعت ۱۹ و ۳۰ دقیقه از روستای باباگرگر با فرمانده پاسگاه مبنی بر تخریب اراضی ملی، نیروهای حفاظت سریعا خود را به محل رسانده و عامل اصلی تخریب شناسایی و در اسرع وقت پرونده تشکیل خواهد شد.
🔻همکاران پاسگاه آماده بررسی گزارشات مردمی در زمینه تخریب و تصرف اراضی در هر لحظه از شبانه روز می باشند.
🗓 شنبه : ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستانـقروه
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕ گشتزنی و پایش منطقه جهت شناسایی عوامل تخریب
🔻حسب گشتزنی مامورین واحد حفاظت سرجنگلبانی سارال (اسدی - رحیمی) در محدوده روستاهای گلانه، میشیاب و گاوآهنتو از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره، چندین فقره تخریب در محدوده اراضی ملی روستاهای فوق مشاهده گردید که ضمن انجام مستندسازهای لازم، متخلفین جهت طی مراحل قانونی به اداره منابع طبیعی احضار گردیدند.
مجموعه اداره منابع طبیعی شهرستان دیواندره از تعامل و همکاری دلسوزانه اهالی و ساکنان محلی علیالخصوص دهیار محترم روستای گاوآهنتو جناب آقای نقشبندی و دهیار و عضو محترم شورای اسلامی روستای میشیاب آقایان باباخانی و سهرابی در جهت همکاری و همراهی پرسنل سرجنگلبانی نهایت تشکر و قدردانی ویژه را مینماید.
🗓شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#سرجنگلبانی_سارال
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕ بررسی تخریب و تصرف اراضی ملی در حوزه استحفاظی سارال
🔻در پی تماس تلفنی از همیاران طبیعت در روستای گیزمل سفلی با حضور پرسنل سرجنگلبانی سارال، تخریب و تصرفات صورت گرفته بررسی و ضمن برداشت کروکی و شناسایی متهمین، تنظیم پرونده جهت سیر مراحل قانونی و تحویل به مرجع محترم قضایی در دستور کار قرار گرفت.
🗓 شنبه: ۱۴۰۳/۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#سرجنگلبانی_سارال
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
⭕️ بررسی گزارش قطع درختان خودرو
🔹بعدازظهر مورخ یوم جاری و با حضور پرسنل سرجنگلبانی سارال، گزارش واصله از همیاران طبیعت در رابطه با قطع درختان خودرو حاشیه رودخانه در روستای « محموده» از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره مورد بررسی و بازدید قرار گرفت.
🗓 شنبه: ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#سرجنگلبانی_سارال
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
#گشت_و_بازرسی
🔷بررسی گزارش تخریب و تصرف اراضی ملی توسط کارشناس یگان حفاظت در روستای جعفرآباد
#همکار_خبرنگار
#حمید_امینی
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیامرسانهای زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_شهرستان_بیجار
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان
هدایت شده از Parvaneh Mahmudi
#گشت_و_بازرسی
♻️ توقیف عملیات تخریب و تصرف اراضی ملی
🔹حین گشتزنی کارشناسان واحد حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان بانه در محدوده روستاهای «بردهبوک و مزرهلان» نسبت به توقیف عملیات تخریب و تصرف اراضی ملی و یک دستگاه بیل مکانیکیی، همچنین شناسایی عاملین قطع درختان جنگلی، مستندسازی و اقدام لازم صورت گردید.
🗓یکشنبه : ۱۴۰۳/۰۸/۲۷
🔻 #پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼 https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼 https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستان_بانه
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_و_آبخیزداری_استان_کردستان
📜#اطلاعیه
🔻 به اطلاع کلیه رانندگان و صاحبان محترم دستگاهای بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر کامیون داران، تراکتور داران میرساند:
هرگونه انجام حفاری، خاکبرداری و خاکریزی، کانالکشی، جادهسازی، تخلیه نخاله، حمل چوب آلات و محصولات جنگلی و مرتعی در اراضی ملی، بدون اخذ مجوز از اداره منابع طبیعی ممنوع بوده و متخلف تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و به مراجع قضایی معرفی خواهد گردید.
☎️ امداد جنگل و مرتع: ۱۵۰۴-۱۳۹
♻️#پیام_طبیعت_کردستان را در پیام رسان های زیر دنبال کنید
🖼https://kordestan.frw.ir پورتال
🖼https://eitaa.com/frw_kurdistan ایتا
#روابط_عمومی_شهرستان_سقز
#روابط_عمومی_اداره_کل_منابع_طبیعی_وآبخیزداری_استان_کردستان