📌 دیواندره _ سرجنگلبانی سارال
📝 شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
🟢 رسیدگی به گزارش تلفنی تخریب اراضی ملی در روستای #گیزمل_علیا
🔸 پرسنل سرجنگلبانی سارال (اسدی ـ رحیمی) پس از دریافت گزارش تلفنی در این خصوص، ضمن اطلاع به پاسگاه انتظامی هزارکانیان سریعا به روستای مذکور عزیمت نموده و ضمن برداشت و مستندسازی محل های تخریب، متهمین با استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت شناسایی و در اسرع وقت نسبت به رسیدگی و برخورد با خاطیان برابر مقرارت اقدام خواهد گردید.
📌 دیواندره _ سرجنگلبانی سارال
📝 شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
🔻پایش اراضی ملی محدوده روستاهای حوزه سارال توسط پرسنل سرجنگلبانی (اسدی ـ رحیمی)
🔹 عوامل یگان حفاظت سرجنگلبانی سارال مورخ یوم جاری و در معیت همیاران طبیعت و معتمدین محلی به بررسی گزارشات واصله در روستاهای #ینگی_ارخ #تازه_آباد_قدیم #قجر و #کپک پرداخته و ضمن مستندسازی نسبت به برداشت مختصات تخریبات و تصرفات احتمالی اقدام نمودند.
اجرای پروژه مدیریت چرا از راهکارهای حفظ و احیاء مراتع است.
زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مرتع سه موضوع مهم در بحث مدیریت چرا است و اینکه چه تعداد واحد دامی با توجه به توان تولید علوفه مراتع، وارد مراتع شود و مدت زمان استفاده از این مراتع، از نکات مهم اجرای موفق این پروژه است.
چرای دامها در مراتع اگر بیش از ظرفیت باشد، مشکلاتی برای منابع طبیعی به همراه دارد و چنانچه در این زمینه کنترل صورت گیرد، میتوانیم مراتع را برای استفاده نسلهای بعد نیز حفظ کنیم.
حفظ مراتع، نقش بسیار حیاتی در حفظ تنوع زیستی، تأمین غذا و محافظت از محیط زیست را دارد. مراتع علاوه بر تأمین علوفه و چراگاه برای دامها، از نظر اقتصادی نیز بسیار اهمیت دارند.
حفظ مراتع به عنوان یکی از عوامل مهم در تأمین غذای دامی، حفظ آب و خاک و کاهش پدیدههای ناشی از تغییرات اقلیمی از اهمیت به سزایی برخوردار است.
✍لینک دعوت به کانال:
https://eitaa.com/frw_saraldivandareh
🔻 سارال نشینان: روستای دوزخدره
🔸 نگین سبزی که در میان زاگرس می درخشد.
روستای دوزخدره در ۶۵ کیلومتری دیواندره و در بخش سارال واقع شده است، قدمت روستا با توجه به آثار تاریخی موجود در روستا نزدیک به هزار سال پیش تخمین زده میشود.
بافت روستا قدیمی و فرسوده است. با توجه به اینکه روستا در میان رشتهکوههای زاگرس واقع شده، اقلیم کوهستانی و سردی دارد. راههای دسترسی به روستا در فصلهای سرد، تخریب شدهاند و نیازمند تعمیر و بازسازی هستند، با این حال بخش عمدهای از جمعیت روستا به شهرهای دور و نزدیک مهاجرت کردهاند.
روستا در منطقه کوهستانی قرار دارد و با توجه به اینکه در میان کوه و درههای عمیق شکل گرفته، مردم محلی نام این منطقه را دوزخدره گذاشتهاند.
علاوه بر درهها و کوههای اطراف روستا، در این منطقه بیش از ۳۰۰ حلقه چشمه طبیعی وجود دارد. وجود چشمههای طبیعی باعث شده که مردم روستا مشکل آب آشامیدنی نداشته باشند و از برخی از این چشمهها برای کشاورزی و باغداری استفاده میشود.
غذاهای محلی این منطقه با اقلیم کوهستانی روستا سازگار است. در فصول سرد مردم اغلب آشهای محلی با سبزیهای محلی طبخ میکنند. اگر به این روستا رفتید علاوه بر امتحان کردن آشهای محلی، حتما نان محلی که توسط زنان محلی تهیه میشوند را نیز امتحان کنید.
بهترین زمان برای سفر به این روستا بهار و تابستان است. در این فصول درهها و کوههای اطراف روستا به زیباترین حالت خود در میآیند و گویی شما در بهشت هستید..
✍لینک دعوت به کانال:
https://eitaa.com/frw_saraldivandareh
📌 دیواندره _ سرجنگلبانی سارال
📝 سه شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۲
🔻پایش اراضی ملی محدوده روستاهای حوزه سارال توسط پرسنل سرجنگلبانی
🔹 عوامل یگان حفاظت سرجنگلبانی سارال مورخ یوم جاری و در معیت همیاران طبیعت و معتمدین محلی به بررسی چندین فقره تخریب و تصرف اراضی ملی در روستاهای #قجر #تازه_آباد_قدیم و #قزلبلاق پرداخته و ضمن مستندسازی نسبت به برداشت مختصات اقدام نمودند.
✍لینک دعوت به کانال پیام طبیعت سارال:
https://eitaa.com/frw_saraldivandareh