🔹 تخصیص حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به طرح صیانت از جنگل
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: امسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در طرح صیانت از جنگل اعتبار دیده شد که برای تولید، کاشت و نگهداری کافی نیست.
🔹 نقی شعبانیان گفت: سال اول طرح کاشت یک میلیارد درخت کمابیش با موفقیت طی شد و اکنون وارد دومین سال شده ایم و ضرورت اجرای طرح بدلیل مشکلات زیست محیطی و تغییر اقلیم کاملا مشخص است.
🔹 به گفته او، گرچه گونه های مناسب هر منطقه کاشته شد، اما خیلی از نهال ها گاها تا ۵ سال و حتی بیشتر نیاز به نگهداری و مراقبت دارند.
🔹 شعبانیان ادامه داد: در سال اول کاشت یک میلیارد درخت ۲۳۷ میلیون نهال در ذیل سازمان منابع طبیعی و ۶۰ میلیون در ذیل معاونت باغبانی تولید شد که از این میزان ۱۸۰ میلیون اصله به عرصه منتقل شد و مابقی انتقال به عرصه نیاز است که نهال به اندازه مشخصی برسند.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه تاکنون ۱۱۶ میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی و دولتی تولید شده است، افزود: بنابر آمار سال گذشته در این مقطع ۱۶۰ میلیون اصله نهال توسط بخش خصوصی و دولتی تولید شده بود که علت اصلی این کاهش تولید به اعتبارات برمی گردد و دیگر آنکه ظرفیت برخی نهالستان ها خالی نشده است.
🔹 به گفته او، براساس برنامه پیش بینی شده که امسال ۱۳۰ میلیون نهال توسط بخش دولتی و ۱۲۰ میلیون نهال در بخش خصوصی تولید شود که امیدواریم بتوانیم به این برنامه برسیم. اما از لحاظ اعتباری مشکل داریم که اگر تامین نشود، حتی ممکن است نهال های کاشت شده دچار آسیب شوند.
🔹 شعبانیان درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات طرح کاشت یک میلیارد درخت افزود: بنابر آمار سال گذشته ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبار در مجلس تصویب شده بود که ۵۰ میلیارد تومان آن را تخصیص دادند که ۵ میلیارد تومان آن بصورت نقدی و مابقی اسناد خزانه بود. برای امسال هم حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در طرح صیانت جنگل دیده شد که برای تولید، کاشت و نگهداری کافی نیست.
🔹 او ادامه داد: بعد از دستور رئیس جمهور شهید مبنی بر کاشت یک میلیارد درخت و تاکید مقاممعظم رهبری بر اجرای این طرح انتظار می رفت که حمایت بیشتری صورت بگیرد، درحالیکه ما در حد توان سازمان و مشارکت مردم کار را پیش بردیم. گفتنی است در سال دوم دستگاه یا معدنی که سال گذشته مشارکت داشتند، ممکن است امسال نتوانند انجام دهند. البته صنایع مکلفند ۲۵ درصد از عرصه ها را که واگذار می شود، جنگل کاری کنند و ما عملا پیگیر شدیم که تعهدات انجام دهند.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت نیازمند حمایت بیشتری است، افزود: این طرح توجه به زیست بوم و منابع طبیعی دارد، بخشی از گونه ها برای گسترش بیابان، بخشی فضای سبز است. همچنین تعهدات قانونی داریم. به عنوان مثال در ماده ۱۵ قانون افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی که در سال ۸۹ مصوب شد، دولت مکلف کرده که سرانه فضای سبز از ۱۷۰۰ مترمربع باید به ۲۵۰۰ متر مربع تا سال ۹۹ برسد که متاسفانه محقق نشد و حال در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت قرار است که ۲۰۰ مترمربع به سرانه اضافه شود.
🔹 شعبانیان ادامه داد: براساس ماده ۲۲ قانون هوای پاک سرانه فضای سبز شهری باید به ۱۵ مترمربع برسد که اقدامی نشده است و حال در قالب کاشت یک میلیارد درخت تا حدودی افزایش می یابد و اینکه قوانین چرا اجرا و عملیاتی نشده انتظار این است که توجه به منابع طبیعی بیشتر شود.
🔹 معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: انتظار این است که دولت چهاردهم توجه بیشتری به منابع طبیعی داشته باشد تا بخشی از مشکلات زیست محیطی نظیر سیل، گازهای گلخانه ای و مشکلات زیست محیطی و ریزگردها کاهش یابد./ باشگاه خبرنگاران جوان
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔴مکانهای دارای #اینترنت WiFi رایگان
🔸 نجف مقبره آیت الله حکیم واقع در ثوره العشرین
🔸 مقام صافی صفا در غرب حرم امام علی(ع)
🔸 پارکینگ طبقاتی مابین ضلع شمالی حرم و قبرستان وادی السلام
🔸 کنسولگری ایران میدان ثوره العشرین محله حی السعد
🔸 جاده نجف کربلا عمود ۸۸ موکب ام المومنین
🔸 عمود ۱۴۶
🔸 عمود ۲۰۲ موکب فاطمه الزهراء
🔸 عمود ۳۰۹ موکب دیوان وقف شیعی
🔸 عمود ۳۴۳ موکب القریشی
🔸 عمود ۴۸۳
🔸 عمود ۵۴۷ موکب شهدا طریق کربلا
🔸 عمود ۷۰۷ موکب علی بن موسی الرضا
🔸 عمود ۸۲۸ موکب صاحب الزمان
🔸 عمود ۹۵۳ موکب شهید الله
🔸 عمود ۹۹۸
🔸 عمود ۱۰۸۰ موکب حضرت معصومه(س)
🔸 عمود ۱۱۲۰ موکب خدام الحسین(ع)
«درخواست افزایش فوق العاده ویژه مدیریت بحران و سختی کار به احکام کارگزینی سازمان منابع طبیعی کشور» تأیید و منتشر شد:
https://www.karzar.net/149780
با به اشتراک گذاری این لینک و ارسال آن برای دیگران، این کارزار را اطلاعرسانی کنید
✅آزادگان سرافراز ایران اسلامی آئینه تمام نمای ایمان و استقامت هستند
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به مناسبت 26 مرداد؛ سالروز آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی پیامی صادر کرد.
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/175809
https://eitaa.com/PayameTabiat
همکار خبرنگار
شروع پروژه آبیاری جنگلکاری سنواتی پلاک قلنگان شهرستان شهرکرد
آبیاری جنگلکاری های سنواتی به میزان حدود ۱۲۵ هکتار در سطح استان آغاز شد.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان
http://eitaa.com/frwchb
🔶ملاقات عمومی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با مردم
❇️ طبق دوشنبههای هر هفته در راستای تکریم ارباب رجوع و پاسخگویی به مشکلات مردم ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به همراه معاونین و کارشناسان مربوطه از نزدیک به خواستهها و مطالبات مردمی رسیدگی کردند.
🗓️دوشنبه ۲۹ مرداد ماه ۱۴۰۳ -شهرکرد
┄┅┅┅┅┄❅💠❅┄┅┅┅┅┄
✅کانال اطلاع رسانی ایتا
eitaa.com/frwchb
✅وب سایت اداره کل
https://chaharmahal.frw.ir/
✒️روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری
حال من بی توخراب است کجایی آقا
نقش من بی توبر آب است کجایی آقا
تور 2 روزه قم و جمکران آژانس مروارید زاگرس
ویژه آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج)
فقط با860 هزار تومان
شماره تماس جهت رزرو و اطلاعات بیشتر
03833340480
03833340481
لینک کانالها:👇
telegram: @morvaridezagros
ietaa: @morvaridzagros
inesta: morvarid.zagroos
آدرس:شهرکرد-میدان انقلاب-خیابان 17شهریور-نبش کوچه39-ساختمان هدیش-طبقه2-واحد4
http://eitaa.com/frwchb
✅سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سفر به ایلام:
کلید حل مشکلات منابع طبیعی، بهره گیری از مشارکت مردمی است
حسن وحید سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: امروز منابع طبیعی در مسیر توسعه و پایداری با چالش ها و مشکلات زیادی مواجه است و کلید حل مشکلات منابع طبیعی و راهکار برون رفت از آن، بهره گیری از مشارکت مردمی است.
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/176014
https://eitaa.com/PayameTabiat
#اسرار_گیاهان
عواقب قطع درختان☘
گیاه آب را از درون خاک توسط ریشه جذب کرده و توسط سیستم هدایتی موجود در شاخه آب را به برگ ها می رساند. برگ ها هم آب را به هوا پس می دهند، در نتیجه آب تبخیر شده دوباره به خاک باز می گردد و چرخه دوباره از اول شروع می شود. قسمت عمده آب باران بر روی برگ ها می ماند که بعدا تبخیر می شود. بخشی از آب هم توسط سرخس ها، خزه ها و برگ های پوشیده بر روی زمین جذب می شود.
البته خاک متخلخل جنگل (یعنی خاکی که به دلیل وجود درختان و ریشه ی آن ها و جانوارانی که زیر ریشه ی آن ها زندگی می کنند دارای سوراخ های ریزی باشد) هم به سهم خود میزانی از آب را جذب می کند و این آب به آرامی از منافذ خاک عبور کرده و به چشمه یا منابع دیگر آبی هدایت می شود. حال اگر قسمتی از جنگل را از درخت خالی کنیم دیگر آب باران در خاک ذخیره و جذب نمی شود زیرا دیگر، خاک، خاک جنگلی متخلخل نیست و نتیجه را می توانید حدس بزنید. بله، سیلاب های پی در پی! البته امکان پدید آمدن فاجعه خشکسالی نیز هست. زیرا خاک دیگر توسط درخت حفاظت نمی شود و بادها یا آب باران به راحتی آن را با خود جا به جا می کنند و اینجاست که دیگر نمی توان جلوی بهمن ها و فرسایش خاک را گرفت.
http://eitaa.com/frwchb
🔴هشدار
♦️ توصیه به کشاورزان زحمتکش
🔰با توجه به گرمای شدید هوا در این روزها و گاهاً وزش باد، برخی از باغداران محترم چوب و شاخه های مانده از هرس کاری ماههای قبل که در مجاورت باغ های خود انباشته شدند را آتش می زنند و بجهت اینکه حجم آنها معمولاً زیاد است منجر به سوزاندن یا شعله زدگی درختان همسایه و همچنین سوزاندن گیاهان دارویی و بیابانی مانند گون می شود.
لذا خواهشمند است باغداران در خصوص پاکسازی اطراف باغ خود مسایل مربوط را ملاحظه و جوانب را نیز در نظر بگیرند که کمترین و یا بدون خطر و خسارتی انجام گردد و یا اینکه برخی این الوار و شاخه های درختان را خریداری می نمایند ترتیبی اتخاذ شود که بفروش برسند و سودی هم داشته باشید.
📸عکس : طرح کشاورزی مینو ، روستای مارکده
#وفاق_ملی_جهش_تولید_امنیت_غذایی
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#چهارمحال_و_بختیاری
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
✅ همراهی شما افتخار ماست
🔰 اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
┄┅┅┅┅┄❅💠❅┄┅┅┅┅┄
🦋@chbJahadkeshavarzii