📣چین باز هم میزبان یک ویروس جدید شد؛ HMPV چیست و چه علائمی دارد؟/ویروس جدید همان سرماخوردگی است؟
🔺️گزارشها از شیوع ویروس جدیدی در چین حکایت میکنند؛ که علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد، اما متفاوت از آن است. دوره نهفتگی این ویروس بین ۳ تا ۶ روز است.کودکان خردسال، بزرگسالان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری شدید ناشی از ویروس HMPV هستند.
🔺️هر چند اکثر افراد قبل از ۵ سالگی، به این ویروس مبتلا میشوند، اما احتمال ابتلای مجدد در سنین مختلف وجود دارد، ولی در دفعات ثانویه، علائم بیماری معمولاً خفیف هستند.گاهی اوقات HMPV میتواند باعث بیماری شدید شود که ممکن است عوارضی داشته باشد که لازم باشد در بیمارستان بستری شوید.
https://eitaa.com/gahaka/32114
ثبت استیضاح همتی و پاکنژاد در سامانه مجلس
🔹«احمد نادری» عضو هیئت رئیسه مجلس: تاکنون استیضاح آقایان پاکنژاد و همتی وزرای نفت و اقتصاد به ترتیب با ۲۳ و ۷۰ امضا به طور رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است.
https://eitaa.com/gahaka/32115
گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در پایان مجلس روضه شهادت امام هادی (ع)
🔹رهبر انقلاب ظهر امروز (شنبه ۱۵ دیماه) در پایان مجلس روضه شهادت امام هادی علیهالسلام، به نقش بیبدیل این امام همام و پدر و فرزند این بزرگوار، در گسترش کمّی و کیفی تشیع اشاره کرده و فرمودند: در هیچ دورهای از تاریخ اسلام، تشیع به گستردگی دورهی این سه امام بزرگوار نبوده است. بغداد و کوفه در زمان امام هادی و امام جواد به مراکز اصلی شیعه تبدیل شدند و نقش این بزرگواران در ترویج معارف شیعه بینظیر بوده است.
🔹حضرت آیتالله خامنهای با انتقاد از اینکه در منابر و کتابها از حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری (ع) کم یاد میشود، بیان داشتند: شیعه در هیچ دورهای بهقدر دورهی این سه امام از نظر کمیت و کیفیت گسترش نداشته است.
🔹 ایشان با تأکید بر ضرورت پرداختن به زندگی و معارف این امامان در عرصههای مختلف تاریخی و هنری، ضمن انتقاد از نپرداختن به این سه امام بزرگوار در این عرصهها گفتند: متأسفانه در تاریخنگاری، کتابنویسی و حتی در منابر ما، به زندگی و معارف این سه امام بزرگوار کمتر پرداخته شده است. بسیار بجاست که پژوهشگران و هنرمندان در این زمینه کار کنند و آثار بیشتری خلق شود.
🔹رهبر انقلاب همچنین از زیارت جامعه کبیره به عنوان گوهری بیهمتا یاد کرده و افزودند: اگر تلاش امام هادی (ع) نبود، ما امروز زیارت جامعه کبیره را در اختیار نداشتیم. معارف موجود در این زیارت، که بر پایه آیات قرآن و حقایق ناب شیعه است، تسلط و عمق علمی امام هادی علیهالسلام را نشان میدهد.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به یکی از رمانهایی که اخیرا مطالعه کردهاند و یکی از معجزات حضرت جواد (ع) در آن ذکر شده بود، تولید آثار هنری در این زمینهها را کم توصیف کردند و خواستار توجه برای تولید آثار بیشتری در این مقوله شدند.
رهبر انقلاب: شیعه در هیچ دورهای به اندازه دوره حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری (ع) گسترش نداشته است
رهبر انقلاب در مجلس روضه شهادت امام هادی (ع):
🔹در هیچ دورهای از دورهی امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) تا آخر؛ در سرتاسر دنیای اسلام، شیعه به قدر دورهی حضرت جواد و حضرت هادی و حضرت عسکری، نه از لحاظ کمّیّت، نه از لحاظ کیفیّت، گسترش نداشته؛ [این گسترش،] کار این سه بزرگوار است.
🔹 بغداد در دورهی حضرت هادی و حضرت جواد اصلاً مرکز شیعه است. فضلبنشاذان میگوید من اوّل که وارد بغداد شدم، داخل این مسجد پُر بود از محدّثین شیعه که حلقههای روایتی داشتند و [روایت] نقل میکردند؛ یعنی یک چنین وضعی بود؛ بغداد یک جور، کوفه یک جور. این بزرگوارها تلاش خیلی زیادی کردند.
رهبر انقلاب: اگر تلاشهای حضرت هادی (ع) نبود این معارف منحصر به فرد در زیارت جامعه کبیره را نداشتیم
رهبر انقلاب در مجلس روضه شهادت امام هادی (علیهالسّلام):
🔹به خاطر همین گسترش هم بوده که نیاز به این وجود داشته که معارف شیعی از زبان این بزرگوارها گسترش پیدا کند.
🔹این کار را هم حضرت هادی (علیه السّلام) انجام دادند؛ هم با زیارت جامعه که خب فوقالعاده است، هم با زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر؛ شما نگاه کنید در این زیارت که دربارهی فضایل امیرالمؤمنین است، چقدر از آیات قرآن استفاده شده!
🔹این حضور ذهن، این تسلّط بر مطلب، این ارائهی حقایق با این شکل، جز از امام هادی (علیه السّلام)، [جز] از امام، از کس دیگری اصلاً برنمیآید؛ این [کار] را این بزرگوارها انجام دادند.
🔹اگر تلاش حضرت هادی (علیه السّلام) نبود، ما امروز زیارت جامعه را نداشتیم و آن معارف منحصربهفردی که در این زیارت وجود دارد، در اختیار شیعه نبود.
رهبر انقلاب: تاریخ زندگی ائمه را از احادیث ایشان بیشتر میتوان فهمید
رهبر انقلاب در مجلس روضه شهادت امام هادی (علیهالسّلام):
🔹بعضی تاریخ خواندهاند، [امّا] حدیث نخواندهاند و از کلمات ائمّه در این روایات مطّلع نیستند؛ عیب بزرگ کار اینها این است.
🔹 تاریخ ائمّه را هم بیش از همه، از درون خود این احادیث میشود فهمید که در زندگی اینها، در جابهجایی اینها، در اعلام وصایت اینها، در هر کدامشان چه اتّفاقی افتاده.
🔹این حضور ذهن، این تسلّط بر مطلب، این ارائهی حقایق با این شکل، جز از امام هادی (علیه السّلام)، [جز] از امام، از کس دیگری اصلاً برنمیآید؛ این [کار] را این بزرگوارها انجام دادند.
🔹خود همین اعلام وصایت حضرت هادی یک داستان عجیبی دارد که لابد در کافی ملاحظه کردهاید که احمد بن محمّد بن عیسیٰ آنجا نقش دارد و کار دارد و حرف دارد و بحث به مباهله میکشد و مانند اینها. اینها خیلی مهم است.
رهبر انقلاب: در تاریخنگاری و منبرهای ما کمتر از حضرت جواد، حضرت هادی و حضرت عسکری (ع) میگویند
رهبر انقلاب در مجلس روضه شهادت امام هادی (علیهالسّلام):
🔹در تاریخنگاری ما، در کتابنویسی ما، حتّی در منبرهای ما، از این سه بزرگوار خیلی کم یاد میشود و تحقیق میشود و کار میشود.
🔹خیلی بجا است اگر چنانچه کسانی در زمینهی زندگی این سه بزرگوار کار کنند، تحقیق کنند، بنویسند.
🔹البتّه یک کتاب رمانی من اخیراً دیدم که معجزه حضرت جواد را آنجا آورده بود؛ هست، [امّا] کم است؛ بیشتر از این باید بنویسند و کارهای هنری باید بکنند انشاءاللّه.
https://eitaa.com/gahaka/32117
✅الحشدالشعبی مانند ناموس مردم ماست
الملا، رئیس جماعت علمای اهل سنت عراق:
🔹الحشدالشعبی قابل انحلال نیست؛ زیرا یک عقیده، فکر، مذهب، اخلاق، شرافت و ناموسی برای مردم عراق است که به هیچ عنوان نخواهند توانست از آن دست بردارند.
🔹دست برداشتن از الحشدالشعبی به معنای دست برداشتن از شرافت، عقیده و اخلاق است.
🔹شهدایی مانند سلیمانی، المهندس و سیدحسن نصرالله شهدایی هستند که خداوند از آنها رضایت کامل دارد.
آمریکا و رژیم صهیونیستی و مزدوران آنان در منطقه، مظهر حاکمان ظالم این زمانه هستند .
🔹شهید المهندس میگفت که اگر از دنیا رفتم یا شهید شدم، بگویید که یک خادم از دنیا رفته است.
شهید نصرالله نیز بر این باور بود که شکست واقعی برای انسان این است که خود را در برابر خداوند از دست بدهد.
https://eitaa.com/gahaka/32118
لحظاتی پیش یکی از مرزبانان کشور بر اثر سرمای شدید دچار یخ زدگی شد و به فیض شهادت نائل گردید.
🔺استوار دوم سپهر روشنی از مأمورین پلیس ستاد مرزبانی انتظامی استان ایلام که حین گشت زنی در محیط برفی بود به علت برودت و سرمای هوا دچار یخ زدگی شد و شهید شد
شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳.
https://eitaa.com/gahaka/32119
✅ نفوذ داعش از سوریه به غرب عراق در پوشش نیروهای آمریکایی
مقام امنیتی عراقی:
🔹تعدادی از نیروهای داعش با حمایت نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا از سوریه وارد منطقه «وادی حوران» واقع در غرب الانبار شدند.
🔹آنها در قالب گروههای ۳ تا ۴ نفره مجهز به خودروهای جدید، سلاح مدرن و پرچم نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه عینالاسد مستقر شدند.
🔹نیروهای ائتلاف برای جلوگیری از پرواز هواپیماهای عراقی بر فراز حریم هوایی این منطقه و حمله به این نیروهای تروریستی، سرویس GPS را در منطقه وادی حوران غیرفعال کردند.
https://eitaa.com/gahaka/32120
✅مشاور عملیات سپاه: وعده صادق ۳ بلاشک انجام میشود/ اسرائیل در انتظاری فرسایشی اسیر شده است
🔹سردار لکزایی مشاور عملیات سپاه پاسداران:
اینکه آمریکا و اسرائیل همچنان در انتظار عملیات وعده صادق ۳ ماندهاند، به نوعی موجب فرسایش آنها شده، این ایران است که زمان، مکان و کیفیت عملیات را انتخاب خواهد کرد.
🔹عملیات وعده صادق ۳ بلاشک انجام خواهد شد. البته باید بدانیم اکنون لایهی دیگری هم به دفاع هوایی اسرائیل اضافه شده که همان سامانه «تاد» است که تماما توسط آمریکا به انجام رسیده است.
🔹روزانه صدها میلیون دلار برای این سامانه هزینه میشود؛ در اینکه آیا میتوان در این لایه #نفوذ کرد یا نه، بررسیهای فراوانی انجام شده است.
🔹آمریکاییها حتی به اسرائیل اعتماد نکرده و هیچ یک از نیروهای صهیونیست را در آمادهسازی و نگهداری سامانه تاد بکار نگرفتهاند.
🔹اینکه آمریکا و اسرائیل همچنان در انتظار عملیات وعده صادق ۳ ماندهاند، به نوعی موجب فرسایش آنها شده، این ایران است که زمان، مکان و کیفیت عملیات را انتخاب خواهد کرد و میتوان گفت ابتکار عمل در دست ماست.
🔹آنها هر روز در آمادهباش صد در صدی هستند و اصولا همین مسئله یکی از اهداف جمهوری اسلامی است.
https://eitaa.com/gahaka/32121
🔻در یک تحول بزرگ: ایران یک رادار OTH را در غربی ترین ارتفاعات استان گیلان قرار داده است.
🔻رادار «نذیر» با برد 800 کیلومتر آسمان جمهوری آذربایجان و شرق ترکیه را رصد می کند.
🔻این نصب نشانگر یک تغییر عمده در موضع ایران نسبت به رژیم علیاف و جلوگیری از احتمال حملات رژیم صهیونیستی از خاک آذربایجان است.
https://eitaa.com/gahaka/32122
❄️در این صبح دل انگیز
💗از خدا میخواهم
❄️ڪہ نور عشق بے حدش را
💗بر قلبهاے پاڪ شما بتاباند
❄️تا پیام آور مهر و محبت
💗و شادے براے دلهاے غمگین
❄️و خستہ باشید
❄️صبحتون بخیر و
سرشار از نگاہ پر مهرخدا 💗
https://eitaa.com/gahaka/32123
✅تاملی در تجربه تثبیت نرخ ارز در سال ۱۳۷۴
▫️بخش اول
بر اساس اظهارات آقای مسعود نیلی در کتاب «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی»، با روی کار آمدن آقای هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۶۸، زمینه برای پیادهسازی ایده «کاهش ارزش پول ملی» که این طیف از ابتدای دهه ۶۰ دنبال میکردند، فراهم شد.
از سال ۶۸ همکاری رسمی ایران با صندوق بینالمللی پول آغاز شد. برادر اسحاق جهانگیری سال ۶۹ از برنامه IMF برای ایران به این شکل رونمایی کرد: «راجع به از بین بردن کسری بودجه پیشنهاد میکند که هزینهها کاهش یابد و در واقع حجم کار دولت کمتر گردد و درآمدها خصوصا درآمد مالیاتی اضافه شود. یا راجع به شرکتهای دولتی و کارآیی آنها و فعال کردن بخش خصوصی و کنترل نقدینگی و همچنین راجع به حذف سوبسیدها و نرخ ارز پیشنهاداتی دارد که البته بعضی از این شرایط به عنوان سیاستهای اقتصادی از قدیم و در حال حاضر مورد توجه دولت و مجلس بوده است، ولی بعضی دیگر از آن شرایط به هیچ وجه به مصلحت کشور ما نیست. مثلا حذف سوبسیدها در کشوری که یکی از مهم ترین اهداف انقلابش دفاع از مستضعفین جامعه است، چگونه امکان پذیر است؟»
اما نهایتا در اسفند ۶۹ برنامه «تعدیل اقتصادی بر اساس بازنگری در نرخ ارز» با همکاری IMF تدوین شد. سندی که مهر «سری» خورد و چندی بعد به اجرا درآمد.
فرض اصلی سند مذکور این بود: «ارز همانند سایر کالاها در بازار دارای قیمتی است که نقطه تعادلی آن بر اساس عرضه و تقاضا معلوم می گردد». بر این اساس، «پذیرش تدریجی مکانیسم بازار در تعیین قیمت ارز» در دستور کار قرار گرفت.
با اجرای این سیاست، نرخ ارز به شکل هولناکی شروع به جهش کرد.
زندگی بر مردم گران شد، تورم سر به فلک کشید و به ارقامی رسید که حتی در طول جنگ تحمیلی نرسیده بود. در گوشه و کنار کشور تظاهرات علیه فقر و گرانی آغاز شد. قزوین، مشهد و... فروردین سال ۷۴، شورش به اسلامشهر رسید.
با این وجود، طرفداران نسخه تعدیل تصریح داشتند که این سیاستها ولو با سرکوب مردم باید اجرا شود. مسعود روغنی زنجانی رئیس وقت سازمان برنامه می گوید: «من در مجلس استدلال کردم که اگر شما دنبال اجرای یک سیاست مشخص هستید باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی تصمیمات خود نیز باشید. مثلا دولت کره سیاست های خود را به صورت علنی اعلام می کند و به شدت نیز پیگیری می کند، وقتی هم با واکنش های کارگران و دانشجویان روبرو می شود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابان ها می فرستد. اگر قرار باشد بخواهیم چنین واکنش هایی را شاهد نباشیم، هرگز سیاست ها و تصمیم هایی را که مدنظر داریم، اجرا نخواهیم کرد».
دقیقا مانند همین امروز که صریح میگویند مانند ماجرای «تیان آنمن» چین باید قیمت ها را یک شبه ۱۰ برابر کرد و مردم را کشت، همان موقع نیز میگفتند باید معترضان را سرکوب کرد.
اما اردیبهشت ۷۴ آقای هاشمی رفسنجانی سرانجام ترمز تعدیل را کشید و تسلیم تثبیت شد.
هیئت وزیران طی مصوبه ای نرخ ارز را که در بازار آزاد به ۷۰۰ تومان رسیده بود، روی ۳۰۰ تومان تثبیت کرد. همه صادرکنندگان مکلف به سپردن تعهد برای بازگرداندن ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات کالاها و خدمات خود ظرف سه ماه و فروش آن به قیمت ۳۰۰ تومان به بانک های دولتی شدند و صادرکنندگانی که پیرو سیاست تعدیل مجاز شده بودند ۵۰ درصد ارز خود را به چرخه رسمی تجاری کشور برنگردانند (در بازار سیاه به نرخ بالا بفروشند)، مکلف به بازگرداندن ۱۰۰ درصد ارز خود شدند.
وزارت اطلاعات مسئول مبارزه با قاچاق ارز شد و مقرر گردید قوه قضائیه ظرف یک ماه به پرونده های قاچاق رسیدگی کند.
دولت با عاملیت وزارت اطلاعات مقتدرانه جواز کار صرافی هایی را که از مقررات بانک مرکزی تبعیت نمی کردند، لغو کرد.
کمیته نرخ گذاری کالاهای صادراتی تشکیل شد تا میزان ارزی که هر صادرکننده باید بازگرداند، مشخص شود.
▫️بخش دوم
با اجرای پیمان سپاری ۱۰۰ درصد، دیگر ارزی نبود که به بازار سیاه تزریق شود. لذا رکود کامل بر این بازار حاکم و کاهش قیمت ها آغاز شد.
حتی قیمت سکه طلا کاهشی شد...
قیمت انواع کالاها در بازار به طرز شگفت انگیزی کاهش مییافت: از خودرو تا لوازم یدکی آن، از لوازم خانگی یا حبوبات و گوشت و مرغ و تخم مرغ...
رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار شهریور ۷۴ خود با هیئت دولت وقت، از موفقیت سیاست تثبیت تمجید کردند: «تثبیت نرخ ارز و جلوگیری از قاچاق و مبارزهی جدّی با قاچاقچیان - چه قاچاق کالاها و چه قاچاق ارز- نیز تأثیر زیادی در زندگی مردم داشته است».
بهمن ماه ۷۴ مرحوم مرتضی محمدخان وزیر وقت اقتصاد در نامهای سری به آقای هاشمی نوشت که «علت اصلی تورم در کشور، نرخ ارز است و طی ۹ ماه اجرای سیاست تثبیت، دولت موفق به کنترل تورم شده است. اگر این سیاست ادامه یابد، سال آینده تورم نصف و رشد اقتصادی دو برابر خواهد شد».
این پیش بینی دقیق، فراتر از انتظار اتفاق افتاد. تورم ۴۹/۵ درصدی سال ۷۴ در سال ۷۵ به ۲۲ درصد کاهش یافت. رشد اقتصادی ۲/۶ درصدی نیز به ۵/۶ درصد افزایش یافت.
شرایط امروز، حتما با سال ۷۴ متفاوت است. هم پیچیدگی اجرای سیاست زیاد است؛ هم امکانات اجرای سیاست قابل مقایسه با آن دوره نیست. فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، اشراف بر تراکنش های ریالی، روابط پیشرفته گمرکی و دهها ابزار دیگر که امروز در اختیار حاکمیت است، در آن زمان نبود.
🔹البته امروز یک تفاوت خاص نیز با سال ۷۴ دارد. سال ۷۴ گوسفندچرانهای توئیتباز و بلاگرهای سیاسی و سیگنالفروشهای بورسی نبودند که به تایملان سرازیر شده و فکاهی بگویند اگر می شود دلار را ۳۰۰ تومان کرد، چرا ۱۰ تومان نکنیم!
🔹نرخ ارز در کشور ما کاملا تابع اراده سیاسی است. همچنانکه سیاست تعدیل و افزایش نرخ ارز با اراده سیاسی انجام شد، همچنانکه سال ۱۴۰۱ ارز ۴۲۰۰ با اراده سیاسی حذف شد، همچنانکه ارز نیما در سال ۱۴۰۳ با اراده سیاسی حذف شد، سال ۷۴ نیز نرخ ارز با اراده سیاسی تثبیت شد.
این اراده سیاسی یا معطوف به منافع عمومی و معیشت مردم است، یا معطوف به منافع ذینفعان ارز گران.
در سالهای اخیر همه تلاش دلسوزان این بوده که جریانهای حاکم بر دولت و مجلس، این اصلاحات را به نفع مردم انجام دهند. بی پاسخ ماندن این مطالبه، دغدغهمندان را ناگزیر از کنش سیاسی کرده است.
✍سیدیاسر جبرائیلی
https://eitaa.com/gahaka/32125