ترجمه و مفاهیم قرآن روز دوشنبه ۱۴۰۲_۱۲_۱۴.mp3
23.94M
321 /👆🌷👆/ سوره نمل
آیات ۲۸ الی ۴۰/صفحه ۳۷۹/ سوره بیستم و هفتم /آقای ثروتی مسجد مسلم همدان
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
✍آگاهانه آقایان تحلیلگر
💠➰🔷➰🔰➰🔰➰🔷➰💠
🗳 مشارکت ۴۱ درصدی جای دفاع هم دارد؟
✍️طبق آمار مسئولان برگزاری انتخابات، مشارکت در این دوره انتخابات نهایتا به حدود 41 درصد رسید و از مجموع 61 میلیون نفر، 25 میلیون آرای خود را به صندوق انداختند.
🔻چند نکته را باید متذکر شد:
1️⃣ بی سابقه ترین تحریم های انتخاباتی در کنار بزرگترین کمپین تحریم رای از چندماه پیش برای این انتخابات شکل گرفت.
2️⃣ مشکلات اقتصادی و معیشتی به ویژه در سفره و مسکن که بخشی مهمی از آنها ناشی از تحریم های اقتصادی است در این موضوع قطعا موثر بوده است.
3️⃣ بازی های امنیتی سیاسی با نرخ دلار و افزایش قیمت ها و در نتیجه بی ثباتی، قطعا تا حدی در افکار عمومی موثر بوده است.
4️⃣ تلقین دروغ «خالص سازی» و «نامزد نداریم» و «انتخابات بدون رقیب» صادره از اصلاح طلبان را نیز می توان تا حدی موثر دانست.
5️⃣ حاکمیت فضای سرد انتخاباتی در این دوره غیرقابل انکار است. موضوعی که تا سه روز مانده به انتخابات هم ادامه داشت و وقتی که یخ فضا در حال آب شدن بود مهلت تبلیغات به پایان رسید.
6️⃣ حملات شبانه روز به دولت و مجلس و القای حس ناکارآمدی به ویژه از مجلس یازدهم علی رغم دستاوردهای محسوس به نفع مردم و پرداختن به حواشی موجود پیرامون رئیس و برخی نمایندگان قطعا آثار خود را داشته است.
7️⃣ حس اشتباه عدم تفاوت در تغییر مجالس از دیگر موارد موثر است. رفتار خطای برخی نامزدها در ایام تبلیغات و ارائه وعده های ملموس اقتصادی در نهایت گروهی از افکار عمومی را در پایان دوره ها به این نتیجه می رساند که منتخبان وعده توخالی برای رای می دهند.
8️⃣ از سوی دیگر برای برخی از مردم اساسا کارکرد مجلس شبیه به دولت تعریف شده است در حالی که عمده دستاوردهای مجلس با ابزارهای نظارت و قانون گذاری بلندمدت است.
9️⃣ در عموم نظرسنجی ها این موضوع مشهود است که تقریبا 30 درصد مردم با انتخابات کاری ندارند و صریحا می گویند «هرگز در انتخابات شرکت نخواهیم کرد». از سوی دیگر بین 30 تا 40 درصد هم از رای قطعی خود سخن می گفتند. همه بحث 30 درصدی است که میزان مشارکت را اوج می دهند یا در حد همان 40 درصد نگاه می دارند. افرادی که جزو مرددین محسوب می شوند و تصمیم قطعی حضور یا عدم حضور ندارند اما موارد هشت گانه فوق بر تصمیم آنها موثر است.
🔟 از کنار این موضوع هم نباید گذشت که موارد یک تا هشت برای 41 درصدی هم که به پای صندوق آمده اند بوده است اما با همه توضیحات مذکور این 25 میلیون نفر که عدد بسیار قابل توجهی است و دشمن در ارزیابی خود نیم یا یک سوم آن را برای حضور تصور می کرد همه روز جمعه در انتخابات شرکت کردند.
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
✍آگاهانه آقایان تحلیلگر
💠➰🔷➰🔰➰🔰➰🔷➰💠
❎ پاسخ یک شبهه مهم اعتقادی.
مهلتی که شیطان خواست برای چه بود؟
یعنی قرار بود کشته بشه؟
یا عذاب بشه؟
قال ربّ انظرنی الی یوم یبعثون
مقصود از وقت معلوم در عبارت الی یوم الوقت المعلوم آیا قیامته؟ یا ظهور حضرت صاحب الزمان؟
❇️شیطان بعد از اینکه سجده نکرد و مطرود و مورد لعن قرار گرفت از خداوند میخواهد او را تا قیامت، زنده نگه دارد:
«قالَ رَبِّ فَأَنْظِرْنی إِلی یَوْمِ یُبْعَثُونَ»؛ «گفت: پروردگارا! پس مرا تا روزی که (همگان) برانگیخته میشوند، مهلت ده». [حجر (۱۵)، آیه ۳۶]
⚛و در این مدت برای نیل به هدف خود تلاش کند که قرآن این خواسته را اینگونه نقل میکند:
«قالَ رَبِّ بِما أَغْوَیْتَنی لَأُزَیِّنَنَّ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعینَ إِلاَّ عِبادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصینَ»؛ «گفت: پروردگارا! به سبب آنکه مرا گمراه ساختی، من (هم گناهانشان را) در زمین برایشان میآرایم و همه را گمراه خواهم ساخت، مگر بندگان خالص تو از میان آنان را».[حجر (۱۵)، آیه ۳۹ و ۴۰]
☑️بنا بر تصریح آیات قرآن خداوند این مهلت را به او میدهد:
«قالَ فَإِنَّکَ مِنَ الْمُنْظَرینَ إِلی یَوْمِ الْوَقْتِ الْمَعْلُومِ»؛ «(خدا) گفت: تو از مهلت یافتگانی، تا روز (آن) وقت معین».[حجر (۱۵)، آیه ۳۷ و ۳۸]
⚛در این که منظور از «یوم الوقت المعلوم» چیست در میان مفسّران قرآن و نهج البلاغه گفتگوست.
1⃣بعضى گفته اند: منظور پایان جهان و برچیده شدن دوران تکلیف است (در این صورت تنها با مقدارى از درخواست ابلیس موافقت شده زیرا او درخواست حیات تا روز قیامت داشت ولى تا پایان دنیا موافقت شد).
2⃣احتمال دیگر این که منظور زمان معیّنى است که پایان عمر ابلیس است و تنها خدا مى داند و جز او از آن آگاه نیست؛ چرا که اگر آن زمان را آشکار مى ساخت ابلیس تشویق به گناه و سرکشى بیشتر مى شد.
⏮در حدیثى نیز آمده است که منظور از «یوم الوقت المعلوم» زمان قیام حضرت مهدى (عج) است که به عمر ابلیس پایان داده مى شود. (تفسیر نورالثّقلین، ج 3، ص 14، ح 46.)
🔰آیات قرآن تنها به بیان همین امر بسنده کرده و بهصراحت بیان نمیکند که چرا این مهلت به شیطان داده شده است.
⏮ اما در روایات، نکاتی پیرامون این موضوع وجود دارد مانند آنچه در نهج البلاغه نقل شده است:
👈«فَأَعْطَاهُ اللَّهُ النَّظِرَةَ اسْتِحْقَاقاً لِلسُّخْطَةِ وَ اسْتِتْمَاماً لِلْبَلِیَّةِ وَ إِنْجَازاً لِلْعِدَةِ»؛[ نهج البلاغة،خطبه اول، ص ۴۲]
خداوند هم او را برای مستحق شدنش به خشم حق، و تمام کردن آزمایش و به انجام رسیدن وعدهاش مهلت داد،
🔰در اینجا حضرت علی علیهالسلام به سه نکته و دلیل برای این کار اشاره میکند که به ترجمه و توضیح آنها میپردازیم:
❇️«اسْتِحْقَاقاً لِلسُّخْطَةِ»؛ کلمه «سُخطة» از ماده «سخط» به معنای غضب و خشم است[ابن منظور، محمد بن مکرم، لسان العرب، ج ۷، ص ۳۱۳]
و در مقابلِ معنای رضایت قرار دارد[فراهیدی، خلیل بن احمد، کتاب العین، ج ۴، ص ۱۹۲، ]
✅ مورد لعن واقع شدن شیطان
در ابتدا وقتی انسان با این عبارت مواجه میشود گمان میکند که ابلیس با مخالفتی که با خداوند کرده، مستحق غضب الهی نبوده و خداوند به او مهلت داد تا مستحق غضب الهی گردد. اما چنین نیست؛ ابلیس مورد غضب و لعنت الهی قرار گرفت و به او مهلت داده شد تا گناه و اشتباه خود را بیشتر کند تا در نهایت عقوبت بیشتری ببیند.[خویی، میرزا حبیبالله هاشمی، منهاج البراعة فی شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۶۲]
⚛علاوه بر این خداوند در قرآن درباره ابلیس آورده:
«وَ إِنَّ عَلَیْکَ اللَّعْنَةَ إِلیَ یَوْمِ الدِّینِ»؛ «و بیتردید تا روز قیامت لعنت بر تو خواهد بود». [حجر (۱۵)، آیه ۳۵]
✅بنابراین به او مهلت داد تا مستحق چنین لعنتی که تا قیامت است، گردد.[صادقی تهرانی، محمد، الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن، ج ۱۶، ص ۱۸۱]
✅مهلت به سبب افزودن بر گناهان
🔰مانند چنین مهلتی، خداوند به کفار نیز مهلت میدهد تا بر گناهان خود بیافزایند:
«وَ لا یَحْسَبَنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا أَنَّما نُمْلِی لَهُمْ خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّما نُمْلِی لَهُمْ لِیَزْدادُوا إِثْماً وَ لَهُمْ عَذابٌ مُهِین»؛ «و کسانی که کافر شدند، گمان نکنند مهلتی که به آنان میدهیم به سودشان خواهد بود، جز این نیست که مهلتشان میدهیم تا بر گناه خود بیفزایند، و برای آنان عذابی خوار کننده است». [ آلعمران (۳)، آیه ۱۷۸]
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
✍آگاهانه آقایان تحلیلگر
💠➰🔷➰🔰➰🔰➰🔷➰💠
❎ یه تحلیل خودمونی
از انتخابات مجلس
🔹بحمدالله با عبور میزان مشارکت مردم در انتخابات از مرز 40 درصد در یوم الله 11 اسفند، جشن بزرگ ملت ایران رقم خورد.
🔹 پس از آنکه برای این نصرت الهی باید سجده شکر به جای آورد، وظیفه دیگر ما از همین حالا آغاز شده است. و آن معنا بخشیدن به آرایی است که نیازمند معنابخشی است.
🔹از همین الان جنگ معنابخشی آغاز خواهد شد و دشمن تلاش خواهد کرد تا رای ملت را تحقیر نموده و ضعف های آن را بزرگنمایی کند. و خود را پیروز جلوه دهد و شیرینی این حماسه بزرگ را در کام ملت تلخ نماید.
🔹هر کس بتواند اولین تفسیر و تحلیل درست از رای ملت را ارائه دهد پیروز این میدان خواهد شد.
👌از همه مجاهدان راه خدا در عرصه جهاد تبیین تقاضا دارم که عقل هایمان را بکار بگیریم تا بهترین تحلیلها را تولید و آن را در فضای عمومی به اشتراک بگذاریم.
🔹بزرگترین پیام عبور رای از مرز 40 درصد آن است که آقايان ضدانقلاب!
🔻همه آنهایی که 4 سال تلاش کردید تا مردم را از مجلس انقلابی و دولت انقلابی ناامید سازید، تا کاری کنید که مشارکت 42.3 درصدی اسفند 1398 تکرار نشود.
🔻شماهایی که بزرگترین کمپین_تحریم انتخابات را شکل دادید تا مردم با صندوق رای قهر کنند!
🔻شماهایی که کشور را درگیر بزرگترین فتنه سالهای اخیر کردید تا به بهانه #مرگ_مهساکومله، صندوق های رای اسفند 1402 را بسوزانید! ...
👌به لطف خدا هیچ غلطی نتوانستید بکنید!!!!
👌بود و نبود شما در 4 سال اخیر تغییری در میزان رای ملت ایجاد نکرد!
👌درست است که میزان رای 41 درصدی رای پایینی از میانگین ادوار انتخابات مجلس در ایران است، اما این موضوع به شما و عملیات گسترده شما ربطی نداشت و کسی توجهی به #فراخوانهای_تحریم شما نکرد!
🔹با صراحت و با اطلاع عرض می کنم رای 41 درصدی ملت ایران در سال 1402، بسیار باشکوهتر از رای 71 درصدی سال 1374 در مجلس پنجم بود. همه دوستانی که آن روزها را به خاطر دارند، به یاد می آورند که :
🔻انتخابات آن سال در شزایطی بود که دشمنان این ملت بسیار ناتوان تر از امروز بودند.
🔻فضای مجازی وجود نداشت که اینگونه به خدمت #مافیا در آمده باشد.
🔻جنگ شناختی دشمن آنقدر گسترده نبود که حتی دلسوزان نظام را هم دچار #خطای_محاسباتی نماید!
🔻فضای انتخابات کاملا رقابتی بود و فاصله چپ و راست آنقدرها هم نبود که کسی دعوت به تحریم کرده باشد! امثال خاتمی و تاجزاده و حجاریان و اصلاح طلبان افراطی نبودند که خائنانه انتخابات را تحریم کرده و پای صندوق رای حاضر نشده باشند!
🔹🔹دستیابی به آمار بالای 40 درصد شکست سنگینی برای #خط_تحریم هایی است که ماه هاست برای ناامیدسازی ملت نخوابیده اند، و اینبار نیز حماسه ملت، خواب را از چشمانشان تا انتخابات 1404 ربود.
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
نهج البلاغه نامه ۳۱ روز یکشنبه تاریخ ۱۴۰۲۱۲۱۳.mp3
11M
34/👆🌷👆/ نهج البلاغه
امام علی (ع)/نامه ۳۱ / حکمت، نامه، سفارش /آقای ثروتی مسجد مسلم همدان
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
🔺 در ستایش حلقه های میانی؛ آرای فداکار؛ دستاورد انتخابات!
محسن مهدیان:
▫️یکم... ما سه دسته آرا داریم. رای عادی که یک رای دارد و به نفع نامزد مورد علاقه خود به صندوق می اندازد. رای پرقدرت که تبلیغ می کند تا دیگران نیز به نامزد مورد علاقه او رای دهند. اما دسته سوم آرای فداکار است. آرای فداکار، آرائی هستند که بجز نامزد مورد علاقه شان، تلاش می کنند مردم را فارغ از هر جهت گیری پای صندوق بیاورند و دعوت به مشارکت کنند.
🔹این دوره آرای فداکار بسیار برجسته و چشمگیر بودند و این یک بلوغ قابل اعتنا در سپهر سیاسی کشور است...این دستاورد را نباید دستکم گرفت. اما چرا این دستاورد اهمیت دارد؟
...
➕ علی مهدیان: آیا می توان گفت ما حزب اللهی ها هراسی از آگاهی مردم و انتخابشان نداریم؟!
▫️دوم. واقعیت اینست که ما در یک جنگ صدای تمام عیار قرار داریم. جنگ صدا جنگ در عصر شبکه هاست. جامعه امروز مثل کندوی عسل تبدیل به شبکه هایی شده است که این شبکه ها الزاما بهم متصل نیست و راه ندارد. مثل اتاق های یک ساختمان بزرگ که ساکنان هر اتاق از اتاق مجاور خود بی اطلاع هستند. این جامعه شبکه ای دارای فوائد و مضراتی است که از حوصله این متن خارج است. اینکه چطور از یک جامعه تخت و بی مانع به یک جامعه شبکه ای رسیدیم نیز قابل بحث است و بماند بعد. اجمالا اینکه جامعه شبکه ای محصول رسانه های اجتماعی و شبکه های نوین و جامعه پلتفرمی است.
🔹اما مساله اصلی اینجاست که در این جامعه شبکه ای، جنگ صدا رخ می دهد و اساسا صدا به سادگی در بین اتاق ها نمی چرخد. اینطور نیست که یک صدای بلند در همه اتاق ها پخش شود و به گوش همه مردم برسد. از سوئی دیگر صدای دشمن با تمام قوا و با خرده رسانه هایی از جنس خبری و سرگرمی و سبک زندگی و غیره پای خود را به این شبکه ها رساندند.
🔹واقعیت امروز جامعه را باید با این جنگ صدا در جامعه شبکه ای دید. ثمره چنین جامعه ای اینست که اساسا صدا به صدا نمی رسد و بخش قابل اعتنایی از جامعه صدای رسانه های مرجع و مسوولین و حاکمیت را دریافت نمی کنند که بخواهند نسبت بدان واکنش نشان دهند. آنهم در شرایطی که صداهای مزاحم دشمن وجود دارد. گذشت زمانی که رسانه ملی یک حرف را می توانست تا دل روستاها و قلب کویر و پشت کوه ها برساند. امروز رسانه ملی نیز انحصارش شکسته شده است و او هم یک صداست میان انبوهی از صداهای دیگر.
▫️سوم...در جامعه شبکه ای همه باید رسانه شوند. همه باید بلند شوند. قیام کنند. شهروند رسانه ها باید تبدیل شوند به رسانه های متعهد و مسوولیت پذیر نسبت به دیگر شهروندان پیرامونی خود که یک شبکه را تشکیل می دهند.
🔹اگر چنین اتفاقی رخ دهد انتظار می رود جامعه حرکت و رشد کند. به تعبیر ساده تر رشد جامعه در رشد حلقه های رسانه ای - میانی است که نقش رسانه های خرد را بازی می کنند و صدای حق را به دل شبکه ها می رسانند.
▫️چهارم. از این جهت بزرگترین ثمره این انتخابات رشد رسانه های خردی است که احساس مسوولیت در قبال جامعه خود کردند و با بلوغ سیاسی خود رابه مردم رساندند تا پیام مشارکت را به آنها برسانند... آینده تاریخ را همین رسانه های خرد می سازند. همین شهروند رسانه ها.
🔹همین حلقه های میانی که باید قیام کنند تا مردم بلند شوند. راهی نیز جز این نیست. یک راه پیش روست؛ اینکه هرکس هرجا نشسته است بایستد و تمام.
گنبد آهنین هک شد
🔹یک گروه هکری حامی فلسطین در کانال تلگرامی خود اعلام کرد سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را هک کردهاند.
🔹حنظله بر روی رادارهای شما است! ما میتوانستیم پروازهای شما را هدف قرار دهیم اما ما مثل شما نیستیم.
🔹ما مثل صهیونیستهای اشغالگر که کودکان را میکشند، نیستیم. این یک هشدار است. حنظله را جدی بگیرید! این تازه آغاز ماجراست./فارس
ـــــــــــــــــــ
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اظهاراتی تلخ برای اینترنشنال و براندازان از زبان متخصص انقلابها؛ انقلاب ایران به دلیل بقای بیش از چهل سال شایسته تمجید است!
♦️«جک گولدستون» جامعهشناس و متخصص انقلابها در دانشگاه "ج"جورج میسن" آمریکا:"انقلاب ایران شایسته تمجید است؛ دولت انقلابی که بر چالشهای مهمی نظیر جنگ و تغییر رهبری غلبه کرده یحتمل برای مدت زمان دیگری نیز در قدرت باقی خواهد ماند."
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹
هشت توصیه امام هشتم برای روزهای آخر شعبان
▫️اباصلت میگوید:
در آخرین جمعه شعبان خدمت امام رضا علیهالسلام رسیدم. فرمودند :
ای اباصلت، بیشترِ ماه شعبان سپری شده و امروز آخرین جمعه شعبان است،
پس در روزهای باقیمانده کوتاهیهای روزهای گذشته را جبران بکن و باید به آنچه برایت مهم است اقدام کنی:
⏪ ۱. زیاد دعا کن.
⏪ ۲. زیاد استغفار کن.
⏪ ۳. زیاد قرآن تلاوت کن.
⏪ ۴. از گناهانت به درگاه خدا توبه کن تا خالصانه به ماه خدا وارد شوی.
⏪ ۵. هر امانتی که گردنت هست ادا کن.
⏪ ۶. تمام کینههایی که در دلت نسبت به مؤمنان داری، از دل بیرون کن.
⏪ ۷. هر گناهی که به آن مبتلا هستی از آن دست بکش و تقوای خدا پیشه کن و در آشکار و پنهان بر خدا توکل کن...
⏪ ۸. و در روزهای باقیمانده این ماه بسیار بگو:
✨اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ...
خداوندا اگر در روزهای گذشته شعبان ما را نیامرزیدی، پس در روزهای باقیمانده بیامرز...
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام ج۲ ص۵۱.
📚بحارالانوار ج ۹۴ ص۷۳.
6.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑تصاویری از لحظه توقیف خودروی حامل فرزندان مولوی عبدالحمید در ایست بازرسی پلیس راه زاهدان-خاش
ـــــــــــــــــــــــ
29.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍👆🌷👆/تصمیمگیری نمایندهها
🔹خیلی از سیاسیون در سالهای اخیر اینطور از مردم خواستهاند که شما رای بدهید و بروید، ما در اتاقهای در بسته در مورد زندگی شما تصمیمگیری میکنیم. تا چه حد چنین گزارهای را قبول دارید؟
🔹سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی: این امر یک آسیب جدیست. آن کسی که انتخاب شده حق ندارد به مردم بگوید از این جا به بعد دیگر به شما مرتبط نیست. اما کسی که رای میدهد و انتخاب میکند نیز باید انتخاب خود را سایه به سایه دنبال کند.
🌹 صلی الله علیک یا امیرالمومنین[ع]
⍣──────➺𓆩᳦᳣ ᳝🦋᳤᳥ ᳝𓆪➺─────⍣
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🌹🇮🇷🌴🍀🌹🍀🌴🇮🇷 🌹