🌀 تأملی در ملاکهای احراز صلاحیت کاندیداهای خبرگان
🖋 علی منتظرالمهدی
🔸 اهمیت مجلس خبرگان، به عنوان پشتوانه عظیم نظام اسلامی، بر کسی پوشیده نیست؛ مجلسی که دو وظیفه خطیر «تعیین رهبری» و «مراقبت نسبت به حفظ شرایط رهبری» را بر عهده دارد، تضمین کننده «حاکمیّت ارزش¬ها» و «اجرای احکام» است و عملکرد مناسبش باید «موجب سکینه و آرامش در دلهای مؤمنین» بشود.
همین واقعیات است که حساسیت انتخابات خبرگان را به حدّی رسانده که رهبر انقلاب میفرمایند: «شايد هيچكدام از انتخاباتهاي كشور به اين درجه از اهميت و حساسيت نباشد». و البته نااهلان را هم به تکاپو وا داشته، تا جایی که برای انتخابات خبرگان، فرد معرّفی و لیست ارائه میکنند!
🔹 با این همه نمیتوان روندی که مخصوصا در سالهای اخیر بر انتخابات خبرگان حاکم بوده را کاملا مطابق با اهمیت جایگاه این مجلس دانست؛ از این رو اشاره به بخشی از کاستیها لازم است تا راهگشای برخی از مشکلات موجود در حال یا آینده کشور باشد.
🔹 به تصریح قانون انتخابات مجلس خبرگان، مجموعه صلاحیتهای عضویت در این مجلس عبارتند از: «اجتهاد، اشتهار به دیانت، بینش سیاسی و اجتماعی، اعتقاد به نظام، نداشتن سوء سابقه» در این میان غفلت از یک شرط مهم، که البته به نحو توصیف در بیانات رهبر انقلاب هم مذکور است، را نباید نادیده گرفت: «مجموعهی خبرگان، مجموعهی علمای صاحبنام و صاحب شأن در بین مردم، و مورد اعتماد مردم در همهی قضایا، بخصوص در قضیهی بسیار مهم رهبری و انتخاب رهبری و قضایای مربوط به آن محسوب میشود.»
اعتماد و شناخت مردم از مجموعه خبرگان است که در بزنگاه حساس انتخاب رهبری، موجب «سکینه قلوب» می شود، شرطی که عملا در حال از دست رفتن است! برخی از علماء قم نشین، در ایام انتخابات به استانهای مختلف میروند، رأی میآورند و تا انتخابات بعدی ارتباط مردمی خاصی هم ندارند مگر چند سخنرانی یا جلسه با مسئولین! بی گمان نمیتوان این علمای محترم را ملزم به هجرت از قم کرد، اما میتوان توقّع داشت به گونهای تعامل کنند که دائما بر سرمایه اجتماعی این مجلس بیفزایند تا در روز موعود از آن بهره ببرند.
🔹 در کنار این مسأله، عدم وجود شرط سنّی هم از نقصانهایی بود که در انتخابات فعلی برطرف شده است. «انتخاب رهبر در شرایط پرفشار فقدان رهبر سابق» قطعا اقدام بزرگی است که مشخص نیست از عهده یک جوان بدون تجربه -ولو مجتهد- بر آید. نمیتوان غلبه احساسات در سنین جوانی را نادیده گرفت؛ مخصوصا که اکثر کاندیدهای جوان دورههای اخیر هیچ تجربه یا سابقه مهم اجتماعی هم نداشتهاند و غالبا به صورت مستقیم از کرسی درس به سمت کرسی نمایندگی حرکت کردهاند!
🔹 مخصوصا که در چند دوره اخیر انتخابات خبرگان گاهی حس میشد ثبتنام و موفقیت در آزمون علمی، خود موضوعیت پیدا کرده و تبدیل به صحنه هماورد برای برخی فضلای جوان شده است.
❗️ استاد جوان معروفی که علنا در کلاس درس، موفقیتش در آزمون علمی خبرگان را نشانه اثبات اجتهاد و علت بستهشدن دهان مخالفان میدانست! حتما نشانه بزرگی برای لزوم توجه به این خطر بالقوه است.
🔻 عملکرد متزلزل برخی منتخبان جوان در دوره اخیر (خود اختفایی)، شاهد بر لزوم بازنگری در مساله «سنّ» بود که به فضل الهی، بالاخره مدّ نظر قرار گرفت.
🔹 و البته این مشکل را میتوان در ارتباط تنگاتنگی با عنوان کلان دیگری هم دانست: «پر رنگ بودن ملاک نخبگی علمی و عدم توجه لازم به کیفیت بینش سیاسی و اجتماعی». خبره بودن فقط در ثبوت اجتهاد خلاصه نمیشود و توجه بیشتر به فهم سیاسی و سلوک اجتماعی کاندیدها هم لازم است، امری که کیفیت احراز آن به نظر چندان مورد توجه نیست و حداقل مواجه با ابهام است.
✅ به نظر حلّ تمام این مشکلات از یک راه ممکن است: «مانند انتخابات ریاست جمهوری که مجموعه تقنینی کشور در حال اصلاح و ملموسکردن ملاکها است، ویرایش هرچه عالمانهتر ملاکهای احراز صلاحیت داوطلبان خبرگان هم مدّ قرار گیرد» که این اقدام هرچند دیر ولی قطعا مفید است.
🔴 محمدرضا پورابراهیمی: در سه سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
🔹در جریان بررسی بودجه، موضوع ارز ترجیحی را از دستور کار خارج کردیم اما با اصرار دولت مجددا در بودجه لحاظ شد. در سه سال گذشته یعنی سال های ۹۷، ۹۸ و ۹۹ حدود سالی یکصد هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده که دلیل آن عدم نظارت بر فرآیندهایی است که در سامانه های تخصصی حوزه اقتصاد و تجارت تعریف شده ، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی یک سوم بودجه کشور که این وضعیت را در حوزه اقتصادی ایجاد کرده است.
🔻علی برکت الله!!!
*🔴تجربهای از جوانمردی و غیرت انقلابی!*
هنگامیکه آمریکامطمئنشد نمیتواند انقلابیون ویتنام را شکست دهد تصمیم به مذاکره با آنان گرفت و از آنها خواست تا هیئتی را به نمایندگی از خود به پاریس بفرستند تا در مورد آتشبس و توقف جنگ به مذاکره بپردازند.
انقلابیون هیئتی متشکل از چهار عنصر انقلابی، دو زن و دو مرد را اعزام کردند و CIA بهقصد تطمیع آنان، برای اقامت این هیئت در معتبرترین هتلهای پاریس جا رزرو کرد و تمام امکانات راحتی، آسایش و لذتجویی را برای آنها فراهم کرد. هنگامی که هیئت ویتنامی به پاریس رسید و هواپیما در فرودگاه فرود آمد ، ماشینهای تشریفات در انتظار آنها بودند تا هیئت را به محل اقامت خود منتقل کنند. اما هیئت از سوار شدن بر اتومبیلها امتناع کردند و درخواست کردند که از فرودگاه به روش خود خارج شوند و اطمینان دادند که در ساعت مقرر به محل جلسه خواهند آمد. هیئت آمریکایی از این موضوع متعجب شده و از رئیس هیئت میپرسند که برای اقامت و استراحت به کجا میروید؟ او پاسخ میدهد که ما در مدت اقامت، در منزل یک دانشجوی ویتنامی در حومه پاریس میمانیم، ما در جنگ در کوهها و روی سنگها خوابیدهایم و علفهای هرز خورهایم و پرتحمّل شدهایم، اگر به تشریفات وتجملات و خوشگذرانی روی آوریم میترسیم که وجدان ما هم با آن تغییر کند، بنابراین ما را تنها بگذارید... خلاصه هیئت رفت و در خانه دانشجوی ویتنامی اقامت گزید...
نتیجه مذاکراتآنها باآمریکای جنایتکار و تروریست، تخلیه ویتنام از نظامیان آمریکا و پایان اشغالگری این کشور در تمام خاک ویتنام شد.
نکته جالب اینکه هنگامی که دو هیئت در فرودگاه با یکدیگر دیدار کردند، آمریکاییها برای دست دادن با هیئت ویتنامی بهسوی آنها رفتندو دستشان را دراز کردند اما هیئت انقلابی ویتنام نپذیرفتند واز دستدادن باآمریکاییها اجتناب کردند و رئیس آنها گفت: ما هنوز با هم دشمن هستیمو مردممان بهما اجازه ندادهاند که با قاتلین آنها دست بدهیم ...
درود بر جوانمردان غیرتمند و انقلابی ویتنام.
*نکته:*
آنمسئولی کهوجدان خودرا میفروشد در واقع کشور خود را میفروشد.
یک شخص میتواند با دریچه هایی زندگی کند که پزشکان در قلب او قرار میدهند...،او میتواند بانیمی از ریهی خود زندگی کند...اما او نمی تواند با نیمی از وجدانخود زندگی کند...!
*قابل توجه آقایان روحانی ، ظریف ، عراقچی،تختروانچی و چی و چی... و سایر کدخدا دوستان، که وقتی با هیئتهای ۵جاسوسه! برای مذاکره بهغرب میروند ودر هتلهای آنچنانی اقامتمیکنند وبا صاحبان دستهای چدنی در دستکش مخملی قدم میزنند و خوش و بش میکنند و هنگام مذاکره با اروپاییها و آمریکاییهای تروریست، نیششان تا بناگوش باز است و از خنده ریسه میروند...*
*از شهدای اسلام و انقلاب و جنگ که نیاموختید، دستکم از انقلابیون ویتنامی بیاموزید الفبای غیرت و دفاع از میراث انقلابی یک ملت را...*
🔴
🎥 روی دیگر روایت تحریم، روایت #اقتدار_تسلیحاتی کشورمان است.
✍ روایت #مزرعه_موشکی و #یگانهای_پهپادی، روایت #خودکفایی در خیلی از حوزهها و روایت عدم وابستگی به نفت
✍ نسلهای بعدی وقتی میخواهند از #روایت_تحریم حرف بزنند، این ماجرا را تعریف میکنند؛ ایرانیها توانستند روی پای خودشان بایستند
#ما_میتوانیم #افتخار