1بعدی در فضا: در فیزیک و ریاضیات و در فضای اقلیدسی به دنبالهای از عدد حقیقی یک نقطه در فضای بعدی گفته میشود و هنگامی که =۱ باشد این نقطه درفضای یک بعدی جای دارد.
2 بعدی در فضا: در فیزیک و ریاضی و در فضای اقلیدسی به دنبالهای از n عدد حقیقی یک نقطه در فضای n بعدی گفته میشود و هنگامی که n=۲ باشد این نقط درفضای دوبعدی جای دارد.
3بعدی در فضا: در ریاضیات فضای سه بعدی فضای برداری دارای سه بعد و یک مدل هندسی از جهان فیزیکی است که در آن زندگی میکنیم. ابعاد سهگانه معمولاً به نام طول، عرض، و عمق شناخته میشوند اگر چه این نامگذاری اختیاری است.
4بعدی در فضا: در ریاضیات بعد چهارم یا ۴D، یک مفهوم انتزاعی و غیر حقیقی است که ناشی از تعمیم قانون فضای سه بعدی است. این مبحث تقریباً برای مدت سیصد سال توسط فلاسفه و ریاضیدانان مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتهاست.
5بعدی در فضا: در دانش فیزیک و ریاضی، یک ترتیب برداری از n عدد میتواند به شکل یک موقعیت مکانی n بعدی در فضا تفهیم شود. حال هنگامی که n برابر عدد ۵ میشود، به آرایش موقعیتهای برداری، فضای ۵ بعدی اقلیدسی میگویند. فضای بیضوی ۵ بعدی و فضای هذلولی همچنین به همراه خمینههای مثبت و منفی مورد مطالعه قرار میگیرند.
6بعدی در فضا: فضای شش بعدی دارای شش بعد است که شش درجه آزاد دارد و به منظور تعیین یک موقعیت مکانی یا برداری در این فضا نیاز به شش مؤلفه یا مختصات مختلف میباشد. در دانش فیزیک و ریاضی، یک ترتیب برداری از n عدد میتواند به شکل یک موقعیت مکانی n بعدی در فضا تفهیم شود، وقتی که n برابر عدد ۶ میشود.
7بعدی در فضا: در دانش فیزیک و ریاضی، یک ترتیب برداری از {\displaystyle n} n عدد میتواند به شکل یک موقعیت مکانی n بعدی در فضا تفهیم شود. حال هنگامی که {\displaystyle n} n برابر عدد ۷ میشود، به آرایش موقعیتهای برداری، فضای ۷ بعدی اقلیدسی میگویند. فضای بیضوی ۷ بعدی و فضای هذلولی همچنین به همراه خمینههای مثبت و منفی مورد مطالعه قرار میگیرند. اینکه عالم هستی حقیقی که ما در آن زندگی میکنیم، ۷ بعدی است یا نه، موضوعی است که در شاخههای مختلف فیزیک مورد بحث و کاوش بودهاست.
8بعدی در فضا: در دانش فیزیک و ریاضیات، یک توالی برداری از {\displaystyle n} n عدد میتواند به صورت یک موقعیت مکانی n بعدی در فضا درک شود. حال وقتی {\displaystyle n} n برابر عدد هشت میشود، به چیدمان موقعیتهای مکانی (برداری)، فضای هشت بعدی اقلیدسی میگویند. فضای بیضوی هشت بعدی و فضای هذلولی همچنین به همراه منحنیهای مثبت و منفی مورد مطالعه قرار میگیرند. اینکه عالم هستی حقیقی که ما در آن زندگی میکنیم، هشت بعدی است یا نه، موضوعی است که در شاخههای مختلف فیزیک مورد بحث و کاوش بوده است.
@galaxyspace
@galaxyspace
کرهٔ ماه چهاردهمین جسم در سامانه خورشیدی بر پایهٔ جرم و حجم میباشد. قطر کرهٔ ماه یکچهارمِ کرهٔ زمین است و هیچ سیارهٔ دیگری در سامانهٔ خورشیدی، نسبت به اندازهٔ خود، دورگردی به این بزرگی ندارد.[۹] چگالی ماه چهار پنجم چگالی زمین است.
انسانها از قدیم از کرهٔ ماه و چرخش منظم آن برای گاهشماری، بهویژه در کشاورزی، بهره میگرفتند. مسافران و دریانوردان نیز از نور و حضور ماه برای جهتیابی و ناوبری استفاده میکردند؛ ماه همچنین در اسطورههای اقوام حضور زیادی داشته و در برخی فرهنگها حتی آن را بهعنوان یک ایزد پرستش میکردهاند. گرانش (جاذبهٔ) ماه باعث بهوجود آمدن جزر و مد آبهای کرهٔ زمین میشود. گرانش کرهٔ ماه همچنین باعث باثبات ماندن محور گردش زمین به دور خود میشود که درصورت عدم وجود ماه، انحراف محوریِ زمین مرتباً تغییر میکرد و این امر باعث آشفته شدن آبوهوا و فصلها در زمین میشد
http://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
@galaxyspace
ابرنواختر نوع یکم ای (به انگلیسی: Type Ia supernova) در آن دسته از منظومههای دوتایی (دو ستاره که به دور یکدیگر میچرخند) دیدهمیشود که در آنها یکی از ستارهها یک کوتوله سفید است و ستاره دیگر ممکن است هر اندازه از یک ستاره غولپیکر گرفته تا کوتوله سفیدی حتی کوچکتر از اولی داشته باشد. یک کوتوله سفید در واقع بقایای یک ستاره است که چرخه عمر طبیعیاش را کامل کردهاست و همجوشی هستهای آن پایان یافتهاست، هرچند که کوتولههای سفید با تنوع کربن-اکسیژن معمول نیز چنانچه دمایشان به حد کافی بالا برود، همچنان قابلیت واکنشهای همجوشی بیشتر را خواهند داشت.
از لحاظ فیزیکی کوتولههای سفید کربن-اکسیژن با سرعت چرخش پایین نمیتوانند جرمی بیشتر از ۱٫۳۸ جرم خورشیدی داشته باشند، زیرا در جرمهای فراتر از این حد دوباره شعلهور شده و در برخی موارد یک انفجار ابرنواختری به دنبال خواهند داشت. این حد جرم را اغلب حد چاندراسخار مینامند که البته تا حدودی گمراه کننده است زیرا مقدار آن کمی با حد مطلق چاندراسخار اختلاف دارد. در حد چاندراسخار، فشار تبهگنی الکترون قادر به جلوگیری از رمبش ماده نیست. چنانچه یک کوتوله سفید از ستاره همراهش در منظومه دوتایی جرم جذب کند، همچنانکه به حد جرم ذکر شده نزدیک میشود، دمای هسته آن بالاتر رفته و به حد لازم برای همجوشی هستهای کربن میرسد.
این رده از ابرنواخترها بهطور پیوسته و ثابت روشنایی حداکثری تولید میکنند که دلیل آن یکنواختی جرم کوتوله سفیدی است که از طریق مکانیزم جذب ماده جرم آن افزوده شده و منفجر گردیده است. ثابت بودن میزان روشنایی این ابرنواخترها باعث میشود که بتوان از آنها به عنوان شمع استاندارد برای اندازهگیری فاصله کهکشانهایشان استفاده نمود، زیرا قدر ظاهری ابرنواخترها در درجه نخست به فاصله آنها بستگی دارد
@galaxyspace
http://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
⁉️⁉️‼️⁉️‼️⁉️‼️
تصاویری که به تازگی واشنگتن از یوفا منتشر کرده است
@galaxyspace
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
1. بخشهایی از کهکشان راه شیری مکیده شده است
چیزی ناشناخته و بزرگتر از هرچیزی در جهان شناخته شده، بخشهایی از کهکشان راه شیری را میمکد. در سال 2009، محققان خوشهای از کهکشانها را مشاهده کردند که با سرعت فوقالعادهای به سمت لکه کوچکی بین صورت فلکی قنطوراس و ولا حرکت میکردند
@galaxyspace
http://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
در سال ۲۰۱۶ دانشمندان سیگنالی رادیویی از منبعی با فاصله ۵ میلیارد سال نوری دریافت کردند.
این بدین معنی است که هنگامی که سیگنال سفر خود را آغاز کرده است، زمین هنوز وجود نداشته است!
@galaxyspace
اگر دوست داشتید کانال کیهان و فیزیک نظری را به دوستانتان معرفی کنید تا به این کانال ملحق شوند.
این کانال به منظور اشنایی،با عظمت کیهان و شناخت ببشتر مااز فیزیک نظری و تئوری های آن ایجاد شده.
آیدی: @galaxyspace
لینک: https://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
با تشکر
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
معادله برتر در فیزیک
@galaxyspace
این معادله یکی از پیامدهای نظریه نسبیت خاص اینشتین و مشهورترین معادله در فیزیک است. این معادله بیان می کند که جرم(m) و انرژی(E) با هم برابر و هم ارز هستند. ارتباط آنها بسیار ساده است و فقط جرم قدری دستکاری می شود. این معادله در ابتدا نشان داد که حتی جرم ِ در حال حرکت دارای انرژی ذاتی است.
همچنین این معادله در فیزیک ذرات و هستهای نیز کاربرد دارد. بزرگترین تاثیر و شاید اتفاقی که بر ثبات آن افزود، توسعه و استفاده از بمبهای اتمی در پایان جنگ جهانی دوم بود. این بمبها بطرز وحشتناکی، استخراج مقدار عظیم انرژی از مقدار ناچیزی جرم را به نمایش گذاشتند.
@galaxyspace
http://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
animation.gif
2.76M
وقتی ستاره ای وارد سیاهچاله ای می شود.⭐️
@galaxyspace
@galaxyspace
☄️ احتمال برخورد «سیارک ND۲۰۲۰» به زمین در سوم مرداد!
🔸ناسا اعلام کرده سوم مرداد ماه، یک سیارک خطرناک از کنار زمین عبور میکند؛ احتمال برخورد این سیارک با زمین وجود دارد؛ اگر با زمین برخورد کند، خسارت زیادی به همراه دارد.
🔸این صخره فضایی قطری معادل ۱۷۰ متر دارد و ۴۶ هزار کیلومتر بر ساعت سرعت دارد.
@galaxyspace
http://eitaa.com/joinchat/2515795990C1bbe99e6bd
هدایت شده از اخبار 🇮🇷 20:20
🌼بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ🌼
✍پيامبر اکرم صلّي الله عليه و آله : نزدیکترین شما به من در روز قیامت، کسانی هستند که در دنیا بیشتر از دیگران بر من صلوات فرستند.
⏳امروز دوشنبه
۱۳ مرداد ۱۳۹۹
۱۳ ذیالحجه ۱۴۴۱
۳ آگوست ۲۰۲۰
📺 @akhbar2030_ir
با سلام و عرض ادب خدمت شما ها
یه کانال مفید عالیییی
کانال شناخت امام زمان عجل الله
میتونید از طریق آیدی سوالات در مورد آخر الزمان و ظهور امام زمان و....
بپرسید ودر کانال سوال همراه با جواب آن گذاشته می شود
آیدی 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
@book_315
کانال👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/Mountazerane
هر واحد نجومی چقدر است؟
هرواحد نجومی میانگین فاصله زمین تا خورشید است.بعبارتی فاصله میانگین خورشید و زمین واحدی برای بیان مسافت در بین اخترشناسان.
به تازگی دانشمندان جرمی به طول تقریبی500کیلومتر و با نام ،فاراوت، در فاصله18میلیارد کیلومتر را شناسایی کردن که معادل120 واحد نجومی از ما فاصله دارد.
@galaxyspace
عبور از کهکشان راه شیری با سرعت نور،200 هزار سال طول می کشد!
براساس این مطالعه جدید، فاصله قطری دیسک کهکشان راه شیری ۲۰۰ هزار سال نوری تخمین زده شده و این در حالی است که پیشتر از ارقام ۱۰۰۰۰۰ و ۱۲۰۰۰۰ سال نوری سخن به میان آمده بود. بزرگی این اعداد و ارقام هنگامی بیشتر به چشم خواهد آمد که بدانیم یک سال نوری، در واقع مسافت پیموده شده توسط نور در یک سال است که چیزی حدود ۱۰ تریلیون کیلومتر میشود. اما برای درک بهتر موقعیت این ستارههای دیسکی تازه کشف شده، باید گفت که فاصله آنها تا مرکز کهکشان راه شیری، سه برابر بیشتر از فاصله خورشید ما تا مرکز کهکشان است. البته اعضای این تیم تحقیقاتی معتقدند که احتمال شناسایی ستارههای دیسکی تا فاصله چهار برابر دورتر نیز وجود دارد.
@galaxyspace
با عرض پوزش،ضمن تشکر از شما دوستان مدتی بود کانال بنا به مشغله شخصی فعال نبود ،اما بنا به لطف دوستان که حامی کانال بودن،و صبر و حوصله بخرج دادند،تصیم بر این هست کانال فعالیت بیشتری داشته باشه،ما رو همراهی کنید،،با تشکر🌺
یافتههای جدید «جیمزوب» در خصوص شکلگیری سیارات سنگی
تلسکوپ فضایی جیمز وب دریافت که سیارات سنگی میتوانند در محیط تشعشعات شدید شکل بگیرند
@galaxyspace
⚡️تبریک میگم به همه ایرانیان،،
تبریک میگم به دانشمندان فضایی کشور و به همه علاقمندان،کاوشهای کیهانی،
حتما در جریانید دانشمندان عزیز کشورمون،به تازگیکپسول زیستی فضایی رو برتاب کردن،که باعث غرور و افتخار است،
این کپسول زیستی در راستای اعزام فضا نورد به مدار زمین و ان شالله،سفر به ماه و.. هست
قولتون میدم در چند سال اینده،این خبر رو حتما خواهید کید،که فضانورد به مدار فرستادیم.،حقیقتش خودم خیلی علاقمندم سریع انسان به مدار بفرستیم و کشورمون یک ایستگاه فضایی در مدار داشته باشه،،امیدوارم به اون روز برسیم🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لحظه پرتاب کپسول زیستی.mp4
هدایت شده از مجتبی
اصطلاح کُوانتوم (به لاتین: quantum) در فیزیک به کمترین مقدار ممکن از یک کمیت، مقدار پایه یا یک کوانتوم آن کمیت میگویند. یک کمیت کوانتیده، تنها میتواند مقدارهایی گسسته یعنی مضرب صحیحی از کوانتوم آن کمیت را اختیار کند؛ برای نمونه، مقدار بار الکتریکی یک جسم که در اثر مالش باردار شده، همواره مضرب صحیحی از بار الکتریکی یک الکترون است. هیچگاه مقدار بار الکتریکی یک جسم ۳/۵ برابر بار الکتریکی یک الکترون نخواهد بود. در اینجا به مقدار بار الکتریکی یک الکترون،کوانتوم یا بار پایه کمیت الکتریسیته میگویند و بار الکتریکی کل جسم نیز کمیت کوانتیده است که مشخص است بار الکتریکی کل جسم بیشتر از بار یک الکترون است اما معین،که باعث میشود مضربی از آن محسوب شود.