درباره #ولادت_حضرت #معصومه (س) و #روز_دختر
🔸چند سالی است که فریاد فمینیستها در روز میلاد حضرت معصو مه -سلاماللهعلیها- که به نام روز دختر نامگذاری شده است، بلند است که چرا باید یک روز به نام دختران اختصاص یابد، این توهین به آنهاست است و #تفکیک میان زنان و دختران از جهت بکارت٬ تفکیک نادرستی است!
🚨این گونه اعتراضات از چند جهت نادرست و البته مغرضانه است چرا که:
۱- اولاً دختر بودن #نقش است، نقشی که تا آخر عمر با جنس مؤنث همراه است. نقشی که وظایف و مسئولیتهایی را نسبت به #پدر و #مادر به همراه دارد. نقشی مهم و اثرگذار با اقتضائات ویژه خودش.
۲- ثانیاً اختصاص یک روز به نام دختران که با خوشسلیقگی با میلاد حضرت معصومه -سلاماللهعلیها- همراه شده است، به جهت #تکریم بیشتری است که در روایات نسبت به دختران صورت گرفته است؛ و اقتضای این تکریم این است که یک روز در سال را به یادآوری برکت و رحمتی که دختران در جامعه همراه خود میآورند، اختصاص دهیم.
۳- ثالثاً بکارت نماد حریم و حرمت زن است که با ازدواج و رفع آن یک دختر وارد دنیای زنانگی و پذیرفتن نقش #همسری میشود. نفی موضوع بکارت که سالهاست توسط فمینیستها دنبال میشود به دنبال نفی #حریم و #حرمت، #حیا و #عفت دخترانمان است.
🔺به قول آلن بلوم: پروژهی مرکزی #فمینیسم، #حیازدایی است
❗️❗️این فمینیست ها چه جوریه که یه روز شکست عشقی رو به نام ولنتاین که هیچ ریشه ای نداره رو تو بوق میکنند تا جاییکه جوونای مارو هم درگیر میکنند!
اون وقت ما برای کسانیکه ریشه وجود و اعتقادمون هستند سکوت کنیم!!
بعدهمونها میان برای ما تکلیف تعیین میکنند و فریاد دفاع از حقوق زنان ودختران را سر میدهند!! اون وقت یک عده ساده هم فریب تبلیغات دروغ اونها را میخورند!!
🚨فمینیسم از پایه و اساس اشتباه هست .خداوند میفرماید : "ان اکرمکم عندالله اتقاکم" بهتر ین شما باتقواترین شماست؛
👈 کجا اسلام در ارزشگذاری بین زن ومرد جنسیت رو در نظر گرفته؟!
✅منتها زن و مرد در این دنیا یه تفاوت های تکوینی روحی و جسمی هم دارند و این رو باید پذیرفت و #نقشها هم براساس همین #تفاوتهای_تکوینی تقسیم شده؛
👈اما نکته اینجاست که با وجود این تفاوتها ؛ خداوند در دادن پاداش و کیفر اعمال انسانها ؛ معیار را #تقوا قرار داده نه زن یا مرد بودن؛
✅یعنی معیار ارزشگذاری در اسلام تقوا هست ؛ نه جنسیت
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌸اماعلت اصلی نامگذاری سالروز تولد حضرت معصومه سلام الله علیها به نام روز دختر :
🌹فاطمه معصومه (س ) دختری است که در خاندان پیامبر، لقب #کریمه_اهل_بیت را به خود اختصاص داده و نگین شهر قم است . و از برکت وجود او شهر قم مرکز علم ومعرفت در جهان اسلام است.
چهار امام معصوم از #عظمت وجود معنوی او یاد کرده اند.(امام صادق؛امام کاظم؛امام رضا؛امام جواد)
👈به یقین می توان گفت درک ابعاد وجودی حضرت معصومه(س) و رسیدن به جایگاه معنوی آن حضرت، ضرورت تعیین راهکارهایی را برای پیاده کردن آن در جامعه مشخص می سازد تا بانوان و به ویژه دختران ما، با #الگو_برداری از آن کریمه اهل بیت، #مظهر_عفاف_و_تقوا و حیا در کنار #جهاد باشند.
🌸 از این رو، نام گذاری روز ملی دختران در زادروز آن حضرت، حرکتی نمادین برای گوشزد کردن شخصیت حضرت معصومه(س) و #ترویج_ابعاد #وجودی این دختر اهل بیت در میان دختران مسلمان و در نهایت الگوسازی از شخصیت آن حضرت برای دختران این مرز و بوم است .
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🌺 دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر
🎊 سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به شهر قم در سال ۲۰۱ قمری.
🌷 ایشان در پی انتقال اجباری امام رضا علیه السلام به خراسان، بعد از یک سال دوری از برادر بزرگوارشان، در سن ۲۸ سالگی از شهر زادگاه خود یعنی مدینه منوره عازم سرزمین خراسان شدند.
❇️ رهبر انقلاب در تحلیل این حادثهی تاریخی فرمودهاند:
☀️ این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام)
☀️ و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم
☀️ و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد
☀️ و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند. ۸۹/۷/۲۹
✅جهت شناخت بیشتر ابعاد معنوی خانم حضرت معصومه مطالعه کنید👇
🔺چرا به حضرت معصومه «کریمه اهل بیت» گفته میشود؟ | گروه اینترنتی رهروان ولایت
https://www.welayatnet.com/fa/news/71444
🔺زندگینامه حضرت معصومه سلام الله علیها
https://www.google.com/amp/s/article.tebyan.net/Article/AmpShow/29592
@gangenahofte
@hagigatevasel
✅دخترتان را مغرور بار بیاورید!
🔺امروزه تفکیک روش های #تربیتی به حسب تفاوت های جنسیتی ، جزء بدیهیات مباحث روانشناسی و تربیتی به حساب می آید. مثلا کودک ۴ ساله را به دختر و پسر تفکیک می کنند و برای درمان خلاها و آسیب های رفتاری او ، روش های پسرانه را جدای از روش های دخترانه به کار می بندند.
🔺این نگاه تجزیه گرایانه ، ریشه در مبانی وحیانی دارد. آیات و روایات بسیاری تفاوت های زنانه و مردانه را برجسته کرده که این تفاوت ها در این دو جنس ، به نظام های تربیتی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی متفاوت منجر خواهد شد.
🚨یکی از این روایات ناب که زیر خروار خروار شعار ، غبار می خورد ، کلام راهگشای حضرت امیر ع درباره «ویژگی های مذموم مردانه و ممدوح زنانه» است.
🌹حضرت در ابتدای آن فرمایش ، یکی از #ویژگی های_خوب_زنانه و بد مردانه را
« #زَهو» می دانند و می فرمایند: «فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا» (نهج البلاغه ، حکمت ۲۳۴)
«اگر زنان ، دارای «زَهو» باشند ، خود را در اختیار هر کسی قرار نمی دهند.»
🔺واژه «زَهو» معادل دقیق و جامعی در زبان فارسی ندارد ؛ ولی می توان واژگانی چون «ناز» ، «غرور» ، «گردن فرازی» ، «خودگیری» و «بزرگ منشی» را در ترجمه آن به کار برد. که با این حساب ، «مرأه مَزهُوَّه» در روایت ، زنی است که خود را برای نامحرم می گیرد و منظر بلندی برای خود می بیند که هر کسی را به آن افق ، دسترسی نیست.
👌این نوع نگاه به «عفّت» و «حجاب» ، #کیمیای_گمشده_زمانه ماست. چرا که در تعریف و ترویج #حجاب ، عمدتا این بزرگ منشی زنانه به چشم نمی آید.
ضمن اینکه این رویکرد ، فراتر از «مانتو» ، «چادر» و «مقنعه» است.
ای بسا خانمی که ناز زنانه را در رابطه با نامحرم لحاظ می کند و چادر بر سر نمی گیرد و ای بسا چادر به سری که در ارتباط با بیگانه ، خود را یگانه و موازی می بیند.
👈وقتی این #نگاه_غرور_آفرین به #زن و عفاف #نباشد ، «زن مرتبگیِ» تقلبی #فمنیسم ها سکّه #رایج بازار می شود. با این تفاوت که زن فمنیستی از تمام قیود رها می شود تا راحت تر و آزادتر به کام مردان بنشیند .
👈ولی بانوی تراز وحی ، فراتر از کامرانی مردانه و هوس گرایانه است. مرد نیز برای دست یازیدن به بلندای دامن زن ، باید دامنه ها پشت سر گذارد و هوس رفتن تا قله ها داشته باشد.
✅ #زن_بزرگ_منش ، به راحتی به دست نمی آید. سخت و به ندرت جواب می دهد. ناشناس ها باید شناسه رو کنند تا با او گفتگو کنند. مردان را تا آن وقت که آنها را در قواره همدلی و همسری بیند ، ریز می بیند.
❓اما سوال این است چرا این بلندمرتبگی زنانه در «آموزش و پرورش» ، «رسانه» و حتی «سیاست» و «اقتصاد» ما کمتر یافت می شود؟ چرا وقت تقسیم شغل و پُست ، چیزی فراتر از «منشی مطب» نصیب زنان نمی شود؟ چرا بروز زنانه ارزشی بیش از کمک به فروش صابون و پودر لباسشویی ندارد؟ چرا مقام زنانه ، نمودی در دروس مدارس ندارد؟ چرا در سریال ها و فیلم ها به تکرار نمی شنویم که زنان ، جایگاهی فرادست مردان دارند؟
🔺تحقیر شدگی های عاطفی و اجتماعی ، به عشوه گری های خیابانی و دلربایی های خودنمایانه سر می زند.
👈 اگر به #دنبال_امنیت_روانی_جامعه هستیم ، #دختران خود را #مغرور بار بیاوریم!
#تربیتی
#خانوادگی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🚨تفاوتهای اخلاقی زنان ومردان در کلام مولاعلی علیه السلام:
وَ قَالَ علی ( عليه السلام ) خِيَارُ خِصَالِالنِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَالْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَهُمَزْهُوَّهً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا وَ إِذَاكَانَتْ بَخِيلَهً حَفِظَتْ مَالَهَا وَ مَالَبَعْلِهَا وَ إِذَا كَانَتْ جَبَانَهً فَرِقَتْ مِنْكُلِّ شَيْ ءٍ يَعْرِضُ لَهَا[و فرمود:]
نيكوترين خوي زنان زشت ترين خويمردان است: به خود نازيدن و ترس، و بخل ورزيدن.
پس چون زن به خويش نازد، رخصت ندهد كه كسي بدو دست يازد،
و چون بخل آرد، مال خود ومال شويش را نگاه دارد،
و چون ترسان بود، از هرچه بدو روي آرد هراسان بود.
📚حکمت ۲۳۴ نهج البلاغه
@hagigatevasel
️گنج نهفته
🎙بشنویدمقامات حضرت معصومه سلام الله علیها #محدثه #عالمه #مبارکه ✅شباهتهای حضرت #معصومه(ص) نسبت به
حرم حضرت #معصومه سلام الله علیها صبح روز میلاد با سعادت مولا علی علیه السلام
زیارت به نیت مزار مخفی خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها هم کردیم
سلام خدمت دوستان وهمراهان محترم
کانال گنج نهفته کانال ویژه بانوان محترم است .
و مطالب مختلفی در خصوص:
1⃣ #حجاب
2⃣ #زنان #زنان_انقلاب #دختر #دختران_انقلاب
3⃣ #مادر #مادران #کودک #کودکان
4⃣ #همسر #همسران
5⃣مباحث #حقوق_زن
🌹🌹معرفی وتمجید از شخصیتهای بزرگ اسلامی
خانم #فاطمه_زهرا سلام الله علیها
خانم #زینب_کبری سلام الله علیها
خانم#خدیجه_کبری
خانم #معصومه سلام الله علیها
خانم#مریم
خانم #آسیه
را درکانال داریم ..
✅به همراه بحث
#سند_۲۰۳۰
#آزادی
#نشاط_اسلامی
#مهارتهای_زندگی
#غرب #غرب_گرایی
#سبک_زندگی_اسلامی
#نقد_سریال
و..
درکانال قرار داده
درضمن بیانات ناب امام خامنه ای دراین خصوص را هم بیشتر با هشتگ #امام_خامنه_ای دنبال کنید.
با این هشتگها و یا با جستجوی مطالب میتوانید به مطالب کانال دسترسی پیدا کرده و بخوانید.
🌍 eitaa.com/gangenahofte
◾️ شهادت حضرت #امام_کاظم علیهالسلام تسلیت باد
👆1⃣ حدیثی زیبا از این امام بزرگوار درباره تربیت کودکان
احادیث کاربردی دیگر از این امام همام:
2⃣هرکه میخواهد که قوی ترین مردم باشد، بر خدا #توکل نماید.
📚بحارالانوار؛ ج۷؛ ص۱۴۳
3⃣ای هشام! اگر در دست تو دانه #گردویی است ولی همه مردم آن را جواهر پنداشتهاند این پندار، تو را سود نبخشد چون، میدانی که آنچه در دست تو است گردوئی بیش نیست.
همچنین اگر در میان مشت تو، #جواهری باشد، لکن مردم آن را گردو قلمداد کنند در این صورت نیز این پندار، واقعیت را دگرگون نمیسازد و زیانی به تو نمیرسد.
📚تحفالعقول، بخش امام هفتم، ص ۳۸۶
4⃣بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند، #انتظار_فرج و گشایش است.
📚 تحف العقول ص۴۰
بخوانید #سبک_زندگی_اسلامی از منظر امام کاظم👇
http://kayhan.ir/fa/news/44595
@gangenahofte
️گنج نهفته
🚨سوء استفاده از عنوان #مظلوم_آزادی 🔹امام خامنه ای : اجازه ندهید که #هوسهای یک عدّه معدود و یک گر
🚨مفهوم #آزادی در کلام امام موسی کاظم علیه السلام :
داستان #بُشر حافی و #امام_کاظم علیه السلام
داستان بشر حافی را شنیده اید. (۱)روزی امام از کوچه های بغداد می گذشت. از یک خانه ای صدای عربده و تار و تنبور بلند بود، می زدند و می رقصیدند و صدای پایکوبی می آمد. اتفاقا یک خادمه ای از منزل بیرون آمد در حالی که آشغالهایی همراهش بود و گویا می خواست بیرون بریزد تا مامورین شهرداری ببرند.
امام به او فرمود صاحب این خانه آزاد است یا بنده؟ سؤال عجیبی بود. گفت: از خانه به این مجللی این را نمی فهمی؟ این خانه «بشر» است، یکی از رجال، یکی از اشراف، یکی از اعیان، معلوم است که آزاد است. فرمود: بله، آزاد است، اگر بنده می بود(یعنی اگر بنده خدا می بود)که این سر و صداها از خانه اش بلند نبود.
حال، چه جمله های دیگری رد و بدل شده است دیگر ننوشته اند، همین قدر نوشته اند که اندکی طول کشید و مکثی شد. آقا رفتند.
بشر متوجه شد که چند دقیقه ای طول کشید. آمد نزد او و گفت: چرا معطل کردی؟ گفت: یک مردی مرا به حرف گرفت. گفت: چه گفت؟ گفت: یک سؤال عجیبی از من کرد. چه سؤال کرد؟ از من پرسید که صاحب این خانه بنده است یا آزاد؟ گفتم البته که آزاد است. بعد هم گفت: بله، آزاد است، اگر بنده می بود که این سر و صداها بیرون نمی آمد. گفت: آن مرد چه نشانه هایی داشت؟
علائم و نشانه ها را که گفت، فهمید که موسی بن جعفر است. گفت: کجا رفت؟ از این طرف رفت. پایش لخت بود، به خود فرصت نداد که برود کفشهایش را بپوشد، برای اینکه ممکن است آقا را پیدا نکند. #پای_برهنه بیرون دوید. (همین جمله در او انقلاب ایجاد کرد. ) دوید، خودش را انداخت به دامن امام و عرض کرد: شما چه گفتید؟ امام فرمود: من این را گفتم. فهمید که مقصود چیست. گفت: آقا! من از همین ساعت می خواهم بنده خدا باشم، و واقعا هم راست گفت. از آن ساعت دیگر بنده خدا شد.
این خبرها را به هارون می دادند. این بود که احساس خطر می کرد، می گفت: اینها فقط باید نباشند «وجودک ذنب» اصلا بودن تو از نظر من گناه است. امام می فرمود: من چکار کرده ام؟ کدام قیام را بپا کردم؟ کدام اقدام را کردم؟ جوابی نداشتند، ولی به زبان بی زبانی می گفتند: «وجودک ذنب» اصلا بودنت گناه است. آنها هم در عین حال از روشن کردن شیعیانشان و محارم و افراد دیگر هیچ کوتاهی نمی کردند، قضیه را به آنها می گفتند و می فهماندند، و آنها می فهمیدند که قضیه از چه قرار است.
۱) ائمه اطهار یک اعمال قدرتهایی می کردند، یعنی طبعا می شد، نه اینکه می خواستند نمایش بدهند.
📚مجموعه آثار شهید مطهری ،ج۱۸
#نسل_نورانی
🔵 خدمات و آثار وجودی امام کاظم علیه السلام فوق العاده زیاد بوده ولی متاسفانه مردم ما معمولا چیز زیادی از بزرگواری های ایشون نمیدونن
صرفا همین قدر میدونن که ایشون سال ها زندانی بودن!
⭕️ خب این یه ضرر برای ما خواهد بود.
🔶 از جهات مختلفی میشه فعالیت های امام رو بررسی کرد: مباحث علمی و تربیت شاگردان فراوان، احادیث بسیار زیاد فقهی و اخلاقی و اعتقادی و .
👈 ولی شاید از یه جهت کمتر بررسی شده باشه و اونم افزایش نسلی که این امام بزرگوار داشتن.
✅ تعداد دقیق فرزندان حضرت در کتاب های مختلف متفاوت اومده ولی اون چیزی که مشهور هست امام کاظم ارواحنا فداه دارای 18 پسر و 19 دختر بودن.
🌹 یکی از مهم ترین دلایل رشد بالای شیعه و گسترش تفکر اهل بیت، تعداد بالای فرزندان حضرت هست.
✅ و جالب اینکه فرزندان حضرت دست به یه مهاجرت بزرگ میزنن و در شهرها و کشورهای مختلف پراکنده میشن و بعدها مقبره هر یک از این امامزادگان که از عراق و ایران گرفته تا افغانستان و پاکستان و هند و تاجیکستان بودن همگی مراکزی برای ترویج تشیع میشه.
🌺 همین الان هم امامزادگان فراوانی که ما در کشور خودمون داریم هر کدومش یه قطب فرهنگی و زیارتی هستن که عموما از فرزندان امام نازنین ما حضرت موسی بن جعفر هستند.
🌷 سلام بر او و حیات نورانی و نسل بابرکتش....
🔸 حاج آقا حسینی
@gangenahofte
️گنج نهفته
◾️ شهادت حضرت #امام_کاظم علیهالسلام تسلیت باد 👆1⃣ حدیثی زیبا از این امام بزرگوار درباره تربیت کود
⁉️ چگونه دنیای دلنشینتری داشته باشیم؟
🏴 ۲۵ رجب، سالروز شهادت
#امام_کاظم
🌸 حضرت امام موسی کاظم (ع) فرمود: «دنیا را خوار بشمارید. زیرا هر چه دنیا درنظر شما پستتر باشد، به همان نسبت برای شما گواراتر و دلنشینتر است.»
🌍 « #دنیا» که میگوییم، یک چیز خیالی نیست. دنیا همین متاع زندگی و لذتهای ماست. همین خواستههای ماست: پول طلبی، قدرتطلبی، تجملطلبی، زیادهطلبی است.
🌗 لذّات گوناگون است؛ اعم از حلال و حرامش. استفادهی از اینها، شرعاً و عقلاً ایرادی ندارد و ممدوح است و مال انسان است. البته به شکل صحیح و قانونی و حلالش.
📛 اما بزرگ شمردن آنها، اهمیت دادن به آنها، دعوا کردن بر سرِ آنها، خودکُشان کردن بر سرِ آنها، نکوهیده و مذموم است. ۷۲/۶/۲۱
#امام_خامنه_ای
#شرح_حدیث_امام_کاظم
الإمامُ الكاظمُ عليه السلام
إيّاكَ أن تَمنَعَ في طاعَةِ اللّه ِ ، فتُنفِقَ مِثلَيهِ في مَعصيَةِ اللّه ِ
#امام_كاظم عليه السلام
از خرج كردن در راه طاعت خدا دريغ مكن كه [لا جرم] دو چندان آن را در راه معصيت خدا خرج خواهى كرد.
تحف العقول : ۴۰۸
💠 یکی از ویژگیهای انسان #مؤمن این است که با #طبیعت_اُنس دارد، با طبیعت عشقبازی میکند، و از طبیعت بهرۀ معنوی میبرد. ولی متأسفانه در جامعۀ ما #طبیعتگرایی یکی از ویژگیهای مؤمنین تلقی نمیشود.
🔶 البته برخی مؤمنین اهل کوهنوردی هستند یا به دل طبیعت میروند، اما اینطور نیست که این از ویژگیهای مؤمن بهشمار برود و در نهادهای مذهبی برایش برنامهریزی شود، مثلاً اینطور نیست که بگویند «وقتی بسیجی شدی، باید زیاد کوهنوردی کنی! وقتی اهل مسجد شدی، باید زیاد به طبیعت و صحرا بروی»
💠 خوب است مسجدیها این برنامه را بهصورت هفتگی -مثلاً جمعهها و ایام تعطیل- داشته باشند و خانوادهها را به دل طبیعت ببرند. طبیعتگردی باید یکی از رفتارهای رایج بین مؤمنین و مسلمانان باشد.
🔶چرا پیامبر(ص) که عظمت ثواب عبادت در کنار خانۀ کعبه را میدانستند، غالباً خانۀ کعبه را رها میکردند و به کوه و درههای اطراف میرفتند. چرا ایشان دست از کوهنوردی برنمیداشتند، مگر ایشان در کوه چه میدیدند و از کوهنوردی چه بهرهای میبردند؟
🌹امام هادی(ع): پیامبر(ص) هر روز به کوه حرا میرفتند و آثار رحمت خدا در طبیعت را میدیدند و از اینها متذکر حضرت حق میشدند.(بحارالانوار/۱۷ /۳۰۹)
⬅️امام هادی(ع) مسیر رشد و نموّ شخصیت پیامبر(ص) را در طبیعت توصیف میکند و این راهی است که برای همه باز است.
🔺خیلی زشت است که انسان مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد! اصل طبیعتگردی برای مؤمنین و کسانی است که ذکر طبیعت را میشنوند و نور و معنویت آنرا احساس میکنند.
💠 بعضیها وقتی به دلِ طبیعت میروند، بهجای اینکه به صدای طبیعت گوش کنند، در آنجا هم یک موسیقی ناگوار میگذارند و گوش میدهند! اینها صدای ذکر و تسبیح طبیعت را نمیشنوند؛ اینها به آلودگی صوتی عادت کردهاند.
🔶 آدم باصفا از طبیعتِ بکر-که تسبیحگوی خداوند است-لذت معنوی میبَرد(یُسَبِّحُ لِلَّهِ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْض؛ جمعه/۱)
و طبیعت هم به او خوشآمد میگوید و از حضور این مؤمن خوشحال میشود. هم او از طبیعت بهره میبرد و هم طبیعت از او.
🌹 امام رضا(ع): نگاه به #دریا عبادت است(صحیفه امام رضا(ع)/۹۰)
اهل معنا اینقدر از دریا لذت میبرند که ما انتظار داشتیم بعد از حدود ۴۰سال از انقلاب، اهالی معنویت و انقلابیگری در کنار #دریاها یادمانهای معنوی و عبادتگاه برقرار کنند، البته اینها با وجود تفریحگاهها منافاتی ندارد.
🔶 دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگری میتوان خواند؟! نماز شبی که در کوه میشود خواند، آیا در خانه میشودخواند؟! اگر میشد که پیامبر(ص) برای عبادت به کوه نمیرفت!
⭕️ غیرمذهبیها باید از ما این جلوهها را میدیدند تا به دین و دیانت علاقه پیدا میکردند. وقتی به اهل هرزگی میگویید «هرزگی و بدمستی نکن!» میگوید: «پس شادیِ این دین شما کجاست؟!»چون هیچوقت شما را شاد و بانشاط ندیده است! او ندیده که شما دینداران از طبیعت لذت ببرید.
🔶 وقتی شما از طبیعت لذت نبردی، و نگفتی که «اهالی معنویت از طبیعت لذت میبرند» نهی از منکر شما هم نمیگیرد و اثر ندارد. شما که به گنهکار میگویی «گناه نکن و از طریق گناه لذت نبر» خودت باید ده برابر او از طبیعت لذت ببری! و الا نهی از گناه شما، بر او زیاد اثر ندارد.
🚨 اگر میخواهید از آسیبهای اینترنت و فضای مجازی صحبت کنید، باید بگویید که جایگزین آن چیست؟ کسی که با طبیعت ارتباط عمیق و وثیق پیدا کند، دیگر-برای تفریح و سرگرمی-بهسراغ فضای مجازی نمیرود که همهچیز را از پشت شیشه و آینه ببینید!
💠در این دنیا همهچیز به #نگاه و #نیت ما وابسته است؛ یکی اینکه چگونه به پدیدههای عالم نگاه میکنیم؟ و دیگر اینکه به چه نیتی رفتار میکنیم؟
دنیا بر اساس نگاه و نیت ما تغییر خواهد کرد.
🔷 اگر نگاه کسی به بهار، محبت خدا به خودش باشد، آنوقت بهار برای او یک فصل معنوی خواهد بود. آدم میتواند تعطیلات و تفریحاتش را با نیت خودش، سرشار از عبادت کند. همۀ اینها فرصتهایی برای بندگی است.
💠 اگر نیت کسی در تعطیلات نوروز بهرهگیری برای معنویتش باشد، خدا فضا را بر اساس نیت او نورانی خواهد کرد، و او از تفریحش سودی میبرد که خیلیها از عبادتشان نمیبرند!
🔷 مهمترین کاری که ما در این عالم میتوانیم انجام دهیم، نیت کردن است. نیت مؤمن از عمل او بهتر است(عدهالداعی/۲۷)ما با نیتهای خودمان خیلی بیشتر از اعمال و کارهای خوبمان میتوانیم عالم را تحت تأثیر قرار دهیم.
💠ما برای تفریح خودمان هم میتوانیم نیت قربه الی الله داشته باشیم.
خُب شما که میخواهی به تفریح بروی، بگو:«خدایا! بهخاطر تو به تفریح میروم!» روغن سوخته را نذر امامزاده کن؛ خدا از تو قبول میکند!
#استاد_پناهیان؛ اسفند۹۵
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⛔️با سیزده نحس است مخالفیم.
✅باسیزده روزطبیعت است و دورهمی خانوادگی موافقیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بشنوید کلام استاد مطهری
🔴 کسانی که « #سیزده» را سبب نحسی و مقصر بدبختیهای خود میدانند:
✅استاد میفرماید: به جای گره زدن سبزه، رفتارها و عادات زشت خود را ترک کن!
#گره_زدن_سبزه در روز سیزده
در روز سیزدهم فروردین برخی از افراد خصوصا بانوان با گره زدن سبزه یا چمن، به خيال خویش بخت و اقبال خود را آزموده و آمال و آرزوهای خود را به سبزههای طبیعت گره می زنند.
در حالی که این عمل هیچگونه مبنای شرعی و عقلانی نداشته و کاری بیهوده محسوب می گردد.
🚨استفتاء از امام خامنه ای درباره اینکه تکلیف ما دربارهی آداب چمن گره زدن در روز طبیعت چیست؟
1⃣پاسخ: اصل این مسئله مبنایی ندارد و از نظر دینی هم تأیید نشده است و اثر و فایدهای هم برای آن غرضی که افراد چمن را گره میزنند ندارد، علاوه بر این اگر چمن متعلق به فضاهای عمومی باشد گاهی اصلاً این کار جایز نیست که وارد بشوید و اگر زمین کاشته شدهی مردم هست، نباید وارد آن بشوید و اگر صاحب زمین راضی نباشد مرتکب حرام شدهاید. خسارتی هم اگر وارد بشود باید جبران گردد.
#نحس_بودن #عدد_سیزده
برخی از افراد باور به نحس بودن عدد سیزده و بیرون رفتن از منزل در این روز دارند.
در حالی که از نظر دین مقدس اسلام، هیچ روزی و هیچ عددی نحس نیست، مگر اینکه در آن روز گناه و معصیتی اتفاق افتاده باشد.
🚨استفتاء از دفتر همه مراجع درباره نحسی سیزده
2⃣ سیزده بدر ریشه شرعی ندارد و از خرافات است ولی تفریح سالم و خالی از گناه بدون اعتقاد به نحس بودن سیزده، اشکالی ندارد.
#سیزده_بدر
#خرافات👇
#نحسی⛔️
#گره_زدن_سبزه⛔️
#روز_طبیعت✅
@gangenahofte
@hagigatevasel
هدایت شده از ️حقیقت واصل
⛔️مسئلهای به نام نحوست سیزده و دفع خطر با بیرون رفتن از خانه!
🔹پیش از انقلاب، در نظر اکثر افراد جامعه، رفتن به دامن طبیعت در روز سیزده فروردین معنایی جز دفع به اصطلاح «نحوست سیزده» نداشت و سیزده را «در» میکردند.
🔸البته امروز طرفداران نحوست سیزده بسیار کمتر شدهاند و اکثر افراد، آخرین روز تعطیلات را صرفا برای تفریح و لذت بردن از طبیعت بیرون میروند.
🔺 که البته میتوان در عین لذت بردن از طبیعت ؛ #آیات_الهی در تغییر فصول را نیز دید و خود #تفکر در این امور خداشناسی مان را تقویت میکند.
◼️اما سیزده فرودین امسال مصادف شده با سالروز وفات حضرت ابوطالب پدر بزرگوار مولا علی علیه السلام، که بهتر هست شیعیان حرمت نگه دارند.
⛔️ در مورد نحوست سیزده :
#استاد_مطهری - که هیچگاه از جو حاکم نمیهراسید - در زمان رواج شدید اعتقاد به نحس بودن سیزده در قبل از انقلاب، به شدت علیه این باور بیاساس، با قلم و زبان به مبارزه برخاست.
✅استاد در جایی خیلی زیبا فرمودند : سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکارخرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
📚یادداشتهای استاد مطهری،ج۶؛ص۱۳۱
1⃣ روشنگریهای صریح استاد شهید مطهری درباره خرافه نحوست سیزده و گره زدن سبزه
2⃣ واستفتاء از دفتر مراجع تقلید در مورد نحسی سیزده وگره زدن سبزه
3⃣ بررسی آیات و روایات در خصوص نحسی ایام
4⃣ جشن پوریم
4⃣ بیانات امام خامنه ای در خصوص روز طبیعت
👈 به همراه کلام استاد پناهیان و علامه مصباح درباره استفاده از طبیعت و #خداشناسی
5⃣ و یک تحلیل فرهنگی جامع در خصوص روز ۱۳ فروردین
#سیزده_فروردین
#سیزده_بدر
#نحسی
#گره_زدن_سبزه
#روز_طبیعت
#خداشناسی
✅همه این موارد را میتوانید در کانال #حقیقت_واصل ببینید.↙️
@hagigatevasel
#حجت_الاسلام_پناهیان:
💠 انسان در دو موقعیت، ضمیر و باطن خودش را آشکار میکند؛ یکی در موقعیت سختی و فشار و دیگری در زمان خوشی، آسایش و فراغت. در سایر اوقات معمولاً انسان رفتار منفعلانه دارد.
💠 در زمان فراغت و بیکاری، باید دید اولین کاری که به ذهن انسان میآید چیست؟ آیا در این اوقات، هوسبازتر میشود و یا مهربانتر میشود؟ امیرالمومنین(ع) میفرماید: فراغت برای افراد معمولی زمینۀ هوسبازی است(مَع الفَراغِ تَکونُ الصَّبوَةُ؛ غررالحکم/9743)
💠 انسان در اوقات فراغت ما فیالضمیر خودش را بیرون میریزد، اگر در ضمیرش دونهمت و هوسباز باشد و دنبال لذتهای کم باشد، اینجا خودش را نشان میدهد.
💠 بعضیها حریصِ بازی هستند. یکی از علل حرام بودن قمار این است که بهشدت ذهن انسان را درگیر بازی میکند. البته دین با بازی و سرگرم شدن مخالف نیست، بلکه با کم_لذت_بردن و سطحینگر شدن مخالف است. نگاه حرام باعث کاهش لذت حلال شما میشود؛ اینها حرفهای دینی نیست، حرفهای عقلانی است!
💠 در اوقات فراغت، از لذتهای_برتر غافل نشویم و لحظات خود را در غفلت نگذرانیم. اینکه خیلی از دستورات دین، مارا از برخی لذتها منع میکند برای این است که این لذتها کم هستند.
💠 تعطیلات_نوروز، ایام فراغت است و با توجه به زیباییهای طبیعت، اتفاقاً زمان مناسبی برای تعطیلات است. انسان باید در فراغت، فعالیت خود را تغییر دهد بهسراغ فعالیتهای نایاب یا کمیاب برود.
💠 بعضیها وقتی بیکار میشوند شب زودتر میخوابند تا سحر زودتر بیدار شوند و با خدا بیشتر صحبت کنند. برخی در فراغت، سراغ خدمت کردن به فامیل میروند. برخی سراغ همسایهها میروند و با آنها آشنا میشوند و رابطه برقرار میکنند.
💠 بعضیها وقتی بیکار میشوند سراغ محاسبه_نفس میروند. فرمود: «لَیْسَ مِنَّا مَنْ لَمْ یُحَاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ»(کافی/2/453) لااقل در ایام نوروز این محاسبۀ نفس را انجام دهیم.
@gangenahofte