فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#محرم🔸زوم بینهایت
🔳 از غدیرخم تا جنایت روز واقعه
▫️ایسنا
#محرم🔸عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در دهه ۵۰ شمسی
عزاداری و ذکر مصیبت اباعبدالله الحسین(ع) از دیرباز در همه شهرهای ایران برقرار بوده است. تهرانیها در دهه ۵۰ در مکانهای مختلف از جمله حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، مسجد سپه سالار و کاخ گلستان گرد هم میآمدند و عزاداری میکردند.
▫️عکسها از مجموعه آرشیو خبرگزاری ایرنا است که بازسازی شده و برای اولین بار منتشر میشود.
💢 #فیلم_باربی مفهوم پدر و مادر شدن زن و مرد را نشانه گرفتهاست!
📝خلاصه نظر سردبیر نشریه The Post Millennial لیبی امونز در مورد فیلم باربی:
▪️فیلم باربی که با تبلیغات گسترده در حال اکران در سینماهای جهان است، نقدهای زیادی دربر داشته و خلاف انتظار بسیاری از منتقدان ظاهر شده است.
‼️باربی در زمانی نهچندان دور باوجود تمام استانداردهای غلطی که درباره اندام القا میکرد، عروسکی بود برای تمرین مادری و اقناع غریزه مادرانگی در وجود دختربچهها. امّا در این فیلم، دقیقاً همین مفهوم دستکاری شده است؛ "بیارزش دانستن مادرانگی و مفهوم آن".
🔺فیلم باربی؛ زن موفق و آگاه را زنی تنها معرفی میکند، بدون دوست، فرزند و حتی بدون همسر. و تأکید تمام فیلم بر این اصل است که تمایلات فطری زنانه، و حتی عشق، باعث ضعف و عقبماندگی است و نادیدهگرفتن این مسائل باعث رشد و موفقیت زن است!
🔺حتی پارتنر شخصیت باربی در فیلم، شخصیتی کاملاً ناکارآمد و اضافی معرفی شده است.( در واقع تنها مردیست که در دنیای باربی عاشق اوست ولی جز یک شخصیت بیدست و پا هیچ جایگاهی در دنیای باربیها ندارد.)
#منادی_زمان
#ژئوپلیتیک_رسانه
@geraliit
📡♨️ خط خبری دوگانه رسانههای معاند در داغترین تابستان تاریخ
♨️ موج گرما طی هفتههای اخیر بیشتر نقاط جهان را فراگرفته، بهگونهای که در بسیاری از کشورها علاوه بر هشدارهای بهداشتی و زیست محیطی، تأکید دولتها بر لزوم مشارکت همگانی برای عبور از شرایط مذکور با صرفهجویی در مصرف آب و انرژی را به همراه داشته است.
🔸در این میان؛ نوع واکنش رسانههای غربی در قبال تابستان داغ جهان و بحرانهای اقلیمی، بیانگر تکرار دوگانگیها و سوءاستفادههای سیاسی برای انحراف افکار عمومی است.
🔹 به عنوان نمونه؛ خط رسانهای رسانههای معاند فارسیزبان طی هفتههای اخیر ذیل مباحثی همچون
گرمای هوا، کم آبی، تامین برق، جنگلسوزی، تغییرات اقلیمی و... در مناطق مختلف ایران،
ناامیدسازی مردم از حال و آینده کشور، تحریک افکار عمومی در مناطق خاصی از ایران و القاء بیتوجهی مسئولین بوده است.
🔺 این رسانهها با مقصر معرفی کردن جمهوری اسلامی در بروز شرایط آبوهوایی مذکور، سعی دارند ضمن تحریک گسلهای قومی و ایجاد تنشهای اجتماعی و امنیتی، سناریوی التهابآفرینی و ایجاد شکاف میان مردم و نظام را بهروزرسانی کنند.
‼️ از جمله تکنیکهای استفاده شده در این خصوص، تکرار پُرحجم تیترها و تصاویر سیاه و ناامیدکننده است، مثلا:
📌 «مردم با دست خالی آتش را مهار میکنند/
📌تلاش مردم برای خاموش کردن جنگلهای مریوان بدون تجهیزات و کمک مسؤولان/
📌 ریزگردها 20 هزار نفر را در خراسان جنوبی راهی بیمارستان کردند/
📌ساکنان تهران در تیرماه 19 روز هوای آلوده تنفس کردهاند/
📌 توفان در سیستان 1200 نفر را راهی بیمارستان کرد/
📌منازل فقط چند ساعت در روز آب آشامیدنی دارند/
📌 دریاچه ارومیه تا دو ماه دیگر خشک خواهد شد و...»
🔺نکته اینکه؛ این رسانهها با سانسور شدید اقدامات دولت و نهادهای مسؤول، کمترین خبری از تلاشهای گسترده برای خدمترسانی به مردم و کاهش مشکلات کشور منتشر نکرده و بدون هیچ اشارهای به جهانی بودن بحرانهای اقلیمی و این حقیقت که ایران در منطقهای خشک و کمبارش قرار دارد، به دنبال تبدیل این موضوع به امری سیاسی وامنیتی هستند.
‼️در مقابل اما؛ همین رسانهها در پردازش تحولات اقلیمی در غرب رویکردی کاملا متفاوت را در در پیش گرفته و هرچند در ظاهر اخبار مربوط به آن را پوشش میدهند، اما کلیدواژهها، عناوین و تصاویر استفاده شده در این گزارشها
اولا رویکردی امیدبخش داشته و
ثانیا اصل موضوع را امری طبیعی و بیارتباط با دولتها القاء میکنند!
🔺عبارات به کار رفته در گزارش این رسانهها درباره تحولات اقلیمی در کشورهای غربی در قیاس با آنچه درباره ایران برجستهسازی میشود گویای این رفتار دوگانه است:
📌 «تغییرات اقلیمی آنقدر شدید شده که به نظر میرسد آبوهوا وحشی شده است.
📌 از سیلابهای ناگهانی تا گرمای سوزان بیسابقه.
📌 کارشناسان هواشناسی میگویند این شروع پدیده النینو است که وضعیت بسیاری از مناطق را بهطور غیرمعمول تحت تاثیر قرار داده است...»
🔺این رسانهها در حالی درخواست دستگاههای دولتی ایران از مردم برای صرفهجویی در مصرف آب و برق را نشانه ناکارآمدی و ضعف دولت دانسته و حتی مخاطبین را به استفاده بیرویه از برق و آب برای ضربه به نظام تشویق میکنند که اخطارها و جریمههای اعمال شده از سوی دولتهای غربی به شهروندانشان را ابتکار عمل و تدابیر حمایتی از مردم مینامند!
🔺تکنیک پُراستفاده دیگر رسانههای غربی ذیل استانداردهای دوگانه خود، «عادیانگاری» در کشورهای خود و «القاء بحران» در کشورهایی از جمله ایران است، چنانچه در پردازش خبری بحران آب، گرمای شدید و آتشسوزی جنگلها و مراتع در غرب، بر کلیدواژه «موسمی» تاکید شده و امدادرسانی و تلاش دولتهای غربی بزرگنمایی میشود اما مثلا همین کلیدواژه در گزارش توفانهای سیستانوبلوچستان به تیغ سانسور گرفتار میآید...!
⚠️ شگردهای رسانه های بیگانه برای تغییر ذهن مخاطب فارسی زبان هر روز بیشتر می شود، شناختن و درک این #جنگ_شناختی قسمتی از #سواد_رسانهای مورد نیاز امروز ما است.
#ژئوپلیتیک_رسانه
@geraliit
🌟 بار دیگر در کالج رسانه :
📺🎬🧒🏻 دوره مهارتهای تولید برنامه کودک
➕ با حضور مدرسین خوش فکر و فعال در زیست بوم تولید محتوای کودک و نوجوان
📆 تاریخ برگزاری : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
⏰ ۷ جلسه ۳ ساعته
⚠️ ظرفیت؛ محدود
🔴 برای دریافت اطلاعات بیشتر به دایرکت صفحه و یا شماره ما در تلگرام، واتس آپ، بله و یا ایتا مراجعه کنید، تماس تلفنی هم پاسخ میدیم.😊
@mediacollege1
📌 اگر علاقه مند به یادگیری برنامه سازی برای کودکان هستید، این فرصت رو از دست ندید اگر هم افرادی رو می شناسید که این دوره به دردشون میخوره ما رو در رسوندن اطلاعات دوره به آنها یاری کنید🌹🙏
.
https://instagram.com/mediacollege.ir
.
https://t.me/media_college
کریستوفر نولان ، کارگردان و نابغهی فیلمسازی 53ساله شد ♥️🎉
جوایز و افتخارات: برنده 146 جایزه سینمایی
بهترین آثار کریستوفر نولان :
Memento , Insomnia , Batman Begins , The Prestige , The Dark Knight , Inception , The Dark Knight Rises , Interstellar , Dunkirk , Tenet , Oppenheimer
#معرفی_فیلم
@geraliit
آکادمی سواد رسانهای گرالیت
📌 چطور «روایت» دنیای ما را به تسخیر خود درآورد؟
🔴 «روایت» به غولِ همهفنحریف دنیای ما تبدیل شده است. طوری که امروز دیگر ممکن نیست یک بسته بیسکویت را ببیند یا یک اسپری بدن را در اینترنت پیدا کنید، بدون اینکه با داستانهای جورواجورِ کارآفرینان جوانِ بلندپرواز و قهرمانان آرمانگرایی روبهرو شوید که از کودکی رؤیای تولید بیسکوئیت یا اسپری بدن را داشتهاند و حالا هم قرار است با محصولات ارگانیک یا بدون مواد نگهدارندۀ خود بیماریها را ریشهکن کنند و خنده به لب همگان بیاورند و دنیا را نجات دهند.
🔴 ما چنان از «داستان» اشباع و به آن معتادیم که به مصرفکنندگانی بیتمیز تبدیل شدهایم و، حتی آنجا که لازم است دربارۀ منشاء اطلاعات و اشخاصی که آن را بیان میکنند تردید کنیم، مشتاقانه با داستانهایشان همراه میشویم.
🔴 پیتر بروکس، نظریهپرداز ادبیِ مشهوری که چهل سال پیش در کتاب دورانساز خود به دفاع از «روایت» برخاست و اعلام کرد درک ما از خودمان بهواسطۀ داستانها شکل میگیرد، امروز نگران استیلای روایت بر زندگی ماست. بروکس در کتاب جدیدش فریب داستان: استفاده و سوءاستفاده از روایت، دربارۀ «تورم افسارگسیختۀ داستان» سخن میگوید و میپرسد: چرا «اَشکال دیگرِ ارائه و فهم عمدتاً بهنفع داستانسرایی کنار گذاشته شدهاند؟». او هشدار میدهد که «داستانیشدن واقعیت» میتواند پیامدهای خطرناکی برای ما داشته باشد.
🔴 از نظر بروکس، مواجهۀ دائمی با روایت حتی ممکن است ما را در برابر تئوریهای توطئه نیز آسیبپذیر کند، زیرا مواجهۀ نقادانۀ ما با واقعیت را کمرنگ میکند.
🔴 در قرن هجدهم، نویسندگان رمانها رنج بسیاری میکشیدند تا شرح دهند ماجرای داستانی که نقل میکنند از کجا آمده و غالباً پیشگفتارهای مفصلی مینوشتند و مدعی میشدند نسخهای خطی یا چند نامه را در چمدانی رهاشده پیدا کردهاند یا آنکه میخواهند بهطور ناشناخته اعترافی خطرناک را منتشر کنند. این نوع قاببندیها خوانندگان را مجبور میکردند به رابطۀ نویسنده و داستان نگاهی نقادانه داشته باشند و این مسئله را فراموش نکنند که «داستان واقعیت نیست».
🔴 تدریجاً که ژانر رمان مشروعیت یافت، نویسندگان راحتتر توانستند خوانندگانشان را مستقیماً به درون جهان داستانی و، درنهایت، خودآگاهیِ داستانی پرتاب کنند. این مسئله باعثِ غرقشدنِ ما در داستانها بدون هشدارهای لازم میشود.
🔴 بروکس میگوید امروزه ما چنان در محاصرۀ داستانها گیر افتادهایم که ناگزیریم عدسیِ روایت را بهسوی خودمان نیز بچرخانیم و رخدادهای زندگیمان را حوادثی داستانی و بخشهایی از سفر یک قهرمان خیالی بپنداریم. چیزی که نمونۀ آن را حتی در رزومۀ کاری افراد میبینیم. اما زندگی ما، تفاوتهای بنیادینی با داستان دارد و شاید از همه مهمتر، اینکه ما «پایان داستان» خودمان را نمیدانیم. بنابراین اگرچه میتوانیم معناهایی «جزئی و موقت» برای زندگیمان بتراشیم، اما معنای کامل عمر ما، تا لحظۀ مرگ روشن نمیشود.
🔴 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «زندگی داستان نيست، چون پايانش را نمیدانيم» که در شمارۀ بیستوهفتم مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب نوشتۀ الیس راب است و عرفان قادری آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب میتوانید شمارۀ ۲۷ مجلۀ ترجمان را از لینک زیر خریداری کنید:
https://tarjomaan.com/shop/product/mag27/
🆔 @geraliit
🌐 http://nasravi.com
🔆 رویداد تخصصی طراحی رسانهای نشانه
نشانهای از آینده روشن رسانه
💡 طراحی رسانهای، برای ایجاد تغییر اجتماعی
❓چگونه برای تاثیر حداکثری، جزئیات پیام را، از محتوا تا مخاطب، برنامهریزی کنیم؟
🧑🏫 هزار دقیقه آموزش کاربردی
🔥 چهار چالش عملی
📚 انتشار اختصاصی شش کتابچه علمی
با موضوعات فلسفه رسانه، مخاطب شناسی، ارتباطات بحران، حقوق رسانه، اخبار جعلی، تحلیل خبر
📍 با حضور اساتید بزرگوار جناب آقایان:
عبدالکریم خیامی، سیدمجید امامی، محمدرضا امامقلی، علیرضا چیتسازیان، محسن دوباشی، مرتضی تسخیری، شایان فخاری، مهدی کاشفی فرد، محمدجواد بادینفکر و سرکار خانم تینا امین
🧑💻برای ۵۰ دانشجوی نخبه رسانهای کشور
🗓️ ۲۳ الی ۲۸ مردادماه
🏫 شهر تهران به صورت حضوری
⚠️ جهت ثبتنام اولیه به آدرس زیر مراجعه فرمایید
🔗 Rafda.ir/Neshane
❗️ ثبتنامکنندگان رویداد پس از انجام چالش اولیه، ارزیابی خواهند شد.
🔅 با ما همراه باشید...
🏳 نشانه در شبکههای اجتماعی
:: @neshane_ir ::
❇️ رویداد رسانهای نشانه ❇️
اقناع سازي و ارتباطات اجتماعي.pdf
573.4K
#خلاصه_کتاب
🔸فايل پيوست خلاصهاي کوتاه از کتاب اقناع سازي و ارتباطات اجتماعي است. نويسنده کتاب دکتر حجتالله مرادي است.
🔹اقناع سازی را می توان یک فرآیند ارتباطی دانست که تماس گیرنده از تاکتیک هایش برای تاثیر بر گروهی از نگرش های مخاطب هدف و رفتارشان استفاده می کند. در کتاب حاضر نخست، نحوة توسعة نظریة ارتباطات تبیین می شود، سپس انواع ارتباطات و ویژگی های اساس هریک بیان می گردد. در ادامه، الگوی ارتباطی اقناع شرح داده شده و در پایان، مهارت های انتقال توضیح داده می شود.
@geraliit
🔴 کتاب «نظریهپردازی ارتباطات؛ خوانشهایی در پهنۀ سنتها» منتشر شد
🔸ویراستاران: روبرت تی. کریگ و هیدی ال. مولر
🔹مترجمان: محسن بدره، روحالله گلمرادی، علی نجات غلامی و مهدی یوسفی
🔸تعداد صفحات: 966 صفحه
🔹بهاء: 309 هزار تومان
🔸ناشر: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
این کتاب اوّلین مجموعه از خوانشهای دستاوّلی است که در باب هفت سنت نظریۀ ارتباطات (خطابی، نشانهشناختی، پدیدارشناختی، فرمانششناختی، اجتماعی- روانشناختی، اجتماعیـفرهنگی، و انتقادی) در 9 بخش تنظیم و تدوین شده است:
بخش یکم: آبشخورهای تاریخی و فرهنگی نظریة ارتباطات
بخش دوم: فرانظریه
بخش سوم: سنت خطابی
بخش چهارم: سنت نشانهشناختی
بخش پنجم: سنت پدیدارشناختی
بخش ششم: سنت فرمانششناختی
بخش هفتم: سنت اجتماعی-روانشناختی
بخش نهم: سنت انتقادی
کانال مطالعات رسانه و ارتباطات
@mediaresearches
💢چگونه در فضای مجازی جعل وشایعه را از واقعیت تشخیص دهیم؟
🔸«منبع معتبر»:
اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
🔸قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها:
زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔸قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
🔸اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص.
🔸عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
🔸جملات خبری شبهعلمی و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد و... کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟ عرفان کوانتومی، قانون راز، شعور آب و … نمونههایی از این ادعا هستند.
🔸ارجاع به منابع غیرواقعی با اسم های عجیب و غریب و پرابهت شبکه خبری
🔸تبلیغ یا ضدتبلیغ عقیدتی و نژادپرستانه برای یک فرقه خاص
🔸عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن:
رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است.
🔸اینترنت و گوگل منبع نیستند:
اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود.
💠 آیا می دانیدها.
🔸توصیه های اکید و هشدارهای عجیب.
🔸تعدد انتساب مطالب به یک شخصیت معروف.
✅ دقت کنید! قبل از کپی و ارسال، مکث، فکر و سپس منتشر کنید./ سلیس نیوز
@geraliit
🔸۱۰ تئوری جالب درباره انیمیشن های دیزنی که نگاه تان را به آن ها تغییر می دهد
🔹برخی به این تئوری معتقدند که دیزنی جهانی عظیم خلق کرده که همهی داستانهایی که برای ما روایت میکند، در آن رخ میدهند. این بدان معنی است که همهی داستانها و شخصیتهای دیزنی میتوانند به نوعی با یکدیگر مرتبط باشند و طرفداران آثار دیزنی شیفتهی آن هستند که به دنبال این ارتباطات بگردند. تئوریهای زیادی در اینباره مطرح شده که برخی از آنها به قدری شگفت انگیز و قانع کننده هستند که رفته رفته به این فکر میافتید که هیچ چیز در دنیای دیزنی واقعاً به آن سادگی که به نظر میرسد نیست.
🔸 بعنوان مثال گرچه اینطور به نظر میرسد که در انیمیشن «علاء الدین» (Aladdin) همه چیز در گذشتههای دور رخ میدهد، اما برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که داستان «علاء الدین» در حقیقت در آیندهی دور، در یک دنیای پساآخرالزمانی رخ میدهد. در این انیمیشن، غول چراغ جادو به این نکته اشاره میکند که ۱۰ هزار سال در چراغ جادو بوده است. با این حال شوخیهای غول چراغ جادو مملوء از اشاراتی به فرهنگ قرن بیستم است.
📌 https://www.entekhab.ir/0035Vm
@geraliit
ارسطو اعتقاد داشت برای متقاعد کردن مخاطبان سه شیوه مختلف وجود دارد. یک اتوس، که بر پایه اعتبار و قدرت گوینده یا نویسنده است. دوم، پاتوس که بر اساس احساسات مخاطب است و سوم لوگوس که بر اساس منطق و دلیل است. برای اقناع درست لازم است از هر سه شیوه به نحو درست و به جا استفاده شود.
ایراد بسیاری از مسئولین این است که هنگام صحبت کردن و ارائه گزارش عملکرد صرفا به بیان اعداد و ارقام روی میآوردند. در صورتی که لازم است این اعداد و ارقام با مثالهای ملموس و واقعی برای مردم واضح شود تا مردم نتیجه این اقدامات را به طور واقعی احساس کنند. تنها در این صورت است که اقناع اتفاق خواهد افتاد.
----------
#ارسطو #حجت_عبدالملکی #مناطق_آزاد #اقناع #سواد_رسانه_ای #شایان_فخاری #گرالیت #اتوس #پاتوس #لوگوس
@geraliit