#تلویزیون🔸لایههای گفتمانی تلویزیون
تلویزیون پر قدرت است، زیرا:
گوینده خبر راوی خبر است نه نویسنده خبر (و این یعنی راوی گفتمان حقیقت)،
گوینده خبر در استودیو است
(و این یعنی مشروعیت)،
گوینده خبر با مخالفت مواجه نمیشود
(و این یعنی القای حقیقت)
⭕️ فتنهجویی رادیو BBC فارسی و جنگ روانی علیه مصدق
🔻در جریان ملی شدن نفت، انگلستان که بیشترین زیان را دیده بود تلاش کرد تا بار دیگر نفت ایران را در اختیار خود بگیرد. در سال ۱۳۳۰ در ابتدای ورود «اورل هریمن» نماینده آمریکا به ایران، انگلیس سعی داشت از طریق حزب توده در خیابانهای تهران آشوب ایجاد کند. این آشوب در ۲۳ تیر به وجود آمد که طی آن عدهای کشته و زخمی شدند. روز ۲۴ تیر رادیو BBC در تفسیر وقایع ایران گفت: «فاجعه روز یکشنبه نشان داد که دکتر مصدق، حاکم و مسلط بر اوضاع نیست و کمونیستها در کمین هستند که ایران را ببلعند و اگر انگلستان، پای خود را کنار بکشد، کار ایران تمام خواهد شد.» این تبلیغات سوء بر بستر زمینه سیاسی ایران تا زمان سقوط دولت ادامه داشت.
🔴 در این زمان BBC سه وظیفه مهم و سرنوشتساز برعهده داشت: ۱ـ ارتباط میان کودتاچیان و شاه. ۲ـ ابلاغ پیام رمزی به شاه برای جلب اعتماد او. ۳ـ حمایت از کودتاچیان و ضعیف کردن جبهه مصدق با تبلیغات وسیع.
‼️برهمین اساس در لندن داربی شر و وود هاوس ترتیبی دادند که برنامه اخبار BBC که همیشه با عبارت «اکنون نیمه شب به وقت لندن است» آغاز میشد، با عبارت «اکنون دقیقاً نیمه شب است» آغاز شود. این علامت رمزی بود برای شاه که انگلیسیها از او حمایت خواهند کرد. رادیوی BBC فارسی در فاصله ۲۵ تا ۲۸ مرداد همچنان به پخش و انتشار «گفتنیهای لازم» مشغول بود. BBC فارسی در شب ۲۸ مرداد در پایان برنامهای که بر ضد مصدق پخش کرد بار دیگر همان شعر فردوسی را یاد کرد که در شب ۲۵ شهریور ۱۳۲۰ آورده بود: چو فردا برآید بلند آفتاب/ من و گُرز و میدان و افراسیاب.
🔹رادیوBBCجاده صافکن تجزیه ایران
♦️در تابستان ۱۳۵۰ با فشار انگلستان، بحرین طی یک رفراندوم ساختگی و غیرقانونی از ایران جدا شد. بخش وسیعی از تبلیغات در این رابطه بر عهده BBC بود. این شبکه که یکی از عوامل شکلدهنده ۲۸ مرداد بود، در جریان جدایی بحرین از ایران با خیانت به ملت ایران شاه را نیز فریب داد. این شبکه طی برنامههای خود در مورد مطالبات ایران در خلیج فارس، علیه ایران و به سود اعراب (و در واقع به نفع منافع استعماری خود) وارد عمل شد. پخش برنامههای BBC در این رویداد ننگین به صورت ویژهای جریان داشت؛ به گونهای که مستمر و مدام در راستای آماده سازی زمینههای فکری ایرانیان برنامهسازی و تبلیغ میشد. BBC فرایند فریب افکار عمومی در ایران را طوری با موفقیت انجام داد که بعد از این اقدام هیچ اعتراضی صورت نگرفت.
@geraliit
#کیوسک🔸"من شیطانم"
🔻 بازتاب نوزادکشی پرستار بریتانیایی
▫️لوسی لتبی پرستار ۳۳ ساله با تزریق هوا به خون و معده، تغذیه بیش از حد با شیر، حمله فیزیکی و مسموم کردن با انسولین به نوزادان تحت مراقبت خود آسیب رسانده و در یک مورد نوزاد پسری را با وارد کردن هوا به جریان خونش به قتل رسانده است. روز بعد با مسموم کردن برادر دوقلوی نوزاد کشته شده، سعی داشته او را نیز بکشد که نوزاد جان سالم به در میبرد. پلیس در بازرسی از خانه او یادداشتهای را یافته که روی یکی از آنها نوشته شده: من شیطانم.
سابقه ماجرا
تیتر روزنامه فرانسوی لوفیگارو:
"دستگیری یک مشاور املاک در ایران به دلیل فروش خانه به یک سگ"
"پلیس روز یکشنبه اعلام کرد مدیر یک آژانس املاک در ایران پس از فروش یک آپارتمان به یک سگ به اتهام «تضعیف ارزش های اخلاقی» بازداشت شد. مانند بسیاری از کشورهای مسلمان، سگ در ایران نجس تلقی می شود اما قانون داشتن آن را منع نمی کند"
✍🏼مهدی حیدری.
@geraliit
معرفی اپلیکیشن هایی اجازه نمیدهد صبحها خواب بمونید :
𝟷- Download Wakie Community
𝟸- Download Sleep Better
𝟹- Download I Can’t Wake Up
𝟺- Download Walk Me Up
𝟻- Download WakeMe
معرفی 5 اپلیکیشن مدیریت زمان :
𝟷- Download Time Tree
𝟸- Download Toggle Track
𝟹- Download Google Keep
𝟺- Download Todoist
𝟻- Download Habit Bull
#رژیم_مصرف
✨ | @geraliit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جعل عمیق علیه ایران
🔺این فناوری میتونه در بحرانها خطرساز باشد.
📍پس باید دقت کرد و هر شایعهای را باور نکنیم.
⭕️امروز رسانه به دست دشمن است و برای روایتگری شایعات، این قدر میتواند شکل واقعیت داشته باشد که قابل انکار نباشد!!
@geraliit
پنج_گفتار_درباره_اخبار_جعلي_چاپ_دوم.pdf
1.47M
کتاب «پنج گفتار درباره اخبار جعلی» در قالب نذر فرهنگی در اختیار علاقهمندان قرار گرفت
@geraliit
EU Digital Markets Act.pdf
1.4M
#اتحادیهاروپا #حقوقارتباطات #تکنوکلاس
🔸قانون بازارهای دیجیتال (DMA)
▫️پیشنویس قانون بازارهای دیجیتال
Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on contestable and fair markets in the digital sector (Digital Markets Act) COM/2020/842 final
🔹 فایل پیوست را دانلود کنید
EU Digital Services Act.pdf
1.77M
#اتحادیهاروپا #حقوقارتباطات #تکنوکلاس
🔸قانون خدمات دیجیتال (DSA)
▫️پیشنویس قانون خدمات دیجیتال
Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL on a Single Market For Digital Services (Digital Services Act) and amending Directive 2000/31/EC
COM/2020/825 final
🔹 فایل پیوست را دانلود کنید
🔸غولهای اینترنتی موسوم به گافام
#گافام (GAFAM) یک اختصار است برای اشاره به پنج غول اینترنتی آمریکایی است که بر بازار دیجیتال جهان سلطه دارند: #گوگل، #اپل، #فیسبوک، #آمازون و #مایکروسافت.
کوتهنوشت گافام را میتوان محصول نگاههای انتقادی به فضای وب دانست.
GAFAM: Google, Apple, Facebook, Amazon and Microsoft.
#انتخاباتآمریکا
🔸این عکس خبرساز شده است
▫️خشم مقطعی یا برگ برنده ترامپ؟
عکسهای بسیاری از #دونالد_ترامپ منتشر شده است. از وقتی املاکش را به رخ میکشید و ستاره تلویزیونی بود تا زمانیکه ۴ سال را در کاخسفید سپری کرد. اما حالا این عکس، خبرساز شده است. ترامپ در این عکس اخم کرده و احتمالا این مشهورترین عکس بازداشت در سراسر جهان است که توسط مخالفان و موافقان او به اشتراک گذاشته شده است. دادستانی فولتون، چهارمین پرونده کیفری علیه ترامپ از مارس ٢٠٢٣ تاکنون را به جریان انداخته است. او به همراه ۱۸ نفر دیگر به اتهام اخاذی که برای باندهای جرایم سازمانیافته به کار میرود، روبرو شدهاست. توطئه و اشاعه اظهارات دروغ از دیگر اتهامات ترامپ در این پرونده است. این اولین بار است که او مجبور شده روبه دوربین بایستند و عکس بازداشت بگیرد. برخلاف سایر ایالتها که اجازه ندادند این عکس گرفته شود، مقامات جورجیا با او مانند هر متهم دیگر برخورد کردند. او هم انگشت نگاری شد و هم مقابل دوربین زندان ایستاد.. اطرافیان ترامپ این اتهامات را تلاش سیاسی برای آسیبزدن به شانس او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میخوانند.
Modern-PR-Ebook-Triboon.pdf
3.37M
کتاب الکترونیکی «روابط عمومی مدرن» توسط تریبون منتشر شد.
#هوشمصنوعی🔸ابزارهای رایگان
🟧 ٩ ابزار رایگان مبتنی بر هوشمصنوعی با اعلام کارکرد آنها از چتجیپیتی تا بات فرمولهای اکسل
دلیل فعال شدن نقطه سبز بالای صفحه گوشی چیست؟
به نمایش در آمدن این نقطه نشان دهنده دسترسی یک برنامه به میکروفون یا دوربین دستگاه است/ اگر حین استفاده از برنامههایی که نیاز به دوربین و یا میکروفون ندارند، این نقطه روشن شد، باید کمی شک کرده و دسترسی اپلیکیشن ها را چک کنیم.
https://life.irna.ir/news/85217688/
🎯 در چتکردن چیزی جادویی وجود دارد که هوش مصنوعی چیزی از آن نمیداند
— آیا هوش مصنوعی هیچوقت میتواند با ما واقعاً حرف بزند؟
📍در زندگی بیشتر آدمهایی که آنقدر سن و سال دارند که دورانِ قبل از اینترنت را به یاد داشته باشند، یک دورۀ شگفتانگیز وجود دارد: روزهایی که «لذتِ چتکردن» را کشف کردهاند. چتکردن به جهات مختلف از مکالمۀ رو در رو خوشایندتر است. ما هنگام چت کردن، بامزهتر و هوشمندانهتر حرف میزنیم و به نسخۀ بهتری از خودمان تبدیل میشویم. در مقابل، با نسخۀ بهتری از دیگران هم تعامل میکنیم. آیا هوش مصنوعیهایی مثل چت جیپیتی که وعده میدهند با ما وارد گفتگو شوند هم چنین لذتی به ما خواهند بخشید؟
🔖 ۴۹۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۰ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/m24814
@geraliit
🖊 «اینترنت و تغییرات اجتماعی: دسترسی راحت، دستیابی دشوار»
🔻جریانی که با مرگ مهسا امینی توی شهریور ۱۴۰۱ شروع شد، از بعضی جهات با جنبشهای متأخر توی کشورهای دیگه جهان مشابه بود. اون چیزی که جنبش «زن، زندگی، آزادی» رو به بهار عربی و مابقی خیزشهای یک دهه اخیر گره زد، «شبکهایشدن» اون بود. اونایی که اتفاقات پارسال رو دنبال میکردن تأیید میکنن که شبکههای اجتماعی و به طور خاص توییتر چه نقش مهمی در سازماندهی اعتراضات داشتن.
::
🔻همه چیز در ظاهر نشون میده شبکههای اجتماعی به کمک معترضین در سرتاسر جهان اومدن و حالا همه کنشگرها امیدوارن که بتونن تغییرات اجتماعی رو خیلی راحتتر رقم بزنن. اما ایدهای که زینب توفکچی توی این ویدیو مطرح میکنه و با تصور عمومی در این رابطه متفاوته، همین تیتر سخنرانی تد این استاد دانشگاه پرینستونه: «اینترنت و تغییرات اجتماعی: دسترسی راحت، دستیابی دشوار!»
::
🔻قبل از اینترنت، شکلگیری پایههای یک جنبش، رسیدنش از ایده به عمل و سازماندهی مردم در خیابان شاید دهها سال طول میکشید؛ اما حالا توییتر کاری میکنه که آدمها با دغدغههای مشترک ظرف یک هفته همدیگه رو پیدا کنن و با شور و حرارت به خیابون بیان. نکته اما اینه که اگرچه دسترسی آدمها به همدیگه برای اجماع چندین و چندبرابر شده، اما به شکل متناقضی احتمال دستیابی اونها به موفقیت، شدیداً کم شده…
::
🔻توضیحاتش رو توی این ویدیو ببینید:
https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_online_social_change_easy_to_organize_hard_to_win?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare
🔸یکی از مشهورترین مفاهیم #مک_لوهان این ایده است که «رسانه پیام است». مک لوهان معتقد است که رسانهای که از طریق آن اطلاعات منتقل میشود، تأثیرگذارتر از محتوای واقعی است.
🔸مک لوهان استدلال کرد که رسانههای مختلف، مانند رسانههای چاپی یا تلویزیون، درک ما از جهان و نحوه تعامل ما با آن را شکل میدهند.
🔸به عنوان مثال، او معتقد بود که رسانههای چاپی تفکر خطی و فردگرایی را تشویق میکنند، در حالی که تلویزیون یک تفکر جامع تر و جمعی تر را ترویج میکند.
🔸ایدههای مک لوهان، انقلابی در نحوه درک و تجزیه و تحلیل ما از رسانهها ایجاد کرد، زیرا این ایدهها تمرکز ما را از خود محتوا به رسانه ارتباطی منتقل میکنند.
🆔 @geraliit
۱۳۱ کتاب درسی زبان و ادبیات فارسی
مجموعهای از ۱۳۱ عنوان کتاب درسی زبان و ادب فارسی بر روی وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی بارگذاری شده است.
در طرح پژوهشی «کتابشناسی کتابهای درسی زبان و ادب فارسی مدارس از ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ شمسی» که فرناز صادقی، عضو هیئت علمی و پژوهشگر گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، اجرای آن را برعهده داشته است، كتابهای درسی زبان و ادبیات فارسی صد سال گذشتۀ همۀ پایههای تحصیلی گردآوری شده است و نسخۀ الکترونیک این آثار برای بهرهبرداری پژوهشگران وعلاقهمندان بر روی وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی در دسترس قرارگرفته است.
لینک دانلود
#کتاب_رایگان #بایگانی
@kaaghaz
🔸گاردین
🔻روزنامه #گاردین که در سال ۱۸۲۱ تاسیس شد (۲۰۲ سال سابقه انتشار)، مدتهاست که به عنوان یکی از روزنامههای برتر بريتانيا شناخته میشود. گاردین که به خاطر موضع لیبرال و پوشش جامع امور ملی و بینالمللی شناخته میشود، همچنان یک نشریه تاثیرگذار در فضای رسانهای است. در حالی که ظهور پلتفرمهای خبری دیجیتال بر آمار تیراژ چاپی بسیاری از روزنامهها تاثیر گذاشته است، گاردین همچنان خوانندگان روزانه قابل توجهی را حفظ میکند.
از سال ۲۰۲۱، روزنامه گاردین به طور متوسط تیراژ روزانه حدود ۹۰۰۰۰ نسخه در روز در بریتانیا داشت. ذکر این نکته ضروری است که این رقم ممکن است تغییر کند و ممکن است نشاندهنده آخرین نوسانات ماه به ماه نباشد. علاوه بر این، در حالی که گاردین یکی از روزنامههای پیشرو در بریتانیا به حساب میآید، تیراژ چاپی آن کمتر از سایر نشریات برجسته مانند دیلی میل و سان است.
با کاهش خوانندگان نسخه چاپی، گاردین تلاشهای قابل توجهی برای تثبیت حضور دیجیتال خود انجام داده است. این روزنامه شاهد رشد فوقالعادهای در خوانندگان آنلاین خود است و به میلیونها خواننده در سراسر جهان که مصرف اخبار آنها از طریق وبسایت گاردین، برنامههای تلفن همراه و پلتفرمهای رسانههای اجتماعی است، دسترسی پیدا کند. در حال حاضر، وب سایت گاردین به تنهایی ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون بازدیدکننده منحصر به فرد جذب میکند؛ رقمی خیرهکننده که نشان دهنده نفوذ گاردین در بازار دیجیتال است.
#درس_رسانه
🆔 @geraliit