نقدی بر حرفهای آقای پزشکیان در مناظرهی دور دوّم
🔹معنا چطور شکل میگیره؟
در علمِ زبانشناسی و نشانهشناسی، هر نشانهای مانند کلمه، نماد یا کنش در بسترِ ( Context ) معنا پیدا میکنه، و هر زمان که بستر عوض میشه معنا هم عوض میشه.
❗️اتفاقا برای همین شما هیچوقت با کت و شلوار نمیری استخر! یا با مایو نمیری عروسی!
نه اینکه مایو بد باشه! ولی نشانهی مایو، با بستر عروسی همخوانی نداره و معنای خوبی رو منتقل نمیکنه...
🔹 حالا رسانه با معنا چه میکنه؟
رسانه با ایجادِ بستر Context سه کار انجام میده :
۱_ معنای یک نشانه رو تقویت میکنه.
۲_ معنا رو تغییر میده.
۳_ معنای جدیدی خلق میکنه.
مثلا
رسانه در دهه فجر با پخش سرودهای انقلابی خاطرات سال ۵۷ رو تقویت میکنه.
در بستر تبلیغات تلویزیونی سبک زندگی مخاطب رو تغییر میده.
ودر بستر جشنواره فیلم فجر، به " سیمرغ " معنای منحصربهفردی میده.
⭕️ فراموشی نام مولوی عبدالحمید یا بخشی از یک خطبه کاملا طبیعیه. درضمن همه افراد میتونن از اصطلاحات عامیانه استفاده کنن.
( بفرما ) و ( بشین ) و ( بتمرگ ) هر سه رایجه و حتی در ادبیات هم کاربرد داره.
همچنین میتونی با این توجیه که من دارم به زبون خود مردم حرف میزنم کارت رو توجیه کنی ... امّا
⛔️ وقتی در مناظرهی انتخاباتی و جلوی چشم ده میلیون بیننده اسم مولوی عبدالحمید رو فراموش میکنی و بعد از جا به جا کردن برگهها اون رو آقای عبدالحمید میخونی، یا در این بستر سردار سلیمانی رو موی دماغ خطاب میکنی، این دلالت رو برای مخاطب به همراه داره که شما نه برای علمای اهل سنت احترامی قائلی و نه کاربرد واژگان رو در بستر سیاسی میشناسی.
لذا این ادبیات یک زنگ خطر جدی برای آبروی ایران در مجامع بینالمللی است!
⚠️ حواسمون باشه ...
آدمها در بزنگاهها و چالشها خودشون رو نشون میدن. وگرنه در حالت عادی که همه اهل نماز و روزه و پیروی از ولایت هستند.
تازه بهداشت هم کامل رعایت میکنند.😉
یادمون نره برای پیروزی پا روی هرچیزی نذاریم!
#مناظره
#انتخاب
#پزشکیان
🆔 instagram.com/geraliit
🔅 آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
چرا نظرسنجیها مهم نیست؟
🔸بازارِ داغِ نظرسنجیها
معمولا ۲۴ ساعت قبل از شروع انتخابات ریاست جمهوری، بازار انتشار نظرسنجیهایی که غالباً در شبکههای اجتماعی انجام میشوند داغتر میشود.
در نظرسنجیهای اینترنتی و مبتنی بر وب، چیزی که بیشتر از قبل خودش را نشان میدهد ( پروپاگاندای یارانشی ) است.
🔸پروپاگاندای یارانشی
پروپاگاندای یارانشی یک روش ارتباطی است به معنای استفاده از الگوریتمها، فرآیندهای خودکار انسانی با مدیریت فضای کلی رسانههای اجتماعی!
چطور؟ با توزیع اطلاعات گمراهکننده ...
در پروپاگاندای یارانشی دو اتفاق مهم میفته:
1⃣ شست و شوی اطلاعات: به این معنا که اطلاعات گمراهکننده در اختیار مخاطب قرار میگیره.
2⃣ توهم اجماع : کاری میکنه که مخاطبین تصور کنن همه با فلان کاندیدا موافق هستند. ( این مورد محل بحث ماست )
🔻همین اجماع از سه طریق انجام میگیره:
اجماع مبتنی بر هواداران :
این اجماع از طریق روبات های سیاسی، حساب های کاربری جعلی و میکروسلبریتیها انجام میگیره که به طور دائم از یک کاندیدا حمایت میکنن.
اجماع مبتنی بر ترندها :
در این اجماع یک هشتگ بصورت رگباری مورد استفاده قرار میگیره. نکته مهمِ این اجماع اینجاست که ترندها معمولاً به عنوان بازتاب افکار عمومی قلمداد میشه. درصورتی که با سازوکارهایی مثل پروپاگاندای یارانشی قابل دستکاریه 😊
اجماع مبتنی بر پایگاه خبری :
در این اجماع رسانههای خبری از محتوای تولید شده توسط پروپاگاندای یارانشی استفاده، و اقدام به تولید اخبار اون میکنن.
🔸حالا که چی؟
اتفاقی که در نتیجهی پروپاگاندای یارانشی میفته ( اثر گلهای ) است. که به موجب اون محتوایی که توسط ابزارهای آنلاین و روباتها تولید شده معتبر شمرده میشن...
در صورتی که در میدان اتفاق دیگری میفته!
و اتفاق بدتر اینه که مردم برای قرار نگرفتن در اقلیت تحت تاثیر نظرسنجیهای اینترنتی به کسی رای میدن که طبق اون نظرسنجیها احتمال رای اون بیشتره!
بخاطر همین پیشنهاد میکنم به هیچ وجه به نظرسنجیهایی که گاهاً سفارشی تهیه میشن توجهی نکنید...
يادمون نره...هرچی داشتن رو آنتن تلویزیون گفتن😉
#انتخاب
#نظرسنجی
🆔 http://instagram.com/geraliit
🔅 آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
#انتخاباتآمریکا
مطبوعات جهانی
🔸درخواستها برای کنارهگیری بایدن شدت گرفت
کمپین انتخاب مجدد #جو_ایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه (۲۰ تیر ۱۴۰۳) با چالشهای جدیدی روبرو شد، زیرا از چهرههای بانفوذ در حزب دموکرات تا سناتورها و #جرج_کلونی و سلبریتیها؛ نسبت به توانایی او برای پیروزی در برابر #دونالد_ترامپ، رئیسجمهور سابق ابراز نگرانی کردهاند.
@geraliit
🎯 چرا گاهی یک دوست جدید بیش از دوستان چند ده ساله درکمان میکند؟
🔴 بسیاری از کسانی که چندسالی از کشورشان دور بودهاند، وقتی به جمع خانواده و دوستان قدیمیشان برمیگردند، چیزی را تجربه میکنند که روانشناسی به نام کوین گائو آن را «شوک فرهنگی معکوس» نامیده است. این تجربه بیش از هر چیز، بهشکل نوعی «احساس تنهایی بسیار عمیق» بروز میکند که ناشی از این است که نزدیکترین و صمیمیترین آدمهای زندگی فرد، دیگر او را نمیشناسند. کسی که هنگام برگشت با خودش فکر میکرد چه حرفها که قرار است با خانواده و دوستانش بزند، ناگهان میبیند هیچ حرفی بین او و نزدیکانش باقی نمانده.
🔴 حسِ «تنهایی میان نزدیکترینها» به آدمهایی که پس از سالها دوری به وطنشان برگشتهاند، محدود نمیشود. در واقع میتوانیم بگوییم این احساسی رایج است که خیلی از آدمها گاهی تجربهاش میکنند.
🔴 برای نمونه، به پزشک اورژانسی فکر کنید که شیفت کاری بسیار پرفشاری را بین مجروحانی شدیداً بدحال گذرانده است و حالا باید در یک مهمانی بگو بخند خانوادگی شرکت کند؛ یا جوانی که تحصیل در دانشگاه باعث شده است عقاید تازهای پیدا کند و حالا میبیند دوستان بسیار صمیمی کودکیاش او را نمیفهمند. تنهاییِ این آدمها ناشی از نبودنِ انسانهای صمیمی و بامحبت نیست، مشکل آنها نداشتنِ «پیوند معنادار» با آنهاست. بدینترتیب میشود تنهایی را در تعریفی دقیقتر به «درد انفصال اجتماعی» تعبیر کرد.
🔴 تغییراتی که واقعاً ما را تکان میدهند و زیر و رو میکنند، ارزشهای جدیدی برایمان میآفرینند که عمیقاً نیاز داریم نزدیکانمان آنها را جدی بگیرند. اما خیلی وقتها این اتفاق نمیافتد و در برزخ تنهایی سقوط میکنیم.
🔴 درست است که وقتی کسی را نداریم که عشق و مهر و محبت و توجه و ارزش به ما بدهد احساس تنهایی میکنیم. اما گاهی ممکن است این افراد را داشته باشیم و باز هم احساس تنهایی کنیم؛ همان وقتی که با این افراد نمیتوانیم یا اصلاً نمیشود ارزشهای جدیدمان را به اشتراک بگذاریم یا خواستههای وجودیمان را مطرح سازیم؛ آن هم ارزشها و خواستهها و نیازهایی که اکنون نقش محوری در زندگیمان یافتهاند. پس ما علاوه بر اینکه مثلِ همۀ آدمهای دنیا، از نداشتنِ روابط صمیمی احساس تنهایی میکنیم، نوعی تنهایی منحصربهفرد هم داریم.
🔴 تنهاییِ مخصوص هر آدم، وقتی رخ میدهد که خواستهها و نیازهای خاصش به رسمیت شناخته نشود، و از آن مهمتر، وقتی به وجود میآید که تغییر و تحولاتمان نادیده گرفته شود.
🔴 ما بهعنوان موجوداتی که همواره در حال تغییر هستیم با دوستان و عزیزانی که آنها هم همواره در حال تغییرند، همیشه در معرض احساس تنهایی و رنج موقعیتهایی هستیم که نیازهایمان برآورده نمیشود. بسیاری از ما میتوانیم دوستی را به یاد بیاوریم که زمانی برخی از نیازهای اصلی اجتماعی ما را برآورده میکرد، اما در نهایت -به تدریج، شاید حتی بهطور نامحسوس- بالاخره روزی رسید که دیگر نتوانست. اگر کسان دیگری را نداشته باشیم که نیازهای اینچنینیمان را برطرف کنند، این وضعیت تنهایی دلخراشی را به دنبال خواهد داشت. اینجاست که دوستان جدید به کارمان میآیند.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چرا گاهی در میان دوستانمان هم عمیقاً احساس تنهایی میکنیم؟» که در سیامین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ کیتلین کریسی است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
http://B2n.ir/p47108
@geraliit
🔆آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 *بر حربگاه، چون ره آن كاروان فتاد
شور نشور واهمه را در گمان فتاد
هم بانگ نوحه، غلغله در شش جهت، فكند
هم گریه، در ملایك هفت آسمان فتاد
#محتشم_کاشانی*
■ نام اثر: سرگشتگان
■ نگارگر: استاد مرتضی گودرزی دیباج
■ابعاد: ۱۰۰*۱۰۰ سانتیمتر
■ تکنیک: رنگ روغن روی بوم
■سال: ۱۳۷۸
@geraliit
🔅آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
زیارت+عاشورا+با+صدای+علی+فانی.mp3
28.44M
زیارت عاشورا
با نوای :علی فانی
@geraliit
🔆 آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
1_5059794417573953734.m4a
27.7M
پس از پنجاه سال: تحليل واقعه عاشوراء (قسمت دوم. سخنرانی حسن انصاری برای تعدادی از دانشگاهيان ايرانی مقيم آمريکا و اروپا )
@geraliit
🔅آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
یک بسته محرمی منتشر شد
* از «پنجرههای تشنه» تا «یک آیه یک نمایش» را در سماوا بشنوید*
🔷گروه فرهنگی هنری #سماوا بسته صوتی پیشنهادی خود، برای روزهای سوگواری امام حسین (ع) را به مخاطبان ارائه کرد.
🔷در ابتدای این لیست نسخه صوتی کتاب *«پس از بیست سال»* با صدای داوود حیدری به چشم میخورد. این رمان به قلم سلمان کدیور از انتشارات شهرستان ادب است. این کتاب به سراغ ریشههای انحراف در جریانهای سیاسی صدر اسلام رفته و سعی دارد به سؤالی بزرگ و قدیمی مبنی بر «چرا حتی آنان که میدانستند حسینبن علی (ع) برحق است، او را کشتند؟» پاسخ دهد.
🔷 دومین پیشنهاد، نسخه صوتی کتاب *«پنجرههای تشنه»* با صدای عبدالله روا، نوشته مهدی قزلی از نشر #سوره_مهر است. این کتاب روایت سفرنامه و شرح خاطرات قزلی از همراهی با کاروان حمل ضریح ساخته شده برای حرم حضرت امام حسین (ع) از قم تا کربلا است.
🔷 پیشنهاد بعدی مجموعه پنججلدی *«یک آیه یک نمایش»* از نشر مهرک ویژه رده سنی کودک و نوجوان است که با صدای جمعی از گویندگان و هنرمندان از جمله مهدی طهماسبی، علی عبدلپور اصل، امیر زندهدلان و پدرام شهرآبادی صوتی شده است.
🔷 آخرین کتاب، کاری از انتشارات سورهمهر به نام *«مسکوی کوچک افغانستان»* است که فضهسادات حسینی خوانش آن را بر عهده داشته است.
این اثر به قلم معصومه حلیمی، شرح زندگی و مشقتهای بانویی اهل افغانستان است که به دلیل وضعیت متلاطم زندگی در زادگاهش، دائم در میان کشورهای افغانستان و پاکستان و ایران در سفر است و ابتدا اعضای خانوادهاش را در جنگهای افغانستان از دست میدهد و در ادامه، احمد تنها پسرش را هم در راه دفاع از حرم حضرت زینب (س) فدا میکند.
🔷 علاقمندان میتوانند نسخه صوتی این کتابها را از سکوهای اینترنتی تهیه کنند.
@geraliit
🔆آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
#انتخاباتآمریکا
🔸بایدن مصمم به رقابت با ترامپ است
🔻اوباما چه میگوید؟
#باراک_اوباما و #نانسی_پلوسی به طور خصوصی درباره #جو_بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، و آینده کارزار انتخاباتی او در سال ۲۰۲۴ صحبت کردهاند.
رئیسجمهوری پیشین و رئیس مجلس سابق نمایندگان آمریکا نسبت به دشوارتر شدن کار بایدن برای شکست #دونالد_ترامپ، رقیب جمهوریخواه او ابراز نگرانی کردهاند اما هیچکدام دقیقا نمیدانند چه باید کرد.
@geraliit
🔆 آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اربعینهراسی با تب دنگی
🔺 تلاش تلویزیون وزارت خارجه ایالات متحده با انتشار اخبار فیک برای کمرنگ کردن مراسمهای عزاداری سیدالشهداء(ع)!
‼️همزمان با ایام سوگواری و عزاداری سیدوسالار شهیدان، رسانههای فارسیزبان در راستای پروژه نخنمای محرمستیزی، اینبار بیماری تب دنگی را دستاویزی برای رسیدن به پروژههای ضد حسینی قرار دادهاند.
💢گفتنی است اطلاعات غلط مجری و کارشناس شبکه صدایآمریکا در حالی ارائه میشود که طبق نظر متخصصین بهداشت و درمان، این بیماری از انسان به انسان منتقل نخواهد شد مگر از طریق انتقال خون آلوده یا سرنگ آلوده، مادر به جنین و پیوند اعضا!!
#ژئوپلیتیک_رسانه
@geraliit
🔆آکادمی تخصصی سواد رسانهای گرالیت
#انتخاباتآمریکا🔸تیراندازی به ترامپ در یک مراسم انتخاباتی
▫️رئيس جمهور سابق آمریکا مجروح شد
#دونالد_ترامپ، رئيس جمهور پیشین آمریکا در جریان سخنرانی در یک کمپین انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا، مورد هدف گلوله قرار گرفت.
سخنگوی ستاد انتخاباتی ترامپ در بیانیهای اعلام کرد که خطری جان رئيس جمهور پیشین آمریکا را تهدید نمیکند و او برای بررسی به یک مرکز درمانی محلی منتقل شده است. تصاویر منتشر شده از زمان تیراندازی، خون را روی صورت آقای ترامپ نشان میدهد.
ترامپ در یک پست در شبکه اجتماعی متعلق به خودش تحت عنوان تروث مدیا نوشت که گلوله به قسمت بالای گوش سمت راست او اصابت کرده است.
تصاویر منتشر شده از لحظه حادثه نشان میدهد که ترامپ در حالی که مشغول سخنرانی بود صدای شلیک چندین گلوله به گوش رسید و ناگهان رئيس جمهور آمریکا پشت تریبون محل سخنرانی زانو زد. لحظاتی بعد، وقتی دوباره ترامپ روی پاهایش ایستاد، تصاویر رد خون را روی صورت او نشان میداد. او همچنین در آن لحظات دستهایش را مشت کرده و فریادهایی را سر میداد.
@geraliit
7.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥لحظه کامل تلاش برای ترور دونالد ترامپ
🔹شروع تیراندازی
🔹ترامپ گوش هایش را می گیرد
🔹اعضای سرویس مخفی به سمت او میروند، به او میگویند خم شود و با بدنهایشان او را بپوشانند.
🔹صدای تیراندازی اضافی
🔹پرسنل سرویس مخفی "تیرانداز مهار شد
🔹پرسنل سرویس مخفی "آماده اقدام" هستند
🔹ترامپ "کفش من کو"
🔹پرسنل سرویس مخفی "تو را گرفتم"
🔹ترامپ تکرار می کند: اجازه دهید کفش هایم را بپوشم.
🔹اعضای سرویس مخفی: "ما باید حرکت کنیم."
🔹ترامپ برای سومین بار تکرار کرد: «بگذار کفشهایم را بپوشم».
🔹ترامپ "صبر کن!" سپس مشت خود را به سمت هوادارانش بلند کرد و شعار داد: "بجنگید ، بجنگید ، بجنگید!"
🔹اعضای سرویس مخفی، پرزیدنت ترامپ را به ماشین می برند و محل را ترک می کنند.
_
آکادمی سواد رسانهای گرالیت
✅ @geraliit