🔴مدیریت روانی در بحران🔴
◾خسارات مادی گرچه سخت، ولی امکان جبران دارد؛ اما ویرانی های روانی و روحی به سادگی امکان ترمیم نداشته و گاهی تا پایان عمر عوارض و تبعات روانی و اجتماعی فاجعه، در فرد و جامعه ماندگار می ماند! و بنابراین از مهمترین ابعاد مدیریت بحران، مدیریت روانی بحران است!
◾مدیریت اخبار،شایعات، صدا و سیما، صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی در بحران، به موازات رسیدگی به جان انسان، اهمیت دارد! گاه تنها یک تصویر ناهنجار، ملتی را آشفته و پریشان میکند!
◾هماهنگی و استمرار در ارائهی اطلاعات سریع و صحیح از منابع رسمی، به موازات مدیریت شایعه و عدم نشر شایعه از طرف همه(دولت،رسانه ها و مردم) اصلی اساسی برای مدیریت روانی بحران است.
◾در مدیریت روانشناختی بحران، کنترل هیجانات اصل است. اینکه چگونه و به چه اندازه ای توانایی رویارویی و کنترل خشم، استرس، افسردگی، آسیب و مرگ و ... را داریم.
◾در مصاحبه برخی مسئولین بی درد! و همچنین بعضی پُست های ارسالی در صفحات مجازی و شبکه های اجتماعی شاهد انبوهی از اخبار، تصاویر و مرثیه سُرایی های کلیشه ای و "هیجان مداری" هستیم که فقط در افزایش و انتشار پریشانی، اندوه، سوءتعبیر، بدبینی، ترس و دلهره ی بیشتر نقش دارد.
◾اینکه افراد حاضر در بلایا، چه رفتار و واکنشی نشان میدهند، بسته به: میزان فاجعه، طول مدت، شدت خطر، میزان تطابق از تجربیات گذشته، شخصیت، آموزش، فقدان اخیر، حمایت و درک مسئولین، مداخله رسانه ها و... دارد.
◾در پخش تصاویر، طوری عمل نکنیم که ترس و وحشت عمومی(بویژه در کودکان) ایجاد شود! مردم بقدر کافی در بحران، آزرده خاطر و آسیب دیده هستند!
مدیریت بحران در شرایط آشفته روانی، ناممکن و بدون تردید باعث افزایش تبعات جانی و مالی خواهد شد!
◾در برخورد با بحران یا مسئول هستیم که هیچ! و یا تماشاچی! پس به خودمان تذکر دهیم که تجمع و تصویر برداری رسماً بازی با جان خود و مردم است!
◾در موقعیت بحران، نیازهای روانی شامل این موارد است:
اطمینان بخشی، ندادن امید بیجا، دروغ نگفتن، عدم دخالت در حریم خصوصی افراد، استفاده صحیح از باورهای دینی مردم، عدم استفاده از اصطلاحات کلیشه ای، پرهیز از فرافکنی، دوری از شایعه، تمرین صبر، کنترل هیجانات و حمایت روانشناختی و اجتماعی فوری و دراز مدت به آسیب دیدگان
◾باید مفاهیم "بهداشت روانی در حوادث" را از کودکی آموخت و این مهارتها را در طول زندگی، بروز رسانی کرد.
◽دکترعلیرضاسفیدچیان(روانپزشک)
@aledavood
🔴ما در تعطیلات و دشمن در حال به حاشیه بردن سخنان آقا
🔺بیانات رهبری در اولین روز سال ۹۸ پر بود از نکات مهم و حساس، پیام های صریح و قاطع و کلیدهای اساسی.
🔹مساله مهم رونق تولید برای پیشروی در جنگ اقتصادی؛
بیان صریح راجع به باطن وحشی سردمداران غربی، خیانت اروپایی ها، شوخی بودن کانال مالی شان و وصف شیطنت و شرارت طبیعت اروپا و آمریکا؛
یادآوری اینکه بسیاری یا بعضی از مشکلات ما ناشی از اعتماد به غربی هاست؛
دست گذاشتن روی خیانت غرب زده ها و سند ۲۰۳۰؛
پیش بینی عجیب سقوط نزدیک آل سعود بدست مجاهدان مسلمان...
🔸بیانات حضرت آقا عمق، پویایی و جذابیت ذاتی دارند و بعنوان مواضع اصولی ج. ا همواره بازتاب رسانه ای جهانی دارد.
🔹اما یک جریان حاشیه پرداز از bbc و برخی کانال های تلگرام تا برخی نمایندگان مجلس و چهره های رسانه ای حاشیه پرداز و قلم بدست فریبکار، دست به کار کم اثر کردن طوفان بیانات ایشان شدند؛ بلکه مانع شنیده شدن سخنان رهبر معظم انقلاب شوند.
1⃣حضرت آقا به موضوع تاخیر اصلاح نظام بانکی اشاره کرده بوند. محمود صادقی که در دروغ پردازی توییتری عادت دارد، در توییتی وانمود کرد رهبری از اصل موضوع بی اطلاع است و سعی کرد تقصیر را به گردن شورای نگهبان بیاندازد.
🔸در حالی که پاسخ سخنگوی شورای نگهبان نشان داد صادقی در واقع دارد برای بدهکاران وام های کلان میلیاردی و مصوبه تبعیض آمیزی که توسط شورای نگهبان رد شده دل می سوزاند.
2⃣رهبر در سخنانشان از مجلس گلایه داشتند که حتی یک مصوبه علیه خباثت های آمریکا نداشته؛ درحالیکه کنگره آمریکا ظرف دو سال، ۲۲۶ طرح و لايحه علیه ج. ا تصویب و ارائه کرده.
🔹علی مطهری که استاد بزرگ نمایی مسائل بی اهمیت و شاذ است، بعد از این سخنان با شتابزدگی توییت زد که «ما در مجلس چندین بیانیه داشتیم که در حکم قطعنامه است...»
🔸مثل این است که کسی مال و ناموس شما را قتل و غارت کند و شما به فحش دادن بسنده کنید.
واقعا خسته نباشید که بیانیه های باد هوا را در مقابل ۲۲۶ مصوبه کنگره آمریکا عددی می دانید!
3⃣وحشی ناميدن سیاستمداران غربی که حتی حاضر نشدند فاجعه نیوزیلند را تروریستی بنامند، از طوفانی ترین بخش های سخنان ایشان بود. تلاش دیگر در جهت ایجاد خدشه، کلیپی بود که وانمود می کرد سخن ایشان نادرست و غیر دقیق است و حتی ترامپ هم حادثه نیوزیلند را حمله تروریستی نامیده.
🔹البته کسی که بخواهد ترامپ دیوانه را از صفت وحشی بودن تطهیر کند، معلوم الحال است. اما برای روشن شدن ذهن کسانی که با دیدن امثال آن کلیپ برایشان سوال ایجاد شده باید یادآور شویم ترامپ در واکنش به حادثه نیوزیلند به توییت «ابراز تاسف از کشتار افراد در حال عبادت» بسنده کرده بود. اما چند روز بعد که خبر علاقمندی قاتل نیوزیلند به شخص ترامپ منتشر شد، تحت فشار رسانه ها قرار گرفت و در مصاحبه ای ضمن تبری از قاتل، حادثه را تروریستی نامید.
🔸اگر سردمداران غربی واقعا چنین حوادثی را تروریستی می دانند و رفتارشان در این مورد دوگانه نیست، دلیل حملات تندشان علیه اردوغان وقتی حمله تروریستی نیوزیلند را به حرکات داعش تشبیه کرد چیست؟ آیا به این دلیل نیست که نمی خواهند عنوان تروریست و حرکت داعشی به غیر مسلمانان منتسب شود؟
این دوگانگی نیست؟ این نشان از خوی غیر انسانی و باطن وحشی آنان نیست؟
آیا bbc و رسانه های وابسته از بکار بردن حمله تروریستی خودداری نکردند؟
🔻طبیعی است دشمن خارجی و جریان غربگرای داخلی تلاش کند بیانات کوبنده ایشان را با روش های فریبکارانه به حاشیه بکشاند؛ اما باید بپذیریم هر جا فضا را خالی گذاشتیم و خواب تعطیلات ما را برد، پروپاگاندای رسانه ای دشمن توانست بخشی از فضا را طوری که می خواهد پر کند و ما مثل همیشه در موضع دفاع های کم اثرمان باقی ماندیم.
وقتی ما در تعطیلات بودیم، دشمن بیانات ولی امرمان را به حاشیه برد...
#رها_عبداللهی
@aledavood
🔴هشدار سید علیرضا آل داود در خصوص افزایش #اعتیاد_اینترنتی در کشور:
🔻استفاده ۴ برابری ایرانیان از شبکههای اجتماعی در مقایسه با متوسط جهانی/ افزایش «اعتیاد اینترنتی» در کشور
✔️ https://tn.ai/1523948
@aledavood