#شهادت_امیرالمؤمنین علیه السلام #مقتل
🔰 ‼️با «ابن ملجم» مهربان باش‼️
✅امام علی علیه السلام وقتی به هوش آمدند، نگاهشان به «ابنملجم» افتاد كه دستهايش را بسته بودند. امیرالمومنین با صدايي ضعيف فرمودند:
«اي ابن ملجم! جنايتي هولناك مرتكب شدي. آيا براي تو امام بدی بودم كه اينگونه مرا پاداش دادي؟ آيا به تو احسان نكردم؟»
سپس امام علی علیه السلام به امام حسن علیهالسلام فرمودند:
«پسرم! با اسير خود مدارا كن و دربارهي او رحمت و مهرباني پيشگير. آیا نميبيني كه چشمهاي او از ترس چگونه گردش ميكند و دلش مضطرب است؟!»
امام حسن عليه السلام فرمودند:
«او به شما ضربت زده و دل ما را به درد آورده، ولی دستور میدهید با او مدارا كنیم؟»
امام علی علیه السلام فرمودند:
«آري پسرم! ما از اهل بيت رحمت و مغفرتيم. به حقي كه به گردن تو دارم، از آن چه خود ميخوري، به او بخوران و از آن چه خود ميآشامي، به او بياشام. او را به غل و زنجير مكش و دستهايش را نبند»
📚بحارالانوار - جلد ۴۲ - صفحه ۲۸۷
📚منتهی الآمال - جلد ۱ - صفحه ۱۸۷
............
◾️آب و غذایش دهید و او را مُثلِه نکنید
✍🏻 امام صادق علیه السلام میفرمایند: پس از اینکه ابن ملجم لعنه الله حضرت را مجروح کرد و او را گرفتند، حضرت به امام حسن و امام حسین علیهم السلام فرمودند: این اسیر را دربند کرده و به او غذا و آب دهید و به خوبی از او پرستاری کنید من اگر زنده بمانم خود شایسته تر برای تصمیم گیری درباره او هستم اگر بخواهم قصاصش کرده یا آزادش میکنم، امّا اگر بمیرم او در اختیار شماست که اگر خواستید او را قصاص کنید، ولی او را مُثله نکنید.
🔻[قرب الإسناد] أَبُو الْبَخْتَرِیِّ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ علیهم السلام: أَنَّ عَلِیَّ بْنَ أَبِی طَالِبٍ علیه السلام خَرَجَ یُوقِظُ النَّاسَ لِصَلَاةِ الصُّبْحِ فَضَرَبَهُ عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ مُلْجَمٍ بِالسَّیْفِ عَلَی أُمِّ رَأْسِهِ فَوَقَعَ عَلَی رُکْبَتَیْهِ وَ أَخَذَهُ فَالْتَزَمَهُ حَتَّی أَخَذَهُ النَّاسُ وَ حُمِلَ عَلِیٌّ حَتَّی أَفَاقَ ثُمَّ قَالَ لِلْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ علیهما السلام احْبِسُوا هَذَا الْأَسِیرَ وَ أَطْعِمُوهُ وَ اسْقُوهُ وَ أَحْسِنُوا إِسَارَهُ فَإِنْ عِشْتُ فَأَنَا أَوْلَی بِمَا صَنَعَ فِیَّ إِنْ شِئْتُ اسْتَقَدْتُ وَ إِنْ شِئْتُ صَالَحْتُ وَ إِنْ مِتُّ فَذَلِکَ إِلَیْکُمْ فَإِنْ بَدَا لَکُمْ أَنْ تَقْتُلُوهُ فَلَا تُمَثِّلُوا بِهِ.
📚 بحارالانوار، ج ٤٢ ص ٢٠٥ به نقل از "قرب الإسناد"
⚫️ لا يوم کیومک يا أبا عبدالله ...
«... و لقد قتلوه قتلة نهى رسول الله صلى الله عليه و آله أن يقتل بها الكلاب لقد قتل بالسيف و السنان و بالحجارة و بالخشب و بالعصا و لقد أوطئوه الخيل بعد ذلك.»
"... و صاحَ شِمرٌ بِأَصحابِهِ: ما تَنتَظِرونَ بِالرَّجُلِ؟! قالَ: فَحَمَلوا عَلَیهِ مِن کُلِّ جانِبٍ... فَطَعَنَهُ سِنانُ بنُ أنَسٍ النَّخَعِیُّ لَعَنَهُ اللّهُ فی تَرقُوَتِهِ، ثُمَّ انتَزَعَ الرُّمحَ فَطَعَنَهُ فی بَوانی صَدرِهِ، ثُمَّ رَماهُ سِنانٌ أیضاً بِسَهمٍ فَوَقَعَ السَّهمُ فی نَحرِهِ، فَسَقَطَ علیه السلام و جَلَسَ قاعِداً، فَنَزَعَ السَّهمَ مِن نَحرِهِ، و قَرَنَ کَفَّیهِ جَمیعاً و کُلَّمَا امتَلَأَتا مِن دِمائِهِ خَضَبَ بِها رَأسَهُ ولِحیَتَهُ، و هُوَ یَقولُ: هکَذا ألقَی اللّهَ مُخَضَّباً بِدَمی، مَغصوباً عَلی حَقّی... "
📚 الصحیح من مقتل سیدالشهداء و اصحابه علیهم السلام، ط_دارالحدیث، مجلد ۲، صفحه ۲۵۹
💠 امام علی (علیه السلام):
🔶 *اى بندگان خدا! پيش از آنكه سنجيده شويد خويشتن را بسنجيد و پيش از آنكه به حسابتان رسيدگى شود حساب خود را تسويه كنيد، پيش از آنكه گلويتان بسته شود و نفس به شماره افتد تنفس كنيد و قبل از آنكه شما را به زور برانند خود، به راه افتيد.*
🔹 «زِنُوا أَنْفُسَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُوزَنُوا،وَحاسِبُوها مِنْ قَبْلِ أَنْ تُحاسَبُوا،وَ تَنفَّسُوا قَبْلَ ضِيقِ الْخِناقِ، وَ انْقادُوا قبْلَ عُنفِ السِّياقِ»
📚نهج البلاغه ، الخطب : 89
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💻 فریادهای یک هندو برای غربت امیرالمومنین (ع)
▪️انجمن اسلامی ادواردو آنیلی با انتشار این فیلم اعلام کرد: یک هندو در ایام شهادت امیرالمومنین علیهالسلام فریاد میزند که علی امام همه مردم جهان است و چرا شما نمیدانید شب شهادت اوست؟!
▪️این هندو در پایان خطاب به همه مسلمانان میگوید، مولا علی امام کائنات است ولی حتی بسیاری از شما مسلمانان [غیر شیعه؟!] هنوز این مسئله را نمیدانید!
● دینداریِ عصر غیبت، همانند خار تراشیدن با دست!
يمان تمار گويد: محضر حضرت امام صادق عليه السلام نشسته بوديم، به ما فرمود: همانا برای صاحب الأمر غيبتی است، هر كه در آن زمان دينش را نگه دارد مانند كسی است كه درخت خار مغیلان را با دست بتراشد. سپس فرمود:
اين چنين! -و با اشاره دست مجسم فرمود- كداميك از شما میتواند خار آن درخت را با دست نگهدارد؟
سپس لحظهای سر به زير انداخت و باز فرمود:
🔹 «إِنَّ لِصَاحِبِ هَذَا اَلْأَمْرِ غَيْبَةً فَلْيَتَّقِ اللهَ عَبْدٌ وَ لْيَتَمَسَّكْ بِدِينِهِ»
🔸 همانا برای صاحب الأمر غيبتی است، هر بنده خدایی بايد از خدا پروا کند و به دين خود بچسبد.
📚 کافی، ج1، ص335، ح1
📝 حدیثیعجیب:
🔻ظهور امام زمان بعد از شدت اختلاف شیعیان
🔹از امام حسین علیه السلام نقل شده که فرمودند: «امری که منتظر آن هستید (قیام مهدی) محقق نمیشود تا اینکه برخی از شما از دیگری ابراز برائت کند، برخی از شما به صورت دیگری آب دهان بیندازد، برخی از شما دیگری را تکفیر کند و برخی از شما نیز دیگری را لعن کند!» گفتم: در آن زمان هیچ خیری نیست! امام حسین در جواب فرمودند: «تمام خیر در آن زمان است! چون در آن زمان قائم ما قیام میکند و این اختلافات را برطرف میکند.»
🔸أخْبَرَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ سَعِيدٍ قَالَ حَدَّثَنَا الْقَاسِمُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ حَازِمٍ قَالَ حَدَّثَنَا عُبَيْسُ بْنُ هِشَامٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ مِسْكِينٍ الرِّحَّالِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي الْمُغِيرَةِ عَنْ عَمِيرَةَ بِنْتِ نُفَيْلٍ قَالَتْ سَمِعْتُ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ ع يَقُولُ لَا يَكُونُ الْأَمْرُ الَّذِي تَنْتَظِرُونَهُ حَتَّى يَبْرَأَ بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ وَ يَتْفُلُ بَعْضُكُمْ فِي وُجُوهِ بَعْضٍ وَ يَشْهَدَ بَعْضُكُمْ عَلَى بَعْضٍ بِالْكُفْرِ وَ يَلْعَنَ بَعْضُكُمْ بَعْضاً فَقُلْتُ لَهُ مَا فِي ذَلِكَ الزَّمَانِ مِنْ خَيْرٍ فَقَالَ الْحُسَيْنُ ع الْخَيْرُ كُلُّهُ فِي ذَلِكَ الزَّمَانِ يَقُومُ قَائِمُنَا وَ يَدْفَعُ ذَلِكَ كُلَّهُ.
🔗 الغيبة للنعماني، ص۲۰۶
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ ای شیعیان و ای محبان امام زمان(عج)
⁉️اینَ اِمامُکُم اَلآن
الان امامتون کجاست؟
✍️سلام بر اون آقایی که او را می بینیم ولی نمی شناسیم
زمانی که حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه ظهور می فرمایند و همگان او را می بینند، خیلی ها متعجب می شوند که ما این آقا را بارها و بارها دیده ایم ولی نمی شناختیم
معشوقه عیان بود نمی دانستیم
با ما به میان بود نمی دانستیم
🔻 امام صادق علیه السلام :
🔸صاحب این امر در میان آنها راه می رود و در بازارهایشان رفت و آمد می کند، در خانه هاشان گام می نهد، ولی او را نشناسند، مگر خداوند به او اجازه دهد تا خودش را به آنان معرفی کند.
🔹صاحِبَ هَذَا الْأَمْرِ يَتَرَدَّدُ بَيْنَهُمْ وَ يَمْشِي فِي أَسْوَاقِهِمْ وَ يَطَأُ فُرُشَهُمْ وَ لَا يَعْرِفُونَهُ حَتَّى يَأْذَنَ اللَّهُ لَهُ أَنْ يُعَرِّفَهُمْ نَفْسَه...
📚الغيبة للنعماني؛ ص164
✳️ منتظر واقعی از شلوغیهای آخرالزمان کلافه نمیشود!
🔻 عارف بالله مرحوم #حاج_اسماعیل_دولابی: کسانی که سالها «عَجِّل عَلی ظُهُورِکَ یا صاحِبَ الزَّمان» میگفتند، چرا از ظهور #مشکلات و #نابسامانیها کلافهاند و تاب تحمّل آن را ندارند؟ اینها مقدّمهی #ظهور است. پس یا دعای بر تعجیل ظهور حضرت را پس بگیرند یا دست از بیتابی و بیقراری بردارند و به آنچه هست تن بدهند.
🔸 بعد از هر شلوغی، خلوتی متناسب با آن خواهد بود و هر چه شلوغی بیشتر باشد، خلوت بعد از آن بزرگتر است. در #آخرالزمان شلوغی خیلی زیاد است، به نحوی که «یکفُرُ بَعضُهُم بِبَعضٍ وَ یَلعَنُ بَعضُهُم بَعضا»ً؛ گروهی گروه دیگر را تکفیر میکند و جمعی جمع دیگر را لعنت میکند.
📚 از کتاب #مصباحالهدی
👤 #استاد_مهدی_طیّب
🙏 #خدایا_منجی_را_برسان
✅دستور به عبادت در روز های شب قدر :
1️⃣ حضرت امام صادق علیه السلام فرمودند: روز شب قدر نظیر شب قدر است، و در هر سال اینگونه است.
📚بحارالأنوار، ج98، ص 149 به نقل از اقبال الاعمال
2️⃣ حضرت امام صادق علیه السلام به هشام فرمودند: شب قدر در هر سال وجود دارد، و روز آن نظیر شب آن است.
📚بحارالأنوار، ج 98، ص121 به نقل از تهذیب
3️⃣ از حضرت امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: صبح روز بعد از شب قدر نظیر شب قدر است، پس در آن زمان نیز اعمالت را انجام بده و در عبادت الهی بکوش.
📚بحارالأنوار،ج 97، ص11 به نقل از امالی صدوق
4️⃣ مرحوم علامه مجلسی در زادالمعاد می نویسد:
روزهای این شب ها را نیز حرمت باید داشت و به عبادت و تلاوت قرآن کریم و دعا به سر آورد، زیرا که در احادیث بسیار معتبره وارد شده است که روز قدر نیز در فضیلت مثل شب قدر است.
📚زادالمعاد، ص190
📌 نورانیت محبین آل محمد در قیامت
حاکم حسکانی از علمای اهل تسنن در کتاب خود از پیامبر اکرم صلی الله علی و آله روایت کرده است که پیامبر فرمود:
اکثرکم نورا یوم القیامه اکثرکم حبا لآل محمد صلی الله علیه و آله
نورانی ترین شما در روز قیامت کسی که بیشترین محبت را به آل محمد داشته باشد.
📚 حسکانی، «شواهد التنزیل لقواعد التفضیل»، ج۲، ص۳۲۱
راز داری در كارها
امام رضا:
بر شما باد به رازپوشى در كارهای تان در امور دين و دنيا. «افشاگرى كفر است» ، « كسى كه افشاى اَسرار میكند با قاتل شريك است»، « هر چه از دشمن پنهان میدارى، دوست توهم بر آن آگاهى نيابد».
« عَلَيْكُمْ فى أُمُورِكُمْ بِالْكِتْمانِ فى أُمُورِ الدّينِ وَ الدُّنيا فَإِنَّهُ رُوِىَ « أَنَّ الاِْذاعَةَ كُفْرٌ» وَ رُوِىَ « الْمُذيعُ وَ الْقاتِلُ شَريكانِ» وَ رُوِىَ « ما تَكْتُمُهُ مِنْ عَدُوِّكَ فَلا يَقِفُ عَلَيْهِ وَليُّكَ»
پاسخی به کسانی که خدا را قبول دارند ولی پیامبران و ادیان و شرایع را نه!
چندسال پیش مصاحبهای دیدم با یکی از دانشمندان و مدیران ایرانیِ ناسا (سازمان ملی هوانوردی و فضای آمریکا). از او سؤالی شد با این مضمون: «شما که اینهمه سال در آسمان و فضا سیر کردهاید، به نظرتان آیا خدا وجود دارد؟»
او نیز پاسخی داد با این مضمون: «بله، با توجه به این عظمت و نظم و… قطعاً خدا وجود دارد، اما من به ادیان اعتقادی ندارم؛ چون ادیان (آنچه توسط پیامبران به مردم آموخته شده) هرجا بودهاند، موجب اختلاف و جنگ و درگیری بودهاند!»
فارغ از اینکه استدلال او برای رد حقانیت ادیان و شریعتها، بسیار سطحی و مغالطهآمیز است ۱ (که البته توقع چندانی هم، در این خصوص، از یک متخصص در علوم تجربی نیست)، پاسخی که امام صادق (علیهالسلام) در پاسخ به چنین تفکراتی دادهاند، قابل ملاحظه است...
از هشام بن حَکَم نقل شده است: امام صادق (علیهالسلام) به زندیقی۲ که از ایشان پرسید "[حقیقت داشتنِ وجودِ] انبیاء و رسولانِ (الهی) را چهگونه اثبات میکنی؟"، فرمودند: «ما وقتی اثبات کردیم ۳ که "خالقی داریم که سازنده[ی عالَم] است و از ما (انسانها) و از هرآنچه خلق فرموده، والاتر است و این سازنده، حکیم و والامقام است و (لذا) جایز نیست4️⃣ که مخلوقاتش او را ببینند و او را لمس کنند و او بیواسطه با مخلوقاتش ارتباط برقرار کند و آنان بیواسطه با او ارتباط برقرار کنند و او با آنان به بحث و جدل بپردازد و آنان با او به بحث و جدل بپردازند"،
پس ثابت میشود او در میان مخلوقاتش سفیرانی دارد که از جانبش با مخلوقات و بندگانش سخن میگویند و آنان را به مصلحتها و منفعتهایشان راهنمایی میکنند و نیز به آنچه بقایشان در گرو آن است و آنچه نابودیشان را در پی دارد.
پس ثابت میشود آن کسانی که از جانب آن حکیمِ دانا، در میان مخلوقاتش امر و نهی میکنند و از جانب او سخن میگویند، همان انبیاء (علیهمالسلام) هستند؛ همانها که او از میان مخلوقاتش برگزیده است؛ همان حکیمانی که با حکمت تربیت شدهاند و با حکمت مبعوث شدهاند؛ همانها که - علیرغم اینکه در خلقت و ظاهر مانند مردم هستند، اما - در احوالات (صفات)شان مانند آنان نیستند؛ همانها که از جانب آن حکیمِ دانا، با حکمت مورد تأیید قرار گرفتهاند.
بعد، در هر عصر و زمانی، این موضوع با دلایل و براهینی که (خودِ) رسولان و انبیاء آوردهاند، ثابت شده است؛ تا زمینِ خدا، (هیچگاه) از حجتی که با خود علمی همراه داشته باشد که دلیلِ راستیِ گفتار و جواز عدالتشان باشد، خالی نباشد.»
الکافي، ج۱، ص۱۶۸
پاورقی
۱. مصاحبهکننده باید از او سؤال میکرد که آیا منشأ اختلافات و درگیریها و جنگها، آموزههای پیامبران الهی بوده و هست، یا امیال و هواهای نفسانی انسانها؛ چه این انسانها پیرو دینی باشند، چه نباشند.
۲. «زندیق» با کمی تسامح با این واژگان هممعناست: دهری، خدا ناباور، بیخدا، مادهگرا، مادهباور، ماتریالیست، آتئیست، دهری، کسی که معتقد است عالم قدیم است؛ یعنی از ازل بوده و کسی آن را خلق نکرده است و...
۳. بهگفته مرحوم علامه مجلسی، این حدیث، بخشی است از یک حدیث طولانی که در آن امام، ابتدا این را به آن زندیق ثابت کرده بودند که «ما خالق و سازندهای داریم و...». [مرآةالعقول، ج۲، ص۲۶۲] اشاره حضرت، در اینجا، به فراز پیشین سخنشان خطاب به اوست.
۴. مقصود از عدم جواز، عدم جواز عقلی است؛ یعنی چنین امکانی اصلاً وجود ندارد. علت این عدم جواز هم، همانطور که حضرت فرمودهاند، برتریِ وجودیِ خداوند نسبت به مخلوقاتش است. تعبیری که در این روایت بهکار رفته «متعالی» است که شرح آن در این مقال نمیگنجد.