🔶امیر المومنین در مورد سیاستمداری معاویه چنین میفرمایند:
به خدا قسم! معاویه از من زیرکتر نیست؛ امّا فریبکاری و خیانت و معصیت میکند. و اگر مکر و فریب ناپسند نبود، من از زیرکترین مردمان بودم
🔶و اللَّهِ مَا مُعَاوِيَةُ بِأَدْهَى مِنِّي وَ لَكِنَّهُ يَغْدِرُ وَ يَفْجُرُ وَ لَوْ لَا كَرَاهِيَةُ الْغَدْرِ لَكُنْتُ مِنْ أَدْهَى النَّاس.
📚شريف الرضي، محمد بن حسين، نهج البلاغة ، ص318
💚💚
❇️روزی راهبی با جمعی از مسیحیان به مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم)آمدند در حالیکه طلا و جواهر و اشیاء گرانبها بهمراه داشتند.
پس راهب رو کرد به جماعتی که در آنجا حضور داشتند ( أبوبکر نیز در بین جماعت بود ) و سوال کرد "خلیفه ی نبی و امین او چه کسی است؟"
پس جمعیت حاضر ، ابوبکر را نشان دادند ، پس
راهب رو به ابوبکر کرده و پرسید نامت چیست؟ ابوبکر گفت ، نامم "عتیق" است
راهب پرسید نام دیگرت چیست؟ابوبکر گفت نام دیگرم "صدیق" است.
راهب سوال کرد نام دیگری هم داری؟ ابو بکر گفت "نه هرگز"
پس راهب گفت گمان کنم آنکه در پی او هستم شخص دیگریست.
ابوبکر گفت دنبال چه هستی؟
راهب پاسخ داد من بهمراه جمعی از مسیحیان از روم آمدم و جواهر و اشیاء گرانبها بهمراه آوردیم و هدف ما این است که از خلیفه ی مسلمین چند سوال بپرسیم ، پس اگر توانست به سوالات ما پاسخ دهد تمام این هدایای ارزنده را به او میبخشیم تا بین مسلمانان قسمت کند و اگر نتوانست سوالات مارا پاسخ دهد اینجا را ترک کرده و به سرزمین خود باز میگردیم.
ابوبکر گفت سوالاتت را بپرس ، راهب گفت باید ب من امان نامه بدهی تا آزادانه سوالاتم را مطرح کنم و ابوبکر گفت در امانی ، پس سوالاتت را بپرس.
راهب سه سوالش را مطرح کرد:
1)ما هو الشئ الذی لیس لله؟
چه چیزاست که از آن خدا نیست؟
2)ما هو شئ لیس عندالله؟
چه چیزاست که در نزد خدا نیست؟
3)ما هو الشئ الذی لا یعلمه الله؟
آن چیست که خدا آن را نمیداند؟
پس ابوبکر پس از مکثی طولانی گفت باید از عمر کمک بخواهم ، پس بدنبال عمر فرستاد و راهب سوالاتش را مطرح کرد ، عمر که از پاسخ عاجز ماند پس بدنبال عثمان فرستاد و عثمان نیز از این سوالات جا خورد ، و جمعیت گفتند چه سوالیست که میپرسی؟خدا همه چیز دارد و همه چیز را میداند.
راهب نا امید گشته قصد بازگشت به روم کرد ، ابوبکر گفت : ای دشمن خدا اگر عهد بر امان دادنت نبسته بودم زمین را به خونت رنگین می کردم .
سلمان فارسی که شاهد ماجرا بود بسرعت خود را به امام علی (ع)رسانده و ماجرا را تعریف کرد و از امام خواست که به سرعت خودش را به آنجا برساند.
پس امام علی ع بهمراه پسرانش امام حسن (ع )و امام حسین (ع )میان جمعیت حاضر و با احترام و تکبیر جماعت حاضر مواجه شدند.
ابوبکر خطاب به راهب گفت ، آنکه در جست و جویش هستی آمد ، پس هر سوالی داری از علی (ع) بپرس!
راهب رو به امام علی (ع) کرده و پرسیدنامت چیست؟
امام علی (ع) فرمودند: نامم نزد یهودیان "الیا" نزد مسیحیان "ایلیا" نزد پدرم "علی" و نزد مادرم "حیدر" است.
پس راهب گفت ، نسبتت با نبی (ص) چیست؟
امام (ع )فرمودند: او برادر و پسرعموى من است و نیز داماد او هستم.
پس راهب گفت ، به عیسی بن مریم قسم که مقصود و گمشده ی من تو بودی.
پس به سوالاتم پاسخ بده
و دوباره سوالاتش را مطرح کرد.
امام علی (ع) پاسخ دادند:
.
فإن الله تعالی أحد لیس له صاحبة و لا ولدا
فلیس من الله ظلم لأحد
و فإن الله لا یعلم شریکا فی الملک
🔹آنچه خدا ندارد ، زن و فرزند است.
🔹آنچه نزد خدا نیست ، ظلم است
🔹و آنچه خدا نمیداند ، شریک و همتا برای خود است
پس راهب با شنیدن این پاسخها ، امام علی را به سینه فشرد و بین دو چشم مبارکش را بوسید و گفت:
"أشهد أن لا اله إلا الله و أن محمد رسول الله و أشهد أنک وصیه و خلیفته و أمین هذه الامة و معدن الحکمة"
✳️به درستی که نامت درتورات إلیا و در انجیل ایلیا و در قرآن علی و در کتابهای پیشین حیدر است ، پس براستی تو خلیفه ی بر حق پیامبری، سپس تمام هدایا را به امام علی (ع) تقدیم کرد و امام در همانجا اموال را بین مسلمین قسمت کرد.
💠عزيزان کپی فضائل أمیرالمؤمنین (ع) توفيقيست كه نصيب هركسي نميشود.
⬅️ پیامبر(ص)فرمود:هرکس فضائل امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع)را نشردهد، مادامیکه از ان نوشته اثری باقیست ملائکة الله برای او استغفار می کنند )
منبع : کتاب الإحتجاج مرحوم طبرسی ره ، ج۱ ص: ۲۰۵ تا ۲۰۷
💢 فتوای حضرت آیت الله سیستانی درباره برگزاری نماز جماعت در مساجد با حفظ فاصله
✔️ حضرت آیت الله سیستانی به استفتایی درباره شرایط برگزاری نماز جماعت در مساجد با توجه به حفظ فاصله گذاری اجتماعی در شرایط کرونا پاسخ گفتند که متن استفتاء مطرح شده و پاسخ ایشان به شرح زیر است🔻
❓سؤال: مقامات مسئولان کشور ما (یک کشور عربی) اقامه نمازهای جماعت در مساجد و مانند آن را به رعایت فاصله دو متری بین هر نفر در یک صف منوط دانسته و همچنین از مقابل و پشت سر باید یک صف بین دو صف نمازگزاران خالی گذاشته شود ، آیا نماز جماعت با وصف مذکور در فتوای حضرت آیت الله العظمی سیستانی منعقد میشود؟
🔸 پاسخ: فاصله ۱۲۰ سانتی متری بین مکان هر مأموم و ماموم دیگر در همان صف، و همچنین بین محل سجده فرد متأخر و محل ایستادن فرد متقدم ایرادی ندارد اما در صورت فاصله ای به اندازه مثلاً دو متری، صحت اقتدا محل اشکال است.
♦️«یعسوب الدین» یکی از القاب زیبای مولی امیرالمؤمنین علیه السلام است.
🌴عرب به فرماندهی زنبورهای عسل «یعسوب» میگوید. هنگامی که زنبورهای کارگر گلها را برای درست کردن عسل میمکند و به کندو باز میگردند، ابتدا مورد بازرسی قرار میگیرند.بدین صورت که فرمانده زنبورها (یعسوب) در جلوی در کندو میایستد. آنگاه زنبورها را بو میکند، هر زنبوری که بر روی گل بدبود نشسته باشد و توشه بدبو به همراه داشته باشد حق ورود به کندو را ندارد، بلکه مورد تهاجم زنبورهای نگهبان واقع میشود، و اگر موفق به فرار نشود لاشه او موجب عبرت سایر زنبورها خواهد شد.
⭕️آری امیرالمؤمنین علیه السلام نیز در روز قیامت بر در بهشت میایستد، و هر کسی را که بوی ولایت آن حضرت را با خود نداشته باشد از ورود به بهشت محروم مینماید.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🟢 واکنش امیرالمؤمنین(ع) به فرد هتاک به ایشان در جمع
🔹علی(ع) بر منبر فرمود: قبل از اینکه مرا در میان خود نیابید هر سؤالی دارید بپرسید.
🔹شخصی که قیافهاش نشان میداد از عربهای یهودی است، بلند شد و گفت:«ایهَا الْمُدَّعی ما لایعْلَم!» ای آدم پر مدّعا که چیزی را که نمیدانی ادعا میکنی! شروع کرد به هتّاکی کردن با اینکه حضرت خلیفه بود.
🔹مثل اینکه او میدانست که علی(ع) کسی نیست که اگر کسی به او فحش هم بدهد فوراً بگوید گردنش را بزنید. چون جسارت کرد، اصحاب میخواستند به او حمله کنند.
🔹فوراً علی(ع) جلوشان را گرفت. فرمود: «الطَّیشُ لایقومُ بِهِ حُجَجُ اللَّهِ» با فشار، حجج الهی را نمیشود اقامه کرد. حرفی به من گفته؛ سؤالی دارد؛ بگذارید بیاید پیش من سؤالش را بکند. اگر جواب دادم خودش از عملش پشیمان میشود.
🔹شدیداً جلوی آنها را گرفت.با «خفه شو»، «گم شو»،«کتکش بزنید»، «پدرت را درمیآوریم»، «این فضولیها یعنی چه» حجج الهی اقامه نمیشود. اگر میخواهید حجت الهی را اقامه کنید، راهش «نرمش» و «ملایمت» است، چون سروکار با فکر است، سروکار با روح و دل است.
📝 استاد مطهری، سیرۀ نبوی، ص۱۹۶ (با تلخیص)
💢ضریح مطهر ائمه بقیع قبل از تخریب توسط وهابیون
آیت الله جوادی آملی:
✨هیچ فرقی بین سپاه ابرهه و #وهابیت در تخریب قبور ائمه بقیع نیست
ملک عبدالعزیز همراه با ۵ فرزندش بر مزار «جورج واشنگتن»!!
در عکسی که المنار منتشر کرد، علاوه بر «ملک عبدالعزیز»، چهار پادشاه بعدی آل سعود نیز حضور دارند. ملک سعود، ملک فیصل، ملک خالد و ملک فهد چهار فرزند ملک عبدالعزیز بودند که بعد از مرگ پدرشان در سال ۱۹۵۳ تا سال ۲۰۰۵ بر حجاز حکومت کردند و در این عکس قابل مشاهده اند.
🔻آل سعود و وهابیون قبور ائمه بقیع (ع) را به بهانه حرمت زیارت قبور تخریب کردند اما به زیارت قبر جرج واشنگتن رفته و دسته گل بر آن گذاشتند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تصاویری نایاب از مرقد ائمه اطهار در قبرستان بقیع
▪️۸ شوال، سالگرد تخریب قبرستان بقیع
▫️زیارت از راه دور
بمناسبت هشتم شوال؛ سالروز تخریب حرم مطهّر ائمه مظلوم بقیع (علیهمالسلام)
● حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
هرگاه زیارت بر یکی از شما سخت و طاقت فرسا بود و خانه اش هم دور بود، پس بر بام خانهاش بالا رود و دو رکعت نماز بخواند و با سلام دادن به قبر ما اشاره کند، یقیناً سلام او به ما می رسد.
(کافی، ج4، ص587، ح1)
9.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چه شد که #بقیع را تخریب کردند؟
🔻تا ۳۱ فروردین ۱۳۰۵ هجری شمسی(هشتم شوال ۱۳۴۴ قمری)، چهار امام مدفون در بقیع و ... حرم و گنبد داشتند، در این روز وهابیان حرم ائمه را تخریب کردند. آنان بعضی دیگر از اماکن مقدس را نیز تخریب کردند که عبارتند از:
🌷قبر منسوب به فاطمه زهرا (ع)
🌷قبر فاطمه بنت اسد (س)
🌷قبر مطهر حضرت ام البنین (س)
🌷قبر ابراهیم پسر پیامبر (ص)
🌷قبر اسماعیل فرزند حضرت صادق (ع)
🌷قبر دختران پیامبر (ص)
🌷قبر حلیمه سعدیه
🌷و قبور شهداى زمان پیامبر (ص).
وهابیان در سال ۱۳۴۳ در مکه گنبدهاى قبر حضرت عبد المطلب، ابى طالب، خدیجه و زادگاه پیامبر (ص) و فاطمه زهرا (س) را با خاک یکسان کردند. در جده نیز قبر حوا و دیگر قبور را تخریب کردند.
همچنین در مدینه گنبد نبوى را به توپ بستند، ولى از ترس مسلمانان قبر شریف را تخریب نکردند.
در همان سال به کربلاى معلى حمله کردند و ضریح را کندند و جواهرات نفیس حرم مطهر را که از هدایاى سلاطین بود، غارت کردند و قریب به ۷۰۰۰ نفر از علما و سادات و مردم را کشتند. سپس به سمت نجف رفتند که موفق به غارت نشدند و شکست خورده برگشتند.
📗مستدرک سفینه البحار: ج ۶ ص ۶۵ و ۶۶.
📗کشف الارتیاب: ص ۷۷.
📗شهداء الفضیله (علامه امینى): ص ۳۸۸