💥رفع گرفتاری جهانی فقط به دست مولایمان مهدی امکان پذیر است ولا غیر‼️
پيامبر صلی الله علیه وآله وسلم ميفرمايند:
⭐️"خداوند به وسيله ي مهدي از امت رفع گرفتاري ميكند، دلهاي بندگان را با عبادت و اطاعت پر ميكند و عدالتش همه را فرا ميگيرد. خداوند به وسيله او دروغ و دروغ گويي را نابود ميسازد. روح درندگي و ستيزه جويي را از بين ميبرد و ذلّت بردگي را از گردن آنها بر ميدارد".
📗 بحار، ج ۵۱، ص ۷۵؛ الملاحم والفتن، ص ۵۶؛ غيبت شيخ طوسي، ص ۱۱۴
💝الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَـ الْفَرَج💝
🗓#روزشمار_غدیر
7⃣ 2⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است...
📌#بیعت با #امیرمؤمنان_علی(ع)
🌞روزى محمدبن #ابوبکر(پسر خلیفه اول) به امیرمؤمنان #على(ع) گفت:
دستت را جلو بیاور تا با تو #بیعت کنم.
امیرمؤمنان على(ع) فرمود:
مگر با من بیعت نکرده بودی؟
محمدبن ابی بکر گفت:
بله، بیعت کرده بودم؛
ولی اکنون مى خواهم تجدید بیعت کنم.
وی با امیرمؤمنان على(ع) بیعت کرد و گفت:📢
شهادت می دهم، شما امامی هستی که #اطاعت از وی #واجب است.
📚ابن سعد، طبقات الکبرى، ج ۸، ص ۲۸۲،
📚بلاذری، أنساب الاشراف، ص ۲۹۷،
📚ابن خلدون، تاریخ، ج۱، ص ۶۱۵؛
📚طوسی، اختیار معرفه الرجال، ج۱، ص ۲۸۱.
🗓#روزشمار_غدیر
6⃣ 2⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است...
اَلا اِنَّهُ الْباقى حُجَّةً وَ لا حُجَّةَ بَعْدَهُ، وَ لا حَقَّ اِلّا مَعَهُ، وَ لا نُورَ اِلّا عِنْدَهُ.
📚فرازی از بخش هشتم خطابه غدیر
کتاب "اَلْغَدیر فِی الْکِتابِ وَ السُّنّة وَ الْاَدَب"، معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی(ع) در واقعه غدیر، نوشته علامه عبدالحسین امینی است که در ۱۱ جلد تنظیم شده و جلد نخست، به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. علامه امینی حدیث غدیر را یقینآورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر(ص) میداند. ایشان بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن چهاردهم قمری با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر میکند. او در جلد اول نام ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر و ۸۴ تن از تابعانِ روایتکننده واقعه غدیر را گردآورده است. امینی در شش جلد بعدی، شاعران غدیر را معرفی و اشعار آنها را نقل کرده است. او در جلدهای پایانی، ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر، به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سهگانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... میپردازد.
علامه امینی برای نوشتن این کتاب به کتابخانههای کشورهای مختلف از جمله هند، مصر و سوریه سفر کرده است. چنانکه علامه امینی گفته، او بیش از صد هزار کتاب را دیده و بیش از ده هزار کتاب را مطالعه کرده است. نوشتن کتاب الغدیر بیش از ۴۰ سال طول کشیده است. درباره الغدیر کتابها و پایاننامههای متعددی نوشته شده است. همچنین موضوعات مطرحشده در الغدیر به صورت یک مجموعه موضوعی در ۲۷ جلد منتشر شده است.
علامه امینی برای یافتن منابع جهت نگارش کتاب «الغدیر...»، سفرهایی به نقاط مختلف داشته است. وی در این سفرها در پی کتابخانهها، اعم از عمومی و شخصی بود. امینی در این کتابخانهها به مطالعه، استنساخ و تهیه مآخذ میپرداخته و گاه در پی تبلیغ دین اسلام و مذهب تشیع بوده است. برخی از شهرهایی که وی به آنها سفر کرده بود، عبارتند از: حیدرآباد دکن، علیگره، لکهنو، کانپور، جلالی (در هند) رامپور، فوعه، معرفه، قاهره، حلب، نبل، دمشق و....
علامه امینی (ره) سالها در کشورهای مختلف مشغول جمعآوری اطلاعات و دادهها درباره این کتاب بود و عاشقانه پژوهش میکرد.
به باور علامه امینی، این عنوان برای این کتاب بدین معناست که اگر کسی منکر حدیث غدیر و امور وابسته به آن شود، در واقع منکر قرآن، سنت، ادبیات، تاریخ و مجمع علمی شعر عرب شده است؛ چرا که نویسنده مدعای خود را با اسناد متقن و شواهد قطعی از هر سه منبع مذکور، به اثبات رسانده است.
ایشان یك تنه در برابر تحريف كنندگان تاريخ قيام كرد و با قلم توانا و آتشين و در عين حال منطقی و علمی خود، پردهها را كنار زد و حقايق را از لابلای زوايای تاريك تاريخ، بيرون كشيد.
محمدرضا حکیمی: در کتاب «الغدیر»، نزدیک ۱۵۰ کتاب از مهمترین کتابهای مسلمانان که در طول تاریخ شخصیت افراد و اجتماعات را ساخته است، به میان آورده شده و براساس ملاکها و مآخذ اهل سنت به مطالب آنها رسیدگی شده است. محمدرضا حکیمی، این کار علامه امینی را نوعی بازسازی علمی خوانده و معتقد است او به تصحیح کتابخانه عمومی اسلام دست زده است.
آیت الله جعفر سبحانی :
کتاب «الغدیر»، بیت القصیده آثار علامه امینی است. اقیانوسی است در موضوعات مختلف. یکی از مباحث مهم کتاب الغدیر، محاکمه مورخان است؛ محاکمه ای علمی با استناد به قرآن و حدیث. الغدیر، منادی وحدت حقیقی است.
شهید مرتضی مطهری
نقش مثبت الغدیر در وحدت اسلامی، از این نظر است که اولا منطق مستدل شیعه را روشن می کند و ثابت می کند که گرایش مسلمانان به تشیع، برخلاف تبلیغات زهرآگین عده ای، مولود جریان های سیاسی یا نژادی نبوده است. ثانیاً ثابت می کندکه پاره ای از اتهامات به شیعه که سبب فاصله گرفتن مسلمانان دیگر از شیعه شده است، به کلی بی اساس و دروغ است. ثالثاً شخص شخیص امیرالمومنین علی(ع) را که مظلوم ترین و مجهول القدرترین شخصیت بزرگ اسلامی است و می تواند مقتدای عموم مسلمین واقع شود و همچنین ذریه اطهارش را به جهان اسلام معرفی می کند.
یکی از نویسندگان لبنانی خطاب به علامه امینی چنین گفته است: شما تمام گوهرهای دریاها را یکجا در الغدیر جمع کرده اید. کاری کرده اید که باید گروهی از دانشمندان آن را انجام دهند. چطور شما توانسته اید به تنهایی این کار را بکنید؟
عادل غضبان مدير مجله مصری «الكتاب» در مقدمه جلد سوم الغدير میگويد: «اين كتاب، منطق شيعه را روشن میكند و اهل سنت میتوانند به وسيله اين كتاب شيعه را به طور صحيح بشناسنند. شناسايی صحيح شيعه سبب میشود كه آراء شيعه و سنی به يكديگر نزديك شود ، و مجموعا صف واحدی تشكيل دهند.»
یک عالم سنّی دیگر مینویسد:
"بنده با مطالعه کتاب پراهمیت الغدیر که جناب عالی معرفی فرموده بودید دانستم که تا به امروز عمر خود را بر سر یک مشت مطالب خرافی و پوچ گذراندهام و بیجهت شیعیان پاک و موحّد را مشرک و کافر دانستهام..."
اگرچه هدف اصلى و اولیه مؤلف، اثبات حديث غدير و تواتر آن بوده، ولى در عين حال هر آن چه را كه براى امت اسلامى حائز اهميت مىدانسته، در اين كتاب جمعآورى نموده است.
علاوه بر بررسی عالمانه صحت حدیث غدیر، بحث مفصّلی در مفاد این حدیث، تحقیق واژگان، شواهد لفظی و معنوی منطبق بر مدعای شیعه و نیز برخی از مباحث مورد اختلاف شیعه و دیگران ـ مانند ایمان ابوطالب، مسأله زیارت، علم امام، جعل حدیث و... ـ از مباحث طرح شده در الغدیر است.
علامه امینی در اين كتاب سعى بلغ در دفاع از حريم تشيع و دفع اتهامات وارده پيرامون اين مكتب و پيروان آن دارد، به طورى كه همواره و در موارد متعدد به نقد كتبى كه خواسته و يا ناخواسته عقائد حقه شیعه را مورد هجمه خود قرار داده و بهتانهاى ناروا بر آن وارد ساختهاند، مىپردازد و با استدلالهاى محكم آن را رد مىسازد.
منابع و مصادر مورد استناد الغدیر به جهت رعایت قواعد منطقی جدل، احتجاج و مناظره، همه از منابع عالمان اهل سنت است. این ویژگی کتاب همراه با اجتناب مؤلف از تعصب و یکسونگری، موجب شهرت جهانی الغدیر شده است.
به گفته یکی از بزرگان، زمانی که علامه از سفر علمی و تحقیقی چندماههاش به هندوستان بازگشت، از وی پرسیدند هنگام اقامتتان در هند، با گرمای آن کشور چه میکردید؟ اندکی تامل کرد و سپس گفت: اصلا متوجه گرمای آنجا نشدم!
سال 1324 چاپ اول كتاب الغدير در نجف آغاز مى شود و تا نُه جلد آن به طبع رسيده و در سراسر ممالك اسلامى و غير آن منتشر مى گردد. با انتشار كتاب گرانمايه "الغدير" سيل نامهها و ستايشها به دانشمند فرزانه و علامه خبير ارسال مى شود. اين تقريظها گاه از دانشمندان بزرگ شيعه و اهل سنت است و گاه از پادشاهان كشورهاى اسلامى .
خود آن بزرگوار میگوید: "هرگاه پشت میز مینشستم که الغدیر را بنویسم مثل اینکه حضرت علی(ع) را در کنار میز میدیدم که مطالب را به من دیکته میفرمود".
یک سخنی از علامه امینی نقل کردند، که انسان را منقلب می کند
بعد از نوشتن الغدیر گفته بود: «روز قیامت با دشمنان امیرالمؤمنین مخاصمه خواهم کرد! همان طور که آنها وقت آقا را گرفتند، وقت مرا هم گرفتند؛ و گرنه من میخواستم معارف امیرالمؤمنین را گسترش بدهم؛ اینها آمدند مرا وادار کردند که من در اثبات امامتش کتاب بنویسم!»
وقتی می گویند: اول مظلوم عالم؛ بی جهت نیست! حضرت چقدر مظلوم باشد که بعد از قرنها، تازه در اثبات امامتش کتاب بنویسند!
بيش از پنجاه سال است كه از تدوين كتاب الغدير میگذرد و با اطمينان میتوان گفت كه جامعه محققين اعم از شيعه و سنی با نام الغدير و با نوشتههای علمی و عميق و محققانه و پر احساس علامه امينی آشنا هستند. اما در طول اين زمان هنوز كسی نتوانسته برای الغدير حتی صفحهای ردّيه و يا نقدی كه قابل اعتنا باشد، بنويسد و اين خود نشانگر استحكام و متقن بودن مطالب اين كتاب است كه حتی مخالفين شيعه نيز نتوانستهاند اشكالی بر آن وارد نمايند.
تکمله الغدیر
«تکملة الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب: ثمرات الاسفار الی الاقطار»، عنوان کتابی چهار جلدی است که پس از درگذشت نویسنده الغدیر، بر اساس دستنوشتههای وی چاپ شده است. دستنوشتهها دو بخش بوده است:
یادداشتهای علامه امینی در سفر به سرزمین هند در سال ۱۳۸۰ق/۱۹۶۰م که چهار ماه را در آنجا گذرانده و نسخههای خطی و چاپی کتابخانههای آنجا را مطالعه و از آنها یادداشتبرداری کرده است.
یادداشتهای علامه امینی در سفر به سوریه در سال ۱۳۸۴ق/۱۹۶۴م که کتابهای خطی کتابخانههای آنجا را مطالعه و از آنها یادداشتبرداری کرده است.
قصد نویسنده این بوده است که این دو جزء، منبعی برای ادامه مجلدات الغدیر باشد.
موسوعة شعراء الغدیر
«موسوعة شعراء الغدیر: المستدرک علی کتاب الغدیر للشیخ الامینی»، عنوان کتابی هفت جلدی است که در سال ۱۴۳۱ق/۲۰۱۰م در نجف توسط انتشارات حرم امام علی (ع) منتشر شده است. نویسندگان این مجموعه، در جلد نخست، اشعاری مرتبط با غدیر را ذکر کردهاند که متعلق به قبل از قرن ۱۳ قمری بوده و به ادعای آنها، از نظر علامه امینی دور مانده است. همچنین در جلدهای بعدی، غدیریههای قرن ۱۳ تا ۱۵ قمری ذکر شده است.
▪️ آيت الله سيد محمّدتقى بحرالعلوم میفرمایند : بعد از وفات مرحوم علاّمه امينى، در اين فكر بودم كه در آن عالم برخورد مولا با علاّمه امينى چگونه بوده؟
▪️ يكى از شبهاى جمعه، در خواب ديدم باغى خيلى مجلّل است كه در وسط آن كاخى قرار دارد و افرادى به آنجا مى روند. پرسيدم: آقا! اينجا چيست؟ گفتند: اينجا «آب كوثر» است و أميرالمؤمنين علیه السلام شيعيان را سيراب مى كنند.
▪️ ديدم دريايى موّاج است و ليوانهاى بلورى هم دور و برش گذاشته اند و أميرالمؤمنين علیه السلام ايستاده و آنها را پر مى كنند و به شیعیان مى دهند. ناگهان همهمهای شنيدم، ديدم جمعيت به هم ريختند، پرسيدم: چه شده؟ گفتند: علاّمه امينى مى آيد.
▪️ علاِمه امينى جلو آمد، حضرت ظرف را زمین گذاشتند، آستینها را بالا زده و دستان مبارکشان را پر از آب کردند و به علّامه آب خورانیدند و فرمودند:«بَيَّضَ اللهُ وَجهَكَ كما بَيَّضْتَ وَجْهى».خداوند رویت را سفید کند که روی ما را سفید کردی.
__________
📚 کتاب آداب كوى جانان، ص: ۳۴
🔻 ۱۲ تیر ماه سالروز وفات مدافع بزرگ حریم ولایت علامه امینی است. هدیه به روح ایشان سوره حمد با صلوات قرائت فرمایید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬛ ۲۳ ذیقعده ( روز زیارت مخصوص امام رضا علیهالسلام)
🌸 فقط ۱۷ روز مانده تا «۱۵ روز شادیِ غدیری در ایام غدیریه»
🌸 و ۲۵ روز تا «عید غدیر و کاروان غدیر»
🌸 و ۳۱ روز تا «عید بزرگ مباهله»
🗓#روزشمار_غدیر
5⃣ 2⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است...
فَاسْمَعُوا لِاَمْرِهِ تَسْلَمُوا، وَ اَطیعُوهُ تَهْتَدُوا، وَ انْتَهُوا لِنَهْیِهِ تَرشُدُوا، وَ صیرُوا اِلى مُرادِهِ وَ لاتَتَفَرَّقْ بِكُمُ السُّبُلُ عَنْ سَبیلِهِ.
📚فرازی از بخش ششم خطابه غدیر
✅#تفسیر
#قرآن، عوام بودن را مذمت نمیکند، اما افرادی که تقلیدشان از روی تحقیق نیست بلکه از روی #تقلید است مذمت میکند. کسی که میخواهد تقلید کند باید بگردد یک عالم را تحقیقاً پیدا و از او تقلید کند نه اینکه تقلیدش از روی تقلید از دیگران باشد.
✍🏻بخشی از تفسیر آیه ۸۱ سوره مبارکه #بقره
#علامه_جوادی_آملی
🔹ما اهل منطق و استدلالیم. شما ببینید درباره مباحث مربوط به شیعه، چه کتب استدلالىِ قویای نوشته شده است! کتابهای مرحوم «شرفالدّین» و نیز «#الغدیر» مرحوم «علاّمه امینی» در زمان ما، سرتاپا استدلال، بتونآرمه و مستحکم است.
🔹تشیّع این است یا مطالب و موضوعاتی که نه فقط استدلال ندارد، بلکه «اشبه شیء بالخرافه» است؟! چرا اینها را وارد میکنند؟! این خطر بزرگی است که در عالم دین و معارف دینی، مرزداران عقیده باید متوجّهش باشند.
🔹عرض کردم: عدّهای وقتی این حرف را بشنوند، مطمئناً از روی دلسوزی خواهند گفت «خوب بود فلانی این حرف را امروز نمیزد.» نه؛ من بایستی این حرف را میزدم. من باید این حرف را بزنم. بنده مسؤولیتم بیشتر از دیگران است. البته آقایان هم باید این حرف را بزنند. شما آقایان هم باید بگویید.
🎙مقام معظم #رهبری
۱۳۷۳/۰۳/۱۷
📆سالروز بزرگداشت #علامه_امینی گرامی باد
🗓#روزشمار_غدیر
4⃣ 2⃣ روز تا عیدالله الاکبر، عید بزرگ غدیر باقی مانده است...
📌 امیرمؤمنان امام علی(ع) در وصیت نامه خطاب به فرزندان خویش فرمودند:
«شما را به #اصلاح_ذات_البین وصیت می کنم؛
زیرا از پیامبر اکرم(ص) شنیدم که می فرمود:
اصلاح میان مردم از تمام #نمازها و روزه ها بهتر است.»
«ایجاد #الفت بین دو نفر که به وسیله من انجام گیرد، نزد من محبوب تر از این است که دو دینار در راه خدا #صدقه دهم.»
📚سیدرضی، نهجالبلاغه، نامه: 47، ص421.
📚شیخ صدوق، ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص148.