🖊امام مهدی علیه السلام:
«چگونگی بهره مندی از وجود من در دوران غیبتم، همچون بهره ای است که از خورشید میبرند،آن گاه که ابر آن را از دیدگان نهان میکند.»
(بحارالأنوار: ۵۲/۹۲)
در ادامه به علائم آخرالزمان اشاره خواهیم کرد:
۲
🖊آخرالزمان یا پایان دوران همانگونه که از نام آن برمیآید به انتهای یک دوره اطلاق میشود و مقطعی از زمان است که در آن تغییر از یک دوره به دورهای جدید رخ میدهد.
از آنجا که اکنون دوره دنیا برپاست آخرالزمان به انتهای دوره دنیا مربوط میشود.
🖊آخرالزمان از دیدگاه ادیان به دورانی گفته میشود که وقایعی عظیم و عجیب در آن رخ میدهد و حاکی از انتهای زندگی به شیوه فعلی بر روی زمین است.
🖊 انتظار منطقی اینست که با سپری شدن آخرالزمان دوره جدیدی فرا برسد که بسیار با وضعیت پیشین آن متفاوت باشد.
همچنین در این زمان است که ادیان الهی به ظهور مردی بشارت داده اند که ظلم و جور را از زمین بر میچیند و آن را پر از عدل و داد میسازد.
⬅️ در ادامه آخرالزمان و شرایطش را از نظر روایات اسلامی برای دوستان تشریح خواهیم کرد...
۳
🖊در روایات اسلامی برای دوره ی آخر الزمان علایم و نشانه هایی ذکر شده :
⬇️⬇️⬇️
❗️ گسترش ترس و ناامنی
امام باقر علیه السلام می فرماید:
لایقوم القائم إلا علی خوف شدید ....
حضرت قائم قیام نمی کند مگر در دورانی پر از بیم و هراس و نیز فرمود: مهدی علیه السلام هنگامی قیام می کند که زمام کارهای جامعه در دست ستمکاران باشد.
❗️ حرام خوری و آلودگی های اقتصادی
در آخرالزّمان بحران اقتصادی حرام به حدّ اعلای خود می رسد، خانواده ها تقوای اقتصادی را از دست داده و در منجلاب آلودگی های اقتصادی همچون ربا، کم فروشی، رشوه خواری و گران فروشی غوطه ور می گردند: هنگامی که ببینی اگر مردی یک روز گناه بزرگی همچون فحشا، کم فروشی، کلاه برداری و شرب خمر انجام نداده باشد، بسیار غمگین و اندوهگین می شود که گویی آن روز عمرش تباه شده است و می بینی که زندگی مردم از کم فروشی و تقلّب تأمین می شود.
در آن زمان ربا شایع می شود، کارها با رشوه انجام می یابد، مقام و ارزش دین تنزّل می نماید و دنیا در نظر آنها ارزش پیدا می کند.
۴
❗️ تهی شدن مساجد از هدایت
پیامبر صلی الله درباره ی وضعیت مساجد در آخر الزمان می فرماید:
مساجدهم عامره و هی خراب من الهوی مسجدهای آن زمان آباد و زیباست، ولی از هدایت و ارشاد در آن خبری نیست
❗️ مانع تراشی در تربیت دینی فرزندان
از دیگر نشانه های آخرالزّمان، کم توجّهی والدین به تربیت دینی فرزندان و مانع تراشی برای علم آموزی دینی و گرایش های الهی آنان است.
❗️سردی عواطف انسانی
رسول اکرم در این باره می فرماید:
در آن روزگار، بزرگترها به زیر دستان و کوچکترها ترحم نمی کنند و قوی بر ضعیف ترحم نمی نمایند. در آن هنگام خداوند به او (مهدی علیه السلام ) اذن قیام و ظهور می دهد.
❗️ آشناگریزی و همسایه آزاری
از دیگر نشانه های آخرالزّمان، قطع رحم، آشناگریزی و همسایه آزاری به شیوه های گوناگون است.
❗️گسترش فساد اخلاقی
رسول اکرم (ص) می فرمایند:
قیامت بر پا نمی شود تا آن که زنی را در روز روشن و به طور آشکار گرفته ، در وسط راه به او تعدی می کنند و هیچ کس این کار را نکوهش نمی کند.
امام باقر علیه السلام فرموند:
هنگامی که مردها خود را شبیه زنان و زنان خود را شبیه مردان کنند؛ آن گاه که مردان به مردان اکتفا کرده و زنان به زنان اکتفا کنند.
۵
❗️ زن پرستی
یکی ناهنجاری های دوره آخرالزّمان، زن سالاری تا سر حدّ زن پرستی و قبله قرار دادن زنان است: (در آخرالزّمان) تمام همّت مرد، شکم او و قبله اش، همسر او و دینش، درهم و دینار او خواهد بود. مرد از همسرش اطاعت می کند، ولی پدر و مادرش را نافرمانی می کند. در آخرالزّمان زن را ببینی که با خشونت با همسرش رفتار می کند، آنچه را که او نمی خواهد، انجام می دهد، اموال شوهرش را به ضرر وی خرج می کند.
❗️ بی غیرتی خانوادگی
مردان و زنان آخرالزّمانی، دچار نوعی "قحط غیرت" می شوند تا جایی که در دفاع از کیان عفّت و نجابت خانواده های خود دچار نوعی بی حسّی و بی میلی می گردند و گاه به عمد، ناموس خویش را در معرض دید نامحرمان قرار می دهند و حتّی به بی عفّتی ها و خودفروشی ایشان رضایت می دهند: "مرد از همسرش انحرافات جنسی را می بیند و اعتراضی نمی کند.
از آنچه از طریق خودفروشی به دست می آورد، می گیرد و می خورد.
اگر انحراف سراسر وجودش را فراگیرد، اعتراض نمی کند، به آنچه انجام می شود و در حقّش گفته می شود، گوش نمی دهد.
پس چنین فردی دیّوث است
( إلزام الناصب، ص195.)
❗️ آرزوی کمی فرزند
پیامبر اسلام فرموند:
رستاخیز بر پا نمی شود تا آن که کسی پنج فرزند دارد آرزوی چهار فرزند کند. و آن که چهار فرزند دارد می گوید : کاش سه فرزند داشتم ، و صاحب سه فرزند آرزوی دو فرزند دارد . و آن که دو فرزند دارد ، آرزوی یک فرزند بنماید . وکسی که یکی فرزند دارد آرزو کند که کاش فرزندی نداشت
۶
❗️ شهوت گرایی و لذّت جویی
عفّت و نجابت زنان و مردان آخرالزّمانی در تاخت و تاز اسب وحشی شهوت تاراج می گردد و روح ایشان به لجن زاری بدبو از بی عفّتی و هواپرستی تبدیل می گردد: همّ و غم مردم (در آخرالزّمان) به سیر کردن شکم و رسیدگی به شهوتشان خلاصه می شود، دیگر اهمیّت نمی دهند که آنچه می خورند حلال است یا حرام؟ و اینکه آیا راه اطفای غرایزشان مشروع است یا نامشروع؟! (اصول کافی، ج8، ص42)
❗️ مرگ های ناگهانی
پیامبر اکرم فرمود:قیامت برپا نمی گردد، تا این که مرگ سفید ظاهر شود. گفتند: ای رسول خدا ! مرگ سفید چیست ؟ فرمود: مرگ ناگهانی
❗️ جنگ و کشتار
امام رضا علیه السلام فرمود:
پیش از ظهور امام زمان علیه السلام کشتارهای پیایی و بی وقفه رخ خواهد داد.
۷
🖊در روایتی از امام علی، مراحل و حوادث قبل از خروج سفیانی، چنین نقل شده است:
إِذَا اخْتَلَفَ الرُّمْحَانِ بِالشَّامِ لَمْ تَنْجَلِ إِلَّا عَنْ آيَةٍ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ قِيلَ وَ مَا هِيَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ رَجْفَةٌ تَكُونُ بِالشَّامِ يَهْلِكُ فِيهَا أَكْثَرُ مِنْ مِائَةِ أَلْفٍ يَجْعَلُهَا اللَّهُ رَحْمَةً لِلْمُؤْمِنِينَ وَ عَذَاباً عَلَى الْكَافِرِينَ فَإِذَا كَانَ ذَلِكَ فَانْظُرُوا إِلَى أَصْحَابِ الْبَرَاذِينِ الشُّهْبِ الْمَحْذُوفَةِ وَ الرَّايَاتِ الصُّفْرِ تُقْبِلُ مِنَ الْمَغْرِبِ حَتَّى تَحُلَّ بِالشَّامِ ... فَإِذَا كَانَ ذَلِكَ فَانْظُرُوا خَسْفَ قَرْيَةٍ مِنْ دِمَشْقَ يُقَالُ لَهَا حَرَسْتَا فَإِذَا كَانَ ذَلِكَ خَرَجَ ابْنُ آكِلَةِ الْأَكْبَادِ مِنَ الْوَادِي الْيَابِسِ حَتَّى يَسْتَوِيَ عَلَى مِنْبَرِ دِمَشْقَ فَإِذَا كَانَ ذَلِكَ فَانْتَظِرُوا خُرُوجَ الْمَهْدِي.
چون دو لشکر در منطقه شام و سوریه، درگیر جنگ شوند، یکی از آیات بزرگ الهی ظاهر میشود و آن رجفۀ در منطقه شام و سوریه است که بیش از صد هزار نفر، هلاک میشوند که برای مؤمنان رحمت و برای کافران عذاب است، بعد در انتظار ورود نیروهای نظامی پرچم های زرد رنگ از غرب سوریه (لبنان) و ادوات و ماشین های جنگی مجهز به پرتاب سلاح، باشید که به سرزمین شام و سوریه وارد خواهند شد ... سپس در انتظار زلزله و خسف منطقه حرستا دمشق در سوریه باشید و بعد از آن منتظر خروج سفیانی، پسر هند جگرخوار، باشید که از وادی یابس (مرز بین اردن و سوریه در استان درعا) خروج میکند تا بر دمشق دست یابد و بعد از آن منتظر قیام امام عصر باشید.
۸
🖊حوادث قبل از خروج سفیانی، از کتاب الغیبۀ نعمانی به نقل از امام علی چنین خواهد بود:
1. اختلاف و جنگ بین دو پرچم و دو تفکر در منطقه شام و سوریه (اختلف الرمحان بالشام)
2. صوت با پیروزی در پایتخت منطقه شام، دمشق (یجیئکم صوت من ناحیۀ دمشق بالفتح) و رجفۀ با رحمت برای مؤمنین و عذاب برای کافرین در سوریه (رجفۀ تکون بالشام یهلک فیها اکثر من مائۀ الف، یجعلها الله رحمۀ للمومنین و عذابا للکافرین)
3. ورود ادوات نظامی پیشرفته به سوریه (اصحاب البراذین الشهب المحذوفۀ)
4. ورود پرچم های زرد رنگ از غرب سوریه به این کشور (الرایات الصفر تقبل من المغرب حتی تحل بالشام)
5. خسف و زلزله دمشق در محور جابیه حرستا (تخسف قریۀ من قری الشام تسمی الجابیۀ)
6. بخشی های از مسجد اموی دمشق، فرو می ریزد (تسقط طائفۀ من مسجد دمشق الایمن)
7. ادعای انفصال کردها از حاکمیت منطقه شام و سوریه (مارقۀ تمرق من ناحیۀ الترک)
8. حمله ترک ها به مناطق کردنشین سوریه (سیقبل اخوان الترک حتی ینزلوا الجزیرۀ)
9. بعد از این حوادث، منطه شام و سوریه، واقعا تخریب می شود (اول ارض تخرب، ارض الشام)
10. غربی ها هرچند در این بین، خود از اختلاف و اضطراب و چه بسا جنگ جهانی، رنج می برند (هرج الروم)
11. غربی ها در دفاع از یهودیان، وارد رمله، میناء اشدود در فلسطین، می شوند (و ستقبل مارقۀ الروم حتی ینزلوا الرملۀ)
⬅️اگر حوادث منطقه شام و فعلی سوریه در زمان معاصر، به "ترتیب" ذکر شده در حدیث فوق و به فاصله "زمانی معین"، رخ دهد، به این معنا خواهد بود که وارد "تحولات عصر ظهور" در سوریه، شده ایم.
انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا.
۹
🖊علائم حتمی ظهورحضرت مهدی(عج)
یعنی، نشانههایی که قطعاً واقع خواهند شد و ارتباطی شدید با ظهور داشته و بسیار نزدیک ظهورند، پنج نشانه میباشند:
برخی از این نشانههای پنجگانه چند روز قبل از ظهور واقع میشوند؛ بعضی چند ماه بعد از ظهور و بعضی قبل از قیام حضرت و در آغاز نهضت آن بزرگوار رخ میدهند.
امام صادق علیهالسّلام)فرمودند:
پنج علامت قبل از قیام قائم (علیهالسّلام) است:
یمانی، سفیانی، نداکنندهای که از آسمان ندا درمیدهد، فرو برده شدن در بیداء، کشته شدن نفس زکیه.
صیحه آسمانی و یا نداء آسمانی، از بارزترین نشانهها و واضحترین علائم و قویترین برهانها بر ظهور حضرت مهدی (علیهالسّلام) محسوب میشود.
🖊علائم غیر حتمی ظهور اتفاق افتاده است
اما برای علائم حتمی ظهورمصداق یابی قبل از صیحه اسمانی هم سخته هم لغزشگاه ، چون احتمال تکرار مصداق یا جعل مصداق وجود دارد.
تا صیحه آسمانی دمیده نشه تطبیق علائم ظهور بر مصادیق درست نیست!!!
⬅️ در ادامه به مبحث وظایف منتظران ظهور و انتظارات امام زمان (عج) خواهیم پرداخت..
۱۰
🖊 دوستان انتظار ظهور یعنی چه؟
«افضل الاعمال انتظار الفرج» یعنی چه؟
❗️ بعضی خیال می کنند اینکه افضل اعمال انتظار فرج است، به این معناست که انتظار داشته باشیم امام مهدی علیه السلام (عج) با عده ای که خواص اصحابشان هستند یعنی سیصد و سیزده نفر و عده ای غیرخواص ظهور کنند، بعد دشمنان اسلام را از روی زمین بردارند، امنیت و رفاه و آزادی کامل را برقرار کنند، آن وقت به ما بگویند بفرمایید!
ما انتظار چنین فرجی را داریم و می گوییم افضل اعمال هم انتظار فرج است!
(یعنی بگیر و ببند، بده به دست من پهلوان!)
❗️ نه، انتظار فرج داشتن یعنی انتظار در رکاب امام بودن و جنگیدن و احیانا شهید شدن، یعنی آرزوی واقعی و حقیقی مجاهد بودن در راه حق، نه آرزوی اینکه تو برو کارها را انجام بده، بعد که همه کارها انجام شد و نوبت استفاده و بهره گیری شد آن وقت من می آیم!
۱۱
🖊انتظار فرج داشتن یعنی واقعا در نیت ما این باشد که در رکاب امام زمان و در خدمت ایشان دنیا را اصلاح کنیم.
در زیارت امام حسین علیه السلام می گوئیم:
«یا لیتنا کنا معک فنفوز فوزا عظیما»
(که یک ورد شده برای ما و به معنای آن هم توجه نمی کنیم)
یا ابا عبدالله! ای کاش ما با تو بودیم و رستگاری عظیم پیدا می کردیم.
معنایش این است که ای کاش ما در خدمت تو بودیم و شهید می شدیم و از راه شهادت رستگاری عظیم پیدا می کردیم. آیا این ادعای ما از روی حقیقت است؟ افرادی هستند که از روی حقیقت ادعا می کنند ولی اکثر ما که در زیارتنامه ها می خوانیم، لقلقه زبان است .
۱۲
آیت الله بهجت (ره) میفرمایند:
« سبب غیبت امام زمان(عج) خود ما هستیم! و گرنه اگر ظاهر شوند چه کسی ایشان را می کشد؟ آیا جن آن حضرت را می کشد؟ یا قاتل ایشان انسان است؟ ما از پیش امتحان خود را پس داده ایم که چگونه از امام تحفظ و یا اطاعت می کنیم و یا اینکه ایشان را به قتل می رسانیم!
انحطاط و پستی انسان به قدری است که قوم حضرت صالح(ع) ناقه صالح را با اینکه وسیله ارتزاق و نعمت آن ها بود، پی کردند چنان که قرآن کریم درباره ی آن ها می فرماید یک روز آب سهم شما باشد و روز دیگر سهم آن و روزی که آب چاه را می خورد در عوض ، آن ها شیر می داد.
آن آقا گفت: چرا برای تعجیل فرج دعا می کنید؟ آیا می خواهید بیاید و او را هم بکشید؟ برای اینکه مزاحم خط و مردم و حکومت و حاکمیت شما خواهد بود!
آنان که سایر ائمه را کشتند دیوانه که نبودند! بلکه سبب آن بی دینی بود!
آیا الان دیگر آن طور نیست؟! ….»
۱۳
🖊امام زمان (عجّل الله تعالى فرجه الشّريف) در چند حدیثی که در ادامه خواهم آورد فرمایشاتی خطاب به شیعیان و منتظران دارند
🌹 بر شما واجب است و به سود شما خواهد بود كه معتقد باشيد بر اين كه ما اهل بيت رسالت، محور و اساس امور، پيشوايان هدايت و خليفه خداوند متعال در زمين هستيم.
همچنين ما امين خداوند بر بندگانش و حجّت او در جامعه مى باشيم، حلال و حرام را مى شناسيم، تأويل و تفسير آيات قرآن را عارف و آشنا هستيم.
🌹من آخرين وصيّ پيغمبر خدا هستم به وسيله من بلاها و فتنه ها از آشنايان و شيعيانم دفع و برطرف خواهد شد.
🌹جهت حلّ مشكلات در حوادث - امور سياسى، عبادى، اقتصادى، نظامى، فرهنگى، اجتماعى و... - به راويان حديث و فقهاء مراجعه كنيد كه آن ها در زمان غيبت خليفه و حجّت من بر شما هستند و من حجّت خداوند بر آن ها مى باشم.
🌹 حقانيّت و واقعيّت با ما اهل بيت رسول الله صلّى الله عليه وآله وسلّم مى باشد و كناره گيرى عدّه اى، از ما هرگز سبب وحشت ما نخواهد شد، چرا كه ما دست پروره هاى نيكوى پروردگار مى باشيم; و ديگر مخلوقين خداوند، دست پرورده هاى ما خواهند بود.
۱۴
❗️منتظران واقعی چه کسانی هستند؟؟؟
🖊پيامبران الهي و پيام آوران وحي، در تلاش و مجاهدت دشوار و طاقت فرسايشان در ايفاء نقش خطير و سرنوشت ساز نبوت و رسالت و ابلاغ پيام و فرامين تعالي بخش و سعادت آفرين خداوندي، با بهره گيري از سرمايه ارزشمند وحي، عقل و عصمت، تحقق دو هدف مهم و اساسي را دنبال مي نمودند:
الف: برقراري ارتباطي صحيح، دائمي و آگاهانه بين انسان و خداوند
ب: تدوين و آموزش نحوه برقراري ارتباط و تعامل سالم و حسنه ميان انسانها
🖊اگر چه اهداف دوگانه فوق بطور كامل نزديك به هم و مرتبط و وابسته اند، اما براي هر كدام از آنها در ميان آموزه هاي انبياء و اديان الهي، موارد و مصاديق مشخصي قابل ذكر است.
توحيد، ايمان (مبتني بر اصول سه گانه معرفه الله، حب الله و طاعه الله، تقوي، عرفان، عبادات، نماز و روزه، حج، مستحبات و نوافل و...) از مصاديق بارز دستورات دين براي رسيدن به هدف اول مي باشند.
🖊تأكيد ويژه انبياء الهي بر شناخت خداوند (اثبات وجود خدا، اثبات ضرورت وجود خدا، شناخت صفات الهي و...) و نيز تأكيد بر لزوم دستيابي به جهان بيني توحيدي، بيانگر نقش محوري و كليدي «توحيد» در اين ميان است. بر آيند آموزه هاي ديني در راستاي هدف اول، تقويت روح بندگي و عبوديت است.
۱۵
🖊از مصاديق دستورالعملهاي ديني جهت تحقق هدف دوم، مي توان به مواردي مانند قوانين حكومتي تعاليم اخلاقي و حق الناس، حقوق متقابل انسانها، اخلاق و آداب زناشويي، اصول تربيت فرزند، مسائل مرتبط با امور اجتماعي و سياسي، اقتصاد ديني (مانند احكام خريد و فروش، بانكداري اسلامي، حرمت ربا، قرض الحسنه، عهود و عقود اسلامي) و مواردي مانند عدالت طلبي، ظلم ستيزي، تولي، تبري، امر به معروف و نهي از منكر، خمس، زكات، صدقه و... اشاره نمود.
تعبير كلي و كلان اسلام از هدف دوم، برقراري «قسط» است.
رعايت حقوق متقابل، عدالت همه جانبه و فراگير، برقراري و حفظ ارتباطي انساني و كريمانه ميان افراد و... از مشخصات جامعه برخوردار و از «قسط» است و بديهي است در چنين جامعه اي، حتي ارتباط انسان با محيط اطراف (مانند محيط زيست، گياهان، جمادات، جانوران و...) نيز ارتباطي سالم خواهد بود.
🖊در جامعه ايده آل ديني، انسان هايي كه در سايه هدف اول، به عاليترين درجات و مراتب بندگي و عبوديت رسيده اند، بدور از هرگونه تنش و تزاحمي، از زندگي در كنار هم لذت خواهند برد. جالب اينجاست كه از ديدگاه تعاليم اديان آسماني، ممكن است بواسطه لطف و كرم خداوندي، قصور و كوتاهي و غفلت بندگان در نوع ارتباطشان با خدا، قابل اغماض و بخشش باشد، ولي خداوند در مورد حق الناس هرگز كوتاه نخواهد آمد.
۱۶
🖊از نظر تعاليم شيعه، هدف ظهور امام زمان(عج) همان هدف رسالت انبياء است و اصولا فلسفه غيبت و انتظار ظهور منجي، به پايان رساندن و تكميل نبوت پيامبران است.
بنابراين اهداف ظهور و قيام امام زمان(عج)، همان اهداف نبوت و رسالت پيامبران مي باشد و طبيعي است حكومت عدل گستر مهدوي كه شيعه چشم انتظار تحقق آن است، حكومتي خواهد بود كه به بركت حضور امام(عج) و تلاش و جهاد و جانبازي ياران صديق و پاك نهاد آن حضرت، تحقق عيني و عملي و همه جانبه اهداف مورد اشاره به بشريت ارائه خواهد شد.
از اين رو، انبياء الهي، آمدن مهدي موعود را بشارت داده و به شرايط و مقتضيات حكومت جهانشمول مهدوي اشاره نموده و حتي آرزوي زيارت و ياري ايشان و جهاد در ركابشان را داشته اند.
۱۷
🖊نمي توان در انتظار فرج امام زمان(عج) بود ولي افكار و اعمالي خلاف جهت اهداف ظهور امام(عج) داشت.
نمي توان خلاف جهت آرمان حكومت مهدوي حركت نمود و در راه رسيدن به آن سنگ اندازي كرد و باز هم ادعا و آرزوي آمدن حضرت را داشت.
نمي توان علي الظاهر با دعاي ندبه انس داشت، در دعاي عهد، زمزمه هاي انتظار سر داد، ذكر و نام زيباي مهدي فاطمه(عج) را بر لب داشت، اما در عمل با اهداف ظهور و قيام آن بزرگوار، بيگانه بود.
🖊منتظر حقيقي، كسي است كه علاوه بر آشنايي با شخصيت وجودي امام زمان(عج) و ايجاد رابطه اي عاشقانه و عاطفي با حضرتش و تمناي ديدار چهره دلرباي او و آرزوي تعجيل در ظهور ايشان و... اهداف قيام ايشان را بشناسد، فلسفه غيبت را بفهمد و با عمل به آموزه هاي ديني (كه منشور اصلي و واقعي و ناب اخلاق انتظار است)، هرگز پاي را از صراط مستقيم كه همان تعاليم وحياني است بيرون ننهد. از يك سو، خداي مهربان را خوب بشناسد، به او عشق بورزد، دستوراتش را اطاعت نمايد، با عبادت و انجام فرايض ديني و ترك محرمات و منهيات، عبوديت و بندگي خود را اثبات كند و... و از سوي ديگر حقوق مردم را بشناسد و آنها را رعايت كند، همسري خوب، پدري و مادري شايسته و فرزندي برازنده باشد، چشم بر رواج زشتي ها و منكرات و ترك فضايل نبندد و نسبت به ارزشهاي ديني و انساني بي اعتنا نباشد، به ديگران ظلم نكند و ستم و بي عدالتي را در حق خود و ديگران تاب نياورد و...
آري منتظران حقيقي امام زمان(عج)، بندگان واقعي خدا و صالح ترين انسانهايند.
۱۸
❗️شرايط بيعت ياران خاص با امام زمان(عج)
🖊حضرت اميرالمؤمنين(ع) در خطبه معروف به «خطبه البيان» كه در بصره ايراد فرمودند، در بيان علائم و نشانه هاي ظهور امام زمان(عج) و نيز وقايع هنگام و بعد از ظهور آن حضرت، مطالبي فرمود كه در بخشي از آن آمده است:
⬅️ پس از آن كه حضرت صاحب الزمان(عج) در ابتداي ظهور، ياران خاص خويش، يعني همان ۳۱۳ نفر را مورد آزمايش قرار مي دهد و آنان را در طلب آن حضرت از مكه به مدينه، سه بار رفت و آمد مي كنند، آن بزرگوار بين صفا و مروه بر آنان ظاهر مي شود و خطاب به آنان مي فرمايند:
«هيچ برنامه روشني براي شما ارائه نمي دهم، مگر اين كه با من هم پيمان شويد كه سي خصلت را همواره مراعات كنيد و هرگز هيچ يك از آنها را تغيير ندهيد و رها نكنيد، در برابر پيماني كه شما با من مي بنديد، من هم با شما پيمان مي بندم، هشت خصلت را همواره مدنظر داشته باشم.»
⬅️ آنان عرض مي كنند: ما گوش به فرمان و مطيع هستيم، اي پسر پيامبر خدا! هر شرطي كه مي خواهي مطرح فرما، پس از آن كه ياران اعلان آمادگي كردند، حضرت صاحب الزمان(عج)، به طرف كوه صفا حركت مي كند و آنان نيز همراه آن حضرت حركت مي كنند، در آنجا امام زمان(عج) خطاب به آنان مي فرمايد: «اما آن سي نكته اي كه بايد منشور هم پيماني شما با من باشد
۱۹
❗️شروط سی گانه امام زمان عج برای یاران :
1- هرگز از اطاعت من سرپيچي نكنيد و از هيچ يك از اصول توافقات عقب نشيني نكنيد.
2- هرگز دست به دزدي نزنيد.
3- هرگز به زناكاري آلوده نگرديد.
4-هرگز فعل حرام انجام ندهيد.
5- هرگز به فحشا و فساد گرايش نداشته باشيد.
6- به ناحق هيچ كس را نزنيد.
7- به زراندوزي و جمع كردن طلا مبادرت نكنيد.
8- به جمع كردن نقره مشغول نشويد.
9- گندم را احتكار نكنيد.
10- هرگز جو را احتكار نكنيد.
11- هيچ مسجدي را خراب نكنيد.
12- هرگز شهادت باطل ندهيد.
13- هرگز از مؤمنين بدگويي نكنيد.
14- هرگز ربا نخوريد.
15- در سختي ها بردبار باشيد.
16- بر هيچ خداپرستي لعنت نفرستيد.
17- هرگز شراب نخوريد.
18- هرگز لباس زربافت (بافته شده از تار و پود طلا) نپوشيد.
19- هرگز پارچه ابريشمي را به روي خود نيندازند.
20- لباسي كه از ديباج «پارچه ابريشمي رنگ شده» دوخته شده است را نپوشيد.
21- دشمن شكست خورده در حال فرار را تعقيب نكنيد و نكشيد.
22- هيچ خون ناحقي را نريزيد.
23- با هيچ مسلماني به حيله و نيرنگ برخورد نكنيد.
24- حتي بر كفار هم تجاوز و ستم نكنيد.
25- با منافقان به تجاوز و ستم برخورد نكنيد.
26- هرگز لباس دوخته شده از ابريشم بر تن نكنيد.
27- در زندگي ساده زيست باشيد و خاك، فرش زندگي شما باشد.
28- از فساد و فحشا همواره بيزاري بجوييد.
29- امر به معروف را سرلوحه زندگي خويش قرار دهيد.
30- همواره نهي از منكر كنيد.
۲۰
امام زمان (عج) خطاب به یارانش میفرمایند :
«هرگاه شما نسبت به اين 30مورد ذكر شده با من پيمان بستيد، اين حق را خواهيد داشت كه من هم در مورد هشت چيز با شما پيمان بسپارم:
1- متعهد مي شوم، شما دوستان خاص من باشيد و ديگران را بر شما ترجيح ندهم.
2- لباس هايي را كه مي پوشم، مانند لباس هاي شما باشد.
3- غذا و خوراكم مانند غذاي شما باشد.
4- مركب سواري من همتراز مركب شما باشد.
5- در همه حال و هر زمان با شما باشم.
6- همواره همراه با شما حركت كنم.
7- در زندگي به مقدار كم راضي باشم.
8- زمين پر از ظلم و جور شده را پر از عدل و داد كنم.
پس همگان، خدا را آن گونه كه شايسته است، عبادت مي كنيم، من به عهدم با شما وفا مي كنم و شما هم به عهدتان با من وفادار بمانيد.»
❗️حال آيا ما منتظر واقعي امام عصر(عج) هستيم و مي توانيم با توجه به اين تعهدات خود را بيازماييم؟!❓
۲۱
🖊رهبری معظم انقلاب امام خامنهای :
«ملت ایران به فضل پروردگار، با هدایت الهی، با کمکهای معنوی غیبی و با ادعیهی زاکیه و هدایتهای معنوی ولیاللهالاعظم ارواحنافداه خواهد توانست تمدن اسلامی را بار دیگر در عالم سربلند کند و کاخ با عظمت تمدن اسلامی را برافراشته نماید. این، آیندهی قطعی شماست. جوانان، خودشان را برای این حرکت عظیم آماده کنند. نیروهای مؤمن و مخلص، این را هدف قرار دهند.»
۲۲
🖊رهبری معظم انقلاب امام خامنهای:
«ما که منتظر امام زمان هستیم، باید در جهتی که حکومت امام زمان(علیه الاف التحیة و الثناء و عجلالله تعالی فرجه) تشکیل خواهد شد، زندگی امروز را در همان جهت بسازیم و بنا کنیم. البته، ما کوچکتر از آن هستیم که بتوانیم آن گونه بنایی را که اولیای الهی ساختند یا خواهند ساخت، بنا کنیم؛ اما باید در آن جهت تلاش و کار کنیم.
مظهر عدل پروردگار، امام زمان(عج) است و میدانیم که بزرگترین خصوصیت امام زمان(علیهالصلاةوالسلام) - که در دعاها و زیارات و روایات آمده است - عدالت میباشد: «یملأ الله به الارض قسطا و عدلا».
رابطهی قلبی و معنوی بین آحاد مردم و امام زمان(عج) یک امر مستحسن، بلکه لازم و دارای آثاری است؛ زیرا امید و انتظار را به طور دایم در دل انسان زنده نگه میدارد.»
۲۳
🖊مقام معظم رهبری امام خامنهای:
«شما جوانان عزیز که در آغاز زندگی و تلاش خود هستید، باید سعی کنید تا زمینه را برای آن چنان دورانی آماده کنید، دورانی که در آن، ظلم و ستم به هیچ شکلی وجود ندارد، دورانی که در آن، اندیشه و عقول بشر، از همیشه فعالتر و خلاقتر و آفریننده تر است، دورانی که ملتها با یکدیگر نمی جنگند، دستهای جنگ افروز عالم همانهایی که جنگهای منطقه ای و جهانی را در گذشته به راه انداختند و می اندازند دیگر نمی توانند جنگی به راه بیندازند، در مقیاس عالم، صلح و امنیت کامل هست، باید برای آن دوران تلاش کرد. قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحت طلبی و عافیت نیست. در روایات، «والله لتمحصن» و «والله لتغربلن» است، به شدت امتحان می شوید، فشار داده می شوید. امتحان در کجا و چه زمانی است؟ آن وقتی که میدان مجاهدتی هست. قبل از ظهور مهدی موعود، در میدانهای مجاهدت، انسانهای پاک امتحان می شوند. در کوره های آزمایش وارد می شوند و سربلند بیرون می آیند و جهان به دوران آرمانی و هدفی مهدی موعود (ارواحنا فداه) روزبه روز نزدیکتر می شود، این، آن امید بزرگ است، لذا روز نیمه شعبان، روز عید بزرگ است.»
۲۴
🖊 رهبری معظم انقلاب امام خامنهای:
«انتظار، یعنی دل سرشار از امید بودن نسبت به پایان راه زندگی بشر. ممکن است کسانی آن دوران را نبینند و نتوانند درک کنند - فاصله هست - اما بلاشک آن دوران وجود دارد؛ لذا تبریک این عید - که عید امید و عید انتظار فرج و گشایش است - درست نقطهی مقابل آن چیزی است که دشمن میخواهد به وجود بیاورد.
ما آن وقتی میتوانیم حقیقتاً منتظر به حساب بیاییم که زمینه را آماده کنیم. برای ظهور مهدی موعود(ارواحنافداه) زمینه باید آماده بشود؛ و آن عبارت از عمل کردن به احکام اسلامی و حاکمیت قرآن و اسلام است... اولین قدم برای حاکمیت اسلام و برای نزدیک شدن ملتهای مسلمان به عهد ظهور مهدی موعود (ارواحنافداه و عجلاللهفرجه)، بهوسیلهی ملت ایران برداشته شده است؛ و آن، ایجاد حاکمیت قرآن است.»
۲۵
بار دیگر میلاد با سعادت دوازدهمین اختر تابناک امامت و ولایت امام زمان (عج) را خدمت منتظران ظهور و محبان اهل بیت علیهم السلام و همه شما بزرگواران تبریک و تهنیت عرض می کنم
با آرزوی سال ظهور و ایجاد عدالت در سراسر جهان...
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
گردآورنده:
#قریش_حسین_پور
پایان