🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای شفت استان گیلان بر این باور بودهاند که:
اگر گاو هنگامی که از چرا برمیگردد، علفی در دهان داشته باشد،برای صاحبش نیکی پیش خواهد آمد.🌿🐮
🔴 قدیمیای تالش بر اين باور بودهاند که:
اگر گرگ صبحدم با دهان بسته از لانهی خود بیرون بیاید هنگام شکار قادر به گشودن دهان خود نخواهد بود.🐺
🔴 قدیمیای ایلام بر این باور بودهاند که:
اگر بریدهی دهان گرگ مُردهای را داخل پارچهای بدوزند و به گردن کودکان آویزان نمایند از بلیات زندگی در امان باشند.👼🐺
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 سلامی آرام در روزی پاک به مهمانان خوب خدا و همراهان قدیمی چون شما😉
🍊دلم یک باغ پر نارنج
دلم آرامش ترد و لطیفِ صبح شالیزار
دلم صبحی، سلامی، بوسهای،
عشقی، نسیمی
عطرِ لبخندی...
نوای دلکش تار و کمانچه
از مسیری دورتر حتی
دلم شعری سراسر دوستتدارم
دلم دشتی پر از آویشن و
گل پونه میخواهد... 🌾🌾🌾
(نیما یوشیج)
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚 مناجات روزانه با صدای نوستالژی
دعای روز اول ماه مبارک رمضان
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نوستالژیک ترین کارتون ماه رمضان:
زهره و زهرا 🌹
کارتون بسیار خاطرهانگیز و زیبای زهره و زهرا که خاطرات کودکی بسیاری از ایرانیها را در بر میگیرد.
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌یه مشق بنویس تا درس زندگی برات بهتر جا بیوفته! 🤲
به قول معلمها مشق برای قوی شدن تو زندگیه🌻
اگه قوی نیستی و برای هر مسئلهای کم میاری علتش اینه که مشقاتو خوب ننوشتی،
ولی هنوز هم دیر نیست. یه یا علی بگو و تمام سرمشقهای زندگیتو پاکنویس کن!💚
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_سیوششم
خب وارد گود میشویم برای توضیح گروه اوّل. ببینید بچه ها! ملاکی که در اینگونه مثالها باید ارائه داد و یقیناً همهی افراد عاقل آن را قبول دارند این است که ما برای قضاوت و نظر دادن نسبت به یک چیز یک شخص یا یک واقعه و جریان باید همزمان "خوبیها" و «کاستیها» را با هم ببینیم تا بتوانیم عادلانه قضاوت کنیم. مثلاً شما نسبت به یک مدرسه که میخواهید اوّل سال در آن ثبت نام کنید عقل میگوید باید همه ی خوبیها و حُسنها را همزمان با نقصها و کاستیهای آن مدرسه کنار هم بگذاریم، نتیجه بگیریم که آیا مدرسهی خوبی است یا نه.
خب، سؤال من این است بچه ها اگر مثلاً یکی از راه برسد و بگوید این مدرسه مدرسه خوبی است چون باغچهی خوبی دارد گلهای قشنگی دارد درختانش سایهی زیادی دارد و زنگ تفریح گرما نمیخوریم. آیا شما میتوانید نتیجه بگیرید که این مدرسه جای خوبی برای تحصیل است؟
بچه ها گفتند: نه حاج آقا.
گفتم: آفرین چون ممکن است این مدرسه عیبهای وحشتناکی داشته باشد که جای خوبی برای درس خواندن نباشد؛ مثلاً بی نظم باشد، بچه هایش لات و چاقوکش باشند معلمانش بداخلاق بوده و دست بزن داشته باشند مدیرش اهمیتی به امور مدرسه ندهد یا آن قدر کثیف باشد که بوی تعفنش همه جا را پر کرده یا نمازخانهاش همیشه تعطیل است و معلّمها و کادر مدرسه اهل نماز نیستند و دهها عیب دیگر.
خب یقیناً اگر فردی آمد و به شما گفت: چرا از این مدرسه بد میگویید در حالی که درختان خوبی دارد میوه میدهد و میتوانیم زنگ تفریح از میوه اش استفاده کنیم شما چه جواب میدهید؟ حتماً خواهید گفت که حرف شما درست است و دروغ نیست درختانش میوه میدهد و نسبت به مدرسه ی دیگر در این مسئله، مدرسهی بهتری است اما محلّ خوبی برای هدف ما که تحصیل علم و دانش است نیست و ما را به مقصدمان که آموزش و پرورش است نمیرساند.
- خب فکر کنم نسبت به گروه نخست از دسته ی اوّل، جوابتان را گرفتید. بله آقا شهاب این که به فرض در زمان شاه، میوه میدادند به دانشآموزان البته آن هم در مقطع خیلی کوتاه نباید به این معنا باشد که نتیجه بگیریم پس نظام ما نسبت به رژیم پهلوی بدتر است. چرا؟ چون ما یک ملاک عُقلایی و منطقی داریم که برای قضاوت نسبت به عملکرد یک فرد یا نظام باید همزمان خدمتها و خیانتهای آن را ببینیم و سپس قضاوت کنیم.
یقیناً اگر به شما بگویند: آقا شما چرا از شمر بد میگویید؟ چرا این قدر او را لعن میکنید؟ چراکه شمر نماز میخوانده شمر در جنگ صفین در رکاب امیرالمؤمنین ع شمشیر میزده آیا تأثیری در نظر شما خواهد داشت؟ خیر! زیرا اگر او تمام عمرش را هم نماز خوانده باشد، اگر تمام عمر به مردم خدمت کرده باشد اگر تمام عمرش در خانهی مردم رفته باشد و به آنها غذا و میوه و طلا داده باشد باز نظرمان برنمیگردد. چون او کاری کرد که مسیر بشریت را از هدف آفرینش و بندگی دور کرد. چون او امام زمان خود را به قتل رساند تمام خدمات و خوبیهای او ذرّهای نظر ما را نسبت به او تغییر نمیدهد.
بله بچه ها ما در جلسه قبل مفصلاً از سیستم و نظام پهلوی سخن گفتیم سیستمی که فاسد بود ظالم و شکنجه گر بود، خائن بود، مردم را گوسفند حساب میکرد وابسته به خارج بود در همه ی امور در اوج عقب ماندگی بود دیکتاتور بود ضد اسلام بود و حتی میخواستند به جای دین اسلام بهائیت را مذهب رسمی کشور کنند نسبت به خاک کشور که غیرتی نداشتند. شما مجموعهی این همه خیانت را ببینید و بگذارید در کنار چند تا کار مثل میوه دادن در مدرسه خب چه نتیجهای حاصل میشود؟ در مقایسه با خدمات جمهوری اسلامی که در آینده خواهم گفت نتیجه اش میشود مثل نتیجهی بازی فوتبال ایران و مالدیو؛ یعنی هفده بر صفر. حالا فرض کنید یک گل هم مالدیو زده باشد میشویم هفده بر یک. اما اختلاف از زمین تا آسمان است.
بچه ها لازمه ی آگاهی از تمام خدمتها و خیانت ها این است که تاریخ ایران و گذشته کشورمان را مطالعه کنیم و سطح آگاهی و بصیرت خود را بالا ببریم تا بتوانیم با اطلاع کامل از خدمتها و خیانتها درصد سنجی کنیم و در نتیجه گیریها دچار اشتباه محاسباتی نشویم. دشمن دنبال این است که با همین شبهاتی که در اتاق فکر خود تولید میکند و در سطح جامعه به طور گسترده رواج میدهد جوانهای ما دچار خطای محاسباتی شوند پس وقتی میگوییم شناخت درست گذشته مهم است، یکی از جهاتش همین است که با شنیدن چهار تا خدمتِ به ظاهر زیبا در نتیجه گیریها دچار انحراف در قضاوت نشویم !
ادامه دارد...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
49.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 رامکال
#قسمت_اول
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
توی هر دوره یه چیز وظیفه روشنایی خونمون داشت .😉
یه دوره اکثر خانوادههای ایرانی یه دونه از اینا داشتن بعد یهو محو شدن 😅
خوبه خودمون محو نشدیم.😉
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای بیرجند بر این باور بودهاند که:
هر کس یک زنبور را بکشد ثواب دو رکعت نماز را کسب میکند و اگر یک زنبور گاوی را با ذکر نام خدا بکشی، برای خودت خانهای در بهشت درست کردهای!☺️🐝
🔴 قدیمیای آذربایجان شرقی بر این باور بودهاند که:
زنبورهای زرد رنگ کافرند و هر کس یکی از آنها را بکشد، یکی از درهای بهشت را بر روی خود باز میکند.😉
🔴 قدیمیای آباده بر این باور بودهاند که:
اگر کسی زنبوری را بکشد روز قیامت یک کله خرما پاداش میگیرد.🌻🐝
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
ام سلمه به پیامبر عرض کرد: اگر زنى دو بار #شوهر کند، و آن زن و هر دو شوهرش، پس از مرگ، اهل #بهشت باشند، در بهشت با کدامیک از دو شوهر خود به سر خواهد برد؟😳 حضرت فرمودند ...
🔴ادامه اینجا سنجاق شده👇
https://eitaa.com/joinchat/4016833072C9dda66533c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطراتی را اگه ننوشتهای اینجا بخوان! 🤲
صبحتون دلانگیز و پر از نسیم بندگی و شبنم حیات 🌺🌺
(روستای تاسکو، ماسال،گیلان)
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌تداعی یک خاطره با یک نوستالژی
تقدیم نگاهتون 💚
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
کلا بزرگ شدن با محدودیت، ظرفیتساز میشه 😅
در یخچالمون هم قفل داشت😅
اصلا برنامه این بوده چیزی برای ما قابلیت دسترسی نداشته باشه!😁
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_سیوهفتم
مثال ساده اش این است که اگر از یک بازی فوتبال چهار تا صحنه ی زیبا و موقعیت گل گلچین کنند و به ما نشان بدهند پیش خودمان میگوییم عجب بازی قشنگی بوده، اما واقعیت این نیست چون اگر کل بازی را تماشا کنیم، میبینیم این بازی در طول ۱۲۰ دقیقه فقط چهارتا موقعیت قشنگ داشته و بقیهی بازی بازیکنان فقط زدند زیر توپ و اصلاً کار گروهی خوبی از دو تیم نمیبینیم. قضیه ی تاریخ این مملکت نیز همین است. بچهها اگر چهارتا موقعیت قشنگ گل به شما نشان دادند از لحاظ روانی در ذهن شما اینگونه نقش می بندد که بقیهی زمان بازی نیز قشنگ بوده در حالی که این نیست. پس برویم تاریخ مملکت را بخوانیم تا بدانیم اهداف حاکمان و عملکردهایشان چه بوده و با دیدن پازل کامل تاریخ به یک سطح معرفتی خوب و دقیق که یقیناً این شناخت درست برای مسیر آینده ی ما نقش مؤثر و برسیم تعیین کننده ای خواهد داشت.
پس یک ملاک این شد که باید خدمتها و خیانتها را هم زمان دید و قضاوت کرد البته ما با شاخص اهداف و آرمانهایی که برای مسیر حرکت خود مشخص کردهایم میتوانیم بگوییم کدام عملکردها خیانت به حساب میآید بله برای ما که مسلمان هستیم، اگر حاکم دینی نماز نخواند و شرایط عبادت و اطاعت خدا را در جامعه فراهم نکند، این را خیانت حساب میکنیم ولی برای یک جامعهی غیردینی و لائیک این خیانت نیست خب این یک ملاک مهمی بود که امروز یاد گرفتید پس شاخصه ی قضاوت ما نباید کیک و میوه ای باشد که داخل مدارس می دادند از این طرف نیز نباید شاخصه ی قضاوت ما نسبت به نظام و انقلاب، قیمت سیب زمینی و پیاز باشد بله انتقاد ایرادی ندارد، من خودم بیشتر از شما نسبت به عملکردهای غلط مسئولین انتقاد دارم، اما نقد با این قضاوت کلّی که نظام ما به درد نمیخورد، خیلی فرق میکند.
- اما ملاک دیگر این است که با هر انقلاب و تحوّل و هر حرکت جهادی، سختی مشقتهایی همراه است مضاف بر این که از ابتدای انقلاب تاکنون جبهه ی وسیعی از دشمنان زورگو دائم در حال زدن ما هستند. لذا بسیاری از سختیها و مشکلات مسیر طبیعی است. چرا که باید به طور عادی از بسیاری از خوشیهای مشروع خود چشم پوشی کنیم و یا به خاطر آرمانهای مقدس خود از بسیاری از لذتهای غیر مشروع که در رژیم پهلوی وجود داشت صرف نظر کنیم قضیه قضیهی جمع کردن باروبنه و هجرت از ظلمت به سمت نور است وقتی پیامبر اکرم از مکه به مدینه هجرت کردند آنجا با مشقت فراوان حکومت تشکیل دادند و طی ده سال با ده ها جنگی که به ایشان تحمیل شد دست و پنجه نرم کردند. حال اگر عده ای این وسط بگویند بابا این چه وضعی است؟ قبل از اسلام و در زمان ابوسفیان به ما سرشیر و کره میدادند همه شاد بودیم، کاباره هایمان برپا بود راحت قمار بازی میکردیم برای خود نشاطی داشتیم رقص و آوازمان سر جایش بود آیا به نظر شما این حرف منطقی به نظر میرسد؟ این را همهی انسانهای عاقل میدانند که با وجود این همه دشمن کفتار صفتی که داریم مجبوریم برای حفظ خود خانواده ها و نسل جوانمان همیشه در حال جهاد ، حرکت جدّی، ساخت و ساز و خون دل خوردن باشیم روال طبیعی یک حرکت جهادی و تلاش مضاعف این است که باید از خوشیها راحت طلبیها چشم پوشی کنیم؛ درست مثل دانش آموزی که برای کنکور این را پذیرفته که باید برای رسیدن به اهدافش از خواب و خوراک و تفریحش بزند تا بتواند وارد دانشگاه شود. مَثَل نظام ما مانند ساختن یک بناست که هر روز مشغول ساختن آن هستیم و ممکن است گاهی وعده ی غذایی ما به خاطر هزینه های ساخت و ساز، کم و زیاد شود و بعضی روزها به خاطر هزینه ای که برای آینده میکنیم سر سفرهمان فقط نان و ماست پیدا شود.
ولی این نکته را اصلاً فراموش نکنید که ما برای ساختن این بنا، دشمنهایی داریم که تشنه ی خون ما هستند. البته بعداً درباره دشمن شناسی خیلی حرف داریم اما بدانید که دشمنان ما با اصل وجود ما، با اصل مسلمان بودن ما و از اساس با اسلام، قرآن و اهل بیت ع مخالفت جدی و عناد دارند؛ یعنی ما در حالی که مشغول ساختن این بنا هستیم خودِ همین تلاش سختی و مشقتهایی به همراه دارد که طبیعت هر کار جهادی است اما این سختیها موقعی دوچندان میشود که دشمنان و بدخواهان ما با انواع ترفندها کارشکنی میکنند و نمیگذارند روال طبیعی ساخت این ساختمان پیش برود؛ مثلاً هر روز این معاندین میآیند سر ساختمان و دعوا و مرافعه راه میاندازند کارگرها را میزنند و بخشهایی از ساختمان را تخریب میکنند تا ساخت این بنا به تعویق بیفتد؛ گاه نیمههای شب میآیند مصالح ما را میدزدند، گاه بین مردم محلّه علیه ما تبلیغ و جوسازی میکنند که همه ی اینها در پیشرفت کار ما دست انداز و مانع حساب میشود...
ادامه دارد ...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
49.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 رامکال
#قسمت_دوم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀🥀 تصاویری از لحظات افطار و سحر و مناجاتهای رزمندگان دفاع مقدس در ماه_مبارک_رمضان جبهه ها🥲
بعضی خاطرهها اونقدر خاص هستند که گاهی آدم دوست داره بارها اونها رو زندگی کنه.
این کلیپ حال عجیبی داره! 😌
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
کوپن مخصوص نفت
دههٔ ۶۰😂
یعنی اونایی که همش دارن میگن قدیما بهتر بود؟!!؟😝
دلم میخواد یه روز یه پیت نفتی ۲۰ لیتری با یه دونه از این کوپنا دستشون بدن بفرستم تو سرما چهارساعت تو صف نفت وایسن بعد ببینم نظرشون چیه؟؟😛
درسته ما با دیدن نوستالژیها حالمون بهتر میکنم ولی از سختیها هرچه بگیم کم گفتیم. ولی از تربیتها و کم توقع بزرگ شدنها هم هرچی بگم کم گفتم، که اون حالمون خوب نگه میداشت.🥲
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای آباده بر این باور بودهاند که:
دیدن شتر در صبح زود بسیار خوب است و باید به یاد حضرت محمد(ص) که از شتر استفاده میکردهاند صلوات فرستاد.😌
🔴 قدیمیا بر این باور بودهاند که:
رد شدن از زیر طناب قطار شتر فراموشی میآورد. برای اینکه دست انسان برکت پیدا کند باید دستش را در گوش بچه شتر کند.✋
🔴 قدیمیای زابل بر این باور بودهاند که:
اگر در هنگام حرکت کاروان شتر، شتری در جلو کاروان بخوابد شگون ندارد و آن را سر میبرند.😉
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ســـلام …✋
🌻 صبح نفسش حق است،
به هر بهانه بیـــدارت میکند
که روز تازه راشروع کنی
🌟 به نوری،عطر چای و صدای گنجشکی
هر چه هست زنــــدگیست و زیـــبا
امروزتان را میهمان صدای دلنواز و
شادیآور باشید ،صبحتان مملو از خاطرات سبز و صورتی ۰ص
ســـلام صبحتان بخیر
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سحریهای کودکی من❤️😊
🔹علی میری با طرحهایش بدجوری آدم را هوایی میکند. آدمهای طرحهایش هم واقعیاند و هم پر از خاطره😉
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
📙 خوانش کتاب دکل
#قسمت_سیوهشت
... بعضی مواقع با نفوذی که این بدخواهان در بازار دارند با ترفندهای مختلف اجناس و مصالح ساختمان را گران میکنند تا قدرت خرید ما پایین بیاید حتی دنبال این هستند که ما را تحریم کنند لذا وقتی به مغازه میرویم تا مصالح بخریم، صاحب مغازه به خاطر ترس از آن افراد قلدر به ما جنس و مصالح نمیدهد؛ البته این تحریم در اصل باعث کشف استعداد ابتکار عمل و ایجاد فرصت برای ما میشود تا خودکفا شویم و خودمان کارخانه بزنیم و مصالح را تولید کنیم به هر حال این واقعیت را فراموش نکنیم که راه پیروزی ما استقامت است و در دل مقاومت این معنا خوابیده است که باید به طور طبیعی از خوشیها و منفعت طلبیهای زیادی چشم پوشی کنیم تا بتوانیم این ساختمان را بالا بیاوریم. این نگاه کلان و عمیق به نظام و انقلاب خیلی به ما کمک میکند تا به راحتی با یک قضیهی سطحی مثل میوه دادن به دانش آموزان در زمان شاه، نسبت به نظام و انقلاب خود بدبین یا بیاعتماد نشویم.
- خب بچههای خوب خدا را شکر که این مرحله را به خوبی طی کردیم بگذارید مطلبش را پای تخته بنویسیم.
مطلب هجدهم:
ملاک اوّل برای قضاوت این است که باید همزمان خدمتها و خیانتها را دید و با توجه به اهداف و ارزشهای مکتبی خود قضاوت عادلانه کرد که ثابت کردیم خدمتهای نظام شاهنشاهی نسبت به خیانتهایی که به مردم کرده مثل یک سوزن در انبار کاه است. ملاک دوم این بود که در یک حرکت جهادگونه و مسیری که پر از دشمن و موانع است به طور طبیعی باید از بسیاری از خوشیها گذشت. زیرا لازمه ی رسیدن به اهداف متعالی خود، پرهیز از برخی امور لذت محور و رفاه محور است.
نگاهی به چشمان شهاب کردم و گفتم خب آقا شهاب گل! نسبت به این بخش از سؤال خود قانع شدی یا نه؟ شهاب گفت: بله حاج آقا ولی سؤالات بعدى من هم مهم است. لبخندی زدم و گفتم: خب، الحمدلله عجله نکن. ان شاء الله یکی یکی به لطف خدا سنگرها را فتح میکنیم حالا برویم به جنگ گروه دوم از دسته ی اوّل. اگر گفتید چه بود بچه ها؟
حمید به سرعت گفت: حاج آقا اوضاع اقتصادی یا معیشتی مردم در زمان شاه بود، مثل خرید ماشین به قیمت خیلی ارزان.
یک نگاه به نشانهی تأیید به حمید کردم و همین طور که سرم را تکان
می دادم گفتم بله درست است آفرین به حمید آقای گل! درست زدی توی خال. حمید گفت: حاج آقا دسته بندی مطالب شما قشنگ است. به خاطر همین در ذهن آدم میماند. من هم بلافاصله با شوخی گفتم این که بله کلا بنده، همهی مطالبم قشنگ است و اگر کسی مثل شما چشم بصیرت داشته باشد میتواند اینها را درک کند.
بچه ها همگی لبخند زنان به من نگاه میکردند حرفهایم را ادامه دادم و با تبسمی معنادار گفتم خب الآن وقت تعریف از من نیست. حالا برویم سراغ مرحله بعدی عملیات. جلسه ی قبل آقا شهاب مثال خرید ارزان ماشین در زمان شاه را زد. قبل از جواب به این مثال و مثالهایی که مربوط به ارزانی کالا در زمان شاه میشود، باید بگویم اگر ما تاریخ کشورمان را ورق بزنیم به وضوح خواهیم دید که در زمان پهلوی بیشترین خدمات و درآمدهای کشور در اختیار گروه کوچکی از پایتخت نشینان یا همسانان آنان در برخی دیگر از نقاط کشور بود. مردم بیشتر شهرها به ویژه مناطق دور دست و روستاها در آخر فهرست و غالباً محروم از نیازهای اولیهی زیر ساختی و خدمت رسانی بودند. این تصویر گویای اوج بی عدالتی در زمان طاغوت است لذا این تصور را که آن زمان ارزانی و عدالت بوده از سرتان بیرون کنید البته نسبت به مثال آقا شهاب یعنی ماشین هجده هزار تومانی جواب دیگری خواهم داد. بنای حاکمان طاغوت این نبود که عدالت را رعایت کنند و یقین داشته باشید که طبق فرمولهای اقتصادی مردم در مضیقه و تنگنا بودند چون اقتصاد و ثروت فقط در دست افراد خاصی بوده و توزیع ثروت معنایی نداشته است چون فقط به فکر جیب و شکم خود بودند.
درآمد نفتی ایران از ۳ میلیارد دلار در سال سی و دو به ۵۳ میلیارد دلار در سال پنجاه و شش رسید؛ یعنی حدود ۱۷ برابر درآمد نفتی ما زیاد شده بود، ولی با این وجود، فقر و شکاف طبقاتی بیشتر میشد خب علتش چه بود؟ تنها ۱۰ درصد از درآمد سرشار نفت و کمتر از ۱۵ درصد از کل واردات به امر توسعه اختصاص می یافت. شرکت ملی نفت به صورت محرمانه ولی دائمی، مبلغ کلانی به حساب شخصی شاه واریز میکرد؛ به گونه ای که سرمایه ی شخصی شاه به یک میلیارد دلار رسیده بود و یقیناً با این سرمایهها و ثروتهای هنگفت نهادهایی اداره میشد که آنها هدفی جز سلطه ی بیشتر حکومت بر تمام ابعاد زندگی مردم نداشتند. تقریباً ۳۵ درصد مردم ایران در سال ۱۳۵۱ سوء تغذیه داشتند که عامل مرگ و میر میشد وضعیت بهداشت و عمران شهری واقعاً رنج آور بود مملکت ما پول نفت زیاد داشت، اما شاه یا استفاده ی شخصی میکرد یا تسلیحات میخرید...
ادامه دارد...🍃
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
45.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 برنامه کودک نوستالژی😊
📺 رامکال
#قسمت_سوم
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
خیلی دلم میخواد طراح این عروسک رو ببینم.
عروسکی که هممون باهاش بزرگ شدیم!
جدّاً که نسل بساز و قانعی بودیم🥲
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی خاطرهها آروم کنندهی ذهن هستند و حس خوبی ایجاد میکنند.😉
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110
🧙♂🧙 #باور_قدیمیا😉
🔴 قدیمیای تبریز بر این باور بودهاند که:
اگر خرخاکی آمد بدان که عید خواهد آمد و به آن مُشتُلق بده!😉
🔴 قدیمیای لرستان و ایلام بر این باور بودهاند که:
هنگام تحویل سال اگر خرخاکی در خانه ببینید خوب است و نباید آن را کشت.😉
🔴 قدیمیای بیرجند بر این باور بودهاند که:
هنگام تحویل سال اگر کسی خرخاکی در دست بگیرد آن سال پول زیادی به دستش خواهد رسید.😉
📙 باورهای عامیانه مردم ایران، دکتر ذوالفقاری
📻کانال قدیما (نوستالژی)👇
🆔 @ghadima110