میلاد امام کاظم(علیه السلام)*
---------------
امام فرمودند:
*"اگر گوهری در دست داشته باشی و همه ی مردم بگویند گردو در دست دارد برای تو چه ضرری دارد؟؛ اگر گردویی در دست داشته باشی و مردم بگویند گوهر در دست دارد برایت چه فایده ای دارد؟"*
این کلام نورانی، کاربردی و حکیمانه در تعلیم و تربیت جامعه نقش کیمیا دارد :
۱-در آنچه خود داری نیازی به راهنمایی دیگران نداری.
۲-از تعریف دیگران خود را گم نمی کنی و مغرور نمی شوی.
۳-از مذمت دیگران قافیه را نمی بازی و خوباخته نمی شوی.
۴-گرفتار چشم هم چشمی و پیامدهای ناگوارش نمی شوی.
۵ -دارای اعتماد به نفس و خود باوری خواهی شد.
۶-نیازی به غیر خدا نداری و به خدایی که آن گوهر را به تو بخشیده می پیوندی و چه پیوند مبارکی!
۷- اگر به مقامات عالی رسیدی اطرافیانت نمی توانند اعنال نفوذ کنند و برایت تصمیم سازی کنند.
۸-با تبلیغات در امور مختلف جوگیر نمی شوی
۹- در رای دادن به لیست و گروهی که نمی شناسی رای نمی دهی.
و........
امام با این کلامشان هم به عوام مردم درس زندگی مستقل و عزتمندانه می دهند و هم به خواص
سلام علیکم
🌹 بیست و چهارم ذیالحجه روز مباهله مبارک باد🌹
🌺در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند مهر تأییدی دیگر بر ارزشها و فضیلتهای اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین را بازنمود.
«خداوند اراده کرد که پلیدی را از شما خاندان دور بدارد و شما را بسیار پاک بدارد...»
پیامبر اکرم عبا بر دوش گرفته است و علی بن ابیطالب(ع)، فاطمه(س)، حسن و حسین(علیهما السلام) را زیر آن عبا گرد آورده است و در همان حال این جملات از سوی خداوند تعالی بر او نازل گشته است.
این واقعه در روز بیست و چهارم ذی الحجه اتفاق افتاده است. پس از مذاکرات بسیار پیامبر با مسیحیان نجران، بنا شده بود در مکانی با آنان گرد آید و مباهله کند.
🌏مسیحیان نجران، پس از گفتوگوی بسیار پیامبر با ایشان گفته بودند: «گفتو گوهای شما ما را قانع نمی كند. راه این است كه در وقت معینی با یكدیگر مباهله نمائیم و بر دروغگو نفرین بفرستیم، و از خدا بخواهیم دروغگو را هلاك و نابود كند.»
در این هنگام بود که حضرت جبرائیل نازل گردید، آیه مباهله را آورد و پیامبر را مأمور کرد تا با كسانی كه با او مجادله می كنند و حق را نمی پذیرند به مباهله برخیزد:
«فمن حاجك فیه من بعد ما جائك من العلم فقـُل تعالوا نَدعُ ابنائنا وَ ابنائكُم وَ نِسائنا و نِسائكُم وَ انفُسَنا وَ انفُسَـكُم ثُمَّ نبتـَهـِل فـَنَجعل لعنة الله علی الكاذبین.» (آل عمران / آیه 61) «پس هرکه بعد از رسیدن به علم با تو محاجه کرد... پس بگو بیایید فرزندانمان و فرزندانتان و زنانمان و زنانتان و خودمان و خودتان را فرا خوانیم، آنگاه مباهله کنیم و لعنت خداوند را بر دروغگویان قرار دهیم.»
چنین بود که دو طرف مذاکرهکننده رضایت دادند که بحث و گفتوگو را پایان دهند و قرار بر این شد که فردای آن روز برای اثبات حقانیت خود با یکدیگر مباهله نمایند و از خداوند بخواهد که دروغگویان را عذابی نازل کند و به کیفر برساند.
اکنون بیست و چهارم ذی الحجه است و روز مباهله فرا رسیده است. پیامبر اسلام فاطمه را به مصداق «نسائنا»، حسن و حسین را به مصداق «ابنائنا» و علی را به مصداق «انفسنا» (که نفس و خویشتن پیامبر اسلام است) فراخوانده و آنان را در زیر عبای خویش و در محضر پروردگار خویش گردآورده، این عزیزترین کسانش را تا چون گواهی بر صدق رسالتش به مباهله با مسیحیان بیرون رود. و در همین لحظه فرشته وحی آیه تطهیر را بر او نازل میکند که:
«انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا» / «خداوند اراده کرد که پلیدی را از شما خاندان دور بدارد و شما را بسیار پاک بدارد.»
و چنین بود که وقت مباهله فرا رسید. قبلاً پیامبر و هیئت نمایندگی «نجران»، توافق كرده بودند كه مراسم مباهله در نقطه ای خارج از شهر مدینه، در دامنه صحرا انجام بگیرد. پیامبر از میان مسلمانان و بستگان خود، فقط چهار نفر را برگزیده است كه در این حادثه تاریخی شركت نمایند. زیرا در میان تمام مسلمانان، نفوسی پاك تر، و ایمانی استوارتر از ایمان این چهار تن، وجود ندارد.
پیامبر در حالی رهسپار محل قرار شد كه حضرت حسین (ع) را در آغوش و دست حضرت حسن (ع) را در دست داشت، فاطمه (س) به دنبال آن حضرت و علی بن ابی طالب (ع) پشت سر وی حركت میكردند؛ پیامبر (ص) این چنین گام به میدان مباهله نهاد، او پیش از ورود به میدان «مباهله»، به همراهان خود گفت: من هر وقت كه دعا كردم، شما دعای مرا با گفتن آمین بدرقه كنید.
شاید سران هیئت نمایندگی نجران گمان میکردند که محمد(ص) با افسران و سربازان خود به میدان مباهله بیاد و شكوه مادی و قدرت ظاهری خود را نشان ما دهد. اما پیامبر وارد شد در حالی که جز جگرگوشههایش کسی همراهش نبود.
مسیحیان نجران که صحنه آمدن بی پیرایه پیامبر به صحنه مباهله را دیدند، همگی با بهت و حیرت به چهره یكدیگر نگاه كردند و از اینكه او فرزندان معصوم و بیگناه و یگانه دختر و یادگار خود و داماد و پسرعمویش را به صحنه مباهله آورده، انگشت تعجب به دندان گرفتند.
آنان دریافتند كه پیامبر، به دعوت و دعای خود اعتقاد راسخ دارد والّا یك فرد مردد، عزیزان خود را در معرض بلای آسمانی و عذاب الهی قرار نمی دهد.
اسقف نجران گفت: من چهرههایی را میبینم كه هر گاه دست به دعا بلند كنند و از درگاه الهی بخواهند كه بزرگترین كوهها را از جای بكند، فوراً كنده میشود. بنابراین، هرگز صحیح نیست ما با این افراد بافضیلت، مباهله نمائیم.
و چنین بود که هیئت نصرانیان نجران درخواست مباهله را پس گرفتند و از پیامبر خواستند تا تحت حاکمیت حکومت اسلام درآیند.
از این روی روز بیست و چهارم ذی الحجه، در تقویم دینی اسلام، روزی با اهمیت شد و مهر تأییدی دیگر بر حقانیت خاندان پیامبر اکرم(ص) و اسلام راستین گردید.
منابع:
1. جعفر سبحانی، فروغ ابدیت.
2. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان.
3. علامه طباطبایی، تفسیر المیزان
🌺التماس دعا
Ebrahim Ebrahimi:
💢 سید حسن نصرالله: با حسین زمان می مانیم
🔹🔸دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی شب عاشورا:
♦️امروز آمریکا و اسرائیل می خواهند خیمه ما را محاصره کنند، عمود این خیمه امام خامنه ای و مرکز آن جمهوری اسلامی ایران است که مانند خیمه امام حسین تحت محاصره قرار گرفته است. این خیمه ما، امام ما و حسین ماست.
♦️در این نزاع بی طرفی معنا ندارد یا باید با حسین باشی یا با یزید
♦️ما تصمیم گرفته ایم که حسینی باشیم
♦️امشب و فردا به ترامپ و نتانیاهو اثبات می کنیم که تحت هر شرایط در کنار حسین می مانیم و اگر حسین زمان ما بگوید بیعت را از شما برداشتم، ما در میدان می مانیم و می گوییم: ای فرزند امام حسین تو را تنها نمی گذاریم
#درخواست_از_اباعبدالله
مردی از اهالی مـدينه به شخصی بدهكار بود و نمیتوانست بدهی خود را بپردازد از طرفی، طلب كار نيز اصرار بر دريافت پولش داشت
برای چاره جويی نزد #امام_حسين عليه السلام آمد هنوز حرفی نزده بود كه امام حسين عليـه السـلام بـه او فرمـود آبروی خود را ، با خواهش رو در رو ، مريز نياز خود رادر نامـهای بنويس كه به خـواست خـدا آنچـه تو را شاد كند ، به تـو خواهم داد.
او در نامه ای نوشت یا اباعبدالله! فلانی #پانصد_دينار از من طلب دارد و اصرار دارد كه طلبش را بگيرد لطفاً او را راضی كنيد ، تا وقتی پولدار شـوم به من مهلت دهد.
آقا پس از خواندن نامه او به منزل رفت و هـزار دينار در كيسه ای برايـش آورد و فرمودند با پانصد دينار ، #بدهی خود را بپرداز و با پانصد دينار ديگـر ، به زندگی خود سر و سامـان بـده و پيش هيچ كس جز سه نفر حاجت خود را مگو
دينداری كه ديـن جلو اورا میگيرد؛ جوان مردی كه بخاطر جوانمردی حيا می كـند؛ صاحب اصالت خانوادگی ، كه میداند تو نمیخـواهی آبرويت بخاطر نيازت ريخته شود ، او شخصيت تورا حفظ و حاجتت را برآورده میكند. تحف العقول ص ۲۵۱
May 11
ابراهیم:
#نجات_از_عذاب_قبر
پیامبر صل الله علیه و آله فرمودند: حضرت عيسی علیه السلام از كنار قبری عبور كردند، ديدند كه صاحب آن قبر را #عذاب می كنند
سال بعد از كنار همان قبر عبور کرد ، ديدند كه صاحب آن قبر را عذاب نمی كنند. عرض کرد پروردگارا! من سال قبل که از اينجا عبور می كردم ، ديدم صاحبش معذّب است ، ولی الان ديدم عذاب از او برداشته شده است
ندا آمد که از اين مرد يک فرزند صالح و نيكو كردار است که راهی برای مردم هموار نمود و يتيمی را #مسكن داد ،پس من به بركت عمل فرزندش از گناه او درگذشتم و او را بخشیدم و عذابش برداشته شد. امالی صدوق مجلس ۷۷ صفحه ۳۰۶
اربعین#