قدیری ابیانه:🔍 قسمت 1️⃣ *تا فرهنگ عمومی اصلاح نشود، اوضاع مطلوب نمیشود!*
﷽ متأسفانه در ایران، عادت کردیم که عواقب اعمالمان را نبینیم و هر مشکلی را به گردن دولت مستقر یا دولت های قبلی یا مدیران بیندازیم! خیلی از افراد هم برای جلب نظر مردم، به این موضوع دامن میزنند.
✅ امروز یکی از مشکلات کشور، کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم است.
✅ البته گاهی سیاستگذاری خاص دولتها مسئول وقوع این پدیده است و البته در بسیاری موارد هم، الگوهای نادرست رفتاری مردم و سبک زندگی غلط مردم عامل این موضوع میباشد.
✅ هرچقدر ما ارز بیشتری مصرف کنیم، ارزش پول ملیمان کم و کمتر میشود.
✅تمام اجناس خارجیای که مردم بر اجناس داخلی ترجیح میدهند، ارزبر است و باعث کاهش ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی میشود. این نمونهای از خودتحریمی است.
✅ امروز ما تحت تحریم کشورهای غربی هستیم.
✅ کالاهای ایرانی حق ورود به بازار این کشورها را ندارند و با مشکلات در صادرات مواجهاند؛
✅ اما بازار ما به دلیل علاقه مردم به خرید جنس خارجی، دست همین غربیهایی است که ما را تحریم کردهاند!
✅ خرید جنس خارجی یعنی تقویت اقتصاد، پول ملی و اشتغال خارجی و در عین حال تضعیف اقتصاد، پول ملی و اشتغال داخلی!
✅ درست است که مصرف کننده ایرانی به هنگام خرید برای این کالاها ریال پرداخت میکند ولی واردات این جنس خواه به صورت قانونی خواه به صورت قاچاق مستلزم خروج ارز از کشور است
✅ و همین موضوع یکی از عوامل تأثیرگذار در کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم است!
✅ این موضوعات باید با لطافت برای مردم تشریح شود.
✅ نمیشود ما قطره شور باشیم و از دریا انتظار شیرینی داشته باشیم! دریای شیرین به قطرات شیرین آب نیاز دارد.
✅ ما سرمایههای زیادی را به خاطر سبک زندگی غلطمان از دست میدهیم.
✅ متأسفانه ما کشوری مُسرف هستیم. اسراف هم به معنای از دست دادن سرمایهها است.
✅ ضربالمثلی خارجی هست که میگوید: *کسی که اسراف میکند از خودش دزدی میکند!*
✅ مصرف گاز در کشور ما معادل مصرف نصف قاره اروپا است! مسأله این است که بخش اعظمی از مصرف گاز در کشورهای اروپایی در بخش صنعتی است ولی بخش بزرگی از مصرف در داخل ایران در بخش خانگی رخ میدهد!
✅ میزان مصرف.گاز در ایران معادل ۷ میلیون بشکه نفت است.
✅ وقتی هوا در اروپا سرد میشود، اروپاییها در منزل لباس گرم میپوشند
✅ ولی ما در خانه مصرف گازمان بالا میرود!
✅ این مصرف اضافی میتواند به 10 برابر قیمت به بازار خارجی ارائه شود و درآمد ارزی از آن حاصل گردد.
✅ *آیا کارمندانی که کارشان را درست انجام نمیدهند و برای انجام وظیفهشان و انجام کار مردم که جزو حقوق اساسی آنها است، رشوه میگیرند، از ما مردم نیستند*؟!
✅ دولت ۸ و نیم میلیون نفر حقوق بگیر دارد (شاغل و بازنشسته)
✅ *تا فرهنگ عمومی اصلاح نشود، کار مملکت لنگ است!*
✅ *دولت ۸ و نیم میلیون حقوق بگیر دارد! آیا همه این افراد پاکدست هستند؟*
✅ *سالی نزدیک دو هزار نفر کشته در سوانح جادهای داریم. بخش بزرگی از این سوانح به دلیل بیاحتیاطیهایی است که رانندگان میکنند!* چه کسی پاسخگوست؟
✅ *آیا درست است که همه تقصیر را به گردن دولت و حاکمیت بیندازیم؟*
✅ *در حادثه راه آهن چه کسی بیل مکانیکی را در مسیر قطار قرار داد؟ آیا به دلیل اشتباه یک نفر، این همه آدم جان خودشان را از دست ندادند؟*
✅ اینچنین حوادثی به ما نشان می دهد که عملکرد اشتباه تک تک ما عواقب سنگینی دارد و این عواقب میتواند دامن همه را بگیرد.
✅ *آیا ما اهل خُلف وعده نیستیم؟ این خُلف وعدهها به اقتصاد ما آسیب نمیزند؟
✅ وقتی گروهی از کارگران و مهندسان دور هم جمع میشوند تا ساختمانی را بسازند، و همه معطل آمدن سیمان میشوند، و آورنده سیمان خلف وعده میکند،
✅ این خلف وعده حق صاحبکار را پایمال نمیکند؟
✅ *آیا کسبه ما همه سالماند؟ آیا دست این کسبه برسد، گرانفروشی نمیکنند و کلاه سر مردم نمیگذارند؟
✅ آیا مزاحمین تلفنی اورژانس و آتشنشانی از مردم نیستند؟!
✅ *آیا تفاوت کیفیت میوه ته جعبه با روی جعبه هم کار دولت است؟*
✅ *انداختن میوه خراب داخل کیسه مشتری توسط میوه فروش هم دلیلش دولت و حاکمیت است؟*
✅ آیا آنها که آشغال از پنجره ماشین را به بیرون پرتاب میکنند یا توی جوب آب میریزند جزو مردم ما نیستند؟
✅ *آیا ما رعایت حقوق همدیگر را میکنیم؟
✅ *آیا موتورسوارهایی که حقوق رانندگان و عابرین پیاده را زیر پا میگذارند و به ماشین مردم میزنند و فرار میکنند، جزو این مردم نیستند؟*
✅ *آیا کسانی که از صحنه تصادف فرار میکنند، جزو این مردم نیستند؟*
👈ادامه و متن کامل👇
http://ghadiri.ir/post/7464
🔍 *وظیفه تشکیل حکومت اسلامی*
✅ما به عنوان مسلمان موظفیم حکومت اسلامی را برقرار کنیم. ✅شرط تشکیل حکومت اسلامی الزاما مراجعه به آرای عمومی نیست. کمااینکه حضرت ابراهیم (ع) برای شکستن بتها و پیامبر (ص) هنگام ورود به مکه از مردم نظرخواهی نکردند. اصل بر این است که با تشکیل حکومت اسلامی، احکام اسلام جاری شود؛ ولی در جامعهای با اکثریت مسلمان میشود این حکومت اسلامی جمهوری اسلامی شود و انتخاب مسئولان به مردم واگذار شود.
✅ یعنی جمهوری اسلامی نوعی از حکومت اسلامی است که در جامعهای که اکثریت آن مسلمان هستند مقدور میباشد.
✅حال اگر اکثریت را از دست بدهیم؟
فرض کنید میگویند رفراندوم بگذاریم و برای ما ثابت شد که 50 درصد بعلاوه یک نفر به جمهوری اسلامی "نه" بگویند که در این تعداد، بهایی، مسیحی، یهودی هم هست. آیا باید به خاطر آن یک رای از فکر حکومت اسلامی بگذریم؟. همین غرب که مدام از دموکراسی سخن میگوید، از یک اقلیت حاکم در این کشورها حمایت میکند مثل حمایت از شاه و آل سعود و.... .
🔍 *ترس از بازسازی دیکتاتوری*
✅بعد از انقلاب، ما از یک سیستم مدیریت دیکتاتوری خارج شدیم و نگران بودیم که زمینههای بروز دیکتاتوری پیدا نشود. مدیریتها را شورایی کردیم. شورای عالی فلان و... . هر موقع حضرت امام صحبتی میکردند، مثلا دستگاه قضایی مطرح میکرد که این تصمیم شوراست و نظر من نبوده است. در اینجا با اصلاح قانون اساسی، مسئولیت با فرد است و شورای عالی به رئیس قوه قضائیه تغییر پیدا کرد. یعنی تو تصمیم میگیری، مسئول هستی و باید پاسخگو باشی.
🔍 *شورای رهبری*
✅عدهای بحث شورای رهبری را مطرح کردند، نظر امام بر این نبود که آن هم به ترس از بروز دیکتاتوری برمیگردد.
🔍 *پیشنویس قانون اساسی*
✅امام در فرانسه از مرحوم دکتر حبیبی خواستند پیشنویس قانون اساسی را بنویسد. ایشان هم سعی کردند قانون اساسی را براساس قانون اساسی فرانسه و با کمی تغییر تهیه کنند. آنها رئیس جمهور و نخست وزیر داشتند و ما هم در اینجا هر دو را داشتیم. تا اینکه بحث ولایت فقیه در جلسه تدوین قانون اساسی مطرح و خوشبختانه تصویب شد، اما معضلاتی در سازمان اداری کشور پیش آمد.
🔍 *اختلاف رئیس جمهور و نخست وزیر*
✅رئیس جمهورِ منتخب مردم و رئیس قوه مجریه هست و او نخست وزیر را انتخاب کرده و به مجلس پیشنهاد میدهد. نخست وزیر باید هم به رئیس جمهور و هم به مجلس پاسخگو باشد. آقای موسوی میگفت چیزی را که قبول ندارم و نمیتوانم در مجلس از آن دفاع کنم انجام نمیدهم.
✅در اینجا یک تعارضی پیش آمد. رئیس جمهور، منتخب مردم است، نامش هم رئیس جمهور است و نخست وزیر را هم او به مجلس معرفی میکند، اما نخست وزیر میگوید که چون من این نظر شما را قبول ندارم، پس آن را انجام نمیدهم. کار به جایی رسید که آقای موسوی چند روزی هم پنهان شد. اختلاف بالا گرفته بود. اما به خاطر اصرار برخی آقایان و شرایط جنگ و نگرانی از تأثیر منفی این تغییرات در جبهه، امام گفتند که موسوی در سمت خود ابقا شود. آقا هم تسلیم نظر امام شدند و موسوی نخستوزیر باقی ماند. اما در آن زمان، آقا ریاست جمهوری نکرد و این مقام، بیشتر مقامی تشریفاتی ماند؛ در حالی که خود، منتخب مردم بود.
🔍 *حذف سمت نخست وزیری*
✅برای حل این مشکل، در اصلاح قانون اساسی، سمت نخست وزیر حذف شده و به معاون اول تغییر پیدا کرد. از آن زمان که قانون به شخص رئیس جمهور قدرت انتخاب و عزل معاون اول را داد، اختلافی بین آن دو بروز نکرده است. نه اینکه اختلاف دیدگاه نداشته باشند، مگر ممکن است بین دو نفر هیچ اختلاف دیدگاهی نباشد؟
🔍 *انتقال اختلاف بین رهبر و رئیس جمهور*
✅من همان موقع گفتم که اختلاف بین رئیس جمهور و نخست وزیر، به اختلاف بین رئیس جمهور و رهبر منتقل میشود و این قضیه را در دورههای مختلف دیدیم. حداقل در دور دوم ریاست جمهوری آنها این اتفاق افتاد. زیرا در دور اول ملاحظاتی را رعایت میکنند تا برای دور دوم احراز صلاحیت شوند.
🔍 *مغایرت اختیارات عملی رهبری با ولایت مطلقه*
✅گفتیم حالا ولایت مطلق فقیه در قانون اساسی اصلاح شده جای گرفته است، اما رهبر، اختیارات معمولی خیلی از سران کشورها را هم ندارد.
✅بودجه دفتر رهبری هم دست رئیس جمهور و دولت است. دفتر رهبری برای کسب یک امکانی باید دولت و رئیس جمهور را قانع میکرد، زیرا تأمین بودجه دفتر رهبری هم در اختیار رئیس جمهور است، میتواند آن را بدهد و به خواست آنها عمل کند یا بالعکس. در دور اول ریاست جمهوری و برای اینکه دور دوم هم توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شوند، ملاحظاتی میکردند که در دور دوم دیگر این ملاحظات را هم نداشتند.
قدیری ابیانه:🏁 *ریشه های فساد و راهکار رفع آن* https://bayanbox.ir/info/3461306982554264455
📲 دعوت میشوید به سایت و کانالهای محمد حسن قدیری ابیانه در ایتا و بله
www.ghadiri.ir
@ghadiri1404
@Gozideha1404
↩️ لطفا برای دیگران هم ارسال فرمایید.
من در استرالیا سفیر بودم و 700 دانشجوی دکترا داشتیم. به یکی از دانشجویان مدیریت گفتم یک نکته جالب از تدریس مدیریت اینجا بگویید. گفت بند یک:حق با مدیر است. بند دو: اگه جایی واقعاً حق با مدیر نبود، در آن مورد هم به بند یک مراجعه کن. الان ما این مشکل فرهنگی را داریم که مدیری را که حرف مافوق خود را نمیخواند، قوی میدانیم. اما در دنیا اینگونه نگاه نمیکنند. میگویند سه مرحله داریم:
مرحله اول، پیش از تصمیمگیری که گاهی ممکن است برای آن حتی دانشگاه، دانشکده، پژوهشگاه و... تأسیس کنند. مرحله دوم، تصمیمگیری که قانون مشخص میکند رهبر یا رئیس جمهور یا ... حق دارد این تصمیم را بگیرد. مرحله سوم فقط اجراست. در هیئت دولت نمیتوانی بگویی چون من به تصمیمی رأی ندادم پس عمل نمیکنم. همه باید عمل کنند. مثل اتوبوسی که خاموش شده و برای روشن شدنش میخواهند آن را هل دهند. نمیشود یه عده از عقب و یه عده از جلو آن را هل دهند. همه باید طبق نظر راننده و به یک سو هل بدهند. هرکه هر جور خواست (که در ایران بسیار باب است) نمیشود. در اجرا همه باید تصمیمی که گرفته شده را اجرا کنند. تا اجرا نشود معلوم نخواهد شد اشکال از تصمیم بوده یا اجرا. این مشکل در کشور ما زیاد است.
🔍 *پیشنهاد اصلاح قانون اساسی*
بنابراین اگر روزی قانون اساسی خواست اصلاح شود، پیشنهادم این است که ریاست جمهوری به رئیس قوه مجریه تبدیل شود و منصوب رهبری باشد. دیگر لازم نیست انتخابات برگزار شود.
✅ آقای یزدی حرف قشنگی زده بود آن اینکه ما در شورای نگهبان حق تشخیص مصلحت نظام را نداریم، اما در مجمع تشخیص مصلحت نظام این حق را داریم. اعضای فقیه شورای نگهبان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم هستند. ممکن است رأی من در شورای نگهبان راجع به موضوعی یک چیز باشد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام خلاف آن. چرا؟ چون در اینجا فقط حق دارم بگویم آیا با قانون اساسی منطبق است؟ با اسلام تعارض دارد؟ اما در مجمع تشخیص مصلحت نظام میتوانم و حق دارم به تشخیص خودم ئه مصلحت چیست رای دهم. بنابراین رأی متفاوت است. این را در دستگاه قضا هم میبینیم. حکم قاضی باید طبق قانون باشد، اگر فکر میکند باید به شخصی حکم اعدام بدهد، اما قانون آن را تصویب نکرده است حق ندارد حکم اعدام بدهد. اما این قاضی اگر به مجلس رفت، میتواند قانونی وضع کند که مجازات فلان جرم، اعدام باشد.
🔍 *اطاعت یکپارچه از قانون*
✅در مجلس راجع به یک موضوع، عدهای رای مثبت و برخی رأی منفی دارند. رای میگیرند و اگر تصویب شد و شورای نگهبان هم تأیید کرد، همه کسانی که رأی مثبت و منفی دادند باید طبق قانون عمل کنند. همه جای دنیا همین است و استثنا نیست.
پس ولایت مطلقه فقیه، لازمه داشتن نظام اسلامی است. مطلقه به این دلیل که باید در مواردی بلافاصله تصمیم بگیرد که در قانون عملی ما مطلقه نیست. معتقدم اختیارات رئیس جمهور بیش از رهبری است.
🔍 *نظارت بی مسمی*
اصلاً بیدلیل اسم نظارت بر سه قوه را برای رئیس جمهور آوردیم. رئیس جمهور را تحریک میکند که ما حق نظارت داریم. همه آنها بلااستثنا چنین حرفی زدند، الا شهید رجایی و دیگری آقای رئیسی. چه بسا اگر شهید رجایی و باهنر هم زنده بودند بینشان اختلاف میافتاد. بنابراین باید قانون اساسی را اصلاح کنیم.
والسلام
http://ghadiri.ir/post/7300
🔍 *وظیفه نظارت رئیس جمهور بر قوا*
✅بندی در قانون اساسی اصلاح شده آمد با این مضمون که هماهنگی و نظارت بر سه قوه بر عهده رئیس جمهور است که الان منشأ مشکل شده است. رئیس جمهور میگوید من ناظر بر سه قوه و مسئول هماهنگی هستم، تخصیص بودجه هم بر عهده من است، چرا نمیتوانم در امور آنها دخالت کنم؟
🔍 *رئیس جمهور تدارکاتچی*
✅این مسئله که برخی میگویند رئیس جمهور تدارکاتچی است، از نظر قانونی در مواردی همینطور است؛ زیرا کل بودجه کشور را در اختیار دارد. بودجه صداوسیما، سپاه، ارتش، نیروهای مسلح و قوه قضائیه و مجلس و... در دست قوه مجریه است که به خزانه واریز میشود و باید توسط دولت تقسیم شود.
✅اصلاً قانون اساسی ما خواسته که تو حق دخالت در قوای مستقل از قوه مجریه را نداشته باشی. نمیشود بگویی چون بودجه دستگاه قضا را من میدهم قاضی باید به نظر من عمل کند. قرار است که آنها مستقل از قوه مجریه باشند، ولی عملاً این بودجه به او امکان دخالت میدهد.
✅بارها شاهد بودهایم زمان ریاست جمهوری آقای روحانی و دوره های قبل که میگفتند اگر فلان برنامه از تلویزیون پخش شود یا نشود، بودجه شما را قطع میکنیم. کمااینکه صدا و سیما الان هم کلی بدهی به کارکنان خود دارد. شاید راهحل این قضیه این باشد که بودجهای که به خزانه واریز میشود، دست دولت نباشد و در جایی فراتر از قوا این تقسیمبندی بودجه انجام شود. ✅بودجه قوه مجریه را هم بدهند به خودش و دیگر تدارکاتچی نباشد.
🔍 *ولی مطلقه کم اختیار*
✅ما میگوییم ولی مطلقه فقیه، اما چه مطلقهای که نه مستقیم در انتخاب رئیس جمهور دست دارد، نه میتواند او را عزل کند. وقتی رئیس جمهور میداند که رهبر نمیتواند او را عزل کند، حرفشنوی هم ندارد. در دوره قبل شاهد بودیم که رهبری در یک مورد سخنی میگفت و رئیس جمهور بلافصله برخلاف آن صحبت میکرد، پیشنهادهای استیضاح و رای به عدم کفایت رئیس جمهور هم در مجلس رأی نمیآورد چون اکثریت نمایندگان مجلس هم همجبهه رئیس جمهور بودند. و رئیس جمهور در آن چند سال احساس قدرت میکرد. دوره قبل هم همینطور. آیا این منطقی است؟ ✅بالاترین شخص مملکت، اختیار مهمترین ارگان اجرایی آن (قوه مجریه) را نداشته باشد؟! به نظر من یکی از نواقص بزرگ است.
🔍 *ضرورت انتخاب رئیس قوه مجریه توسط رهبری*
✅معتقدم که باید رئیس قوه مجریه را رهبر انتخاب کنند. همان طوری که رئیس جمهور، معاون اول خود را انتخاب میکند، درباره رهبری هم انجام دهند. که هر زمان رهبر خواست، بتواند او را عزل کند. دیگر این اختلافها و تشنجی که در کشور داریم، که رهبری یک چیز میگوید و رئیس جمهور چیز دیگر، بروز نکند.
🔍 *آیا رهبر معصوم است؟*
✅آیا رهبر معصوم است؟ نه. انسان است، ممکن است اشتباه کند. یک سری اختیارات هست که در دنیا طبق قوانین دست شخص اول کشور است؛ حال آن فرد رئیس جمهور، حاکم نظامی، سلطان و... است.
🔍 *شرط استقلال یک کشور*
✅ حکومتی که میخواهد مستقل باشد، یک نفر باید حرف نهایی را بزند. اگر کسی نباشد حرف آخر را بزند، کلی مشکل برای کشور پیش خواهد آمد. مثلاً اگر مشخص شد که دشمن برنامه دارد فردا به ایران حمله کند! شخصی که در رأس هست باید بتواند بلافاصله تصمیم بگیرد. آیا میتواند آن را در مجلس شورای اسلامی به مشورت گذارد؟ در این صورت خبر لو میرود، دشمن در حمله تأخیر میکند و بعداً معلوم نیست که از زمان بعدی حمله خبردار شویم.
بنابراین در همه جای دنیا یک نفر حرف آخر را میزند. در آمریکا رئیس جمهور است. یک نفر همیشه با یک کیف در دست، او را همراهی میکند و آن کیف، برای دستور حمله اتمی است. هرجا که رئیس جمهور دستور داد، حمله اتمی شود، باید آن دستور را اجرا کنند. مثلاً ارتش نمیتواند بگوید که آیا دستور تو طبق مصوبه مجلس است؟ رئیس جمهور گفت حمله کنید، باید انجام شود.
🔍 *شرط جمهوریت نظام*
آیا جمهوریت نظام موکول است به اینکه رئیسجمهور داشته باشد؟ رئیسجمهور آن هم منتخب مستقیم مردم باشد؟
✅ایتالیا "جمهوری ایتالیا" است. رئیسجمهور و نخست وزیر را مردم انتخاب نمیکنند؛ بلکه مجلس و سنا در جلسهای مشترک، رئیس جمهور را انتخاب میکنند و او هم طبق سنت، حزبی که بیشترین رأی را آورده است، مأمور تشکیل کابینه میکند. اگر نتوانست در موعد مقرر دولت تشکیل دهد، رئیس جمهور، رهبر حزب دیگری را انتخاب میکند. در لبنان و عراق هم همینگونه است.
✅جمهوریت یعنی منتخب مردم باشی، چه مستقیم چه غیرمستقیم. در بسیاری از کشورها غیر مستقیم است. آیا میتوان گفت که در آن کشورها جمهوری و دموکراسی وجود ندارد؟
✅در آمریکا مردم هر ایالتی عدهای را انتخاب میکنند که به آن آرای الکترال و یا مجلس الکترال میگویند. آنها دور هم مینشینند و رئیس جمهور را انتخاب میکنند. معمولاً به هم حزبی خود رأی میدهند. (هر چند استثنا هم داشته). پس از انتخاب دیگر هیچ اختیاری ندارند. آیا آمریکا جمهوری نیست؟
✅اختیارات رئیسجمهور آمریکا بیشتر از اختیارات رهبر است. رئیسجمهور آمریکا معاون و وزرا را خودش انتخاب میکند و حرف آخر را او میزند.
🔍 *اگر رهبر نداشتیم*
✅ ما هم اگر رهبر نداشتیم، باید این اختیارات را به شخص دیگری میدادیم. آیا آن شخص دیگر معصوم است؟
✅ فرض کنید آقای احمدینژاد رئیسجمهور شده و رهبر نداریم. مگر او اشتباه نمیکند؟ مگر آقای روحانی و ... اشتباه نمیکنند؟ ✅گاهی من رهبری را با آتشنشانی مقایسه میکنم. بسیاری هستند که تلفنی مزاحم میشوند و به دروغ میگویند که مثلاً بازار آتش گرفته است. آتشنشانی باید درصدی از اطمینان را حاصل کند که او را بازی نمیدهند. با روشهایی استنباط میکند که این خبر صحت دارد و گروه را اعزام میکند. بسیار اتفاق افتاده که پس از اعزام متوجه شدهاند خبر دروغ بوده و بازی خوردهاند. اما آیا هر دفعه که گروه اعزام میشوند هر مأمور آتش نشانی میگوید که من خودم باید از صحت خبر اطمینان پیدا کنم؟ در این صورت که اصلا عملیات نجاتی انجام نخواهد شد. خطرات این انقلت بیشتر است.
🔍 *مبنای تصمیمگیری*
حال، یکی از مبانی تصمیمگیری، داشتن اطلاعات طبقهبندی شده است. شخصی که حرف آخر را میزند، باید به سریترین اخبار و اطلاعات دسترسی داشته باشد. ممکن است توانایی این شخص با فرد دیگری یکسان باشد، اما آن فرد دیگر به این اطلاعات سری دسترسی ندارد. مشورت درباره اطلاعات سری هم خطر لو رفتن دارد. لذا در همه جای دنیا یک نفری که به همه اطلاعات دسترسی دارد، حرف آخر را میزند. بعضی چیزها را میشود از قبل برنامهریزی کرد، و مثلا حتی سمینار برگزار نمود. مثلاً بحث آمار و اشتغال جمعیت که از سالها قبل قابل پیشبینی است. اما برای مواردی فرصت این کارها وجود ندارد و باید بلافاصله تصمیم اتخاذ و اقدام شود. این تصمیم را در سیستم نظامی اتوماتیک میکنند. موشک را تنظیم میکنند که اگر هواپیما آمد بزنند. حتی از فرمانده خود هم اجازه نمیگیرند. چون یک لحظه تأخیر میتواند منجر به یک فاجعه شود. مثل اس ۳۰۰ که دستگاه که به صورت اتوماتیک تنظیم شده و مقابله میکند. با موفقیت آن کاری ندارم، اما منطق آن درست است.
🔍 *رئیس جمهور معصوم!!*
✅حالا اگر رهبر نداشتیم، رئیس جمهور معصوم است؟
مثلا رئیس جمهور به رئیس دفتر خود دستور دهد که این شخص را برای وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی کن. آیا او میتواند از این کار امتناع نموده و بگوید نظر شما محترم است، ولی من این شخص را قبول ندارم؟ در این صورت سنگ روی سنگ بند نمیشود. به نظر بنده، ما باید حتماً کسی را داشته باشیم که بتواند حرف آخر را بزند، دیگران هم باید از او اطاعت کنند. یکی از مهمترین رکنهای حکومت، قوه مجریه است، اما الان راجع به آن دردسر داریم و آن اینکه اختلافات بین نخستوزیر و رئیس جمهور به رهبر و رئیس جمهور منتقل شده است.
🔍 *نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام*
حالا در قانون اساسی آمده که رهبر پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلان را تعیین میکند. در مجمع تصمیمگیری نمیشود و طبق خواست قانون اساسی، نفس مشورت اتفاق میافتد. لذا هنگام گزارش نمیگویند اکثریت این رأی را دادهاند، حتی اگر یک نفر هم رأی متفاوت داده باشد نوشته میشود و رهبر است که میتواند نظر اکثریت رو بپذیرد، نظر آن یک نفر را و یا نظر هیچ کدام و خود نظر دیگری داشته باشد و آن را اعمال کند. زیرا نفس انجام مشورت خواست قانون اساسی بوده که انجام شده است.
🔍 *تعیین سیاستهای کلان*
سیاستهای کلان نظام را، همه موظفند اطاعت کنند. یکی از ایرادهایی که میگیرند اینکه مجلس چیزی را تصویب کرده و در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتند این خلاف سیاستهای کلان است؛ بنابراین شورای نگهبان آن را رد میکند. همه قوا موظفند براساس سیاستهای کلان عمل کنند و نمیتوان قانونی خلاف آن وضع کرد، زیرا مخالف سیاستهای کلان است و سیاستهای کلان طبق قانون اساسی با رهبری است. حالا چه کسی این مهم را در مجمع بررسی میکند؟ گفتند به دلیل نقش مشورتی مجمع درباره سیاستهای کلان، این وظیفه را به مجمع بسپاریم؛ اما تمرکز و انسجام بیشتر یک گروه را برای انجام این کار مشخص کردند. بنابراین، علاوه بر مجلس و شورای نگهبان، آنجا که مربوط به سیاستهای کلان است مجمع هم ورود پیدا کرده است که برخیها به آن اعتراض میکنند در حالی که تعیین سیاستهای کلان طبق قانون اساسی از وظایف رهبری است.
🔍 *اشکالات قوانین*
✅ اشکالات دیگری هم وجود دارد. مثلا دولت و وزارت کشور، مسئول برگزاری انتخابات و وزارت اطلاعات، مسئول امنیت کشور هستند. انتخابات را چه کسی برگزار میکند؟ وزیر کشور. خب او میخواهد رئیس جمهور سابق ابقا شود پس امکان اعمال نظر وجود دارد و کمااینکه اتفاق افتاده است. یا اینکه اطلاعات دستگاههای اطلاعاتی داشتههای ملی است و نباید از آن استفاده و بلکه سوء استفاده جناحی بشود. اما زیرنظر رئیس جمهور است و او میتواند از این اطلاعات برای پیروزی مجدد و علیه رقبا استفاده کند. لذا معتقدم دستگاه اطلاعاتی ما باید از زیر نظر دولت بیرون بیاید. اگر وزارت کشور بخواهد انتخابات را برگزار کند، باید زیر نظر شورایی فراتر از قوه مجریه اجرا شود و معتقدم انتخابات میتواند توسط قوه قضائیه برگزار شود مشروط بر اینکه مقامات قوه قضائیه جزو کاندیداها نباشند. اینها نواقصی هست که در قوانین ما وجود دارد و از آن سوء استفاده میشود. دستگاه اطلاعاتی هم باید مستقل از دولت شود.
🔍 *دستگاههای تبلیغاتی نظام*
✅از این طرف، یک سری دستگاهای تبلیغاتی داریم. صداوسیما، سازمان تبلیغات و... زیر نظر رهبری و وزارت فرهنگ و ارشاد و معاونت مطبوعاتی و روزنامهها هم زیر نظر دولت است. یک عده ازاین طرف میروند و یک عده از آن طرف، که این اشکال است. سیاست تبلیغاتی نظام باید واحد باشد. حالا زیرنظر رهبری باشد یا ریاست جمهوری؟ اگه قرار باشد صداوسیما هم زیرنظر دولت باشد، کسی حق انتقاد از دولت را نخواهد داشت. وگرنه رئیس آن عوض میکنند. پس خوب است که زیر نظر رهبری اداره میشود، اما اگر ما آن اصل را درست کنیم که رهبری شخصا رئیس قوه مجریه را انتخاب کنند و بتوانند عزلش کنند آن وقت اشکال ندارد وزارت اطلاعات، دستگاههای تبلیغاتی و... زیرنظر دولت باشند. دیگر این تضاد پیش نخواهد آمد.
🔍 *حاکمیت دوگانه*
✅میگوییم که حاکمیت دوگانه نیست، اما در عمل دوگانه است. وقتی تعیین بودجه دفتر رهبری با رئیس جمهور است، پس میتواند اعمال قدرت کند. به همین دلیل، در دور دوم ریاست جمهوری گاهی علنی و گاه غیرعلنی، مخالفخوانیها آغاز میشود.
✅رئیس جمهور قبل از انتخابات میگوید من انتخاب شوم این کارها را میکنم. تو نمیتوانی چنین چیزی بگویی، چون اگر آنچه میگویی انجام میدهم با سیاستهای کلان نظام مغایر باشد، نمیتوانی و حق انجام آن را نداری. بعد از پیروزی میگوید من به مردم وعده دادهام و باید عمل کنم. این وعده تو خلاف اختیارات تو بوده است. حال در اینجا رهبر باید یا با او برخورد کند که برای مملکت هزینه دارد، یا آن را نادیده بگیرد. ✅درخصوص برجام نظر رهبری مخالف بود و میگفت به جایی نمیرسد، اما رفتند در مذاکرات و وعده دادند که من این قضیه را حل میکنم. به نظر من راهی بود که رهبری میدانست به نتیجه نمیرسد، اما چون بخشی از افکار عمومی به خاطر این قضیه رأی دادند، رهبری کنار مینشینند. چرا در مذاکرات خطوط قرمز را رعایت نکردند؟ چون احساس کردند رهبری نمیتواند کاری کند که این از اشکالات است. اسم آن ولایت مطلقه فقیه است، اما اختیار آن نیست.
🔍 *ضربه به جمهوریت*
✅حالا آیا اگر انتخاب رئیس جمهور ما مستقیما منتخب مردم نباشد، جمهوریت ما ضربه میخورد؟ خیر. مگر آمریکا، آلمان، ایتالیا و... جمهوری نیستند؟ کجا در این کشورها مردم رئیس جمهور را انتخاب میکنند؟ مهم این است که انتخاب شود، چه مستقیم و چه غیرمستقیم.
✅ ازنظر من اگر ما فقط یک انتخابات و آن هم انتخابات مجلس خبرگان رهبری را داشتیم، جمهوریت ما نقص نداشت. چون مردم خبرگان رهبری را انتخاب کردند، آنها هم رهبر را انتخاب کردند. کاری که در آمریکا میکنند. در پاکستان و هند هم مردم رئیس جمهور را انتخاب نمیکنند، در آنجا انتخابات پارلمانی است و پارلمان تصمیم میگیرد.
مجلس خبرگان رهبری هم یک پارلمان است.
✅میگویند در آن صورت در سطح جهانی برای ما حرف درمیآورند. به خاطر دیگران میخواهیم نظام خود را فشل کنیم؟ که از نظر من از یک جهاتی فشل هست.
🔍 *دور باطل*
✅راجع به خبرگان رهبری هم میگویند "دور باطل". طبق قانون اساسی، هیچ ارگان و احدی حق دخالت در امری از امور مجلس خبرگان رهبری را ندارد؛ حتی رهبر. شورای نگهبان هم حق دخالت ندارد.
✅مجلس خبرگان رهبری همه چیز خود را خودش تعیین میکند. حال چون باید نامزدها مجتهد و عادل باشند، بدون سوءسابقه و ضدانقلاب هم نباشند. در جایی باید بررسی کنند. مجلس خبرگان رهبری هم میتوانست بگوید من خودم در مورد نامزدها نظر میدهم، بررسی میکنم و یا مثلا هرکسی که از نظر یک مرجع تقلید تأیید شده باشد را میپذیریم. آن وقت فتنهای بزرگ به پا میشد. ✅مثلا آقای خلخالی گفته بود من هم مرجع تقلید هستم. میگفتند رسالهات کو؟ میگفت همین رساله امام رو قبول دارم.
نامه سری⛔️قدیری ابیانه به محمد خاتمی در سال 1376 در مورد یارانه
من در سه سال پایانی دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی معاون دفتر ایشان در امور ارتباطات و تبلیغات دولت بودم. وقتی خاتمی به ریاست جمهوری رسید نیز تا زمانی که ابطحی به ریاست دفتر برگزیده شود کماکان در این سمت باقی ماندم و با آمدن وی اولین معاونی که جایگزین گردید من بودم.
برای خداحافظی با رئیس جمهور جدید با ایشان ملاقات کردم و در این ملاقات بر ضرورت حذف یارانه ها و اختصاص این مبالغ کلان به توسعه و عمران و آبادانی کشور تاکید نمودم.
وی گفت سلسله مقالات مرا که در روزنامه اطلاعات تحت عنوان "نقدی بر محو فقر" نوشته بودم (طی 30 شماره) همه را خوانده است و آن را قبول دارد و به خاطر همین هم در تبلیغات انتخاباتی اصلا بر موضوعات اقتصادی تاکید نکرده است.
به او گفتم اگر یارانه ها را هدفمند نسازد طی 4 سال دوره ریاست جمهوری وی یا هشت سال در دوره بعدی کشور را فقیرتر تحویل رئیس جمهور بعدی خواهد داد و آمادگی خویش را برای کمک به وی در این راستا اعلام کردم.
با توجه اظهار علاقه وی به عمل به حذف یارانه های سوخت که بعدا نام هدفمند سازی یارانه ها بر آن نهاده شد، اینجانب به عنوان شخصیت حقیقی اقدام به تهیه طرحی نمودم که در آن زمان، طبقه بندی سری را برای آن انتخاب کرده و برای ایشان ارسال نمودم.
از آنجا که طبقه بندی نامه مذکور توسط شخص اینجانب به عنوان شخصیت حقیقی سری تعیین شده بود و اینک انتشار آن اشکالی ندارد، آن را منتشر می نمایم و اینکار از نظر حقوقی انتشار اسناد محرمانه دولتی محسوب نمی گردد.
خاتمی در دوران ریاست جمهوری خود هدفمند سازی یارانه ها را به اجرا در نیاورد، هر چند به دلیل اینکه مجلس ششم عملا در دست وی بود انجام آن امکانپذیر بود.
خاتمی در پایان دوره ریاست جمهوری خویش از اینکه نتوانسته است یارانه ها را هدفمند کند اظهار تاسف کرد.
در سال ۱۳۸۶ وقتی به عنوان سفیر ایران در مکزیک تعیین شدم ملاقاتی به رسم معمول با آقای احمدی نژاد رئیس وقت جمهور داشتم. عین نامه صادره به خاتمی در مورد یارانه ها را به او نیز دادم اما آمار آن به روز شده بود. نتیجه آن شد طرح هدفمندسازی یارانه ها. البته در اجرای طرح تغییراتی دادند.
این در حالی است که او در انتخابات سال ۱۳۸۴ بر علیه هدفمندسازی یارانه های سوخت تبلیغات کرده بود.
در ادامه متن نامه سری به خاتمی و طرح ضمیمه چگونگی عملیاتی کردن آن را می توانید مشاهده فرمائید.
bayanbox.ir/id/8601820361314934850view
ghadiri1404.blogfa.com/post-399.aspx
1️⃣✍️تاریخچه و راهکارهای هدفمندسازی یارانهها و واقعیسازی قیمتهای فرآوردههای سوختی
✍️ goo.gl/H6zZh2
2️⃣📰مقاله سال 1373 در مورد سوبسید ها در روزنامه اطلاعات.
📰 goo.gl/8FNdWd
🔭 bayanbox.ir/info/5758157204679389737
---------
Ghadiri.ir
@Ghadiri1404
حالا ما بگوییم تو مرجع تقلید هستی یا نیستی؟ به دیگران هم همین را بگوییم؟ خود این یک فتنه خواهد شد. خود مجلس خبرگان رهبری این را تصویب نکرد. میتوانست این کار را بکند. کار خوبی هم کرد که تصویب نکرد. میتوانست از بین خودشان کمیتهای تشکیل دهد که نامزدها را گزینش کنند. آن وقت باید دفتر و امکانات را در همه جای کشور مهیا میکردند. هزینه اضافی برای اینکه هر 8 سال انتخابات برگزار شود؟ مجلس خبرگان رهبری تصمیم گرفت این کار را به فقهای شورای نگهبان بسپارد. میتوانست نسپارد، همین الان هم میتواند فسخ کند.
✅حالا اگر شورای نگهبان خلاف کرد و اعمال نفوذ شد؟ اگر مثلا رهبری دخالت کردند، بین برگزاری انتخابات و پایان مجلس حدودا دو ماه فاصله هست که در این دو ماه، مجلس اختیار تام دارد هرکاری اراده بکند انجام دهد، حتی رهبر را میتواند عزل کند. اگر این دو ماه نبود، شاید میگفتیم دور باطل.
🔍 *قدرت مطلق مجلس خبرگان رهبری*
✅مجلس خبرگان رهبری از نظر حقوقی قویترین مجلس دنیاست. در هرجا وقتی بخواهند رأس مملکت را عوض کنند چندین مرحله وجود دارد. مثلاً در امریکا باید در دادگاه ثابت شود که او کاری خلاف قانون اساسی انجام داده است ()؛ بعد در کمیسیون حقوقی پارلمان و بعد کنگره به رأی بگذارند و درصد بالایی رأی بدهند به عزلش. اما در خبرگان رهبری نصف به علاوه یک، جلسه قانونی است. یعنی چند نفر هم غایب باشند، اما به حد نصاب برسد میتوانند رأی بگیرند که رهبری را عزل کنند. لازم نیست رهبر خطا کرده باشد. فلسفهاش هم این است که اگر یکی بهتر از رهبر فعلی پیدا شد، او حق رهبری دارد. پس عزل رهبر، موکول به خلاف رهبری نیست. مجلس خبرگان رهبری قانوناً به هیچ جا هم پاسخگو نیست.
🔍 *عدم پاسخگویی*
اخیرا با یک اصلاحطلب مناظره داشتم. او میگفت خیلی از نیروهای مسلح، صداوسیما و قوه قضائیه به مجلس پاسخگو نیستند. قرار نیست به مجلس پاسخگو باشند. بر آنها نظارت میشود، اما قرار نیست به مجلس پاسخ دهند. به جایی باید پاسخ دهند که اگه نپسندید، بتواند او را عزل کند. اگر پاسخ تو قانعکننده نبود، رهبری هست. مجلس خبرگان رهبری میتواند بر تمام امور مربوط به حوزه رهبری نظارت کند.
یکی از آقایون گفته بود کار ما نظارت نیست حمایت است. بخشی از وظیفه حمایت هم میتواند نظارت باشد. مثلاً بگویند نیروهای مسلح اینگونه است. به ایشان بگویند نمیخواهد در امور نظامی دخالت کنید. میپذیرند و یا نمیپذیرند و میگویند تو را عزل میکنیم. چرا عزل نمیکنند؟ چون رهبری را قبول دارند. مثل حق طلاق. طبق قانون بسیاری از مردان حق طلاق دارند، اما باید همسران خود را طلاق دهند؟
🔍 *مقتدرترین مجلس جهان*
مجلس خبرگان رهبری قویترین مجلس سیاسی دنیاست. مجلس شورای اسلامی میتواند به بیکفایتی رئیسجمهور رأی دهد، اما نمیتواند او را عزل کند و رهبری، بعد از رأی عدم کفایت سیاسی میتواند او را عزل کند. مجلس نمیتواند رئیس جمهور را عزل کند، اما خبرگان رهبری میتواند رهبر را عزل کند. پس در اینجا منطقی وجود دارد.
🔍 *وظایف مجمع تشخیص*
✅مجمع تشخیص مصلحت نظام چند وظیفه دارد: در صورت بروز اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان، اگر مجلس اصرار داشت که اکنون مصلحت این است، آن را برای رأیگیری به مجمع تشخیص مصلحت نظام میبرند. دومین وظیفه آن، مشاوره به رهبر است. مثلاً میگویند آقای احمدینژاد که الان ولایی نیست (به نظر من ضدولایت است) در مجمع تشخیص مصلحت نظام چه میکند؟ در صورت رأیگیری، یک رأی بین مثلا 30 نفر است. در صورت مشورت، رهبر اگر خواست عمل میکند یا نمیکند. رسم رهبری بر این بوده است که به ترکیب افرادی که امام خمینی منصوب کردند دست نمیزند. موسوی تا پایان اوج فتنه از مجمع تشخیص مصلحت نظام حذف نشد. پس از پایان دوره، دوباره نصب نشد. فکر کنم برای احمدینژاد هم همین است. هرکسی که یک یا دو دوره رئیس جمهور بود، تجربه دارد و خوب است در این جمع بیاید. پس چرا کروبی و خاتمی عضو نشدند؟ خودشان نخواستند.
وظیفه سوم هم به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد: حالا که شما در تدوین و دادن مشورت راجع به سیاستهای کلان دست داشتید، خودتان هم ارزیابی کنید آیا به موارد تصویب شده عمل میشود یا نه؟ یکی اینکه آیا قوانین با سیاستهای کلان تطابق دارد یا نه و دیگری نظارت بر بقیه دستگاهها که آیا مطابق با سیاست کلی عمل کردند یا نه.
عمل در چارچوب سیاست کلی نظام که توسط رهبری ابلاغ میشود به دلبخواه نیست. جزو وظایفی است که قانون اساسی مشخص کرده است.
🔍 *سلسله مراتب اداری*
💰 *با قطع حقوقهای نجومی مابهالتفاوت را به چه اقشاری بدهند؟ کل مبلغ آن چقدر میشود؟*
💰اگر فرض کنیم هزار نفر، نفری ۵۰ میلیون تومان بیش از حقشان دریافت کنند، میشود ماهیانه ۵۰ میلیارد تومان.
💰اگر این مبلغ را بین کل حقوقبگیران یعنی ۸ و نیم میلیون نفر (شامل ۴ میلیون شاغل و ۴ و نیم میلیون بازنشسته) تقسیم کنند ماهیانه به هر یک از آنها ۵۸۸۲ تومان میرسد.
💰اگر فقط بین یک میلیون معلم تقسیم کنند به هر یک از آنها ماهیانه ۵۰ هزار تومان میرسد.
💰اگر این مبلغ را فقط بین ۴ و نیم میلیون بازنشسته اضافه کنند ماهیانه به هر بازنشسته ۱۱۱۱۱ تومان میرسد.
💰به نظر بنده باید حقوقهای نجومی را قطع کنند و این مبلغ را نه بین حقوقبگیران بلکه بین محرومان و بیکاران توزیع نمایند.
💰حالا اگر فرض کنیم تعداد نجومیبگیران دو هزار نفر باشد که 💰هر یک ماهیانه ۵۰ میلیون تومان اضافه بر حقشان بگیرند رقم های فوق دو برابر میشود.
💰باید حقوقهای نجومی حذف گردد و آنچه بیشتر گرفتهاند از حلقومشان بیرون کشیده شود.
💰خسارت حقوقهای نجومی بسیار بیشتر از مبلغ نجومی حقوقهاست و زیان آن به سرمایه اجتماعی لطمه بزرگیمیزند.
💰تأخیر در حذف حقوقهای نجومی به هیچوجه جایز نیست.
💰مجازات کسانی که حقوق نجومی دادهاند و یا گرفتهاند به قطع حقوق نجومی نباید محدود گردد.
👈 لطفا نشر دهید.
✍️ *محمد حسن قدیری ابیانه*
www.ghadiri.ir
📲 به سایت و کانالهای محمد حسن قدیری ابیانه در ایتا, بله, سروش و تلگرام دعوت میشوید.
www.ghadiri.ir
@ghadiri1404
@Gozideha1404
اینستاگرام
http://instagram.com/ghadiriabyaneh
📧 mh.ghadiri@gmail.com
📝 @GhadiriAbyaneh
↩️ لطفا برای دیگران هم ارسال فرمایید.
1️⃣ *تبیین ۱*
تاثیر افزایش حقوقها در فقرزایی!
حقوقهای نجومی
عوامل مؤثر بر ارزش پول ملی
مقایسه درآمدهای نفتی ایران با عربستان، کویت، قطر و امارات
https://bayanbox.ir/info/8769414723564228553
2️⃣ *تبیین ۲*
ریشههای فساد
کدام مردم؛ فقرا یا ثروتمندان
عدم شفافیت بودجه
احمقانهترین سیاست نفتی جهان
https://bayanbox.ir/info/5215378039519375719
3️⃣ *تبیین ۳*
درامدهای ایران اختلاسها کمکهای خارجی و اقازاده ها.pdf
https://bayanbox.ir/info/8280317322761631419
4️⃣ *تبیین ۴*
نفت اختلاس اغتشاش
https://bayanbox.ir/info/480041839900517676
5️⃣🎵 *صوت ۶ جلسه ضیافت اندیشه: *اقتصاد سیاسی با تاکید بر اقتصاد مقاومتی*
🎵 ghadiri.ir/post/7317
📲 دعوت میشوید به سایت و کانالهای محمد حسن قدیری ابیانه در ایتا و بله
www.ghadiri.ir
@ghadiri1404
@Gozideha1404
↩️ لطفا برای دیگران هم ارسال فرمایید.