❇️ آثار زلزله ها به تفکیک ریشتر
از 1 تا 10
1️⃣زیر 2 ریشتر: غیر قابل احساس توسط انسان/ تنها توسط دستگاه ثبت می شود/ میلیون ها بار در سال در کره زمین می آید و امری مستمر است.
2️⃣ 2 تا 3 ریشتر: اکثر انسان ها قادر به احساس آن نیستند و فقط اشیاء معلق، تکان مختصری می خورند./ سالانه 300 هزار زلزله 2 الی 3 ریشتری در کره زمین رخ می دهد.
3️⃣ 3 تا 4 ریشتر: وقتی در خانه اید احساس می کنید یک کامیون سنگین از پشت دیوار خانه رد می شود/ سالانه 49 هزار بار در کل جهان می آید.
4️⃣ 4 تا 5 ریشتر: اکثر مردم آن را احساس می کنند، اشیاء داخل ساختمان به لرزش در می آیند، در و پنجره ها باز و بسته می شوند؛ معمولا تلفات ندارد مگر افرادی که دچار وحشت شده اند یا حین فرار آسیب می بینند/ 6300 بار در سال رخ می دهد.
5️⃣ 5 تا 6 ریشتر: همه مردم آن را احساس می کنند، کمدها و اشیاء سنگین داخل خانه تکان می خورند، کنترل خودرو حین رانندگی سخت
می شود، خانه های سست فرو
می ریزند و عده ای زیر آوار می مانند. در جهان سالانه 800 بار رخ می دهد.
6️⃣ 6 تا 7 ریشتر: ساختمان هایی که در برابر زلزله مقاوم نیستند فرو
می ریزند، برخی ساختمان های مقاوم نیز دچار آسیب هایی می شوند و تلفات انسانی به بار می آید.
7️⃣ 7 تا 8 ریشتر: اغلب ساختمان ها فرو می ریزند، حتی ساختمان های موسوم به ضد زلزله هم خسارت هایی را متحمل می شوند، تلفات انسانی گسترده است و به دلیل فروریختن آوار در معابر، امداد رسانی مشکل خواهد بود.سیستم های خدمات شهری مانند لوله کشی آب و گاز و نیز برق قطع
می شود و حتی امکان دارد آتش سوزی هم رخ دهد.
سالانه حدود 18 زلزله 7 تا 8 ریشتری در جهان رخ می دهد.
8️⃣ 8 تا 10 ریشتر: تخریب کامل، کشتار وسیع و تغییر شکل دائمی زمین در محل وقوع/ اگر کانون زمین لرزه در دریا و اقیانوس باشد، سونامی شکل می گیرد و شهرهای ساحلی اطراف را منهدم می کند/ به ندرت اتفاق می افتد
9️⃣ زلزله 10 ریشتری: تا کنون ثبت نشده است ولی دانشمندان ژاپنی
می گویند وقوع آن در 10 هزار سال آینده محتمل است که اگر بیاید، کل زمین یک ساعت خواهد لرزید و بخش اعظم خشکی ها زیر آب می روند و کاملاً نابود می شوند.
⚠️ توجه داشته باشید که هر یک واحد که زلزله قوی تر می شود، قدرت تخریب آن به طور تصاعدی بالا
می رود (که تا 31 برابر هم گفته اند). به همین دلیل است که زلزله 2 ریشتری قدرتی کمتر از انفجار 45 کیلوگرم تی ان تی دارد ولی زلزله 7 تا 8 ریشتری، معادل انفجار 100 بمب هیدروژنی انرژی آزاد می کند.
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺زلزله در بیمارستان
🔹وقتی سازه مورد اعتماد باشد،
رفتار کادر درمان نیز مسوولیتپذیرانه و اطمینانبخش خواهد بود...
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
🔺پیامبراکرم(ص):
هرگاه امت من ربا خورند،
زلزله رخ دهد
📚کنزالعمال ج۱۴ص۲۸۰
🔺امام صادق(ع):
زلزله و مانند آن پندوهشدارهایی است که مردم را تهدید میکندتارعایت کنند و از گناهان دست بردارند.
📚 میزان الحکمه ج۱ص۵۹
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
🔺از دو لیوان بر روی هم یا کنار هم استفاده کنید تا در صورت بروز زلزله صدای آن ها شما را متوجه زلزله کند
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
11.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️فیلم لحظه وقوع زلزله در مکزیک
و فعال شدن آژیر هشدار
و عکس العمل خوب شهروندان❗️
در صورت آموزش و تمرین، پرسنل از استرس کمتر و عملکرد مطلوبی برخوردار خواهند شد.
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻مستند موج
(حقايقى در مورد زلزله ى مشهد)
🔸🔸كارشناس: دكترمسعودرياضى
🔸🔸كارگردان: مصطفى مسگرى
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻زلزله چیست ؟
🔸توضیحی ساده از علت وقوع زلزله
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
⛔این تصویر نشان می دهد اگر موثر و درست عمل نکنیم، عواقب آن دیر یا زود خود را نشان خواهد داد. 💯%
⚠️به نوشته دقت کنید⚠️
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
🔴 تصویری از بیابان های اطراف فریمان پس از زلزله
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻صحنه وقوع زلزله
🔸در زمان زلزله اگر در حال رانندگی هستید با فاصله مناسب از ستون های برق و درختان و ساختمانها توقف کنید .
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥
🔮 آواربرداری پس از زلزله
🔴 مقدمه:
هر ساله بلایای طبیعی همانند زلزله، سیل، طوفان و آتش سوزی قسمتهای مختلفی از جهان را گرفتار میکند. چنین بلایای طبیعی علاوه بر آسیبهای مستقیم جانی و مالی، با برجای گذاشتن مقادیر بسیار زیادی از آوار در محلهای حادثه دیده باعث آلودگی محیط زیست و در برخی موارد سد شدن جریان زندگی در مکانهای حادثه دیده می شوند. کشور ما ایران، یک کشور حادثه خیز میباشد که بسیاری از بلایای طبیعی در آن بوقوع می پیوندد که نادیده گرفتن مسائل مربوط به از بین بردن آثار و زباله های باقیمانده در آن، شرایط زندگی را برای ساکنان دشوار می سازد. بلایای مختلف آوارهای مختلفی برجای می گذارند که محل وقوع حادثه نیز تاثیر بسیاری در نوع مواد پسماند دارد. در مقاله حاضر پس از بررسی انواع بلایای طبیعی و نوع آوار آنها به مسئله آوار زلزله و پاکسازی محل پس از زلزله و دپو کردن مواد زاید پرداخته میشود.
● بلایای طبیعی و نوع آوار:
آواربرداری و حذف آن از محل حادثه دیده یکی از مهمترین اجزاء در عملیات نجات و بازسازی می باشد. بسیاری از آثار باقیمانده از بلایای طبیعی خطرناک نیستند. خاک، مصالح ساختمانی، زباله های سبز همانند درختان و بوته ها، حجم بسیار زیادی از آوار را تشکیل می دهند که بسیاری از آنها قابل بازیافت می باشند. مواد باقیمانده از طوفانها، زلزله ها، گردبادها، سیل و آتشسوزی در چند زیر مجموعه قابل تقسیم می باشد
● شناخت آوار زلزله:
زلزله ایجاد کننده امواج لرزه ای بوده و باعث جابجائی زمین در طول گسلها می گردد. این امواج لرزه ای عامل ویرانی ساختمانها و پلها در منطقه ای محدود و آسیب رسیدن به ساختمانها و سایر سازه های دورتر می باشند. آسیبهای جانبی ناشی از آتشسوزی، انفجار و آبگرفتگی های محدود ناشی از شکستگی لوله های آب میتواند افزایش دهنده مقادیر نخاله بوجود آمده باشد. آوار زلزله شامل مصالح ساختمانی، وسایل شخصی افراد و رسوبات ناشی از زمین لغزش می باشد. برای مثال جمع آوری و مدیریت بقایای بجامانده از زلزله نورتریچ (ژانویه ۱۹۹۴) در شهر لوس آنجلس تا مدتها ادامه یافت و مقدار آوار و نخاله در پایان ماه جولای ۱۹۹۵ به ۳ میلیون تن رسید. در طی ۳ ماه عملیات نخاله برداری، مقامات شهر تصمیم به تلاش در جهت بازیافت نخاله ها در جهت صرفه جویی در ظرفیت باقیمانده دپو ها گرفتند. بسیاری از زباله ها مربوط به آوارهای ساختمانی بود که قابل بازیافت توسط شرکتهای محلی بودند. ساختمانهای مختلف انواع مختلفی از آوار را به وجود می آورند که بصورت مختصر در زیر به بررسی آنها می پردازیم.
▪ ساختمانهای چوبی و بنایی غیر مسلح:
اینگونه ساختمانها معمولا از سایر سازه ها کوچکتر بوده و مصدومان در این ساختمانها اغلب با استفاده از ابزار دستی قابل نجات و رهایی هستند. قطعات چوبی و دیوارهای بنایی قابل خرد شدن به قطعات کوچکتر و قابل حمل می باشد. لذا در اینگونه آواربرداری نیازی به ماشین آلات سنگین نیست و افراد تیم نجات با استفاده از ابزار دستی خود می توانند به نجات افراد در زیر آوار مانده بپردازند.
▪ ساختمانهای بتنی:
یک مد خرابی معمول در سازه های بتنی بهنگام زلزله، فروافتادن دال کف، تقریبا بدون شکست، بر روی کف زیرین خود میباشد. در این نوع خرابی که تحت عنوان "پن کیک" از آن یاد میشود، دالهای کف فروافتاده از دسترسی و رهایی مصدومان جلوگیری می کند و لذا مشکلات زیادی را بخصوص درصورتی که موقعیت و وضعیت قربانی نامعلوم باشد ایجاد می نماید. دال بتنی هر طبقه به ابعاد ۳۰ متر در ۳۰ متر و به ضخامت ۱۰ سانتیمتر وزنی بالغ بر ۲۵۰ تن دارد که از ظرفیت جرثقیلهای معمول فراتر است. لذا باید این دالهای بتنی به قطعات کوچکتر بریده شوند تا قابل حمل و جابجائی بوسیله جرثقیلهای عادی شوند.
▪ سازه های فولادی:
ساختمانهای فولادی یک طبقه معمولا دارای مقاطع فولادی کوچکی هستند که با استفاده از اره های دستی و یا برقی قابل نفوذ می باشد. حتی در ساختمانهای سنگین صنعتی نیز از این روش می توان برای بریدن قطعات سنگین به تکه های قابل حمل استفاده نمود. جک و یا کیسه های هوا نیز برای ایجاد فضای دسترسی به مصدومان قابل استفاده می باشد. سازه های چند طبقه فولادی در داشتن دالهای بتنی به عنوان اعضای سقف مانند سازه های بتنی می باشد. قسمت زیادی از آوار سنگین در ساختمانهای فولادی بدلیل تفاوت در سختی بین قابهای فولادی و دیوارهای آجری، با ریزش دیوارها حاصل می گردد. پنلهای پیش ساخته بتنی معمولا سخت ترین نوع آوار را ایجاد می کنند چرا که معمولا به هنگام افتادن تکه تکه نشده و بصورت قطعات بزرگی باقی می ماند.پس از وقوع زلزله، بدلیل گرفتار شدن بسیاری از افراد در زیر آوار، نیاز به جابجایی سریع آوار به منظور کمک رسانی به افراد مانده در زیر آوار می باشد.
🆔️https://eitaa.com/ghaemi125
📚#سفیر_ایمنی🔥🔥🔥