نصب دتکتور حرارتی
دتکتور حرارتی در هنگام نصب نباید طوری قرار گیرد که المان مخصوص تشخیص دتکتورهای حرارتی (ترمیستور) آن کمتر از 25mm وبیشتر از 150mm از سقف فاصله بگیرد.
پارتیشن یا مانع در مجاورت دتکتور دودی
اگر فاصله بین پارتیشن و سقف کمتر از cm 30 باشد آن پارتیشن یک دیوار تلقی می شود و همچنین در صورتی که ارتفاع انسداد روی سقف 10% ارتفاع کف تا سقف باشد بازهم دیوار باید تلقی شود.
دریچه تهویه در مجاورت دتکتور حرارتی
دتکتورها باید در فاصله بیش از دو برابر ارتفاع موانعی مانند چراغ سقفی با ارتفاع 250 میلیمتر یا 10% ارتفاع سقف از این موانع نصب شوند.
دریچه تهویه در مجاورت دتکتور دودی
حداقل فاصله دتکتورها تا یویت های دمنده سقفی یا سیستم های تهویه باید 1m باشد.
دریچه تهویه در مجاورت دتکتور دودی
حداقل فاصله دتکتورها تا یونیت های دمنده دیواری باید 1m باشد. جهت تشخیص بهتر محل نصب و رعایت فاصله استاندارد ، دتکتور باید در فاصله حداقل 1.5 متری دیوار یونیت نصب شود.
دتکتور دودی در سقف کاذب
در صورتی که ارتفاع سقف کاذب بین 80cm تا 150cm باشد.محل قرارگیری دتکتور باید در ارتفاعی بالاتر از 10% ارتفاع سقف کاذب تا سقف اصلی یا 12.5 cm بالاتر از ارتفاع سقف کاذب باشد.
دتکتور حرارتی در سقف کاذب
سقف کاذب با ارتفاع بیش از 150cm، یک فضا محسوب می شوند و محل قرارگیری دتکتور حرارتی حداکثر تا ارتفاع 15cm از سقف اصلی و دتکتور دودی حداکثر تا ارتفاع 60cm از سقف اصلی می باشد.
دتکتور در سقف شیب دار
دتکتورهای اعلام حریق برای سوله هایی که ارتفاع اوج آنها تا نقطه شروع شیب، کمتر از 15cm (برای دتکتورهای حرارتی) و 60 cm (برای دتکتورهای دودی) باشد، مشابه یک سقف عادی در نظر گرفته خواهد شد.
دتکتور در سوله و سقف های شیب دار
برای سوله هایی با ارتفاع بالاتر از حد مجاز دتکتور باید در بالاترین نقطه نصب شده و فاصله تا دتکتورهای مجاور را می توان به ازای هر 1 درجه زاویه از سقف 1% تا حداکثر 25% افزایش داد.
دتکتور در فضاهای خالی سقفی و سقف کاذب
برای فضاهای خالی سقف یا سقف های کاذب ، چنانچه عمق آنها بیش از 80cm باشد باید به عنوان یک فضای مجزا، تحت پوشش قرار گیرند.
دتکتور دودی در راه پله
در راه پله ها، دتکتور دودی در هر پاگرد اصلی (سمت دربها) باید نصب شود.
مبنای متن حاضر در بردارنده نقطه نظرات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی به عنوان مقام دارای صلاحیت قانونی و با بهره گیری از منابع زیر تدوین گردیده است:
مبحث سوم مقرارت ملی ساختمان ویرایش 1395
مبحث سیزده مقرارت ملی ساختمان ویرایش سال 1395
مبحث بیست و یکم مقررات ملی ساختمان ویرایش سال 1395
استاندارد NFPA72
استاندارد BS5839-1
استاندارد NFPA170
استاندارد NFPA101
@ghaemi125
🚒 سفیر ایمنی 🔥🔥🔥