♨️ جریان همیشه طلبکار!
در ۸ سال گذشته ناکارآمدی دولت برآمده از تفکر اصلاحات در فکر و عمل، فشار زیادی بر مردم وارد کرد و این موضوع باعث شد تا در دو انتخابات گذشته شکست سنگینی از رقیب سنتی خود بخورند. متأسفانه با این ناکارآمدی ۸ ساله در فکر و عمل؛ برخی از سیاسیون اصلاحطلب هنوز به فهم درست هدایت نشدهاند!
👈 گزارههای خبری
1⃣ عبدالرضا فرجیراد، فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با اعتمادآنلاین میگوید: «اگر ما نتوانیم مسئله برجام را حل کنیم، گرفتاریها بیشتر هم خواهد شد؛ درنتیجه هرروز که بگذرد با مشکلات کارگری، کارمندی، معیشتی و... بیشتری روبهرو خواهیم شد. میتوانیم نتیجهگیری کنیم که در قدم اول باید کاری کنیم تا دیپلماسیای که در وین به کار میبریم، جواب بدهد».
2⃣ ناصر قوامی نیز اظهار میدارد: «الآن مطالبه ما اصلاحطلبان باید اصلاح قانون اساسی و پیش از آن، اصلاح نحوه اصلاح قانون اساسی باشد. ما اصلاحطلب هستیم و مطالبه داریم؛ اما فرمان انجام اصلاح را کسانی میتوانند صادر کنند که قدرت دارند. مثلاً اگر قذافی ۱۰ سال زودتر اصلاحات میکرد، شاید الآن بود یا حسنی مبارک در مصر اگر اصلاحات کرده بود، شاید الآن پسرش حکومت میکرد!»
👈 نکات تحلیلی
1⃣ قرار گرفتن در جایگاه مطالبه گر بهجای پاسخگوی عملکرد بودن، همواره سیاست فرار به جلوی اصلاحطلبان در دوران تصدی قدرت بوده است!
2⃣ برخی از سیاسیون اصلاحطلب صرفاً یک ایده را در سر میپرورانند و فکر میکنند تنها راه پیشرفت کشور همصدا شدن با غرب است. برای مثال در این روزها که جوانان کشورمان در حال تولید واکسنهای ایرانی برای بیماری کووید ۱۹ هستند و برخی از این واکسنها به مرحله تزریق انسانی رسیده است، دکتر صادق زیباکلام بهجای آنکه در تماس با متخصصان امر، از روند ساخت واکسن ایرانی علم پیدا کند، میگوید: «کشوری که نتوانسته یک دوچرخه بچگانه تولید و صادر کنه، چطوری واکسن کرونا تولید کنه و صادر هم بکنه؟». البته این ادبیات بیشتر نشان از خودباختگی برخی از روشنفکرنمایان دارد که توانمندیهای داخلی را نمیبینند و چشم امید به دست بیگانه دارند.
3⃣ اما سؤال مهمی که باید از حامیان این تفکر پرسید این است که آنها چهار سال صبر کردند، جوبایدن در آمریکا به قدرت برسد، تا با او مذاکره کنند. هنوز که دولت بایدن نیز نه شروط ایران را برای بازگشت به برجام پذیرفته و نه تعهدی برای عدم خروج مجدد از آن داده است. بااینحال، اگر بایدن به برجام برگشت، اگر چهار سال آینده ترامپ قمارباز در آمریکا به قدرت رسید، ایده غربگرایان داخلی برای کشورداری چه خواهد بود؟ این بار تورم چند صددرصدی بر کشور تحمیل خواهد شد؟! و چه کسی دوباره مقصر خروج احتمالی ترامپ از برجام معرفی خواهد شد؟
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نوبخت: اینکه برخی ادعا کرده اند دولت اقدامی در ساخت نیروگاه نکرده است از اخلاق به دور است!
در هشت سال گذشته در دولتهای یازدهم و دوازدهم، حدود 20هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی برق کشور اضافه شده است
این ادعا در حالیه که براساس آمارهای رسمی میانگین ظرفیت تولیدی نیروگاهی در دولت های قبلی بالغ بر 30هزار مگاوات بوده است و دولت روحانی رشد تولید نیروگاهی را تقریبا به نصف تبدیل کرده است!
اکبر عبدی میگفت روحانی وقتی دروغ کم میاره یدونه راست میگن!
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ نگرش آمریکا به روسیه در مهار چین
#تحلیل_کوتاه
🔹 نگرشی در میان نخبگان آمریکایی وجود دارد که لازم است میان چین و روسیه اختلاف ایجاد شود تا آمریکا بتواند توسعه روزافزون نفوذ پکن را مهار کند. اینکه ائتلاف پکن و مسکو ابعاد اقتصادی و نظامی دو کشور را پیوند دهد، نگرانی بسیاری از تصمیمسازان آمریکایی را برانگیخته است.
🔸 در این چارچوب، باید سعی شود روسیه جزیی از بلوک دولتهای غربی در مقابله با نفوذ چین تعریف گردد. شباهت تمدنی اروپا و روسیه در کنار ترویج سبک زندگی غربی در جامعه این کشور و وجود گروههای مخالف، با گرایشهای لیبرال، از جمله مؤلفههای چنین فرضیهای برداشت شده است.
🔸 این در حالی است که درستی این نگرش مستلزم آن است که روسیه اولاً چالش جدی با تفوق و هژمونی چین حداقل در حوزه اقتصاد داشته باشد و ثانیاً نسبت به حفظ موقعیت خود، به ائتلاف با آمریکا و اروپا، احساس نیاز کند.
1️⃣ در خصوص مورد اول باید گفت گرچه دشمن مشترک برای یک اتحاد راهبردی کافی نیست، ولی به نظر میرسد اکنون اولویت هر دو دولت، مقابله با گسترش نفوذ آمریکا در محیط پیرامونیشان است. همچنین هر دو دولت در تضعیف روابط دو سوی اقیانوس اطلس و جلوگیری از تقویت جایگاه آمریکا در میان قدرتهای غربی دارای منافعی هستند.
2️⃣ درباره مورد دوم نیز، تداوم رویکرد روسیه در قبال اکراین و تقابل این کشور با منافع غرب در سوریه و لیبی، نشان میدهد مسکو همچنان از پشتوانه اقتصادی و انسجام سیاسی برای پیگیری منافعش در تقابل با اروپا و آمریکا برخوردار است و نیازی به کسب کمک از آنان نمیبیند.
🔸 علاوه بر اینکه، رویکرد تهاجمی دولت بایدن نسبت به روسیه در مواردی مانند مجازات ناوالنی، حملات سایبری و یا انتخابات بلاروس، از احتمال هر گونه همکاری استراتژیک میان دو کشور برای مقابله با چین خواهد کاست.
✅ روسیه و چین در شرق آسیا و آسیای میانه دارای اختلاف منافعی هستند. علاوه بر اینکه در شرق اروپا نیز رویکرد چین به ثبات سیاسی این منطقه، با تحرکات مسکو در تضاد است. اما این اختلافات به معنای آن نیست که کشورهای غربی میتوانند برای مقابله با چین در کوتاهمدت روی مسکو حسابی ویژه باز کنند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ آمریکا: لزوم فشار جهانی برای توافق سیاسی در افغانستان
🔹 جو بایدن در سخنرانی روز گذشته خود بار دیگر بر پایان مأموریت نظامی این کشور در افغانستان تا 10 شهریور تأکید کرد. در حالی که پیشرویهای اخیر طالبان، مذاکرات صلح را در ابهام فرو برده است لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در توئیتی خواستار فشار بینالمللی برای توافق سیاسی جهت پایان جنگ شده است. لوید نوشته است:
🔹 «وضعیت امنیتی در افغانستان، تنها فشار بیشتر بینالمللی برای توافق سیاسی مذاکرهشده جهت پایان درگیری را تصدیق میکند، همچنین دولتی که مردم افغانستان میخواهند و شایستگیاش را دارند. تمام جهان میتوانند با تداوم این فشار، کمک کنند.»
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
اندلس، تجربه ای تلخ در جنگ نرم با مسلمانان‼️
🔹🔷غرب در زمینه جنگ سخت، تجربه چندان موفقی در جریان مواجهه با اسلام ندارد. اما در زمینه جنگ نرم، تجربه های موفق و تاریخی در اختیار دارد. جنگ نرم غرب مسیحی، علیه اندلس اسلامی موجب شد تا تقریبا تمام آثار اسلامی آن دیار از بین برود. سرزمینی که در طول تقریبا هفت قرن (از قرن هشتم میلادی تا قرن پانزدهم میلادی) شاهکارهای علمی، فرهنگی و هنری فراوانی پدید آورده بود و اندیشمندان بزرگی چون "ابن رشد " و "ابن عربی" و "ابن بتوته" را تحویل جامعه اسلامی داد. اما این سرزمین، در اثر جنگ نرم و تغییر ذهنیت مردم و ایجاد شبهه در باورها و ارزش های آنان به طور کامل به تسخیر غرب درآمد و همه ی سوابق درخشان و تمدن و فرهنگ فروزان، به تاریخ پیوست.🔷🔹
شماره بعد: تعریف جنگ نرم
منبع: شریفی، احمدحسین(۱۳۸۹)، جنگ نرم. قم: انتشارت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) (تلخیص و بازنویسی با اندکی تصرف: رمضان فیضی)
🔍#جنگ_نرم
#بصیرتی
•┈┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈┈•
✅ با ما همراه باشید..
کانال فعالان تربیتی، فرهنگی استان زنجان
🆔 @salehinzn
🔴 دولت رئیسی سند تحول مینویسد
سید ابراهیم رئیسی سازوکار منحصربهفردی را برای بستن ترکیب کابینه انتخاب کرده است که در بخشی از آن، به اسامی معرفیشده در این سامانه نیز مراجعه خواهد شد اما پیش از آنکه این اسامی برای رئیسی اهمیت داشته باشند، برنامه دولت آینده در حوزههای مختلف دارای اهمیت خواهد بود.
رئیسی با توجه به موفقیت سند تحول قضایی، پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، تدوین «سند تحول دولت» را نیز در دستورکار قرار داده است.
این سند بر پایه روش SWOT (تحلیل سوات) که یکی از ابزارهای برنامهریزی استراتژیک بوده و برای ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سازمان است، طراحی شده تا از طریق آن نقاطقوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای آینده شناسایی شود.
پس از شناسایی این مسائل، همچون سند تحول قضایی، برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت برای رفع آنها تدوین شود. البته همچون سند تحول قضایی که برپایه اصول قانون اساسی، چشمانداز جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام، نظرات همکاران درون قوه قضائیه و صاحبنظران حوزه و دانشگاه، اسناد و منابع پژوهشی مرتبط و همچنین تجربیات دوره جدید ارتقا یافت، این سند هم با تمرکز بر اسناد بالادستی و نظرات کارشناسان تهیه خواهد شد.
درمجموع میتوان گفت با پروسهای که رئیسی طراحی کرده است، او میخواهد وزرایی را انتخاب کند که با ایدههایی که دولت آینده باید آن را دنبال کند، همسو باشند. در این مدل، افراد کابینه با محوریت یک ایده مشخص دور یکدیگر جمع میشوند و این باعث میشود دولتی منسجم و همسو شکل بگیرد.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
🔴اليسا، خواننده مشهور زن لبنانی: لبنان را از اشغال ايران دربیاورید!
🔹پینوشت: سلبریتیهای دوتابعیتی در ایران میگویند لبنانیها پول مارا میخورند سلبریتیهای دو تابعیتی در لبنان نیز میگویند ایرانیها پول لبنان را میخورند! به این میگویند سیاست آمریکایی انگلیسی برای شکست و نابودی کشورها که به حول قوه الهی بازنده این نبرد آمریکاییها خواهند بود
#سلبریتی_سفارتی
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
⭕️ ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: دولت روحانی در این چند سال کشور را با انتشار اوراق قرضه اداره و عملاً بودجه چند سال آینده کشور را هم پیشخور کرده است.
🔹حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات برخی از کارشناسان مبنی بر اینکه روحانی زمین سوخته را تحویل دولت بعدی میدهد، اظهار داشت: تعبیر «زمین سوخته» برای زمانی است که آنچه روی زمین بوده، کاملاً نابود شده است و فقط یک مخروبه به آیندگان تحویل داده میشود. بنده معتقدم روحانی اصلاً زمینی را باقی نگذاشته است که بخواهد به دولت بعدی تحویل دهد.
🔸ذوالنوری با بیان اینکه رئیسجمهور تمام زیرساختها را در این هشت سال با سوء مدیریت خود از بین برده است، گفت: برای مثال، در حال حاضر ما با کمبود نهادههای دامی مواجه هستیم و به دلیل کمبود این نهادهها، دامهای مولد در آستانه نابود شدن هستند. یکی دیگر از مشکلات دامداران این است که در صورت وجود نهادههای دامی، قیمت آن به حدی بالاست که نگهداری دام برای دامداران مقرونبهصرفه نیست.
🔹وی تصریح کرد: این مشکلات فقط برای این چند ماه اخیر نیست و دولت روحانی مدتهاست که زمین سوخته را ایجاد و مشکلات انبوهی را برای کشور با ناکارآمدی خود به وجود آورده است. همه همت دولت آینده باید برای جبران مشکلاتی که دولت تدبیر و امید به وجود آورده، به کار گرفته شود.
بودجه چند سال آینده کشور را پیشخور کردند
🔸نماینده مردم قم در مجلس خاطرنشان کرد: دولت روحانی در این چند سال کشور را با انتشار صدها هزار میلیارد تومان اوراق پیشفروش و اوراق قرضه اداره کرد. این مسئله به این معناست که آنها بودجه چند سال آینده کشور را هم پیشخور کردند و دولت آینده ازلحاظ بودجهای هم با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
🔹ذوالنوری ضمن انتقاد از ادعای اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه ما کشور را با رشد اقتصادی مثبت به دولت آینده تحویل میدهیم، گفت: مردم بعد از هشت سال رئیسجمهور را بهخوبی شناخته و میدانند که باید به چه نحوی صحبتهای روحانی را مورد ارزیابی قرار دهند. زمانی که روحانی درباره موضوعی بهصورت مثبت صحبت کند، مردم میدانند که واقعیت و اصل ماجرا برخلاف مباحثی است که وی مطرح میکند و حرفها و آمارهای او را نمیپذیرند.
🔸روحانی به وعدههای انتخاباتی عمل نکرد
وی ادامه داد: مردم کاملاً به این مسئله واقف شدهاند و برداشتشان از صحبتهای رئیسجمهور، کاملاً برخلاف آمار و اطلاعاتی است که ارائه میدهد. مردم از یاد نمیبرند که رئیسجمهور در زمان تبلیغات انتخاباتی خود چه وعدههایی داد اما این وعدهها را عملیاتی نکرد و همه دیدند که عملکرد وی هیچ انطباقی با وعدههایی که به مردم در زمان انتخابات داده بود، ندارد. به گزارش مهر، نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه دولت سیزدهم باید با تلاش مضاعف و کار جهادی عملکرد ضعیف دولت روحانی و خسارتهایی را که آنان به کشور وارد کردند، جبران کند، افزود: رفع مشکلات بسیار زیاد کشور نیازمند کار جهادی و همت مضاعف است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
9.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قائمون
🎥 اظهارات جالب کارشناس فرانس24 : آمریکا 400 هزار نیرو با انبارهای بزرگ تسلیحاتی را در نزدیکی ایران مستقر کرده است اما جرأت شلیک یک موشک به ایران را ندارد!
💢 مناظره جنجالی در پخش زنده تلویزیون دولتی فرانس24 بر سر قدرت نفوذ ایران در منطقه:
🔺"آمریکا اکنون در منطقه سردرگم است؛ اگر نیروهای وفادار به آمریکا در هر کشوری باشند آیا روسیه می تواند آن ها را مورد هدف قرار دهد؟ آیا فرانسه می تواند نیروهای وفادار به آمریکا را در افغانستان یا کوبا بزند؟ منطق شما خیلی عجیب است!!"
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ تلاش دولت سوریه برای خلع سلاح معارضان درعا
#گزارش_کوتاه
🔸 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در گزارشی به بررسی تصمیم دولت سوریه برای خلع سلاح معارضان درعا و تبعات آن در ایجاد بحران در مناطق جنوبی سوریه پرداخته است.
🔹 در گزارش المانیتور ادعا شده: پس از اینکه جنگجویان سابق ارتش آزاد سوریه از تحویل سلاحهای سبک خود به دولت سوریه خودداری کردند، نیروهای دولت با همکاری روسیه، بیش از 11 هزار نفر در مناطقی از «درعا البلد» از توابع استان درعا را محاصره کردهاند.
🔹 المانیتور در این گزارش به کمبود مواد غذایی و دارویی و افزایش قیمت کالاهای اساسی و همچنین قطعی تقریباً کامل برق اشاره میکند. به نوشته المانیتور در تاریخ 24 ژوئن و پس از خودداری ساکنان این منطقه برای تحویل سلاحهای خود به پلیس نظامی روسیه، محاصره این منطقه آغاز شد و سه روز بعد، کمیته معارضان نظام سوریه، مستقر در درعا با صدور بیانیهای روسیه را به نقض نقش خود در توافق سال 2018 برای حل و فصل منازعه درعا متهم کرد.
🔹 براساس ادعای المانیتور، اوضاع تأمین کالاهای اساسی در درعا بسیار وخیم است و دمشق تنها یک مسیر را برای رفت و آمد مردم بازگذاشته که آن را نیز در کنترل کامل خود دارد. با وجود این، رئیس کمیته آشتی دولت در درعا به المانیتور گفته هیچگونه محاصرهای در این منطقه وجود ندارد، اما تصمیم دولت برای تسلیم سلاح مخالفان، غیر قابل بازگشت است.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ آغاز تبلیغات انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق
#گزارش_کوتاه
🔹 «العربی الجدید» در گزارشی به بررسی آغاز تبلیغات انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق و برخی احتمالات درباره تعویق این انتخابات پرداخته است.
🔸 با اعلام کمیساریای عالی مستقل انتخابات در عراق، تبلیغات انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور از 9 جولای آغاز شده و تا دو ماه ادامه خواهد داشت. «جمانه الغلای»، سخنگوی کمیساریای عالی مستقل انتخابات در گفتوگویی مطبوعاتی با اعلام این خبر افزود: «83 دایره انتخاباتی در سراسر کشور ازجمله اقلیم کردستان وجود دارد و 24 میلیون 299 هزار و 927 نفر واجد شرایط رأی دادن هستند».
🔸 بنابر اعلام الغلاوی، حدود 988 هزار نفر برای نخستینبار در انتخابات پارلمانی عراق شرکت خواهند کرد که در سالهای 2001 تا 2003 متولد شدهاند. همچنین 120 هزار و 126 رأیدهنده در اردوگاههای آوارگان حضور دارند که تاکنون شناسایی شدهاند.
🔸 الغلای به العربی الجدید گفته: «3 هزار و 244 نامزد به تأیید کمیساریای عالی مستقل انتخابات رسیدهاند؛ 103 نامزد انتخاباتی اعلام انصراف کرده و تعدادی از آنها نیز به دلایلی ازجمله وفات، نقص مدارک آموزشی و پروندههای کیفری از رقابت انتخاباتی خارج شدهاند؛ همچنین 235 فراکسیون و حزب سیاسی در این انتخابات حضور خواهند داشت».
🔸 العربی الجدید به نقل از یکی از نمایندگان پارلمان فعلی نوشته با توجه به تلاشهای برخی از گروههای سیاسی برای تعویق انتخابات زودهنگام پارلمانی، نگرانیهایی برای برگزار نشدن انتخابات در موعد تعیینشده(یعنی 10 اکتبر سال جاری) وجود دارد و برخی حتی از تعویق آن تا اواسط سال 2022 سخن می گویند.
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon
♦️ بیتأثیر بودن روند دیپلماتیک آمریکا در خاتمه دادن به جنگ یمن
#گزارش_کوتاه
🔹 تارنمای «المانیتور» در گزارشی به بررسی روابط دولت جدید آمریکا و انصارالله پرداخته و معتقد است بهرغم تلاشهای دیپلماتیک آمریکا این جنبش نگاه بسیار منفی نسبت به نقش آمریکا در یمن دارد. در ادامه بخشهای اصلی این گزارش میآید.
🔸 بهرغم تغییر رویکرد دولت بایدن و تلاشهای ششماهه آن در پیگیری روندهای دیپلماتیک که سبب ایجاد خوشبینیهای محتاطانهای برای آتشبس شد، با این حال هنوز هیچ نشانهای وجود ندارد که حوثیها از اقدامات نظامی خود در یمن و عمق خاک عربستان دست بکشند.
🔸 در این راستا آمریکا طی دوماه اخیر مجموعهای از اقدامات را علیه انصارالله انجام داده که باعث خشم بیشترشان از آمریکا شده است. وزارتخارجه آمریکا سهتن از فرماندهان ارشد انصارالله را به بهانه فرماندهی عملیات علیه مأرب تحریم کرد. دولتآمریکا تحریمهایی را علیه یک شبکه مالی اعمال کرد که به گمانشان از طریق قاچاق، دهها میلیون دلار برای حوثیها درآمد کسب کرده است. در آخرین اقدام نیز وزارت خزانهداری آمریکا سایت شبکه المسیره را مسدود نمود. این سلسله اقدامات علیه انصارالله بر نگرانی این گروه از نقش آمریکا در یمن افزوده است. صرفنظر از دموکرات یا جمهوریخواه بودن دولت آمریکا، رهبران انصارالله همان حس عدماعتماد را نسبت به نقش آمریکا در یمن دارند.
🔸 نگرش انصارالله نسبت به آمریکا طی ششماه گذشته تغییری نکرده و به نظر نمیرسد که در آینده نزدیک تغییر کند. یک محقق سیاسی در صنعا به المانیتور گفت که آمریکا نمیتواند ارتباط خوبی با انصارالله در حال یا آینده برقرار کند. وی خاطرنشان كرد: «حوثیها با آمریكاییها گفتوگو خواهند كرد، اما آنها هرگز واشنگتن را باور ندارند و به آن اعتماد نخواهند كرد». ندپرایس سخنگوی وزارتخارجه آمریکا گفته که «آمریکا از حملات حوثیها در یمن کلافه است زیرا این حملات بحران انسانی را در این کشور تشدید میکند».
✅ این محقق سیاسی مستقر در صنعا در پایان گفت: «اگرچه آمریکا بارها انصارالله را به آتشبس در مأرب تشویق کرده اما آنها برعکس عمل کردهاند. مهربانی دولت جدید آمریکا نسبت به انصارالله منجر به ذوبشدن یا تعدیل نگرش خصمانه آنها نسبت به آمریکا نشده و نخواهد شد».
#قائمون
🆔:@sgm_Ghaemon