.
💢 شب قدر عصر حضور / شب قدر عصر غیبت
آنچه از مضامین روایی فهمیده میشود، وجود شب قدر پیش از اسلام است؛ لکن برکات ویژهای برای شب قدر پس از بعثت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و پس از نزول قرآن کریم در آن شب عزیز قرار داده شده است.
اعمالی نیز برای این شب در کتب دعا و مناجات ذکر شده است، از قبیل پناهبردن به قرآن و دعاهای مختلف و نمازهای متنوع مخصوص شب قدر.
ظاهراً از میان سه شب معهود، شب سوم که شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، شب ویژهای است و در روایت هست که رسول مکرم اسلام صلیاللهعلیهوآله در این شب مراقبت میکردند که حتی کودکان نخوابند و بیدار بمانند.
لکن پرسشی برای ما درماندگان عصر غیبت ضروری است و آن اینکه آیا دعای عبد در حال اضطرار با دعا در حال عافیت یکسان است؟ مثلاً وقتی کسی در کشتی نشسته و وسط طوفان دریا گرفتار شده است، مشغول دعاهای متعارف میشود یا مضطرانه از خدای متعال، طلب رفع اضطرار میکند؟
ابتلا به غیبت امام زمان علیهالسلام، ما شیعیان آن حضرت را مبتلا به اضطرار کرده است و دعای حال اضطرار باید دعای رفع غیبت باشد. لکن این دعا نباید از سر رفع تکلیف و از سر عادت باشد؛ بلکه باید سر به بیابان بگذاریم و با بیان انسانهای بیپناه، به خداوند عرض اضطرار کنیم و طلب رحم کنیم.
👈 مرحوم استاد آیت الله العظمی بهجت میفرمود اگر خداوند اضطرار ما بندگان و شیعیان را در دعا برای تعجیل ظهور ببیند، حتی ممکن است ظهور آنقدر به جلو بیفتد که لازم نشود عالم پر از ظلم و جور شود.
⚜ برادران و خواهران عزیز!
بیایید حاجات شخصی خودمان را در این شب قدر کنار بگذاریم و همه خودمان را زیر خیمه امام زمان علیهالسلام ببینیم و اگر دعاها و التماسهایمان منحصر در تعجیل در ظهور نشود، حداقل بیش از حاجات شخصی، به این احتیاج و اضطرار توجه کنیم.
#شب_قدر
🆔 @ghafari_ir
.
دم افطار من از آب سوالی دارم
آب! دیدی چقدر کام حسین عطشان است؟
🆔 @ghafari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
پروفسور مایکل جونز نویسندهٔ آمریکایی کتاب «آزادی جنسی و کنترل سیاسی» که صرفاً به دلیل اعتراض به سقط جنین گسترده، از دانشگاه اخراج شد:
من از آینده میام و به زنان ایرانی میگویم یک قدم به عقب برگردید؛
صدایی که به شما میگوید حجاب را بردار ، صدای سازمان سیا است..
🆔 @ghafari_ir
13.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
علامه طباطبایی:
اسلام بالاتر از این نصیحت ندارد ....
🆔 @ghafari_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
8.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی، امشب در پیامی تلویزیونی اهمیت راهپیمایی امسال روز جهانی قدس را بیشتر از سالهای قبل ارزیابی و تأکید کردند: «إنشاءالله راهپیمایی امسال، یکی از بهترین، پرشکوهترین و باعزتترین راهپیماییهای روز قدس خواهد بود.» ۱۴۰۴/۱/۷
💻 Farsi.Khamenei.ir
7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
نخستین سخنران باکفایت برای تبیین #بی_کفایتی اجرایی و سیاسی #بنی_صدر بود. اصولاً انقلاب اسلامی را همچون دین و بلکه به عنوان بخشی از دین مینگریست و آسیب به آن را حرام میدانست.
#خانه_اش در یکی از شلوغترین مناطق شهر بود و در دسترس همهی مردم. اشرافیت را برای مسئولان، حرام میدانست. معتقد بود که انقلاب برای مستضعفان است و به همین دلیل زندگی مسئولان را در مناطق بالای شهر، مُنافی شأن یک مدیر مسلمان میدانست. تا آخر عمر نیز، با خودروی شخصی پیکان رفتوآمد کرد و مراقبت جدی از دیانت خودش کرد.
با اعتمادی که مردم به او داشتند، توفیق یافت ساختمان #بیمارستان فوق تخصصی قلب حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را با تمام تجهیزاتش به اتمام برساند و تحویل دانشگاه علوم پزشکی دهد.
.
وقتی برخی از محترمین به او پیشنهاد دادند که بیمارستان را به #نام_خودت تاسیس کن! با حرارت تمام گفت که از ابتدا نیت نمودهام که به نام نامی حضرت سیدالشهداء علیهالسلام بنا شود.
.
صبح روز رحلتش، شخصی از متدینین شهر تماس گرفت و بدون اطلاع از رحلت ایشان، خبر از خواب دیشبش داد که #قبر_ایشان را در ورودی حرم مطهر حضرت سیدالشهدا علیهالسلام زیارت کرده است.
.
#ادعای_پدری برای شهر و استان نمیکرد؛ ولی پدر فقرای شهر بود و از محل #صندوق_مستمندان، کمک فراوانی به آنان نمود.
.
عمیقاً به #ولایت_فقیه به عنوان یک دادهی فقهی و عقیدتی اعتقاد داشت، و در فتنه ۸۸ جانانه از ولی فقیه دفاع کرد و خودش را با همه فقاهت و درایتش، سربازی از سربازان ولی فقیه نامید!
.
هشتم فروردین، سالروز رحلت پدرم و استاد گرانقدرم آیتالله قرهباغی.
🆔 @ghafari_ir
6.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
📽 حتماً ببینید
تضرع آیتالله آقامجتبی تهرانی در وداع با ماه مبارک رمضان
🆔 @ghafari_ir
.
✨﷽✨
☣ پاسخ به شبههای در مورد تقدّس عید فطر
✍ سیداحمد غفاری قرهباغی
❓ آیا عید فطر، اعتباری است؟!
❓ برخی به بهانهٔ اختلافاتی که هر سال در تعیین روز عید فطر شکل میگیرد، چنین شبههای را در شبکههای مجازی پخش کردهاند که مقدّس دانستن حقایقی مانند عید فطر، اشتباه است؛ مفاهیم دینی مانند عید فطر، مفاهیم اعتباری هستند و تعیین آنها به دست بشر فانی و خطاپذیر است و همین، اثبات میکند که این مفاهیم، از تقدّس و تعالی برخوردار نیستند.
1⃣ پاسخ اول: اصلیترین اشکال این شبهه، در عدم درک صحیح از مفهوم تقدّس است؛ حقیقت مقدّس به حقیقتی گفته میشود که جنبهٔ الهیاتی داشته باشد؛ بر این اساس، خدای متعال ریشهٔ تقدّس بوده و قُدُّوس است. همچنین، هر حقیقتی که ذاتا تقدس ندارد، به میزان نقشآفرینی در قرب به سوی خدای متعال، مقدس میشوند؛ با این معیار، نخ تسبیح نیز حقیقتی مقدس است و اگر کسی به یک نخ تسبیح، بدین جهت بیحرمتی کند که ارتباط با بندگی خدا دارد، به حقیقت ربوبی خدا توهین نموده است.
✨ بنابراین، خدای متعال اولا و بالذات مقدس است و تمام حقایقی که مرتبط با حیث بندگی خدای متعال باشند، بالتبع مقدس محسوب میشوند.
✨ در موضوع عید فطر، این عید، جشنی برای اطاعت و بندگی در پایان یکماه روزهداری و تقرب به سوی خدای متعال است؛ پس این جشن، حقیقتی مرتبط با بندگی انسان به خدا است و لذا حقیقتی قدسی است.
2⃣ پاسخ دوم: دومین اشکال مهم این شبهه، در این نکته است که شبههکننده خیال کرده است حقیقتهای مقدس، حقیقتهایی غیرقابل دسترس و غیر زمینی هستند و این خطایی بسیار مهم است.
⚜ اساساً دین برای این منظور است که حقیقتهای زمینی را در همان زندگی زمینیشان، ملکوتی و آسمانی و قدسی بکند؛ به عنوان نمونه، در روایت صحیح و معتبر آمده است که حرمت انسان مؤمن، از حرمت کعبه بالاتر است؛ این برتری، نه به دلیل عصمت انسان مؤمن، بلکه به این دلیل است که او بندهٔ خدا و مرتبط با ربالعالمین است و هر حقیقتی این چنین، محترم و مقدس است و تعرّض به او، در حدّ جسارت به خانهٔ خدا و بلکه به خدای متعال تلقی میشود.
⚜ این به دلیل آن است که خطاپذیری عبد مومن، مانع ملکوتی بودن و متعالی شدن آن انسان نمیشود؛ بلکه مهم آن است که عبد است و مطیع درگاه ربوبی.
✅ بنابراین، این که عید فطر توسط رؤیت انسان خطاپذیر، ثابت میشود، آسیبی به تقدّس آن وارد نمیکند؛ زیرا این رؤیت پس از سیروز روزهداری و توسط بندهای مومن و عادل شکل میگیرد و خدای متعال به «رؤیت عبد مومن» بهرغم احتمال خطایش، حرمت گذاشته و آن را مقدّس لحاظ کرده و معیار عید قرار داده است و بدین سبب، تعرض و جسارت به عیدِ چنین عبد مؤمنی، تعرض به خود خدا محسوب میشود.
#عید_فطر
🆔 @ghafari_ir
.
وزنکشی جمهوری اسلامی در دو ترازوی هویت و رفتار
✍ سیداحمد غفاری قرهباغی
همه ما انسانها در زندگی فردی و خانوادگی خود، هویتی برای خود تعریف نمودهایم و بر اساس آن هویت، رفتارهای خود را تنظیم میکنیم.
سیستمها و نظامها نیز به همین شکل هستند. هویتی دارند و برنامهریزیهای خود را بر اساس آن هویت شکل میدهند.
بر این اساس، یک سیستم را میتوان هم از جهت هویتی و هم از جهت انطباق برنامهها با هویت تعریفشده ارزیابی کرد.
1⃣ ارزیابی هویتی و رویکردی جمهوری اسلامی
جمهوری اسلامی ایران از جهت هویتی و رویکردی، نظامی بینظیر در جهان معاصر محسوب میشود؛ زیرا تنها حکومتی است که نفی طاغوت و محوریت ارادهٔ الهی، مبنای شکلگیری آن است.
دقیقاً به همین دلیل هست که نظام جمهوری اسلامی در کلام برخی اندیشمندان بزرگ اسلامی همچون شهید صدر، آرزوی انبیای الهی توصیف شده است و دقیقاً به دلیل همین رویکرد، جمهوری اسلامی همواره در حال مبارزه با استعمارگران و ظالمان بوده است.
غفلت از این اصل بنیادینِ هویتی و رویکردی، سبب خطای محاسباتی جدی در ارزیابی و برآورد جمهوری اسلامی خواهد شد.
2⃣ ارزیابی عملکردی و رفتاری
در ۴۶ سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران شاهد چالشهای فراوانی شد. هشتسال در یک جنگ تحمیلی نابرابر واقع شد و حداقل ده سال طول کشید که خرابیهای ناشی از این جنگ تحمیلی اصلاح شود.
همزمان و پس از جنگ تحمیلی، کشور همواره در معرض تحریمها و ترورهای ناجوانمردانه دشمنان بوده و هست.
در عین حال، در همهٔ شاخصهای مقبول در حوزه پیشرفت، جمهوری اسلامی شاهد توفیقات فراوانی شده است.
صرفاً به عنوان نمونه، به توفیق کلان جمهوری اسلامی در صنعت پزشکی میتوان اشاره کرد که با وجود موانع فراوان پیش رو، موفق شد به خودکفایی در این صنعت برسد؛ این در حالی است که در رژیم سابق، حتی پزشک عمومی به حد کافی در اختیار نبود و پزشکان هندی و پاکستانی در شهرهای مختلف ایران به طبابت مشغول بودند.
این توفیقات کلان را در صنایع راهبردی مختلف دیگر همچون صنعت هواوفضا، صنعت نانوذرات، صنعت هستهای و ... میتوان رهگیری نمود.
3⃣ جمهوری اسلامی و دو چالش مهم پیشرو
در این میان نمیتوان از برخی کاستیهای بدیهی و روشن در مسیر جمهوری اسلامی ایران چشمپوشی کرد.
از جمله این کاستیها، ضعف در تأمین عدالت فراگیر است؛ چالشی که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب، به آن دلالت فرمودند و بر لزوم تأمین دانش پشتیبان و تبیین راهحلهای رفع ناعدالتی در سطوح مختلف سازمانی و حاکمیتی تأکید نمودند.
البته روشن است که مقصود از طرح این کاستی، ناشی از نگاه به افق و قلهٔ عدالت است، نه همانندانگاری جمهوری اسلامی و رژیم سابق در موضوع عدالت.
معضل اشرافیت در زندگی شخصی و سبک مدیریتی برخی کارگزاران، از پیامدهای رهاشدگی موضوع عدالت است.
چالش دومی که برای نویسنده این نوشتار، مهم جلوه نموده است، چالش عدم بهرهوری از دانش اسلامی به عنوان نرمافزار ضروری برای راهبری اضلاع مختلف فرهنگی اقتصادی و اجتماعی کشور است.
تورم رهاشده در حوزهٔ اقتصاد و کمارزش شدن واحد پولی کشور، از جمله پیامدهای اعتماد بیضابطه به دانش غیربومی و غیراسلامی محسوب میشود.
برای رفع این دو چالش بنیادین:
۱. ضروری است که هندسهٔ فکری امامین انقلاب اسلامی در طراحی دولت اسلامی، به عنوان مقدمهٔ تحقق عدالت فراگیر، مورد تدبیر جدی تصمیمگیران ارشد نظام قرار گیرد و تحولی بنیادین در گزینش کارگزار اسلامی مبتنی بر رویکرد وی در سبک زندگی شخصی و سازمانی، مورد توجه قرار گیرد.
۲. ضروری است که حوزههای علمیه و دانشگاهها به تولید دانش اسلامی در اضلاع مختلف فرهنگ و سیاست و اجتماع و اقتصاد، اهتمام بیشازپیش داشته باشند تا از این طریق، دانش قابل اکتفا برای طراحی عدالت فراگیر محقق شود.
۳. همچنین، باید مسئولان ارشد اجرایی و تقنینی، ضمن پرهیز از دام دانش غربی، به دانشِ اندیشمندان اسلامی اعتماد کنند و از اساتید خبره در حوزههای مختلف اقتصاد اسلامی، مهندسی اسلامی فرهنگ و علم الاجتماع اسلامی به عنوان مشاوران امین در ساختارهای تصمیمسازی و تصمیم گیری استفاده کنند.
🆔 @ghafari_ir
11.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
💢 آقای هاشمی رفسنجانی نیز خیلی به مذاکره با آمریکا باور داشت و معتقد بود که او بلد است و دیگران بلد نبودهاند.
اما آمریکا بسان روباهی شیاد، فقط منفعت خود را برد و چیزی بجز بهت و شرمساری، برای آقای رفسنجانی باقی نگذاشت.
نمونهای از مذاکرات آقای هاشمی رفسنجانی را ببینید و خودتان قضاوت کنید.
👈 در خانه اگر عقل است، یک حرف بس است؛ ولی اگر عقلی در خانهٔ نفس نباشد، با صد تلنگر نیز نمیتوان کمکی کرد.
#دلیل_تجربه
🆔 @ghafari_ir
اقدام شایسته تقدیر رییس جمهور در برکناری معاون پارلمانی
جناب آقای دکتر دبیریّ در این ایام پس از بررسی خبر، قطعی شد که در ایام نوروز در سفر تفریحی قطب جنوب بودید. در دولتی که مفتخر به اقتدا به مولای متقیان است و در شرایطی که هنوز در کشورمان فشارهای اقتصادی بر مردم زیاد و محرومان پرشمارند، سفر پر هزینه تفریحی مسئولان رسمی، حتی با هزینههای شخصى، قابل دفاع و توجیهپذیر نبوده و با معیار سادهزیستی مسئولان سازگار نیست.
دوستی دیرین و همکاری و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعدههایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود. بنابر این از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران
انصاف ایجاب میکند همانطور که بهحق و بهدرستی از عملکرد نادرست مسولان انتقاد میکنیم، از عملکرد درست آنها نیز حمایت و تقدیر کنیم.
لکن امیدواریم این رفتار از استثنا به قاعده تبدیل شود و شامل موارد مشابه نیز بشود. چرا که در ایام نوروز، برخی دیگر از مسئولان نیز، به اماکن تفریحی ویژه سفر کرده و هزینههای نجومی کردهاند.
🆔 @ghafari_ir