7.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببينيد | رهبر انقلاب: همه ائمه از امام باقر(ع) به بعد از نسل امام حسن(ع) هستند
🏴 شعرخوانی آقای محمد سهرابی در ديدار شاعران درباره امام حسن(ع)
🗓 انتشار به مناسبت هفتم صفر؛ سالروز شهادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام
❤️ @khamenei_reyhaneh
🔖پرشکوهترین نرمش قهرمانانهی تاریخ
▪️حادثهی صلح امام حسن (علیه السلام) با معاویه، حماسهای سرنوشتساز و بینظیر در کل روند انقلاب در صدر اسلام بود که حادثهای دیگری نظیر آن وجود نداشت. این حرکت امام حسن (علیه السلام) باعث حفظ اسلام به عنوان یک نهضت ارزشی گشت. اگر امام حسین (علیه السلام) هم بهجای ایشان بود، در جهت حفظ نهضت عظیم انقلابی که پیامبر اکرم به راه انداخت و امام علی (علیه السلام) از آن صیانت کرد، همین کار را میکرد.
▪️این حرکت امام مجتبی صددرصد بر استدلال منطقی غیرقابل تخلف انطباق داشت، زیرا در دوران ایشان جریان مخالف اسلام معاویه بهقدری رشد کرده بود که میتوانست بهعنوان یک مانع ظاهر شود و به دلیل ضعف نیروهای شیعیان حامی امام، بر اسلام غلبه مییافت. بنابراین «حتی اگر خود امیرالمؤمنین (علیهالسلام) هم بهجای امام مجتبی بود، در آن شرایط ممکن نبود کاری بکند، غیر از آن کاری که امام حسن کرد... امام حسین (علیه السلام) در این صلح با امام حسن شریک بودند، اگر امام حسن صلح نمیکرد تمام ارکان خاندان پیامبر را از بین میبردند و کسی را باقی نمیگذاشتند که حافظ نظام ارزشی اسلام باشد.» (بیانات رهبر انقلاب، ۲۳ فروردین ۶۹).لذا اگر این صلح تحمیلی از جانب امام مجتبی که خود یک مکر الهی بود «و مکروا مکر الله» (آل عمران/ ۵۴) قبول نمیشد، مکر معاویه قوت میگرفت و به شهادت خاندان پیامبر و اصحاب او منتهی میشد.- به احتمال قوی بهدست اصحاب امام که جاسوسان معاویه آنها را خریده بودند، کشته میشدند-و معاویه به بهانهی خونخواهی عزاداری کرده، تمام اصحاب امیرالمؤمنین را هم ازمیان برمیداشت و دیگر چیزی بهنام تشیع باقی نمیماند، تا عدهای بعد از ۲۰ سال امام حسین را در کوفه دعوت کنند. امام حسن (علیه السلام) شیعه را حفظ کرد تا بعد از ۲۰ الی ۲۵ سال حکومت به اهلبیت برگردد.» (بیانات رهبر انقلاب، ۱۳ خرداد ۷۹).
▪️بنا روایتی از امام صادق (علیه السلام) «و قطع هذا الأمر فی سبعین» (اصول کافی، جلد ۱، ص۳۶۸). تقدیرات الهی چنین بود که با فاصلهی سی سال از شهادت حضرت امیر و ده سال بعد از شهادت امام حسین امر حکومت به دست اهلبیت برگردد تا مردم مقدمات حکومت اسلام را با اراده و تصمیم خودشان فراهم کرده باشند. اما چون در قضیه امام حسین خواص -از جمله عبدالله جعفر و عبدالله عباس- وظیفه خود را بهخوبی انجام نداده بودند، حادثهی کربلا نیز آنچنان رقم خورد.
▪️ بر این اساس در ماجرای صلح و بعد از آن امام مجتبی به عنوان مرد جنگی، مرد سیاست و مرد تدبیر، با مباحثات و مجادلات بسیار قوی و قدرتمندانه با کلماتی قاطع و کوبندهتر از کلام مولا علی، برای دفاع از اسلام، استوار ایستاد و با تغییر روش و مانور در انتخاب روشها (قبول صلح ) کاری اساسی و لازم برای حفظ اسلام انجام داد.
🖋آمنه عسکری منفرد
#امام_حسن_مجتبی
@ghalamnegaremonfared
♻️ عضویت دائم جمهوری اسلامی در بریکس، گروه اقتصادهای نوظهور جهانی
🔰بریکس (BRICS) علامت اختصاری یک گروه ائتلافی از پنج قدرت اقتصادی نوظهور جهانی شامل برزیل/ روسیه/ هند/ چین/ آفریقایجنوبی است.
(Brazil/Rushia/India/China/South Africa )
این گروه رو به رشد اقتصادی با داشتن ۳۹.۷ میلیون متر مربع گستره جغرافیایی و ۲.۸۸ میلیارد نفر جمعیت، با اهداف خاصی از قبیل سرمایهگذاری، توسعه زیرساختی و صنعتی، امنیت غذایی و تبادلات فرهنگی، گردشگری و ... در ۱۶ سال پیش (۲۰۰۶) تشکیل شده است.
🔺اهمیت بریکس BRICS در این است که میتواند بهم زننده اقتصاد غرب و عامل تضعیف دلار شود و تحریمهای آمریکا را خنثی و بیاثر کند.
زیرا کشورهای بریکس در مجموع ٪۴۱ درصد جمعیت جهان، ۲۶٪ درصد مساحت زمین در گستره چهار قاره جهان و ۲۵٪ درصد تولید ناخالص جهانی و ۲۰٪ درصد تجارت جهانی را شامل میشوند.
@ghalamnegaremonfared
27.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ از تلاشهای بریکس در مسیر دلار زدایی حمایت میکنیم
رئیسجمهور در پانزدهمین اجلاس کشورهای عضو بریکس در تاریخ ۱۴۰۲/۵/۲ اعلام کرد:
🔻ایران قاطعانه از تلاشهای بریکس در مسیر دلار زدایی از روابط اقتصادی بین اعضا و همچنین تقویت سازوکاری برای مبادلات مالی حمایت میکند.
🔻ایران از فرصتهای کمنظیری برخوردار است، این آمادگی را داریم در هر حوزهای که بریکس فعالیت میکند مثل حوزههای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مالی همکاری کنیم.
🔻تعامل حداکثری و تقویت سازوکار همکاریهای چندجانبه با کشورهای در حال توسعه در کانون سیاستخارجی جمهوری اسلامی است.
@ghalamnegaremonfared
⭕️ زبان دنیا، برجام نافرجام نیست
✍محمد نظریفرد
🔹اتفاقات مهم و راهبردی در بسیاری از حوزه های بر زمین مانده کشور یکی پس از دیگری در حال به وقوع پیوستن است؛ از احیای دیپلماسی عزتمندانه تا عضویت در شانگای و بریکس و دهها برنامه با کشورهای آسیایی، اروپایی، آفریقایی و آمریکای لاتین.
⁉️ بریکس چیست؟
بریکس یک گروه متشکل از قدرت های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول این کشورها ایجاد شده؛ از سال ۲۰۰۶ چین، هند، برزیل، روسیه و بعداً درسال ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی. در نشست اخیر ۷۰ کشور در اجلاسیه بریکس شرکت کردند که ایران عضویتش در آن رسما اعلام شد، این یعنی شروعی بر حذف آمریکا و اعتبار به ارز ملی هر کشور صاحب عضو در این مجمع و قدرت آن یعنی ۴۳درصد جمعیت جهان، زیر چتر ۳۰ درصد جمعیت جهان، ۲۱ تریلیون تولید ناخالص، ۷۰ درصد رشد GDP از ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰. در واقع بریکس یک ائتلاف فراقارهای به شمار میآید که ساختار جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی فراهم کرده است.
▫️اعضای بریکس شورای تجاری پنج کشوری است که در ابتدای قرن با سریعترین رشد، اقتصادهای «نوظهور» بودند و اکنون دست کم یکی از آنها یعنی چین را باید قدرت اقتصادی تثبیت شده دانست تا نوظهور. درحال حاضر دو کشور عضو بریکس، عضویت دائم شورای امنیت را داشته و سه کشور دیگر داعیه عضویت دائم در شورای امنیت و اصلاح ساختارهای سیاسی و مالی جهانی را دارند.
▫️یکی از مهمترین دلایل اهمیت گروه بریکس که پتانسیل بالایی برای تاثیرگذاری بر اقتصاد جهانی دارد، رشد پرشتاب اقتصادی و نفوذ آن در امور جهانی است که به واسطه دارا بودن نیمی از جمعیت جهان و بین ۲۵ تا ۲۸ درصد از ظرفیت اقتصاد جهانی و همچنین منابع انسانی و طبیعی غنی حاصل آمده است. به باور کارشناسان این ائتلاف قدرتمند جهانی که بدون مشارکت اروپا و آمریکا تشکیل شده و این ظرفیت را دارد تا صدایی قوی در مجامع و مباحث مهم اقتصادی و سیاسی بینالمللی باشد، می تواند سیطره نظم مسلط فعلی را به چالش بکشد.
▫️اما مهمترین فواید بریکس برای ایران، وجود یک بانک مشترک برای اعتبار بخشی به ارزهای کشورهای عضو بریکس است که «بانک توسعه نوین» نام دارد. این بانک، که یک بانک توسعه چندملیتی توصیف شده، سامانه اعلام پرداختی برای کشورهای عضو دارد که جایگزینی برای سوئیفت، سامانه مالی ارتباطات بینبانکی جهانی است. یکی از مهمترین اهداف مطلوب کشورمان برای پیگیری چندجانبهگرایی در کنار دیگر ائتلافها و ساختارهای مهم مانند شانگهای، اوراسیا، سیکا، آسهآن و... در عرصهی سیاست خارجی و روابط بین الملل می باشد.
▫️فایده دیگر آن را می توان در موقعیت ژئوپلتیک و ژئواستراتژیک، منابع غنی انرژی، نیروی انسانی متخصص و کارآمد، پیشرفتهای چشمگیر در عرصههای مختلف و ثبات پایدار سیاسی مورد توجه اعضای #بریکس دانست.
▫️هم افزایی اقتصادی ایران با اعضای بریکس که سال ۲۰۲۳ میزان درآمد آنها ۳درصد بیشتر از G7 بود کمک شایانی در حل بسیاری از مشکلات اقتصادی خواهد کرد.
▫️یکی دیگر از فواید این دیپلماسی عزتمندانه وپیوستن به #بریکس، فروش نفت با بهترین شیوه مبادلاتی با ارزش ارز کشورمان و تبادل ارز خریدار با اختیار کشور در دریافت ارز یا تهاتر.
❌ یادمان نرفته آخرین فروش نفت با برجام تنها ۲۰۰ هزار بشکه بود!
▫️کجا هستند آنانکه مدعی اند هر پیشرفت دیپلماتیکی میوه برجام است. آنانکه ادعایشان گوش فلک را کر کرد که تنها ما زبان دنیا را می دانیم، و این برجام است که گره گشای همه چیز، از جمله آبِ خوردن مردم است نه #شعار. اما در مقام عمل، پس از ٨ سال اتلاف وقت، دولت را با ۴۸۰ هزار میلیارد کسری بودجه تحویل دادند و آب سردی بر سر هواداران خود ریختند.
▫️نکته حائز اهمیت این است که موفقیت های چشمگیر دولت فعلی در شرایط فتنه گون، جنگ ترکیبی و شناختی نظام سلطه و سکوت جریانهای سیاسی همسو برای انزوای بین المللی ایران شکل گرفته است. ایران قوی، ظرف کمتر از یک سال هم به شانگهای و هم به بریکس پیوسته و هم منابع بلوکه شده را یکی پس از دیگری آزاد نموده و می نماید. به علاوه ارتباط مؤثر و معجزه گونی با کشورهای همسایه پیدا کرده است. مضاف بر اینکه بیش از ۵۰۰۰ کارخانه و کارگاه تعطیل شده با برنامه جدی دولت و با عزم جهادی به چرخه کشور برگشته است که ان شاالله در ماههای آینده رونق اقتصادی عملی را خواهیم دید و این در عمل اتفاق می افتد نه در #شعار.
@ghalamnegaremonfared
🍃
🔰 #سرخط_دیدار | مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت ۱۴۰۲/۰۶/۰۸
💠درباره هفته دولت
👈 هفتهی دولت، مزیّن است به نام شهید رجائی و شهید باهنر.
🔺 جهتگیری این دو شهید عزیز، انقلابی و الهی بود، دنبال رضای الهی بودند.
❇️ اسم رمز دولتهای ما باید این باشد: کسب رضای الهی و کار برای مردم.
🏷 جملهای در صحیفه سجادیه درباره رضای الهی:
↙️ من رضای تو را ترجیح بدهم بر هر انگیزهی دیگری، اگر این شد:
✅دشمن من خاطرش جمع است که به او ظلم نخواهم کرد.
✅دوست من هم مطمئن است که برای او یک امتیاز رفاقتی قائل نمیشوم.
💠درباره عملکرد دولت
✔️ بنده از همهی دولتها در این سی و چند سال حمایت کردم.
🙏 لکن در مورد این دولت، علاوهی بر کمک، بنده با نگاه به این دوساله میخواهم تمجید هم بکنم.
👏 در بخشهایی، دولت خوب و قوی ظاهر شده.
🎙 زبان دولت در بیان آنچه انجام گرفته متأسّفانه زبان رسایی نیست.
🏷 کارهای مثبت در زمینه اقتصاد و شاخصهای اقتصاد کلان:
🔹 افزایش رشد اقتصادی بخصوص در بخش صنعت
🔸 افزایش رشد سرمایهگذاری
🔹 کاهش رشد نقدینگی
🔸 کاهش بیکاری
🔹 کاهش ضریب جینی
🔸 رشد قابل توجه صادرات کالا
🔹 تقویت نظام مالیاتی
🔸 رشد قابل توجه تولید محصولات پتروشیمی
🔹 اقدامات ارزنده در زمینه نفت و گاز
🔸 راهاندازی چند هزار کارخانه تعطیل یا نیمه تعطیل
🔹 فعالیتهای مهم در زمینه آبرسانی یا شبکههای آبیاری و زهکشی
👈 از این قبیل اقدامات، دیده نمیشود:
1️⃣ به خاطر اینکه کار اطلاعرسانی در دولت متأسفانه ضعیف است.
2️⃣ چون مشکلات معیشتی وجود دارد، از کارهای باارزش اقتصادی غفلت پیدا میشود.
🏷 کارهای خوب دولت در بخش مدیریتی:
📌 حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم با مشکلات مردم
📌 سادهزیستی و کاهش تشریفات در سلوک شخصی و حکومتی دولت
📌 روحیهی جهادی در بخشی از کارها
📌 بهکارگیری جوانان در ردههای گوناگون مدیریتی
🏷 کارهای خوب دولت در بخش سیاست خارجی:
🔹 تحرک بسیار خوب در سیاست خارجی
🔸 سیاست خوب ارتباط با همسایگان
🔹 ارتباط با همه دولتها در دنیا با یک استثنای محدود
🔸 ارتباط با قارّههای مختلف؛ آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیا، شرق آسیا
🔹 سیاستِ ارتباطِ متعدّد و متنوّع با کشورهای مختلف
🔸 عضویّت در دو پیمان مهم بینالمللی در فاصلهی کوتاه
🏷 در بخش فرهنگی کارهای خوبی شده که باید در کم و کیف افزایش پیدا کند.
💠تذکرات به مسئولین
👈 شعار امسال دو بخش داشت:
❌ مهار تورّم
✅ رشد تولید
⏪ مهمترین کار برای مهار تورّم، افزایش تولید است، پس تولید شد محور.
⁉️ حمایت از تولید یعنی چه؟
🔻 حمایت قانونی
👈 تولید برای تولیدکننده، هم آسان بشود، هم باصرفه بشود.
🔻 حمایتهای مالی
👈 تأمین منابع ارزی و ریالی در آن حدّی که جزو وظایف است.
🔻 حمایتهای فرهنگی
👈 به مردم تفهیم کنیم که محصول داخلی باید مصرف بشود.
✅ تجارت باید پشتیبان تولید باشد.
✅ نیازهای داخلی کشور را بهنگام تشخیص بدهیم
💪 تولیدکننده داخلی میتواند نیاز داخلی را در عمده مسائل کشور تأمین کند.
✅ در برنامه هفتم، تکالیف زیادی بر عهدهی دولت گذاشته شده
📍 در این برنامه، این چند نقطه را رعایت کنید:
🔹 مسئلهی عدالت و کاهش فاصلهی طبقاتی
🔸 ثبات بازار
🔹 کاهش تورّم
🔸 ثبات نرخ ارز
🔹 رشد تولید
✅ مسئلهی معیشت خیلی مهم است.
⚠️ همه اقدامات مثبت، با مشکلات در معیشت مردم از چشمها دور میماند؛ واقعاً حیف است!
♨️ هدفِ تحریمهایی که تحمیل شده همین معیشت مردم است.
🔺برای رفع تحریم مذاکراتی میشود، امّا در کنار آن باید خطّ موازی عبارت باشد از خنثی کردن تحریمها.
↙️سفارش در باب تعاملات خارجی و سیاستهای بینالمللی:
⭕️ فرصتها شناخته بشود و از فرصتها استفاده بشود.
⭕️ سندهای همکاریای که انجام میگیرد، روی کاغذ نماند.
⭕️ وقتی میگوییم «تعامل با دنیا»، بعضی «دنیا» را عبارت میدانند از چند کشور عمدتاً غربی.
⛔️ این نگاه ارتجاعی است، صد سال پیش همینجور بود، آن روزگار گذشته.
🌐 ارتباط با دنیا یعنی ارتباط با آفریقا، ارتباط با آمریکای لاتین، ارتباط با آسیا.
🏷 چند تذکر:
🔹 زیّ مردمی را حفظ کنید.
🔸 گفتگو با نخبگان را هرچه میتوانید پی بگیرید.
🔹 حضور در دانشگاهها یکی از کارهای لازم است.
🔸 توصیهی دیگر مسئلهی کارآمدسازی فعّالیّتهای رسانهای دولت است.
🔹 در گفتارها، وعدهها، آماردهیهای افراد دولت، انسجام وجود داشته باشد.
🔸 اگر اقدامتان، سنجیده و اندیشیده است، به جوسازیها و حاشیهسازیها اعتنا نکنید.
🔹 کارها را نیمهکاره رها نکنید.
🍀 امیدواریم انشاءاللّه خدای متعال از شما راضی باشد و بهتان توفیق بدهد و مدّت باقیماندهی مسئولیّتتان هم با موفّقیّتهای مضاعفی انشاءاللّه همراه باشد.
🎨 اطلاعنگاشت | راه روشن
🔍 مروری بر رشد برخی شاخصهای اقتصاد کلان در دولت سیزدهم به روایت رهبر انقلاب
۱۴۰۲/۶/۸
@ghalamnegaremonfared
14020608.pdf
2.43M
✏️ متن کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت ۱۴۰۲/۶/۸
@ghalamnegaremonfared