بسم الله الرحمن الرحیم
🏴بانوان تمدنساز
بانوان تمدنساز تاریخ اسلام، از صحرای کربلا به صبح ظهور میپیوندند، اگر جایگاه و نقش خود را در نقشهیجامع ولیّ زمان بیابند و جریانساز شوند.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
@ghalamnegaremonfared
📝«حضرت زینبکبری» (سلاماللهعلیها)
عامل پيروزی خون بر شمشير حضرت زينب(سلام الله علیها) بود.
بعد از شهادت حسين بن علی(علیه السلام) که دنيا ظلمانی شد و دلها و جانها و آفاق عالم تاريک گرديد، او چون نوری تابان درخشيد. عاشورا بدون زینب، آن حادثه تاريخی ماندنی نمی شد. شخصيت او در اين حادثه آنچنان بارز است، تو گویی او حسينی دیگر است در پوشش يک زن، در لباس دختر علی.
ارزش و عظمت زينب کبرى(سلام الله علیها)، به خاطر موضع و حرکت عظيم انسانى و اسلامى او بر اساس تکليف الهى است. کار او، تصميم او، نوع حرکت او، به او اينطور عظمت بخشيد. هر کس چنين کارى بکند، ولو دختر اميرالمؤمنين(عليهالسّلام) هم نباشد، عظمت پيدا مىکند. بخش عمده اين عظمت از اينجاست که اولاً موقعيت را شناخت– هم موقعيت قبل از رفتن امام حسين(عليهالسّلام) به کربلا، هم موقعيت لحظات بحرانى روز عاشورا، هم موقعيت حوادث کشنده بعد از شهادت امام حسين را– و ثانياً طبق هر موقعيت، يک انتخاب کرد. اين انتخابها زينب را ساخت.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_زینب_کبری
@ghalamnegaremonfared
📝 «بانو امکلثوم» (سلام الله علیها)
بانو «امکلثوم» دختر امیرمؤمنان (علیهالسلام)، خواهر امام حسین (علیه السلام)، بانویی شجاع و خطیبی بلیغ بودند که بعد از واقعهی عاشورا همراه زینب کبری (سلاماللهعلیها) بهعنوان «مأمور کارکشته» و «مبرزی قویدست» که «تالی تلو» امام حسین (علیهالسلام) بودند، از طرف ایشان به تاریخ فرستاده شدند.
بعد از واقعهی عاشورا این بانو به ظاهر اسیری در دست دشمنان و در باطن «مأموری از جانب مرکز وحی» بودند که به کوفه اعزام شدند و تا پایان عمر در حال احیای دین بودند و با عظمتی خیرهکننده و درخشنده به افشای چهره پلید یزیدیان پرداختند. ادبیات بسیار قوی و شجاعانهی بانو در خطبهها، چنان تأثیری از خود در زن و مرد کوفه گذارد که نالههای آنها کوفیان را به لرزه درآورد و سینههای سرشار از کینه برعلیه بنیامیه ایجاد کرد که سرآغاز فصل تازهای در تاریخ اسلام گشت. به گواهی تاریخ ضجه و ناله مردم بعد از این خطابهها بهنحوی بود که تا آن روز هیچ زن و مردی گریان تر از آن دیده نشد. (لهوف، ص۱۹۸، ۱۹۹).
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_امکلثوم
@ghalamnegaremonfared
📝«بانو رقیه خاتون » (سلام الله علیها)
دردانه سه سالهی امام حسین (علیه السلام) از شهدای قیام حسین است که نقش بسیار تأثیرگذاری در تبدیل واقعه عاشورا به یک جریان سیال تاریخی داشت.
در جریان اسارت اهلبیت پیامبر بعد از واقعه عاشورا، شهادت جانسوز و مظلومانهی «رقیه خاتون»(سلام الله علیها) جانسوزترین واقعهای بود که در خرابههای شام رخ داد.
او که خستهی اسارت و ظلمهای یزیدیان در فراق پدر زانوی غم بغل داشت، در عالم رؤیا پدر را دید و با ناله و گریه، پریشان شده و با بهانهجویی پدر را طلب کرد. صدای نالهی او اهل حرم را به شیون انداخت و یزید ملعون برای آرام کردن اینهمه شیون و خاموش کردن صدای عزاداری اهل حرم، رأس بریدهی پدر را در طبقی برای رقیه خاتون فرستاد. دردانهی سه ساله در نهایت بهت با مشاهدهی رأس مطهر، بر پیشانی، لبها و رگهای بریدهی پدر بوسه زد و ناله سرداد که (مَنِ الذی أیْتَمَنی علی صِغَر سِنّی.) و آنقدر نوحه خواند و گریست تا خاموش شد. او نیز چون مادرش زهرا شبانه غسل شد و شبانه دفن شد.شهادت مظلومانهی این خاتون سه ساله، باعث افشای عمق جنایت یزید گشت، چرا که دیگر نمیتوانست از برگزاری مراسم عزای اهلبیت اسیر در خرابههای شام جلوگیری کند. او شهیدهای بود که با شهادتش ندای مظلومیت حسین و حقانیت راهش را در گوش تاریخ فریاد زد.(نفسالمهموم، ص۴۶۵).
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_رقیه_خاتون
@ghalamnegaremonfared
🔖«بانو سکینه کبری» (سلام الله علیها)
بانو سکینه کبری که در واقعه عاشورا در صحرای کربلا حضور داشت، یکی از مشعلهای معرفت و دانش عربی در همهی تاریخ اسلام است که مورد وثوق اندیشمندان بزرگ عرب میباشد.
ایشان همچون حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) و امام سجاد(علیه السلام)، یکی از فرستادگان امام حسین علیهالسلام به دل تاریخ بود که از ایشان بهعنوان مأموری کارکشته و مبرزی قوی از خاندان رسالت یاد میشود که به صورت ظاهری، اسیری در دست دشمنان و در باطن، مأموری از جانب حیّ تعالی بود که بعد از واقعهی عاشورا در کوفه، شام و مدینه، با فصاحت و بلاغتی بینظیر به روشنگری و تبیین قیام امام زمانش پرداخت.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_سکینه_کبری
@ghalamnegaremonfared
🔖«بانو امالبنین» (سلام الله علیها)
بانوی وارسته، بانو امالبنین (سلاماللهعلیها) زنی زیبا، عاقله، بااخلاق و ایمانی عمیق و استوار و دارای صفات عالی از خاندان مردان شجاع و نامدار عرب در مناطق حجاز بود که در شرافت و شهامت و دلاوری، سرآمد رادمردان عصر خود بودند و امالبنین نیز این اوصاف والا را از آنها به ارث برد و بعد ازدواج با مولای متقیان، آنها را با آموختههایش از خاندان وحی درآمیخت و به فرزندانش آموخت.
ایشان با محبتی خالصانه خود را وقف خاندان ولایت کرد و بعد از شهادت فرزندانش در صحرای کربلا، با هنر نوحهسرایی و حماسهخوانی برای مظلومیت امام حسین (علیهالسلام) و یارانش، ندای مظلومیت، حقطلبی و آزادیخواهی عاشوراییان را به گوش مردم میرساند. این حماسهآفرینی با افتخار به جوانهایی است که در اثبات حق امامت ولیّ زمان به شهادت رسیدند–و همهاش اشک ریختن و به سر زدن نیست– آری! این است روحیهی انقلابی بانویی شاخص که فرزندی چون ابالفضل العباس علمدار کربلا را تربیت کرد که در راه اعتلای کلمه حق در رکاب امام زمانش ایستاد.
🖋آمنه عسکری منفرد
#اربعین_حسینی
#بانوان_تمدن_ساز
#بانو_امالبنین
@ghalamnegaremonfared