📌 #مقاله_گرام
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
فرزندانتان را گرامى بداريد و نيكو تربيتشان كنيد تا آمرزيده شويد
مكارم الأخلاق جلد 1 ص 478
🏃♂️چگونه کودکان بیشفعال را کنترل کنیم؟
کم نیستند والدینی که سعی میکنند بدون حضور فرزندانشان بیشفعالشان مهمانی بگیرند یا به مهمانی بروند. آنها معتقدند «به هر حال مهمانی باعث میشود برنامه خواب و خوراک بچهها بههم بخورد و روال عادیشان تغییر کند». بهعلاوه بچهها در مهمانی کمتر مورد توجه قرار میگیرند و این مسأله زمینه بدقلقی آنها را فراهم میکند؛ مخصوصاً اگر زمینه بیماریهایی چون «نقص توجه- بیشفعالی» را داشته باشد.
اما آیا راه حلی وجود ندارد که بتوان مهمانی رفت یا در خانه مهمانی گرفت و در کنار فرزندانی ناآرام دور هم خوش گذراند؟
چند توصیه:
1⃣ حتماً قبل از خارج شدن از خانه، درباره جایی که میخواهید بروید و افرادی که ممکن است کودک با آنها ملاقات کند، حرف بزنید تا آمادگی وارد شدن به آن مکان را داشته باشد و بدرفتاری نکند.
2⃣ خیلی کوتاه و واضح با پیامی روشن انتظاری که از او دارید را بیان کنید. مثلاً «از تو میخواهم در مهمانی کنار من بنشینی و با اسباببازیات بازی کنی همین! اگر به این قول و قانون پایبند موندی بعد از مهمونی جایزه داری!»
3⃣ بلافاصله پس از مهمانی باید جایزه کودک به او داده شود. اما حواستان باشد که این جایزه نباید خیلی بزرگ باشد.
4⃣ دقت کنید این بچهها بهخاطر نداشتن تمرکز یادشان میرود خواستهتان چه بوده و لازم است گهگاه نه با اشاره و چشم درشت کردن (برای کودکانی که بیشفعال نیستند اشارهای کوچک قابلدرک است)، بلکه با پیامهای لمسی مثل گرفتن دستشان یا لمس و نوازش کردن سر یا صورت آنها، با مهربانی یادآور شوید که خواستهتان چه بوده و در ازای آن چه جایزهای منتظرش است.
5⃣ اگر کودک به قول و وعدهتان پایبند نشد، تأکید کنید مهمانی را ترک میکنید و دفعه بعد او را نخواهید برد. یادتان باشد به حرفتان پایبند بمانید و آن را در هر حال اجرا کنید.
6⃣ جایزه باید کوچک و ارزان باشد و آن را در کیفتان به همراه داشته باشید. تا پایان مهمانی آن را بدهید یا اگر «جایزه فعالیتی» برایش در نظر گرفتید، باید حتماً بلافاصله انجامش دهید (مثلاً رفتن به پارک یا ١٠٠ دقیقه فوتبال بازی کردن و…)
7⃣ دقت کنید تنبیه کردن این کودکان کاملاً اثری معکوس دارد و بعد از مدتی به جایی میرسید که خودتان از تنبیه بینتیجهاش خسته خواهید شد.
8⃣ در نظر گرفتن پاداشهای کوچک و البته متنوع برای انتظارات و درخواستهایی که از فرزندتان دارید کاملاً کارساز است. رعایت تنوع در انتخاب هدیههای کوچک بسیار مهم است. این کوچولوهای تنوع طلب وقتی ببینند همیشه جایزهشان یک مداد تراش یا فلان شکلات است دیگر تلاش نمی کنند تا آن را به دست بیاورند.
9⃣ دقت کنید برای انتقال پیامها و قوانین به این کودکان حتماً از تصاویر کمک بگیرید تا اثر بخش شود. مثلاً عکس پریدن کودک روی مبل یا بچهای در حال شیرجهزدن در ظرف میوه و… باید جایی نصب شود و روی آن علامت ممنوع گذاشته شود، تا کودک بداند این کار را نباید بکند.
🔟 اگر میبینید فرزندتان به هر خط قرمز یا قانون شما احترام میگذارد، بلافاصله آن را بازگو کنید و در حضور افرادی چون پدربزرگ یا مادربزرگ تحسینش کنید؛ «پسرم امروز آروم نشسته روی مبل و تلویزیون دیده و قانون نپریدن رو رعایت کرده. همه براش هورا بکشید!» حتی میتوانید یک برچسب هم جایزه بدهید. همان جا کنار قانون تصویری (اگر رعایت آن مورد برایتان مهم است) تعریف کنید که با جمعآوری سه یا پنج برچسب، جایزهای کوچک به دست خواهد آورد.
👤منبع:دكتر ميترا حكيم شوشتري
روانپزشك كودك و نوجوان
#تربیت_فرزند
⚜قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
تربیت فرزند .mp3
1.2M
🎵 #فایل_صوتی
📝 #مسائل_بعد_از_ازدواج
📋 #تربیت_فرزند
📌آیا تربیت یک فرزند آسانتر از چند فرزند است؟
👤 #حاج_آقای_عباسی_ولدی
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
✅ @ghandab
⁉️ چگونه از اسرافکاری کودکان پیشگیری کنیم؟
🔸 امروزه نسل جدید شاید اولین بار با دیدن یک اتاق سیسمونی غیرضروری، خریدهای لوکس مهرماه مدرسه و...
اسراف را رفتاری عادی قلمداد کردهاند.
پس ابتدا مراقب رفتارهای خودمان باشیم.
🔹بچهها را به همان اندازه که از اسراف دور میکنید، متوجه شکرگزاری از خداوند و نعمت های در دسترسشان کنید.
🔸از بچهها بخواهید به اولویت بندی موضوعات فکر کنند. مثلا به او بگویید با این مقدار پول توجیبی بلیط استخر بخری بهتر است یا یک جوراب جدید که به آن نیاز داری؟
🔹بچهها را برای ساختن وسایل و یا تعمیر آنها تشویق کنید. ساختن وسایل جدید با ترکیب وسایل قدیمی را، به یک رسم در خانه تبدیل کنید.
🔸نزد بچه ها به حال افرادی که مصرفگرا و مدگرا هستند غبطه نخورید. برعکس، از دیدن افراد قانع و به دور از مصرفگرایی هیجانزده شوید.
🔹ارزش آنچه در خانه دارید را برای بچهها شرح بدهید و دربارهی زحمتی که برای درآوردن پول کشیده میشود صحبت کنید تا بدانند پولی که با زحمت تهیه میشود نباید بیدلیل هزینه شود.
#تربیت_فرزند
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
📌#پندانه
🔻 میزان حضور در کنار خانواده چقدر باشد؟
🔹 حضور در کنار همسر به معنای این نیست که همهاش بروید در خانه بنشینید؛ آن [جور] هم همسرتان قطعاً راضی نیست و دلزده میشود، میگوید چرا سرِ کار نمیروند؛ امّا اینکه پیدا نباشید، نه، این خوب و مناسب نیست.
البتّه برههای از زندگی خود بنده با همان شکلی گذشته که حالا میگویم مخالفم با آن! اوایل انقلاب بنده صبح از خانه میرفتم بیرون در حالی که بچهها خواب بودند؛ شب هم برمیگشتم خانه، در حالی که بچهها خواب بودند.
منتها آنجا غیر از این نمیشد؛ لکن شما که حالا در وضع عادی الحمدللّه زندگی میکنید و استقرار دارید، به خانوادهها برسید.
📝 رهبر انقلاب ؛ ۹۷/۱۲/۱۳
✅قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
📌 #تربیت_فرزند
والدین نباید به دنبال نتایج کوتاه مدت و سریع باشند بلکه باید درپی نتایج درازمدت و ماندنی باشند.
🔹مثلاً برخی نوجوان را وادار می کنند در همان لحظه تکالیف خود را حتی با بی دقتی و عجولانه انجام دهد. به جای اینکه به او فرصت دهند پس از استراحتی کوتاه ، با دقت و علاقه بیشتر به انجام کارها یا تکالیف مدرسه خود بپردازد.
⚜️قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
4_5771494808036050294.mp3
2.32M
🎵 #فایل_صوتی
📝 #مسائل_بعد_از_ازدواج
📋 #بهینه_سازی_شرایط_بعد_از_ازدواج
📌خوشحال کردن دختران
👤 #حاج_آقا_پناهیان
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
✅ @ghandab
📌#نمک_زندگی
همسایه طبقه بالائیمون تازه ازدواج کرده خانمه هر روز غذاش میسوزه
.
.
.
.
.
الان یه هفته اس از آتش نشانی براشون غذا میارن که دیگه اشپزی نکنه😂
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
آسانی در زندگی.mp3
1.37M
🎵 #فایل_صوتی
📝 #مسائل_بعد_از_ازدواج
📋 #مبحث_رضایتمندی_در_زندگی
📌آسانی در زندگی
👤 #حاج_آقا_لقمانی
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab
⭕️ مادری شبیه حضرت زهرا (س)
◻️صدقه و عقیقه
حضرت زهرا (س) تربیت را پیش از تولد کودک، با تهذیب نفس خودشان، آغاز میکردند و با گفتن اذان در گوش نوزاد، صدقه و عقیقه فرستادن برای همسایهها و مستمندان این مسیر را ادامه میدادند.
◻️ لالایی و گفتگو
حضرت زهرا (س) در گفتن لالایی، اشعار بیهوده به زبان نمیآوردند و آنچه به عنوان لالایی میگفتند سرشار از مفاهیم والا بود: «شبیه پدرت باش و طناب از گردن حق باز کن، یکتا پرست باش و دست دوستی به دشمن مده.»
◻️ الگوی زنده
شما، روز و شب فرزندت را با زبان به صداقت، ادب و... دعوت کن اما وقتی تصور میکنی حواسش نیست؛ با دیگری، غیبت کن، دروغ بگو و...! فایدهای ندارد.حضرت زهرا(س) تنها با امر و نهیهای بیفایده تربیت نمیکردند!
حتما شنیده اید ایشان ابتدا برای همسایگان دعا میکردند و در پاسخ به سوال فرزندشان میگفتند که اول همسایه و سپس اهل خانه!
◻️محبت کلام
اگر حدیث کساء را خوانده باشید حتما کیف کردهاید وقتی که مادر فرزندان را خطاب قرار میدهد که «سلام برتو اى نور دیده و میوهی دلم»
فرزندانمان را با مهربانی خطاب کنیم.
#تربیت_فرزند
✅ قنداب (واحد خانواده مؤسسه مصاف)
@ghandab