کودکان همگی با فطرت الهی و همراه با روحیاتی پاک و زمینه هایی آراسته زاده می شوند و حس مذهبی به طور طبیعی در آنها پدید مي آيد سپس رشد یا افت می یابد . در واقع، این محیط اطراف است که با تاثیر مستقیم و غیرمستقیم خود، زمینه هدایت یا گمراهی آنها را فراهم می آورد;گرچه اراده آزاد انسان هیچ گاه از میان نمی رود و حق اختیار و انتخاب در هر حال باقی است .بر همین اساس، پیامبر اکرم ﷺ می فرماید:
هر نوزادی بر فطرت سالم الهی زاده می شود;لیکن این پدر و مادر هستند که گاه او را با تربیت های ناشایست خویش از صراط مستقیم منحرف می سازند.
هدایت شده از شیطان🍎
سوره جمعه که راحته نمیخونی، دعا ندبه که بماند.
چه خوب :)
@Sheitan_Graphy
و اگر یکى از ماها به عمر گذشته خود مراجعه کند، و بیندیشد: که در این مدت چه کمالات، و ترقیاتى را میتوانست بدست آورد، ولى در بدست آوردن آنها کوتاهى کرده، آنوقت خود را به باد ملامت مى گیرد، و به خود خشم نموده ، یکى یکى کوتاهى ها را به رخ خود مى کشد، و به خود بد و بیراه میگوید، و ناگهان متوجه به جهالت و جنون جوانى خود میشود، که در آن هنگام چقدر نادان و بىتجربه بوده به محض آنکه بیاد آن دوران تاریک عمر مى افتد، خشمش فرو مى نشیند، و خودش به خود رحم مى کند، و دلش براى خودش میسوزد، در حالیکه این حس ترحم که در فطرت او است ، یک ودیعهاى است الهى ، و قطرهایست از دریاى بى کران رحمت پروردگار، با این که حس ترحم او ملک خود او نیست، بلکه عاریتى است، و علاوه قطرهایست در برابر رحمت خدا، مع ذلک خودش براى خودش ترحم میکند، آنوقت چطور ممکن است، که دریاى رحمت ربالعالمین، در موقفى که او است و انسانى جاهل، و ضعیف، بخروش نیاید؟ و چطور ممکن است مجلاى اتم رحمت رب العالمین، یعنى رسولخدا (ص) به دستگیرى او نشتابد، و او را که در زندگى دنیا و در حین مرگ که در مواقف خطرناک دیگر، وزر و وبال خطایاى خود را چشیده، همچنان در شکنجه دوزخ بگذارد، و او را نجات ندهد.
•علامه طباطبایی (ره)
[ترجمهتفسیرالمیزان /جلد۱ /صفحهٔ۳۱۹]
رسول اكرمﷺ به تعدادي از كودكان نگاه کرد، سپس فرمود: واي بر فرزندان آخرالزمان از پدرانشان.
عرض شد يا رسول الله از پدران مشرك آنها؟!
فرمود: نه بلكه از پدران مسلمانشان كه هيچ چيز از فرائض مذهبي را به آنان نميآموزند و اگر خود فرزندان پارهاي از مسائل ديني را فرا گيرند آنها را باز ميدارند و تنها به اين قانع هستند كه فرزندانشان متاع ناچيزي از دنيا بدست آورند، من از اين قبيل پدران بري هستم و آنان نيز از من بيزارند.
[مستدرك الوسائل/جلد2/صفحه 625]
معنویتی که فقط روضه باشد وپشتش عمل نیاید..
معنویت نیست؛ خلسـه است!
_شهید حسن باقری
ما ازینایی نبودیم که بگیم از جهنم و عذاب و ترس نگو که من از دین زده میشم. یه ذره بچه بودیم که کتابی که بزرگترمون میخوند رو از فضولی برمیداشتیم میخوندیم که اونا چی بود؟ أشدِّ عذابهای حضرت حق و فرشتههای عذاب؛ اینارو که میخوندیم میترسیدیم از خدا و پا میشدیم میرفتیم نمازمونو میخوندیم. با این حال میدونستیم رحیمتر از اون نیست و اگه یکی باشه که بهمون رحم کنه خودشه و حتی عذابشم تجلّیِ رحمتشه.
خوف از خدا رزقه، که تو از سجاده کَنْده نشی و بگی تو خدایی هستی که وقتی سرپا هستم و معصیتتو میکنم عذابم نکردی، وقتی بمیرم و جونی نداشته باشم میخوای عذابم کنی؟! سبحان الله... پاکی از این نسبتها...
خوف نیازِ تعالیه، رجای خالی به درد نمیخوره عزیز من.