باسمه تعالی
22 شاخصه شکل دهنده سیره حکمرانی شهید آیت الله دکتر ابراهیم رئیسی « قدس سره»
مقدمه:
بدون تردید آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی از ویژگی های خاصی برخوردار بود که او را نه تنها از دیگر شخصیت ها بلکه از سایر روسای جمهور متمایز ساخت و عاقبت همچون رجایی بهشتی شد.
با تسلیت شهادت این مجاهد خستگی ناپذیر متن سخنان آقای دکتر قاسم جعفری عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و مسئول نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری پیرامون ویژگی های مدیریتی و شخصیتی شهید آیت الله رئیسی که در جمع اعضای شورای تحلیل معاونت تبیین و گفتمان سازی سازمان بسیج اساتید کشور بیان شده است ، تقدیم حضورتان می گردد. بدان امید که این خصائل و شاخصه ها هم مورد تأسی دولتمردان باشد و هم از سوی مردم در انتخاب رئیس جمهور آینده مورد توجه قرار گیرد تا راه رئیسی ره در خدمت به مردم تداوم یابد. ان شاء الله
بسم الله الرحمن الرحیم
«مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنهُم مَن قَضى نَحبَهُ وَ مِنهُم مَن يَنتَظِرُ وَ ما بَدَّلوا تَبديلًا» در ابتدا دهه کرامت و میلاد با سعادت حضرت ثامن الحج علی ابن موسی الرضا(علیه السلام) را خدمت اساتید محترم تبریک عرض می کنم و بعد فقدان بزرگ به تعبیر رهبر معظم انقلاب رئیسی عزیز را تسلیت می گویم که اسوه جهاد صداقت و خوبی ها بودند و اشک جاری مومنین در فراقش گواه این صفات است. امیرمومنان(ع) فرمود: «با مردم چنان معاشرت کنیدکه اگر مردید بر شما بگریند و اگر زنده بودید مایل به همنشینی با شما باشند.»یک مصداق این حقیقت آقای رئیسی است که از حال و هوای مردم در همین دو روز مشاهده می شود. این درحالیست که ایشان مسئول اول اجرایی کشور بودند و به طور طبیعی دوست و دشمن مشکلات کشور را نتیجه عملکرد ایشان می دانستند.
√ با کفایت برای ریاست جمهوری؛
شهید جمهور آیت الله رئیسی از همه صفات لازم برای ریاست جمهوری برخوردار بود که اصطلاح سیاسی «کفایت» خوانده می شود. رهبر معظم انقلاب هم در پیام خود واژه « با کفایت » را به کار بردند .برای توضیح از فلسفه وام می گیریم هر معلولی برای وجود یافتن عللی ناقصه دارد مثل علت مادی صوری فاعلی غایی که شرط ضروری است و یک علت تامه یعنی وجود تمام علل ضروری برای ایجاد معلول شرط لازم و کافی است .در موضوع ما « باکفایت » یعنی حضور تمام صفات لازم برای ریاست جمهوری در وجود یک شخص که در حد وسع به احصاء اهم أنان در این شهید عزیز می پردازیم که مجموعا سیره حکمرانی ایشان را شکل می داد.
√ رئیس جمهور برآمده از متن مردم؛
آیت الله رئیسی بر اساس انتخاب مردم از پایین به بالا به ریاست جمهوری رسید نه بر اساس مهندسی از بالا به پایین که معمولا احزاب گروه ها و جریانات سیاسی یا پدر خوانده ها انجام می دهند . در انتخابات 1400 یادمان هست که گروههایی از ماه ها قبل برای معرفی افرادی تلاش می کردند و عده ای هم برای نامزدی خودشان دست به کار شده بودند. اما آقای رئیسی امساک نفس داشتند. در 16 آذر ۱۳۹۹ در پاسخ به سوال دانشجویان که آیا برای ریاست جمهوری می آئید گفتند من فقط به قوه قضائیه و خدمت در آنجا فکر می کنم. یعنی واقعا تصمیمی نداشت. اما بعدا درخواست ها آنقدر زیاد شد که احساس کرد این وظیفه برای او متعین است لذا وارد میدان شد اما نه بر اساس مهندسی حزبی و از بالا به پایین بلکه بنابه خواست مردم و از پایین به بالا. همگان دیدند ستادهایش مردمی بود و خودشان می گفتند ستاد ندارم و همه مردم ستاد من هستند.
در این اواخر وقتی سخن از انتخابات سال بعد می شد عمل ایشان نشان می داد که رفتنی است و به دنیا تعلق ندارد. هر کس مستقیم و غیرمستقیم با ایشان ارتباط داشت گواهی می دهد که بدون هیچ توجهی به انتخابات آتی فقط به خدمت می اندیشید و اعتقاد داشت رئیس جمهور باید چنانکه در متن تحلیف آمده است خودش را وقف مردم کند.
√ مبادی آداب و اخلاق؛
دومین ویژگی ایشان این بود که بیش از آنکه مبادی به آداب رسمی باشند که در آن هم کم نمی گذاشت مبادی به آداب شرعی ، اخلاق و عرف مومنان بود. به تشریفات رسمی بی تفاوت نبودند اما آنچه برایش اهمیت داشت قیود شرعی و اخلاقی بود. در همه جلسات من جمله دیدار نوروزی امسال شان یا جلسات روضه ای که برای احیاء ذکر و معالم ائمه اهل بیت برگزار می کردند در ورودی محفل به احترام می استادند . مثلا در دیدار نوروزی امسال با زبان روزه در حال ایستاده چند ساعت به چند صد بلکه چند هزار نفر مسوول و غیر مسوول خوشامد گفتند و تا اذان ظهر ننشستند.
√ مبلغ رسالات الله؛
یکی از شاخصه های ایشان به رغم مناصب مهمی که داشتند این بود که مبلغ رسالت الهی بودند. یعنی شأن طلبگی و منبری بودن خودشان را در هیچ شرایطی فراموش نمی کردند. «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احداً الله» این صفت و سجیه خوب را تا آخرین لحظات هم حفظ کردند.
تواضع و خاکساری؛
ویژگی دیگر ایشان تواضع و احساس خاکساری بود. « أَذِلَّةٍ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى ٱلۡكَـٰفِرِینَ » یعنی ایشان در مقابل مومنان متواضع بودند برای خاص و عام دست به سینه داشت و با روی باز و شوخ طبعی برخورد می کردند چنانچه آمده است: «المومن هشٌ و بشٌ.»
√ پرکار و خستگی ناپذیر؛
در طول دوره ریاست جمهوری ایشان دیدیم پنج شنبه و جمعه و یا تعطیل نداشت. روزهای هفته برایش فرقی نمی کرد. مثل شهید چمران، مانند مرحوم ابوترابی مثل حاج قاسم که اگر به آنها می گفتند استراحت کنید می گفتند وقت برای استراحت زیاد است. آقای رئیسی برای استراحت وقت نمی گذاشت و این امر کاملا آشکار بود.
√ مردم داری و مشتاق شنیدن حرف مردم؛
برای شنیدن حرف مردم، شرح حالشان و حل مشکلات شان بسی مشتاق بود. مسئولان، وزراء، استانداران و نمایندگان مجلس برایشان گزارش می کردند اما دلش آرام نمی گرفت و بارها می گفت شنیدن کی بود مانند دیدن. لذا آرام نداشت. به وزارتخانه ها سر می زد تا از نزدیک بر روند اجرای امور نظارت کند و یا در سفرهای استانی بود که اصرار داشت میان مردم برود و از نزدیک با آنها حرف بزند. در اوج اغتشاشات سال 1401 به کردستان رفت و آنجا هم به میان مردم می رفت و برایشان سخنرانی می کرد. کنار مردم بودن، میان مردم رفتن تا آخرین سفر ایشان هم مشاهده شد.
√ ولایت پذیری ؛
از ویژگی های مهم ایشان ولایت پذیری سراً و علانیهً بود. برخی از روسای جمهور در حضور دیگران و یا در مقابل رسانه ها ولایت پذیر بودند اما در تصمیمات و جلسات خصوصی تفسیر و تاویل می کردند . ولی نشهد بالله و نقسم بالله ایشان حتی در جلسات خصوصی هم بر سرباز ولایت بودن و خوشحال کردن دل رهبری معظم تاکید می کرد و می گفت کشور نباید بیش از یک فرمانده و تصمیم گیر داشته باشد و بقیه هم باید سرباز باشند. نکته مهم این است که ایشان بر این امر در خلوت ها و جلسه های خصوصی بیشتر تاکید می کردند. چون نگران بود عده ای فکر کنند این اظهارات برای تظاهر است. اما در جلسات خاص به گونه ای بر ولایت پذیری و سربازی کردن برای ولایت تاکید می کردند که تو گویی این فرد کسی غیر از مقام اول اجرایی کشوراست .
√ مسئولیت پذیر و پای بند به عهدی که با مردم بسته بود؛
ایشان در جلسات خصوصی به نمایندگان، به وزراء و سایر مسئولان می گفتند: ما به مردم قول هایی داده ایم که مسئول عمل به آنها هستیم. مثلا در مورد مسکن مرتب تاکید می کردند ما به مردم قول چهار میلیون مسکن دادیم باید به آن عمل کنیم. زیرساخت نیست دولت قبل کار را خراب کرده واینها بهانه است. محل اعتبارات مشخص نیست. هیچ بهانه ای پذیرفتنی نیست و من هیچکدام را نمی پذیرم. ما به مردم قول داده ایم. ما به فرهنگیان قول داده ایم، به بازنشستگان قول داده ایم باید به مسئولیت خود عمل کنیم و نباید عدم تحقق آنرا به دوش دیگران بیندازیم.
√ نقد پذیری و شرح صدر؛
دیگر مشخصه بارز ایشان نقدپذیری بود. بنده چون خودم در این زمینه مسئولیت داشتم دیدم 286 نماینده در محل ریاست جمهوری با ایشان رو در رو صحبت کردند. در اولین دیدار با محمع نمایندگان آذربایجان غربی که در ۱۴۰۱.۷.۲۹ برگزار شد بیشترین تاکید بر سدهای منطقه از جمله ارس بود که دیدیم بر سر عمل به همین پیمان هم جان گذاشتند و شهید خدمت شدند. می دیدیم برخی نمایندگان با چه لحنی صحبت و نقدهایی را مطرح می کردند اما ایشان با لبخند می شنیدند می فرمودند مسئولان موظفند حرف نمایندگان را درمقام مشورت و نظارت بشنوند البته باشوخ طبعی اضافه می کردند جز فرمایشات ناظر و دارای شائبه دخالت در انتصابات .به نمایندگان می گفت باور و احساسم این است که شما مشاور و کمک کار بنده هستید. لذا با انشراح صدر مطالب آنها را می شنید و بلافاصله به مسئولان اجرایی یا پارلمانی، وزراء، یا استانداران دستور پیگیری می داد و گاه می گفت آقای فلانی آقای وزیر با آقای استاندار ستادی تشکیل بدهید و این موضوع را پیگیری کنید.
√ متشرع و خدامحور؛
دیگر صفت ایشان خدامحوری و پای بندی به شرع مقدس بود. در کارهایش سعی می کرد خدا را ببیند. به همان شکلی که حضرت امام(ره) می فرمودند عالم محضر خداست. مسئولیت را امانت الهی می دانست و هرگز به عنوان طعمه نگاه نکرد.
√ شجاع و نترس؛
از دیگر ویژگی های ایشان شجاعت و پردلی بود. شجاعت درامور ظاهری، شجاعت در تصمیمات کلان و شجاعت در رفتن به دل حادثه ها مشهود بود. می گفت باید کاری بکنیم که بماند نه اینکه کاری کنیم که بمانیم. هرگز به فکر کسب محبوبیت نبود. به فکر جمع کردن رای نبود. وقتی به نتیجه می رسید که یک کاری به صلاح مردم است اگر کسانی می گفتند این سبب ریزش رای می شود اصرار می کرد چون در نهایت به نفع کشور و مردم است باید این کار بشود.
√ امیدوار به آینده؛
چنان که رهبری معظم در سالگرد ارتحال حضرت امام(ره) بر دو نکته مهم « ایمان و امید » تاکید داشت ، ایشان نیز درخلوت و جلوت باور داشت این ملت از همه گردنه های سخت به خوبی عبور خواهد کرد . در جلسه خصوصی با نمایندگان می گفت تا زمان اخذ رای اعتماد دو هفته با وزرای موجود جلسه هیات دولت تشکیل می شد در همان جلسه اول خبر دادند حقوق مرداد ماه 1400 را نداریم و هر کدام دیگری را مقصر می دانست به آن ها گفتم الان وقت ملامت یکدیگر نیست موعد کار و چاره جویی است. از خزانه خالی به اعتراف مکتوب خودشان، فقد درآمد نفت ، سررسید سنگین اوراق قرضه و..سخن می گفتند. اما ایشان با تدبیر تلاش گشاده رویی و امید به لطف الهی و در سایه همکاری دولت مردان و همراهی مردم مشکلات را پشت سر نهاد .
√ جاذبه حداکثری؛
او به تبعیت از استادش شهید بهشتی ره سیره اش جاذبه حداکثری و دافعه در حد ضرورت بود دید مثبت به دیگران داشت و کسی را بی دلیل و حجت شرعی از خود نمی راند. تا جایی که حتی مخالفان سیاسی شان هم برایش احترام خاصی قائل بود. این جاذبه سبب شده بود تا بسیاری از اقشار حتی هنرمندان، مشهورین و کسانی که خود را تافته جدا بافته می دانند هم همنشینی با او را مغتنم بدانند.
√ قانون محوری؛
هرگز اعتقاد نداشت چون شخص اول اجرایی کشور است رفتار و دستورات خاص بدهد نه ، می گفت همه ما باید در چارچوب قانون و اخلاق حرکت کنیم.التزام به قانون را وظیفه همه مسئولان می دانست و خودش بیش از همه مقید به آن بود.
√ برنامه محوری؛
اصل لایحه محوری و نگاه راهبردی در حکمرانی را جدی می گرفت هرگز نمی پسندید امور کشور باری به هر جهت اداره شود. مثلا حضور معاون سازمان برنامه و بودجه را در جلسات مجامع نمایندگان ملزم می دانست تا در جریان مباحث باشند و نقطه نظرات نمایندگان را هم در برنامه ریزی لحاظ کنند . می فرمود نمایندگان در واقع ۲۹۰ مشاور دلسوز دولتند .
سادزیست؛
دنبال زندگی با تشریفات و تبرج نبود و اجازه نمی داد بین او و مردم فاصله بیفتد محافظان به حکم وظیفه دغدغه جان او و امنیت کشور را داشتند اما او گاه می گفت اگر در کنار مردم توقف نکنید خودم پشت فرمان می نشینم .
√ فسادستیز؛
اعتقادش بر این بود که سرمنشاء و چشمه های فساد را باید خشکاند. تجربه سازمان بازرسی، معاونت قوه قضائیه، ریاست قوه را داشت می گفت مبارزه با مفسد و فاسد لازم است اما مقابله با منشاء تولید فساد اصل و علاج واقعی است.می دانست بسیاری از فسادها به دلیل گسترگی و زمینه های مستعد در قوه مجریه شکل می گیرد به همین دلیل خود را به آمدن به سنگر اجرا قانع کرد بر راه افتادن پنجره واحد برای مجوزها اصرار داشت تا از امضاهای طلایی جلوگیری کند. فسادهایی که از قبل شکل گرفته بود بدهکاران بزرگ بانکی که اسامی شان در جیب ها مانده بود در این دولت به راحتی افشا و اعلام شد. او مکرر می گفت در این باره با هیچ کس تعارف نداریم.
√ اهتمام به تعامل با دیگران؛
از دیگر ویژگی های مهم آقای رئیسی این بود که به تعامل با دیگران درداخل و خارج کشور اهتمام داشت. تعامل برای ایشان خیلی مهم بود هم در عرصه ملی با گروه ها و احزاب حتی منتقد و مخالف ، گاهی گروه های ارزشی نسبت به جلسات ایشان با گروه های مخالف البته خیلی ها با نیت خیر انتقاد می کردند ایشان می گفت من رئیس جمهور همه ام حتی کسانی که با من مخالفند. لذا در پیام مقام معظم رهبری آمده بود که ناسپاسی و طعنه ها عده ای به ایشان سبب نشد تا از کار خسته شود. گاهی در جلسات با فعالان سیاسی و اجتماعی مطالب تندی مطرح می شد حرف های تندی بخصوص راجع به انتصابات بیان می شد که بعضاً آداب جلسه رعایت نمی شد و عده ای ناراحت می شدند اما ایشان چون به تعامل پای بند بود و باور داشت بر این جلسات تاکید داشت. نتیجه همین باور پیشبرد سیاست خارجی کشور بود و دیدیم که در این دوره کوتاه چه پیمان ها و معاهده هایی امضاء شد که از جمله آنها پیوستن ایران به شانگهای، بریکس و حل برخی مسائل با کشورهای همسایه و حتی کشورهای آفریقایی ، آمریکا لاتین و... موقعیت جمهوری اسلامی را تا جایی افزایش داد که شورای امنیت سازمان ملل هم به احترام ایشان یک دقیقه سکوت کرد . ایشان اندیشه کسانی که فکر می کردند نیروهای انقلابی دیپلمات نیستند را باطل کرد و ثابت کرد نیروهای انقلابی هم زبان دیپلماتیک را بلد هستند هم
دیپلماسی میدانی و نتیجه محور خوب پیش می برند ؛
گفتیم دیپلماسی میدانی و نتیجه محور، باید یادی کنیم از شهید امیرعبداللهیان عزیز که پس از طوفان غرورآفرین وعده صادق می گفت: قبل از حمله ده ها وزیر خارجه از جانب خود یا دولت آمریکا ضمن تماس خواهش می کردند که اقدام سفیهانه رژِیم صهیونیستی را نادیده بگیرید یا لااقل از خاک ایران این کار را نکنید می خواستند ابهت امریکا و رژیم نامشروع فرو نپاشد و اقتدار و عزم جمهوری اسلامی عیان نشود .
می گفت به جای مجاهدان یمن ،حزب الله لبنان مقاومت عراق تصمیم داریم با اعلام قبلی و از خاک جمهوری اسلامی اقدام کنیم تا رژیم صهیونیستی بداند که با نظام مقتدری مواجه است که جبهه مقاومت آنرا به عنوان نقطه اتکای خودش می داند. حتی خواهش می کردند حجم اقدام محدود باشد یا جاهایی را بزنید که به افکار عمومی پاسخ دهید و خیلی هم مشکل ساز نشود. پاسخ داده بود حجم و نقطه حمله را جمهوری اسلامی تعیین می کند. ا در کمیسیون امنیت ملی با صفای قلب می گفت برای اولین بار دیپلماسی و میدان، اجراء و رسانه در جمهوری اسلامی همزبان همدل و هماهنگ با تقسیم کار زمان بندی شده و نقشه اجرای دقیق کارشان را انجام دادند. این یعنی دیپلمات انقلابی که به دستور رئیس جمهور انجام وظیفه می کرد.
می فرمود بعد ازعملیات هم سیزده مقامات زیادی به نوعی تمنا می کردند اقدام ادامه نیابد ؟ کامیرون وزیر خارجه انگلیس زنگ زد با لبخند گفتم شب بخیر آقای وزیر چطوری؟ پاسخ داد نگران و آشفته ؛ چرا آقای وزیر؟ برای اینکه شما 324 موشک به اسرائیل زده اید. گفتم چه آشفتگی ؟!شش ماه است ده ها هزار تن مواد منفجره، بمب و گلوله بر نوارغزه ریخته اید سی و چند هزار طفل معصوم، زن و مرد بی دفاع را کشته اید، چرا آشفته نشدید؟
در حالی که فرمانده پدافند شخصا شنیدم جلوی رزمایش نظامی ما را به بهانه فرایند برجام می گرفتند!
ویژگی دیگر دیپلماسی انقلابی این بود که به نتیجه توجه داشت. یعنی گفتگو را برای گفتگو دنبال نمی کرد چنانکه از این کشور به کشور دیگر، از این تیم با آن تیم، از این سطح به آن سطح، از سطح کارشناسی به وزارتی ، همینطور مذاکره می کردند اما هیچ نتیجه ملموسی نداشت.
واکسن کرونا نیامد برای معاهده ای که باید با چین امضاء می شد، هیچ دستاوردی مشاهده نمی شد اما دیدیم دولت انقلابی چه توفیقاتی در این زمینه ها به دست آورد. چون هدف کسب نتیجه بود نه مذاکره.
√ تعهد به پیمان ها؛
یکی دیگر از ویژگی های دیپلماسی دولت رئیسی متعهد بودن به پیمان ها بود. ایشان می فرمود اگر ما بودیم شاید محتوای برجام چنین نبود اما قراردادی است که کشورمان بسته است و به تعهداتی که کشور داده پای بند هستیم ولی تلاش می کنیم حق مردم را بگیریم و در آینده کارهای بهتری را انجام دهیم. قرآن ما را به پای بندی به تعهدات امر کرده و می فرماید: «قاتلو ائمه الکفرانهم لا أیمان لهم» با رهبران کفار بجنگید چون به پیمانشان وفادار نیستند. این در حالی است که برخی از مسئولان را ما دیده ایم که در جایی می گفتند که این تعهد مربوط به دولت قبل است و ما در قبال آن تعهدی نداریم.
√ مصلحت نگر، حاشیه پرهیز و بی اعتنای به محبوبیت شخصی؛
از دیگر خصوصیات آقای رئیسی این بود که به تحصیل مصالح واقعی و دفع مفاسد از کشور توجه داشته نه محبوبیت خود، می گفت باید ببینیم که چه چیز برای کشور مهم است نه تثبیت موقعیت ما، مثلا در حذف ارز ترجیحی همه توصیه می کردند که این کار به محبوبیت شما لطمه می زند و اعتراضات افزایش می یابد. ایشان می گفت نماینده محترم! این به نفع کشور هست یا خیر؟ اگر به صلاح کشور هست بگذارید انجام شود و محبوبیت من کاهش پیدا کند. لذا با ایستادگی در همین یک قلم جلو قاچاق دو تا سه میلیون تن آرد را گرفت و در نتیجه از واردات سه میلیون تن گندم اضافی جلوگیری و ارز آن ذخیره شد تا مشکل دیگری حل شد. یک مثال روشن عملیاتی شدن فاز 11 پارس جنوبی بود که در دهه ۱۳۷۰ کلنگ زده بودند و با دو میلیارد دلار هزینه راکد مانده بود. در بازدید آیت الله شهید رئیسی از آنجا پرسید چه مدت زمان برای راه اندازی این فاز نیاز است گفتند با توجه به تحریم ها حدود 12 سال که ایشان گفته بود باید خیلی زودتر راه اندازی شود. گفتد 8 سال کمتر نمی شود قبول نکرد و گفت شما اصحاب ما می توانیم هستید با توکل به خدا و عزم و پشتکار بجنبید که با تدبیر ایشان نهایتا 18 ماهه راه اندازی شد که با افزایش روزانه پنجاه میلیون متر مکعب گاز نفعش به مردم رسید .
دنبال حاشیه ها نبود. به اینکه کی چی گفته و چگونه باید جوابش را داد نمی اندیشید و عرض و آبرویش را به خدا سپرده بود خدا هم به مصداق« ان الله یدافع عن الذین آمنوا » به او آبرو داد .
اینک در کنار مکتب مقاومت شهید سلیمانی باید سیره حسنه خدمتگزاری سید ابراهیم رییسی را هم مطالعه درک و تاسی و اقتدا نشست و در پایان با تقدیم قطعه ای ادبی سخن را کوتاه می کنم ؛
√ای علم بر دوش همنشینی با علمداران مبارک باشدت
سید خندان وصال خالق باران مبارک باشدت
√ تمام آرزویت خدمت خلق و خدایی زیستن بود
وصل یزدان و ورود بر روضه رضوان مبارک باشدت
√ بعد تو خیل خروشان کبوترهای عاشق در غمند
این دعاهایی که می خیزد ز نای جان مبارک باشدت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادتان می آید او اینجا نشست
ساحلی در محضر دریا نشست
هرکه دید اورا به حالش رشک برد
تا شها دت محملش را اشک برد
السلام ای محور هنگامه اش
ای همه حرف وصیت نامه اش
*روح جمهوری اسلامی تویی*
خبرگزاری پانا
شهید خدمت همانگونه که در قسم رئیسجمهوری گفته بود خود را وقف مردم ...
https://www.pana.ir/fa/tiny/news-1476601
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نماهنگ «رهایی»
پیشکش به روح مطهر خادمالرضا (علیهالسلام) شهید سیدابراهیم رئیسی
خواننده: سالار عقیلی
41.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❎ زیبائی آفرینش پرندگان...
سبحان الله.
سبحان الله
🍏🍏🍏
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا دهر أف لك من خليلي
كم لك بالأشراق و الأصيلي
أخذت منا سيدا نبيلا
كان لكل الشعب كالزميلي
ضاق الصدور عندما ترحل
يا رحلة من حزنه الثقيلي
ليت تحاكي قصة الرئيسي
بمثله أو أحسن بديلي
من يرتدي ثوب الرئيس حقا
عليه أن يجيئ بالدليلي
نرجو من الله بكل شح
ذا قوة و همة جليلي
من يقتفي بسيرة الرئيسي
ليس له غير الولي قيلي
🌷✅بسمه تعالی
پیامی ساده و کوتاه به دوستان جبهه انقلاب که اینک احساس مسوولیت برای حضور در صحنه انتخابات کرده اند .
√ این حس مسوولیت شناسی از همه زیباست اما از شما معتقدان به ولایت و ارزش ها زیباتر است .
√ تک تک شما هر چند به طور طبیعی با عیارهای بیش و کم دوست داشتنی اهل کار و تدبیر و قابل اعتماد هستید .
√ ثبت نام اولیه شما هم قابل فهم و هم شایسته تحسین است .
√ انتظار ما آن است عزیزانی که موید به تایید شورای محترم نگهبان می شوند به مصداق « { .. سَنَشُدُّ عَضُدَكَ بِأَخِیكَ وَنَجۡعَلُ لَكُمَا سُلۡطَـٰنࣰا فَلَا یَصِلُونَ إِلَیۡكُمَا .. }القصص: ۳۵] پشتیبان و کمک کار هم باشند .
√ نکته آخر این که داخل یک خودرو هر چقدر راننده ماهر و متبحر باشد نهایتا پشت فرمان یکی بیشتر نمی تواند بنشیند و اگر درون کشتی ده ها ناخدا باشد باز هم هدایت آن را تنها به یکی باید سپرد .
√ توقع قطعی ملت دلسپرده به ولایت و چشندگان لذت خدمت مکتب شهید سید ابراهیم رییسی ره آن است که عاقلانه ، اخلاق مدارانه و ایثارگرانه به تفاهم، وحدت کلمه و اتخاذ بهترین تصمیم برسید تا پراکندگی آراء حلاوت تحول حاصل از حادثه غمبار پرواز اردیبهشت را در دل ها به تلخکامی مبدل نسازد . در غیر این صورت وزر تمام اتفاقات ناخوشایند وبال گردن تک تک شما خواهد بود .
√ آرزو می کنیم خداوند آنچه صلاح و سداد است و موجب خشنودی ولی امر ، شادی روح شهیدان و رضایت مردم نجیب و مومن ایران اسلامی است بر دل ها الهام کند و در رفتارها تجلی یابد .
برادر شما و معلم کوچک دانشگاه/ قاسم جعفری .۱۴۰۳.۳.۱۳.💐☘
https://eitaa.com/ghasemjafari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐🇮🇷 بخشهایی از سخنان دکتر علمالهدی همسر شهید آیتالله رییسی در مراسم گرامیداشت شهدای خدمت در دانشگاه فردوسی مشهد
https://telewebion.com/episode/0xd5a63fe
مراسم مردمی شب چهارده خرداد خراسان شمالی/شهرستان راز و جرگلان / روستای بگ پولاد / اهل تسنن .۱۴۰۳.۳.۱۳