eitaa logo
قواعد الاجتهاد
471 دنبال‌کننده
73 عکس
0 ویدیو
0 فایل
این کانال به منظور اشتراک گذاری مجموعه ای از: قواعد اصولی، فقهی، رجالی و ادبی تطبیقات فقهی و اصولی مسائل روشی که در فرایند اجتهاد موثر می باشد راه اندازی شده است. مشتاق تذکر اشتباهات و به دنبال اصلاح آن هستیم. ثواب این حرکت هدیه شد به روح حضرت زهرا س
مشاهده در ایتا
دانلود
استفتاء شماره ۷ ❓پدر بنده در حال ساخت یک ساختمان چهار طبقه بودند که از دنیا رفتند؛ ایشان بارها در جلسات مختلف فامیلی و ... اعلام فرمودند که من این ساختمان را به همسر و سه فرزندم هدیه نموده ام و حتی طبقه متعلق به هر یک را نیز مشخص کردند، ولی با این وجود اکنون بعد از رحلت پدرم، مادر و پدر ایشان (پدر بزرگ و مادربزرگ من) نسبت به همین ساختمان ادعای میراث دارند، آیا شرعا بخشی از آن به ایشان می رسد؟ الف) مطلقا سهمی از آن ندارند. ب) چنانچه مرحوم از هدیه خود برنگشته باشد سهمی ندارند. ج) در مفروض سوال پدر و مادر مرحوم ارث می برند. د) اگر زمین ساختمان ملکی بوده پدر و مادر ارث نمی برند و الا از زمین ارث می برند. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۷.mp3
480.8K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۷ گزینه صحیح 👈 گزینه ج درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۸ ❓پسر من بدون آنکه ما مطلع بشویم با زنی ازدواج نموده اکنون که بر اثر تصادف از دنیا رفته است زن مد نظر ادعا می کند که همسر دائم وی می باشد در حالی که از دید ما خیلی بعید می نماید که پسر جوان ما با چنین زنی که یک بار پیش از این ازدواج کرده بوده، عقد دائم بسته باشد، حال وظیفه ما را نسبت به تقسیم میراث بیان کنید. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۸.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۸ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۹ ❓ماشینی را به فردی فروختم سیصد میلیون تومان از وجه باقی ماند که خریدار چک دو ماهه کشیدند، من این چک را به یکی از رفقا به دویست و هفتاد میلیون فروختم. بعد از مدتی خریدار اظهار پشیمانی کرده و بنده نیز معامله ماشین را اقاله کردم. اکنون سوال این است که حکم معامله صورت گرفته بر روی چک (دین) چیست؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۹.mp3
484K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۹ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۰ ❓سه سال قبل یکی از مشتریان قدیمی سفارش ساخت مقدار زیادی خیارشور داد، من هم مقدار زیادی خیار برای وی خریده و خیار شور انداختم؛ متاسفانه با شیوع بیماری کرونا و کسادی بازار چنین محصولاتی، علی رغم پیگیری های بنده ایشان برای دریافت محصول مراجعه نکرده تا اینکه تاریخ مصرف خیارشورها سپری شد حال بعد از مدتی ایشان مراجعه نموده و مبالغی که پرداخت کرده است را از من مطالبه می کند، وظیفه حقیر را بیان فرمایید. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استقتاء شماره ۱۰.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۰ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۱ 💠 جهت مراسمی به آشپزخانه .... سفارش سیصد پرس غذا دادم و مقرر شد تا راس ساعت ۱۳/۳۰ غذا در محل مورد نظر حاضر باشد ولی متاسفانه غذا ساعت ۱۶/۳۰ به محل رسید. و این در حالی بود که میهمانان مجلس را ترک کرده بودند. ❓حال آشپزخانه مدعی است در ساعت ۱۳ غذا را به وانت سپرده و به دلیل اینکه راننده راه را گم کرده و در ترافیک گرفتار شده است، دیر رسیده. بفرمایید با توجه به عدم استفاده از غذا، آیا من می توانم پول غذاها را پس بگیرم؟ الف) با توجه به قطعیت معامله شما و آشپزخانه نمی توانید پول غذاها را از وی پس بگیرید. ب) شما نمی توانید پول غذاها را از آشپزخانه پس بگیرید ولی می توانید به راننده مراجعه کنید. ج) شما می توانید معامله را فسخ کنید و پول غذاها را از آشپزخانه پس بگیرید و آشپزخانه نیز می تواند به راننده مراجعه کند. د) شما می توانید معامله را فسخ کنید و پول غذاها را از آشپزخانه پس بگیرید ولی آشپزخانه نمی تواند به راننده مراجعه کند. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۱.mp3
481.6K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۱ گزینه صحیح 👈 گزینه د درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۲ ❓برای سوراخ کردن گوش دخترم به چند مغازه طلافروشی رفتم، همه آنها قیمت را ۴۰۰ هزار تومان می گفتند ولی در یک مغازه شاگرد گفت ۳۴۰ هزار تومان، من هم پذیرفتم، گفتم: شروع کنید. وی گفت: پیش حاج آقا در آخر مغازه بروید. بعد از اتمام کار، کارت بانکی را به مغازه دار دادم و ایشان مبلغ ۴۰۰ هزار تومان کسر کردند. بعد از اعتراض من گفتند: قیمت تغییر کرده و شاگردم مطلع نبوده است. اکنون وظیفه ما را بنویسید. الف) شما باید چهارصد هزار تومان را پرداخته ولی می توانید از شاگرد مغازه شصت هزار تومان را بگیرید. ب) شما باید چهارصد هزار تومان را پرداخت کنید و نمی توانید از شاگرد مغازه مبلغی را بگیرید. ج) شما بیش از سیصد و چهل هزار تومان بدهکار نیستید. د) شما لازم است سیصد و چهل هزار تومان به مغازه دار بپردازید و شاگرد مغازه لازم است شصت هزار تومان به مغازه دار بپردازد. 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۲.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۲ گزینه صحیح 👈 گزینه ب درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۳ ❓جهت خرید لباس برای پسرم به مغازه ای رفتم، هرچه برای تخفیف درخواست کردم فایده ای نداشت، تا اینکه نهایتا اظهار داشتم فرزندم بچه یتیم است در حالی که چنین نیست. فروشنده بعد از این به من حدود دویست هزار تومان تخفیف داد. حالا بفرمایید خرید من صحیح است یا خیر؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۳.mp3
484K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۳ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استنباط معکوس در رساله جامع آیه الله سیستانی، جلد ۳، مساله ۵۹۹ چنین آمده است: اگر مستاجر به خیاط بگوید: "در صورتی که اندازه این پارچه جهت دوختن پیراهنی برای من کافی است، آن را ببُر" و خیاط به خیال اینکه کافی است برش بزند و بعد معلوم شود کافی نبوده ضامن است؛ ولی اگر ابتدا از او سوال کند: "آیا اندازه این پارچه جهت دوختن پیراهنی برایم کافی است؟" و خیاط به اعتقاد اینکه کافی است جواب مثبت بدهد؛ سپس خودش از خیاط خواسته و به وی بگوید: "آن را برش بزن"؛ در این صورت، چنانچه پس از برش معلوم شود کافی نبوده، ضامن نمی‌باشد. ⏳دلیل این حکم را بنویسید. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استنباط معکوس.mp3
1.93M
💠 پاسخ استنباط معکوس ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استنباط معکوس در رساله جامع، جلد۴، مساله ۵۸۶ چنین آمده است: اگر زن غیر حامله ای که فاصله بین دو حیض او سه ماه قمری یا بیشتر است، بعد از گذشت مثلا یک ماه از زمان طلاق یائسه گردد، حکم عده از وی ساقط نمی گردد. ⏳دلیل این حکم را بنویسید. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
پاسخ اجتهاد معکوس 💠 گرچه در ارتباط با این مساله روایتی وجود دارد ولی روایت ضعیف السند می باشد. (مبانی منهاج الصالحین، ج۱۰، ص۴۶۴_۴۶۵) ✳️ و لکن این حکم علی القاعده نیز می باشد، چه اینکه هنگام طلاق، این زن یائسه نبوده و بعد از آن یائسه شده است لذا وجوب عده نگه داشتن در لحظه طلاق متوجه وی شده است. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆در ثواب ارتقاء سطح علمی طلاب شریک شوید.
استفتاء شماره ۱۴ 💠 بنده در کار بسته بندی مواد غذایی هستم. بر روی بسته های مثلا یک کیلویی درج می شود (۱۰۰۰ گرم +_ ۵۰ گرم) و این به دلیل آن است که دستگاه بسته بندی در تعداد بالا، به شکل طبیعی این میزان خطا می تواند داشته باشد. ❓حال سوال این است که بنده دستگاه فوق پیشرفته ای را از کشور آلمان خریداری نموده ام که درصد خطای آن (+_ ۲ گرم) است، با توجه به اینکه آنچه در بازار متعارف است تفاوت ۵۰ گرم می باشد، آیا من می توانم دستگاه را بر روی (۹۵۵ گرم) تنظیم کنم که به این واسطه بتوانم هزینه سنگین خرید دستگاه را تا حدی جبران کنم؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۴.mp3
482.7K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۴ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۵ ❓بنده تولید کننده لوستر هستم، برای تولید لوستر برنزی و... با ذوب برنز مستعمل اقدام به ساخت لوستر می کنم، آیا این کار شرعا مجاز است یا خیر؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شمماره ۱۵.mp3
483.6K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۵ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۶ 💠دو ماه قبل یکی از رفقا طلبی را که از فردی داشت به من فروخت و چکی که از ایشان داشت را به نام من منتقل نمود، تاریخ سر رسید دین دو روز پیش بود که متاسفانه متوجه شدم صادر کننده چک ورشکسته شده و لذا امکان وصول چک از ایشان وجود ندارد. ❓حال بفرمایید آیا من می توانم از فروشنده دین مطالبه مبلغ دین را بکنم یا خیر؟ ❓سوال دیگر اینکه من و فروشنده، با هم توافق کردیم بابت هر روز تاخیر در وصول وجه چک، ایشان مبلغ یکصد هزار تومان به بنده بپردازند، آیا این شرط شرعا جایز است یا خیر؟ 💠 پاسخ استفتاء فوق و توضیحات آن تا ساعاتی دیگر در همین کانال بیان خواهد شد. ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
استفتاء شماره ۱۶.mp3
482K
💠 پاسخ استفتاء شماره ۱۶ درجه سوال: ❁❁✧═┅┄ https://eitaa.com/ghavaedolejtehad با اشتراک گذاری لینک کانال 👆دوستان خود را در تمرین قواعد اجتهاد یاری نمایید.
💠 با توجه به اینکه وعده داده بودیم برخی نکات و تجربیات در حوزه نگارش را در روزهای پنجشنبه به اشتراک بگذاریم، نقل تذکرات استاد معزز حجه الاسلام و المسلمین مجتبی الهی خراسانی نسبت به متن علمی یکی از رفقا (که راهنمای ایشان بودند) مناسب به نظر می رسد. 1⃣ در ارجاعات و فهرست منابع «الف و لام» از اسامی باید حذف شود؛ مثلاً: ابن ابی جمهور ( نه این ابی الجمهور) 2⃣ آخر تمام پاورقی ها و نیز فهرست منابع نقطه لازم است. 3⃣ در آخر تمام شبه جمله ها نقطه ویرگول و در پایان آخرین قسم نقطه لازم است؛ مثلا: در این حکم، به چند نوع دلیل، استناد شده است: الف) استدلال به اجماع؛ ب) استدلال به سیره؛ ج) استدلال به سنت. 4⃣ در تحقیقات علمی شایسته است ضمایر متکلم، ذکر نشود؛ بلکه به شکل مجهول تنظیم شود. مثلاً: باید گفت: این موضوع ... (نه اینکه: باید بگوییم این موضوع ) سپس در پایان، این قاعده ذکر می شود (نه اینکه: سپس در پایان، این قاعده را ذکر می کنیم) 5⃣ چکیده بایستی حاوی امور زیر باشد: 🔻معرفی موضوع در یک یا دو جمله 🔻ارائه هدف تحقیق دریک یا دو جمله 🔻روش تحقیق در یک شبه جمله 🔻سیر کلی تحقیق مطابق فصول اصلی آن 🔻نتایج اصلی در یک دو جمله 6⃣اگر بخواهیم مقدمه را خلاصه بنویسیم، می تواند مشتمل بر: 🔻تبیین موضوع 🔻 اهمیت موضوع 🔻 روش و فرآیند تحقیق 🔻 پیشینه تحقیق 🔻نوآوری های تحقیق 🔻معرفی بخشهای اصلی تحقیق، باشد. 7⃣ پیشینه تحقیق بایستی مشتمل بر: ذکر آثار پیشین و معرفی ویژگی های آنها، کاستی های آن آثار که تحقیق کنونی را لازم ساخته است، باشد. 8⃣ هنگام ذکر کتب تقریرات در فهرست منابع، بایستی اثر به مؤلف (مقرر) نسبت داده شود، اما پس از ذکر نام اصلی کتاب، دنباله نام کامل آن (که معمولاً اشاره به صاحب تقریر است) آورده شود؛ مثلاً: ....... محاضرات فی أصول الفقه، تقریرات الإمام السید أبوالقاسم الخوئی ره. 🙏با تشکر از صدیق ارجمند جناب آقای رضا میهن دوست که تنظیم این مطلب را عهده دار بودند.